PDA

צפייה בגרסה מלאה : מידת צמיגים WJ - אפשרויות והמלצות לרכישה

זיו.נ
08-06-10, 23:56
היי,

רכשתי לפני כמה ימים גראנד לימיטד 2003.
אני מתכוון לשים בימים הקרובים הגבהה 2 אינטש של אולדמן.
חשבתי בהתחלה לשים משהו יותר רציני, אבל הפחידו אותי שיכולה להיות עם זה בעיה חוקית. אני מקווה שזה יספיק לטיולים בינוניים +/קשים -...

מידת הצמיגים הנוכחית שלי (ברישיון ועל הרכב) 235/65/17, צמיגי כביש לעת עתה.

מהי המידה החוקית של צמיגים אותה ניתן לאשר?
האם ההחלפה טעונה גם החלפת הג'אנט? אם כן - היכן ניתן להשיג? מהי למיטב ידיעתכם העלות?
יש מקום מומלץ לרכוש לרכב הזה צמיגים/ג'אנטים (במידה וצריך)?

אודה מאד על עזרתכם.

grand
09-06-10, 08:01
היי,

מהי המידה החוקית של צמיגים אותה ניתן לאשר?
האם ההחלפה טעונה גם החלפת הג'אנט? אם כן - היכן ניתן להשיג? מהי למיטב ידיעתכם העלות?
יש מקום מומלץ לרכוש לרכב הזה צמיגים/ג'אנטים (במידה וצריך)?

אודה מאד על עזרתכם.

245.70.16 חוקי.

צריך ג'אנטים 16"

נסה להשיג כאלה של רנגלר JK מהשנים האחרונות, מחיר של 2000-2500 ש"ח לחמישיה.

klam
09-06-10, 11:55
קודם כל תתחדש.
ההגבהה של אולדמן מעולה ל wj. אין לך מה לחשוש מעבירות, מניסיון - תוכל לעבור בכל מקום! אתה מרכיב לבד, או במוסך? חשוב לקחת למישהו שמכיר, מדייק ומנוסה, ואם תרצה תקבל המלצה.
לגבי צמיגים - במידה המקורית יש היצע לא גדול. אין צמיגי MT אבל יש כמה AT טובים (אפילו מומלצים, במידה ואתה נוסע הרבה גם בכביש).
כפי שכתב גראנד, אתה יכול להחליף מידה ל 245/70/16 - שפירושה החלפת ג'אנטים לקטנים יותר וצמיג גדול יותר. כאן המבחר רחב יותר ויש גם MT (עד כמה שזכור לי, מהמותגים היקרים). החלפת ג'אנטים בדרך-כלל כבר כוללת סט מלא עם צמיגים ומדובר על גלגלים ישנים של JK, או של WJ לפני 2001 (היה אחד כזה בפירוקיה בצומת ראם, אבל המוכר ביקש סכום מופקע עבור הגלגלים ואיני יודע אם מישהו קנה אותם). יש גם אפשרות לקנות ג'אנטים "16 חדשים, וההצעה הטובה ביותר שאני מכיר היא בטיירס-פור-יו - סט ג'אנטים 16" חדשים בערך 2000 שח.
צמיגיה מצויינת באיזור המרכז, עם מבחר זמין גם למקורי וגם ל 16", היא האחים חילו בדרך בן-צבי ביפו.
בהצלחה, חן

זיו.נ
09-06-10, 12:15
תודה רבה לשניכם.

חן - הרגעת אותי לגבי ההגבהה... אני מתכנן לבצע אצל גתוס או ראסטה. אם יש לך רעיון טוב יותר, אשמח לשמוע. הצעת המחיר שקיבלתי לאחר ויכוחים וכיו"ב היא 7500 ש"ח (כולל מע"מ) על הסט מורכב על הרכב ולאחר כיוון פרונט.

אצור קשר עם הצמיגיות שציינת כדי לנסות ולסגור בהקדם גם את הפינה הזו...

בינתיים, גיליתי כי כאשר המזגן פתוח על העוצמה הגבוהה ביותר, לאחר כמה דקות הוא פשוט כבה. לא קורה כאשר הוא פתוח על 70% ומטה מהעוצמה. אם יש למשהו המלצה על טכנאי מזגנים טוב שמכיר את הרכב, אשמח מאד...

