PDA

צפייה בגרסה מלאה : פילטר פתוח של K&N לשיפור ביצועים?

Jacob80
16-07-10, 18:32
זקוק לעצה מבעלי נסיון.

האם הוספת פילטר פתוח של K&N לגרנד 5.2 מוסיף כוח באופן משמעותי? ומה לגבי צריכת הדלק (עולה)?

לתגובותיכם אודה
קובי

sos4u
16-07-10, 18:47
לא
כן

קובי, חסר לך כח ? בגרנד?! באיזה מצב ?
בהצלחה

ד ו ר ו ן
16-07-10, 22:36
צריכת הדלק לא תשתנה אם לא תשנה את הרגלי הנהיגה.

דרור ברלי
19-07-10, 23:27
יש תוספת כוח, מינורית למדי. זה מורגש יותר במנועים שאוהבים סל"ד גבוה ופחות אצלנו, שמסתובבים לרוב בסל"ד נמוך.

צריכת דלק - אם הרגלי הנהיגה לא ישתנו, גם צריכת הדלק לא תשתנה. ה"בעיה" היא שתגובת המנוע משתפרת, הצליל משתנה, בכל לחיצה על המצערת שומעים שריקה של כניסת אוויר. זה מלהיב וגורם ללחוץ יותר. ואז גם צריכת הדלק עולה...

במכוניות כביש, במיוחד ספורטיביות, אין ויכוח - זה משפר תגובת דוושה, מוסיף כוח מורגש ומכיוון שכמעט ואין אבק, אין בעיה של לכלוך שחודר למנוע.
אבל בשימושי שטח - הדעות חלוקות. זרימת אוויר משופרת = זרימת לכלוך משופרת לתוך המנוע. האמנם? אולי לא, סביר שכן. לך תדע. בסופה הקודמת היה לי מסנן כזה במשך שנים ארוכות ללא תקלות וגם אחרי נסיעות בתנאי פודרה קשים, צידו הפנימי ובית המצערת נשארו מצוחצחים לגמרי. הפסקתי להשתמש בו פשוט כי הוא נקרע ממגע אלים באחד הברזלים בתוך תא המנוע, הרכבתי במקומו את המסנן המקורי ושבוע אחר כך האוטו נגנב...
לגבי רמת הסינון כנראה שאין ויכוח - בסופות יש מסנן מדברי מקורי מעולה שמיועד לתנאי אבק קיצוני, ואף מסנן פתוח לא מתקרב לרמת הסינון שלו. אני לא יודע איזה מסנן מקורי יש בגראנד, וסביר להניח שאם אתה לא נוסע בתנאי אבק, מסנן של K&N בתוך בית מסנן האוויר המקורי יהיה פשרה טובה - טיפה פחות סוסים מאשר במסנן פתוח לגמרי, אבל עדיין שיפור מסוים לעומת המקורי, ומכיוון שהמסנן של K&N הוא רב פעמי, לאורך זמן הוא יחסוך לך כמה גרושים.
אבל אם אתה אוהב לטייל במדבר וחציית אגני פודרה לא מפחידה אותך - דבוק במסנן המקורי או טוב יותר, תשיג לך בית מסנן מקורי של סופה.

אלדר
19-07-10, 23:42
לאריכות ימי הפילטר הפתוח, אפשר ואף רצוי לאחר השימון להביש גרביון ולשמן גם אותו.

הכוכב הכחול
20-07-10, 00:36
אבל אם אתה אוהב לטייל במדבר וחציית אגני פודרה לא מפחידה אותך - דבוק במסנן המקורי או טוב יותר, תשיג לך בית מסנן מקורי של סופה.

יש אפשרות להכניס מסנן אויר של סופה בסמוראי?
מה הגודל לו?
יש תמונה איפשהו?

תודה

שיימן
20-07-10, 17:21
אלדר בטראנו יש או היה לך פילטר פתוח?

אלדר
20-07-10, 17:37
אלדר בטראנו יש או היה לך פילטר פתוח?

כן, כמעט שלוש שנים.
האמת שבכל ג'יפ שהיה לי היה לו פילטר פתוח.
אם מתחזקים(מנקים ומשמנים אם ערכה יעודית) פילטר פתוח הוא יכול להחזיק שנים.

התייש
20-07-10, 18:11
יש אפשרות להכניס מסנן אויר של סופה בסמוראי?
מה הגודל לו?
יש תמונה איפשהו?

תודה

לא נראה לי אבל יכול להיות מעניין לבדוק.
בית הפילטר של הסופה גדול בהרבה מזה של הסמוראי וכך גם גודל חור היניקה (3" לעומת 2\21").
גם הצורה שלו שונה. בית פילטר של סמוראי מעוגל ונמוך ואילו בית פילטר של סופה נראה כמו בלון גדול.
בפעם הבאה שתיכנס אליי סופה אני אקח מידות לשם השוואה.8)

בכל מקרה אם אתה מעוניין להחליף בית פילטר בסמוראי שיראה נמוך כמו המקורי אבל קצת יותר גדול ועשוי מתכת דבר איתי, יש אצלי.

-->