PDA

צפייה בגרסה מלאה : ישור ג'נטי מגנזיום - האם אפשרי? המלצות?

rami007
17-06-10, 17:48
האם ניתן ליישר גינטים עשויים ממגנזיום?

אם כן, היכן ניתן לעשות זאת באזור המרכז?

אם לא, איך ניתן לבדוק אייכותם של ג'נטים יד-שניה/מפירוק?

למשיבים תודה!

tallevi
17-06-10, 17:59

למשיבים תודה!

זה בערך יהיה כמו הניסיון ליישר בננות,למיטב הבנתי.
אני די מתפלא שהם הצליחו להתכופף? מבלי להישבר קודם לכן.

טל.

zagi
17-06-10, 19:37
ג'אנט מגנזיום לא מתעקם , הוא נשבר !

מה שיש לך זה לא גאנט מגנזיום .

barak4*4
18-06-10, 08:20

למשיבים תודה!

על אף מה שכתבו לך, אפשר לישר חישוק סגסוגת ("ג'אנט מגנזיום").
נכון, חישוקי סגסוגת אינם הדבר הכי מומלץ על רכב 4X4 (שבאמת נעשה בו שימוש שטח), אבל העובדה היא שהם שם, בד"כ ליצירת רושם "יוקרתי".

חישוק פח רגיל, עדיף והוא בד"כ לא נשבר או נסדק, כי אם מתעקם תחת כוחות קיצוניים.
חישוק סגסוגת לרוב נשבר או נסדק תחת עומס שהוא לא תוכנן לעמוד בו, אך לעיתים נפוצות הוא רק מתעקם.

במידה והעיקום לא חמור מידי, ניתן לישר את החישוק. לא הכי מומלץ, אבל עדיין אפשרי.
יש מכון לכיוון פרונט בגבול רמת גן - בני ברק, שנקרא "אהרון רוט" (חפש את המספר בדפי זהב), הוא מיישר חישוקי סגסוגת.

נדב42
18-06-10, 08:26
ראיתי את אורן זיתוני (צמיגי אורן זיתוני, שד' הר ציון פינת קיבוץ גלויות בת"א) מיישר ג'אנט כזה ע"י חימום ולחיצה עם מכבש שלוחץ תבניות מתאימות מבפנים החוצה. עבודה עדינה ויפה.

נדב.

סופת המדבר
18-06-10, 09:09
יש גם את 'צמיגי באר טוביה' באזור תעשיה באר טוביה (ליד קרית מלאכי)
יש לו שם בחור עם מכונה מיוחדת שמה שהוא עושה כל היום זה לישר ג'אנטים

zagi
18-06-10, 09:12
אתה יכול בבקשה לצרף תמונה של הגאנט העקום ? זה מתחיל לעניין אותי , ראיתי גאנט כזה נשבר בלייב - שבר חד נקי ללא שום עיקום .

Gilad
18-06-10, 16:11
מנסיון - אם העיקום לא רציני מדי אפשר לתקן ולא מרגישים אחכ אם העבודה טובה.

ברכב של אמא שלי התעקם הג'אנט אחרי נסיעת שטח אחת יותר מדי (בכל זאת פרילנדר...)

יושר על ידי צמיגי פרויד בתחנת הדלק פז מול קניון חיפה.

rami007
20-06-10, 17:04
רוב תודות לכל המשיבים.

את העיקום בג'נט לא ניתן לראות ישירות (ולכן גם אין טעם בהצגת תמונה) אלא בעקיפין, דהיינו על ידי הסתכלות על הרכב מבחוץ בעודו מורם על LIFT , משולב ו"נוסע". רואים שיוט של הג'נט ועליו הצמיג.

נדב42
20-06-10, 20:23
את העיקום בג'נט לא ניתן לראות ישירות (ולכן גם אין טעם בהצגת תמונה) אלא בעקיפין, דהיינו על ידי הסתכלות על הרכב מבחוץ בעודו מורם על LIFT , משולב ו"נוסע". רואים שיוט של הג'נט ועליו הצמיג.

אולי הוא פשוט לא מורכב טוב על הרכב (לא ממורכז היטב בחורים, או אולי אפילו משוחרר)
בכל מקרה, בדוק איזון אצל פנצ'ר-מאכער.

נדב.

ד ו ר ו ן
20-06-10, 21:38
אולי הוא פשוט לא מורכב טוב על הרכב (לא ממורכז היטב בחורים, או אולי אפילו משוחרר)
נדב.
או שהצירייה התעקמה.

נדב42
20-06-10, 22:48
או שהצירייה התעקמה.

אנחנו אפילו לא יודעים באיזה רכב מדובר ואם זה גלגל קדמי או אחורי, אבל בכל מקרה, בדיקה פשוטה וזולה של הגלגל על מכונת האיזון בפנצ'ריה תצביע על כיוון הבעייה - ג'אנט/גלגל או משהו ברכב ...

נדב.

ד ו ר ו ן
21-06-10, 08:19
אנחנו אפילו לא יודעים באיזה רכב מדובר ואם זה גלגל קדמי או אחורי, אבל בכל מקרה, בדיקה פשוטה וזולה של הגלגל על מכונת האיזון בפנצ'ריה תצביע על כיוון הבעייה - ג'אנט/גלגל או משהו ברכב ...
נדב.
גם ציריה עקומה אפשר לראות מאד בקלות אם זה גלגל אחורי של סרן חי, באמצעים ביתיים.. בלי לפרק ולו בורג אחד.
בכל מקרה פותח השרשור בסה"כ ביקש הפנייה למקום שיודע ליישר ג'אנטים.

assaf234
21-06-10, 17:42
אתה יכול בבקשה לצרף תמונה של הגאנט העקום ? זה מתחיל לעניין אותי , ראיתי גאנט כזה נשבר בלייב - שבר חד נקי ללא שום עיקום .

מתחיל לעניין אותך?
אחרי שנתת תשובה כל-כך ישירה, שגויה וכל-כך חסרת נסיון מן הראוי שתלמד ממה שאנשים כותבים פה ולא תגיב.
תכף תגיד שאתה דיברת על ג'אנט מגנזיום טהור(דבר שלא קיים) ולא על ג'אנט מסגסוגת מתכות.

לי אישית התעקם ג'אנט כזה בטויוטה, הוא לא ניזוק בצורה קשה ובפנצ'רייה הקרובה לבית יישרו לי אותו.

ובפנייה נרגשת למרות שאני יודע שזה לא יעזור, אנשים, אם אתם לא בטוחים ב110% במה שאתפ אומרים לפחות תוסיפו מילה שתוודא שתשובתכם לא מקצועית, דוגמא:
לדעתי מה שיש לך הוא לא ג'אנט מגנזיום.

תודה.

zagi
21-06-10, 18:50
צודק , מודה ועוזב ...

התשובה ה"ישירה" נבעה מהקטע המודגש .... זה הנסיון שלי ..

בכל אופן , אתה צודק . בקריאה חוזרת שמתי לב שהייתי נחרץ מידי בתשובתי .

-->