צפייה בגרסה מלאה : איך כדאי להרים רכב מהריצפה ? ואיפה אפשר להשאיל הייליפט עם מתאם לגלגל?
המצב הוא כזה , שכיית חמדה בדמות סובארו טנדר 4X4 דור ראשון נפלה בחלקי ,וחלקי מאושר.
השכייה הנ"ל שוכבת על גחונה במושב של חבר .
המשימה: העמדת הרכב על הגלגלים .
המצב הנתון: ברכב חסר לפחות בולם אחד , כל השאר מתים , ולפחות גלגל אחד מחובר בלי לאגר.
הצמיגים קורעים לגמרי , והרכב יושב בזווית מוזרה כמעט על הריצפה.
המטרה :
ביום אחד להגיע,להעמיד את הרכב על 4 בוקים,להוריד 4 גלגלים,לקחת לפנצ'ריה ולשים צמיגים זמניים שכבר יש לי,
להרכיב בולמים,להחליף את הלאגר החסר(יש עדיין חצי לאגר), להרכיב גלגלים ולהכין את הרכב לגרירה למחוז חפצו החדש.
מכיוון שיהיה מאוד קשה להכניס ג'ק מתחת לרכב,חשבתי להביא הייליפט עם מתאם לגלגל ( לא זוכר את השם של זה,אבל יצא לי לעבוד עם אחד כזה,נוח מאוד).
שאלה מספר 1: האם הרמה מהג'נט כאשר אין בולם עלולה לגרום נזק כלשהו ?
שאלה מספר 1 א: האם הרמה כזו ללא לאגר תגרום נזק? (יש בתוך הזרוע רק את החלק החיצוני של הלאגר עקב חליצה לא מקצועית)
שאלה מספר 2: יש כאן מישהו שמוכן להשאיל דבר כזה?
שאלה מספר 3: במידה וזה לא רעיון טוב,חוץ מלחפור בור כדי להכניס ג'ק,יש לכם עוד רעיונות להרמת הרכב בלי נזק?
תודה לכל המיעצים
אומי
ג'ק עגלה לא ייכנס מתחת לשלדה?
אתה לא צריך את הLIFTMATE, קח הייליפט ושרשרת עם ווים לג'נט, וקוביית עץ בין ההייליפט לג'נט. מאולתר אבל עובד ובטוח לגמרי.
תן תמונה של הנבלה, אולי יבואו רעיונות.
אסף.
בכל המושב הזה אין מלגזה אחת ל-10 דקות?:mrgreen:
קובי
מלגזה? בחיים לא!!!!
אפילו לא בצחוק (ואני מלגזן, אני יודע טוב מאוד למה לא...)
אסף , הכוונה היא שתי שרשראות כל אחת עם וו בכל צד?
אם ככה אני צריך למצוא רק היילפט.
כדי לצלם את הנביל'ה צריך להגיע לשם, וזה יהיה בסוף שבוע הבא לכל המוקדם כשאלך לעבוד עליה.
(יש לי באמצע חמישה ימי טיול מטעם איזה מועדון טיולים של רכבי אספנות , משהו שכתבת עליו פעם בשירשור של הקאפר)
שים משהו לפני אחד הגלגלים.
בלטות,בוק עץ,לבנה,גלגל , לא חשוב מה.
גרור את הרכב כך שיטפס על המשהו עם גלגל אחד.
הכנס ג'ק מספריים נמוך רגיל של פרייבטים.
בהצלחה.
אם אתה צריך, יש לי קצת חלקים של סובארו - סטרטר,אלטרנטור, רדיאטור ועוד.
בברכה,טושי
תן כיוון
אולי זה קרוב למישהו ויוכל לעזור לך ....
אזור רחובות.
טושי, כל הגלגלים בעייתים , ככה שהרמה של אחד אפשרית בשיטתך,אבל את שלושת האחרים כבר צריך לעשות בשיטה אחרת.
אשמח לשמוע איזה חלקים יש לך ומה תרצה בעדם,אבל בכל מקרה כרגע התקציב המועט הולך בעיקר להצלת הטנדר ועבודה על פרוייקט אחר שמחכה כבר שנתיים.
כמובן שים לב שהשנתון שלי הוא 81 , ז"א דגם כמו של שנות ה70 , ולא המאוחר יותר והנפוץ.
הבעיה כרגע שהרכב על גחונו?
אם הרמת גלגל אחד והכנסת ג'ק, תוכל להרים את כל האוטו...
סובארו פשע טנדר? לא זוכר שראיתי דגם כזה.
