PDA

צפייה בגרסה מלאה : עזרה- ג'ימני מתחמם בעליות לסירוגין

rantop
15-07-10, 18:19
ערב טוב

לפני כחודשיים נתקלתי בזה לראשונה,
יום חם מאוד, עלייה אינטנסיבית ברמה"ג והרכב התחמם.
חשבתי לעצמי, לגטימי- יום מאוד חם, עליה ארוכה ואינטנסיבית- מקובל. (גם הרבה חבר'ה מפה שהיו בטיול התחממו אז לא הרגשתי מיוחד)

מאז עברו כמה טיולים טובים- בינהם בבקעה וכו' (מקומות לא כאלה קרירים) והכל היה בסדר.

השבוע, שוב יום שני שהיה מאוד חם הרכב התחמם אחרי עליה לא כזאת ארוכה ולא כזאת משופעת בואו נגדיר את זה ככה. שוב, הנחתי שזה בגלל החום הכבד שהיה בחוץ.
אך יום למחרת בשביל עפר שהיה בשיפוע עולה,אבל ארוך, עם דגש על שביל עפר שלא מהווה שום מכשול אפילו להולכים ברגל, הרכב החל להתחמם לקראת הסוף- ואיך שעליתי לכביש בתוך היישוב שסיימנו את השביל הרכב חזר לטמפרטורה נורמלית ותקינה.

השאלה שלי- מה גורם לו להתחמם ככה לסירוגין? ומה יש לעשות כנגד זה?
הוא ידני,2004, מטופל כמו שצריך.

רן

niro samurai
15-07-10, 19:28
ערב טוב

לפני כחודשיים נתקלתי בזה לראשונה,
יום חם מאוד, עלייה אינטנסיבית ברמה"ג והרכב התחמם.
חשבתי לעצמי, לגטימי- יום מאוד חם, עליה ארוכה ואינטנסיבית- מקובל. (גם הרבה חבר'ה מפה שהיו בטיול התחממו אז לא הרגשתי מיוחד)

מאז עברו כמה טיולים טובים- בינהם בבקעה וכו' (מקומות לא כאלה קרירים) והכל היה בסדר.

השבוע, שוב יום שני שהיה מאוד חם הרכב התחמם אחרי עליה לא כזאת ארוכה ולא כזאת משופעת בואו נגדיר את זה ככה. שוב, הנחתי שזה בגלל החום הכבד שהיה בחוץ.
אך יום למחרת בשביל עפר שהיה בשיפוע עולה,אבל ארוך, עם דגש על שביל עפר שלא מהווה שום מכשול אפילו להולכים ברגל, הרכב החל להתחמם לקראת הסוף- ואיך שעליתי לכביש בתוך היישוב שסיימנו את השביל הרכב חזר לטמפרטורה נורמלית ותקינה.

השאלה שלי- מה גורם לו להתחמם ככה לסירוגין? ומה יש לעשות כנגד זה?
הוא ידני,2004, מטופל כמו שצריך.

רן
אני מהמר שהבעיה היא ברדיאטור ,כנראה הוא סתום או סתום חלקי
תקרא את זה זה יכול לעזור http://jeepolog.com/766.html

rantop
15-07-10, 19:37
אחלה מאמר אחי, תודה,
אצלי המצב עוד לא הגיע (טפו טפו) לנזילות מהצינורות וכדומה..

gimini27
15-07-10, 20:18
אני גם מהמר שהוא סתום... :mad:.

אני גם נתקלתי בבעיה איתך בגולן אך זה לא חזר לי ....

אבל אני בטוח שבהזדמנות הראשונה אני עושה ניקוי רדיאטור...

דודו פיצה ....:p.

לירן.
15-07-10, 21:29
היי רן,
עד כמה הרכב התחמם ? מד החום עלה עד להיכן ?

גם לי הייתה בעיה שבשטח בעליות קשות מד החום היה עולה ובשיא פעם אחת הגיע עד למה שתיארתי בשרשור שפתחתי על הנושא. (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=45680)

אצלי הפתרון היה החלפת רדיאטור לחדש מקורי והוספת קולר נפרד לגיר האוטומטי.
אצלך זה ידני ואתה לא צריך את הקולר.

מאז שבוצעה ההחלפה והתוספת אצלי אין בעיות התחממות כלל, גם לא באמצע היום עם מזגן ועליה ארוכה בשטח.

