PDA

צפייה בגרסה מלאה : שוב פעם אני, הפעם עם כמה שאלות סופיות..סמוראי.

jeeper
20-07-10, 22:24
מה שלום כל החברים, ראשית כל אני מצטער שאני חוזר להציק לכם כל פעם מחדש.

היו כמה שינויים בחיים שלי, הג'יפ הוא עדיין חלום, אבל התקציב קטן.
מ40 אלף ירד לאיזור ה20-30 אלף. עם עדיפות לכמה שפחות.

הרכב שאני רוצה - סמוראי. פתוח. מנוע 1300. וכמה שיותר משופר ומטופל.
לא ממש מעוניין להתעסק בפרויקטים שלא חייבים.

הדילמות שלי הן כאלה:

ארוך או קצר - כעיקרון אני לא צריך את המקום של הארוך, רוב הזמן אני לבד או עם עוד מישהו/י, ולא יוצא להרבה טיולים ארוכים, חי בתל אביב ולכן הקצר יותר קורץ לי מבחינת חנייה.
היתרון היחיד שאני רואה לארוך הוא ביציבות ובעבירות.

מבחינת צמיגים - מעדיף כמה שיותר גדולים(235), מה וכמה ההבדל בצריכת דלק בין ה205, ל215 ול235? את הבלאי וההשפעה על האוטו אני מכיר.

מזגן והגה כוח - לאילו שנתונים/דגמים יש? כמה עולה להוסיף?

עלים מול סלילים - אילו חסרונות יש לסלילים חוץ מזה שאי אפשר להוריד את החלון הקדמי ושממש קשה/יקר להגביה את הרכב?

הזרקה מול קרבורטור? למי יש עדיפות מבחינת צריכת דלק? האם הקרבוטור של סמוראי נכבה בשיפועים כמו של CJ?

תודה מראש על הסבלנות כל פעם מחדש.
מקווה שהשאלות ששאלתי מכוונות מספיק וממוקדות.

טוב לדעת שיש על מי לסמוך.

נ.ב.
אם למישהו מחברי הפורום יש סמוראי למכירה שנראה להם מתאים ולא מפורסם ביד 2, או שמפורסם ולא התייחסתי אליו - אני אשמח לקבל בהודעות פרטיות.

nir.samo
20-07-10, 23:49
קודם כל יש בפורום תשובות לכל השאלות.

ארוך או קצר - קצר. הרבה יותר קל למצוא והארוכים שנת 87 או 88 וזה כבר ישן וגם מנוע קרבורטור.
צמיגים - לא שיקול בקנייה. נראה לי שבין 205 ל-235 ההבדל בצריכה 10-15%.
מזגן - גם כן לא שיקול בקנייה. אבל אם כבר אז יש לחלק מהסגורים, פתוחים יותר נדיר רובם ככולם התקנה מקומית ממזגן שפורק מרכב אחר ולכן צריך לשים לב ליכולת הקירור ובעיקר להשפעה על חום המנוע.
הגה כח - אין (וגם לא צריך).
עלים מול סלילים - הסלילים יותר נח, משנת 96 או 97. שנת 95 יש עלים אבל החלון הקדמי כבר לא נפתח. חלון נפתח זה מגניב אבל לא ממש שימושי (זה כן שימושי כשצריך להגיע למנוע של הוישרים :D)
הזרקה מול קרבורטור - הזרקה עדיף חד משמעית, יותר אמין ויותר חסכן. אבל הקרבורטור לא יעשה בעיות כמו בסיקס ישן.

ishc
21-07-10, 00:04
אם אתה תפרן אז כמה שיותר חדש ותקין (מה שאומר קצר).
אם יש לך כוח ורצון להכנס לפרוייקט אז רק ארוך!!! ואין ארוך שהוא לא פרוייקט.

yoni_0000
21-07-10, 00:58
אם לא צריך ארוך, אז לא צריך. את הסיבות כבר פירטת. מה גם שהם יותר נדירים.

מפינוקים כמו מזגן אני מציע לך לשכוח, גם מההגה כוח.. לא תמצא מזגן נורמלי ברכב בן 20 שנה.. אלא אם עבר שיפוץ לא מזמן, וברכב פתוח זה בכלל לא פקטור..

צמיגים- ההבדלים בצריכת דלק יהיו זניחים.. לא משהו שמרגישים.

בתקציב שלך תצטרך להסתפק בעלים (הדגמים עם הסלילים רק משנתון 96 או 7..), ואין שום דבר רע בזה. יותר זול, יותר פשוט לשיפור ואחזקה, ועושה את העבודה.

הזרקה מול קרבורטור- על הנייר עדיף הזרקה, אבל כך בחשבון שקרבורטר זה משהו שהרבה יותר פשוט והרבה הרבה יותר זול לתקן, ומשהו שהוא די ברירת מחדל בסמוראי ישן.

