צפייה בגרסה מלאה : עזרה בזווית גלגל קדמי
היי אני צריך עזרה בפיתרון לגלגל הקדמי מצורפות תמונה
הגלגל הקדמי תמיד נוטה לצד לפני חצי שנה הוחלפו המייסבים של הגלגל ושופץ הלוקר
ועוד שאלה לגבי קפיץ עלה יש לי קפיץ עלה אחד שבור מאחורה השאלה היא כמה אמורים להיות קפיצים בסמו שנת 90 ואם ניתן במקום לתקן להוריד עלה אחד ?
מה נותן יותר עלים ?
או מה נתון פחות עלים?
GodsFather
03-08-10, 07:26
אפשר להוריד אבל צריך לאזן ולהוריד גם בצד השני בהתאמה. זה ינמיך את הרכב וירכך את הנסיעה, יכול להיות שזה יזיק וישברו עוד עלים כי הם עייפים ושזו גם הסיבה שנשבר הנוכחי, תלוי במצבם ואת זה ידע לומר קפיצאי. בכל מקרה, לנסוע עם עלה שבור זה לא טוב וזו גם סיבה להורדה מהכביש אם יתפוס אותך איזה ברנש.
בגדול - הוספת עלים מקשה את התנהגות הרכב ומקשיחה את הגמישות של הקפיץ. קח דף נייר ונסה לקמר אותו, אח"כ קח 50 דפים ונסה לקמר אותם, זה יעזור בהבנה.
לגבי כמות עלים - יש כאלה שיש להם 4 ויש כאלה שיש 3 יש כאלה שיש להם גם 6, תלוי במה עבר על הכלי טרם הגיע לידייך.
אפשר להוריד אבל צריך לאזן ולהוריד גם בצד השני בהתאמה. זה ינמיך את הרכב וירכך את הנסיעה, יכול להיות שזה יזיק וישברו עוד עלים כי הם עייפים ושזו גם הסיבה שנשבר הנוכחי, תלוי במצבם ואת זה ידע לומר קפיצאי. בכל מקרה, לנסוע עם עלה שבור זה לא טוב וזו גם סיבה להורדה מהכביש אם יתפוס אותך איזה ברנש.
בגדול - הוספת עלים מקשה את התנהגות הרכב ומקשיחה את הגמישות של הקפיץ. קח דף נייר ונסה לקמר אותו, אח"כ קח 50 דפים ונסה לקמר אותם, זה יעזור בהבנה.
לגבי כמות עלים - יש כאלה שיש להם 4 ויש כאלה שיש 3 יש כאלה שיש להם גם 6, תלוי במה עבר על הכלי טרם הגיע לידייך.
ומה לגבי הזווית של בגלגל הקדמי ?
ומה לגבי הזווית של בגלגל הקדמי ?
אם אתה מגיע לגוש דן, קפוץ למכון הפרונטים ב- מ.מ.מ ברחוב הירקון בבני ברק (ליד קניון איילון), דבר עם ראובן - ותיק בתחום ומנוסה מאוד עם ג'יפים ...
נדב.
לגבי זוית הגלגל אצלי היתה בעיה דומה בויטרה, רק שזוית הגלגלים הייתה פנימה \ / משהו כזה (קמבר חיובי).
כנס למכון פרונט כיון והחלפה לברגים יעודים (שכחתי את שמם ) פתר את הבעיה.
מדובר בסמוראי עם סרן חי... משמע אין מה לכוון (למעט שפור שזה לא המקרה).
לפתוח השרשור, צר לי לבשר לך אבל ככל הנראה הסרן שלך עקום. (למרות שעדיין לא בטוח קי קשה מאד לראות את כל התמונה בתמונות שצירפת).
סיכוי קלוש לדעתי הוא שיש לך חופש (אדיר...) בקינגפינים שגורם לגלגל לשבת ככה ואז החלפה של הרכיבים הרלוונטיים אולי תיפתור את הבעייה.
גש למכון פרונטים שמתעסק גם ביישור שלדות, ותתייעץ איתם. אם הסרן עקום, ייתכן שיישור (ואולי חיזוק) יפתרו את הבעייה.
זו דעתי הלא מקצועית.
יונתן
לפתוח השרשור, צר לי לבשר לך אבל ככל הנראה הסרן שלך עקום. (למרות שעדיין לא בטוח קי קשה מאד לראות את כל התמונה בתמונות שצירפת).
סיכוי קלוש לדעתי הוא שיש לך חופש (אדיר...) בקינגפינים שגורם לגלגל לשבת ככה ואז החלפה של הרכיבים הרלוונטיים אולי תיפתור את הבעייה.
גש למכון פרונטים שמתעסק גם ביישור שלדות, ותתייעץ איתם. אם הסרן עקום, ייתכן שיישור (ואולי חיזוק) יפתרו את הבעייה.
זו דעתי הלא מקצועית.
