צפייה בגרסה מלאה : חלפים של יונדאי לפאג'רו 98?
שלום רב,
שמעתי (מmagnum1) על מוסכניק אחד שטען שחלפים של יונדאי (אני מניח גאלופר), אשר זולים מחלפים מקוריים של מיצובישי, מתאימים לפאג'רו (אני מדבר על דברים בסיסים כמו פילטרים, ואולי אם המנוע זהה גם דברים אחרים).
האם נכון הדבר?
אם לא, איפה אתם קונים את החלפים לרכב?
יש מקום שהוא למיצובישי מה שינוביץ לג'יפים ולנד רובר? ראיתי גם באישטח הרבה חלקים לרכבים הנ"ל, יש גם לנו אלטרנטיבה?
תודה,
ניר
צריך כמובן לבדוק כל עניין לגופו,
אבל כלל אצבע - אם אתה רוצה אמינות של מיצובישי יפני, רצוי שתשתמש בחלפים מקוריים.
אני מתלבט למען האמת בעצמי, מן הסתם הפרשי העלויות הם עצומים, אבל נראה לי שלאור הק"מ הנמוך שאני נוסע - אחליף פעם בשנה לחלפים מקוריים כשזה נוגע לטיפולים ופעם ב 10 שנים לחלפים מקוריים כשזה נוגע לבלאי (מייסבים/תפוחים/רדיאטור וכו').
סוזי המשתוללת
28-07-10, 17:31
מנוע ה4d56 של מגנום 2500 /פג'רו 2500 והמנוע 4dbhשל הגלופר ושל עוד יונדאי אחרים כמו h100 ושות' אכן אמורים להיות זהים ברוב אם לא בכל לפחות על פי האינטרנט
יוצא לי לאחרונה להתעסק עם יותר מדי מנועי פג'רו של חברים כך שאני מרויח ביתספר בחינם :mrgreen:
סוזי המשתוללת
28-07-10, 17:34
צריך כמובן לבדוק כל עניין לגופו,
אבל כלל אצבע - אם אתה רוצה אמינות של מיצובישי יפני, רצוי שתשתמש בחלפים מקוריים.
אני מתלבט למען האמת בעצמי, מן הסתם הפרשי העלויות הם עצומים, אבל נראה לי שלאור הק"מ הנמוך שאני נוסע - אחליף פעם בשנה לחלפים מקוריים כשזה נוגע לטיפולים ופעם ב 10 שנים לחלפים מקוריים כשזה נוגע לבלאי (מייסבים/תפוחים/רדיאטור וכו').
ניר
אני חושב שהגישה הזו נכונה לרכבי יד שניה יקרים שבהם עלות החלק מתבטאת בחלקי אחוז מערך הרכב
ברגע שעלות מקורי עולה אפילו רק עשירית מערך הרכב ובודאי כשאתה יודע שלא תחזיק אותו באמת 10 שנים אין שום סיבה לשים מקורי ובטח יש מקום לקומבינות בייחוד שאת עלות העבודה חוסכים
האמת היא שקניתי את הרכב הזה כי הוא היה במצב נדיר יחסית לשנתון ובמחיר שהוא עלה לא היה לי מה להפסיד. התכנית הייתה - לנסוע ולהנות, לא להשקיע יותר מבטיפולים שוטפים ולא לשפר מעבר למינימום ההכרחי לטיולים. אז שילמתי פחות מ 50 אלף ש"ח בקנייה, שלחתי את הרכב לניקוי וחזר רכב חדש, הוא נראה כמו חדש, מרגיש כמו חדש, נוסע כמו חדש. הרכב נסע מעט יחסית וטופל רק בחלפים מקוריים. מכאן אפשר מבחינתי רק להרוס - אני משתמש ברכב לטיולים עם 4 ילדים ואשה, הם מלכלכים מבפנים, הצבע נשרט מבחוץ, פה ושם יהיו נזקים כתוצאה משימוש בשטח או מכות בכביש/חנייה - כל זה יכאב פחות כי מדובר ברכב שמחירו 40-50 אלף ש"ח. התכנית הייתה לקנות רכב ב 200 אלף ש"ח אלא שלא מצאתי רכב משומש במצב שמצדיק כזה סכום. נניח שהייתי מוצא וקונה - אז היו לי פחות 150 בעו"ש, אבל חוץ מזה - במה זה היה שונה ? למה אז הייתי מוכן להוציא 200 ש"ח לפילטר מקורי והיום לא ? למה הייתי אז מוציא בסבבה 2000 ש"ח על משולש מתלה מקורי והיום לא ? כי מדובר באחוז בודד משווי הרכב ולא בחמישה ?