לדעתי 81 החלקים דומים לדגמים המאוחרים יותר.
בברכה,טושי
מלגזה? בחיים לא!!!!
אפילו לא בצחוק (ואני מלגזן, אני יודע טוב מאוד למה לא...)
למה לא ? לא חייבים להרים את כל הרכב בבת אחת. אפשר לעבוד עם צד אחד של המזלג ולהרים גלגל אחד כל פעם בעדינות.
הנ"ל תופס גם לגבי מזלג של טרקטור, שכנראה יהיה קל יותר למצוא במושב, צריך רק לוודא שאין לו יותר מדי חופש לצדדים (מצב נפוץ בטרקטורים כי יותר נוח ככה לתמרן עם מיכלי פרי, אבל ניתן להידוק תוך 2 דקות ולרוב אפילו בלי כלים).
גם עם טרקטור וגם עם מלגזה אפשר להשחיל שן אחת של המזלג מתחת לכל מקום שתרצה להרים ממנו, אפילו אם זה קצת חופר באדמה.
אם זה קרוב, אני יכול לשאול חבר מבאר טוביה אם הוא יכול לעזור...
בהצלחה,
נדב.
אזור רחובות.
טושי, כל הגלגלים בעייתים , ככה שהרמה של אחד אפשרית בשיטתך,אבל את שלושת האחרים כבר צריך לעשות בשיטה אחרת.
אשמח לשמוע איזה חלקים יש לך ומה תרצה בעדם,אבל בכל מקרה כרגע התקציב המועט הולך בעיקר להצלת הטנדר ועבודה על פרוייקט אחר שמחכה כבר שנתיים.
כמובן שים לב שהשנתון שלי הוא 81 , ז"א דגם כמו של שנות ה70 , ולא המאוחר יותר והנפוץ.
הדגם האהוב עליי
http://cache.jalopnik.com/assets/resources/2008/02/Subaru_Brat_Ad.jpg
עוד שיטה שעובדת לא רע- קח שתי קורות עץ ארוכות וחזקות, תכניס מתחת לשלדה, עם הרבה מנוף בחוץ (שני מטר מספיק בדרך כלל למכוניות כאלו), ותרים עם הברכיים. שני אנשים זה יותר קל.
אסף.
בסוף אתה מתכוון לגרור?
תביא מראש משאית מנוף ותוריד אצלך על בוקים...
למה לא ? לא חייבים להרים את כל הרכב בבת אחת. אפשר לעבוד עם צד אחד של המזלג ולהרים גלגל אחד כל פעם בעדינות.
הנ"ל תופס גם לגבי מזלג של טרקטור, שכנראה יהיה קל יותר למצוא במושב, צריך רק לוודא שאין לו יותר מדי חופש לצדדים (מצב נפוץ בטרקטורים כי יותר נוח ככה לתמרן עם מיכלי פרי, אבל ניתן להידוק תוך 2 דקות ולרוב אפילו בלי כלים).
גם עם טרקטור וגם עם מלגזה אפשר להשחיל שן אחת של המזלג מתחת לכל מקום שתרצה להרים ממנו, אפילו אם זה קצת חופר באדמה.
אם זה קרוב, אני יכול לשאול חבר מבאר טוביה אם הוא יכול לעזור...
בהצלחה,
נדב.
הסיבה העיקרית היא שאני לא יכול לבקש מהבן אדם מלגזה ,אבל גם להגיד לו שאני לא סומך על מלגזן שאני לא מכיר ואני רוצה לעשות את העבודה לבד .
הרמה של רכב עם מלגזה,דבר שכילד קיבוצניק עשיתי לא פעם,הוא מקור בילתי נדלה לנזקים אם לא עושים הכל לאט ובעדינות,הרכב נדיר (אני יודע על כשש אקזמפלרים בארץ) אני לא רוצה עוד דפיקה מיותרת .אגב עם מזלג אחורי זה הרבה יותר מפחיד,בהרבה טרקטורים לא מתוחזקים המזלג קשה מאוד לשלוט במהירות עליה שלו, ובדרך כלל זה לא מפריע לעבודה אז גם לא טפלים בזה.
תודה על ההצעה מבאר טוביה, בכל אופן אם זה היה שם היה לי יותר פשוט כי גדלתי חמש דקות משם ואז הייתי מביא מלגזה מהקיבוץ ונוהג בה לבד.
בסוף אתה מתכוון לגרור?
תביא מראש משאית מנוף ותוריד אצלך על בוקים...