בהצלחה :-D

500 מעפ"ש
21-07-10, 02:33
לאיזה שימוש אתה מייעד את הרכב? - עבירות? תחבורה יומיומית? טיולים באיזו רמה? האם אתה באמת צריך צמיגים גדולים ושיפורים?
אם זה הג'יפ הראשון שלך, אתה תופתע ממה שתוכל לעשות עם סמוראי סטנדטי, ואז תוכל לקבל רכב חדש יחסית.
לגבי פתוח או סגור - זה מאד אינדיבידואלי, אני הייתי הולך על סגור וממוזג, בטח אם אתה הולך לבלות הרבה בתנועה העירונית האיטית של תל אביב.
קפיצי סליל - אני בעד, אלא אם אתה רוצה רכב עבירות.
הזרקת דלק - מנסיוני זו מערכת טובה - אמינה מאד, הרכב חסכוני, מניע בנגיעה ולא נכבה איפה שלא צריך.

GodsFather
21-07-10, 05:33
בוא נעשה קצת סדר פה -

לגבי ישן מול חדש, עם התקציב שלך אין לך הרבה ברירות, גם ככה זה יהיה רכב בן יותר מ15 ולכן השיקול הוא יותר לכיוון תקין מתוחזק ומשופר ככל האפשר. כמובן שעד גיל 20 עוד יש שקט מבחינת טסטים של רק טסט אחד בשנה.

מזגן - יש לא מעט סמוראים ממוזגים, רובם התקנה מקומית אבל אין בזה רע במידה וההתקנה והתחזוקה בוצעו כראוי לאורך השנים. אפילו שברכב פתוח פחות מרגישים את זה, אתה עדיין עומד ברמזורים והמזגן הוא יתרון.

הגה כוח - אין מהמפעל, יש רק כאלה ששיפרו באופן עצמאי. גם פה, תלוי באיכות ההרכבה והאחזקה. לא הייתי שם את זה כתנאי "שובר עיסקה". אם יפול לך לידיים אחד כזה, מה טוב. עלות של התקנת שיפור כזה כולל חלקים היא באיזור ה3000 ש"ח להתקנה מקצועית אצל אחד מהמומחים. יש גם קיטים "יד שניה" שרצים פה מידי פעם והעלויות נמוכות ב50 אחוז.

צמיגים - 235 במידה הורכבו בשילוב עם טרנספר נכון לא ישפיעו לך על צריכת הדלק לרעה (לא מתייחס כרגע אם לטובה כי הדעות חלוקות). ואם אין טרנספר משופר זה ישפיע לרעה בעיקר על הביצועים בזינוק ולעומת זאת יהיה שיפור במהירות הסופית (כמובן שגם בכביש וגם בשטח).
לשיפור בטרנספר יש כמה אפשרויות , מהישנה ביותר שהיא טרנספר 1000 ועד לקיטים ייעודים של יצרני אפטרמרקט. גם פה, תלוי על מה תיפול, כמובן שהאפטרמרקט מומלץ. גם במקרה הזה , 235 מול 215/205 זה לא שובר עיסקה, כי אם מצאת רכב במצב טוב מאד אבל עם מידה קטנה יותר, לא נורא, תוכל תמיד לשפר ואולי בכלל לא תרצה לשפר אם תראה שאין לך צורך בזה.

הזרקה - המנוע עובד יותר עגול, יותר חסכוני אבל במידה ויש תקלה בשטח, קשה יותר לפתור את זה. מבחינת שנתונים, יש הזרקה החל מ94. קרב' - המקורי הוא סביר, יש גם שיפורים בתחום הזה (קרב' סובארו, L200 ואפטרמרקט), בסה"כ מערכת שמתוחזקת כראוי עושה את העבודה בשתי הגרסאות.

סלילים מול עלים - את הסלילים בסמוראי קשה יותר "לשפר" אפילו שזה טיפה יותר נוח בנסיעה, העלים נפוץ הן לתיקון והן לשיפור, יש קיטים רבים וקפיצאים שיכולים לסייע בתחום. רכים/קשים, ארוכים/מקוריים ועוד. סלילים יש משנת 95.

לא רשמת כלום על נעילה אחורית, וזה השיפור הכי מומלץ ויעיל.

תתחיל/תמשיך לתור את הארץ לאורכה ולרוחבה, תביא רשמים ונעזור לך בבחירה. סבלנות היא שם המשחק ואל תתעצל לנסוע רחוק בשביל רכב שיכול והוא יהיה הראוי בשבילך. יש גם כמה חבר'ה שסוחרים בסמוראים והם בסה"כ בסדר גמור, הם מסתובבים גם בפורום הזה.

בהצלחה.

jeeper
21-07-10, 10:14
דבר ראשון תודה לכולם..
עוד כמה הבהרות ושאלות:

1. זה לא רכב השטח הראשון שלי, ויש לי נסיון קטן ברכבים כאלה, אמנם אוטומטים - אבל אני מניח שההסתגלות לידני תבוא עםהזמן.

2. הייתי כבר בטיול סמוראים בסוכות לדעתי של 2007 או 2008 שהיינו 3 ימים בדרום, נחל מרזבה ונחל צין. הייתי שם עם חבר ולא באוטו משלי.
הייתי בסמוראי פתוח - ואני באמת חושב שמזגן מאוד יכול לשפר את איכות החיים, גם באוטו פתוח.

3. הגה כח - לא התכוונתי לזה בתור משוה שובר עסקה - אלא בתור משהושאני ארצה להוסיף, ויותר כיוונתי לדעת מה העלויות של העניין ותודה לאמיר שענה לי.