שוב, תודה רבה.

klam
09-06-10, 12:38
תודה רבה לשניכם.

חן - הרגעת אותי לגבי ההגבהה... אני מתכנן לבצע אצל גתוס או ראסטה. אם יש לך רעיון טוב יותר, אשמח לשמוע. הצעת המחיר שקיבלתי לאחר ויכוחים וכיו"ב היא 7500 ש"ח (כולל מע"מ) על הסט מורכב על הרכב ולאחר כיוון פרונט.

אצור קשר עם הצמיגיות שציינת כדי לנסות ולסגור בהקדם גם את הפינה הזו...

בינתיים, גיליתי כי כאשר המזגן פתוח על העוצמה הגבוהה ביותר, לאחר כמה דקות הוא פשוט כבה. לא קורה כאשר הוא פתוח על 70% ומטה מהעוצמה. אם יש למשהו המלצה על טכנאי מזגנים טוב שמכיר את הרכב, אשמח מאד...

שוב, תודה רבה.
המחיר בהחלט סביר לקיט הנמצא כאן בארץ (ביבוא אישי אתה יכול לחסוך עד 2K). המלצה נוספת, מקובלת כאן באתר היא על יניב דקל, מומחה אמיתי להגבהות ג'יפים, הייטקמוטורס ברעננה - בכל מקרה, כולם לוקחים מאותו יבואן (הנפלד), והמחירים דומים.
לגבי המזגן, אם אתה במרכז, אפשר להתייעץ עם אריה סמוכה במוסך הקניון (ברוך הירש 9 בני-ברק),מוסך מורשה קרייזלר, שהוא באמת מומחה ל WJ ים, או עם בנו ברק.
חן

זיו.נ
09-06-10, 13:00
תודה רבה.

אייל67
09-06-10, 14:03
שלום חן,

תתחדש וברוך הבא.
לעניין המזגן, במידה ואתה מתכוון שהבלאוור שלו כבה (לא יוצא אויר), אז בהחלט יתכן שהבעיה היא ברסיסטור הממוקם לרגלי הנוסע (צריך להתכופף ולהכניס הראש עמ"נ לראותו).
יש ל- WJ עם בקרת אקלים אוטומטית (כמו שמותקנת אצלך בדגם הלימיטד)מחלה ידועה של הנמסות הקונקטור המתחבר לרסיסטור הנ"ל. תחילה התופעה מופיעה מעת לעת, בדר"כ לאחר זמן מה של עבודה (מתפתח חום, יתכן וזה ההסבר לכך שאצלך לא מופיע בעבודה עם מהירות מאוורר נמוכה), ובהמשך מחמיר.

הבדיקה - לאחר שהמזגן פסק, נסה לשחק ולהזיז קצת את החיווט שבקצהו הקונקטור הנ"ל. אם חזר לעבוד - זו הבעיה.

אייל

זיו.נ
09-06-10, 14:08
אייל,

חן - הוא המייעץ, אני (זיו) הוא התלמיד ;)

תודה רבה על העצה - בהחלט אבדוק.

זיו

אייל67
09-06-10, 15:18
אייל,

חן - הוא המייעץ, אני (זיו) הוא התלמיד ;)

תודה רבה על העצה - בהחלט אבדוק.

זיו

צטערת,
טעות, טועים, טעינו ...

אייל

זיו.נ
23-06-10, 10:00
היי,

בהמשך לרצון להחליף למידת צמיגים מאושרת ברישיון, שוחחתי עם (כמעט) כל מכוני הרישוי במרכז, ולאף אחד אין אוטודטה לגבי רכבים אמריקאים. המכונים ביקשו לשם החלפת המידה ברישיון אישור ספציפי לרכב מאת מכשירי תנועה.

לאחר שיחות עם מכשירי תנועה (שהיו באופן מפתיע מאד אדיבים), פיקססו לי אישור כללי מאת משרד התחבורה ביחס למידות צמיגים מאושרים לגראנדים שנת 2003, עם אישור זה ניתן פשוט לגשת לאחד המכונים ולהחליף את המידה בשניות.

אם מישהו צריך העתק (האישור מתייחס ספציפית לשנת 2003) - אשלח לו בשמחה.