מאותה סיבה אני לא רוצה משאית מנוף.
למרות שאת הגרירה אני אולי עושה בעזרת חבר שמביא משאית מהבוס שלו, אולי במקום משאית גרירה הוא יביא משאית מנוף, עליו אני דווקא כן סומך .
רעיון מעניין .
תודה
הסיבה העיקרית היא שאני לא יכול לבקש מהבן אדם מלגזה ,אבל גם להגיד לו שאני לא סומך על מלגזן שאני לא מכיר ואני רוצה לעשות את העבודה לבד .
הרמה של רכב עם מלגזה,דבר שכילד קיבוצניק עשיתי לא פעם,הוא מקור בילתי נדלה לנזקים אם לא עושים הכל לאט ובעדינות,הרכב נדיר (אני יודע על כשש אקזמפלרים בארץ) אני לא רוצה עוד דפיקה מיותרת .אגב עם מזלג אחורי זה הרבה יותר מפחיד,בהרבה טרקטורים לא מתוחזקים המזלג קשה מאוד לשלוט במהירות עליה שלו, ובדרך כלל זה לא מפריע לעבודה אז גם לא טפלים בזה.
תודה על ההצעה מבאר טוביה, בכל אופן אם זה היה שם היה לי יותר פשוט כי גדלתי חמש דקות משם ואז הייתי מביא מלגזה מהקיבוץ ונוהג בה לבד.
מאותה סיבה אני לא רוצה משאית מנוף.
למרות שאת הגרירה אני אולי עושה בעזרת חבר שמביא משאית מהבוס שלו, אולי במקום משאית גרירה הוא יביא משאית מנוף, עליו אני דווקא כן סומך .
רעיון מעניין .
תודה
אם יש לך מאיפה להביא משאית, אני מכיר מישהו עם בובקט שאולי יוכל לעזור, אבל תצטרך לאסוף ולהחזיר את הבובקט מאזור בית שמש ...
בכל מקרה, תן מיקום יותר מדוייק ונראה אם מכירים מישהו קרוב, שאולי גם ייתן לך להרים בעצמך ...
נדב.
נתיבות מכיר?
תתאם,
תגיע,
תקבל הייליפט וליפטמייט.
בהתחייבות כמובן להחזיר שלם ותיקן!!!
אתה יכול לקשור רצועת רצ'ט למזלג כאשר הוו שלה מחזיק את הגלגל כמו ה-liftmate והצד השני קשור למזלג. ככה תוכל להרים מבלי להזיק לפח ומבלי לחשוש לאיכות המלגזן.
אתה יכול לקשור רצועת רצ'ט למזלג כאשר הוו שלה מחזיק את הגלגל כמו ה-liftmate והצד השני קשור למזלג. ככה תוכל להרים מבלי להזיק לפח ומבלי לחשוש לאיכות המלגזן.
אחלה רעיון :p
מנפלאות החשיבה הקולקטיבית ...
נדב.
תגיד, זה לא רכב שאתה יכול פשוט להרים עם עוד שני חברים?
הוא לא כבד, ואם אני מבין נכון, אתה צריך להרים בסה"כ משהו כמו 10 ס"מ, בכל פעם פינה אחת...
למה בלאגן?
אפשר להרים את הרכב גם עם ג'ק עגלה רגיל (סטייל הום סנטר 100 ש"ח)
ישנם לרכב קורות אורך מטמבון קדמי לאחורי
אפשר להניח ג'ק עגלה מיתחת עם קורת עץ (ע"מ לא לא לפגוע בקורה)
ולהרים בשלבים בכל פעם בנקודה אחרת בכדי לפזר את המשקל ולהקטין את הזויות
עד שמגיעים למצב שאפשר להניח תחת הרכב בוקים
ומשם ממשיכם בתוכנית...
ד"א יש לי קיט שיפוץ לקרבורטור סובארו אצלי (מימי טנדר סובארו העליזים..)
יאללה מתנה לפתיחת הפרוייקט !!
חבל היו לי מלא חלקים אבל שלחתי אותם חזרה לסין...
בהצלחה
ראם
ד"ר טוש איפה אתה????
polar bear
21-07-10, 12:29
--------------------------------------------------------------------------------
תגיד, זה לא רכב שאתה יכול פשוט להרים עם עוד שני חברים?
הוא לא כבד, ואם אני מבין נכון, אתה צריך להרים בסה"כ משהו כמו 10 ס"מ, בכל פעם פינה אחת...
