PDA

צפייה בגרסה מלאה : מה דעתכם על הרכבת מערכת שמע בCJ8 ג'יפ מקוצר, פתוח ?

yarinet
23-09-04, 19:48
שלום אני חדש פה ,
רכשתי לאחרונה CJ8 ג'יפ מקוצר, פתוח.
רציתי לשאול מה דעתכם על הרכבת מערכת שמע על האוטו?? האם כדאי?? יש חשש לגניבה?? איך אפשר לאבטח אותה?!

בקיצור כדאי? :lol:

(הערה: הכותרת שונתה ע"י המערכת. אנא הקפידו על כותרות אינפורמטיביות)

עירא
23-09-04, 20:19
שלום,
אם אתה אוהב מוסיקה, זה כדאי.
אומנם אתה תחיה עם התחושת סיפוק כל פעם שתראה את הג'יפ (בכלליות) ואת הרמקולים והמגבר (באופן ספציפי!) בסה"כ אין יותר מידיי אופציות להגן על זה אבל היי, אל תשים שם מערכת של 5K כי ממילא עם הרעש של הג'יפ והסביבה בקושי שומעים את המוסיקה עצמה ועל איכות אין מה לדבר, לכן משהו פשוט יענה על הדרישות אחלה.(מנסיוני אני יכול להמליץ על כל הדילים של הדיוטיפרי ב-150$-200$)
עירא

UNIX
24-09-04, 02:31
לפני שנה היה לי על הג'יפ מגבר חזק במיוחד .
בתא מטען (מאחורי הכסא האחורי ) שמתי רמקול ענק של d.j
וחיברתי אותו ב bridge (פי שניים עוצמה) וכשנסעתי ברחובות זה היה נשמע כמו
המכוניות של חב"ד, המוזיקה הייתה נשמעת למרחקים .
את האמת זה היה תענוג , הייתי נוסע לים מוציא את הרמקול ושומע מוזיקה אפילו במעמקי המים (וככה איתי גם כל החוף) .
את המגבר מיקמתי מתחת לכסא הנוסע , בניתי פלטה מעץ מתחת לכסא ועליה הרכבתי את המגבר(הוא לא היה נראה לעין).
עם הזמן הבוקסה (תיבה) של הרמקול נשברה מהקפיצות וכבר החלטתי שזה רכב שבנוי לשטח ולא לפוזות אז העפתי את זה לקיבינימט .
היום אני מסתפק ברדיו דיסק פנל נשלף ושני רמקולים קטנים שמספקים אותי.
בעיות מיוחדות של גניבות לא היו לי כי דאגתי להסתיר את הרמקול עם סדין ולא לשמוע בקרבת המגורים שלי.

ערן המסוקס
24-09-04, 09:11
מערכת פשוטה ללא מגבר תעשה את העבודה, לדעתי.
אם אתה חושש מגניבה, והרכב פתוח לגמרי, בנה ארגז נעול בין הכיסאות, ובתוכו מקם את הרדיו. את תרוויח במקרה הזה גם הגנה טובה יותר מפגעי מזג האויר.

yarinet
24-09-04, 14:40
תודה ,אתם אנשים טובים..
אני אלך לבדוק על מערכות לא יקרות שלא יכאב לי הלב אח"כ..

Etno
26-09-04, 07:46
הכי טוב זה לקנות סט רמקולים ב160 שקל
רמקולים זולים היום עושים מספיק עבודה טובה.
תרכיב רדיו טייפ!! זה כבר אנשים לא טורחים לגנוב. ותקנה דיסקמן עם קלטת שמתחברת לרכב. ככה אני עושה. זה הכי טוב.
אם תלך להשקיע ברדיו דיסק לרכב אתה תאכל את עצמך כי מהקפיצות בשטח כל המנגנונים בפנים יהרסו ותוך שבוע כבר תתחיל לשמוע קפיצות בדיסקים... אני טחנתי שתי מערכות ככה עד שהבנתי בסוף שדיסק לא עובד ברכב שטח כזה.
וכשאני אומר שאנשים כבר לא טורחים לגנוב את זה... הטייפ שלי נעול בתוך קופסא בין המושבים הקדמיים.. ופעם אחת פרצו לי לקופסא הזאת ואת הטייפ השאירו אבל לקחו לי כפפות עבודה חדשות ואת חפירה... :lol:

ערן המסוקס
26-09-04, 18:41
אני דווקא מצטער שקניתי רדיו טייפ.. גם הוא לא מחשיק אצלי מעמד והמנגנון המכאני של הכנסת והוצאת הקלטת עושה בעיות שונות, ואיכות הצליל נהרסת מהאבק הרב.. כידוע מנגנון הטייפ פתוח יותר לכניסת אבק

