התחברות

צפייה בגרסה מלאה : היכן למקם אנטנת מקסטראק ב -zj

amit-a
23-06-10, 23:15
שלום חברים.

איפה ניראה לכם הכי כדאי להתקין את אנטנת המקסטראק ?

האמת שראיתי פה פעם באחת התמונות רכב שהתקינו בו את האנטנה על פחית שיוצאת מאזור הפנס האחורי (כניראה היתחברו על אחד הברגים של הפנס) וזה מצא חן בעיניי......יש כמובן את האפשרות להיתפס על מיכסה המנוע בעזרת מתאם........אבל ניראה לי קצת מבאס כל פעם לפרק ולחבר את האנטנה......ואם לא לפרק אותה אז היא תקועה בזוית של העין.

על הדרך גם היתי שמח לשמוע מכם איפה מיקמתם את המכשיר עצמו !!!......(מימין לידית ההילוכים המקום תפוס על ידיי טלפון קבוע)

תודה מראש עמית.

sos4u
23-06-10, 23:35
שלום חברים.

איפה ניראה לכם הכי כדאי להתקין את אנטנת המקסטראק ?

האמת שראיתי פה פעם באחת התמונות רכב שהתקינו בו את האנטנה על פחית שיוצאת מאזור הפנס האחורי (כניראה היתחברו על אחד הברגים של הפנס) וזה מצא חן בעיניי......יש כמובן את האפשרות להיתפס על מיכסה המנוע בעזרת מתאם........אבל ניראה לי קצת מבאס כל פעם לפרק ולחבר את האנטנה......ואם לא לפרק אותה אז היא תקועה בזוית של העין.

על הדרך גם היתי שמח לשמוע מכם איפה מיקמתם את המכשיר עצמו !!!......(מימין לידית ההילוכים המקום תפוס על ידיי טלפון קבוע)

תודה מראש עמית.

יש אצל גל קשר בחולון אנטנה מצויינת וקצרה שמתחברת בקלות על הדלת החמישית. גם הכבל מספיק ארוך כדי להגיע עד לרגלי הנוסע.

לגבי מיקום, נסה בתוך התא שבין במושבים ...
גם מוסלק וגם מקום נחמד.
אפשרות נוספת, למקם מתחת לכסא הנוסע, ולפצל את הפנל הקדמי בלבד וחזית הרכב.
חפש פה ותמצא מספר שרשורים בעניין.
בהצלחה

amit-a
23-06-10, 23:53
יש אצל גל קשר בחולון אנטנה מצויינת וקצרה שמתחברת בקלות על הדלת החמישית. גם הכבל מספיק ארוך כדי להגיע עד לרגלי הנוסע.

את גל קשר אני מכיר (עוד שהיתי משתמש במקסטראק 800).......יש לי אנטנה ארוכה + כל החיווט.....ניראה לי חבל לקנות אנטנה נוספת ובנוסף גם לאבד קצת מהיכולת של המכשיר (מרחק קליטה)

עמית.

alal
24-06-10, 05:32
מיקמתי את המכשיר בין מושב הנוסע לבין הקונסולה המרכזית כאשר הלחצנים פונים למעלה .
אין צורך בברגים אלא בסקוטש דו צדדי וזה גם לא מפריע לתנועת הכיסא .
את חוט האנטנה העבר מתחת לשטיח למרכז סף הדלת , פתח את הפלסטיק של הסף והעבר במרכז את הכבל .
טפס עם הכבל בין שתי הדלתות עד הגג ,לאורך הטיפוס אני הידקתי את הכבל עם סרט הדבקה רחב שחור , מה שיבלוט בסוף זה רק היציאה לגג .
היתרון של התצורה הזו היא 0 קידוחים וניתן לפרק במהירות את כל המערכת .
את החשמל תוכל לקחת מתחת לתא הכפפות על דופן ימין ישנו מכסה , פרק אותו ושם תאתר שני כבלים עבים .
אם תרצה אוכל לצרף תמונה .

sos4u
24-06-10, 05:44

את גל קשר אני מכיר (עוד שהיתי משתמש במקסטראק 800).......יש לי אנטנה ארוכה + כל החיווט.....ניראה לי חבל לקנות אנטנה נוספת ובנוסף גם לאבד קצת מהיכולת של המכשיר (מרחק קליטה)

עמית.