מבחינת השימוש ברכב - יותר לכיוון הסופי שבוע ועוד נסיעות קטנות, לא הרבה קילומטרז', הרוב כביש, אבל גם הרבה טיולי יום אחד ברחבי הארץ, איזור המשלטים קצת וכדומה, וכמה פעמים בשנה טיוליי יומיים לדרום ולצפון.

מבחינת שיפורים - נעילה אחורית זה מאסט מבחינתי ולכן לא דיברתי על זה, אני יודע את המחירים ואת הפרוצדורה, לכן לא שאלתי על זה.

בקשר לצמיגים - קשה לי לרדת מרכב עם צמיגי 31 לצמיגי 27..לכן אני מחפש 235 שיהיה באמצע, היות ואני יודע כמה קשה זה לרשום מידות צמיגים ברישיון.

כמה עולה לשפר מערכת קפיצים בסמוראי עלים? קיטים מהמתלם? כמה עולה לעשות פרויקט עם קפיצי סיג'יי מאחורה וקפיצים אחוריים שעוברים קדימה?מכיר את הסטאפ הזה מחבר והתוצאה הייתה מדהימה.

ובקשר למחיר - הסלילים רק נראים יקרים ביד 2, הם נמכרים במחירים הרבה יותר נמוכים.

GodsFather
21-07-10, 10:29
בקשר לצמיגים - קשה לי לרדת מרכב עם צמיגי 31 לצמיגי 27..לכן אני מחפש 235 שיהיה באמצע, היות ואני יודע כמה קשה זה לרשום מידות צמיגים ברישיון.

כמה עולה לשפר מערכת קפיצים בסמוראי עלים? קיטים מהמתלם? כמה עולה לעשות פרויקט עם קפיצי סיג'יי מאחורה וקפיצים אחוריים שעוברים קדימה?מכיר את הסטאפ הזה מחבר והתוצאה הייתה מדהימה.

ובקשר למחיר - הסלילים רק נראים יקרים ביד 2, הם נמכרים במחירים הרבה יותר נמוכים.

לרדת במידת הצמיג זה נכון כשאתה משווה דגם מול דגם, אבל אתה שוכח שסמוראי הוא הרכב הקטן ביותר ובאופן פרופורציונלי 27 אינצ' זה בסדר גמור. כמובן ש29 זה אידאלי ולגבי רישום, אלפיה תפתור גם את זה במקומות מסויימים, אז כאמור שזה לא יהיה מה שיעצור אותך במידה ומצאת רכב במצב טוב - פחחות (!), מנוע תקין, מערכת חשמל שפויהושאר קוסמטיקות. צריך לקחת בחשבון שבגלל גילם המופלג הם לרוב עברו התעללות חשמלית וקומבינטורית בין הידיים השונות. במידה והיד האחרונה טיפלה כראוי וישרה קו כראוי, הרווחת, אחרת זה יכול להיות סלט.

מתלים - סט עלים משודרג כולל בולמים, חדש חדש מהחנות עולה באיזור ה4000 ש"ח. לפני שגעונות ויצירות מיוחדות. כאמור, יש כמה קפיצאים שמתמתחים בזה.

סט של סיקס גם כן יכול לעלות ככה, אבל העלים יהיו משומשים, זה לא אמור להפריע במידה והם במצב טוב, העומסים של הסמוראי לא משתווים לעומסים של סיקס, מה גם שמשנים את כמות העלים. יש עניין של הזזת תושבות והתאמת הרכב לקפיצים ולכן המחיר די דומה אפילו שלא מקבלים סחורה טריה ברוב המקרים, זה גם לא יעשה אצל הקפיצאי אלא בסדנא כי הקפיצאים לא יתעסקו עם הזזת תושבות (ענייני חוק). התוצאה באמת משובחת, הן מבחינת מהלך והן מבחינת נוחות נסיעה.

על סלילים כבר אמרתי - קשה לשפר ולכן לפעמים לא שווה את הטירחה. העניין הוא שהרכב עצמו לרוב במצב יותר טוב כולל רמת גימור משופרת מהשנתונים הקודמים לו. זה לא מרצדס אבל זה עדיין משמעותי.

jeeper
21-07-10, 12:16
אז מערכת קפיצים משופרת לרכב עולה 3000-4000 שקל.

תודה זה עוזר לי מאוד.
מדיבורים עם כמה מביני עניין נאמר לי שמזגן גם יעלה באיזור ה3-4 אלף, לכן זו תהיה כנראה הוצאה כספית שתקרה רק בעתיד, קודם חשוב למצוא אותו כמו שצריך.

עוד כמה שאלות:

הזרקה מול קרבורטור - האם מערכת ההזרקה בסמוראי בעייתית? יש בעיה למצוא חיישנים או לאתר בעיות?

האם באמת עבודת המנוע עגולה וחסכונית יותר מאשר בקרבורטור?

jeeper
21-07-10, 18:31
השאלה שלי היא בעצם - מה עדיף:
מודל 93 קרבורטור, או 94-95 הזרקה, ולשלם קצת יותר...

ולאף אחד אין סמוראים משופרים? בלוחות יש רק סטנדרטיים. . .

