PDA

צפייה בגרסה מלאה : מהו משך חיי מצבר מודרני...

ניר ל
21-06-10, 21:05
מחירי המצברים הכפילו והשלישו את עצמם כבר לפני מספר שנים, הסיבה הרשמית הייתה - ייקור חמרי הגלם.

האם תוחלת החיים שלהם גם ירדה בהתאם ?

אצלי החזיקו מצברים לפחות ארבע שנים, מבלי לקבל יחס מיוחד, מקסימום הוספת מים מזוקקים...
יוצא שבכל רכב שאני קונה - המצבר גוסס ובכל אחד שאני מוכר - המצבר חדש,
ככה גם בנוכחי -המצבר אמנם מתניע טוב, אבל נראה רע, חוסר באלקטרוליט עד מתחת ללוחות, קורוזיה רבה , שנפ 95 א"ש בן חמש, לקחתי בחשבון שגם אותו אאלץ להחליף כמייטב המסורת.

לאחר שבוע של עמידה במקום, נאלצתי להתניע עם כבלים, למרות שלאחר נסיעה הוא נטען, ניגשתי להחליף - הרכב עומד פרקי זמן ארוכים ואין לי אפשרות לחבר אותו למטען קבוע.
חיפשתי שנפ דומה, מצאתי באת"ע של בני ברק חדש ב 800 ש"ח (דור חלפים), הבעלים אישר שהמצבר שלי אכן בן חמש והודיע לי מראש שהיום כבר לא מייצרים אותם ככה ושהוא נתקל בלא מעט מצברים בני שנתיים שמסיימים את חייהם, מדובר בפירמות רבות וידועות. כבר שמעתי על כך
אבל לא חוויתי אישית. הכצעקתה ? מה הסיבה ? (מסחרית ?) האם ראוי לשקול מצברים מליגת העל כגון אופטימה לנוכח המצב החדש, או שזה פונקציה של מערכות החשמל ברכב ואין לי מה לחשוש...

idanw
21-06-10, 21:37
ההרגשה שלי היא שמדובר בירידה באיכות היצור של מצברים ישראלים, עקב כניסת מצברים זולים מהמזרח ומזרח אירופה והצורך להתחרות במחיריהם.

זאת אגב, הסיבה הישירה לתופעת המצברים עם שנה אחריות שנמכרים במחירים מוזלים בהרבה.
מדובר במצברים שמכילים פחות עופרת - שים מצבר 95 אמפר עם שנה אחריות על משקל, אל מול המקביל שלו עם 20 חודשים ותראה את ההבדל.

גילויי נאות - בחתימה

עידן

ניר ל
22-06-10, 15:43
שלחתי מכתב לשנפ עם התהיות הנ"ל, מעניין אם אקבל תשובה

assaf234
22-06-10, 16:04
לדעתי אנו עדים למצב בכלל המוצרים ולא רק בתחום המצברים,
דוגמאות פשוטות:
לסבתא שלי יש מקרר בן 20 שנה, מכונת כביסה בת 12
את מדיח הכלים בן ה-20 החליפה רק משום שרצתה אחד גדול יותר
עד לפני שנה כשעברנו דירה הייתה לנו טלוויזיה בת 20 שנה

היום מקררים מחזיקים 10 שנים מכונות כביסה 5-6 טלוויזיות 4-5 שנים
כנ"ל רכבים, חלקם הגדול של הרכבים היום בני 15 שנה (בעיקר צרפתיות ואיטלקיות) בנויות ל5 עד 8 שנים.

הסיבה העיקרית לדעתי, למה לחברות לבנות מוצר שיחזיק 20 שנה?
היום החברות הסיניות מייצרות מוצרים לשנתיים-שלוש אז ה"איכותיות" מייצרות ל-5 שנים גג

Gilad
28-06-10, 00:58
כלל אצבע - המצבר מחזיק בדיוק חודש אחד יותר מהאחריות שיש לך עליו :)

-->