PDA

צפייה בגרסה מלאה : מודעה מהעיתון היום בבוקר

יורם-דרומי
26-08-10, 18:52
פרסום מהיום בעיתון ידיעות אחרונות

רפאל
26-08-10, 19:10
גם אני קראתי ונדהמתי.

לא האמנתי HOW LOW CAN YOU GO.

"הרכב מאיץ מ-0 למאה קמ"ש ב 7 שניות "?!

אוי ואבוי ומה יגיד אותו בוחן כאשר יעמוד מולו ניסן Z370 סטנדרטי לחלוטין אשר מאיץ בפחות מזה.
או SUBARU SRI המאיצה מ-0 ל -200 קמ"ש ב 9.2 שניות (בדוק ואמיתי).

כל כתבה כזו וכל סרטון ב U TUBE רק מוכיח את אשר אנחנו יודעים כבר......

אין גבול לטפשות של בוחני המשטרע.

רפי

יואב פולס
26-08-10, 19:18
לפני ההתנפלות על המשטרע ועל היחצ"נות העלובה שעשו לעצמם בעיתון,
האם אתה יודע שכל מי שהעלה הספק דאג גם לכל המערכות ההיקפיות כדי שהרכב יהיה בטוח, או שכשאתה תחצה את הכביש, או ילדתך, אתה תסמוך על המשפר ש"יהיה בסדר"?
יואב

רפאל
26-08-10, 19:38
היי יואב

גם אלו ש"שנתפסו" עם צלחות בילום גדולות ומחוררות וקליפרים בעלי מס' בוכנות גדול יותר מוגדרים ע"י המשטרע כפושעים.

להזכירך, אינני מוצא כרגע את הלינק לסרטון, אבל ישנו סרטון שבו ה"בוחן" מסביר כי צלחות בילום מחוררות הינן מסוכנות.
או שהורכבו "קלינים" לגלגלים - אני כבר 20 שנה במקצוע ואינני יודע מה זה "קלינים" לגלגלים.

והאם כלוב התהפכות בטיחותי או מסוכן - תלוי את מי שואלים, את הבוחן או את הנהג.
ורחמנא ליצלן שהשוטר/בוחן לא יעצור אותך עם חגורת 5 נקודות עיגון :confused:

ומצד שלישי - יואב, אם המדינה הייתה משקיע בחינוך ובהסברה ומתן היתר למורשים לכך לבצע את השינוייים הללו היינו נראים ומדברים קצת אחרת.
במקום זאת המשטרע בחרה בשיטה הקלה (והמכניסה יותר) של התעללות באזרח הקטן.

אם בכל העולם זה אפשרי ומדוע אצל "העם הנבחר" זה לא אפשרי :rolleyes:

רפי

jeeeep
26-08-10, 20:30
איזה משטרה מפגרת יש לנו פה בארץ
חברים לא יעזור כלום למי שאוהב את הענף הזה של מירוצים שיפורים ימשיך בלעשות כך וכל אחד שתופסים צצים עוד 10 כאלה
חייבים להזיז את התחת קצת שם בכנסת ולתת לבנות מסלולי מירוצים שיוכלו להתחרות בתוך מקום מגודר ובכללי בטיחות קבועים מראש
בכל מדינה שמכבדת את עצמה יש את זה רק פה רוצים לאכוף בכוח את מה שכבר קיים שנים בחול.
אני בטוח ומשוכנע אם היה מסלולים למירוצים חוקיים אז הצעירים (לא חייב רק צעירים) לא היו מתחרים בכביש תארו לעצמכם אם היה מסלול מסודר ויש כל שישי תחרות של מירוצי דראג עם יציע נחמד שהיו מגיעות משפחות להעביר איזה אחר צהריים נעים שכולו ספורט מוטורי
אני מאמין שכל תופעת מירוצי רחוב תיעלם פשוט תיעלם
אולי אני תמים אבל אם זה לא יקרה
הגולף האדומה בכתבה יהיו לה הרבהההההההההה אחיות

היפה והחיה
26-08-10, 22:24
או שכשאתה תחצה את הכביש, או ילדתך, אתה תסמוך על המשפר ש"יהיה בסדר"?
יואב

בשביל זה לא צריך רכב מרוצים. מספיק נהג טיפש/שיכור.

תשאל את אבא של שנאור חשין

חשוב לראות את הסרט בחתימה שלי.

kobiarava
26-08-10, 22:32
אתה תסמוך על המשפר ש"יהיה בסדר"?
יואב

אני מעדיף לסמוך על המשפר, ולא על המזניחן, שמחליף ברקסים רק כשהאוטו מפסיק לעצור, ולא על החסכן, שעושה טיפולים במוסך "חמו ואמו סחבקיה", שמבטיח טיפול 10K ב-300 שקל, אבל לא טורח בשביל הגרושים האלה לבדוק בלמים או חופשים, שלא לדבר על החוכמולוגים (לא חסרים כאלה גם פה) שמטפלים בלי ידע בסיסי על המדרכה, מקמבנים בחוטי ברזל ואזיקונים קומבינות במערכת הבלימה\היגוי\מתלים, ויש עוד הרבה שאני לא הייתי סומך עליהם בשיט, למרות שהרכב שלהם לא "משופר"...

קובי

אבישי מ
27-08-10, 01:02
[quote=רפאל;333364]"הרכב מאיץ מ-0 למאה קמ"ש ב 7 שניות "?!

אוי ואבוי ומה יגיד אותו בוחן כאשר יעמוד מולו ניסן Z370 סטנדרטי לחלוטין אשר מאיץ בפחות מזה.

אני מאמין שהתכוונת לסובארו STI והנתון היותר מדויק זה 5.2 שניות מ-0 ל-100
אבל מה אתם רוצים מכל השוטרים המסכנים נגמרה להם העבודה הם תפסו את כל הגנבים אנסים ורוצחים שיש, אז התחיל להיות להם קצת זמן פנוי.
:D

טל רותם
27-08-10, 04:28
למרות שאני בעד כל מה שכתבתם כאן לגבי מסלולים וכדומה,
אני בעד להוריד 90% מהנהגים האלו, גם אני לפני 10 שנים+- הייתי במפגשים האלו, היום בדיעבד אני מאמין שזה סוג של נס שאני בחיים.... ולא רק מטעויות שאני עשיתי, כשכל ילד בן 17\18 מקבל קצת כסף\מרוויח קצת כסף ומשפר את האוטו שלו וחושב שהוא שומאכר דברים לא טובים קורים...
90% מאנשים שמשתתפים בדברים האלו לא מלאכים, וגם עם יהיה מסלול מסודר,חוק,ליגה והכל הם עדיין ישתוללו באמצע העיר כי שם כל החבר'ה יושבים.... ועדיין יטוסו בכבישים ציבוריים כי יש איתם חברים באוטו, או שיש סיכוי שמישהו שמכיר אותם גם נוסע על הכביש הזה ויראה אותם...
מנסיון עבר..
גם לי היו רכבים משופרים,ועד היום אני עדיין חבר של כמה מהחברה שעדיין נוהגים במשופרות כאלו ואחרות (הם מבין ה10% השפויים דווקא)
אז תסלחו לי,
אבל בעניין הזה אין לי תלונות כלפי משטרת התנועה...

טל.

kobiarava
27-08-10, 05:55
[quote=רפאל;333364]"הרכב מאיץ מ-0 למאה קמ"ש ב 7 שניות "?!