GodsFather
21-07-10, 18:38
המשופרים לא תמיד מפורסמים בלוחות כדי למנוע כאב ראש. לכן המלצתי לך לשאול גם סוחרים/חבר'ה מהתעשיה.
דוקטור מורי, ליאור זוקי-לנד, חבר'ה שמוכרים היטב בפורום, לטובה.

יש גם 94-95 שהוסבו לקרב'. כמו שיש גם כאלה ששמו מנוע ג'ימיני במקום המנוע המקורי. וזה עוד שיפור משמעותי שלא דובר עליו.

אני חסיד של קרבורטורים - כמה שיותר טיפש, ככה יותר קל לטיפול, אני לא לבד בדעה הזו.
אבל בסה"כ הביקורות על ההזרקה בסמוראי הן די חיוביות כי גם זו מערכת די פשוטה לתפעול ותיקון, אם כי חיישנים ומחשב זה לא דבר זול במידה והלך לך רכיב כלשהו. בנוסף , בהזרקה הצריכה טובה יותר, אם זה חשוב לך.

ראית רכבים בנתיים ?

jeeper
21-07-10, 19:16
עוד לא ראיתי ממש, אבל אני מכיר כבר סמוראים.
אני מעוניין קודם להיסגר על מה שאני רוצה ואז לחפש בהתאם ופחות להתרוצץ להתפזר.

היות ואין לי רכב, ואני נע ונד רק בתחבורה ציבורית - מעדיף כמה שפחות תיזוזים.

jeeper
22-07-10, 13:46
הצעה שעלתה....

טויוטה היילקס שנת 93-94. עולה בערך כמו הסמוראי.

בעיות: סגור, גדול, והדברים הקבועים עולים יותר(ביטוח עוד 1500 שקל בשנה, טסט עוד 500 וכו')

יתרונות: נעילה אחורית חשמלית, צמיגי 31, גבוה ועביר יותר.

מצד אחד אני לא צריך עבירות מסיבית, מצד שני תמיד טוב שיהיה רכב יותר עביר למקרה שאני כן אצטרך(אני כן הולך לטייל במעלות הדרום ובמשלטים)

עוד חסרון שחשבתי עליו - גניבות....היילקס נורא גניב.

מה אתם אומרים, חוץ מהעלויות הקבועות - האם אחזקת היילקס יקרה בהרבה משל סמוראי?

ItayWitzer
22-07-10, 14:22
הצעה שעלתה....

טויוטה היילקס שנת 93-94. עולה בערך כמו הסמוראי.

בעיות: סגור, גדול, והדברים הקבועים עולים יותר(ביטוח עוד 1500 שקל בשנה, טסט עוד 500 וכו')

יתרונות: נעילה אחורית חשמלית, צמיגי 31, גבוה ועביר יותר.

מצד אחד אני לא צריך עבירות מסיבית, מצד שני תמיד טוב שיהיה רכב יותר עביר למקרה שאני כן אצטרך(אני כן הולך לטייל במעלות הדרום ובמשלטים)

עוד חסרון שחשבתי עליו - גניבות....היילקס נורא גניב.

מה אתם אומרים, חוץ מהעלויות הקבועות - האם אחזקת היילקס יקרה בהרבה משל סמוראי?

יש לי סמוראי בדיוק כמו שאתה מחפש, אבל הוא לא למכירה :)

אין לי הוצאות אחזקה. אני כן מוציא עליו כסף בשיפורים.

jeeper
22-07-10, 20:48
עשיתי חישוב.

לסמוראי סטנדרטי:
יחסי העברה + נעילה אחורית+ הגבהה+ צמיגי 235 - בערך 10K שקל.

בהיילקס - הכל בא בילט אין. רק שהוא עולה 6000 שקל יותר. ועוד 2000 שקל בשנה בביטוח ובטסט.

עשיתי חיפוש על היילקס: לא מצאתי שום מידע על האחזקה ועלויות שלו, צריכת דלק ממוצעת אחת ל8, אבל שום דבר על טיפולים וכו'.

אז אני חוזר ושואל - אחזקת היילקס יקרה משל סמוראי?

סמוראי שנת 93 מול היילקס שנת 93 - מה עדיף?
הסמוראי עושה 1 ל9-10 בנזין וההיילקס 1 ל8 דיזל...כמה זה יוצא בשקלים מישהו יודע? ל10000 ק"מ?

kobiarava
22-07-10, 21:07
אחזקה של היילקס יקרה בהרבה משל סמו. אמנם האמינות שלו מופלגת (במגבלות גילו הותיק), אבל חלקים מקוריים של טויוטה יקרים בהרבה משל סוזוקי. בנוסף, אחזקה של מנוע דיזל היא פחות אלמנטרית למכונאי החובב לעומת סמו קרבורטור, ולכן סביר להניח שההיילקס יידרוש ממך העברה של הרבה יותר עבודות לתיקון במוסך. אם התקציב של דל-אין לך מה לחפש במקום אחר, רק סמוראי

קובי

jeeper
22-07-10, 21:17
זהו שבמחיר קנייה הם אותו דבר.
והגלגלי 31 והSPOA קורצים לי. . .