+1
אתה יכול להרים כל פעם צד אחד,כמו שעושים במגרשי גרוטאות, הרבה יותר מהיר, והרבה פחות ציוד. זה כמובן אם יש לך את כח האדם הדרוש.
אם יש לך מאיפה להביא משאית, אני מכיר מישהו עם בובקט שאולי יוכל לעזור, אבל תצטרך לאסוף ולהחזיר את הבובקט מאזור בית שמש ...
בכל מקרה, תן מיקום יותר מדוייק ונראה אם מכירים מישהו קרוב, שאולי גם ייתן לך להרים בעצמך ...
נדב.
עניין המשאית כנראה יורד מהפרק בגלל שבשישי המאיות עובדות ובשבת אי אפשר להיכנס למושב .
לגבי המיקום, כמה דקות מרחובות , אני לא רוצה לתת מיקום מדויק ,זה בכל זאת טנדר סובארו,ואף פעם אי אפשר לדעת מי הקורא הסמוי של שירשור .
נתיבות מכיר?
תתאם,
תגיע,
תקבל הייליפט וליפטמייט.
בהתחייבות כמובן להחזיר שלם ותיקן!!!
תודה, בודאי אם יש נזק אני משלם,כשנתקרב יותר לD DAY אני אהייה איתך בקשר.
רעיון מעולה, אני אברר על מלגזה.
למה בלאגן?
אפשר להרים את הרכב גם עם ג'ק עגלה רגיל (סטייל הום סנטר 100 ש"ח)
ישנם לרכב קורות אורך מטמבון קדמי לאחורי
אפשר להניח ג'ק עגלה מיתחת עם קורת עץ (ע"מ לא לא לפגוע בקורה)
ולהרים בשלבים בכל פעם בנקודה אחרת בכדי לפזר את המשקל ולהקטין את הזויות
עד שמגיעים למצב שאפשר להניח תחת הרכב בוקים
ומשם ממשיכם בתוכנית...
ד"א יש לי קיט שיפוץ לקרבורטור סובארו אצלי (מימי טנדר סובארו העליזים..)
יאללה מתנה לפתיחת הפרוייקט !!
חבל היו לי מלא חלקים אבל שלחתי אותם חזרה לסין...
בהצלחה
ראם
ד"ר טוש איפה אתה????
תודה רבה, אשמח לתאם איתך יום לבוא לאסוף את הקיט הנ"ל.
אולי יהיה אפשר להרים ג'ק עגלה רגיל , מכיוון שאני לא רוצה להיתקע אני מנסה לחשוב על כל האפשרויות כדי לסיים את זה בכמה שעות.
עניין המשאית כנראה יורד מהפרק בגלל שבשישי המאיות עובדות ובשבת אי אפשר להיכנס למושב .
לגבי המיקום, כמה דקות מרחובות , אני לא רוצה לתת מיקום מדויק ,זה בכל זאת טנדר סובארו,ואף פעם אי אפשר לדעת מי הקורא הסמוי של שירשור .
תודה, בודאי אם יש נזק אני משלם,כשנתקרב יותר לD DAY אני אהייה איתך בקשר.
רעיון מעולה, אני אברר על מלגזה.
תודה רבה, אשמח לתאם איתך יום לבוא לאסוף את הקיט הנ"ל.
אולי יהיה אפשר להרים ג'ק עגלה רגיל , מכיוון שאני לא רוצה להיתקע אני מנסה לחשוב על כל האפשרויות כדי לסיים את זה בכמה שעות.
בכייף...
057-3807860
אני בנס ציונה ביום שישי יש לי מתאם וגם הייליפט
צור קשר(אני לא זמין בחמישי ביכלל עד שישי בבוקר)
אלי 0528932897
כרגע התארגנתי כנראה על כרית לאגזוז , אני מאמין שזה יפתור את הבעיה.
תודה לכל מי שהציע עזרה או רעיונות.
עידכון:
אז קבעתי להיום בבוקר עם שני חברים אחד היה אמור להביא ליבר (דומה מאוד להייליפט) ואחד כרית אוויר שמתחברת לאגזוז .
הבחור עם הליבר הגיע אבל שכח את הליבר, הבחור עם הכרית לא יכל להגיע (בעיה רפואית שהתגלתה אתמול,שיחלים במהרה).
עם שני ג'ק עגלה + את חפירה , הרכב נעמד על 4 בוקים .
בולמים לא הוחלפו , יוחלפו כנראה במשכן החדש שם יש יותר ציוד עבודה .
יום טוב לכולם .
אומי
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.