צפייה בגרסה מלאה : דפיקה חזקה בשילוב 2X4
שלום יש לי ג'ימיני 2007, תיבת העברה חשמלית ושמתי לב לתופעה מטרידה
לעיתים קרובות שאני עובר מ 4X4 ל 2X4 גם בנסיעה גם בעמידה,הגה ישר לחלוטין, ובעיקר עם נסעתי איזה שני מטר על הכביש, הוא משתלב ברעש דפיקה חזק שעושה כואב בלב
מישהו מכיר את התופעה, אני עושה משהו לא נכון?
ג'ימני ידני או אוטומטי?
באופן כללי, לא מומלץ להחליף מצבים בטרנספר תוך כדי נסיעה.
ההמצלה היא בעמידה בניוטרל לבצע שילובי טרנספר (בידני, אפילו עם קלאצ' לחוץ).
אני מבין על איזה דפיקה אתה מדבר.. גם אצלי לא תמיד השילוב הזה עובר באופן חלק, לפעמים יש איזה צליל שלא נשמע טוב, ניסיתי לבדוק את העיניין במוסך אך חוק מרפי ופתאום הג'ימי משלב באופן תקין ללא הצליל המוזר..משום מה התופעה הזאת פחתה בתקופה האחרונה.
לפי מה שזכור לי ניתן לשלב ל4X4 תוך כדי נסיעה(לפי הספר רכב)
התיבה החשמלית היא מחורבנת, היא יכולה להיות מקור לצרותתת.
ג'ימני ידני או אוטומטי?
באופן כללי, לא מומלץ להחליף מצבים בטרנספר תוך כדי נסיעה.
ההמצלה היא בעמידה בניוטרל לבצע שילובי טרנספר (בידני, אפילו עם קלאצ' לחוץ).
בין ה4*4 high ל- 4*4 low..אני מסכים איתך.
בין 2*4 ל4*4 אתה יכול ואפילו כדאי לעשות את זה תוך כדי נסיעה איטית כדי שהשיניים ישתלבו...
הדגש היחידי הוא פשוט לעזוב את דוושת הגז...
זה לפחות מה שקורה אצלי בג'ימני..
רגע אז מה מומלץ לשלב בנסיעה או לעצור ואז לשלב???
jimnyjunky
14-07-10, 13:43
רגע אז מה מומלץ לשלב בנסיעה או לעצור ואז לשלב???
הרעש אכן מוכר אני משתדל במידה ואני יכול להעביר להילוך סרק אפילו תוך כדי המשך גלישה ללא שילוב הילוכים ורק אז להעביר ל 4X4 .
כנ"ל בהוצאה משילוב , כמובן שאם לא ניתן והשטח לא מאפשר זאת אז אני משךב תוך כדי נסיעה
הרעש אכן מוכר אני משתדל במידה ואני יכול להעביר להילוך סרק אפילו תוך כדי המשך גלישה ללא שילוב הילוכים ורק אז להעביר ל 4X4 .
כנ"ל בהוצאה משילוב , כמובן שאם לא ניתן והשטח לא מאפשר זאת אז אני משךב תוך כדי נסיעה
אני חושב שמספיק לעזוב את הגז וזה מוריד את המומנט על תיבת העברה
מנסיון אצלי:
השילוב וההפרדה מתבצעים באופן חלק דווקא בנסיעה איטית במהירות קבועה, כ- 10 קמ"ש.
לפי ספר הרכב ניתן לעשות זאת עד כ- 60 קמ"ש.
ב 2006 אוטומטי יש תופעה דומה ובמוסך אמרו לי שזה תקין. שמתי לב שכשאני משחרר (או משלב) על שביל עפר השילוב והשיחרור שקטים יותר מאשר בכביש סלול.
ההמלצה היא לשלב בנסיעה כשההגה ישר ואתה לא מאיץ.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.