התחברות

צפייה בגרסה מלאה : האם אנחנו כבר על הכוונת??

דידו
07-08-10, 11:26
http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1718744&m=1&mid=97050

או שמא אנחנו כבר מזמן מסומנים..

zerez
07-08-10, 22:33
אני לא הכוונת כי אני לא משפר אבל רכבים משופרים נמצאים על הכוונת.
דרך אגב - רק בגלל זה אני לא משפר, הייתי שמח להרחיב צמיגים

נדב42
07-08-10, 23:08
הכתבה הזו מתייחסת בעיקר לשיפורי מנוע שמיועדים למרוצי כבישים ...

RAMURAI
07-08-10, 23:15

היום זה הם, מחר גיפאים.

tzagi
08-08-10, 05:32
הכתבה הזאת:
http://cars.walla.co.il/?w=/4704/1718904

מסבירה את המצב פיקס
(עם קשר ישיר לכתבה המדוברת)

ולצתת את קלינגר מ MASH
never argue with men with automatic weapons

אני מודע...של90% מהקוראים אין מושג מי זה קלינגר ומה זה MASH.....אבל זה מתאים.

השבדי
08-08-10, 06:34
היום זה הם, מחר גיפאים.

אני לא חושב היום זה הם ומחר זה אנחנו כי :
כמובן בלי להכליל אופי הנהגים שונה בתכלית - ממה שהכרתי רוב הגיפאים עושים את השיפורים בטעם , כדי לעבור עוד סלע בשטח , כדי להגיע לתצפית יפה יותר .
הכוונה בכתבה היא בעיקר לנהגי מרוצי הכביש , שעושים את זה על כבישים ציבוריים !!
המרוצים האלה מסכנים את הציבור , מפריעים לסבירב (רעש) ושוב לעניות דעתי עושים זאת ללא כל פרופורציה.
במידה והגיפאים ילכו בדרכם אז כן - אנחנו על הכוונת
אבל במצב הנוכחי - לא

tzagi
08-08-10, 07:25
הכוונה בכתבה היא בעיקר לנהגי מרוצי הכביש , שעושים את זה על כבישים ציבוריים !!
המרוצים האלה מסכנים את הציבור , מפריעים לסבירב (רעש) ושוב לעניות דעתי עושים זאת ללא כל פרופורציה.

לא הבנתי,
אתה אומר שהפושעים האלה מתפרעים בכבישי ארץ ישראל במקום להתחרות במסלולים מסודרים...האאא?

מעניין למה...

השבדי
08-08-10, 07:33
לא הבנתי,
אתה אומר שהפושעים האלה מתפרעים בכבישי ארץ ישראל במקום להתחרות במסלולים מסודרים...האאא?

מעניין למה...

אתה צודק אין מסלולים לכך ...
אבל..

אפשר לעשות את המרוצים בשכונות מגורים - כפי שהרבה מהם עושים
עם זה יש לי בעיה !!
אני לא הייתי רוצה שברגע של אובדן שליטה של אחד מכלי הרכב האלה משפחתי תהיה באזור - הם לא רואים בעיניים - וראיתי מספר מרוצים כאלה סמוך לשדה דב !!
אני בטח שאתה עם גיפ משופר עד העצם לא הייתי מנסה לטפס מדרגה גבוהה ומאתגרת במרכז תל אביב ... האא ?

מעניין למה ...

קצת חומר למחשבה ופרופורציות

tzagi
08-08-10, 07:53
זה לא הנקודה בככככללל

בא נסתכל על דברים מבחינה סוציאלית-פוליטית
מצד אחד, תמיד היו ויהיו חובבי רכב שלא מסופקים ממזדה 3 1600 אוטומטית כסופה ככל שאר עם ישראל
מצד שני יש לך מדיניות ממשלתית שעושה הכל כדי לכפות עלייהם את המזדה הנ'ל, ויותר מזה, הממשלה עושה מעל ומעבר לגרום לאנשים האלה להשתנות או לעזוב.
אני לא "שוודי" כמוך, אבל בתור אמריקאי, אני מכיר תרבות קצת אחרת, ואני רואה את הצייד של המשטרה כצייד מכשפות
כל עוד הממשלה לא תתן דרך לאותם אנשים לעשות דברים בצורה חוקית, אין להאשים אותם על עברת החוק. נקודה.

אתה חושב שאתה עם הג'יפ המשופר לא הבא בתור?

חכה חכה......הם יגיעו גם אליך.......באחריות!

רפאל
08-08-10, 09:14
היי שבדי

להזכירך את שיחת הטלפון בת השעתיים שהייתה לנו שבוע שעבר :rolleyes:

שורה תחתונה
עצם זה שקנית ואתה נוסע ברכב שטח הופך אותך לעבריין בעיני המשטרע, ולא משנה אם הרכב חוקי לחלוטין או לא.

ראית אורלי וגיא במוצ"ש.
ואם לא ראית הינה הקישור http://ong.nana10.co.il

ראית את הכתבה שעשו על "רכבי השטח - מסוכנים לציבור". הכתבה הייתה על ילדים הנוסעים בטרקטורונים ! אבל עשו מזה רכבי שטח :confused:

צולם שמה נער מאיים (שאף איים בתוקפנות על גיא) נוסע ברחובות אשדוד - אתה חושב שמישהו יעצור אותו עכשיו ? יש הוכחות מצולמות הטלויזיה !

שמעת את סגן השר שדיבר.
אמר כי הפתרון יבוא בדמות חוק הספורט המוטורי - אותו חוק שאנחנו מחכים לו כבר כמה שנים :confused::?::confused::?:

אותו שר גם אמר כי בקליפורניה מצאו פיתרון בדמות שטחים מיוחדים ל"התפרקות" כזו - למה בישראל לא מכריזים על שטחים כאלו ? למה בישראל לא מאשרים מסלולים ?
שוב נחזור למה שכבר אמרתי לך.

קל להיטפל אלינו מאשר לפתור את הבעיה.

הממשלה בוחרת בפיתרון הקל ולא בפיתרון הנכון !!!!!

רפי

מאיר רוטברג
08-08-10, 09:44
חברים,
ממתי אנחנו לא על הכוונת??
אני רגוע רק שאני נוסע עם הרכב של אישתי ששם הכל מקורי ,
חי בפחד שנוסע בסופה אז מה עם הכל ברשיון אז מה עם הכל יותר טוב מהמקור
אז מה , לא מחפשים אותנו? מחפשים , כל בוחן כל משרד תחבורה קל לו לעמוד בצומת מורשה לעצור שטויות במקום להזיע בדרום ובצפון לעצור משאיות שגורמות למוות ,
חברים זה מה שהיה וזה מה שיהיה,
נושא המכוניות המשופרות חרג מכל פרופורציה ,המרוצים התמידיים לא גורמים נזק לאיש כי אף אחד לא יודע מהם, מיידע שכזה יכול להגיע רק מהלשנות,ואם תקראו את הכתבה בין השורות תבינו מאין זה בא,

ואם מישהוא מכם חושב שאין בוחנים שעוברים על כל אות שנאמרת כאן אתם טועים,וטעים בגדול!!

zerez
08-08-10, 10:31

כי זה מה שקל הם לכתוב וזה מה שתופס את הציבור,
מבחינת המשטרה שיפור זה שיפור ואם זה לא כתוב ברשיון הרכב זאת עבירה על החוק.
ואם לא שמת לב, היום זה הם ואנחנו ומחר זה אנחנו

zerez
08-08-10, 10:36
היי שבדי

צולם שמה נער מאיים (שאף איים בתוקפנות על גיא) נוסע ברחובות אשדוד - אתה חושב שמישהו יעצור אותו עכשיו ? יש הוכחות מצולמות הטלויזיה !

רפי

ונניח שאיזה שוטר יחליט לטפל בנער הזה ובמקרה הנער יפגע בזמן המעצר?
בית המשפט ישלח את השוטר לכלא - ראה מקרה הבלש שירה בפורץ רכב.
המשטרה לא תעשה הרבה כי גם אם הנער יעצר ויובא למשפט בית המשפט ישחרר אותו.

הבעיה אינה במשטרה אלה במערכת כולה ובמקרה הכולל של מצב התנועה בארץ הדג מסריח מראש הממשלה ומטה.

דרור ברלי
08-08-10, 16:05
אוי שבדי יקר, אתה כל כך תמים.
כנראה אתה לא ג'יפאי מספיק זמן כדי להבין ולהפנים שכאן בכלל לא חשובה המהות. מכוניות משופרות, בכביש או בשטח לא מעורבות ביותר תאונות או גורמות לתאונות.
העיקר כאן זה מראית העין, מציאת שעיר לעזאזל תורן, כותרו תבעיתונות, לא יותר. ברגע שאתה מפנה אצבע מאשימה לציבור מסוים, זה רק עניין של זמן עד שהאצבע הזו תופנה גם אליך.

אם באמת היו רוצים למנוע תאונות או לפחות להפחית את מספרן, היו משקיעים בחינוך. בתשתיות, בלימוד נהיגה נכונה.
אבל מדינת ישראל ממש לא מעוניינת שיהיו פחות תאונות, ואם להיות מדויקים יותר - מדינת ישראל לא רוצה שנפסיק לבצע עבירות תנועה. כי אז תיבש קרן השפע בדמות תעשיית דו"חות התנועה, לא תהיה עוד הצדקה לעשרות אלפי ג'ובים, למשטרת תנועה מנופחת ומיותרת, לעמותות "בטיחות בדרכים" למיניהן שראשיהן משתכרים מאד יפה...

בקיצור - הכל בא מכוחנות ורשעות נטו של רשויות, מתאווה בלתי נשלטת של פוליטיקאים לכספו של האזרח.
לדעתי ולצערי, הפתרונות לסיאוב ברמה כזו הם ממש לא בדיבורים.

השבדי
08-08-10, 17:45
דרור היקר ...
ברור לי שרוב התאונות לא מגיעות משיפורים אם בכלל...
ברור שיש להשקיע בחינוך לתרבות בכלל , מוטורית בפרט וכו ...
בעברי אפילו השתתפתי בפרוייקט נסיוני של משרד החינוך ועברתי שבועיים אחרי קבלת הרשיון קורס מעולה של נהיגה מתקדמת באשדוד ואני מיישם עד היום !!! חלק מהדברים של מדתי (עם שאר הדברים למזלי לא הזדקקתי ...) ואני ממליץ בחום לכל אחד לעבור השתלמות כזו - לצערי הפרוייקנט נגנז בגלל ... כמה מפתיע ... תקציב.
לענינינו ברור שהמשטרה לא עושה עבודה וכך גם הרשויות !! בשישי האחרון ב 11 בבוקר עמד שוטר ועצר נהגים ביישוב בו אני גר שהגיל הממוצע בו הוא 50 ... זה לא רציני ...
אותי מעצבנת תרבות הכל מותר ואני אעשה מה שבה לי - כמובן שיש הרבה משפרים שלא פוגעים באף אחד , אבל לפעמים נדמה שהזלזול והצפצוף גולש לדברים עקרוניים יותר בקרב אותם חבורות ושאתה נוסע עם רכב עם 500 כ"ס ומערכת בלמים כמו אצלי בפחונית (מזדה 3 - ליסינג .. ליסינג ..) אז לא היייתי רוצה להיות בסביבתו.
ידידי רפאל אמר שיש את Z350 אבל היא כנראה (אתה כתב רכב ...) בנויה ללחצים האלה.
אבל שוב הבעיה שהזלזול גולש גם לדברים עקרוניים וכאן הבעיה !!
טיילנו בעבר עם גיפים משופרים (לא שלנו רחנא ליצלן...) אבל השתמשנו בהם בזהירות ובתבונה תוך כדי הפגנת בטיחות כלפי הסובבים (אהבתי את הערותיך לגבי מלך הגבעה).
ביום שאני אשתולל ברחובות עם הרכב של אישתי (240 כ"ס וכבד ) תפנה אצבע מאשימה גם אלי.
לסיכום
אין ספק - חינוך לתרבות מוטורית זה הכרח !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אבל יש כאלה (לא מכיר - לא יודע מי - אבל ראתי כאלה ברחובות בשישי ושאר ימי השבוע) שיש לעצור.

נ.ב
אני לא בא להאשים אף אחד

דרור ברלי
08-08-10, 18:48
מה אכפת לי כמה כוחו תסוס יש לרכב?

נהג משתולל הוא נהג משתולל. אפשר להשתולל ולסכן חיים גם פיאט אונו 45 בת עשרים.
מי שעובר על חוקי התנועה, תן לו דו"ח. עבירה חמורות? שלו לרשיון, אפילו תכניס לכלא. מה אכפת לי. מה זה משנה אם הוא שיפר את הסופר לנסר שלו מ-113 כ"ס ל-120 כ"ס? זה משנה?....

מי שמכיר אותי יודע שאין לי סבלנות לטיפשים. השוטר הזה שמצוטט שם, אם הוא באמת מאמין בשטויות שהוא משחרר, הוא כנראה אידיוט מדופלם. אם היה יוצא לי לשוחח איתו, הייתי פשוט קם והולך, לא הייתי יכול לשאת את הטמטום.
"אגזוז לחץ" כהגדרתו - כמה כוחות סוס מוסיף? כמה בדיוק?.... אני מתערב איתך שאין לו מושג. לי יש קצת מושג. רק הדוד האחורי, שאחראי לרעש היפה ומנצנץ לשוטר דביל בעיניים, לא נותן יותר מ-2-3 כ"ס במקרה הטוב. תראה לי מישהו שיכול להרגיש הבדל בין אימפרזה STI עם 300 כ"ס במקור, לכזו עם 303 כ"ס.
מערכת פליטה איכותית קומפלט, מסעפת ועד קצה אגזוז אחורי, כבר תיתן (באותהאימפרזה עם 300 כ"ס במקור) עוד 15-20 כ"ס במקרה הטוב. זה גורם לאוטו "לא לעצור"? ואם אין לי סופית ניקל נוצצת? זה כבר לא "אגזוז לחץ"?.... אם לא, והאגזוז נראה מקורי, אז הבלמים דווקא כן בסדר...

כנ"ל פילטר אוויר למיניהו - מסנן פתוח טוב כמו KN ייתן לך כמה אחוזים בודדים. תרגיש רעש מחרמן של שריקה, תרגיש אולי תגובת דוושה טובה יותר. ביצועים בפועל? מתחייב לך שמול הסטופר כמעט אין הבדל. אולי ברמת עשיריות שניה בודדות.

ומה עם צ'יפים למיניהם? אף שוטר לא ייראה ולא יידע ויהיה לו קשה מאד להוכיח את זה, למעט במקרה הלשנה מכוונת.

זאת בנוסף - לא משנה כמה תשפר את המנוע שלך. לא תחליף גיר/יחסי העברה - האוטו לא ייסע מהר יותר! יאיץ מהר יותר? כן, בהחלט. יגיע למהירות המירבית שלו מהר יותר, ללא ספק. אבל הוא לא יגיע למהירויות בהן "הבלמים לא יעצרו אותו".