הרי מבחינה פיננסית נשאר לי יותר כסף פנוי, גם הפחת על הרכב שקניתי יהיה נמוך משמעותית נומינאלית, אני אחזיק אותו בדיוק אותה תקופה שהייתי מחזיק רכב חדש יותר, הקונה לא ידע להבדיל בין חלק מקורי לתחליפי ובלי שום קשר לא ישלם יותר או פחות. אז מה ההבדל ?
רכב זו לא השקעה, זה מוצר צריכה מתכלה, אנחנו מצפים שישרת אותנו ולא יתקע בצד או באמצע הדרך. הרי ברגע שאתה תקוע באמצע נחל נקרות עם המשפחה, שלוש שעות לפני החזרה המשוערת, תהיה מוכן לשלם פי שלושים ממה שחסכת על תפוח ההגה הסיני/ המשולש התורכי/ הפילטר ההודי שנשבר/התפרק/התפוצץ לך ובגללו אתה תקוע.
אני לא מכליל וטוען שהסינים/קוריאנים/הודים מייצרים חלפים פחות טובים מהחלק המקורי שאולי מיוצר בדיוק באותו מפעל, אבל אם אין לי דרך לדעת הייתי נצמד למקורי. הכי נכון זה ללמוד מנסיון של אחרים - אם יגידו לי בעלי נסיון שמשולש תורכי ב 250 אלף ש"ח עושה בדיוק את אותה עבודה ולא מתעקם/נסדק/קורס/דופק כעבור שנה, אני אקנה אותו ולא אשלם פי 10 על מקורי.
עוד דבר קטן לסיום - כשהחזקתי סיקס קניתי חלפים אצל יאנוביץ', החלפתי רדיאטור לתוצרת מקומית וכו' כי זה היה רכב שעשועים בעיקר, הנזקים היו בעיקר שברים, המנוע היה מראש במצב שדרש החלפה, איכות הרכב מראש הייתה ירודה, יכולתי לאלתר בקלות אם משהו היה מתפרק בשטח. כשהחזקתי לנדרובר יכולתי לקנות חלפים אצל ג'קי, דווקא התחליפיים היו איכותיים יותר מהמקוריים..., בשנים האחרונות אני נוהג ברכבים מורכבים יותר, מסורבלים יותר,רגישים יותר, לא יכול להרשות לעצמי תקיעות. כשרדיאטור "נחשונים" חדש היה מתפוצץ לי בסיקס, האנטיפריז היה משפריץ לי לפנים והייתי עוצר בצד, כאן אני לא אשים לב עד שהמנוע יתפס, גם לגלות שהוא אמנם "סופר" אבל לא מקרר כמו מקורי "לייט" אני לא מתכוון.
חנן-ג'יפולוג
29-07-10, 06:30
ניר
אני חושב שהגישה הזו נכונה לרכבי יד שניה יקרים שבהם עלות החלק מתבטאת בחלקי אחוז מערך הרכב
ברגע שעלות מקורי עולה אפילו רק עשירית מערך הרכב ובודאי כשאתה יודע שלא תחזיק אותו באמת 10 שנים אין שום סיבה לשים מקורי ובטח יש מקום לקומבינות בייחוד שאת עלות העבודה חוסכים
ההגיון שלך עקום לגמרי. כולי תקווה שתישאר עם אותו הגיון גם בויסטה 2011:p
כשהמנוע מתפגר בגלל מצנן תחליפי שהתפוצץ יום לאחר הקנייה, זה יעלה לך פחות אם הרכב שלך עולה 25000 ולא 250000 ש"ח? מיסב טיימינג סיני שיקרוס ביחד עם המנוע יבאס אותך ואת משפחתך פחות כשתתקע באוגוסט בנחל נקרות בגלל שהרכב שלך עלה רק 30K ש"ח?
מנוע ה4d56 של מגנום 2500 /פג'רו 2500 והמנוע 4dbhשל הגלופר ושל עוד יונדאי אחרים כמו h100 ושות' אכן אמורים להיות זהים ברוב אם לא בכל לפחות על פי האינטרנט
יוצא לי לאחרונה להתעסק עם יותר מדי מנועי פג'רו של חברים כך שאני מרויח ביתספר בחינם :mrgreen:
מה לגבי מנוע ה2800?
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.