האם ההבדלים הם כאלה גדולים? גם אם אני לא נוסע הרבה בשנה (מקסימום 10000 ק"מ)

zagi
22-07-10, 22:14
ובנוסף לכך , אתה תמצא רק היילקס "שחוט" במחיר מחירון ... הם נמכרים בהרבה מעל למחירון .

כמובן שעם קצת מזל וסבלנות אפשר הכל ...:)

ItayWitzer
22-07-10, 22:19
זהו שבמחיר קנייה הם אותו דבר.
והגלגלי 31 והSPOA קורצים לי. . .

האם ההבדלים הם כאלה גדולים? גם אם אני לא נוסע הרבה בשנה (מקסימום 10000 ק"מ)

הוצאות הדלק יהיו פחות או יותר זהות.

ארוך או קצר - כעיקרון אני לא צריך את המקום של הארוך, רוב הזמן אני לבד או עם עוד מישהו/י, ולא יוצא להרבה טיולים ארוכים, חי בתל אביב ולכן הקצר יותר קורץ לי מבחינת חנייה.

אז היילקס יהיה יותר קל לחנות בת"א?

jeeper
22-07-10, 22:22
זה היילקס המדובר:

http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicTrack.php?CatID=1&SubCatID=2&CarID=216160&Code=8d88e71e541e07fc1682efb8a1d24f38

מבחינת חנייה בתל אביב - בבית יש חניה. אבל עדיין מודאג מהגניבות.

GodsFather
23-07-10, 05:56
כמה דברים -

1. התחלת בלציין שחשוב לך רכב קטן וקומפקטי ובמיוחד בגלל ההתנהלות בת"א - היילקס זה לא זה ולא זה. אורך של היילקס זה כמעט כמו שני סמוראי קצרים.

2. עלויות - היילקס הרבה יותר יקר לתחזוקה אפילו שהוא לכאורה אמין מאד. וכמו שאחרים אמרו, בתקציב שלך לא תמצא רכב במצב אידאלי לעומת סמוראי.

3. גם בסמוראי אפשר לשים SPOA. מבחינת צמיגים, 29-31 בסמוראי זה הרבה יותר עביר יחסית ל31 בהיילקס ואם נלך על סמוראי ארוך אז בכלל (אבל אנחנו עדיין חושבים שאתה רוצה קצר). מבחינת מחיר השיפורים, רשמת 10K, זה הרבה מעבר, אם יודעים לשפר נכון ובסבלנות. (כמובן לא כולל מחיר הצמיגים וגם שם יש הפתעות)

4. היילקס הרבה יותר גניב ומבוקש, גם שוק החלפים שלו כזה.

5. דיברת על רכב פתוח - אתה מתכוון לחתוך את גג ההיילקס עם דיסק ? ;)

תשווה תפוחים לתפוחים ולא תפוחים לתפוזים. או שתשב שוב עם עצמך ותעשה סדר לגבי הציפיות שלך מרכב וכמובן כמובן תקציב, כי עם כל הכבוד לחלומות, התקציב הוא שקובע אם אפשר להגשים אותם. אולי בכלל CJ קצר או סופה קצרה יעשו את העבודה לפי השינוי שהצבת כרגע.

ש01
23-07-10, 07:46
וואלה לא מבין אתכם...

סמוראי סטנדרטי, ללא כל שיפור, קצר עם צמיגים 50% 205 מודל 87 עבר בכל מקום!!!
חול, בוצ, סלעים, (חורשן) עליות ומה לא.
גם כשפרדו, טרופר והילקס (כן הרכב שמשום מה קנה לעצמו אלפי מעריצים) התחפרו, שקעו או פשוט ויתרו הוא דלג בקלילות מסביב.
ועוד תופס חניה של אופנוע (מגודל).

חוצמזה - למה אתה נוסע לטיול - להנות מהטבע או לסגור חלון להדליק מזגן ורדיו ולטלטל את הרכב והיושבים עד תום?

GodsFather
23-07-10, 07:50
ש01, אל תרתח אדון עזריאל.

הבחור רצה סמוראי ועכשיו התלבט אם לעבור לרכב אחר. זה לא עניין של יכולות הרכב, שניהם מצויינים בשטח ומגיעים מA ל B גם בכביש.

הדיונים על היכולות של כל אחד מהם רבים, גם הסטנדרטיים וגם המשופרים (ויש הבדל אדיר כשיוצאים מהמסלולים הרגילים ומנסים קצת "מעבר"), זה לא העניין כרגע.

jeeper
23-07-10, 08:04
כמה דברים -

1. התחלת בלציין שחשוב לך רכב קטן וקומפקטי ובמיוחד בגלל ההתנהלות בת"א - היילקס זה לא זה ולא זה. אורך של היילקס זה כמעט כמו שני סמוראי קצרים.

2. עלויות - היילקס הרבה יותר יקר לתחזוקה אפילו שהוא לכאורה אמין מאד. וכמו שאחרים אמרו, בתקציב שלך לא תמצא רכב במצב אידאלי לעומת סמוראי.

3. גם בסמוראי אפשר לשים SPOA. מבחינת צמיגים, 29-31 בסמוראי זה הרבה יותר עביר יחסית ל31 בהיילקס ואם נלך על סמוראי ארוך אז בכלל (אבל אנחנו עדיין חושבים שאתה רוצה קצר). מבחינת מחיר השיפורים, רשמת 10K, זה הרבה מעבר, אם יודעים לשפר נכון ובסבלנות. (כמובן לא כולל מחיר הצמיגים וגם שם יש הפתעות)

4. היילקס הרבה יותר גניב ומבוקש, גם שוק החלפים שלו כזה.