שיפור התנהגות - בולמים, קפיצים, רפידות בלם, דיסקים מאווררים וכו', זה שיפור שכל כולו רק לטובה!!!! אבל גם זה אסור.

ומעבר לזה - מה אנחנו, מדינה טוטליטרית מתוך סרט מדע בדיוני? ראית את "דו"ח מיוחד"? עוצרים כאן אנשים רטרואקטיבית על פשעים שלא בוצעו וספק אם אי פעם היו מבוצעים? אני לא רואה צורך לצטט מתוך הקישור - אבל השוטר הידען קובע "שמי שמשפר את הרכב שלו, מתכוון להשתתף בתחרויות לא חוקיות". אפשר להשוות את זה להאשמה של כל מי שמתאמן בחדר כושר ומעצב את הגוף שלו, שזה רק כדי לעשות רושם על נשים אחרות ולבגוד באשתו.

בקיצור - המשטרה יוצאת כאן גם רעה וגם טיפשה. עצם העובדה שהיא מוצאת זמן וכוח אדם להתעסק בזה, היא תעודת עניות למשטרה העלובה והמתועבת הזו, שגיבורה כמעט תמיד רק על חלשים. אני יודע שתיכף יתחילו להכניס כאן את עניין המתנדבים ליחידות המשטרה השונות, ש"משחררים שוטרים" למלאכה הבזויה הזו... אני לא נכנס לזה. אני יכול רק להבטיח לכם שגם אם לא יהיה ולו מתנדב אחד למשטרה, עדיין היא תעדיף להתעסק בקקה הזה ולא במניעת פשיעה אמיתית.

ואחר כך שואלים אותי למה אני שונא שוטרים... הריקבון עמוק. אוהו כמה עמוק.

גיא
08-08-10, 19:40
קשקשנות :)

לפני 20 שנה זה היה סובארו הצ'בק עם מנוע 1600 במקום 1300 או אלפא סוד עם מנוע 1500 במקום 1200 ...
וגם אז אמרו בדיוק נחרץ את אותן מילים בדיוק .. הבלמים לא מספיק חזקים .. תושבות מנוע לא מספיק חזקות .....

אז החרימו כמה מכוניות, עצרו כמה אנשים ו ... כלום לא קרה.
אם לא יהיו מכוניות משופרות ממה תרויח ממשלת הרשע ? :)

asafk
08-08-10, 22:57
ההתנהלות היא כזו... עוד מעט נגמרת שנת התקציב. ועכשיו זה הזמן להראות מעשים כדי לקבל תקציב לשנה הבאה. המעשים צריכים להיות מהסוג המתוקשר. שהדובר יכול להוציא מהם הודעות לעיתונות.
לא שמתם לב לשני מבצעים שהיו השבוע? האחד זה, המדובר בשרשור זה. השני "מבצע סילברדו" שבמסגרתו הורדו עשרות משאיות מהכביש לצמיתות. שניהם הגיעו לעיתונות, שניהם מבצעים שיש בהם "מודיעין" ו"בוחני משטרת התנועה" ועוד דברים כאלה שאני מנחש שמופיעים בהדגשה בספר התקציב לשנה הבאה.
תקראו את הכתבות בעיתונים ובאתרים ה"מובילים". יש כתב לענייני משטרה במעריב למשל, עיתונאי הוא לא, שנראה לי שלא טורח אפילו לקרוא את ההודעות של דובר המשטרה לפני שהוא עושה מהן, כמו שהן, כתבה עם השם שלו חתום למעלה. אני בטוח שזה משתלם לו כי הוא "מקושר" במשטרה. והוא לא היחיד. עיתונאים לכאורה, גועל נפש.

ואם להתייחס לתוכן, השוטר אומר שהשיפורים "מיועדים למרוצים בלתי חוקיים" או משהו בסגנון. כלומר - הוא מוריד מכוניות מהכביש בשל הכוונה של בעליהן. לא בשל המעשים, אלא בשל הכוונה. הוא יודע למה הם מתכוונים. הוא יודע שאין שום סיבה לשפר אלא כדי לעשות מעשים בלתי חוקיים. הוא יודע. הוא שוטר. הוא התכונן. בא עם בוחנים. ואספו מודיעין. כן, אנחנו טובים. מנענו פשע לפני שהתרחש. אנחנו יודעים מה אתם חושבים. שלא תחשבו שלא. אנחנו קוראים מה אתם כותבים בפורומים שלכם. כן. תפחדו. אנחנו רואים הכל.

שני העקרונות עליהם מתבסס הפאשיזם:
האמונה בעליונות הלאום על פני לאומים אחרים
האמונה כי הלאום חשוב יותר מהפרט

אסף.

asafk
08-08-10, 23:00
אפשר להשוות את זה להאשמה של כל מי שמתאמן בחדר כושר ומעצב את הגוף שלו, שזה רק כדי לעשות רושם על נשים אחרות ולבגוד באשתו

ההשוואה הנכונה היא לזה שמפתח שרירים כי המטרה שלו היא להכות אנשים חפים מפשע.
(לבגוד באשתך זה לא פשע, אלא אם כן לא סיפרת לזאת שאתה מזיין שאתה נשוי וערבי. אז זה אונס)

אסף.

גיא
08-08-10, 23:03
שני העקרונות עליהם מתבסס הפאשיזם:
האמונה בעליונות הלאום על פני לאומים אחרים
האמונה כי הלאום חשוב יותר מהפרט

אסף.

שכחת את הקטע של שליטה באמצעות טרור והפחדה.

asafk
08-08-10, 23:12
זה אמצעי לא מחייב. אני מדבר על העקרונות האידיאולוגיים. (ויסלחו לי, רשמתי מהזכרון, אם הניסוח לא מדוייק... המדינה כערך עליון)

אסף.

דרור ברלי
08-08-10, 23:27
עוד נקודת מבט על שיפורי מכוניות:

חפשו ברשת את Tune it! safe. יש המון חומר על תוכנית ההסברה הזו של ממשלת גרמניה, ואני לא רואה צורך לצרף את כל הקישורים. תעשו חיפוש.

לפני שבוע וחצי ביקרתי בסדנת BRABUS הגרמנית שנמצאת ליד העיר אסן. בראבוס זה אחד השמות הגדולים ביותר בענף הטיונינג - לא "סדנא" מחתרתית של מטר על מטר בקצה איזור תעשיה מאובק כמו אצלנו... אלא מפעל ענקי. כל דבר עם גלגלים ומנוע יכול לעבור שם (כמובן תמורת חופן של אלפי אירו רבים עד מאוד) טרנספורמציה וקאסטומיזציה למשהו מלהיב לחלוטין... שם בגרמניה, טיונינג זה עסק חוקי ולא מחתרתי, ושם התוודעתי לראשונה לסיפור המעניין של התוכנית הזו.
שיפורי רכב הם חוקיים, ואין קטסטרופת תאונות מטומטמות היסטרית כמו אצלנו (יחסית), אבל למרות זאת, מכיוון שכל תאונה היא מיותרת וחבל על כל מי שנפגע - הרשויות מצאו לנכון לפתוח במבצע הסברה המכוון לקהל היעד העיקרי של טיונינג לסוגיו, שבאופן טבעי הוא גם קהל צעיר - איך לעשות זאת נכון, עם דגש מיוחד על בטיחות. אז פצחו במסע הסברה גדול ורציני, בשיתוף פעולה מלא מצד המשטרה.

אתם מבינים את זה? הולכים איתך ולא נגדך. האמצעי - חינוך והסברה, לא ענישה והטלת טרור.
מה יש להוסיף? לקנא, רק לקנא. לא עושים לך מארבים בכבישים כדי למדוד לך את הצמיגים... לא באים אליך הביתה באישון לילה רק כי יש לך מכונית משופרת ועוד בעקבות הלשנה מלוכלכת, כמו במשטרים אפלים... לא מורידים לך את הרכב מהכביש בגלל צמיג בחתך נמוך או פילטר פתוח או גלגל הגה ספורטיבי או סופית של אגזוז.
מצד שני למען ההגינות יש לציין ששם "ציות לחוק" זה לא מושג אמורפי ובטח לא פחיתות כבוד כמו אצלנו. אתה לא נחשב שם לחנון ופראייר אם אתה שומר על חוקים ומכבד את זולתך. הם לא מקמבנים, ולא מרעישים, ולא זורקים ליכלוך, ולא צועקים ולא משתוללים, כי זה חלק מהאופי ובעיקר תוצאה של החינוך. וכשבנאדם מחונך, מכבד את החוק ומכבד את זולתו, אין שום בעיה כשהוא מסב את המשפחתית התמימה עם 110 כ"ס שלו למפלצת עם 500 כ"ס. כי הכל-הכל-הכל, מה לעשות, מתחיל בחינוך. וכמובן, יש תנאים שמסייעים - שם אפשר להוציא את העצבים והאגרסיות ולמצוץ מהמכונית המשופרת את כל מה שהיא יודעת לתת - על מסלול מסודר, ולא על כביש ציבורי. חושב שאתה שווה משהו מאחורי ההגה? נראה אותך גבר מול השעון בנירבורגרינג, לא ברייסים של ליל שישי על האיילון.

אני מנסה לדמיין את מוחו המוגבל והחלוד של פקידון מושחת במשרד התחבורע שלנו, מנסה להבין איך זה ששם נוסעים יותר מהר, (ובגרמניה גם אין הגבלת מהירות בכביש מהיר), ובכל זאת יש פחות תאונות ופחות הרוגים?... (כאמור, יחסית - ביחס למספר תושבים, ביחס למספר מכוניות, ביחס לקילומטראז' ממוצע, ביחס לכל דבר שתרצו) ואיך זה שאצלנו כל הזמן מגבירים את האכיפה, ורמת הענישה שוברת כל שיא הגיוני, ובכל זאת כל הזמן יש יותר תאונות... וככל שאוכפים יותר, ומענישים יותר, ומטילים יותר טרור וקנסות והגבלות ואיסורים, ככה עמישראל דורס יותר ומפקיר יותר ומתנגש יותר ומתהפך יותר, ובעיקר - הורג ונהרג יותר.... טוב נו, כי פה זה לבאנט, ושם זה אירופה, שם יש ספורט מוטורי לגיטימי ומפותח עוד מסוף המאה ה-19, ללא שום צורך ב"חוק" מיוחד ש"יסדיר אותו" כמו אצלנו... ושם מנהלים את העניינים אנשים שקצת יותר מבינים, והעיקר - הם לא יהודים. הראש שלהם פתוח, והם לא חוטאים בחטא היוהרה כמונו - "העם הנבחר" עאלק, שבאמת ובתמים מאמין בגניוס היהודי ומשוכנע מעבר לכל ספק שהוא החכם שבעמים...
נגיד מה שנגיד. עם נבחר אנחנו בטח לא. אנחנו טובים בעסקנות ובפוליטיקה, אנחנו נהדרים בתככים ובקומבינות, אנחנו מושחתים לעילא ולעילא - אבל אבוי, את הגלגל לא אנחנו המצאנו. לרשויות שלנו באמת אין שום מושג ירוק בתחום הזה. מה שיש להן זה רק כוח להשחית כמעט בלתי מוגבל, והרבה רוע, ואינסוף מוטיבציה להתעלל באזרחים. ובגלל שאנחנו שותקים לנבלות האלה, זה גם מה שיהיה בהמשך. מגיע לנו.

zagi
09-08-10, 03:07
כן , אבל כשבא מישהו ומרים את הכפפה מה אתה עושה דרור ? מצתרף ? ממשיך לשתוק ?

שלא נדבר על זה שבאתר הזה ממש נמחקים שרשורים שבאמת מתחילים לקבל כיוון לפעולה כזו או אחרת ( ואני לא מדבר על שרשורים מתלהמים ).

אז דיי לבכות , בוכים רק אחרי שנלחמת והפסדת ... לא לפני המערכה הראשונה .

כשתרצו להפסיק לבכות ולהתחיל לפעול אז באמת נדבר .

דרור , אני מכבד ומעריך אותך , אתה יודע את זה , אבל באמת נמאס לי לשמוע כל הזמן את הבכיות שלך לגבי 10000 דברים , בא ותקנה את הזכות שלך לבכות .

אמנם השעה מאוחרת מאוד ואני לא מאופס לגמרי אבל זה חייב להאמר .

ד"א - אנחנו טוענים לכתר העם הנבחר , אבל גם לגרמנים היה איזה קטע כזה לא ?! משהו בסגנון הגזע הארי העליון ?!

tzagi
09-08-10, 03:54
מה שיש להן זה רק כוח להשחית כמעט בלתי מוגבל, והרבה רוע, ואינסוף מוטיבציה להתעלל באזרחים. ובגלל שאנחנו שותקים לנבלות האלה, זה גם מה שיהיה בהמשך. מגיע לנו.

אני לא חושב שהתאור שלך נכון, לא מאמין שזה רוע לב.

מה שיש לנו (לכם) פה (שם) לכאורה זה עירבוב של GOD COMPLEX ו נטיה להצדיק את קיומה של המערכת המסריחה והכושלת, הפקידונים (או שוטרים, או פקחים, או כל שותה דם אחר) כולו עושים את מה שהחוק הרקוב דורש מהם לעשות,
אתה דרור משלם את המשכורת של הפקידונים כדי שישמרו עליך מאותם פושעים-ערסים-פושטקים שמתפרעים על הכביש ודורסים זקנות ותינוקות בלי להעלות גבה.

כרגיל, הכל מתחיל מהראש ומטה משם

ברצינות,
קשה לי להאמין שאותו שוטר (האגזוז לחץ) מאמין לשטויות שהוא פולט (אלא אם כן הוא אדיוט רשמי ומוחלט)
אבל בא נסתכל על התמונה הגדולה.........זה בדיוק מה עם ישראל רוצה לשמוע.
דואגים לי
שומרים עלי
המשטרע לטובתי, הם לא ירשו לפושעים האלה להטריד אותי על הכביש.

שרות דוב אני אומר, רק אף אחד לא מעוניין לשמוע, עדיף לחשוב שהחוקים הם לטובת הציבור ולא כנגדו.

נו, תגיד שאני טועה.

אז מה היה לנו?
חינוך......לא יעבוד כי עם ישראל משוכנע שכלי רכב שונה מהמזדה ליסינג זה כלי מסוכן שדורש גריסה.(הבנתם? זה הכלי רכב, לא הנהג!!!!)
שוטרים.....מטומטמים ברמות (מנסיון אישי)
חוקים דרקוניים מתקופת הבולשביקים שמענישים כול בעל רכב (רכב=$=עשיר,ובקומוניזם, העשיר צריך להענש)
כל משפר רכב זה פושע, אפילו אם הוא לא נוסע על הרכב.
עם שמשוכנע שהחוקים נועדו להגן עליו.

