צפייה בגרסה מלאה : ML400 CDI מוצצת?
שלום לכולם, אני חדש בפורום ורציתי להתייעץ אתכם לפני החלפת הרכב.
אני נוהג על טויוטה פראדו 2002 עם 160000 ק"מ (לא, עוד לא למכירה) וכולם הרי יודעים כי השיעמום מוביל לחטאים אז נכנסתי ליד 2 רק כדי להציץ ונפגעתי על יד מרצדס ML 400(דיזל) עם 250 כוחות סוס ומומנט של 51 קג"מ ותודו שזה כואב, במיוחד לאור העובדה שהרכב יד שניה עם 120000 ק"מ.
אז הפראדו קצת נעלב, אבל גם הוא יודע שלהגיע לעין טייסים, אפשר עם כל רכב ובמשך שנה לנעול דפרנציאל פעם אחת זה לא זה.
השאלה שלי היא, האם יש סיכוי (כולל לחשי קסמים וקמעות) ש-ML יחזיק מעמד 50000 ק"מ בלי לעלות שקל לקילומטר בתיקונים?
האם הדגמים של 2003 נחשבים מוצלחים יותר? בקצת? קראתי את הדיון על הטוארג האם מדובר באותה מכה, רק בלי יכולת שטח?
לבקש מהפראדו סליחה, לקחת אותו לפוליש ווקס, אבל להיות בטוח שגם מחר בבוקר נתדלק וניסע?
תודה רבה
בועז
*
לא רק מוצצת, גם בולעת. כל טיפה, סליחה - כל שקל מיותר.
מכוניות פאר ויוקרה נשארות יקרות להחריד לתחזוקה גם כשימי הזוהר שלהן חולפים וערכן מתדרדר לכדי הרבה פחות מעשירית ממה שהיה כשהיו חדשות. לא הייתי מפריז עם תחזית של שקל לקילומטר בתיקונים, אבל זה יהיה יקר בכל מקרה - הבטחה שלי.
ואם נתעלם לרגע מהעלויות - בכביש המרצדס כמובן מדהים, אבל מבחינת יכולות בשטח, אין לו שום סיכוי בהשוואה לפראדו.
למרצדס יש שני רכבי שטח ראויים לשמם, אולי הכי טובים שיש - קוראים להם G-Class ואונימוג. ML? לא ממש.
עזוב אותך משטויות - רד למטה לחנייה, תן לפראדו ליטוף ותבקש ממנו סליחה על מחשבות החטא.
דרור תודה רבה, אני אשאר עם הפרד(ו) בן התשחורת.
הפראדו קיבל ניקוי בחוץ ובפנים, לא הדליק לי שום חיישן כרית אוויר כי שאבו אבק מתחת למושב הנהג, הניע ונסע...כמו שצריך.
עכשיו כשהרכב נקי, ממש בטעות צילמתי אותו ופרסמתי למכירה ואני שוב שואל על המרצדס.
בניגוד לטוארג, להערכתי יש זמינות חלפים לML ונראה לי שתיבת ההילוכים בהחלט מוכרת במוסכים, האם מדובר רק בתחזוקה יקרה או ברכב לא אמין באופן כללי גם אם מתנהגים אליו כמו שצריך? סליחה שאני מקשה אבל ראבק 250 כ"ס במנוע דיזל....
קשה לקבוע שהוא "לא אמין" בהגדרתו, אבל מעבר לעלויות החלפים והתיקונים של מרצדס, לעודף שכלולים ולריבוי המערכות האלקטרוניות שזה כבר בהגדרה כן מזמין צרות, מדובר במרצדס שמיוצר בארה"ב ולא בגרמניה, עם כל מה שמשתמע לגבי איכות ייצור וגימור, שלא עומדת באותו סטנדרט גבוה של היצרן בגרמניה. בדור הראשון היו יותר בעיות איכות ששופרו במתיחת הפנים של 2001-2002, אבל זה עדיין לא מה שהקהל המסורתי של מרצדס רגיל אליו.