אני מאמין שהתכוונת לסובארו STI והנתון היותר מדויק זה 5.2 שניות מ-0 ל-100
אבל מה אתם רוצים מכל השוטרים המסכנים נגמרה להם העבודה הם תפסו את כל הגנבים אנסים ורוצחים שיש, אז התחיל להיות להם קצת זמן פנוי.
:D

מצאת את מי לתקן בענייני סובארו... :lol:

קובי

lior_b.s
27-08-10, 08:56
למרות שאני בעד כל מה שכתבתם כאן לגבי מסלולים וכדומה,
אני בעד להוריד 90% מהנהגים האלו, גם אני לפני 10 שנים+- הייתי במפגשים האלו, היום בדיעבד אני מאמין שזה סוג של נס שאני בחיים.... ולא רק מטעויות שאני עשיתי, כשכל ילד בן 17\18 מקבל קצת כסף\מרוויח קצת כסף ומשפר את האוטו שלו וחושב שהוא שומאכר דברים לא טובים קורים...
90% מאנשים שמשתתפים בדברים האלו לא מלאכים, וגם עם יהיה מסלול מסודר,חוק,ליגה והכל הם עדיין ישתוללו באמצע העיר כי שם כל החבר'ה יושבים.... ועדיין יטוסו בכבישים ציבוריים כי יש איתם חברים באוטו, או שיש סיכוי שמישהו שמכיר אותם גם נוסע על הכביש הזה ויראה אותם...
מנסיון עבר..
גם לי היו רכבים משופרים,ועד היום אני עדיין חבר של כמה מהחברה שעדיין נוהגים במשופרות כאלו ואחרות (הם מבין ה10% השפויים דווקא)
אז תסלחו לי,
אבל בעניין הזה אין לי תלונות כלפי משטרת התנועה...

טל.

הפעם גם אני מסכים עם טל...
גם לי יש חברים שמשקיעים הון במכוניות שלהם ומביאים את החלקים הכי טובים שיש והמכוניות באמת ברמה של מכונית מרוץ...
אבל לכל אחד מהם ללא יוצא מהכלל זו המכונית השלישית או הרביעית שהוא מחליף ולא כי נמאס אלא כי את הקודמות הוא ריסק על קיר/עמוד/מדרכה וכו'...
למרות כל ההשקעה במכונית, אני לא מכיר אחד מהם שהשקיע בקורס נהיגה מתקדם..

כמה מהנהגים שנתפסים ע"י המשטרה כן השקיעו...? ? ?

לא כל דבר שכתוב משטרה בכותרת צריך להיות אנטי באופן אוטומט...צאו בימי שישי ותראו כמה נהגים שיכורים הם מורידים מהכביש , כאלה שבדרך נס לא הורגים אף אחד, או שפשוט בגלל שתפסו אותם בזמן ! !

ליאור

יואב פולס
27-08-10, 09:51
כצפוי,
איזכור המילה "משטרע" יוצר תגובה פבלובית.

להשכלה:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%AA%D7%A0%D7%99%D7%94_%D7%A7%D7 %9C%D7%90%D7%A1%D7%99%D7%AA

מושגים בסיסיים בהתניה קלאסיתרפלקס - תגובה אוטומטית מולדת (לא נרכשת) של אורגניזם, המתרחשת בעקבות גירוי ספציפי.
גירוי בלתי מותנה - גירוי המעורר תמיד, ללא תנאי, את התגובה הרפלקסיבית.
תגובה בלתי מותנית - תגובה רפלקסיבית המתרחשת לאחר הופעתו של הגירוי הבלתי מותנה.
גירוי מותנה - גירוי נייטרלי, שבמקור לא יצר באורגניזם תגובה מותנית. רק לאחר הופעת הגירוי המותנה נוצר קשר אסוציאטיבי המעורר את התגובה המותנית.
תגובה מותנית - תגובה הנלמדת לגירוי המותנה, והיא תלויה בנסיונו של בעל החיים.
[עריכה] הניסוי של פבלוב
אחד מכלבי פבלוב, מוזיאון פבלוב, רוסיה. צינורית ומיכל לקליטת רוק חוברו בניתוח ללועו.איוואן פבלוב גילה את תהליך ההתניה הקלאסית בניסויו המפורסם בכלבים, בעשור האחרון של המאה ה-19. ידוע כי כל כלב נוהג, כרפלקס, לרייר כאשר מוגש לו מזון. פבלוב גילה כי כלביו נהגו לרייר עוד כשהופיע בדלת החדר. הוא הסיק כי הם קישרו בין הופעתו לבין המזון שיקבלו, אף אם לא הגיש להם אותו. בעקבות עובדה זו ערך פבלוב ניסויים בכלביו, בשלושה שלבים: בשלב הראשון ניתן מזון לכלבים ונמדדה כמות הריר שהוציאו מפיהם. המזון הוא גירוי בלתי מותנה, והריור היא תגובה בלתי מותנית. בשלב השני פבלוב השמיע צלצול פעמון ורק לאחר מכן הגיש לכלבים את מזונם. פבלוב חזר מספר פעמים על שלב זה. בשלב השלישי השמיע את הפעמון לבדו, ולא הגיש מזון לאחר מכן. עצם השמעת הפעמון לבדו גרמה לכלבים לרייר, מתוך ציפייה לקבלת מזון. במילים אחרות, הפעמון אשר היווה גירוי מותנה אשר בא לפני גירוי בלתי מותנה, המזון, הביא לתגובה בלתי מותנית, הריור. בסוף הניסוי הפעמון עצמו, הגירוי המותנה, הביא לתגובה מותנית, הריור.

המזון הוא גירוי בלתי מותנה – רפלקסיבי, מיום היוולדו מזיל הכלב ריר למראהו, ולכן הריור גם הוא תגובה בלתי מותנית.

פבלוב לימד את הכלב לקשר בין הופעת המזון לצלצול פעמון – יצר קשר בין גירוי בלתי מותנה (המזון) לגירוי מותנה (הפעמון). הכלב למד לבצע תגובה מותנית לגירוי המותנה (לרייר גם למשמע פעמון).

תאוריית ההתניה הקלאסית בתרשים:

גירוי בלתי מותנה (מזון) ---> תגובה בלתי מותנית (ריור)
גירוי מותנה (פעמון) ואחריו גירוי בלתי מותנה (מזון)---> תגובה בלתי מותנית (ריור)
גירוי מותנה (פעמון) ---> תגובה מותנית (ריור)

bizon
27-08-10, 10:01
אני חושב ומאמין שיש דרכים אחרות לטפל ב"בעיה" ואחת מהם היא לאפשר לכל מי שחפץ בדבר לשפר כל עוד הרכב עובר טסט ולא לפי החוקים האטומים שקיימים היום אלה לפי חוקי בטיחות אמיתיים כל ילד שיעבוד מספיק קשה יכול לקנות סוברו אימפרזה ,סיאט טורבו ,גולף וכו וכו וגם עם ניסאן אלמרה ומאזדה למינהם אפשר להישתולל מה שאומר שהנסיעה הפראית בכבישים לא כל כך קשורה לסוג הרכב אלה לסוג הנהג .

מור

קיד
27-08-10, 13:19
תשאל את אבא של שנאור חשין

שאלתי את אבא של שניאור חשין, והוא ענה לי שהבן שלו היה אידיוט, מטומטם ואדם שנוהג לתלות את האשם בכשלונותיו בזולת.
זה בהחלט מסתדר עם העובדה ששניאור נסע בלילה, מן הסתם זה הזמן בו שורר חושך, בכביש מהיר, חסר שוליים מתאימים לרכיבה, וכל זאת כאשר הוא אוכב על אופניים חסרות התקן תאורה סביר.
העובדה שמישהו רוכב על אופניים, לא מתירה לו להרוג את עצמו ןאז להאשים את הנהגים.

שניאור חשין בהחלט אינו שייך לדיון.
לצורך הדיון, צריך להיות בישראל מנגנון אשר מאשר את שיפורי הרכב.
קל יותר לבדוק את המכוניות המשופרות, ולהוציא להם תעודת בדיקה, מאשר להשקיע ממון באיתור המכוניות. אני מעריך שמשרד קטן מאוד המכיל 4 מהנדסים ופקיד אחד, יספיקו בהחלט על מנת לבדוק את כל הרכבים אשר שופרו. נניח שכל מהנדס יבדוק רכב אחד ביום, ניתן לבדוק 1000 מכוניות בשנה....נראה שזה עונה על דרישות השוק.