5. דיברת על רכב פתוח - אתה מתכוון לחתוך את גג ההיילקס עם דיסק ? ;)

תשווה תפוחים לתפוחים ולא תפוחים לתפוזים. או שתשב שוב עם עצמך ותעשה סדר לגבי הציפיות שלך מרכב וכמובן כמובן תקציב, כי עם כל הכבוד לחלומות, התקציב הוא שקובע אם אפשר להגשים אותם. אולי בכלל CJ קצר או סופה קצרה יעשו את העבודה לפי השינוי שהצבת כרגע.

אמיר תודה.
זה מה שחיפשתי - ההיילקס ירד מהראש - בגלל היות והמוכר שלו עשה רושם של בחור לא אמין.
והוא לא במצב משהו בכלל, אלא רק כלפי חוץ.

תודה. היום אני בודק סמוראי שמאוד אהבתי...נעדכן אותכם בהמשך לגבי מצבו.

jeeper
23-07-10, 13:16
טוב, חזרתי מבדיקות של כמה סמוראים...
והנה אחד שדי מצא חן בעיניי:

שנת 93, טסט לעשרה חודשים. יד עשירית, שייך לאבא ו2 בנים שלו. חבר'ה טובים, אמינים ויש כימייה והבנה איתו.
סטנדרטי להחריד, צמיגי 205, קפיצים ובולמים - הכל רגיל ולא משופר.
בדקתי אותו לפי המדריך בדיקה לפני קנייה של סמוראי-

מינוסים:
מצבר גמור
קפיצים גמורים(טוב כי אני רוצה להחליף אותם בכל מקרה)
נזילה מהתיבת הגה
כמה תפוחים גמורים בפרונט(בדראג לינק וביד הסרן)
צלב בדריישפט הקצר בין הגיר לטרנס' תפוס
אין מערכת(חיסרון מבחינתי)
שעון חום לא עובד
מיכל נוזל שמשות סגור עם איזולירבנד.
כמה צינורות במנוע שצריך להחליף

ברדיאטור מים ירוקים בלבד, ובכמות מספיקה.
מלמטה אין נזילות שמן נראות לעין, אלא רק הזעה קטנה ומינורית בטרנספר.
מנוע עבר אוברול לפני שנתיים - נוסע טוב, בלי רעשים חריגים.
אין רעשים חריגים בנסיעה ב4X4, טרנספר שקט, כל ההילוכים עוברים חלק, קלאצ' מפריד כמו שצריך.
מושבים שונים, יחסית נוחים - (אולי בגלל הקפיצים הגמורים)
איתותים ואורות הכל עובד.

הבעיה הכי גדולה - חלודה.
הג'יפ עבר פחחות וצבע והוא נראה טוב, אבל יש כמה נקודות עם חורים. (נעשה בטירה)
מקדימה שפותחים מכסה מנוע, אז יש שם "קרע" מתחת לפילטר אוויר בצד נוסע.
חור קטן מקדימה ליד הרגליים של הנהג. ויש שטיח שפרוס לאורך כל הרכב, מתחתיו זפת, לא נראה הכי טוב...
על השלדה אין חלודה.

למישהו יש הערכות מחיר של כל התיקונים? האם התיאור של החלודה הוא סביל? וסביר?
החלפת תיבת הגה - אפשר כבר לקצר תהליכים להגה כוח? עדיף?

אשמח לעוד תובנות ממכם...

ItayWitzer
23-07-10, 16:58
טוב, חזרתי מבדיקות של כמה סמוראים...
והנה אחד שדי מצא חן בעיניי:

שנת 93, טסט לעשרה חודשים. יד עשירית, שייך לאבא ו2 בנים שלו. חבר'ה טובים, אמינים ויש כימייה והבנה איתו.
סטנדרטי להחריד, צמיגי 205, קפיצים ובולמים - הכל רגיל ולא משופר.
בדקתי אותו לפי המדריך בדיקה לפני קנייה של סמוראי-

מינוסים:
מצבר גמור
קפיצים גמורים(טוב כי אני רוצה להחליף אותם בכל מקרה)
נזילה מהתיבת הגה
כמה תפוחים גמורים בפרונט(בדראג לינק וביד הסרן)
צלב בדריישפט הקצר בין הגיר לטרנס' תפוס
אין מערכת(חיסרון מבחינתי)
שעון חום לא עובד
מיכל נוזל שמשות סגור עם איזולירבנד.
כמה צינורות במנוע שצריך להחליף

ברדיאטור מים ירוקים בלבד, ובכמות מספיקה.
מלמטה אין נזילות שמן נראות לעין, אלא רק הזעה קטנה ומינורית בטרנספר.
מנוע עבר אוברול לפני שנתיים - נוסע טוב, בלי רעשים חריגים.
אין רעשים חריגים בנסיעה ב4X4, טרנספר שקט, כל ההילוכים עוברים חלק, קלאצ' מפריד כמו שצריך.
מושבים שונים, יחסית נוחים - (אולי בגלל הקפיצים הגמורים)
איתותים ואורות הכל עובד.