נו מה יהיה?

tzagi
09-08-10, 03:59
צחי,
מה בדיוק אתה מצפה מדרור לעשות?
הוא עושה מה שהוא יכול בדרכו,
הלואי והיו מליונים כמוהו, הזירה הפוליטית היתה נראת שונה לגמרה והחוקים היו מישתנים לטובתך.

zagi
09-08-10, 09:47
צחי,
מה בדיוק אתה מצפה מדרור לעשות?
הוא עושה מה שהוא יכול בדרכו,
הלואי והיו מליונים כמוהו, הזירה הפוליטית היתה נראת שונה לגמרה והחוקים היו מישתנים לטובתך.

ג'ו ,מי זה צחי ? ( רמז- תסתכל עוד פעם לחתימה שלי )

דרור יודע בדיוק למה התכוונתי , וזה שאתה לא מבין למה התכונתי זה בגלל שדברי ותגובות אחרות נמחקו ( בשרשור אחר) , ולא בגלל שדיברתי לא לעניין או לא יפה .

ויש לנו כאן מליונים כמו דרור בדיוק , בוכים בוכים ולא עושים כלום בנידון .

טוב נו , בטח גם זה ימחק אוטוטו ...

GodsFather
09-08-10, 10:20
איפשהו שם ,אני מצודד בך שגיא, אכן אנחנו מומחים בהקלדות יותר מבמעשים לפעמים...

דרור ברלי
09-08-10, 12:38
מצדד, לא מצודד... לצודד זה בהקשר של צריח של טנק....:)

זה מוזר, אבל גם אני מצדד במה ששגיא אומר.

אבל אלה לא בכיות אלא תמונת מצב. בסך הכל אני שם לנו מראה מול הפרצוף.

קודם כל - לא כולנו צדיקים. הציות לחוקים באמת נתפס כאן כמשהו להתבייש בו ותקנו אותי אם אני טועה.
שנית - כמה מכם, כולל אני וכולל כולם, יכולים ומוכנים לעשות משהו דרסטי?
כמה מכם מוותרים עכשיו על לא יודע כמה ימי עבודה, ויוצאים לרחובות?

10 זה לא מספיק, גם לא 100 או 1000 ואפילו לא 10,000, שזה אפילו לא רבע מנדט. אלה לא מספרים שמישהו למעלה סופר בכלל.
הרוב רבותי, נוסע במשפחתומטית ליסינג בצבע אפור. לא מבין על מה מדובר, ממש לא מתעניין בזה ולא ממש אכפת לו. נהפוכו - הרוב, גם אם מגדיר את עצמו חרד לדמוקרטיה בלהבלהבלה, מאוד מצדד באכיפה הזו (מילה טובה, לצדד) ומאוד בעד הפאשיזם הזה!!! - מאוד בעד הורדה של כ-ו-ל-ם מהכביש (חוץ ממנו עצמו כמובן), מאוד בעד אכיפה ברוטלית (כל עוד לא עוצרים אותו כמובן) ומאוד-מאוד בעד ענישה מטורפת (כל עוד זה לא הוא על ספסל הנאשמים). ואנחנו לא מדברים כאן על פשיעה פלילית... תקראו שוב את התגובות של חברי הטוב השבדי - בנאדם איטילגנטי, אחד משלנו, ג'יפאי מתוכנו, בחור טוב במלוא מובן המילה (ואני מכיר אותו, אנחנו יורדים על סטייקים טובים ובקבוקים טובים ביחד בתדירות לא קטנה) איך הוא רוחץ בנקיון כפיו ומגדיר במדויק כמה רק אחרים הם לא בסדר. היום זה הם, אלה שלהגדרתך "משתוללים", מחר זה אתה שתואשם ללא עוול על זה בדיוק, ידידי השבדי. לא תבין למה ומה בעצם רוצים ממך, אבל בשם יחסי ציבור וסיסמאות, המערכת תסמן אותך כשעיר לעזאזל התורן ותמחץ גם אותך.

המצב לא משהו בכלל. היה מי שאמר (נדמה לי שזה אתה, אמיר הסנדק) שבכלל הכי טוב להמשיך לחיות "תחת הרדאר", ומשום מה אני נוטה להסכים איתו.

דרור ברלי
09-08-10, 12:41
ד"א - אנחנו טוענים לכתר העם הנבחר , אבל גם לגרמנים היה איזה קטע כזה לא ?! משהו בסגנון הגזע הארי העליון ?!

אני לא אוהב אותם יותר ממך. אבל לדעתי הם הבינו בדרך הכי קשה כמה הם טעו.
אולי בגלל זה הולכים שם היום בכיוון השני. היום מאוד קשה להצביע על טעויות אצלם.

מה שיש לנו (לכם) פה (שם) לכאורה זה עירבוב של GOD COMPLEX ו נטיה להצדיק את קיומה של המערכת המסריחה והכושלת, הפקידונים (או שוטרים, או פקחים, או כל שותה דם אחר) כולו עושים את מה שהחוק הרקוב דורש מהם לעשות,
אתה דרור משלם את המשכורת של הפקידונים כדי שישמרו עליך מאותם פושעים-ערסים-פושטקים שמתפרעים על הכביש ודורסים זקנות ותינוקות בלי להעלות גבה.

כרגיל, הכל מתחיל מהראש ומטה משם

ברצינות,
קשה לי להאמין שאותו שוטר (האגזוז לחץ) מאמין לשטויות שהוא פולט (אלא אם כן הוא אדיוט רשמי ומוחלט)
אבל בא נסתכל על התמונה הגדולה.........זה בדיוק מה עם ישראל רוצה לשמוע.
דואגים לי
שומרים עלי
המשטרע לטובתי, הם לא ירשו לפושעים האלה להטריד אותי על הכביש.

שרות דוב אני אומר, רק אף אחד לא מעוניין לשמוע, עדיף לחשוב שהחוקים הם לטובת הציבור ולא כנגדו.

נו, תגיד שאני טועה.

אז מה היה לנו?
חינוך......לא יעבוד כי עם ישראל משוכנע שכלי רכב שונה מהמזדה ליסינג זה כלי מסוכן שדורש גריסה.(הבנתם? זה הכלי רכב, לא הנהג!!!!)
שוטרים.....מטומטמים ברמות (מנסיון אישי)
חוקים דרקוניים מתקופת הבולשביקים שמענישים כול בעל רכב (רכב=$=עשיר,ובקומוניזם, העשיר צריך להענש)
כל משפר רכב זה פושע, אפילו אם הוא לא נוסע על הרכב.
עם שמשוכנע שהחוקים נועדו להגן עליו.

נו מה יהיה?

כמעט כל מילה בסלע.
במיוחד הקטע שמתייחס להאשמה של חפצים. תצפו שוב ושוב בתכנית של אורלי וגיא.
עוד לא היו מטומטמים כמו הצמד-חמד הזה.
מאשימים שם את הכלי ולא את הרוכב. מבחינתם זה הטרקטורון שאשם...עצם קיומו של הכלי הוא שורש הרע...
איוולת כזו מזמן לא ראיתי. דמגוגיה בגרוש.
ואני מוכן להתערב איתכם על מה שתירצו: מתוך 100 אזרחי ישראל שצופים בזה, 99 גם יסכימו עם כל מילה שהזוג המגוחך הזה פולט!...

על דבר אחד אני חולק - חינוך כן עובד. הבעיה של חינוך הוא שהתהליך איטי. ובישראל רוצים פתרונות מהמותן, כאן ועכשיו, זבנג וגמרנו. לפני שעוד ממשלה מתחלפת.

גיא
09-08-10, 12:54
אולי .... רק מחשבה ....

אם דמגוגיה בשקל ( דרור, גרושים ניגמרו מזמן ) פועלת כל כך טוב, אולי נוכל למצוא משהוא שיעניין את כל ההמונים קהיי החושים ויעזור לגרור אותם למאבק, לא רכב / דלק / נכים / רכבת / ... כי זה לא מעניין אותם, יש להם ליסינג מהעבודה והם לא משלמים דלק. אבל משהו שכן יעניין אותם, ועל הדרך נוכל למנף את זה למיגור הרוע ?

משהו כמו ... אדמה ? חזון ? ערבים ? יהודים ? לא יודע .. משהו שכן מזיז לחרא הצף הזה שנהיינו.

GodsFather
09-08-10, 12:57
עוד חוזר הניגון....

גיא
09-08-10, 13:18
תצחק אם בא לך ...

אני כן רוצה לעשות משהו.

GodsFather
09-08-10, 13:28
גם אני

כולנו

השאלה אם יש תכנית פעולה רצינית. מה עושים איך ומתי, מי מוביל , מה האג'נדה וכד'.

צריך לתעל את הכעסים והעצבים לכדי משהו אפקטיבי ולא מפדח שעוד בסוף רק יחרבן עוד יותר את המצב.

גיא
09-08-10, 13:37
זה מה שאמרתי

צריך למצוא משהו שיגרור את ההמון האטום גם

זה לא היה מתלהם בכלל ( לשם שינוי )

יקיר גרין
09-08-10, 14:10
10 זה לא מספיק, גם לא 100 או 1000 ואפילו לא 10,000, שזה אפילו לא רבע מנדט. אלה לא מספרים שמישהו למעלה סופר בכלל.
דרור, לא צריך שמיליונים יצאו לרחובות ... מספיק שכמה מאות יחזיקו כמה עשרות אלפים בני ערובה בפקקים בכבישים ... אבל אז יבוא מאיר ויפנה לנו את החסימה ...

GodsFather
09-08-10, 14:15
דרור, לא צריך שמיליונים יצאו לרחובות ... מספיק שכמה מאות יחזיקו כמה עשרות אלפים בני ערובה בפקקים בכבישים ... אבל אז יבוא מאיר ויפנה לנו את החסימה ...

זה רק יביא לעוד שנאה כנגד בעלי הג'יפים למיניהם.

עדיין אף אחד לא רשם פה אג'נדה רשמית. רק כעסים ועצבים.

מה אתם רוצים שיהיה ? איזה שינוי ? במה ? ולמה ? ומי חותם על זה בסוף ? וכד'...

גיא, למדת מדעי המדינה. אחרים גם כן יודעים דבר או שניים על איך מדינה אמורה לעבוד או איך אפשר לעבוד בתוך מדינה - אז בבקשה, לפחות שזה יהיה ענייני.

אחרת, זה עוד שרשור זהה לחלוטין לקודמיו.

zagi
09-08-10, 17:14
חבר'ה , לא אמרתי שנצא עכשיו לרחובות נסגור צירים ונשרוף חוטיני ...

כמו כל דבר שנעשה כמו שצריך - צריך קודם כל אג'נדה , תכנון מדוייק של מטרות ויעדים .

אמנם הנושא נפתח שנית בשרשור הזה של רכבים משופרים וכדו' , אבל מטרה זו תגיע אחרי מטרות רבות נוספות שהחשובה מהם לדעתי ( ודעתי בלבד ! ) היא בעיית גניבת הרכבים .

צריך להתכנס איזשהו פרלמנט לא גדול ( אפשר אפילו בשטח עם כמה בירות ופרה קטנה על האש .. )ולדון על הנושאים שאותם אנו כואבים יום יום וליצור אג'נדה .

דרור , אין צורך ב-10000 איש בשביל להזיז משהו צריך קומץ קטן של אנשים שידעו להגיע למודעות של כל השאר שבבית ( עם נושא שמשותף לכולם ראה ערך " גניבת רכבים " ) , ואז אולי תתחיל לפרוץ האש בשדה הקוצים , זה כמעט קרה עם התארגנות רוכבי הדו-גלגלי ולדעתי זה יכול לקרות ובגדול בנושא הנ"ל .

ד"א - הופתעתי , אני באמת מתחיל לראות איזשהו שבב של נכונות לעשות משהו מקומץ ההודעות האחרונות , אני מקווה שאני לא מתבדה ...

גיא
09-08-10, 17:46
גניבת רכבים טובה ליהודים, תשכח מזה.

חברות הביטוח מרויחות מזה והמון, מדינת ישראל מרויחה מאד מאד מזה ( אתה תקנה אוטו חדש )

זה לא הכיוון, אבל אני בהחלט חושב שזה הכיון מחשבה הנכון.
איפה ומתי זה הפרלמנט ?

zagi
09-08-10, 17:53
גניבת רכבים טובה ליהודים, תשכח מזה.

חברות הביטוח מרויחות מזה והמון, מדינת ישראל מרויחה מאד מאד מזה ( אתה תקנה אוטו חדש )

זה לא הכיוון, אבל אני בהחלט חושב שזה הכיון מחשבה הנכון.
איפה ומתי זה הפרלמנט ?

גיא , בעצם אמרת הכל , זה בדיוק מה שאני רוצה לשנות !

אכן אני מודע לזה שגניבת רכבים טוב לממשלה ולחברות הביטוח ... אבל לאזרח הקטן ממש לא !
וזו בדיוק המטרה , להחזיר את האזרח הקטן למרכז העניינים , בלי אזרח קטן אחד ועוד אחד ועוד ... אין מדינה !!!

לגבי מפגש הפרלמנט , בא נגלגל את השרשור עוד קצת ונראה מי מהיהודים איתנו ...;) .

איתמר_DRZ
09-08-10, 17:54

בקשר לחסימת צירים.. זה לא ממש תורם משהו למאבק ע"ע מאבק האופנועים נגד ידין ענתבי\שטייניץ יצאו 10,000+(לא זוכר במדויק) אופנועים לכביש וזה לא ממש תרם משהו(חוץ משנאה עזה לרוכבים).
כמו שאתה בטח יכול לראות לפי השם שלי, אני אופנוען(לשעבר) ומחיר הביטוח המטורף זו אחת הסיבות שאני כבר לא כזה... ככה שזו לא הדרך, כנראה שדרוש יותר כוח מזה.

אני הייתי שמח להשתתף בכל צעד שיעשה כדי להתחיל לפעול נגד החלמאות.

bizon
09-08-10, 18:35
מה לגבי להגן על הטבע ולעורר מודעות לשמירת הסביבה להכין הסברים ולארגן טיולים אולי אפילו בשם האתר לקדם את הנושא כמה שרק אפשר ואז עוד קצת יש פה המון חברים בעלי ידע מדהים שבהחלט יכולים לייצר איזשהו טור שבועי ויש את נדב שכבר התחיל ביוזמה מאוד מבורכת ואני חושב שזה יכול להיתקבל בברכה בארץ כולה מה שזה נושא שחשוב לכולנו

מור

waseem
09-08-10, 19:12
זה מה שאמרתי

צריך למצוא משהו שיגרור את ההמון האטום גם

זה לא היה מתלהם בכלל ( לשם שינוי )

אם מחפשים איך "לגרור" את ההומן האטום ובצורה מהירה ואפקטיבית, פשוט צריך "לגייס" לחברה אנשים כריזמטים ומפורסמים ,כגון זמרים,עשירים ,אנשי כדורגל ,שדרנים(שזה גם יתרון בענף ההסברה ושטיפת המוחות... הרי אותי ואותך יצנזרו אבל אותם ממש לא, כי הרי הם אילו שמעלים ריטינג "כסף")...
אני לפעמים חוזה את ההמון (האטום) מזדהה עם X בגלל שהסליב ההוא תמך בך X , ומגנה את A בגלל אותה סיבה.