יונתן
סיכוי קלוש לדעתי הוא שיש לך חופש (אדיר...) בקינגפינים ??
הקינגפינים זה המייסבים שיושבים על הצירייה ?אם כן הם הוחלפו
זו דעתי הלא מקצועית.
יונתן
איך אני יכול לבדוק אם הסרן עקום בדיקה עצמית בבית
איך אני יכול לבדוק אם הסרן עקום בדיקה עצמית בבית
היי סליחה על השאלה לקח לי זמן להבין שטעיתי בשאלה לגבי הקינגפינים :oops: יצא לי לבדוק חופשים בגלגל שיש בו זווית שונה לא נמצאו חופשים איך אני יכול לבדוק בדיקה ביתית אם הסרן שלי עקום ?
מחר אני ינסה לעלות תמונות יותר ברורות של המצב
תקרא את זה:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=20884&highlight=%F1%F8%EF+%F2%F7%E5%ED
סיפור מאד דומה לשלך.
אני לא מומחה, ומעולם לא היה לי סרן עקום. לאחר שתבדוק את כל מה שכתוב בשרשור ההוא אני בטוח שיהיה כאן מי שיוכל להמשיך ולהכווין אותך.
בהצלחה!
האם ההגה מושך לך ימינה ?
אני חושב שההגה מושך לי שמאלה אבל אני יבדוק את זה + יצלם תמונות יותר טובות של הגלגל
יש מצב שהסרן שלך עקום, אצלי זה קרה בסמוראי אחרי קפיצה בחולות.
אם אתה רוצה לעשות עבודה מדוייקת - תכניס אותו לפרונט "קרמן" באת"ע בני ברק, יש לו את הציוד המתאים והוא מקצועי וישר.
אני בזמנו פשוט קשרתי את הסרן בשרשראות לרצפה מהקצוות, זיהיתי את הבטן של הכיפוף וכופפתי אותו לצד השני מלמטה ע"י ג'ק שמן גדול, אל תכופף רק יותר מדי...
כדאי גם לנסות ולזהות סדקים בסרן ליד תושבות הקפיצים.
אני חושב שההגה מושך לי שמאלה אבל אני יבדוק את זה + יצלם תמונות יותר טובות של הגלגל
אין משיכה של ההגה
יש לציין שיש לי עלה אחד מאחורה שבור והנדנדים מקדימה באותו גלגל גם בזווית
צילמתי כמה תמונות חדשות של הגלגל מקווה שזה יעזור
אין משיכה של ההגה
יש לציין שיש לי עלה אחד מאחורה שבור והנדנדים מקדימה באותו גלגל גם בזווית
צילמתי כמה תמונות חדשות של הגלגל מקווה שזה יעזור
אתה יכול לצלם את 2 הגלגלים יחד? פרונט ואחורה לחוד?
כי לי מסתדר דיי טוב שאם קפיץ אחד שבור, כל הרכב נוטה מעט לאותו כיוון ואז הגלגלים נראים עקומים ביחס אליו...
combina347
04-08-10, 17:51
למה להסתבך יותר מידי
שים שני בוקים מפולסים מתחת לסרן
בדוק חופשים, בדוק את הקינג פינים והמסבים שלהם
אם התעקם הסרן אז כמובן הצד הארוך וייתכן שזה מה שקרה אם הקינגפינים תקינים וגם המיסבים
כמו שאמרו לפני קושרים את הסרן לריצפה ומרימים מהביצה למעלה עד שמתיישר
קרוב לוודאי שאם תנסה להוציא ציריה זה יהיה קצת מסובך בגלל העיקום
אל תשכח לבדוק סדקים ולחזק בתום התהליך כי סרן שמתעקם פעם אחת יתעקם שוב בבוא הזמן
בהצלחה
למה להסתבך יותר מידי
שים שני בוקים מפולסים מתחת לסרן קובי,מה יעזרו בוקים מפולסים במקרה הזה ? ואיך זה יעזור לגלות האם הסרן עקום?
בדוק חופשים, בדוק את הקינג פינים והמסבים שלהם
אם התעקם הסרן אז כמובן הצד הארוך ממש לא! תתפלא אבל בסמוראי מה שבד"כ מתעקם זה הצד הקצר.
וייתכן שזה מה שקרה אם הקינגפינים תקינים וגם המיסבים
כמו שאמרו לפני קושרים את הסרן לריצפה ומרימים מהביצה למעלה עד שמתיישר
קרוב לוודאי שאם תנסה להוציא ציריה זה יהיה קצת מסובך בגלל העיקום אין בעיה להוציא צירייה גם בסרן עקום.
אל תשכח לבדוק סדקים ולחזק בתום התהליך כי סרן שמתעקם פעם אחת יתעקם שוב בבוא הזמן
בהצלחה
לאפי.לא כזה קשה לעקם סרן בסמוראי.
אם אין חופש בשעות 6/12 אז הסרן עקום.
מורי.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.