שעוצמת מנוע ה-V8 לא תסנוור אותך. זה לא מנוע נקי מתקלות, והכוח הרב שלו בא לידי ביטוי רק בכביש. אם היו לנו כאן אוטובאנים ארוכים נטולי הגבלת מהירות (ולא, כביש 6 שלנו עוד רחוק מזה) ושיוט ב-200 קמ"ש היה פקטור שמוכר מכוניות (כמו בגרמניה), אז מילא. אבל במציאות הישראלית אין אפשרות חוקית להינות ממנוע כזה כראוי, אז אם מבחינתך זה כוח המשיכה העיקרי של האוטו הזה, למה לטרוח?...בשטח לעומת זאת, הרכב הזה אינו כוכב גדול. אם תאנוס אותו להיות רכב שטח ברמה של הפראדו, תיתקל בעלויות תיקונים ברמות שלא הכרת.
לסיכום - שלא יבינו אותי לא נכון, זו לא גרוטאה כלל וכלל אלא SUV מאוד מפואר ומרשים. אבל זה רכב יוקרתי שמגיע ממותג יוקרה, והמכוניות האלה מיועדות לעשירים, לא ללקוח הממוצע. עלויות אחזקתן גבוהות כשהן חדשות, ונשארות כאלה גם כשהן משומשות. מי שלוקח את זה בחשבון ייהנה מהן. מי שלא - יפסיד את המכנסיים.
מאיר רוטברג
25-07-10, 13:05
נניח ש 2003 מחירון 129000 ש"ח אם קנית נניח ב 30 אחוז פחות אתה חושב להרוויח מזה או לצאת בנזקיך בלבד??
אני מניח שכיום כבר יש יותר חלקים חליפיים מפירוקים וכדו', אז אולי ניתן להחזיק אותו.
אבל זה נושא שכדאי מאוד לברר אותו לפני הקניה.
לחבר שלי היה לפני כמה שנים רכב כזה, עלות התיקונים היתה אסטרונומית ברמות שקשה לתאר.
נניח ש 2003 מחירון 129000 ש"ח אם קנית נניח ב 30 אחוז פחות אתה חושב להרוויח מזה או לצאת בנזקיך בלבד??
אני ממש לא משלה את עצמי ובטח לא רוכש רכב כדי "להרוויח" וברור לי שלהחזיק מרצדס עולה הרבה כסף. (אגב, טיפול 160000 בטויוטה עלה 2300 שח אחרי הנחה של 60 אחוז על עבודה)
אני מחפש רכב בטוח, חזק, מרווח קצת יותר מעניין מעוד פאסאט דיזל ויכולת השטח המוגבלת של ה-ML דומה ליכולת הנהיגה שלי בשטח (מקסימום קצת חול ושבילים ליד החוף). מה שאני דורש מהרכב זה שיקח אותי לאילת עם כל המשפחה (אישתי ילד ותינוקת) בנוחות ובנינוחות מבלי שאצטרך לדאוג עם אגיע או לא (פאסאט 2006 נכנסה למצב חירום בעליות שהצריך כיבוי והדלקה כל כמה דקות) ובאילת אני מעריך שנסתובב ליד ואולי גם על הר שלמה, בשביל המסומן עד המכשול הרציני הראשון, שם אסתובב ואחזור למלון (הרכב לשטיפה כמובן).
אם מאיר יכול לסדר לי את הרכב ב-30 אחזו פחות אני אשמח לגמול לו בעמלה נכבדה מאוד.
*
אני מניח שתסלחו לי שכתבתי שתי הודעות רצופות, בכל זאת חדש, אבל הייתי חייב לספר לכם על הוצאות אסטרונומיות
הייתה לי הונדה אקורד-TYPE R יפנית ואמינה למהדרין...שהלך לה מנוע שעולה, תחזיקו חזק, 45000 ש"ח לא כולל התקנה.
רציתם תקלות טיפשיות ברכבים חכמים ה-BMW של אישתי החליט שהוא מתחיל רק בהילוך שני אחרי שפורק כל חלק בגיר ולא נמצאה התקלה, הוחלט על החלפת הגיר (עשרות אלפי ש"ח). נכנסתי לרכב כדי לנהוג הבייתה ונזכרתי שגם המזגן החליט לא לקרר יותר, בדיקה קצרה והוחלף חיישן טמפרטורה חיצוני 140 שח.
מניע את הרכב, נוסע, הילוך ראשון חזר לתפקד, בודק בטיפטרוניק ואללה יש ראשון נס!!!.