MMR
15-07-10, 22:20
בדוק אם המניפה החשמלית של המזגן תקינה, כמה שזכור לי אצלי בג'ימני היא הייתה מופעלת גם ללא מזגן כאשר הרכב היה מתאמץ והטמפ' החלה לטפס. הפיוז שלו נמצא בתא המנוע.
דבר נוסף ודי מובן מאליו, אבל בדקת נוזל קירור גם ברדיאטור וגם במיכל עודפים? מתי החלפת בפעם האחרונה?

rantop
16-07-10, 01:38
היי רן,
עד כמה הרכב התחמם ? מד החום עלה עד להיכן ?

גם לי הייתה בעיה שבשטח בעליות קשות מד החום היה עולה ובשיא פעם אחת הגיע עד למה שתיארתי בשרשור שפתחתי על הנושא. (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=45680)

אצלי הפתרון היה החלפת רדיאטור לחדש מקורי והוספת קולר נפרד לגיר האוטומטי.
אצלך זה ידני ואתה לא צריך את הקולר.

מאז שבוצעה ההחלפה והתוספת אצלי אין בעיות התחממות כלל, גם לא באמצע היום עם מזגן ועליה ארוכה בשטח.

לירן,
מספיק שהרכב התחיל להראות סימני התחממות ישר עצרתי ונתתי לו להתקרר,
קולר גיר אני באמת לא צריך אני ידני..
אשקול אולי ניקוי רדיאטור..

rantop
16-07-10, 01:42
בדוק אם המניפה החשמלית של המזגן תקינה, כמה שזכור לי אצלי בג'ימני היא הייתה מופעלת גם ללא מזגן כאשר הרכב היה מתאמץ והטמפ' החלה לטפס. הפיוז שלו נמצא בתא המנוע.
דבר נוסף ודי מובן מאליו, אבל בדקת נוזל קירור גם ברדיאטור וגם במיכל עודפים? מתי החלפת בפעם האחרונה?

מניפה חשמלית של המזגן= פאן קלאצ'?
אם כן, אז אכן הוא פועל גם בלי מזגן כשהרכב מתחמם..
בדקתי נוזל קירור. הכמות תקינה.
אולי צריך להחליף לגמרי ולתת לו שטיפה...

MMR
16-07-10, 09:02
מניפה חשמלית של המזגן= פאן קלאצ'?

לא.
יש וונטה חשמלית בחלק הקדמי של הרדיאטור שמופעלת אוטומטית כשאתה מפעיל מזגן.
זה בנוסף לפאן קלאצ' (מכני) בחלק האחורי של הרדיאטור. בדוק ששניהם תקינים.

rantop
16-07-10, 10:59
לא.
יש וונטה חשמלית בחלק הקדמי של הרדיאטור שמופעלת אוטומטית כשאתה מפעיל מזגן.
זה בנוסף לפאן קלאצ' (מכני) בחלק האחורי של הרדיאטור. בדוק ששניהם תקינים.

עובדת.
:\

סולי
17-07-10, 14:37
דעתי,
תתחיל עם ניקוי רדיאטור ומעברי המים במנוע..
יכול להיות שהבעיה לאו דווקא ברדיאטור אלא במעברי מים במנוע מג'יפה מצטברת וטיפול חובבני במי ברז ברדיאטור.
תעשה שטיפה לכל המערכת קירור.

אני אצלי עשיתי בסמוראי 98 כמה פעולות ביום הבאתי את הרכב.
פירקתי טרמוסטט, הכנסתי מעט אבקת כביסה למערכת, נתתי למנוע לעבוד רבע שעה.
רוקנתי את כל המים מהמערכת הכנסתי צינור גינה לטרמוסטט בלחץ מים כמה דקות עד שכל הג'יפה יצאה.
חיכיתי שכל המערכת תתרוקן, החלפתי טרמוסטט צינורות מים, ומילאתי נוזל קירור איכותי בכל המערכת, 8 חודשים מאז, רדיאטור פלסטיק מעאפן וישן שלא הוחלף ובכל זאת המערכת עובדת נהדר.. ללא שום התחממות.

בנוסף תבדוק שמהחריר אינדיקיציה של משאבת המים אינו נוזל, יכול להיות שהיא גם מחכה להחלפה.

-->