צפייה בגרסה מלאה : התלבטות לגבי הגבהה נוספת לויטארה ...
הי,
ברשותי ויטארה ארוכה מוגבההת עם קיט 3" של קאלמיני :p:p:p עם מעט שינויים שביצעו הבעלים הקודם וגם אני, כך שבתצורה הנוכחית יש אוקולונים של 3 ס"מ מעל הקפיצים האחוריים.
אני עומד בפני החלפת בולמים מלאה, מכוון לסט של מונרו סנסה-טרק, ושוקל האם להגביה את הזנב ב- 3 ס"מ נוספים - האוקולונים הדרושים כבר פה.
(כעת כאשר מודדים מהצמיג לכנף, המרחקים זהים בין קדימה לאחורה)
השיקולים בעד:
א. מגביה את הרכב, כמובן.
ב. משפר את מהלך המתלה בכ- 6 ס"מ נוספים (ע"י שימוש בבולמים שארוכים ב- 3 ס"מ במצב סגור וב- 9 ס"מ במצב פתוח לעומת הנוכחיים. לא מצאתי בולמים מתאימים שמשפרים את המהלך מבלי להגביה את המתלה)
ג. יש לי תחושה שזה גם ישפר קצת את ההיגוי
ד. נראה טוב ?
השיקולים נגד:
א. "יש לך סט-אפ שעובד יופי, למה לשנות ?" - נאמר ע"י יותר מאדם אחד ...
ב. אולי פגיעה ביציבות ? (יצויין שהרכב עם ג'אנטים אופסט וצמיגי 235, כך שבסיס הגלגלים רחב, הקפיצים קשיחים, הבולמים המיועדים משובחים, וכן מותקן סט כריות אייר-ליפט בכל הקפיצים)
ג. חוסן מכלולים: הגבהה כזו תמשוך את הדרייב-שאפט האחורי מעט החוצה מהטראנספר ותשנה את זווית העבודה של הצלב הקדמי שלו. האם זה משמעותי ? (אין בעייה עם הצלב האחורי כי ה- V-Bar של הסרן האחורי מתכוונן ואפשר להתאים אותו לזווית של הדרייב-שאפט.
ד. נראה טוב ? (מושך תשומת לב של חולירות משני עברי החוק ...)
אשמח לשמוע דעות מנומקות לפה ולשם, ובעיקר שיקולים בעד ובנגד שאיני ער להם ...
תודה,
נדב.
משהו ? מישהו ?
(הועבר מפורום סוזוקי לפורום הכללי, בתקווה לתפוצה רחבה יותר וקצת תגובות ...)
תודה,
נדב.
אתה מרגיש שאתה צריך את השיפור הזה ???
כמו שאני מכיר אותך ואת הרכב שלך , אין שום צורך , אבל אתה יודע יותר טוב מכולם .
אתה מרגיש שאתה צריך את השיפור הזה ???
מה זה צריך ? :rolleyes:
מאחר ואני ממילא צריך להחליף בולמים, והאוקולונים כבר פה, אז באותו מחיר אני יכול לבצע את השינוי הזה. השאלה אם זה טוב ליהודים או לא ...
נדב.
GodsFather
03-08-10, 09:00
השפעות ההגבהה יהיו גם על החלק הקדמי של הרכב. השאלה מה ייפגע כתוצאה מזה.
ושוב - האם חסר לך הגובה הזה ?
בתכלס, אתה רוצה אישור להחלטה שבתוכי מוחך כבר קיבלת. אתה כמובן צריך רק לחשב את כל השינויים הטכניים שיתרחשו כתוצאה מכך.
לגבי השוטרים..גם עכשיו אתה במצב לא חיובי, אז זה לא משנה.
השפעות ההגבהה יהיו גם על החלק הקדמי של הרכב. השאלה מה ייפגע כתוצאה מזה.
ייפגע, או ישתפר ... באופנועים שינוי זווית כזה גורם לחידוד ההיגוי, לא יודע אם זה רלוונטי גם למבנה של הרכבים שלנו ... מה ההשפעה לדעתך ?
ושוב - האם חסר לך הגובה הזה ?
גובה בג'יפ זה כמו מקום בדיסק - כמה שיש אנחנו נשתמש ...
בתכלס, אתה רוצה אישור להחלטה שבתוכי מוחך כבר קיבלת. אתה כמובן צריך רק לחשב את כל השינויים הטכניים שיתרחשו כתוצאה מכך.