מסתבר שחיישן הטמפרטורה החיצוני קורא 40- מעלות וזה מאוד קר והכבישים קפואים, אז הוא אמר לגיר להתחיל בשני כדי למנוע סחרור גלגלים...גאון
איציק - 4X6ZH
25-07-10, 14:23
מסתבר שחיישן הטמפרטורה החיצוני קורא 40- מעלות וזה מאוד קר והכבישים קפואים, אז הוא אמר לגיר להתחיל בשני כדי למנוע סחרור גלגלים...גאון
זה שיש לנו כאן גאון זה ברור .:wink:
אני שואל את עצמי כל פעם מי זה הטיפש :roll:
או בעברית טכנית מי הוא החכם שלא נכנס למקום שהטיפש לא יודע איך לצאת ממנו .
איציק
אחרי שפירטת בהודעות הנוספות את שאר המפלצות המוצצות שאתה כבר רגיל אליהן ולהוצאות אחזקתן... טוב נו, המרצדס הזה לא יהיה שונה.
קודם כל, תודה על התגובות.
עכשיו לעסק, יש קונה לפראדו, דחיתי אותו לסופ"ש כדי שאספיק לבדוק את ה ML
הפראדו יימכר ב- 90K על המרצדס הוא רוצה כרגע-130K לפני משא ומתן, בדיקה וכו (מחירון 142000).
יש למשהו רעיון למחיר שיהפוך את כל כאב הראש הזה לכדאי? או שאתם ממש מחכים לראות מתי אפרסם בפורום טכני "מחפש חיישן מצב רוח לגיר של מרצדס + מלון נקי וזול כי אישתי זרקה אותי מהבית" ?
דרור אני מחכה להצעת מחיר שלך במיוחד.
פראדו 2002 עם 160K ב 90K ??
בהנחה ומדובר בפראדו ארוך בלי תאונות טראומות וכיוב אתה יכול לקבל לפחות עוד 10K-15K.
בבקשה. כמה חיכינו שיקפוץ בעל הטויוטה התורן שייבהל כי "מורידים לו את השוק". הסיבה העיקרית שאנשים קונים טויוטה... מנייה עאלק.
לענייננו. איזה הצעת מחיר אתה רוצה ממני? אני לא סוחר מכוניות, SUV לא מדברים אלי, על אחת כמה וכמה הגרמניים המפוארים (כן, גם באותו מחיר אני מעדיף טויוטה פראדו על מרצדס ML)
אבל הרמז העבה שמאיר נתן לך קודם צריך להנחות אותך בכל מה שקשור למכוניות יוקרה - מכוניות יוקרה לא שומרות ערך. נקודה. אז קודם כל תחתוך 30% מהמחירון. גם אותך יחתכו ככה באכזריות כשתרצה למכור את המציאה, ועוד תגיד תודה...
אפשר לקנות פראדו בעוד 10-15K אבל לא נראה לי שאפשר למכור אותה במחיר הזה.
אם מישהו חושב אחרת, יתכבד וירכוש את הרכב ב 90 ויעשה לו יופי של קופה.
אני חייב להודות שכמות הטלפונים היא מעל למצופה כולל כמה כאלה שרוצים לבוא עכשיו לסגור.
אני באמת מודה לכולם על העזרה, אני מתקשר עם הצעה על סך 110K take it or leave it
וזה עוד לפני בדיקה במכון ובמוסך מרצדס.
בכל מקרה קצת ירד לי החשק ולפי הביקוש לפראדו כנראה שזה אני לא הוא.
ושוב תודה רבה לכולכם אולי לנד קרוזר חדש יותר וזהו
תודה
דרוד,
זה גרוטאה ועוד איך,,,,
אכות הרכבה גבולית מחלקים מיוצרים במדינות עולם רביעי, העגלה הזאת מביישת את הסמל שמורכב עליה.
למי שלא מודע, עבדתי במרצדס בשנות ה90, הספיק לי, או, כל מה שיוצר מאז ועד היום זה זבל בהשוואה למודלים הישנים.
לפותח השרשור: תשאר עם הטויוטה, עדיף לך.
איציק - 4X6ZH
26-07-10, 08:00
זה גרוטאה ועוד איך,,,,
אכות הרכבה גבולית מחלקים מיוצרים במדינות עולם רביעי, העגלה הזאת מביישת את הסמל שמורכב עליה.
.
לא יכול להיות גם הם ....;)
אני מכיר עוד כמה לא פחות מכובדים שעשו את אותה שטות :!:
איציק
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.