אין קשר בין גל קשר לאורך האנטנה ולטווח השידור.

טווח השידור אינו נקבע ע"פ אורך האנטנה. חפש פה מדריך למכשירי קשר ותקרא...
אם יש לך אנטנה מסוג כל שהוא מקם אותה על הגג מאחורה, שם היא תפריע הכי פחות

amit-a
24-06-10, 22:51
אין קשר בין גל קשר לאורך האנטנה ולטווח השידור.

טווח השידור אינו נקבע ע"פ אורך האנטנה. חפש פה מדריך למכשירי קשר ותקרא...
אם יש לך אנטנה מסוג כל שהוא מקם אותה על הגג מאחורה, שם היא תפריע הכי פחות

לרגע לא קישרתי בין גל קשר אורך האנטנה וטווח השידור !!!

למיטב ידיעתי יש השפעה על איכות הקליטה והשידור בין אנטנה קצרה וארוכה......מדובר באנטנה מקורית של מוטורולה למקסטראק 400.

אומנם הרעיון הראשון של ההתקנה עם פלך באזור הפנס האחורי יותר מתאימה לי..... גם על הגג מקובל עליי אבל איך מחברים יש רעיונות ?

דרור ברלי
25-06-10, 00:16
אנטנה עם בסיס מגנטי.

נדב42
25-06-10, 00:39
הי,

יש לי בסיס אנטנה מקורית של מוטורולה שמיועדת למכסה מנוע, אבל אפשר גם לחבר אותה לכל פלח שתקמבן ... אם אתה רוצה לנסות, אתה מוזמן להשתמש בו.

נדב.

sos4u
25-06-10, 09:06
ציטוט: "לרגע לא קישרתי בין גל קשר אורך האנטנה וטווח השידור !!!" - זה היה משחק מילים ...

ציטוט: "למיטב ידיעתי יש השפעה על איכות הקליטה והשידור בין אנטנה קצרה וארוכה......מדובר באנטנה מקורית של מוטורולה למקסטראק 400." - אז זהו, שלא. אנטנה צריכה להתאים באורכה לאורך הגל המשודר, אבל אין קשר לאורך החוט המזדקר, שלו אתה קורא "אנטנה".

לגופו של עניין, לתדרי ה 400 שבהם אנחנו משתמשים, יש אנטנות "קצרות" ויש "ארוכות" שייתנו את אותו טווח השידור בדיוק, הכל תלוי באורך הכולל, שמתחיל מהסליל שמלופף בבסיס. ואותו אין לך דרך למדוד. בלי להכנס למונחים טכניים תוכל למדוד את התאמת האנטנה לתדר בו אתה משדר רק עם מכשיר שמיועד לכך, שאותו שמחברים בין האנטנה למכשיר הקשר והוא בודק את יעילות האנטנה.

כדי לא "להרים להנחתה", כמובן שאם באופן תיאורטי, תיקח אנטנה שעומדת בתנאים לעיל, ואורך החוט המזדקר אל-על יהיה 10 מ' יעילותה תהיה גבוה יותר מאנטנה שאורכה 10 ס"מ בגלל הפיזור הטוב יותר ושיפור קשר עין ... אבל ההבדל הזה בין קצרה 14 ס"מ לארוכה 60 ס"מ ההפרש בטל ...

אילו היו 60 שנ' על "האם האורך קובע, ולמה " ....

eran4x4
25-06-10, 09:25
לגופו של עניין, לתדרי ה 400 שבהם אנחנו משתמשים, יש אנטנות "קצרות" ויש "ארוכות" שייתנו את אותו טווח השידור בדיוק, הכל תלוי באורך הכולל, שמתחיל מהסליל שמלופף בבסיס. ואותו אין לך דרך למדוד. בלי להכנס למונחים טכניים תוכל למדוד את התאמת האנטנה לתדר בו אתה משדר רק עם מכשיר שמיועד לכך, שאותו שמחברים בין האנטנה למכשיר הקשר והוא בודק את יעילות האנטנה.

