התחברות

צפייה בגרסה מלאה : פנסי תאורה אחוריים

יורם-דרומי
21-08-10, 12:03
האם יש תקינה לגבי התקנת פנסי תאורה אחוריים (רוורס) במקביל למנורות הקיימות ברכב?

כמובן - התקנה לפי כללי המקצוע עם נתיך נפרד כבלים מתאימים ומפסק מתאים עם מנורת בקורת.

תודה
יורם

sos4u
21-08-10, 12:32
האם יש תקינה לגבי התקנת פנסי תאורה אחוריים (רוורס) במקביל למנורות הקיימות ברכב?

כמובן - התקנה לפי כללי המקצוע עם נתיך נפרד כבלים מתאימים ומפסק מתאים עם מנורת בקורת.

תודה
יורם

יורם,
כל עוד ההדלקה אינה מחוברת לאור רוורס, אלא בהפעלה נפרדת, אין מגבלה. זה בגדר של "פנס עבודה", וראה את כל המשאיות למינם [ זבל, חלוקה, ועוד]
מצד שני, לרתך על הפגוש האחורי ? לקח לי שנה להסכים ... *
ואי ואי ואי .....

יורם-דרומי
21-08-10, 12:40
יורם,
כל עוד ההדלקה אינה מחוברת לאור רוורס, אלא בהפעלה נפרדת, אין מגבלה. זה בגדר של "פנס עבודה", וראה את כל המשאיות למינם [ זבל, חלוקה, ועוד]
מצד שני, לרתך על הפגוש האחורי ? לקח לי שנה להסכים ... *
ואי ואי ואי .....

בשום פנים ואופן, לא ולא - לא על הטמבון - אחרי כל המאמץ הזה לקדוח אותו ? - חלילה וחס.

יש חורים מוכנים ממש מאחרי הטמבון - על השילדה היכן שהיה הטמבון הקודם מוברג
שם התקנתי את פנסי הערפל שהיו בחזית לפני התקנת הטמבון הקדמי.

הפנס נכנס כמו פנס מקורי בפוזיציה כזו שהוא שמור מנזקי מכות
סללתי כבל ישירות לתא הנהג כולל כבלים (+ -) לצורך נקודת חשמל בתא המטען - כבל 2 ממ"ר- ממש עבה
נותר עכשיו לקנות מפסק בשבוע הבא ולהתקינו

sos4u
21-08-10, 12:51
בשום פנים ואופן, לא ולא - לא על הטמבון - אחרי כל המאמץ הזה לקדוח אותו ? - חלילה וחס.

יש חורים מוכנים ממש מאחרי הטמבון - על השילדה היכן שהיה הטמבון הקודם מוברג
שם התקנתי את פנסי הערפל שהיו בחזית לפני התקנת הטמבון הקדמי.

הפנס נכנס כמו פנס מקורי בפוזיציה כזו שהוא שמור מנזקי מכות
סללתי כבל ישירות לתא הנהג כולל כבלים (+ -) לצורך נקודת חשמל בתא המטען - כבל 2 ממ"ר- ממש עבה
נותר עכשיו לקנות מפסק בשבוע הבא ולהתקינו

עכשו נרגעתי ...

לא יודע באיזה פנס אתה משתמש, אבל ,אני ממליץ לך להשתמש בריליי ולא לחבר ישירות דרך המפסק, המפסקים הללו לא טובים להספקים שכאלה.

asafk
21-08-10, 14:54
לפי התקנות אסור להתקין שום פנס ברכב פרט למקוריים. לא, גם לא פנס עבודה (זה לא רכב עבודה, ולא סמיטריילר). אבל אף אחד לא יגיד לך שום דבר על זה.

אסף.

asafk
21-08-10, 14:57
אגב, תראה אם עדיין יש כאלו:

http://www.e-shetach.co.il/pl_product~05-265-000~16~65.htm

וכאמור, מומלץ מאוד להתקין עם ממסר. ושמתג ההפעלה (לזרם גבוה - לפחות 16 אמפר) יהיה עם נצרה (כיפת מגן).

אסף.

torchak
21-08-10, 18:00
מניסוין,
מאז שיש לי רכב שטח יש לי פנסים אחוריים. כמעט תמיד הם היו מותקנים גבוה מאוד - על הגגון.
ממה שאני יודע, אסור למקם פנסים כאלה כמו שאסור למקם מקדימה.
בטסט, כמובן, אמרו לי להוריד אותם, כמו גם את הפנסים הקידמיים שהיו מותקנים על הטמבון.
כשהיתה לי היילקס, עצר אותי שוטר בגלל הפנסים האחוריים על הגגון. הוא הסתפק בזה שכיסתי אותם (בגרביים של הכוסות מהפק"ל קפה) וזה היה לפני הרבה שנים.
גם היום אני נוסע עם פנסים על הגגון, לכל הכיוונים ועוד לא נתקלתי בבעיה.
הטסט כמובן...... זה סיפור אחר.

נועם.

-->