הבעיה הכי גדולה - חלודה.
הג'יפ עבר פחחות וצבע והוא נראה טוב, אבל יש כמה נקודות עם חורים. (נעשה בטירה)
מקדימה שפותחים מכסה מנוע, אז יש שם "קרע" מתחת לפילטר אוויר בצד נוסע.
חור קטן מקדימה ליד הרגליים של הנהג. ויש שטיח שפרוס לאורך כל הרכב, מתחתיו זפת, לא נראה הכי טוב...
על השלדה אין חלודה.

למישהו יש הערכות מחיר של כל התיקונים? האם התיאור של החלודה הוא סביל? וסביר?
החלפת תיבת הגה - אפשר כבר לקצר תהליכים להגה כוח? עדיף?

אשמח לעוד תובנות ממכם...

לדעתי השוק מלא סמוראים למכירה, אל תיתפס לאף אחד לפני שראית מספיק אחרים.
אני מכיר סמוראי 94 למכירה במצב הרבה יותר טוב ממה שתיארת פה.

אם בא לך על הרכב ואתה רוצה חוות דעת מדוייקת על עלויות- קח אותו לבדיקה אצל מורי.

שגיא S
23-07-10, 18:57
לדעתי השוק מלא סמוראים למכירה, אל תיתפס לאף אחד לפני שראית מספיק אחרים.
אני מכיר סמוראי 94 למכירה במצב הרבה יותר טוב ממה שתיארת פה.

אם בא לך על הרכב ואתה רוצה חוות דעת מדוייקת על עלויות- קח אותו לבדיקה אצל מורי.

מסכים.
אל תקנה רכב בלי לקחת לבדיקה אצל מישהו שמבין.
דעות מהאינטרנט לא יעזרו כמו מבט מעין של מישהו שמבין.

jeeper
23-07-10, 20:49
אני עוד אקח את הרכב לבדיקה...השאלה היא אם בכלל שווה להוציא את ה300-400 שקל האלו, או שלפי התיאור שווה להמשיך הלאה ולחפש?

להגנתי יאמר שראיתי עוד 3 סמוראים, וזה הכי מצא חן בעיניי, חוץ מהחלודה - ומתאים לי גם מבחינת תקציב.

GodsFather
24-07-10, 13:21
סבלנות היא שם המשחק. כמו שאתה לא קנית באותו רגע, גם מתעניינים אחרים יהססו. קח עוד שבוע, תבדוק עוד כמה. חפש את המשופרים יותר.

פחחות זו המחלה הכי קשה שהרכבים האלה ידעו ופחחים טובים עולים לא מעט. שאר המכלולים הם ברי החלפה ותיקון הרבה יותר פשוטים.

מבחינת מכלולים לתיקון, אם יש בשוק (ויש בשוק) רכבים במצב יותר טוב, למה בכלל לטרוח ולחשב תיקונים כשאפשר לקנות משהו במצב יותר טוב. אפילו אם אתה מתכנן לשפר, זה לא אומר שאתה צריך לשים את הכל במכה ועל ההתחלה.

אגב, היה פה למכירה סמוראי במצב סביר ב8000 ש"ח , אולי זו יכולה פלטפורמה טובה לפשרות הללו...

jeeper
24-07-10, 15:19
סבלנות היא שם המשחק. כמו שאתה לא קנית באותו רגע, גם מתעניינים אחרים יהססו. קח עוד שבוע, תבדוק עוד כמה. חפש את המשופרים יותר.

פחחות זו המחלה הכי קשה שהרכבים האלה ידעו ופחחים טובים עולים לא מעט. שאר המכלולים הם ברי החלפה ותיקון הרבה יותר פשוטים.

מבחינת מכלולים לתיקון, אם יש בשוק (ויש בשוק) רכבים במצב יותר טוב, למה בכלל לטרוח ולחשב תיקונים כשאפשר לקנות משהו במצב יותר טוב. אפילו אם אתה מתכנן לשפר, זה לא אומר שאתה צריך לשים את הכל במכה ועל ההתחלה.

אגב, היה פה למכירה סמוראי במצב סביר ב8000 ש"ח , אולי זו יכולה פלטפורמה טובה לפשרות הללו...

כן...אולי באמת אני אחכה עוד טיפה, למרות שככל שאני מחכה יותר אני רוצה אחד יותר, ואפילו מתחיל לחשוב על רכבים אחרים.

אני מחפש סמוראי משנת 93 ומעלה...שיהיה לי כמה שיותר זמן עד השני טסטים בשנה.

jeeper
24-07-10, 17:03
חבר'ה אני עדיין בדילמה
קרבורטור מול הזרקה, ביליתי את כל השבת בקריאת כל הפוסטים שקשורים. ואין ממש דעה אחידה.

מצד אחד:
הזרקה - חדש יותר, חסכוני יותר, המנוע עובד יותר טוב ובכל מצב.

מצד שני - קרבורטור, פשוט, אין בעיות עם חיישנים שעולים מלא כסף, יותר קל למצוא תקלות, ואפשר להגיע לצריכת דלק טובה גם איתו.