בברכה,
קיד.

hadtomer
27-08-10, 13:47
הבעיה אינה שניאור חשין. הבעיה אינה מירוצי דראג. הבעיה היא שאנו חיים במדינה שכל התפיסות שלה בנוגע לרכב נטועות אי שם בשנות החמישים. ויותר חמור מזה- שאנו חיים במדינה שבה משטרת ישראל עושה שימוש יחצ"ני בכל מה שמצטלם היטב. אין מה לעשות, גולף MK2 עם מנוע של GTI חדשה מצטלמת נפלא, כמו חבורה של שוטרים שרודפת אחרי נהג עם 911 שנוסע 200 בגהה. אל תשכחו שאת השיפורים המסוכנים שאתם רואים בכתבה- אם אני מזהה נכון, מנוע 1.8 T של גולף GTI בגולף MK2 עושים בגרמניה, בארה"ב ובאוסטריה. תריצו חיפוש בגוגל, אלה מכוניות שמגיעות לשערים של מגאזינים.
http://www.youtube.com/watch?v=JMXkHn_1umE
כאן זה לא חוקי. למה? – ככה. המשטרה טוענת שמי שמחזיק במכוניות האלה עושה מירוצים. אה, באמת? אז למה במשטרה לא מבקשים מחברת כלמוביל את הפרטים של כל מי שרכש מרצדס AMG? למה לא מבקשים את הפרטים של כל מי שרכש STI?? מה, הם נוסעים לאט?<O:p</O:p
<O:p></O:p>
לפני שהחזקתי ג'יפ התעסקתי במכוניות כביש. ליתר דיוק- בדיוק בדברים האלה. כשאני בניתי לי מכונית היא נבנתה במטרה להיות חדה, מהירה וכיו"ב – וגם לעצור. לא עשיתי קומבינות מטופשות. כשרכשתי קיט ייעודי למכונית, מחברה גדולה ומוכרת, בדיוק כפי שאנו רוכשים כיום קיט בולמים מיוחד לרנגלר או לויטארה, ידעתי היטב שמדובר במוצר שנבדק, כולל תקן TUV. ועדיין- כאן זה לא חוקי. זה "נתון לשיקול דעת השוטר". לכן, כששוטר עצר אותי לבדיקת רשיונות הוא הוריד אותי על....תחזיקו חזק...."ברקסים אדומים וצלחות לא תקניות". אתם יודעים מה זה ברקסים אדומים וצלחות לא תקניות?? זה סט קאליפרים ודיסקים שהבאתי כדי שהרכב יעצור כמו שצריך.<O:p></O:p>
מה שבטוח- שלא יהיה לכם ספק- אנחנו הבאים בתור. מכוניות ספורט מצטלמות היטב בעיתון- וקל לשכנע את עם ישראל שכל מי ש"שיפצר גולף תמימה להפוך למכונית פרארי STI" (או כל שטות מפגרת שנכתבה שם) הוא עבריין כבד. ומי הבא בתור? נכון- אלה ש"מחריבים את הטבע". מניסיון של חברים ותיקים שלי שעדיין במכוניות כביש, המשטרה הציעה לכל מי שנתפס לעשות "עסקה" – שוטר בלבוש אזרחי יצטרף אליו בפעם הבאה שיש מפגש של מכוניות ספורט וכל מה שבעל הרכב יצטרך לעשות יהיה לרמוז שמדובר במכונית משופרת- והשוטרים כבר יגיעו לביתו של "העבריין המסוכן". מסיבה זו, דרך אגב, היתי נזהר מלענות על כל מיני שרשורי "אחים שלי מה יש לכם מתחת למכסה המנוע חחחחחח".<O:p></O:p>

kobiarava
27-08-10, 14:11
כצפוי,
איזכור המילה "משטרע" יוצר תגובה פבלובית.

להשכלה:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%AA%D7%A0%D7%99%D7%94_%D7%A7%D7 %9C%D7%90%D7%A1%D7%99%D7%AA

יואב, תודה על האבחנה המדוייקת. עכשיו, כשאתה מכיר כבר את רזי ויקיפדיה, תריץ בבקשה חיפוש על המונח "תסמונת שטוקהולם". להשכלה...

קובי

דרור ברלי
27-08-10, 15:41
מה שמטריד אותי בכל הסיפור הזה, זה לא אם השיפורים חוקיים או לא, אם המכוניות המשודרגות עוצרות או לא (אני מוכן לחתום לכם שכל המכוניות הללו מתוחזקות ובטיחותיות יותר מכל משפחתומטית מתפרקת בת 15 שבעליה החסכן/קמצן מתחזק אותה תחזוקת שבר ב"מוסכים" נידחים, נוסע על צמיגים ורפידות בלם סיניים, על בולמים גמורים, קפיצים עייפים), אלא שאף אחד מה"עבריינים" האלה לא נתפס על חם כשהוא מתחרה במירוץ לא חוקי.

המשטרע הגיעה לאנשים הביתה, כשהמכוניות שלהם חונות. עומדות במקומן. הם הואשמו רטרואקטיבית בכל מיני כוונות לבצע פשעים עתידיים שאול יהיו ואולי לא...
מחר יגיעו גם אליכם - כי הג'יפ שלכם מוגבה ונעול כי בכוונתכם "להחריב את הטבע", כי הצמיגים שלו רחבים בשביל לנסוע "בחול של חוף הים" ועוד שטויות כיד הדמיון הטובה של יחצ"ני המשטרע.

המשטרע הרעה הזו שלא עושה כלום כשמדובר בפשיעה, מוצאת כוח אדם ותקציבי עתק כדי לצאת למבצעים מתוקשרים ומיוחצ"נים שכל מטרתם התעללות באזרחים תמימים. וזה, מר טל רותם חברי הטוב - למה אנחנו שונאים את המשטרע. כי הם לא רק נותנים לנו שירות רע, ולא רק כי הם בורים ועמי ארצות, משוללי כל ידע והבנה בתחום הזה שהם פתאום מתעסקים בו בהתלהבות בלתי מוסתרת (לא פלא, הרי לא משלמים להם מספיק כדי שיבינו או יחשבו), אלא שהם גם מתנהגים כמו קלגסים במשטר טוטליטרי. שוטר כזה לא יקבל ממני אפילו כוס מים. אני מבטיח לך.

היום הם מחרימים מכוניות בטיעון של כוונה לעבור עבירה, מחר הם גם יעלימו אנשים שדעותיהם לא מתיישרות עם הקונצנזוס, ומחרתיים יעלימו גם אותך אך ורק כי אתה גדול ומפחיד, אז אתה בטח גם אלים ואולי אפילו בעל פוטנציאל להיות רוצח מסוכן, למרות שאתה נוסע בניסן טידה לא משופרת...

גל שחם
27-08-10, 16:01
גם אני קראתי ונדהמתי.

לא האמנתי HOW LOW CAN YOU GO.

"הרכב מאיץ מ-0 למאה קמ"ש ב 7 שניות "?!

כל כתבה כזו וכל סרטון ב U TUBE רק מוכיח את אשר אנחנו יודעים כבר......

אין גבול לטפשות של בוחני המשטרע.

רפי

רפי
תגובתך לא מקצעית
תקן אותי,אם אני טועה. סובארו אימפרזה 1.6 רגילה וסובארו אימפרזה STI, מצויידות באותם בלמים ?
אותם בולמים ? אותם צמיגים ? אותם קפיצים ? אותם ציריות וכו' וכו'...