זיו

השבדי
23-06-10, 17:10
היי,

בהמשך לרצון להחליף למידת צמיגים מאושרת ברישיון, שוחחתי עם (כמעט) כל מכוני הרישוי במרכז, ולאף אחד אין אוטודטה לגבי רכבים אמריקאים. המכונים ביקשו לשם החלפת המידה ברישיון אישור ספציפי לרכב מאת מכשירי תנועה.

לאחר שיחות עם מכשירי תנועה (שהיו באופן מפתיע מאד אדיבים), פיקססו לי אישור כללי מאת משרד התחבורה ביחס למידות צמיגים מאושרים לגראנדים שנת 2003, עם אישור זה ניתן פשוט לגשת לאחד המכונים ולהחליף את המידה בשניות.

אם מישהו צריך העתק (האישור מתייחס ספציפית לשנת 2003) - אשלח לו בשמחה.

זיו

אשמח אם תעביר אלי את הטופס , יש לנו את אותו הרכב WJ שנת 2003

[email protected]
או לפקס 03-5648393
או צור קשר בפרטי לדרך נוספת

תודה מראש
לירן

Zambia-protocol
23-06-10, 17:40
כפי שכתב גראנד, אתה יכול להחליף מידה ל 245/70/16 - שפירושה החלפת ג'אנטים לקטנים יותר וצמיג גדול יותר. כאן המבחר רחב יותר ויש גם MT (עד כמה שזכור לי, מהמותגים היקרים).

מניסיון שלי עם הנושא. בדקתי לעומק ולרוחב.
לא קיימים צמיגי MT במידה המדוברת. לא של החברות היקרות ולא של החברות הזולות.
פשוט לא מייצרים אותם במידה הזאת.
קיימים צמיגי AT כמעט מכל החברות כמובן היקרים (BF וPIRELYׂ)
ברק.

זיו.נ
23-06-10, 18:20
לירן - האישור אצלך במייל.

אני מחפש ממילא AT - קיבלתי כמה הצעות, בינתיים האטרקטיבית ביותר היא מהצמיג הישיר בפ"ת - כנראה אקפוץ לשם בתחילת השבוע הקרוב ואחליף.

תודה.

השבדי
23-06-10, 18:27
אצלי בגראנד יש מקסיס 771 AT (במידה המקורית) כחודשיים.
אישית אני מאד מרוצה - אין רעשים כמו שהפחידו אותי.
הצמיג היה בדיונות ותפקד מצויין וכנ"ל בשטח סלעי.
אני רכשתי סט מחישיה בפחות מ 3000 ש"ח.
נרכש במסטר טייר באזה"ת הצפוני נתניה.

השבדי
23-06-10, 18:31
בהמשך לקודם - הדגם הנ"ל היה בצמיג ישיר בפ"ת יקר יותר ....
חמרות שניסיתי לשכנע את גיא למחיר זול יותר - לא צלחתי.

נ.ב הכוונה הייתה כמובן לחמישיה...

klam
24-08-10, 23:02
בהמשך לקודם - הדגם הנ"ל היה בצמיג ישיר בפ"ת יקר יותר ....
חמרות שניסיתי לשכנע את גיא למחיר זול יותר - לא צלחתי.

נ.ב הכוונה הייתה כמובן לחמישיה...
המחיר ל 771 אצל האחים חילו הוא פחות מ 600 שח לצמיג (ויש גם אחריות)

asafk
24-08-10, 23:52
אם אפשר להעלות סריקה של המסמך לפורום, זה יעזור ויחסוך מיילים.

אסף.

השבדי
25-08-10, 06:44
[quote=asafk;333044]אם אפשר להעלות סריקה של המסמך לפורום, זה יעזור ויחסוך מיילים.

לבקשתך אסף - הנה הקובץ , ותודה לזיו שהמציא לנו את הקובץ.

לירן - השבדי

26648

klam
26-08-10, 13:28
אם אפשר להעלות סריקה של המסמך לפורום, זה יעזור ויחסוך מיילים.

אסף.

לפני חודש עשיתי טסט בדינמומטר ברעננה. בחדר האחורי אצל בחור בשם ארקדי, יש מחשב עם הדאטה והוא יכול להדפיס לכל המעוניין את מידות הצמיגים המותרות.ל WJ מותרת כידוע מידת הצמיגים של 245/70/16R, וישנה גם אופציה נוספת (מוזרה במקצת) של 205/75/15.

-->