אז מה אתם אומרים? בקנייה המוזרק יקר יותר אבל גם האוטו עצמו טוב יותר..אני פשוט מפחד מכל החיישנים וממלא תקלות ללא מוצא.

דעות?

ItayWitzer
24-07-10, 21:51
חבר'ה אני עדיין בדילמה
קרבורטור מול הזרקה, ביליתי את כל השבת בקריאת כל הפוסטים שקשורים. ואין ממש דעה אחידה.

מצד אחד:
הזרקה - חדש יותר, חסכוני יותר, המנוע עובד יותר טוב ובכל מצב.

מצד שני - קרבורטור, פשוט, אין בעיות עם חיישנים שעולים מלא כסף, יותר קל למצוא תקלות, ואפשר להגיע לצריכת דלק טובה גם איתו.

אז מה אתם אומרים? בקנייה המוזרק יקר יותר אבל גם האוטו עצמו טוב יותר..אני פשוט מפחד מכל החיישנים וממלא תקלות ללא מוצא.

דעות?

מניסיון עם שניהם - תיקח את זה שבמצב הכי טוב!
עזוב שטויות כאלו, זה סמוראי...
אם תבחר סמוראי שמור ביסודו הוא ייקח אותך לאן שתרצה בלי לקטר.
עם הזרקה או בלי הזרקה.

GodsFather
25-07-10, 09:32
מניסיון עם שניהם - תיקח את זה שבמצב הכי טוב!
עזוב שטויות כאלו, זה סמוראי...
אם תבחר סמוראי שמור ביסודו הוא ייקח אותך לאן שתרצה בלי לקטר.
עם הזרקה או בלי הזרקה.

+1

זה גם לא סעיף שאפשר להפיל עליו עיסקה. ההזרקות אומנם הגיעו במודלים מאוחרים יותר אבל אם נפלת על יד שלא שמרה על הרכב, לא הרווחת כלום.

jeeper
25-07-10, 10:37
הדבר היחיד ששובר עסקה פה זה העניין עלות מול תועלת.

הסמוראי שתיארתי מקודם יכול להימכר באיזור ה16-15 נגיד.

בדקתי עוד סמוראי, שנת 94:
יתרונות:
מנוע מרגיש טוב יותר וחזק יותר, יש מזגן, יש ברזנט לעומת ה93, ויש מערכת שאין ב93.
חסרונות:
נזילה מהטרנספר(לא כזה נורא אם אני גם ככה רוצה לשים יחסי העברה) והדריישפט הקדמי והקצר רטובים קצת גם כן. רטיבות על המנוע באיזור מכסה השסתומים, תיבת הגה גם נוזלת, משאבת בלם חלודה(אין נזילה, אבל יש עלייה חלודה), הרכב נוטה ימינה בנסיעה.
הרכב נוסע טוב יותר, וגם יש לו הרבה פחות בעיות מבחינת חלודה.
הבעיה - המחיר בערך 6000-7000 יותר מה93. והוא גם הזרקה, ככה שהמנוע קצת יותר מסובך, ויש סיכוי לבעיות חיישנים יקרות לתיקון.

מה דעתכם?

nir.samo
25-07-10, 11:07
על רכב כזה שנוזל מכל הכוונים אין הצדקה לשלם אלא לאחר חיתוך דראסטי במחיר, בעל הרכב רוצה יותר יתכבד ויתקן.

עוד טיפ, בנסיעת הבדיקה תפעיל את החימום כך תוכל לדעת אם אין נזילות מהצנרת הנוספת של החימום.

jeeper
28-07-10, 20:03
אז ככה...
סמוראי שנת 94, במצב טוב(מיושר), עם נעילה אחורית וצמיגי 215 עולה 25 אלף.

לא ציפיתי להוציא סכום גבוה יחסית על סמוראי ישן כל כך, ולכן אני אמשיך לחפש עד שאמצא משהו סטנדרטי וזול יותר.

מחכה להצעות. . .

jeeper
31-07-10, 13:25
טוב..נבדקו כמה סמוראים.

רובם ככולם לא שווים את הסכום שמבקשים עליהם לדעתי.

לכן אמרתי שאולי נעבור לסמוראי ארוך..ונסתדר עם השני טסטים בשנה.

מה דעתכם?
אולי כבר עדיף CJ?

RAMURAI
31-07-10, 13:47
סמוראי ארוך זה לא רע בכלל.
רק שלרובם דרוש שיקום יסודי.

GodsFather
31-07-10, 14:43
בין CJ לסמוראי ארוך יש הבדלי עלויות לא קטנים ולא רק בעלויות תחזוקה.

יש סמוראים ארוכים למכירה בפורום ובמצב טוב.

CJ במצב טוב עולה פי כמה מסמוראי ולא תמיד מהסיבות הנכונות.

danip
04-08-10, 13:56
לדעתי

לפי השיפורים שאתה רוצה לשים על הסמוראי שלך אני מבין שאתה מחפש עבירות. ואם אתה מחפש עבירות סמוראי ארוך עדיף בהרבה על סמוראי קצר שנוטה להזדקר הרבה יותר מארוך.

כמו שמורי אמר לי פעם: סמוראי קצר קצר מדי לדברים האלה...

בהצלחה

דני

-->