בכדי להשמיע צעקה בקול כל כך רם עם דצפידלים מחרישי אוזניים לא צדיך מליון מאוהדי קבוצת ***** לכדור רגל.... פשוט מצטיידים במייקרופון ,רמקולים מאוד גדולים ומגבר קול מסיבי או במילה אחת "סליברטיז"(חומר למחשבה).
בוא נראה מישהו מפה עולה לשידור חיי בתוכנית אקטואליה (מבלי להשחית או לאיים או לפתות או כל דבר אחר) למטרת העלאת נושא זה לכותרות, אבל דמיינו מצב כזה שזמר אהוד מבקש מערוץ "מסחרי" בקשה שכזו ושיענו לו בסירוב, בחיים לא!!! זה דווקא טוב לעסקים (ריטינג), אז בטח גם יקבל עוד כמה דקות מתנה רק שישאר ל"אחרי הפרסומות" בכדי לסכם!!!.

טוב נגמר לי הזמן. המשך גלישה נעימה.
וסים

Pilon
09-08-10, 19:30
במקום להוציא לרחובות עשרות אלפים שלא יצאו כמובן, מספיק לעניין את האנשים הנכונים במקומות הנכונים, וזה אפילו לא יעלה בבזבוז כמה ימי עבודה.
התחילה תוכנית חדשה של חיים כהן ואלי אילדיס "רשיון להנות". אם אנשים בעלי כושר ביטוי רהוט וידיעה מעמיקה של העובדות בשטח (רמז- דרור ;)) יצליחו לעניין אותם בנושא שעל הפרק, יש לי הרושם שלא יפלו על אוזניים ערלות, ולפחות יאזנו במקצת את הבזיון הנלעג והדמגוגי של זוג המוקיונים לבית אורלי את גיא.

tzagi
09-08-10, 19:41
ג'ו ,מי זה צחי ? ( רמז- תסתכל עוד פעם לחתימה שלי )

כולו מחזיר לך באותו מטבע שמשלמים לי, 5 שנים כבר קוראים לי צחי, הגיע הזמן להעביר את הלפיד, לא מתאים?
הית צריך לחשוב על זה לפני שגנבת ממני את שם המשתמש :-)

השבדי
09-08-10, 19:54
בסופו של תהליך הכל עניין של גבולות וחינוך לתרבות מוטורית...
הסבר : אחד אומר "בוא ניתן לעשות הכל ובמידה ויהיו נפגעים ממה שנעשה אותו אדם ישא בעונש/נטל וכו' ..." שני יגיד הכל כתוב בחוק - מה מותר ומה אסור . לדוגמא רכשת רכב (פחונית , גיפ או Z350 ) כל שינוי ברכב אסור בתכלית !!
עכשיו כל אחד צריך להיות כנה עם עצמו (ובינתיים רק לעצמו ועם עצמו ...) מה המינון הנכון בין יד נדיבה ועשייה עצמית שעליה אין צורך לקבל אישור לבין דברים שיש לקבל אישור ותו תקן (נכון ... שוב ... לא הכל מושלם ןכיום אין את האפשרות ללכת לסדנאות מאין אילו אלה אני מציג את דעתי ודעתי בלבד במודע שמה שאני אומר לא מקובל על חלק גדול מחברי הפורום).
אני שמעתי משמועה שיש אחד עם גראנד שהחליף בולמים ברכב + החליף קפיצים + מיגן אותו ונוסע בצורה זהירה ובטוחה , שמעתי גם משמועה על בעל פגרו שעשה אותו הדבר ואפילו על אחד עם סופה...
כמו בכל דבר בחיים האמת היא באמצע . דרור נגע בקטנה בזה שציות לחוק נחשב לפעמים לבדיחה, אז נכון יש חלק לא מבוטל מהחוקים שהם בדיחה - מאד לא מצחיקה . מן הצד השני דרור דיבר על כללי זהירות ובטחון שצריכים לקחת בחשבון שעושים את תחרות מלך הגבעה - וזה ממש לא בדיחה (למרות שחלק צוחקים גם על זה).
אני אדגיש את דברי , כאשר כל החוקים הם בדיחה זה לפעמים הופך להיות כואב ...
במצב אוטופי צריכה להיות סוג של ועדה שתחליט מה אפשר ומה אסור ולדעתי אנשים מפורום זה יש להם מקום להיות בועדה זו ולייצג את קהילת הגיפאים (שוב - לא לשכוח - עולם אוטופי)
כיום יש מציאות שהיא בלתי נסבלת לשני הצדדים - קהילת הגיפאים נחשבים לפושעים למרות שרק חלק קטן מהם עושה דברים שהם באמת סוג של מחדל בשיפור ונוסעים ברכב שהלכה למעשה מסכן את הציבור , מן הצד השני כשהכל אסור אנשים עושים מה שרוצים ואין אפשרות אמיתית לעצור מחדים.
כולנו אומרים בסוף את אותו הדבר - הויכוח הוא היכן להציב את הגבול בין מותר לאסור - וזה נתון למו"מ

לירן - השבדי

גיא
09-08-10, 20:01
לירן היקר

כשניבחרי העם זוכרים שהם ניבחרי העם והם מקשיבים לעם, לא בגלל שזה מעניין אותם מה העם חושב או רוצה אלא כי הם יודעים שהם העם לא יקבל מה שהוא רוצה הם יהיו מובטלים, אז אפשר לפנות אל ציר הקונגרס שלך , לבקש או לדרוש ככה וככה ....

כשניבחרי העם יודעים שהעם יכול להגיד מה שהוא רוצה כמה שהוא רוצה ועולם כמנהגו נוהג ( צחוק בצד )
אז ...

פה נידרשת פעולה כבירה. נידרש לנענע את הסירה.

אני הייתי מקווה שאיזה סלב כמו שואסים אומר יוכל להזיז פה את דעת הקהל למרות שאישית אני לא מאמין שזה יכול לעזור. אני לא פוסל כלום. משהו חייב לקרות ואני חושב שזה חייב להיות במגניטודה ממש מופרעת.

אפשר להתחיל בסלב ... יש מישהו שמכיר מישהו פה ?

לצערי אני לא מכיר אף אחד מהם.

zagi
09-08-10, 20:11
כולו מחזיר לך באותו מטבע שמשלמים לי, 5 שנים כבר קוראים לי צחי, הגיע הזמן להעביר את הלפיד, לא מתאים?
הית צריך לחשוב על זה לפני שגנבת ממני את שם המשתמש :-)

יה נקניק גנב ...;) עכשיו תסתכל על תאריך ההצתרפות שלי ...

נ.ב - באמת מאיפה הגיע הניק שלך ?

השבדי
09-08-10, 20:13
לגיא

יש דברים שניתן להזיז - אפילו המחאה חברתית , ראה מחאת האופנוענים , ואליה הצטרפו סלב'ס

במידה ותערך מחאה כזו אני אופיע למפגן.

יש כאן הרבה אנשים שמכירים סלב'ס ויכולים לצרפם למאבק.

גם אני בעוונותי מכיר כמה כאלה, לא יודע מה זה שווה אבל מכיר , אבל יש כאן כאלה שיכולים להזיז מהלך.

אני חוזר לתגובתי הקודמת - השאלה להיכן אתה רוצה להזיז את הקו - לקיצוניות - לא יהיה לך שום סיכוי !! תלך לאיזשהו אמצע - יתכן.

הרבה ידוענים (סלב) בעלי רכבי שטח , אבל זה לא העניין.

zagi
09-08-10, 20:20
לירן , זה בדיוק הגדרת היעדים שעליה אני מדבר ...

tzagi
09-08-10, 20:20
לירן,
יש לי חומר למחשבה בשבילך
כידוע לך יש הרבה מדינות (מפותחות) בעולם היכן שהמשטר לא מתערב במה האזרח עושה עם רכושו הפרטי
(אני נשמע כתקליט שבור.....)
ופלא פלאים, רכבים משופרים לא גורמים לבעיות וגם אף אחד לא צועק עלייהום
אני מוכן להתערב 100:1 שאפילו בישראל אחוז הרכבים המשופרים שמעורב בתאונות הוא לא גדול מהממוצע
אבל שניינו יודעים שסטטיסטיקה כזאת לא קיימת.

מה שקיים זה רק פראנויה,פרופגנדה וציד מכשפות בלי כול גבוי מדעי או סטטיסטי, מכל מקום בעולם.

ועדות....בוחנים.....עוד ביורוקרטיה, כןןןןן זה ב ד י ו ק מה אתם (עוד)צריכים!

מאיר רוטברג
09-08-10, 20:30
יהיה מאוד מעניין אותי לדעת איך חברות הביטוח מרוויחות מגנבות רכבים,
ואנא בלי תשובות מטופשות כמו"הם מעלות את הפרמיה"

רפאל
09-08-10, 20:32
היי לירן/ שבדי איך שתירצה.

אני חושב שהגבול אינו בין אסור למותר.

הנושא הוא, כמו שכבר אמרתי לך, שעצם היותנו נהגים/בעלים של רכב שטח הופך אותנו לעבריינים.
גם אם אותו בעל גראנד או פאג'רו או סופה עשה הכל בצורה חוקית או לחילופין לא עשה כלום ורכבו עדיין סטנדרטי לחלוטין הוא עדיין עבריין - בעיניי משליטי החוק/טרור במדינה.

אתה מכיר אותי לא מהיום. שנינו יודעים כי אני מסתובב עם אקדח 24/7 - האם זה הופך אותי לרוצח ? במפורש לא.
אתה מכיר אותי לא מהיום, שנינו יודעים כי אני נוסע ברכב שטח - האם זה הופך אותי לעבריין ? בעיניך לא אבל בעיני המשטרע/משרד התחבורה כן !

למה ? לאלוהי פיתרונים.

וזו מהות הויכוח/שרשור/שיחה/נושא - U NAME IT.

אותה ועדה שאתה מדבר עליה קיימת ותאמין לי שהיא עולה לי ולך הרבה כסף כל חודש - קוראים לה משרד התחבורה !
אבל מה לעשות וכל הפקידונים/שדונים שיושבים שם מבינים הרבה מאוד ברכב - פחונית זה טוב ו4X4 זה עבריינות לשמה ! בזאת מסתכמת ההבנה שלהם ברכבים.
ואני שוב אומר. קל יותר לחוקק חוק מאשר לתקן את הבעיה מהיסוד. וכמו שנאמר כבר עלידי קודמי. החוק מאפשר לתת קנסות שמכניסים למדינה - תראה לי שר אחד שיפסיק מחלבת כסף כזו :confused:

ומדוע לא נותנים לאנשים מסויימים להעביר אב-טיפוס של מוצר מסויים ולאשרו ולהתקינו ברכבים ?
ואני לא מדבר על וו גרירה או מיגון או כננת ! למה לא נותנים לאשר כלוב התהפכות אשר רק יעלה את רמת הבטיחות של הנוסעים ברכב.

מדוע לחברה מסויימת בארץ מותר להרכיב כיסאות הידראולים ברכב אך להרכיב כיסאות מרוץ (באקט) אסור ? למה ? כי זה כסא מרוץ והשני לא ?תן לי סיבה אחת הגיונית למה !

ואני הענה לך. כי זה כסא מרוץ אז הרכב הזה ישמש למרוצים ! זו נקודת המוצא של כל אותם אוכלי חינם במשרד התחבורע.
והערת אגב. סובארו STI מגיע עם כסא מרוץ (באקט) מקורית מהמפעל ויש לזה תקינה בארץ.

בתור אחד שהעביר את התקינה (אישית) לרכב זה אז תאמין לי שלא הכיסא ולא הטורבו ולא ה-300 כ"ס של הרכב לא ענינו את אותו בחור בעמדה 1 בחולון. מה שעניין אותו זה מידת צמיגים, מיקום מס' שילדה ומיקום מספר מנוע.
ואני מדבר מנסיון של העברת תקינה למספר רכבים חדשים ושונים.
וכנ"ל לגבי חברי הטוב שהעביר את התקינה לניסן Z350. הדברים הללו לא מעניינים אותם בתקינה.
מישהו בדק האם הבלמים מתאימים לרכבים הללו ?
לא ! אתה מביא להם את טפסי הבדיקה של המבדקות בחו"ל וזה מקובל עליהם.
למה שלא נביא טפסי בדיקה של טכניון כדי שיאשרו דברים ?
הרי זה הטכניון שהם אישרו לאשר ווי גרירה וכננות, אבל תנסה להוציא אישור לכיסא באקט או רחמא ליצלן לכלוב התהפכות ?

מבחינתם מה שיצא מהמפעל כנראה שזה בסדר, אבל מה שתעשה אחרי ? לא ולא אסור בתכלית ולא מעניין אותם לשמוע על זה.

ולכן אני רוצה לסכם את הכתיבה הארוכה במספר נקודות.
1. הבעיה הינה שעצם היותנו בעלי רכבי 4X4 הופכת אותנו לעבריינים
2. הבעיה שלמשרד התחבורה נוח עם זה.
3. עד שלא יבינו במשרד התחבורה שיש לשנות את מהות המחשבה לא ישתנה דבר.
4. הפתרון אינו בחיקוק חוקים אדיוטים/דבילים כי אם בחינוך לתרבות מוטורית על כל המשתמע מכך.
5. אנחנו מדברים הרבה אך עושים מעט - אני מצטרף לכל מי שיהיה מוכן להביא שינוי בנושא.

זהו נגמרו לי האותיות עד לפעם הבאה

רפי

השבדי
09-08-10, 20:33
צרלי החתול המקפץ .. או איך שתחליט לקרוא לעצמך...

אני לא אומר שצריך חוק לכל - אבל מצד שני צריך להחליט היכן הגבול בין מה מותר ומה אסור, וזה מו"מ שניתן (אולי אפילו צריך) לקיים בינינו כאן בפורום או בכל מפגש אחר והחליט לעצמנו (אני החלטתי לעצמי) מה ניתן ומקובל לעשות לבד ומה רצוי שיעשה ע"י איש מקצועי וכך ימתח הקו. לא אני (ואולי גם לא אתה) תרצה שכל ילד שקיבל רישון יחליפ לעצמו את הבלמים ברכב - ומן הצד השני אין לי התנגדות שיתקין לעצמו גגון לרכב .
עכשיו נחליט (שוב - לעצמי החלטתי) מה לשייך לצד ימין של המשוואה ומה לצד שמאל ואז להאבק על מה שאנו חושבים שנכון ולא לצאת בהתלהמות נגד הכל.

שוב - הכל ברוח טובה

לירן - השבדי

רפאל
09-08-10, 20:35

היי מאיר

ומה לחברות הביטוח ולענף הגרירה/חילוץ בארץ ?

האם אתה יודע כי אותן חברות ביטוח הן אלו שדחפו את משרד התחבורה מלהוריד את הפיקוח על ענף הגרירה והחילוץ בארץ.
בוא נראה איזה רווח יצא להם מזה ואז הכל יובן לך ולי.