נושא התאמת האורך לתדר המשודר הוא כמובן קריטי

ועדיין - יש הבדל בהגבר של האנטנה בין אנטנה קצרה (רבע אורך גל) לאנטנה הארוכה (5/8 ?) בהגבר של האנטנה ולכן יש גם הבדל כלשהוא בטווח שידור וקליטה.

ועדיין אני מעדיף אנטנה קצרה - בשם הפרקטיות

עדיף משמעותית אנטנה קצרה על הגג ( אמצע הגג...) על אנטנה ארוכה על מכסה המנוע או באחורי הרכב...

amit-a
25-06-10, 13:21
או קיי אז ככה......הבנתי את ההסברים......אבל......מכיוון שכל הציוד עבר מרכב קודם ועבד מעולה אין לי רצון לשנות משהו בנוסחה.

מהסיבה הזו ביקשתי את דעתכם רק לגביי מיקום האנטנה בחלק האחורי של הרכב או לחילופין כמו שהציעו על הגג (שגם מקובל עליי).

דרור הציע עם אנטנה מגנטית אבל אני רוצה משהו קבוע בלי לפרק :confused:

עמית.

cableguy
26-06-10, 02:59
כמו במקרה של אנטונות בתחנות בסיס, איכות הקליטה וטווח שידור תלויים בהתקנה ובכיול של האנטנה ברכב. חשוב לציין שתא המטען יכול להגדיל את המרחק והאיכות (הוא משמש כ"אדמה מדומה"), ובמקרים מסויימים אף "לעוות" את עקומת הקרינה. בסופו של דבר הכל תלוי איך נבחר המיקום של האנטנה, ואיך האנטנה מכויילת.

באיורים הבאים מובאות דוגמאות להתקנת אנטנות ברכב:

http://www.radioscanner.ru/info/files/article79/picture_picblock_a_7.gif

http://www.radioscanner.ru/info/files/article79/picture_picblock_a_8.gif

http://www.radioscanner.ru/info/files/article79/picture_picblock_a_9.gif

http://www.radioscanner.ru/info/files/article79/picture_picblock_a_10.gif
מהאיור הראשון ניתן להסיק, שהתוצאות הטובות ביותר מתקבלות כאשר האנטנה מותקנת במרכז הגג.
כאשר האנטנה ממוקמת בכל מקום אחר, עקומת הקרינה משתנה, דבר הפוגע בטווח ובאיכות הקשר.

התקנה סבירה נחשבת כאשר האנטנה מותקנת רחוק יותר (או קרוב) למרכז הגג. אם לא ניתן להתקין אנטנה במרכז הגג, צריך לשאוף שהאנטנה תעמוד כמה שיותר גבוהה, שתותקן בצורה אנכית ולא באלכסון וכמובן שתהיה מותקנת באיזור ציר הסימטריה של הרכב.

בקירבת האנטנה אסור שיהיו דברים העשויים ממתכת כגון גגון. כבל המקשר בין האנטנה למכשיר חייב להיות קצר (עדיף לקחת בחשבון את אורך הכבל).

אסור בשום פנים ואופן לשכוח את השפעת "הקרינה האלקטרומגנטית" של המקמ"ש על הנהג והנוסעים. המדענים לא הגיעו למסקנה חד משמעית אבל כמו שאומרים ברוסית, "מי שנזהר - אלוהים שומר אליו". הספק שידור של מכשיר סלולרי לא עובר את 1 וואט, אבל המקמשים משדרים בהספקים של 10-40 וואט ויש דגמים מסוימים של 70 ו-100 וואט, לכן לפני ההתקנה על מכסה המנוע, על תא המטען על, החלון או על הדלת כלומר במרחק קטן מהנהג והנוסעים תחשבו האם כדי לערוך ניסויים מדעיים על גופכם. גלי רדיו אינם עוברים דרך המתכת, לכן הגג מספק סיכוך טוב ומונע את השפעת הקרינה האלקטומגנטית על הראש שלכם (וגם על איברים אחרים).

-->