אל תמהר לעשות לי ניתוח פסיכולוגי. ברורים לי הסיכונים בהגבהה לא אחראית ואני אמנם שנים רבות על ג'יפים וויטארות, אבל אני לא איש מקצוע בתחום, לכן אני מעדיף לנהוג בזהירות ולהתייעץ עם אנשים רבים ככל שאוכל. זה שאפשר לעשות שינוי (ואפילו בקלות), זה לא אומר שזה נכון לעשות אותו ... אני באמת לא יודע אם כדאי לעשות את השינוי הזה או לא, ולכן ביקשתי את עזרת הקהל ...
לגבי השוטרים..גם עכשיו אתה במצב לא חיובי, אז זה לא משנה.
דווקא בעניין הזה - עם צמיגי 235 הרכב נראה "תמים", הכל בפרופורציה ואין מרווחים גדולים או קטנים מדי מתחת לכנפיים ...
נדב.
GodsFather
03-08-10, 09:18
צלם את הרכב עומד במישור במצב הנוכחי, אח"כ נפח את המערכת האחורית ברכב שלך כך שתרים את הרכב ב3 ס"מ וצלם שוב.
תשווה בין השניים.
זה מה שיראו.
אם לא פיספסתי משהו אז....
תוסיף את האוקולוונים לסטאפ הנוכחי - תרגיש את הרכב על הכביש ובשטח
מעבר לפתיחת מתלה בשטח וההבדל בין בולמים ישנים לחדשים תוכל להרגיש את השינוי הדינמי שהספיסרים מיצרים ואת ההשפעה על זוויות הדריבשפט (מלבד בפתיחת מתלה מלאה \ הצלבה). זה אפילו מאפשר לך להרגיש בצורה מדויקת יותר את ההשפעה של הספיסרים....
אם אחרי הבדיקה הנ"ל יש רצון להמשיך נתק בולם אחורי ובדוק זוויות דריבשפט בפתיחה מלאה שתיווצר עם הבולמים החדשים.
אתה מדבר על לעבוד עם שני ספיסרים של 3 ס"מ בכל גלגל או אחד של שש? אם שניים אולי שווה להדביק \ לחבר אותם אחד לשני - כמובן שלא לשלב הניסוי.
תוסיף את האוקולוונים לסטאפ הנוכחי - תרגיש את הרכב על הכביש ובשטח
...
אתה מדבר על לעבוד עם שני ספיסרים של 3 ס"מ בכל גלגל או אחד של שש? אם שניים אולי שווה להדביק \ לחבר אותם אחד לשני - כמובן שלא לשלב הניסוי.
האמת - צודק. זה אמנם קצת יותר עבודה בגלל האייר-ליפטים, אבל נראה לי שבחצי שעה על הליפט סוגרים עניין (במקום 10 דקות) בכל מקרה, מדובר על להחליף ספיסר של 3 ס"מ בספייסר אחר של 6 ס"מ.
ממתין לשמוע עוד דעות, על מה לא חשבתי ?
נדב מה הגובה של הרכב מהרצפה/כביש לכנף?
נדב מה הגובה של הרכב מהרצפה/כביש לכנף?
אוכל למדוד רק מאוחר יותר (אולי בהפסקת צהריים :p)
למה אתה שואל ?
למה אתה שואל ?
כדי לקבל אינדיקציה לגבי ההגבה אצלי.
אצלי 84 ס"מ עם צמיגים 235.
נדב,
עד כמה שזכור לי אתה מתחום המחשבים . אם כך,
יש מצב ששכחת את האימרה ?, "אם זה עובד, לא לגעת" ...
לו הייתה לי ויטארת חלומות כזאת, הייתי מחליף את בולמי הזעזועים לאולדמן.
אם הסטאפ היה עדיין "קשוח", הייתי מחליף גם את הקפיצים לשל אולדמן.
(להערכתי , נדרש רק החלפת בולמים ע"מ לקבל רכב עם נוחות משופרת משמעותית מבלי לפגוע במהלכי המתלה)
בהצלחה
רענן
תגיד, רענן, זה נראה לך פה מגרש כדור-עף ? מה אתה מרים להנחתות ?
(או שאתה רומז שאתה רוצה לקנות אותה בחזרה ? :rolleyes:)
נדב.
תגיד, רענן, זה נראה לך פה מגרש כדור-עף ? מה אתה מרים להנחתות ?