רפי

zagi
09-08-10, 20:42
מאיר , אתה בעל חברת ביטוח , כל שנה אתה משלם על מס' מסויים של רכבים 100% מערך הרכב לבעל הרכב לכשהוא נגנב .

אם הייתי מוריד לך את ההוצאה הזו בחצי ( 50% ירידה בכמויות הרכבים שנגנבים ) לא הייתה יכול להוזיל לי את פרמית הביטוח ??

ואם הייתי מוריד 70 % ???

לדעתי עם מערכת משפטית שתעשה את עבודתה נאמנה ותכניס גנבי רכב לכלא לשנים ( ולא לחודש חודשיים ) הדבר הזה אפשרי בהחלט !

זאת גם הסיבה שבגללה אני חושב שנושא גניבת הרכבים יכול לקבל את התאוצה הכי טובה , כי הריי מי יעיז לצודד בגנבי הרכב ??

tzagi
09-08-10, 22:06
צרלי החתול המקפץ .. או איך שתחליט לקרוא לעצמך...

אני לא אומר שצריך חוק לכל - אבל מצד שני צריך להחליט היכן הגבול בין מה מותר ומה אסור, וזה מו"מ שניתן (אולי אפילו צריך) לקיים בינינו כאן בפורום או בכל מפגש אחר והחליט לעצמנו (אני החלטתי לעצמי) מה ניתן ומקובל לעשות לבד ומה רצוי שיעשה ע"י איש מקצועי וכך ימתח הקו. לא אני (ואולי גם לא אתה) תרצה שכל ילד שקיבל רישון יחליפ לעצמו את הבלמים ברכב - ומן הצד השני אין לי התנגדות שיתקין לעצמו גגון לרכב .
עכשיו נחליט (שוב - לעצמי החלטתי) מה לשייך לצד ימין של המשוואה ומה לצד שמאל ואז להאבק על מה שאנו חושבים שנכון ולא לצאת בהתלהמות נגד הכל.

שוב - הכל ברוח טובה

לירן - השבדי

.1
לא קוראים לי צ'רלי ואני לא אוהב חתולים, אם בא לך לדעת מאיפה הציטוט בא, שאל ותקבל קישור.
2.
אני לא מתלהם, רק מציג עובדות בשטח, וכאחד עם נקודת מבט מאד לא ישראלית, קל לי להציג ולראות אבסורדים שאתה(אתם) מתייחסים אליהם כנורמה.
3.
למה שיהיה לי או לך בעיה עם ילד בן 17 שמחליף בלמים לרכבו?
אני כשהייתי בן 17 החלפתי את הבלמים בשברולט(1970) קפריס סטיישן שהיה לי(4 בלמי תוף), כן, זה היה סיוט שאני זוכר טוב מאד עד היום, לקח לי 3-4 פעמים עד שהצלחתי אבל מהיום הוא אני יכול להרכיב ולכוון בלמי תוף עם עיניים עצומות, ככה לומדים.
ואגב, איך זה קשור לנושא בכלל?
ואל תתחיל עם ה " אבל הוא יכול להכנס לתאונה", בני 17 לא צריכים לטפל בברקסים כדי לעשות תאונות, הם טובים בזה לבד.

asafk
09-08-10, 22:29
נתחיל בגרמניה. דרוד, אתה שוכח דבר חשוב. שם אסור לשפר רכב בלי בדיקת מעבדה. העלית את הספק המנוע? אתה חייב להביא אישור ממעבדה מוסמכת על ביצועי בלימה ותמרוני חירום. TUV עושים מזה המון כסף, וכולם נהנים מזה. לכן השיפורים לעולם אינם מחתרתיים, כי המערכת נותנת לך מתכון ברור איך לשפר, מה מותר, ומה אסור. אגב - שם אסור להגביה או להנמיך יותר מ 50 מ"מ.
אין שום "ועדה של ג'יפאים". יש הנדסה גרמנית במיטבה.

הפאשיזם חי בזכות זה שהמדינה חשובה יותר מהפרט. והמדינה תפקידה להגן על הפרט גם מעצמו. לכן למדינה מותר לעשות הכל, והפרטים מקבלים את הכל, גם כשפוגעים בזכויות הכי בסיסיות שלהם, כי זה "עבור המדינה" שיודעת מה טוב בשבילם. וגםכאן זה עובד ככה. הרוב נוסעים במשפחתומטית שלהם, וכל מי שטיפה חריג, הוא מוזר. ואם הוא מוזר, אולי הוא מתכנן משהו. ואם הוא מתכנן משהו, זה מסוכן. ואם הוא מסוכן, צריך לבדוק אותו. ואולי לעצור אותו. בטוח לאסוף עליו מודיעין.

אסף.

גיא
09-08-10, 22:58
1. מאיר, אני לא יודע, אני לא איש ביטוח אבל אני כן יודע לספור. אני משוכנע שחברות הביטוח לא מפסידות שקל מגניבה, למה ? כי אחרת הסיפור הזה היה נעצר מזמן באופן חד ומידי. יש להם כוח ממש פרוע ויכולת מניפולציה חזקה מאוד. ( הון ושלטון ) אז אם הם לא עצרו את זה, זה לא מפריע לעסקים.

2. משרד הרישוי, אני בתור אדם שכמה פעמים בחייו הכניס והוציא דברים מהרשיון רכב .. ואחרי שראיתי מה הם בודקים אם בכלל ( לא נעים לקום מהמזגן לבדוק מה באמת מחובר לאוטו ) אז אני יודע מה הם שוים. וזה לא התלהמות, זה בעיניים שלי.

3. לעשות זה טוב, מה / מתי ואיפה ?

טלטולי
09-08-10, 23:20
1. מאיר, אני לא יודע, אני לא איש ביטוח אבל אני כן יודע לספור. אני משוכנע שחברות הביטוח לא מפסידות שקל מגניבה, למה ? כי אחרת הסיפור הזה היה נעצר מזמן באופן חד ומידי. יש להם כוח ממש פרוע ויכולת מניפולציה חזקה מאוד. ( הון ושלטון ) אז אם הם לא עצרו את זה, זה לא מפריע לעסקים.

2. משרד הרישוי, אני בתור אדם שכמה פעמים בחייו הכניס והוציא דברים מהרשיון רכב .. ואחרי שראיתי מה הם בודקים אם בכלל ( לא נעים לקום מהמזגן לבדוק מה באמת מחובר לאוטו ) אז אני יודע מה הם שוים. וזה לא התלהמות, זה בעיניים שלי.

3. לעשות זה טוב, מה / מתי ואיפה ?
גיא שלום אני מנסה לא להיכנס לכם "בגלגלים"1.על יחידת את"גר שמעת?{כל תפקידה זה גנבות רכבים} ומי אתה חושב הספונסר הראשי?!כן נכון חברות הביטוח{מישהוא דיבר על אתיקה?}
2.לגבי הון שילטון תישמעו סיפור אמיתי בכפר הדרדסים[השמות האמיתיים שמורים במערכת]היתה מכת גנבות עלו הדרדסים למפקד התחנה במקום שאמר מיצטער זה מה שאני יכול לעשות קראו הדרדסים ל"דרדסבא"[מי אמר הון ושילטון]שהלך ישירות למפקד המחוז שהורה על ריכוז כוחות מטטטטורף עד למיגור התופעה[חודש וחצי].
מסקנה אחת יש לי אים יש לך אנשים חזקים עים ויטמין p לא צריך לעשות בלאגן.
3.לגבי מיפגש מה לגבי מחר [סתאאאם תהנה !!!]:twisted:

יקיר גרין
10-08-10, 10:53
למה שיהיה לי או לך בעיה עם ילד בן 17 שמחליף בלמים לרכבו?
אני כשהייתי בן 17 החלפתי את הבלמים בשברולט(1970) קפריס סטיישן שהיה לי(4 בלמי תוף), כן, זה היה סיוט שאני זוכר טוב מאד עד היום, לקח לי 3-4 פעמים עד שהצלחתי אבל מהיום הוא אני יכול להרכיב ולכוון בלמי תוף עם עיניים עצומות, ככה לומדים.
ואגב, איך זה קשור לנושא בכלל?
ואל תתחיל עם ה " אבל הוא יכול להכנס לתאונה", בני 17 לא צריכים לטפל בברקסים כדי לעשות תאונות, הם טובים בזה לבד.

+1 על זה!

והמשפט האחרון הצחיק אותי עד דמעות ...

erezvitara
10-08-10, 12:57

הי מאיר,
ההסבר לזה מאוד פשוט עד כדי כך שתחשוב לרגע להכניס אותו לקטגורית התשובות המטופשות,
אם לא היו גניבות רכבים, אזי האזרח הפשוט לא היה ממהר לבטח את רכבו כנגדן.
ממול למספר הגדול של גניבות הרכב שבמבט ראשון חברות הביטוח מפסידות מהן
עומדים פי כמה בעלי רכב "פחדנים" (מהמספר הגדול של הגניבות) שמשלמים להן הרבה כסף.
יש אנשים עם רכב ששווה 20-30 אלף שקל שעושים ביטוח באלפי שקלים,דבר שהם לעולם
לא היו עושים אלא רק בגלל שהם מפחדים שאולי להם זה יקרה.

אם תשאלו אותי הייתי אומר שחברות הביטוח לוקחות חלק בפרסום של סטטיסטיקות
קשות על גניבות רכב בכדי להפחיד את הציבור לבל יחשוב לרגע אולי לא לבטח את רכבו מפני גניבה.

ותחשבו על זה:rolleyes:

דרור ברלי
10-08-10, 13:29
נתחיל בגרמניה. דרוד, אתה שוכח דבר חשוב. שם אסור לשפר רכב בלי בדיקת מעבדה. העלית את הספק המנוע? אתה חייב להביא אישור ממעבדה מוסמכת על ביצועי בלימה ותמרוני חירום. TUV עושים מזה המון כסף, וכולם נהנים מזה. לכן השיפורים לעולם אינם מחתרתיים, כי המערכת נותנת לך מתכון ברור איך לשפר, מה מותר, ומה אסור. אגב - שם אסור להגביה או להנמיך יותר מ 50 מ"מ.
אין שום "ועדה של ג'יפאים". יש הנדסה גרמנית במיטבה.

הפאשיזם חי בזכות זה שהמדינה חשובה יותר מהפרט. והמדינה תפקידה להגן על הפרט גם מעצמו. לכן למדינה מותר לעשות הכל, והפרטים מקבלים את הכל, גם כשפוגעים בזכויות הכי בסיסיות שלהם, כי זה "עבור המדינה" שיודעת מה טוב בשבילם. וגםכאן זה עובד ככה. הרוב נוסעים במשפחתומטית שלהם, וכל מי שטיפה חריג, הוא מוזר. ואם הוא מוזר, אולי הוא מתכנן משהו. ואם הוא מתכנן משהו, זה מסוכן. ואם הוא מסוכן, צריך לבדוק אותו. ואולי לעצור אותו. בטוח לאסוף עליו מודיעין.

אסף.

מי הולך ל-TUV? "סדנאות השיפורים" הגדולות (למעשה מפעלי רכב לכל דבר ועניין) שמעבירות את כל הסחורה המגרה שבקטלוג שלהן תקינה מסודרת, לא כל לקוח ולקוח שהכניס אליהן את המרצדס/אודי/גולף שלו לשיפורים.... כולנו גם יודעים שאין מה להנמיך מכונית כביש יותר מ-50 מ"מ. 50 מ"מ זה המון. שטח? אין להם שטח. אסור להם שם לנסוע בשטח מסיבו תשל שמירת הסביבה ושטחים פרטיים נרחבים. איפה נוסעים? במקומות ייעודיים/מחצבות ישנות, או שנוסעים לארץ אחרת... ובכל זאת יצא לי לראות רכבי שטח מוגבהים הרבה יותר מ-50 מ"מ. אמנם לא הרבה כמו אצלנו, אמנם נקיים ומבהיקים (נו, כי לא נוסעים בשטח...) אבל יש, ואלה שיש, משופרים ברמות על. שאלתי את הבחור שליווה אותנו בבראבוס (מסתבר שהם משפרים גם דיפנדרים - עמדו כמה עשרות 110 שחורים מבריקים בחניון הגדול שלהם) אם המשטרה מתעסקת בדברים האלה והוא רק צחק. מה פתאום.

בינינו, היינו רוצים מין TUV כזה כאן, עם תקינה מסודרת. ושיעלה כמה שצריך, אם זה מה שנותן גושפנקא חוקית ומבטיח שלא יבקרו אצלך קלגסים באישון לילה בגלל פילטר פתוח או דוד אגזוז פרי-פלואו עם קצה מניקל.

הנה, קצת סחורה מהנאצים האלה:
אני יודע שלהפוך את רכב השטח הטוב בעולם למפלצת כביש זה חילול קודש לטעמנו, אבל בכל זאת - בראבוס שותלים ב-G את מנוע ה-6.3 ליטר מהמרצדס 600, גודשים אותו פעמיים (ביטורבו), ככה בקטנה, מספיק טוב בשביל 690 כ"ס ו-973 ליברות/פיט של מומנט.
וכדי שכל זה יצליח להישאר על הכביש ולא יעוף לקיבינימט, חישוקי 22 עם צמיגי ספורט תואמים של פירלי או יוקוהמה. הכל עובר TUV, הכל חוקי ורשמי. מספיק לכם?...

מאיר רוטברג
10-08-10, 16:13
היי מאיר

ומה לחברות הביטוח ולענף הגרירה/חילוץ בארץ ?

האם אתה יודע כי אותן חברות ביטוח הן אלו שדחפו את משרד התחבורה מלהוריד את הפיקוח על ענף הגרירה והחילוץ בארץ.
בוא נראה איזה רווח יצא להם מזה ואז הכל יובן לך ולי.

