התחברות

צפייה בגרסה מלאה : נעילה מתקתקת בנסיעה ישר

BASEM
05-08-10, 21:40
שלום לכולם, יש לי סוזוקי סמוראי שנת 1991. התקנתי לפני חודש נעילה חדשה של לוק רייט מדגם 1530. לפני כשבוע הייתי נסיעה בשטח לא קל, כשחזרתי אני שומע תקתוקים חזקים מאוד בנסיעה ישר. רוב התקתוקים באים מהצד השמאלי (גלגל אחורי שמאל). בדקתי אורך סרנים ולחצי אויר בגלגלים והכל בסדר.
מישהו יש לו מושג ממה זה נובע? לפעמים בהאצה נשמעים 3 תיקתוקים רצופים חזקים מאוד בנסיעה ישר!!

GodsFather
06-08-10, 05:46
באסם, מה הכוונה בדקת אורך סרנים ?

לגבי ההתקנה - מי ביצע ? יכול להיות ומשהו לא הותקן נכון ועם הזמן והבליה הטבעית זה התחיל להשפיע ולכן אתה מרגיש את זה אחרי חודש ולא מההתחלה.

מה היה במהלך הנסיעה בשטח - קפצת באויר ?

צד שמאל קרוב לנהג ולכן אתה שומע את זה משמאל, נסה לשמוע גם מימין , כשמישהו אחר נוהג.

נסה להרים הרכב באויר ולתת לגלגלים להסתובב ולהבין מהיכן הרעש.

מיסב גמור יכול לגרום גם כן לרעש וצריך לבדוק חופשים.

אופציה אחרונה - לפתוח את הביצה ולבדוק כיוונים

הכוכב הכחול
06-08-10, 07:53
אופציה אחרונה - לפתוח את הביצה ולבדוק כיוונים

את זה הייתי נותן למורי לעשות.
בהצלחה

יונתןמצפה
06-08-10, 10:51
התעסקת עם הדראם לאחרונה?
לפני שאתה מתחיל לבדוק את הנעילה, פתח את הדראם בצד המתקתק. חפש סימני מגע על הגוז'ונים בתוך הדראם. קורה שהסדלים לא יושבים במקום שלהם בתוך החריץ של משאבת הבלם ואז יש רעש של תיקתוקים שנשמעים ממש כמו נעילה...

תעדכן בבקשה!

BASEM
07-08-10, 21:11
חברה בדקתי הכלללל.. ולבסוף פתחתי את הבקקס וגם שם הכול תקין.
אני כרגע מדבר עם מורי בכדי לנסות לפתור את הבעיה כי נראה לי מי שהתקין לי את הנעילה לא הכי מבין בנעילות..
מורי המליץ לי להביא בכלל את ה1510.

סליחה על האיחור בהחזרת הודעות.. אני פשוט חדש בפורום ולא שמתי לב שאני מקבל הודעות. תודה בכל זאת ואני אעדכן מה קורה איתי.

GodsFather
08-08-10, 15:05
אני כרגע מדבר עם מורי בכדי לנסות לפתור את הבעיה כי נראה לי מי שהתקין לי את הנעילה לא הכי מבין בנעילות..
מורי המליץ לי להביא בכלל את ה1510.

שני הדברים הכי חשובים בכל הסיפור הזה.

1. התקנת נעילה היא לא עניין של מה בכך והוראות ההתקנה לא תמיד מספיקות.

2. 1530 היא פחות נעימה לרכב שמבלה את רוב הזמן בכביש.

BASEM
08-08-10, 17:53
שני הדברים הכי חשובים בכל הסיפור הזה.

1. התקנת נעילה היא לא עניין של מה בכך והוראות ההתקנה לא תמיד מספיקות.

2. 1530 היא פחות נעימה לרכב שמבלה את רוב הזמן בכביש.

בדיוק זו המסקנה.. היום פירקתי את הנעילה והחזרתי הכל למקור.
כרגע יש לי נעילה 1530 בת חודש ואני רוצה לנסות ולהחזיר אותה לספק ולרכוש את ה1510 ואז אני אתקין אותה אצל מורי. נקווה לטוב :)
מה שבטוח שהנסיעה בזוקי עכשיו הרבה יותר נעימה

GodsFather
09-08-10, 06:56
בסה"כ עם 1530 אפשר לנסוע, צריך רק יותר תשומת לב, זה הכל (הייתה לי אחת כזו למעלה משנה, עשתה עבודה טובה כשהיא הותקנה כראוי ואני לא הראשון שקנה כזו, היו לפני עשרות). היא נעילה חסונה וטובה. נכון ש1510 עדיפה לרכב "כביש" אבל אם הספק לא יסכים לבקשה שלך, תתקין את ה1530 אצל מבין עניין (זה הרמז למורי! :) ) וסע לשלום.

BASEM
09-08-10, 07:47
זה מה שאני רוצה לעשות :) תודה רבה

-->