(או שאתה רומז שאתה רוצה לקנות אותה בחזרה ? :rolleyes:)
נדב.
הי,
אין רמזים ואין לך מה לחשוש ! הנסיכה כבר לא רלוונטית מרגע שביצעת לה שינוי מין ...
בקיצור,
יש לך סטאפ לא רע בכלל, סה"כ הרכב מאוזן ואתה מרוצה . בפרט שאין לך תרוניות או כוונה להחליף את הבולמים הקדמיים. אז למה לקלקל ?
המלצה שלי, תרכוש בולמים אחוריים קוני (בקשיחות מדיום) מתכוונננים וסגור עניין (יש לקוני נציג שיתן לך את ההכוונה והסיוע בבחירה) .
בהצלחה
רענן
כדי לקבל אינדיקציה לגבי ההגבה אצלי.
אצלי 84 ס"מ עם צמיגים 235.
84 עד לכנפון, נניח עוד ס"מ לכנף המקורית.
84 עד לכנפון, נניח עוד ס"מ לכנף המקורית.
תודה, אז כנראה שאנחנו כמעט באותו הגובה:D
הי,
אין רמזים ואין לך מה לחשוש ! הנסיכה כבר לא רלוונטית מרגע שביצעת לה שינוי מין ...
אני לא בטוח איזה ניתוח יותר כואב ... :rolleyes:
יש לך סטאפ לא רע בכלל, סה"כ הרכב מאוזן ואתה מרוצה . בפרט שאין לך תרוניות או כוונה להחליף את הבולמים הקדמיים. אז למה לקלקל ?
בהחלט יש לי כוונה להחליף את הבולמים הקדמיים - מורכבים אצלי צמד שקול למקוריים - עושה את העבודה אבל שום דבר להתרגש ממנו - קניתי אותם כי לא הצלחתי להשיג את הבולמים שאני רוצה באמת (מה שקאלמיני שמו - המונרו סנסה-טראק). למיטב ידיעתי לא קיימים בולמים קדמיים ארוכים יותר לויטארה. אשמח לשמוע עוד דיעות למרות שבמקרה הזה אני די נעול על המונרו.
אשמח לשמוע דעות מעוד אנשים שמבינים לגבי השאלה המקורית - הגבהה נוספת למתלים האחוריים בלבד.
תודה,
נדב.
נדב,
מדוע אתה מתעקש על מונרו?
נדב,
מדוע אתה מתעקש על מונרו?
נסיון מצויין, במיוחד עם הקדמיים, גם בויטארה הנוכחית, וגם בראשונה שלי (לפני יותר מ- 10 שנים). אני לא "מתעקש", אבל צריכה להיות חלופה ממש יוצאת דופן כדי שאשקול לשנות את זה ...
לא שאני מצליח להבין למה אתה רוצה להגביהה את הרכב בנוסף על ההגבהה הקיימת של 3" ,לא מצליח להבין מה זה יתן לך ובטח מה זה יתן מול מה שתפסיד....
אבל סתם לידע כללי לגבי בולמי מונרו, איך לכתוב את זה בעדינות....בולמים זה כמו גבינות ובשר...על איכות תשלם יותר(שזו הייתה דרך עדינה להגיד לך שמונרו זה צואת עופות דחוסה בצינור...)
ארז, אני לא מצליח להבין את התגובה המתלהמת הזו, ועוד ממנהל פורום.
כתבתי בהודעה המקורית בצורה מסודרת וברורה מה היתרונות - גם תוספת גובה וגם תוספת מהלך מתלה. מה לא היה ברור פה ?
לגבי מונרו - למה אתה סתם מכפיש מבלי לציין יתרונות/חסרונות מול יצרנים אחרים ? אתה לא תורם כך שום דבר לדיון, סתם מדרדרד אותו לצהבת.
לפיכך אני מתקן את בקשתי מלפני מספר הודעות:
אשמח לשמוע דעות ענייניות מעוד אנשים שמבינים לגבי השאלה המקורית - הגבהה נוספת למתלים האחוריים בלבד.
נדב.
