PDA

צפייה בגרסה מלאה : ריח בנזין בצירוקי 96

zivviz
27-07-10, 14:21
שלום לכולם ,
תכופות אני מריח ריח בנזין בקבינה . הריח בא והולך ולא מתאפיין בזמן זה או אחר (כלומר : לא כשהמיכל מלא ולא כשהוא ריק ) .
חשוב לציין כי במרכב הרכב 2 נקודות ריקבון ( לפני טיפול ) דרכם ריח מתחתית הרכב יכול לטפס לקבינה...
אני שולל ריח ממערכת הפליטה ( אגזוז חדש ונקי מחורים ) ולכן החשש שלי הולך לכיוון מערכת הדלק . אילו צינורות עלי לבדוק ואיך אני מגיע אליהם? במידה וצינור דלק כזה או אחר עם חור - היכן ניתן להחליפו? האם הריח יכול להגיע ממקום אחר ?

זיו

השועל
27-07-10, 18:24
ריח דלק יכול להגיע משני אזורים עיקריים.

חלקו האחורי :
מיכל דלק אחורי, נשם ,צנורות מילוי יבשים וסדוקים, צנורות דלק שהולכים לכיוון המנוע וצינור דלק "נשם", פילטר דלק (אם קיים).

חלקו הקדמי :
משאבת דלק, צנורות דלק יבשים, איזור מזרקי דלק, פילטר דלק וצינור מחזיר דלק.

באופן כללי, הרכב לא אמור להסריח מדלק.

sos4u
27-07-10, 22:03
ריח דלק יכול להגיע משני אזורים עיקריים.

חלקו האחורי :
מיכל דלק אחורי, נשם ,צנורות מילוי יבשים וסדוקים, צנורות דלק שהולכים לכיוון המנוע וצינור דלק "נשם", פילטר דלק (אם קיים).

חלקו הקדמי :
משאבת דלק, צנורות דלק יבשים, איזור מזרקי דלק, פילטר דלק וצינור מחזיר דלק.

באופן כללי, הרכב לא אמור להסריח מדלק.

קניסטר יכול ל"עזור" בריח הדלק ... לא יודע איפה הוא תקוע בצ'רוקי ...

שי גראנד
29-07-10, 14:06
קניסטר יכול ל"עזור" בריח הדלק ... לא יודע איפה הוא תקוע בצ'רוקי ...
הקניסטר תקוע מצד שמאול מקדימההה ....מתחת לטמבון

zivviz
29-07-10, 19:56
הקניסטר תקוע מצד שמאול מקדימההה ....מתחת לטמבון

מה זה לעזאזל קניסטר ?

amit-a
29-07-10, 21:08
מה זה לעזאזל קניסטר ?

אם אני לא טועה זה מיכל פלסטיק שחור שבתוכו יש פחם והוא אמור למנוע ריחות.....

השועל
01-08-10, 11:21
שי ועמית..

הקניסטר נמצא בצד שמאל בחלקו הקדמי של הרכב (צד נהג).
תפקידו של הקניסטר הוא לספוג את אדי הדלק החוזרים ממיכל הדלק. במצבים מסויימים האדים האלה חוזרים למערכת (אם כי אני קצת בספק שזה קורה אצלנו).

הקניסטר מכיל גרגרים של תערובת קרבון carbon ואדי הדלק נספגים בגרגרי הפחם שבתערובת.
אם תנתק את הקניסטר, ישמע רעש של ואקום שמתקתק (קצת מעצבן באוזן).
ניתן לנסוע גם ללא קניסטר לפרק זמן לא ארוך שכן המערכת מתקשרת עם מערכת הPCM בעזרת הסולונואיד שנמצא גם כן בצד שמאל בתא המנוע (החלק המוזר הזה שנמצא בצמוד לפילטר אוויר, על הקורה השמאלית של הכנף).
הסולונואיד משדר לPCM והPCM נותן פקודה למערכת להעביר את אדי הדלק לסעפת.

לכן נסיעה ממושכת ללא קניסטר, תגרום לסתימה במערכת ותתן תקלת קניסטר דרך הDCPS לPCM.

zivviz
01-08-10, 11:46
שי ועמית..

אם תנתק את הקניסטר, ישמע רעש של ואקום שמתקתק (קצת מעצבן באוזן).

לכן נסיעה ממושכת ללא קניסטר, תגרום לסתימה במערכת ותתן תקלת קניסטר דרך הDCPS לPCM.

שועל ,

אותו רעש מעצבן הינו כשל זימזום ? יש לי רעש זימזום תמידי אבל מקורו מהחלק האחורי של הגיפ . לא נתתי את דעתי לעניין זה אבל עכשיו שאתה אומר....
בנוסף , לטיבול הבעייה , נדלקה לי נורת ה check engine . חיבור למחשב תקלות לא נתן תשובה מדוייקת . משהו בתערובת האויר דלק ( 2 חיישני חמצן הוחלפו לא מזמן ) .

האם יכול להיות שטיפול בקניסטר ( תיקון או החלפה?) יפתור את הזימזום ובעיית ה check engine?
זיו

השועל
01-08-10, 12:36
זיו, לא נראה לי שהזמזום שלך מגיע מהקניסטר. הקניסטר לא מזמזם הוא משמיע תקתוק כמו דופק (רק פעימה בודדת ולא כפולה).

הזמזום יכול להיות מסיבות אחרות, משאבת דלק או פילטר טבול או דומה. צריך לבדוק.. קשה להגיד מה זה בדיוק.

לגבי השאלה השנייה, זה יכול להיות מסנסור אחר ולאו דווקא מהחמצן.
אם הסקנר לא נותן לך חיווי תקלה, זה מצריך בדיקה קצת יותר מעמיקה. מה לגבי קבלת חיווי תקלות דרך הסוויצ' ? ניסית לבדוק משם ?

-->