רפי

רפי חבר יקר, הגרירה מעניינת את חברות הבטוח כשלג דאשתקד, אתה קונה אאוטסורסינג,
אלו שרותי חוץ ולא חלק מהפוליסות, ואינך חייב לקנות את שרותי הגרירה דרכם,אז אם החברות רוצות לתפור קופון אינך מחוייב לכך ,הפוליסה אינה כוללת גרירה זו אופציה אז אל תקנה את האופציה תבוא אלי תקבל רק את הגרירה בלי בטוח בסדר? יאללה דפקנו את המערכת

ציטוט של גיא

<HR style="BACKGROUND-COLOR: #ffffff; COLOR: #ffffff" SIZE=1> <!-- / icon and title --><!-- message -->

הצחקת אותי,או יותר נכון תקרא מאזנים , הן מפסידות כסף ואז מה קורה? מעלות את הפרמיה,שהגנבות יורדות התחרות גוברת ואז הפרמיה יורדת וכן הלאה , בסוף רק אנחנו מפסידים!!

yigaljet
10-08-10, 16:19
אכן ,כולנו על הכוונת
הממסד מעונין באופן שיטתי להפוך את אזרחי המדינה לעדר צייתן ,ואכן צדק מי שכתב הכל מתחיל בחינוך.
לדעתי ,תחילתה של הדרך היא בחיסול ענף התעשייה בישראל ,דרך ביטול (מסיבה זו או אחרת)מגמות הטכנולוגיות בבתי ספר התיכוניים.
משם הפיכת כל יוזמה אישית לבניית מוצר או התקן לענף הרכב הופך כמעט לבלתי אפשרי כלכלית,על אחת כמה וכמה סדנאות שיפורים לרכב
סבך רשיונות ובקשות משרד התחבורה ,היטלים ,ערביות בנקאיות הופכות להיות ההוצאה העיקרית בפתיחת עסק שכזה,ישנה מגמה לחסל כל יוזמה בענף הרכב בישראל וזאת כדי לשמור על בלעדיות היבואנים
אם ענף הגרורים הקלים ינגוס בנתח הטנדרים וטנדרונים אנו נראה תקנות חדשות לבקרים מיסים והיטלים אשר אינם קיימים כיום
ישנם יצרני אביזרים והתקנים לרכב אשר מתקשים תחת מעטה הבירוקטיה ,אך עדיין פועלים ומייצאים לחו"ל
הדרך היא להשפיע מבפנים להתפקד לאחת המפלגות הגדולות ולנסות לנער את המערכת מבפנים ,לובי ענף הרכב על כל מרכיביו כאשר רצון הנהגים היא הדרך המובילה

דרור ברלי
10-08-10, 19:23
הדרך היא להשפיע מבפנים להתפקד לאחת המפלגות הגדולות ולנסות לנער את המערכת מבפנים ,לובי ענף הרכב על כל מרכיביו כאשר רצון הנהגים היא הדרך המובילה

לא בטוח שאתה צודק.
תראה את מאבק רוכבי הדו גלגלי.

הם הלכו על דרכי נועם. פה ושם חסמו כבישים, ורק העלו את חמת הציבור עליהם בגלל הפקקים.
הם התפקדו בהמוניהם לליכוד וניסו להשפיע מבפנים - קדחת. מחירי הביטוח לא יורדים.
התוצאה המיידית - בשל עלויות הביטוח הלא נורמליות - ירידה של עשרות אחוזים במכירת דו גלגליים.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3931852,00.html

איפה היבואנים במקרה הזה?.... אהה שכחתי - גם את ענף הדו-גלגליים המדינה רוצה לחסל.
אני מרשה לעצמי לצטט שוב פיגורה מאד נחשבת בספורט המוטורי בארץ - "בשורה התחתונה הכל כאן נפלא, נשאר רק להחליף מדינה".

דרור ברלי
10-08-10, 19:58
ניעור המערכת מבפנים כמעט בלתי אפשרי, כי השיטה יודעת טוב מאוד לנצל את אדישות הציבור ולשמור על עצמה. בגדול - אני לא מאמין בפוליטיקאים. כל עוד אותם פרצופים מנהלים את המדינה הזו ברוטציה של כיסאות מוזיקליים כבר איזה עשרים שנה פלוס-מינוס, חבל על האנרגיה שאנחנו משקיעים בהקלדה.

רכבים משופרים, אופנועים, משטרה, בחייכם - כל זה שטויות. אלה סתם סימפטומים קטנטנים של דלקת מאד גדולה וסופנית. כולנו, אפילו כאן, הרי נצביע בבחירות הבאות שוב לפי אותם פרמטרים שהשיטה הצליחה לצרוב כברירת המחדל בתודעה שלנו - בטחון, שלום, החזרת/אי החזרת שטחים, משא ומתן עם הפלשתינים... אף אחד מאיתנו לא יעצור ויעשה רגע חושבים, ויחליט שפעם אחת מה שהכי חשוב לו זה קודם כל סדר יום אזרחי - חינוך, הפחתת המיסוי, רווחה, פרנסה, מלחמת חורמה אלימה וברוטלית בפשיעה הפלילית - ללא רחמים וללא היסוס. לרצות באמת פעם אחת שיהיה לילדים שלנו טוב ונעים לחיות בארץ הזו ולא רק לבחוש בלי סוף בשמאל נגד ימין, התנחלויות, יהודים נגד ערבים וחילונים נגד דתיים.

אם זה לא יקרה בטוב, השינוי יצטרך להגיע ברע - באמצעים דרסטיים ומאוד כואבים, החל ממרי אזרחי ועד דרכים שאני חושש שהן לא יהיו דמוקרטיות במיוחד, כולל גם לא מעט דם שפוך. אתם רואים את זה קורה?... אני ממש לא, כי הרוב הגדול בכלל לא רוצה שום שינוי. נעים לו וטוב לו ככה.

asafk
10-08-10, 20:16
(הנה הפוסט שכמעט פוליטי היחיד שלי)

אף אחד מאיתנו לא יעצור ויעשה רגע חושבים, ויחליט שפעם אחת מה שהכי חשוב לו זה קודם כל סדר יום אזרחי - חינוך, הפחתת המיסוי, רווחה, פרנסה,

בבחירות האחרונות אני עשיתי את זה. והצבעתי שונה מאוד מכל מה שאי פעם חשבתי שאצביע. ומה יצא? כרגיל, כלום.

אסף.

דרור ברלי
10-08-10, 20:19

בבחירות האחרונות אני עשיתי את זה. והצבעתי שונה מאוד מכל מה שאי פעם חשבתי שאצביע. ומה יצא? כרגיל, כלום.

אסף.

גם אני.
ועוד רבים שאני מכיר.
לא מספיק רבים כנראה...
כמו שאמרתי - הרוב הגדול והמוחץ חושב שטוב כאן ולא רוצה שום שינוי.

shmil
10-08-10, 20:44
הצחקת אותי,או יותר נכון תקרא מאזנים , הן מפסידות כסף ואז מה קורה? מעלות את הפרמיה,שהגנבות יורדות התחרות גוברת ואז הפרמיה יורדת וכן הלאה , בסוף רק אנחנו מפסידים!!
נו, באמת, מאיר.
אתה קונה את השטויות שלך?
בקרוב, על פי דבריך, נתחיל לקבל סכום סימלי מחברת הביטוח, כדי שלא נבטח אצלה.

מאיר, חברות הביטוח מפסידות לאורך זמן? בשביל מה יש אקטוארים?
תקרא מאזנים. כן, אתה.

ואכן, יש לי נגיעה כלשהי לענף הביטוח. לא לסוכנים, לחברות, וגם ידע מבפנים.

מאיר רוטברג
10-08-10, 21:01
נו, באמת, מאיר.
אתה קונה את השטויות שלך?
בקרוב, על פי דבריך, נתחיל לקבל סכום סימלי מחברת הביטוח, כדי שלא נבטח אצלה.

מאיר, חברות הביטוח מפסידות לאורך זמן? בשביל מה יש אקטוארים?
תקרא מאזנים. כן, אתה.

ואכן, יש לי נגיעה כלשהי לענף הביטוח. לא לסוכנים, לחברות, וגם ידע מבפנים.

ידידי,
אני מרוצה שאתה קורא מאזנים ומקורב לענף,
אזי תבדוק בבטוח כללי רווח והפסד,
תנטרל רווחי השקעות תבדוק לאורך השנים,
האמן לי כי דוחות אני יודע לקרוא יודע הייטב מתי מסבנים אותנו, מתי הכסף "נוזל" למקומות מסתוריים כמו רווח נידחה,חובות נידחים וכל שם שקוראים איפה להחביא את הרווח,
שולי הרווח של החברות בבטוח כללי הינם מזעריים ,
שלא יהיה אי הבנות איני מרחם עליהן שהן מפסידות , הרי בסוף הן תמיד מרוויחות אבל בין זה לבין לומר כי הן מרוויחות מגנבות הרכב??
תעשה לי טובה

ובנוסף,כתבתי מפורשות שהן מפסידות הן מעלות את הפרמיה ובסוף בסוף רק אנחנו מפסידים

ציטוט

הצחקת אותי,או יותר נכון תקרא מאזנים , הן מפסידות כסף ואז מה קורה? מעלות את הפרמיה,שהגנבות יורדות התחרות גוברת ואז הפרמיה יורדת וכן הלאה , בסוף רק אנחנו מפסידים!!<!-- / message --><!-- sig -->

אז נא לדייק,

מאיר שמבטח את כלי הרכב שלו בדיוק כמו כל אחד ורוצה לשלם פחות תמיד

shmil
10-08-10, 21:31
אני לא אמרתי שהן מרוויחות מגניבות רכב.
מי שמרוויח זו המדינה.

מי שלא מפסיד - אלו חברות הביטוח, שהרווח שלהן גדל עם עליית כמות הרכבים הנגנבים רק באופן עקיף, כי המפקח על הביטוח והאקטואטור מאשרים להם עליית תעריפים, בחישוב שכולל בתוכו גם אחוז רווח צפוי.
כמו שאמרת - מי שמפסיד זה אנחנו.

אני מבין שאנחנו לא לא מסכימים (כלומר - מסכימים) על כל הנקודות. ;)
היה רק משפט אחד שקומם אותי מעט, ועליו הגבתי בתחילה.

.

mik_l86
10-08-10, 22:23
בגדול אני מסכים אם זה שמישהוא מרוויח מגניבות הרכב (חוץ מהגנבים עצמם), השאלה היא אם ככה אז למה חוקקו חוקים ע"מ בכל זאת לצמצם את התופעה כגון: איסור על תיקון רכב בשטחים?

גיא
10-08-10, 23:31
גם אני.
ועוד רבים שאני מכיר.
לא מספיק רבים כנראה...
כמו שאמרתי - הרוב הגדול והמוחץ חושב שטוב כאן ולא רוצה שום שינוי.

+1 ... זה לא עבד.

חן צברי
11-08-10, 00:51
תראה את מאבק רוכבי הדו גלגלי.
הם הלכו על דרכי נועם. פה ושם חסמו כבישים, ורק העלו את חמת הציבור עליהם בגלל הפקקים.
הם התפקדו בהמוניהם לליכוד וניסו להשפיע מבפנים - קדחת. מחירי הביטוח לא יורדים.

כל המטרה של הפגנות/חסימות/משמרות מחאה/גיוס סלבס אינה להוציא אנשים לרחובות אלא לקבל הד תקשורתי חזק שישפיע על מקבלי ההחלטות. גם זה לרוב לא מביא לתוצאה המיוחלת.
הרבה רוכבי דו"ג התפקדו לליכוד, אך לפי מה שהבנתי לא בהמוניהם כמו שאתה מתאר ובעיקר לא מספיק בכדי להוות גורם משמעותי בר השפעה (אולם מתחילים לראות ניצנים של חקיקה מתקנת בנושא).

גילוי נאות: השתתפתי בהפגנות/חסימות והתפקדתי בעקבות קריאתו של מטה המאבק.

אסף.

אז כולנו (או לפחות רובנו, אני מקוה) הולכים לבחירות ומתחבטים בין נבלה לטריפה.
אך אין חדש תחת השמש, מה שהיה הוא שיהיה. כמו שדרור אמר, אותם הפרצופים שחוזרים על עצמם.

האם כל אחד מאיתנו שואל את עצמו כיצד הוא משפיע על רשימת הנבחרים של המפלגה בה הוא בוחר. אני משער שלרובנו אין השפעה. ישנם הרבה אדישים אך קיימים מספיק אנשים שמעוניינים בשינוי, ולא חייבים להפסיד בשביל זה ימי עבודה או לצאת לרחובות.
אז לא צריך להקים מפלגה חדשה או להמציא אג'נדה. אם יהיו מספיק אנשים, כל נבחר ציבור יחשוב טוב טוב לפני שהוא יעשה פעולה העלולה להשפיע על מקומו ברשימה. אנחנו נזכור ו"נתגמל" או "נעניש" אותו בהתאם. כך הוא לא יוכל להסתמך יותר מדי על דילים וקבלני קולות כבעבר.

במצב הנוכחי, לרובנו לפחות אין כל השפעה ולכן סופרים אותנו בהתאם. ואני לא מתייחס רק לנושא הג'יפים.

תום לרמן
11-08-10, 07:14
חברים יקרים
כל הטענות נכונות .היחס כלפי "המשוגעים" שלא נוסעים במזדה 3 גובל בבורות ומגביל לדעתי את חופש הפעולה שזכאי כל אזרח במדינה דמוקרטית.אבל...
תמיד במדינתנו ירצו את מה שאין מכיר אנשים שלפני שנת 94 רק רצו לנד רובר
אנשים שלפני אותה שנה הבריחו אופנועי קטמ שהגיעו קטומים הבריחו הונדות שהגיעו הונדות הבריחו הוסברג שהגיעו הברג נאלצו להבריח כחולים.עכשיו בואו נישאר עם אותה תפיסה ונחליף את המילה אופנוע בגיפ הגיעו לנדרוברים רצו בולמי 14 וגלגלים 35 הגיעו jk החליפו ל37 וכו וכו וכו אין ספק שאין מתפקידנו להפריע לרצונות של אף אחד "והצידוק שלנו בד"כ" היא מדיניות חוק הספורט המוטורי הממשמש ובא .אנו משווים עצמנו לאירופה וארהב עם חופש הפעולה הבלתי נגמר שם.אבל :מי מכיר בארופה שביל חוצה אירופה מי יכול לחצות את קליפרוניה כל השטחים במדינות אלו מוגבלים לאזורים ממוקדים לספורט המוטורי.המושג שטח פתוח אינו קיים השטחים ברובם פרטיים ומגודרים. אנשים ממערב אירופה נאלצים לנסוע לרומניה כדי לטייל. עם בוא חוק הספורט המוטורי יגיעו גם ההגבלות שהולכות ומתעצמות מיום ליום .אם יכלנו לנהוג ביתר צניעות ולהשאיר את הארץ פתוחה במחיר יחסית קטן של דחיית סיפוקים חומריים....
ואני... רק רוצה לצאת עם הבריטי המטפטף מהשדה מאחורי הבית ולתת קפיצה לאילת או למטולה בלי לעלות על כביש .נכון במקום לעלות לרמת ברק ממעלה ברק אני יעלה מהזעף או ירד מכפה מה קרה? כיום זאת המדינה היחידה בעולם עם מנטליות "סמי" מערבית ואמצעים שמאפשרת זאת.

tzagi
11-08-10, 07:39
מי יכול לחצות את קליפרוניה כל השטחים במדינות אלו מוגבלים לאזורים ממוקדים ל

לא מדוייק
בקליפוריה יש מספיק שטחים שאפשר לטייל בהם שאתה יכול להכניס בהם את שטח מדינת ישראל פעמים רבות,
ושלא לדבר על אריזונה,ניו מקסיקו, נבאדה ויוטה, שממה....עד שימאס לך

אוכככככך כמה שאני מתגעגע.......

תום לרמן
11-08-10, 09:52
נכון ועדיין אין אפשרות לצאת מהבית ולהתחיל את הטיול מהמטר הראשון אלא אם אתה גר בחור .