לא מקצועים כל השיפורים שמבצעים חובבנים (אולי מקצועיים ומקצוענים בשיפורי מנוע),
מאד לא בטיחותיים והכי גרוע, נוסעים על הכביש.
פורשה טורבו, שמזנקת מ 0 -100 בשלוש וחצי שניות ,מסוגלת גם לעצור בהתאם.

מיצובישי סופר לנסר, שמחוזק לו רק המנוע בעוד 150 כ"ס, מאד לא בטיחותי ! נקודה.
רוצים החברה לנסוע במסלולים,בצאלים או בכל מקום שמסכן רק את עצמם, זה כבר ספורט מוטורי.

מחזק את ידי המשטרה, הפעם.

כמובן שאני חושב ששיפורים צריכים להיות מותרים,במידה ומוסך מורשה,מכונאי,בודק ,או כל גוף מקצועי,שהוסמך לכך,יאשר כי השיפורים אינם פוגעים בבטיחות המשתמשים בכביש.

אריה פאהן
27-08-10, 16:27
הבעיה שאנחנו בד"כ מדברים לעצמנו, כנראה שנולדנו במדינה הלא נכונה בעניין הזה.
ההצעה של קיד נראית לי טובה, מישהו יכול ליישם אותה ?

לצורך הדיון, צריך להיות בישראל מנגנון אשר מאשר את שיפורי הרכב.
קל יותר לבדוק את המכוניות המשופרות, ולהוציא להם תעודת בדיקה, מאשר להשקיע ממון באיתור המכוניות. אני מעריך שמשרד קטן מאוד המכיל 4 מהנדסים ופקיד אחד, יספיקו בהחלט על מנת לבדוק את כל הרכבים אשר שופרו. נניח שכל מהנדס יבדוק רכב אחד ביום, ניתן לבדוק 1000 מכוניות בשנה....נראה שזה עונה על דרישות השוק.
בברכה,
קיד.

טל רותם
27-08-10, 16:40
דרור,
מאיפה אתה יודע שאין מודיעין על הרכבים האלו?
איך אתה יודע שאין צילומי וידיאו של הנהגים האלו משתתפים במרוצים לא חוקיים?
לא סתם ראו את הרכב בחנייה והחליטו לעלות לבעל הרכב הביתה...
אני לא מסמפט את משטרת התנועה (שלא כמו רבים אני כן יודע לעשות את ההבדלה... יש הרבה גופים במשטרה שאנשים לא מודעים לכמה הם חייבים את חייהם לאותם שוטרים...)
אבל ימ"ר תנועה,זה לא אלה שעומדים עם הממל"ז בכביש...
לגבי היחצנות-מיותר לחלוטין... אבל שוב, מנסיון של הדברים הספצפיים האלו-צודקים

ולזה שרשם שהוא התעסק בדברים האלו, אתה חלק מה10% השפויים שדיברתי עליהם,
כי לדוגמא, משפר מאד ידוע מהתחום,שלא נגיד את שמו... החליט בזמנו להתקין לחבר ניטרו בגולף GTI מתחילת שנות ה90... האוטו גם ככה היה משופר, וכח לא היה חסר... הבעייה הייתה כשהוא הגיע לרחוב הנשיאים ברעננה ורצה להראות לחברה איך האוטו פותח... ברחוב של בערך 300 מטר... הוא נעצר בערך 100 מטר בתוך השדה אחרי שטס דרך הצומת באדום כי לא הצליח לעצור,וגם אף אחד לא טרח להסביר לו שהאוטו יקבל תת היגוי או למעשה יהפוך לטיל בליסטי אבל רק בקוו ישר... במזל לא היו הרוגים באותו מקרה, רק הוא נפצע... ופעם זה היה ממש מגניב וכולנו רצנו ושמנו בלון מתחת לכיסא....
שוב,
סוג של נס שאני חי היום....
טל.

yargo
27-08-10, 16:47
זהירות כל הגברים באשר הם

לפי ההגיון הנ"ל:
יש לכם ז*ן בין הרגליים?
המשטרה יכולה להאשים אותכם בנסיון אונס.
הרי יש לכם את כל מה שדרוש לאנוס אשה. לא? :p

ותחשבו על זה ...

lior_b.s
27-08-10, 17:03
יש לי גם סכינים במטבח , זה אומר שאני הולך לשחוט מישהו?...
מה זה ההשוואות הדביליות האלו???
בנאדם לא משקיע אלפי שקלים בשיפורי מנוע סתם כי בא לו...עובדה שלא כולם עושים את זה..הרכבים האלו משתתפים במירוצי רחוב ולא צריך להיות גאון כדי להבין את זה.
הבעייה היא שלא משנה מה המשטרה תעשה, תמיד יהיו את אלו שיגידו שזה לא מספיק, כשעושים מחסומים ובודקים רשיונות מתלוננים למה הם לא יוצאים לרדוף אחרי פושעים אמיתיים..ועוד עשרות עבודות שצריך לעשות!!

בואו נוריד את משטרת התנועה לחודש מהכבישים ונראה איך המדינה תיראה...

רפאל
27-08-10, 18:36
רפי
תגובתך לא מקצעית
תקן אותי,אם אני טועה. סובארו אימפרזה 1.6 רגילה וסובארו אימפרזה STI, מצויידות באותם בלמים ?
אותם בולמים ? אותם צמיגים ? אותם קפיצים ? אותם ציריות וכו' וכו'...

לא מקצועים כל השיפורים שמבצעים חובבנים (אולי מקצועיים ומקצוענים בשיפורי מנוע),
מאד לא בטיחותיים והכי גרוע, נוסעים על הכביש.
פורשה טורבו, שמזנקת מ 0 -100 בשלוש וחצי שניות ,מסוגלת גם לעצור בהתאם.

רוצים החברה לנסוע במסלולים,בצאלים או בכל מקום שמסכן רק את עצמם, זה כבר ספורט מוטורי.

כמובן שאני חושב ששיפורים צריכים להיות מותרים,במידה ומוסך מורשה,מכונאי,בודק ,או כל גוף מקצועי,שהוסמך לכך,יאשר כי השיפורים אינם פוגעים בבטיחות המשתמשים בכביש.

היי גל

גם להוציא דברים מהקשרם זה לא מקצועי - למרות שזה הפך להיות מקצוע אצלך :rolleyes:

אני התכוונתי לכתוב שמכונית שמאיצה מ 0 ל-100 קמ"ש ב 7 שניות זה מה ש"מפחיד" את הבוחן ו"מסכן" את האזרחים - ע"פ דברי הבוחן. ולכן כתבתי את שכתבתי.

לגופו של עניין.
זה ברור שאין את אותם הבולמים, בלמים, צלחות ועוד ועוד.

אבל כאן אני מחזקה את ידיו של קיד.
יש להקים גוף מוסמך - אגב יש אחד כזה קוראים לו "מוסד הטכניון" ככה שלא צריך עלויות הקמה ועליו לבדוק את הרכבים.
אין בעיה לבצע בדיקות זיהום אוויר....
אין בעיה לבדוק איכות בלימה.....
אין בעיה לבדוק איכות בולמים.....

יש בעיה מחשבתית !!!!

ואז אולי מדינתנו תראה קצת אחרת.

אגב גל סתם שאלת תם

איזה בלמים יש ברכב המרוץ שלך שמתהדר ב XXX מאות סוסים ?
האם גם אתה הרכבת מערכת בילום איכותית או שאתה עושה שימוש במערכת המקורית של פאג'רו ?
והאם ידידך עידו הרכיב בלמים המיועדים ל 450 כ"ס שאתם טוענים בטנדר שלו או שעשה שימוש במערכת בילום של סילווארדו הבנויה ל-300 כ"ס :confused::confused::confused::confused:

ותחשוב על זה

רפי

דרור ברלי
27-08-10, 22:08
בואו נוריד את משטרת התנועה לחודש מהכבישים ונראה איך המדינה תיראה...