עירא
26-09-04, 19:11
הפטנט שלי רדיוטייפ משומש סוג ז' אבל עם כניסה קידמית שאליה אני מחבר דיסקמן (שלא קופץ גם בשטח הכי קשה שייש כשהוא עטוף בחולצה)
עירא

six 4 life
26-09-04, 19:30
על הסיקס שלי יש מערכת רדיו דיסק וארבעה רמקולים אובליים 6X9
זוג אחד של רמקולים הוא 150 ואט
זוג שני של רמקולים הוא 400 ואט
הרמקולים מוגנים ברשת קשיחה למנוע דפיקות וגניבות

הרדיו דיסק יושב בתוך תיבה שבניתי בין הכסאות הקדמיים, שמשמשת גם למשענת יד.
החלק העליון של התיבה נפתח- וניתן לנעילה
הרדיו דיסק עצמו יושב בתוך התיבה- בצורה אנכית עם הפאנל למעלה
קפיצות בשטח בקושי יש

אני ממש לא בעד רדיו טייפ. זה משהו שמזמן נכחד מעולם הרכבים וחבל להתעקש להשאר שם.
במיוחד שזה כולל סחבת של דיסקמן וחוטים חשופים. לא נעים.
אני ממליץ על רדיו דיסק, לא יקר, להקפיד על חברה טובה כגון PIONEER או KENWOOD מהדגמים הפשוטים,
לבנות לו תיבה מסויימת או להתקין אותו באופן מוסתר בג'יפ
ולקחת את הפאנל כל פעם שאתה עוזב את הג'יפ.
לגנב אין מה לעשות עם הרדיו דיסק שלך אם לקחת איתך את הפאנל.
אז הוא יקפוץ פה ושם בשטח. לא נורא. אבל אני בטוח שאתה מבלה על הכביש יותר מאשר בשטח.
ואני בטוח שכשתטפס סלעים ותקשיב למכוון שלך לא תפעיל את המערכת מן הסתם..

לגביי הרמקולים-אם אתה לא בקטע של לשמוע חזק, או ממש איכותי, כל זוג רמקולים פשוט יעשה את העבודה.

בהצלחה.

-ארז 8) -

אייל
27-09-04, 11:27
איזה כיף ללכת לים, לשבת בשקט, להנות מרחש הגלים ואז מגיע גבר גבר עם רמקול של DJ מגבר של פי שמונים והורס את הכל...לא פלא ששונאים ג'יפאים...

מניסיון, אצלי בסופה פתוחה מכשירי הרדיו נוטים לסיים את חייהם מהר מאוד. מסיבות של עודף לחות, אבק, קפיצות, מערכות חשמל מאולתרות ועוד סיבות רבות ומגוונות.
חלק גדול ממכשירי הרדיו אצלי בג'יפ יצאו לגימלאות בידיהם הנאמנות של נרקומני יפו/ראשון/חיפה ועוד...

בקיצור אל תשקיע במה שלא מתפרק לך מהאוטו (רדיו נשלף, דיסק מן נייד, מיני דיסק שתיקח איתך ותשים בכיס). חבל על השקט הנפשי שלך והפחד הקבוע (כל הסרט בקולנוע אתה יושב בפחד שמה הנרקומן שיעבור לך ליד האוטו ישאיל את הרדיו לטובת חצי מנה...ולא פלאפל).

בכל מקרה במהלך הנסיעה אתה לא ממש שומע רדיו ברור (אגב, האוזן האנושית "משלימה" אינפורמציה שהיא לא שומעת במלואה כך שזה מפצה :lol: :lol: :lol: ).

כל זה נאמר בהנחה שקנית ג'יפ כדי לטייל ולא כדי להעביר את הזמן בלעשות רוח, רעש וסיבובי דאווין ברחבי עיר זו או אחרת...

UNIX
27-09-04, 17:26
אייל יש משהו בעולם הזה שלא מפריע לך?
הלוואי שכל פעם שהייתי בחוף הים הייתי יכול לשמוע מוזיקה ברקע מאיזה רכב
או קיוסק באיזור.
ד"א בדרך כלל אני שורץ בחופים נטושים.

שלומי
28-09-04, 00:40
לי יש ברכב מע' פשוטה של פיוניר עם שני רמקולים ופנל נשלף -
הפנל בחיים לא נשאר באוטו !!
פעם מתחתי טוב טוב את הברזנט והצלחתי לשמוע (עם הדיזל) מוזיקה ב 120 ...

אני כבר כמעט שנה עם האוטו ועדיין זוכר את הפעמיים שהיו קפיצות בדיסק בשטח - אז אולי שווה להשקיע בפירמה מוכרת , בכל אופן התענינתי בשוק נוה שאנן בת"א - (זה שליד רח' המסגר) והציעו לי רדיו דיסק קורא MP3 ב 600 ש"ח אם אני לא טועה ,נראה לי שווה בדיקה.

אין יותר כיף מלסוע להנאתך בלי גג ולשמוע מוסיקה :lol:

-->