GodsFather
08-08-10, 15:14
נדב, השוואה של מונרו לבולמים ברמת מחיר קצת יותר גבוהה כמו טאף-דוג / קוני. גם איכות הבניה של הבולם, העמידות שלו לאורך זמן והעמידות בפני אלימות. ההפרשים במחיר הם יותר מכפולים אבל בהחלט מצדיקים את התמורה כשמדובר ברכב שעובד ולא רק עולה מדרכות. במקרה שלך מדובר ברכב שעובד ולכן ההמלצה. כמובן שברמה הגבוהה יותר מאלה יש את פוקס ודומיהם, אבל ההפרשים במחיר הם יותר מידי גבוהים לדעתי לרכב שאינו מיועד למירוצים או בעלים בלי עודף מזומנים.
בנוסף, לקוני וטאף-דוג (ולעוד יצרנים) יש דגם עם אפשרות של כיוונון , כך שאתה יכול לכוון קשיחות/רכות כאוות נפשך ובהתאם לתנאי השטח/כביש. יתרון נוסף לעומת הקיסמים של מונרו, ואפילו מול הפוקסים שמצריכים ציוד מיוחד לעניין.
נדב, השוואה של מונרו לבולמים ברמת מחיר קצת יותר גבוהה כמו טאף-דוג / קוני. גם איכות הבניה של הבולם, העמידות שלו לאורך זמן והעמידות בפני אלימות. ההפרשים במחיר הם יותר מכפולים אבל בהחלט מצדיקים את התמורה כשמדובר ברכב שעובד ולא רק עולה מדרכות. במקרה שלך מדובר ברכב שעובד ולכן ההמלצה. כמובן שברמה הגבוהה יותר מאלה יש את פוקס ודומיהם, אבל ההפרשים במחיר הם יותר מידי גבוהים לדעתי לרכב שאינו מיועד למירוצים או בעלים בלי עודף מזומנים.
בנוסף, לקוני וטאף-דוג (ולעוד יצרנים) יש דגם עם אפשרות של כיוונון , כך שאתה יכול לכוון קשיחות/רכות כאוות נפשך ובהתאם לתנאי השטח/כביש. יתרון נוסף לעומת הקיסמים של מונרו, ואפילו מול הפוקסים שמצריכים ציוד מיוחד לעניין.
למונרו יש מספר סדרות וקשה להשוות ביניהן... בולמי הגז עדינים ולא מתאימים לרכב שבאמת מבלה בשטח. ה"אדוונצ'ר" קשים יחסית, לא נוחים (מתוך התנסות קצרה) ועם זאת סגרתי עמם מהלך בקלות יחסית. הסנסה-טראק נותנים בעיני מענה טוב של נוחות וקשיחות (פרוגרסיביים למדי), לא נסגרים בקלות.
לא התנסיתי בקוני וטאף דוג (ובטח לא בפוקס) כך שאין לי מה לומר עליהם. כן התנסיתי בראנצ'ו 9000, TJM או אולדמן (לא זוכר מי מהם) והתאכזבתי.
צריך לזכור שאני לא מחפש בולמים קשיחים במיוחד, לאור התמיכה שהבולמים מקבלים מכריות האייר-ליפט לקראת סגירת המהלך.
עדיין ממתין לתגובות ענייניות לשאלה המקורית ...
נדב.
GodsFather
09-08-10, 07:01
נדב, אין קשר בין הקושי לאיכות הבולם. אתה יכול לבקש לרכוש טאף-דוג/קוני ברמת קושי שתואמת לדרישות שלך ולפני נתונים שאתה מציב - משקל הרכב, אופי הנהיגה וכד'. יכולים להכין לך בולם בהתאם לדרישות הללו או לבדוק אם יש מוצר מדף קיים, זה לא יהיה הפרש משמעותי במחיר ותקבל מוצר מאד איכותי לפי דרישתך.
למען הסר ספק - אין לי דבר וחצי דבר עם אף אחד מהיצרנים הללו. רק נסיון מצוין עם טאף דוג ונסיון של חברים מביני עניין עם קוני.
את הסנסור-טראק אני מכיר, אולי הוא באמת לא רע בביצועים, השאלה לכמה זמן. בולם טוב נמדד גם באורך החיים שלו, זו הייתה גם אחת המחלות בראנצ'ו שהתבררו כזבל עופות כי לא החזיקו מעמד לאורך זמן ואני מדבר על אורך זמן של טיול, לא אורך זמן של חודשים....
אגב, בילשטיין גם כן מצויינים וגם להם מעבדה להתאמות, כאן בארץ. יש אפילו כתבה באתר בעניין.
עוד יצרן שנראה כי האינדיאנים אוהבים הוא פרוקומפ, גם כן בעל יכולת התכווננות.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.