קדימה!
בוא נעשה את זה!!!

חודש אחד בלי משטרת תנועה בכלל, בתנאי שכל שוטרי ימ"ר התנועה העלובים האלה הולכים לתפוס גנבים.

המדינה הזו תיראה נהדר סוף כל סוף.

lior_b.s
27-08-10, 23:00
דרור עוד אף אחד לא מת מזה שגנבו לו את הרכב...מנהיגה בשכרות כן...

mixael
28-08-10, 02:20
היום הם מחרימים מכוניות בטיעון של כוונה לעבור עבירה, מחר הם גם יעלימו אנשים שדעותיהם לא מתיישרות עם הקונצנזוס, ומחרתיים יעלימו גם אותך אך ורק כי אתה גדול ומפחיד, אז אתה בטח גם אלים ואולי אפילו בעל פוטנציאל להיות רוצח מסוכן, למרות שאתה נוסע בניסן טידה לא משופרת...

למה אתה הולך רחוק?..

בברה"מ של שנות השבעים, מי שניסה לעסוק באמויות לחימה יפניות היה נרדף ע"י הממשלה. בטענה שמי שנותן לאנשים את היכולת להלחם בידיים חשופות, כאילו היה מחלק לאזרחים נשק חם.

אותו המשטר גם היה מטפח ומעודד הלשנות ו"מכירת" שכנים ובני משפחה תמורת "חסינות", בצורה הקיצונית ביותר.

לידיעתכם, היום מי שיש לו חוב לחברת תקשורת (כןכן, גם לנוכלים כמו יס / סלקום) לא יכול לחדש רשיון נהיגה. אתם מבינים את זה ? !
לאן הרקבון במשטר שלנו הגיע??
שלא לדבר על כך שבמקום לתת לאדם את האפשרות לעבוד ולהחזיר את החוב, לוקחים לו את הרגליים שלו (הרשיון).

מדינה בעלת משטר חזק לא צריכה אזרחים חופשיים וחזקים. מדינה חזקה צריכה עדר של שפנים מפוחדים ומדוכאים. שיעשו כל מה שיגידו להם, למען המנהיג.

לא צריך הרבה דמיון כדי להבין לאן חבל הארץ שלנו מתדרדר, ובצעדי ענק... מפחיד.

mixael
28-08-10, 02:29

.
ואני לא אתפלא אם מחר, "על הדרך", ישלחו עוד חבורה של חפרפרות לחפש רכב פיראטי בצבע כחול שנבנה בניגוד לחוק ומשתולל ברחבי הנגב ומסכן מטיילים תמימים וילדים בדואים מסכנים וחסרי ישע. ואז יוכלו לכתוב עוד כותרת ענק דבילית.

הנאשם יטען להגנתו כי בנה את הרכב בהתאם לחוק הספורט המוטורי.
שאלו אותו, באיזה שנה?
יופי, החוק נתקבל רק ב2012. משמע עברת על החוק. תלווה אותנו בבקשה לסנדת הצפרדעים, או שנחרים לך גם את חשבון הבנק. למה? ככה.

mik_l86
28-08-10, 02:42
עוד שרשור הוצאת קיטור + הצעה להקמת גוף שאף אחד לא לוקח פה ברצינות, כמה פעמים היינו בסרט הזה?
מתלוננים על זה שלא תופסים גנבים ומצד שני מתלוננים על זה שהמשטרה בודקת רשיונות (נו ואם אין לך מודיעין על זה שגנבו רכב ותפסת במחסום לא נחשב?, ואם תפסו באחד מ 1000 רכוש גנוב לא נחשב?) העיקר שלא יבדקו.
מסע היחצנות הזה של המשטרה מיותר לחלוטין, לא יודע גם כמה זה חכם ומועיל להקצות כלכך הרבה משאבים לדברים האלו אבל בסופו של יום, יש מעל 350 הרוגים בשנה בכבישים, צריך לעשות עם זה משהוא? (לדעתי לעשות הרבה דברים הפוך ממה שעושים שיהיה ברור), מה ידעו או לא ידעו אפשר רק לנחש?, אכן יש המון שוטרים שחרא הוא מילה יפה עבורם, כן חצי מהם מתעסקים במילוי קופת המדינה ורשות מס נוספת על האזרח הקטן, (זה התפקיד שלהם, הפנייה צריכה לבוא לאלו שקובעים מדיניות) אבל בואו לא נשכח את אלו שעובדים קשה למעננו, שמתעסקים בפריצות, פשיעה, פלילים ועוד, חלקם גם ד"א בלי תמורה.

בואו נפסיק לקטר בכל שרשור שני על זה שהמדינה שלנו דפוקה, הפקידים חרא, קומוניזים ועוד ועוד, הרוב נכון והכל ידוע, או שעושים עם זה משהוא ברצינות, ואם יש הצעה כמו של קיד אז קיד לא רק מציע אלה גם לוקח על עצמו לקדם את הנושא בעזרתנו או שנפסיק לקטר על זה שלא הביאו לנו שוקו בארוחת בוקר ואוכלים את הלחמנייה עם מה שיש.

בברכת יש לנו ארץ נהדרת
מיכאל.

mixael
28-08-10, 02:57
מיכאל...
ניסו כאן להציע הצעות מעשיות. מסיבה מסתורית בעל הבית מחק את האמ-אמא של כל שרשור כזה.

בידידות,
ממיכאל

waseem
28-08-10, 04:51
ועניין השרשור עצמו, אני חושב דווקא שהסיבה היחידה לכך שמשטרה מתנפלת "דווקא" על בעלי רכבים משופרים (אני מנסה עדין להבין את פירוש המילה "משופר"!! , זה לא אומר יותר טוב ?! יותר אמין?! WHATEVER..), משטרת התנועה הארצית מחפשת כותרות בכדי להצדיק את התקציב המנופח שמשלם המסים נאלץ לממן, ואין מה שימשוך יותר ריטנג מכתבות על רכבים "שרירים" , הרי כתבה על מיניבוסים עם ליקוים במערכת הבלימה וההיגוי ושירות ירוד ולא כולל לצורך חסכון בעלויות ורווחים ניכרים לא תמשוך תשומת לב יותר מכתבה על STI ,עם צלחות מחורצות ומחוררות ,מושבים ספורטיבים, חגורות שמהדקות אותך בדיוק איפה שצריך בשעת צרה,בולמים איכותיים, וכן טורבו מאוד אבל מאוד גדול.

משרד התחבורה עם הראש המרובע שלו צריך להכיר בזה ששיפור = חיובי.
והמשטרה "חייבת" לעצור חצי מדינה, כי הם כבר החליטו לעצור ולעקב אנשים כי הם "בעלי פוטנציאל", ולא כי הם אכן עשו, ממש שטות!

וסים

tzagi
28-08-10, 06:43
אני מתפלא עליכם,
אף אחד לא ירד לשורש הבעיה....
וזה.....טורג'מן ה"כתב"
ה"כתבה" הזאת שוות ערך לכול כתבה שהתפרסמה בפראבדה בשנות ה50-60
זה חתיכת פרופגנדה בסיגנון סטליניסטי...
מה העם למד פה?
1.המשטרה מגינה על הציבור מפושעים מסוכנים
2. רכב "משופר" זה סכנה לציבור (כרגיל ותמיד. הרכב מסוכן, הנהג לא)

בושה לכתב בושה לעורך ובושה לעיתון......אבל מה אתם רוצים..
הם בסך הכול כותבים על מה שעם ישראל רוצה לקרוא.