גיא
11-08-10, 10:29
כל המטרה של הפגנות/חסימות/משמרות מחאה/גיוס סלבס אינה להוציא אנשים לרחובות אלא לקבל הד תקשורתי חזק שישפיע על מקבלי ההחלטות. גם זה לרוב לא מביא לתוצאה המיוחלת.
הרבה רוכבי דו"ג התפקדו לליכוד, אך לפי מה שהבנתי לא בהמוניהם כמו שאתה מתאר ובעיקר לא מספיק בכדי להוות גורם משמעותי בר השפעה (אולם מתחילים לראות ניצנים של חקיקה מתקנת בנושא).

גילוי נאות: השתתפתי בהפגנות/חסימות והתפקדתי בעקבות קריאתו של מטה המאבק.

אז כולנו (או לפחות רובנו, אני מקוה) הולכים לבחירות ומתחבטים בין נבלה לטריפה.
אך אין חדש תחת השמש, מה שהיה הוא שיהיה. כמו שדרור אמר, אותם הפרצופים שחוזרים על עצמם.

האם כל אחד מאיתנו שואל את עצמו כיצד הוא משפיע על רשימת הנבחרים של המפלגה בה הוא בוחר. אני משער שלרובנו אין השפעה. ישנם הרבה אדישים אך קיימים מספיק אנשים שמעוניינים בשינוי, ולא חייבים להפסיד בשביל זה ימי עבודה או לצאת לרחובות.
אז לא צריך להקים מפלגה חדשה או להמציא אג'נדה. אם יהיו מספיק אנשים, כל נבחר ציבור יחשוב טוב טוב לפני שהוא יעשה פעולה העלולה להשפיע על מקומו ברשימה. אנחנו נזכור ו"נתגמל" או "נעניש" אותו בהתאם. כך הוא לא יוכל להסתמך יותר מדי על דילים וקבלני קולות כבעבר.

במצב הנוכחי, לרובנו לפחות אין כל השפעה ולכן סופרים אותנו בהתאם. ואני לא מתייחס רק לנושא הג'יפים.

פה אולי הטעות, בשיטת הבחירות הקיימת כרגע בישראל ( ולא תשתנה כניראה לעולם ) אין לנו שום השפעה ואין להם מה לפחד מאיתנו שלא ניבחר בהם שוב. אנחנו לא בוחרים אותם בכלל !!

אנחנו בוחרים מפלגה, הם מחליטים מי יהיה הנציג של המפלגה. ככה שאם כולנו לא אוהבים את א' אבל אוהבים את המצע של מפלגת ככה וככה ... אין לנו ברירה, ואם הם יחליטו לשים את א' על הכיסא .. זה מה שיקרה. יותר גרוע מזה, אם אנחנו לא אוהבים את מפלגת ככה וככה והמנהל שם יחליט להוסיף את המשקל שלו לקואליציה .. הם ישבו גם ישבו על הכיסא, אם נרצה ואם לא נרצה ואז גם א' ישב על הכיסא אפילו שלא רצינו את המפלגה שהוא מייצג בכלל ...

אפילו כמו שאנחנו יודעים, את הראש עצמו אנחנו לא יכולים לבחור....

בקיצור, אין לנו שום !!!!!! שליטה על מה שקורא שם. זאת לא דמוקרטיה לפי המילון.

GodsFather
11-08-10, 10:33
גיא, שינו בעבר את שיטת הבחירות , זה לא עזר ואולי אפילו רק הזיק ואז השיבו את השיטה הקודמת. אבל תמיד אפשר לעשות זאת שוב. צריך רק להכיר את האנשים הנכונים שיציעו לאנשים האחרים שזה שווה להם. וכמובן שצריך קודם כל להגיע להסכמה על שיטה יותר מוצלחת.

yigaljet
11-08-10, 10:50
כוחנו במספרנו
עד שלא נהפוך לסקטור הנהגים הישראלי ,לא נוכל למנף כלום
בקרוב
כבישי אגרה
אגרת גודש
עלייה בלתי מוסברת במחירי הביטוח על פי סוג הרכב
מס הבלו על הדלק
מס על פי משקל הרכב
התוכניות מוכנות ,רק ענין של זמן
השיטה בה נוקטים משרדי הממשלה היא שיטת הפרד ומשול
שוב לדעתי לחבור אל ציבור האופנועים להתפקד ולהמתין

דרור ברלי
11-08-10, 11:25
נכון ועדיין אין אפשרות לצאת מהבית ולהתחיל את הטיול מהמטר הראשון אלא אם אתה גר בחור .

תום, בתכל'ס גם כאן זה ככה.
אם אתה גר בגוש דן ורוצה לטייל, תצטרך לעבור כמה וכמה קילומטרים על כביש עם סיכוי לא קטן לפגוש בדרך בכל רגע נתון לפחות 20 ניידות משטרה (למען ההגינות אני מציין שהן באמת לא מחכות דווקא לנו, אבל על הדרך, אתה יודע. לעשות את הסיפתח על הבוקר), בנוסף, תפגוש לפחות ניידת הורדות מהכביש אחת של משרד התחבורע ולפחות ניידת הורדות מהכביש אחת של המשרד לאיכות הסביבה. כן, גם הם לא מחכים דווקא לך... אבל על הדרך, הג'יפ קופץ להם לעין. מבחינת הראשון הג'יפ גבוה מדי, מבחינת השני הוא מפליץ מדי... האמת? הם רודפים אותך לא כי אתה עבריין אלא כי אתה קיים.

אם אתה לא גר במושב נידח שלא תחום בין כבישים מהירים, זה בתכל'ס בדיוק אותו דבר. אין לי ולאף אחד אחר בעיה עם זה, ולו רק משום שזו באמת ארץ מספיק קטנה אז לא צריך לנהוג 500 מייל על כביש כדי למצוא שטח. זו לא סיבה להתנחם ולא מאזן את העוולות האחרות.

דרור ברלי
11-08-10, 11:59
כוחנו במספרנו
עד שלא נהפוך לסקטור הנהגים הישראלי ,לא נוכל למנף כלום
בקרוב
כבישי אגרה
אגרת גודש
עלייה בלתי מוסברת במחירי הביטוח על פי סוג הרכב
מס הבלו על הדלק
מס על פי משקל הרכב
התוכניות מוכנות ,רק ענין של זמן
השיטה בה נוקטים משרדי הממשלה היא שיטת הפרד ומשול
שוב לדעתי לחבור אל ציבור האופנועים להתפקד ולהמתין

היה פעם בשנת 84' איגוד נהגי ישראל ("אנ"י") שקם בעקבות יוזמת עיתונאי הרכב רוני אהרנוביץ' ומגזין "טורבו" זצ"ל. רעיון טוב, אבל מכל הבעיות שכבר אז היו לבעלי רכב בישראל, הטמבלים האלה התמקדו דווקא בדרישה להעלות את המהירות המותר ל-120. נרשמו כמה מאות, כולל טמבל אחד בן 18 עם רשיון בן שנה ורגע לפני גיוס (אני בעצמי). גם אני הדבקתי את הסטיקר האדום "120" על התחת של הפיאסטה 78' האדומה של אמא, מכונית שבקושי היתה מגיעה למהירות הזו ביום טוב. היינו אופטימיים ונלהבים, וכמובן שנופנפנו מכל המדרגות. את הרוב זה לא עניין ואפילו הפחיד - מה פתאום שהפושטקים האלה יטוסו לנו 120 קמ"ש? כמה מתוך כל אלה שנרשמו יכל להרשות לעצמו להפסיד ימי עבודה/מבחני סוף סמסטר לטובת מחאות, הפגנות וכו'? כמו שזה צץ ככה זה התפוגג, כי המערכת לא סופרת בעשרות, מאות או באלפים ואפילו לא בעשרות אלפים. אז תשכח מזה. לא יהיה "סקטור" ולא כלום.

אתמול שודר בערוץ ההסטוריה סרט מגניב ובאמת מעניין על סניקרס, נעלי ספורט. מסתבר שכמו שאנחנו אוהבים מכוניות, יש אנשים שהתחביב שלהם זה סניקרס, וקיימת תעשיה שלמה של סניקרס קאסטום בהזמנה אישית. הציגו איזה "משפר נעליים" שבעברו היה מצייר על מכוניות והיום מצייר על נעליים וצובע בהזמנה מיוחדת כל מיני דוגמאות מוטרפות ועושה ים של כסף מזה.
הוא הסביר שחובבי הסניקרס מתייחסים לנעליים הללו כמו אל "מכונית לרגליים". כמו שחשוב לאנשים מסוימים באיזה מכונית לנסוע ואיך היא נראית, ככה המשוגעים האלה רוצים נעל מיוחדת.
האמת? אני ואתה אולי לא נסתובב עם נעל כזו, אבל זה מדהים. יפה לאללה.

ולמה אני מעלה את זה? כי המצב בישראל בדיוק הפוך - הרוב המוחלט, אותו רוב בעל משקל שיכול לעשות שינוי, מתייחס למכונית שלו כמו אל נעליים. זה מוצר שהם משתמשים בו ותו לא, וכל מה שמסביב לא ממש מעניין אותם.
- כל מה שהם צריכים זה להניע ולשבת בפקק שעה הלוך בדרך לעבודה ושעה חזור בדרך הביתה - אז מה אכפת להם באיזה אוטו. העיקר שהמזגן יקרר חזק - אז כל משפחתומטית אפרורית עושה את העבודה.
- רוב המכוניות בכלל בליסינג - אז לא מעניין אותם כמה הן עולות.
- מתוך מכוניות הליסינג הללו - רובן המוחלט על חשבון מקום העבודה, אז לא אכפת כמה הדלק עולה או מה תהיה פרמיית הביטוח. גם אם ליטר יעלה 30 או 40 שקל ולבטח את המשפחתומטית יעלה 250,000 שקל לשנה, לא תשמע ציוץ או מחאה. הוצאה מוכרת, אתה יודע. בסוף השנה מתקזזים ומקבלים ממס הכנסה החזר.
- אגרת גודש וכו' - סמוך על היהודים - עוד הוצאה לצורך ייצור הכנסה, גם זה ייכנס לחשבון ההוצאות המוכרות. אז מה אכפת.
- אלה ששייכים למערכת ממילא פטורים מלשלם - לא על האוטו, לא על הדלק, לא על הביטוח, לא על החנייה ולא על הגודש. הכל מוגש להם בנדיבות על חשבונך. אז להם באמת לא אכפת והתאבון שלהם רק גדל והולך...
וכו' וכו'.

וכמו שאסף כתב - כל מי ומה שחורג מהנורמה הוא לא נורמלי = מוזר = מתריס = חשוד = מסוכן = צריך לעקוב אחריו ובסוף גם לעצור אותו. שלא ידביק את האחרים ברעיונות שלו.
אם היום ג'יפ או מכונית ספורט או אופנוע הם סימן ההיכר של האאוטסיידר החשוד והמסוכן, מה בדיוק מונע את התרחיש הדמיוני אבל הלא כל כך בלתי-אפשרי שבו מחר אפילו משפחתומטית באותו שטאנץ ממש כמו של כולם, אבל בצבע "מתריס" כמו אדום או צהוב או כחול או כל צבע אחר שאינו אפור מטלי, תהפוך ל"חשודה" באותה מידה בדיוק?... אני בכוונה מגזים ומרחיק לכת, אבל הכוונה ברורה, כי ככה זה כשמתחילים עם פאשיזם - ומה שקורה כאן אלה ניצנים קטנים אבל מאוד מוצקים ובטוחים של פאשיזם - להלכה זה בהחלט יכול לקרות.

השלטון רוצה עדר צייתן שיהיה קל לשלוט בו ולשחק בו. והעדר הטיפש הזה, כמו כבשים פותות, ממש לא חושב שיש עם זה בעיה מיוחדת או שרע לו עם זה.

מאיר רוטברג
11-08-10, 14:58
הרשו נא לי לסכם,
דיבורים כמו חול ואין מה לאכול,
מה שהיה זה מה שיהיה נמשיך לקטר וכו וכו וכו

חן צברי
11-08-10, 17:45
אנחנו לא בוחרים אותם בכלל !!
אנחנו בוחרים מפלגה, הם מחליטים מי יהיה הנציג של המפלגה.
בקיצור, אין לנו שום !!!!!! שליטה על מה שקורא שם. זאת לא דמוקרטיה לפי המילון.

מי זה "הם" מחליטים? אם רוצים להשפיע על הנציגות, פשוט מתפקדים ובוחרים.

לפוליטיקאים מאוד חשוב מעמדם ומקומם, ומשקיעים לשם כך הרבה מאוד משאבים, זמן, ומאמץ.
אתם זוכרים את קריאתו של אריאל שרון בפריים טיים לחברי הליכוד ללכת לבחור, או את אהוד ברק מדבר בטלפון באופן אישי עם חברי המפלגה לפני הפריימריז. אתם חושבים ששטייניץ היה יוצא עם הגזרות החדשות שלו כל שני וחמישי אם הוא היה חושב לרגע שמקומו ברשימה יפגע?

הבעיה היא שרובנו אדישים לנושא, ואף אחד לא חושב להתפקד למפלגה ולהיות שותף לבחירה מי יעמוד בראשה. כולנו טובים על המקלדת, אך לא עושים מעבר לכך, וללכת לבחירות הכלליות לכנסת אין כמעט ערך מוסף.

אז אולי כדאי לעודד את החברים/מכרים/קרובים שיתפקדו למפלגה שהם רוצים. כך יהיה לציבור הרחב יותר יכולת לקבוע מי יעמוד בראשה, במקום לרקום דילים וקומבינות על חשבוננו.

yigaljet
11-08-10, 19:06
עד לא מזמן יבוא מכוניות אספנות היה בגדר משהו שחבל היה לשאול מישהו אם מותר,רק השאלה גרמה לך להתרגשות מיותרת
מועדון החמש פועל נמרצות ,תחת מעטה כבד של מספר קטן מאוד ולא מייצג של שרלטנים אשר מנסים להכתים את הענף כולו
כנל ייבוא מקביל של חלקי פח תחליפיים
ובקרוב יבוא מקביל של מקוריים
שוב ,טפסי ההתפקדות נמצאים בידיו של כל עסקן פוליטי גם ברמה המקומית שכונתית ,מישהו זוכר את פרשת עמרי שרון וטפסי המתפקדים ברמלה?
מתפקדי הליכוד סניף רמת -גן ?
אפשר לחבור לאחד המועדונים הגדולים
החמש
מועדון המרוצים הישראלי
איגוד המוסכים
אפשר לפנות לעוזר פרלמנטרי כל שהוא לנסות לעניין אותו ולדעתי תופתע
יש לבוא עם מצע מוכן ומסודר

גיא
11-08-10, 19:17
אחח כמה שאתה תמים :) ...

מי זה "הם" ? ..

הם, זה ה 20 הראשונים ברשימה, החברים מלחכי הפנכה שלהם והחיילים שלהם. משמעת סיעתית מכיר ? מכירת קולות מכיר ? 200 מצביעים שמתו זה מכבר ... נכים ששלחו את הת.ז. עם החייל של המפלגה הנכונה ... טלפונים באמצע הלילה .... הרב אמר שלהצביע להוא או ההיא זה מוקצה ... 20&#37; או יותר מהקולות והמצביעים הם לא מה שהם באמת. יותר מזה, בסופו של דבר, אחרי זה אחרי ספירת הקולות מגיעה המפלצת האמיתית, הרכבת הקואליציה. מכיר ?

זה לא משנה כלום כל מה שהיה לפני זה, סגירת "דילים" ותשלום חשבונות וקיום / אי קיום הבטחות ולחץ דתי ולחץ מיעוטים ומה לא. ובין מה שהצביע האזרח שרצה לשנות ... ובין מה שיהיה בסוף אין שום קשר.

אני חושב שלרדת מתחת לרדר כרגע יהיה טוב, אחרי זה, כשינועו משוריינים בנתיבי אילון, אז נראה כבר.

כתבתי פעם ( זה מופנה גם לסנדק ), אפשר לעשות דברים גם בלי אלימות ואני מוכן ורוצה לעשות. אבל !
אי אפשר ואין צורך להמציא את הגלגל מחדש כל פעם, אפשר לגיטימי וכדאי לחסוך משאבים וללמוד מנסיונם של אחרים.

הפגנות לא פועלות פה, אז בשביל מה עוד אחת ?
חסימות, שביתות שבת ורעב לא פועלים פה, אז בשביל מה עוד אחת ?

מה כן פועל פה ?
20000 איש ברחוב הולכים צועקות ושורפים כל דבר בדרך מכאן לשם, זה פועל ! ראינו כולנו בחדשות.
שריפת תחנות דלק, חנויות, מכוניות .. זה פועל, כולנו ראינו בחדשות, לכידת שוטרים בני ערובה והתלהמות אלימה וחסרת מעצורים, זה פועל - כולנו ראינו בחדשות.

אני אישית מאמין שחולי הסרטן והנכים יותר צודקים מאיתנו, אני עקבתי אחרי המאבקים האלו, ראיתי מה הם השיגו, יותר נכון מה הם לא השיגו. אם הם לא הצליחו כלום והם הכי צודקים בעולם, אני משוכנע עד לעצם שאנחנו לא נצליח כלום בכלל. למה ? כי אנחנו לא שווים כלום, כי אנחנו לא מעניינים שם אפאחד.
כי אין לנו שום כוח.

המלחמה הזאת לא אבודה, היא לא מלחמה בכלל.

יש מלחמות צודקות לפי כל קנה מידה אפשרי פה שלא זזות מטר. אז אנחנו ? אנחנו אפילו לא אויר ..

zagi
11-08-10, 20:51
נקודה למחשבה - כולנו רוצים להפוך את החיים במדינה הזו לקצת יותר " נסבלים " , שיהיה לנו טיפה יותר טוב ... אני רואה פה הירתמות של הרבה אנשים עם רצון לשפר , זה שאנחנו כרגע מדברים בפורום ג'יפים זה לא אומר שהמטרות שלנו צריכות להתמקד רק בתחום .

בואו נעשה דבר כזה , נחשוב ביחד מה הכי חורא לנו היום במציאות בה אנחנו חיים ? אך להוציא דברים פוליטים כמו יהודים ערבים וכדו' ... !!!

לי למשל הכי מציק כל המיסים המטורפים שנועדו לשמן שחיטויות בממשלה וכדו'.. , בתור עצמאי יוצא לי לשלם יותר מ50% מההכנסה שלי למיסים למיניהם :evil::evil::evil:

asafk
13-08-10, 00:39
נשארתי חסר מילים:

http://www.youtube.com/watch?v=FL47Le4CACc

אסף.

גיא
13-08-10, 01:01
אני מתפלא עליך אסף ...

יש לו מושבי ספורט וצלחות מאוררות ... זה ברור שהוא אוייב הציבור, כניראה הוא גם רצח את קנדי ואת רבין.

ואתם חושבים שעם הפגנה אפשר לשנות את הקרקס הזה ?

על זה נאמר .. פפפכככככככ ....

כבר מזמן אמרתי שבפעם הבאה שעוצרים אותי לבדיקת תקינות הרכב אני לא עוצר ויהי מה ...

mixael
13-08-10, 02:21
נקודה למחשבה - כולנו רוצים להפוך את החיים במדינה הזו לקצת יותר " נסבלים " , שיהיה לנו טיפה יותר טוב ... אני רואה פה הירתמות של הרבה אנשים עם רצון לשפר , זה שאנחנו כרגע מדברים בפורום ג'יפים זה לא אומר שהמטרות שלנו צריכות להתמקד רק בתחום .

בואו נעשה דבר כזה , נחשוב ביחד מה הכי חורא לנו היום במציאות בה אנחנו חיים ? אך להוציא דברים פוליטים כמו יהודים ערבים וכדו' ... !!!

לי למשל הכי מציק כל המיסים המטורפים שנועדו לשמן שחיטויות בממשלה וכדו'.. , בתור עצמאי יוצא לי לשלם יותר מ50% מההכנסה שלי למיסים למיניהם :evil::evil::evil:

יפה שגיא, המגמה יכולה להיות "מפלגת העצמאים" או משהו בסגנון.
מלווה בהסברה יפה שעסקים קטנים ובינוניים מהווים את עמוד השדרה של המשק.

כמה מאזרחי ישראל הם עצמאים ובעלי עסקים קטנים? (שאלה רצינית)
נגיד 60% מהם גם יצביעו עבור מפלגה כזו, במקרה הטוב. אפשר לשער מראש אם הכיוון הזה ריאלי, או שהוא צר מדיי.

הצעות לאג'נדה:

* פטור חלקי או מלא ממיסוי בענפי החקלאות והבנין למי שמעסיק עובדים כחולי ת.ז., ביחס ישיר לאחוז הישראלים המועסקים אצלו. הרעיון יכול להצבע בגוונים אופטימיים וציוניים, בליווי ההסבר הפשוט שכסף שישולם לישראלי ישאר כאן, ולא יזלוג לחו"ל.

* מלחמת חורמה בעבירות רכוש. הסבר נוסף נראה לי מיותר... וזה גם טוב לעצמאים.

GodsFather
13-08-10, 05:14
נשארתי חסר מילים:

אסף.

מעניין אם גם השופט...

דרור ברלי
13-08-10, 15:05
השופט מה אכפת לו?...
אכפת לו רק מה אומר החוק. גם אם החוק עקום ומי שקובע אותו הם קרימינלים מעוותים.
אם החוק יחליט שכדור הארץ הוא משולש, שלילה הוא יום ויום הוא לילה, זה מה שהשופט יפסוק.

השופט לא מבין במכוניות ולא מתיימר להבין, אז בשבילו "בוחן משטרתי" הוא הסמכות המקצועית. גם אם הסמכות הזו בעצמה לא יודעת מה עושה "צלחת מאווררת" ולמה "כסא ספורט" שיש לו תו תקן מ-FIA, טוב יותר ובטוח יותר מהדרגש הזול שהיצרן מואיל בטובו להתקין ברכב. מספיק שהמוסכניק המשטרתי הזה מצליח לזהות מה מקורי ומה לא, מה רשום ברשיון ומה לא, ולשופט זה מספיק.

סתם במקרה יצא לי פעם להכיר קצת את האוטו הזה שבסרטון. כן, הוא משופר ומהיר. אין אף ניידת משטרה בארץ, גם חדשה מהניילון, שמתוחזקת כמוהו ברמה גבוהה, אבל זה לא העניין. מה שמטריד זה איך המשטרע מצליחה להגיע למכוניות האלה. תשכחו מההתפארות הנבובה של המשטרע על "איסוף מודיעין" וכל החרטא. "מבצע מודיעיני" עאלק. עוד הפלצה יח"צנית כדי שההמון הנבער יחשוב כאילו מתרחש כאן איזה מבצע ריגול סודי בעורף האויב.

רוב המידע חשוף ברשת, גלוי לעיני השוטרים. אנשים מתפארים במכוניות שלהם, מפרסמים גלריות, מצלמים סרטונים ומעלים ליוטיוב. ברוב המקרים שוכחים לכסות/למחוק לוחיות רישוי... והנה, לא צריך להיו תגאון במודיעין. הכל מוגש למשטרע בכפית. השאר מגיע למשטרע בדרך הישנה והטובה שיהודים תמיד התמחו בה - הלשנות זה על זה.

זו עובדה כואבת - יש גם בקרב חובבי הרכב והספורט מוטורי אנשים מלוכלכים שמלשינים על החברים שלהם. גם בין חובבי השטח. בין אם בתמורה לשחרור המכונית שלהם מבדיקות והחרמות, בין אם תמורת בצע כסף, ובין אם סתם כדי לקלקל לאחרים. ובמקום שמחרימים מכוניות בעקבות הלשנות, לא ירחק היום שגם יעצרו ויעלימו אנשים בעקבות הלשנות.

גיא
13-08-10, 15:41
1. אין אף ניידת משטרה בארץ, גם חדשה מהניילון, שמתוחזקת כמוהו ברמה גבוהה,

2. ובמקום שמחרימים מכוניות בעקבות הלשנות, לא ירחק היום שגם יעצרו ויעלימו אנשים בעקבות הלשנות.

1. בתור אחד שמכיר באופן אישי איך מתחזקים ניידות משטרה, אני יכול חד משמעית להגיד שהתחזוקה שלהן לוקה בפצצה מתקתקת, מכוניות ברמת תחזוקה שאני אישית לא הייתי מסכים לנהוג / לנסוע ברכב במצב כזה.

2. +1 את זה אני אומר מזמן ואתם צוחקים עלי :(

waseem
14-08-10, 04:04
נשארתי חסר מילים:

אסף.

אני עדיין חושב על זה ,שמה ששמעתי זה נכון או רק נדמה לי ונשמע דומה (במסע ההסברה שערך הבוחן מסביב לרכב)... נדמה לי ששמעתי אותו כשהתכופף ליד הגלגל אומר "רינגים וטבעות להרחבת צמיג...." אם זה נכון מה ששמעתי , אז או שהוא מטומטם ולא יודע מה זה קשור רינגים וטבעות לצמיג בכלל , או משום מה אני פספסתי משהו... אבל לאאאאאאאא!! יא רבק! הוא אכן ציין זאת! "רינגים וטבעות להרחבת צמיג"....."צמיגים בחתך נמוך, צריך לבדוק מה רשום ברשיון"..."צלחות מאווררות וגדולות"(אמת זה כבר שיא הטמטום יעני הבוחן יצא מלפפון, לבוחן זה נראה לא בטיחותי ודווקא במכוניות מרוץ יעודיות בוחרים להגדיל ולאוורר צלחות בלמים כמה שיותר כי סתם בא להם ויש כסף לבזבז)..."מושבי ספורט וחגורות מירוץ" וולק יא מפגר זה רק ואך ורק תורם לבטיחות הרכב יא סתום בפקק בירוקראטי.... אמת אני חושב על זה כרגע ואני רואה שטפשי מדי מצדי להבהיר ולציין שהוא אכן דביל , כי הרי כולם בטח שמו לב איך שהוא מסביר למה זה "לא חוקי" ועוד מסוכן יתרץ!

waseem
18-08-10, 20:33
הנה לכם עוד רב-בוחן ממש "גאון"... כי הוא הצליח לפעניח ממה מורכב מנוע של אמפריזה GT
http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=1933315
ממש הזוי... סעפת הונדה!! מזרקים BMW!! אגזוז של רינו!!!, עלק "רב-בוחן"!!!
אם נחשוב על זה לרגע, אולי נגיע למסקנה שדווקא אנשים דמות רב-בוחן זה מהווים סכנה יותר מאשר מועילים כי הרי רואים יא רבק , שאין להם שמץ של מושג מה זה "רכבים", אז איך בדיוק הם ישמרו על חיינו מפני רכבים "לא קשרים" אם בכלל לא מבינים כלום במכונאות?! זה ממש ציני מצד הרשויות לעיין אנשים כגון רב-בוחן-גאון זה! גם נורא מעצבן!

נ.ב. סליחה נזכרתי שהם(הבוחנים) כן מבינים במכונאות לפחות במערכות הבלימה, הרי הם יודעים שצלחת בלם מאווררת מסכנת חיים!

וסים

חן צברי
19-08-10, 01:09
לא מכיר את המקרה בקישור, אך אם תפתחו את מכסה המנוע אצלי תמצאו גם כן "ערבוביה" של חלקים ממספר יצרנים. במקרה הם הגיעו עם הרכב במקור ישירות מהיצרן.
כמובן שזו "סכנת נפשות" לעלות על הכביש עם "הקומבינה" שלי.

הם, זה ה 20 הראשונים ברשימה, החברים מלחכי הפנכה שלהם והחיילים שלהם.

לא התכוונתי לבחירות הכלליות לכנסת, בהם אתה בוחר מפלגה עם רשימה סגורה.
אני מכוון לבחירות המקדימות בתוך המפלגה הקובעות מי יהיו האנשים הראשונים ברשימה.
היום מרבית המתפקדים משוייכים לקבלני קולות ומעטים מדי הם המצביעים ה"עצמאיים". אז אנחנו נשארים עם מי שמצליח יותר טוב לסגור דילים, לחלק הטבות למקורבים ולדפוק הופעות באירועים.

כמובן שצריך קורטוב של נאיביות בכדי להאמין שהמוני בית ישראל ירוצו להתפקד ובאמת לקבוע מי יהיו ראשי הציבור.

גיא
19-08-10, 09:42
לא מכיר את המקרה בקישור, אך אם תפתחו את מכסה המנוע אצלי תמצאו גם כן "ערבוביה" של חלקים ממספר יצרנים. במקרה הם הגיעו עם הרכב במקור ישירות מהיצרן.
כמובן שזו "סכנת נפשות" לעלות על הכביש עם "הקומבינה" שלי.

לא התכוונתי לבחירות הכלליות לכנסת, בהם אתה בוחר מפלגה עם רשימה סגורה.
אני מכוון לבחירות המקדימות בתוך המפלגה הקובעות מי יהיו האנשים הראשונים ברשימה.
היום מרבית המתפקדים משוייכים לקבלני קולות ומעטים מדי הם המצביעים ה"עצמאיים". אז אנחנו נשארים עם מי שמצליח יותר טוב לסגור דילים, לחלק הטבות למקורבים ולדפוק הופעות באירועים.

כמובן שצריך קורטוב של נאיביות בכדי להאמין שהמוני בית ישראל ירוצו להתפקד ובאמת לקבוע מי יהיו ראשי הציבור.

כתבת בדיוק, את מה שאני כתבתי רק יותר בפרוט.

ה 20 הראשונים במפלגה.... לא התכונתי ל 120 הראשונים בישראל.

לא קשור אבל - .... ידוע שהיכלי הצדק מכילים הכל חוץ מצדק .. נכון ?

-->