בשלב הראשוני בלימוד עיתונאות, מלמדים את הכתב שהוא אמור להיות נטרלי, הוא אמור לדוווח על שני הצדדים ולתת לקורא לגבש דעה משלו, איכשהו, לפחות ממה שאני רואה וקורא, זה לא קיים בישראל. (אבל גם לא קיים בהמון מקומות בעולם)
אם הכתב היה רוצה להיות נטרלי ופייר...הוא היה כותב שבמדינות "אחרות" אין חוקים נגד שיפור רכב, וגם אין סטטיסטיקה שמחייבת חוקים כאלה, אבל אז....הפרופגנדה לא תהיה אפקטיבית, וכולם יודעים שכול אמצעי מצדיק את המטרה.....נכון?

mik_l86
28-08-10, 11:03
מיכאל...
ניסו כאן להציע הצעות מעשיות. מסיבה מסתורית בעל הבית מחק את האמ-אמא של כל שרשור כזה.

בידידות,
ממיכאל

אני יכול לספור לפחות עוד 10 שרשורים יותר רציניים מזה עכשיו עם המון הצעות מעשיות אבל מכולם יצא 0 מעשים, אבל זה נהדר השרשורים האלו, זה מוציא את העצבים ואז מרגישים יותר טוב כל היום.

צגי, מסכים איתך לחלוטין, אני רואה את זה בכל עיתונות כתובה/לא כתובה שיצא לי לראות שלנו ובחו"ל
אני אישית כבר מזמן לוקח את כל מה שהם מבלבלים שם תמח בערבון מוגבל, כל כתב נהיה מדען גרעין, אסתרטג צבאי, מהנדס רכב מדריך טיולים, רופא ועוד ועוד, העיקר שיקראו מה שהוא כותב ויקבל משכורת, לא משנה אם זאת אמת, חצי אמת וגם מספיק שיהיה משהוא שקשור איכשהוא בדרך כלשהיא למציאות.*

mixael
28-08-10, 14:32
ואסים, לא התכוונתי להיות גזעני. פשוט מרבית האוכלוסיה שמסתובבת בחולות של צאלים בסופי שבוע הם או מטיילים או גנבי מתכות תושבי האיזור.
אם העלבתי, עמך הסליחה.

היפה והחיה
28-08-10, 15:19
שנאור חשין הוא לא הנושא העיקרי ואני לא מתכוון להפוך אותו לנושא העיקרי.

בפורם הזה, כמו הרבה פורומים, יש חברים, שהם יותר חכמים מכל העולם. הם יותר חכמים ממשרד התחבורה, מהרט"ג, מהמשטרה ומכל מה שזז.
עד כדי כך, שהם יכולים להגיד ששנאור אשם בזה שהוא לא שם מחזיר אור ולא הנהג השיכור, שיהיה יכול להניע מכונית רק בנשיפה.

לעינין, יש שינוים ברכב שמחייבים רישום ובדיקה. יכול להיות שרוב השינויים הם לטובה, אבל עדיין יש מיגבלה. רוב השינויים של ריכבי מרוץ לא חוקיים, והמשטרה כן יכולה לבוא ולהוריד רכבים לא חוקיים. ואני לא סומך עליהם יותר מאשר על פרחחים אחרים בכביש.

אפרופו כביש, זה כבר מזמן לא כביש, זה שדה קרב לכל דבר. אנשים לא עושים חשבון לשום דבר, לא לעצור, לא לתור ברמזור, לא לרמזור אדום וגם לא למחסום לרכבת. אז בטח שאני לא סומך על מישהו שהפך את הרכב שלו לרכב מרוץ, שינהג בזהירות ובמהירת המותרת.

כמובן לכל כלל יש יוצא מין הכלל, אבל עדיין הרוב הוא הכלל.

דרור ברלי
28-08-10, 20:58
אני מתפלא עליכם,
אף אחד לא ירד לשורש הבעיה....
וזה.....טורג'מן ה"כתב"
ה"כתבה" הזאת שוות ערך לכול כתבה שהתפרסמה בפראבדה בשנות ה50-60
זה חתיכת פרופגנדה בסיגנון סטליניסטי...
מה העם למד פה?
1.המשטרה מגינה על הציבור מפושעים מסוכנים
2. רכב "משופר" זה סכנה לציבור (כרגיל ותמיד. הרכב מסוכן, הנהג לא)

בושה לכתב בושה לעורך ובושה לעיתון......אבל מה אתם רוצים..
הם בסך הכול כותבים על מה שעם ישראל רוצה לקרוא.

בשלב הראשוני בלימוד עיתונאות, מלמדים את הכתב שהוא אמור להיות נטרלי, הוא אמור לדוווח על שני הצדדים ולתת לקורא לגבש דעה משלו, איכשהו, לפחות ממה שאני רואה וקורא, זה לא קיים בישראל. (אבל גם לא קיים בהמון מקומות בעולם)
אם הכתב היה רוצה להיות נטרלי ופייר...הוא היה כותב שבמדינות "אחרות" אין חוקים נגד שיפור רכב, וגם אין סטטיסטיקה שמחייבת חוקים כאלה, אבל אז....הפרופגנדה לא תהיה אפקטיבית, וכולם יודעים שכול אמצעי מצדיק את המטרה.....נכון?

יותר מזה?....

איך הפרופוגנדה המשטרתית עובדת?
כשהיחצ"ן/דובר של המשטרה מזמינים כתב של העיתון להצטרף ל"מבצע" כזה, הם יקפידו להזמין כל כתב בתנאי שאינו כתב הרכב - כי הוא אולי מבין משהו במכוניות ועלול לחשוף את השקרים שלהם.

כי אם כתב הרכב של העיתון הזה, שהוא לא רק בחור נחמד אלא גם כותב על רכב "רק" איזה 20-25 שנה, יצטרף למבצע כזה, האמת תיחשף והמשטרע עלולה לצאת מזה מה זה רע ובעיקר, מה זה מטומטם...
ויותר אני לא אוסיף בעניין הזה של כתבים שבולעים כל זבל שהמשטרע מאכילה אותם, כי אני כמו שאומרים, "בא מתוך הפוזיציה".

לעניין המודיעין המשובח של המשטרע... טל, אחרי שתפסיק להתלהב כמו ילד מלשחק בשוטרים וגנבים, תחשוב לרגע למה אם למשטרע יש הוכחות מצולמות שפלוני בעל מכונית מסוימת משתתף במירוצי רחובות, מדוע הוא לא נעצר על חם? הרי מירוץ לא חוקי זה נורא מסוכן?... משיהו עלול להיהרג ואני לא צוחק. גם אני חושב שזה מסוכן. אבל עובדה שהם לא עוצרים אותו בשעת מעשה, מתי שאולי חס וחלילה יפגע בעצמו או במישהו אחר, אלא באים אליו הביתה כמו במשטרים חשוכים.
מה אפשר להבין מזה?

1. שאותם מירוצי רחובות אולי לא כאלה מסוכנים כמו שהמשטרע מציירת אותם?...
2. שאין להם באמת מודיעין כל כך מוצק אלא הם מסתמכים על הלשנות?... תפסו מישהו על חם ועשו איתו איזה עיסקה מפוקפקת, שבמסגרתה האישומים נגדו נמחקים בתמורה להסגרת כל החברים שלו בעלי מכוניות משופרות, ואם אפשר גם איזה בעל מוסך שמתעסק בדברים האלה, מה טוב...? קודם כל אני חייב לציין שלהלשין זה אולי אחד החטאים היותר מכוערים שיש אבל זה חוקי ומותר, ואם זה עובד במקרה של סוחרי סמים ופורצים, זה עובד מצוין גם כאן. כנראה. האמת? אני משוכנע שכאן זה עובד הרבה יותר טוב, כי בתכל'ס כאן מדבור באנשים רגילים כמוך וכמוני וכמו כולם פה. לא קרימינלים. תראה לי בנאדם כזה - לא עבריין, אחד שעובד, שעושה מילואים, שחי חיים רגילים ובמקרה גם אוהב מכוניות ואוהב לנהוג, שרוצה כתם לכל החיים בצורת תיק במשטרה ושיסרב להצעה כזו.
ועוד משהו - אני מאמין ב"נאה דורש-נאה מקיים", אז בבקשה תנסו כל מצדדי האכיפה והמשטרע לשכנע אותי במה הרכבים שלכם שונים במשהו מהגולף האדומה הזו. הוא מנמיך, אתם מגביהים. הוא מוסיף סוסים, אתם נועלים דיפרנציאלים ומשחררים סטבילייזרים ובונים פגושים אימתניים ומעמיסים גגונים בעשרות ומאות ק"ג וזה ממש מוסיף ליציבות. אז לפני שמישהו כאן מסנגר על הקלגסים שמשתתפים ב"מבצעים" האלה, שיבדוק נא היטב בציציותיו, כי כמו שאמרתי לא פעם ולא פעמיים - היום אלה מכוניות הכביש המשופרות, מחר זה הג'יפים המשופרים. וכל קישקוש שבעיני השוטר הוא חשוד כמו "ברקסים אדומים" או "בולמים צהובים" יהפוך אותך לקרימינל מסוכן. מעניין גם באיזה תואנה של "תחרויות לא חוקיות" או "החרבה מתוכננת של הטבע" יאשימו אותנו.

כן, זה יוצר אנטגוניזם כלפי כל המשטרה. מה לעשות. נכון שבמשטרה יגידו לכם "מה אתה רוצה ממני, זה לא אני, זה שייך לתנועה, וההוא שייך לסיור, וזה ימ"ר וההוא יחפ"צ והא בכלל שייך למחוז כזה ולא למחוז ההוא. עזוב אותי, תשאל אותם". כל שוטר יתנער מזה ויגיד שמה פתאום, זה לא באחריותו. שזה שייך למשטרה אחרת. ואני אומר - קישקוש בלבוש. זו אותה משטרה בדיוק. אלה אותם מדים, אותו סמל. המימון למבצעים המיותרים, המזיקים האלה, מגיע מאותו מקום - הכיס שלי ושלך. כמו שמבחינת הפלסטיני שגר במחנה פליטים כל החיילים שייכים לאותו צבא ולא ממש משנה לו אם זה גולני או גבעתי, ככה הבוחן העלוב הזה מימ"ר תנועה שלא מבין מה עושה בכלל ומוריד מהכביש מכונית בגלל אגזוז עם סופית מניקל או פילטר פתוח, מוחק כל בדל הערכה שעוד היה איכשהו כלפי שוטר סיור שעובד כמו חמור שישה ימים בשבוע על שכר מינימום ותפס פורץ או שב"ח.

טל רותם
28-08-10, 21:35
דרור,
אני אודה לך אם לא תרשום ואפילו תמחוק את התגובה שבה אתה רושם דברים כמו דרופ קיט,אין לי ממש מושג על מה אתה מדבר גם ככה

ואני אולי ילד, אבל ממש כבר לא מתלהב (וזאת תגובה מאד מצונזרת לאחר מספר דברים שכתבתי ואח"כ מחקתי)
פעם ניסו לעצור את המירוצים האלו "על חם" כל מה שקרה זה שהיתפתחו מרדפים מיותרים שסיכנו הרבה יותר מאת הנהג.... תנסה להיזכר לפני 11 שנים לערך,ברידינג, נהרג נהג BMW שניסה לברוח מהניידות שהגיעו לסגור את המפגש,הוא התהפך מעל השטח הפרדה לתוך התנועה שהגיע ממול... אני ראיתי את זה קורה בעניים שלי, אז מה עדיף?
ולגבי רכבי שטח, אני מסכים גם עם זה, לראות את הערסיאדה שקוראת בבור,אחר כך לראות אותם יוצאים בהיגוי הפוך לתוך כביש החוף עם סופה פתוחה וכמובן ללא חגורות... זה מושך אש,
אני כבר קיבלתי בראש ממתנ"א הרבה יותר ממך,תאמין לי, אמנם אני רק ילד לדברייך, אבל כבר יצא לי להיות ב 8 הלוויות שכולם קשורות בתאונות דרכים של חברים מהפגשים האלו... (וזה אני מדבר איתך כשעוד לא הייתי בן 20 כן...)
אז תמשיך עם הדעות שלך, המדינה חרא,המשטרע,וכל השטויות האחרות,
אני אישית מאד אוהב את המדינה,גם את מרבית תושביה,אפילו תתפלא לשמוע את השוטרים שלה! (שלהבדיל ממך ומהרבה מאד אנשים יודע לעשות את ההבדל בין מתנ"א לבין שאר כוחות המשטרה שבינהם אגב גם ימ"ס(מסתערבים)\ימ"מ\יס"מ וכדומה,
אולי זאת גם הסיבה שלרב אני מחייך ולא בוכה כמה הכל חרא מסביב, תנסה את זה פעם... זה דווקא נחמד...
אם כל כך רע לך כאן, תעבור!
שמעתי שבקנדה נחמד!
טל.

דרור ברלי
28-08-10, 21:44
לי ממש לא רע. השוטרים עוד לא ביקרו אצלי בבית. הגנבים דווקא כן, אבל אף שוטר לא היה שם כדי למנוע את זה, כי כנראה באותו רגע הם התעסקו באגזוזים ובפילטרים פתוחים.

ואל תספר לי על הלוויות. כולל של חברים שנהרגו על הכבישים. אני יכול לגלות לך שאף אחד מהם לא נהרג בגלל בולמים צהובים או ברקסים אדומים, אלא רק כי השתולל, או לא ידע לנהוג, או שזה שהתנגש בו השתולל/לא ידע לנהוג. נהיגה זה עניין שמעורבת בו אחריות רבה, ואני חושב שמחלקים כאן רשיונות להרוג בקלות רבה מדי ושמי שלא יודע לנהוג אבל ממש טוב - אסור לו לעלות על הכביש, וזה עניין לדיון אחר. הבעיה היא שבגלל שיש כל כך הרבה הרוגים בכבישים, המשטרה יוצאת לכביש יותר כדי לנקום בנהגים והרבה פחות למנוע את התאונות.

חבל שכל המצדדים באכיפה הזו לא מסוגלים להבין את המשמעויות של זה שנמצאות הרבה מעבר להורדה של איזה אוטו מהכביש.
אלה דברים שקשורים לדמוקרטיה, לחופש פרט ולחופש קניין. לחופש שלך לנהל את חייך כראות עיניך, כל עוד לא פגעת באף אחד.

ושוב - היום זה שינוי ברכב, שגורם להם לחשוד בך ולהקיש מזה שאתה מתכוון לבצע פשע. מחר אלה יהיו הדעות שלך שעלולות להכניס אותך למעצר. זה מה שבאמת מפחיד אותי.

UNIX
28-08-10, 21:49
אני בטוח שכל המתיפיפים למינהם בשרשור הזה לא קיבלו אף פעם הורדה מהכביש
ולא נתקלו לשמחתם בבוחן שכזה .
אחרי שתתקלו בכזה דבר נראה אתכם רושמים את מה שאתה רושמים כאן .
אגב אני לא רואה שום הבדל בין גולף כזו שחזקה פי 2 ממה שהיא באה במקור לבין אימפרזה טורבו
בשניהם הנהג אשם ולא הרכב בשניהם אפשר לאבד שליטה
ובשניהם אפשר להרוג .

קיד
28-08-10, 21:57
ששנאור אשם בזה שהוא לא שם מחזיר אור ולא הנהג השיכור, שיהיה יכול להניע מכונית רק בנשיפה.

מר חשין אינו הנושא, אבל הדוגמא מצויינת.
מר חשין היה אחראי לתאורת הרכב - אופניים.
בהתאמה, אני אחראי לכך שהג'יפ שלי מואר, ושהיונדאי שלי מוארת.

מר חשין היה אחראי לתקינות הבלמים באופניו.
בהתאמה אני אחראי לתקינות הבלמים בג'יפ בויונדאי, ובהחלט איני תולה אחריות זו על מכון הרישוי.
כמו כן איני תולה אחריות זו על המוסך, משום שאני יכול להשמיד את הבלמים בין הביקורים המתוכננים במוסך, ורק אני אדע על כך.

אני חושב שאמרתי בעבר, השיפר / התיקון ברכב מוטורי צריך להעשות בהתאם לכללי המקצוע. אבל מתקני הסרנים בבית לא מדאיגים אותי. הסיכוי הסטטיסטי שלהם למעורבות בתאונה קטן.
מדאיג אותי יותר נער במוסך פלוני אשר מרכיב רפידות לעשר מכוניות ביום ללא הכשרה וללא פיקוח המנהל המקצועי. ומדאיג אותי נושא הכשרת הנהגים אשר אינה מספקת. די רק לראות את כמות התאונות בכביש 6.

לצורך הדיון, רוב באי הפורום הם עבריינים ברגע בו החליפו אום בגלגל. הנקודה אינה כלל האם בוצע שיפור או שלא בוצע שיפור מספיק לענות: האם בוצע תיקון?? בישראל האזרח אינו יכול לתקן את מכוניתו מכוח חוק. יותר מכך, המדינה, שהיא בעלת המונופול ברישוי מוסכים ומנהלי מוסך, לא מפעילה אף לא מוסד חינוכי אחד בתחום. יסוד הרע בהתנהגות התחבורתית הוא שהמדינה הינה רק גוף גובה כסף / מעניש את האזרח, ואינה גוף מקצועי.

מנסיוני הרב עם שוטרי ובוחני מתנ"א, דיון עם שוטר על תקינות מערכת X ברכב יגמר תמיד בהפסד האזרח, גם לאחר שהשוטר ראה את תעודת המקצוע הנדרשת.

להלן מצע לדיון פורה (גם אני חושב על המשטרה כך וכך אבל זה לא קשור):
על האזרח לשמור תמיד על תקינות רכבו, ונלנהוג בהתאם לתנאי הדרך, וזה כולל אופניים וקלנוע. האם גם אתה נוהג כך בדלת אמותיך, או שלפעמים אתה נוסע "רק עד הבית" עם תקלה קטנה.
על המדינה לבנות גוף מקצועי אשר יספק מענה לאזרח ולשוטר בתחום המוטורי. מענה זה יכלול מוסדות לימוד וגוף בוחן, וכמובן שלימוד תורת הנהיגה יעבור מנהיגה עירונית לנהיגה מתקדמת. האם תהיה מוכן לשלם אגרה לגוף הבוחן ממורת אישור קיט ההגבה שהבאת המחו"ל?
מכוניות בעלות מנוע גדול אינן הגורם לקטל בכבישים! העדר פארק מוטורי גורם למספר נהגים לנסוע מהר בכביש הציבורי. האם גם אתה נוהג לעבור את המהירות המותרת? תמיד, לפעמים, לעיתים, לעיתים רחוקות,
המדינה היא האחראית הבלעדית להעדר ספורט מוטורי. האם זה מתיר לנו לסכן את הציבור?
מרחק העצירה של פרייבט קטן עם מנוע גדול אינו משתנה כתלות בכוח המנוע. מרחק העצירה משתנה כתלות במהירות. הגורם הגביל את הבלימה (בבלימה בודדת) הוא תמיד הצמיג. האם גם אתה חוסך בצמיגים, ושואל כמה עולים 4 צמיגים לפני שבדקת את איכות הצמיג?
יש בישראל עודף פיקוח! אבל זה באשמת האזרחים. חוק הצלילה? רשין משיט סירה? מדריך מוסמך לגלישה (סנפלינג). האם גם אתה נוהג לסכן את עצמך בנושאים בהם יש לך רק ידע בסיסי? לוקח את הילדים לים מבלי שאתה יודע לשחות, מספק לידים שלך אנטיביוטיקה מבלי להוועץ ברופא? מבצע לחברה שלך הפלה לבד כי לא היה לך שכל לעצור בסופרפארם בדרך אליה לפני חודשיים?
בברכה,
קיד.

דרור ברלי
28-08-10, 22:00

בהתאמה אני אחראי לתקינות הבלמים בג'יפ בויונדאי, ובהחלט איני תולה אחריות זו על מכון הרישוי.
כמו כן איני תולה אחריות זו על המוסך, משום שאני יכול להשמיד את הבלמים בין הביקורים המתוכננים במוסך, ורק אני אדע על כך.

אני חושב שאמרתי בעבר, השיפר / התיקון ברכב מוטורי צריך להעשות בהתאם לכללי המקצוע.
מדאיג אותי יותר נער במוסך פלוני אשר מרכיב רפידות לעשר מכוניות ביום ללא הכשרה וללא פיקוח המנהל המקצועי.

לצורך הדיון, רוב באי הפורום הם עבריינים ברגע בו החליפו אום בגלגל. הנקודה אינה כלל האם בוצע שיפור או שלא בוצע שיפור מספיק לענות: האם בוצע תיקון?? בישראל האזרח אינו יכול לתקן את מכוניתו מכוח חוק. יותר מכך, המדינה, שהיא בעלת המונופול ברישוי מוסכים ומנהלי מוסך, לא מפעילה אף לא מוסד חינוכי אחד בתחום. יסוד הרע בהתנהגות התחבורתית הוא שהמדינה הינה רק גוף גובה כסף / מעניש את האזרח, ואינה גוף מקצועי.

מנסיוני הרב עם שוטרי ובוחני מתנ"א, דיון עם שוטר על תקינות מערכת X ברכב יגמר תמיד בהפסד האזרח, גם לאחר שהשוטר ראה את תעודת המקצוע הנדרשת.

על האזרח לשמור תמיד על תקינות רכבו, ונלנהוג בהתאם לתנאי הדרך, וזה כולל אופניים וקלנוע. האם גם אתה נוהג כך בדלת אמותיך?
על המדינה לבנות גוף מקצועי אשר יספק מענה לאזרח ולשוטר בתחום המוטורי. מענה זה יכלול מוסדות לימוד וגוף בוחן, וכמובן שלימוד תורת הנהיגה יעבור מנהיגה עירונית לנהיגה מתקדמת. האם תהיה מוכן לשלם אגרה לגוף הבוחן ממורת אישור קיט ההגבה שהבאת המחו"ל?
מכוניות בעלות מנוע גדול אינן הגורם לקטל בכבישים! העדר פארק מוטורי גורם למספר נהגים לנסוע מהר בכביש הציבורי. האם גם אתה נוהג לעבור את המהירות המותרת? תמיד, לפעמים, לעיתים, לעיתים רחוקות,
מרחק העצירה של פרייבט קטן עם מנוע גדול אינו משתנה כתלות בכוח המנוע. מרחק העצירה משתנה כתלות במהירות. הגורם הגביל את הבלימה (בבלימה בודדת) הוא תמיד הצמיג. האם גם אתה חוסך בצמיגים, ושואל כמה עולים 4 צמיגים לפני שבדקת את איכות הצמיג?
יש בישראל עודף פיקוח! אבל זה באשמת האזרחים. חוק הצלילה? רשין משיט סירה? מדריך מוסמך לגלישה (סנפלינג). האם גם אתה נוהג לסכן את עצמך בנושאים בהם יש לך רק ידע בסיסי? לוקח את הילדים לים מבלי שאתה יודע לשחות, מספק לידים שלך אנטיביוטיקה מבלי להוועץ ברופא? מבצע לחברה שלך הפלה לבד כי לא היה לך שכל לעצור בסופרפארם בדרך אליה לפני חודשיים?
בברכה,
קיד.

אי אפשר היה לכתוב את זה טוב יותר. תודה.
ותחשבו על זה.

UNIX
28-08-10, 22:03
http://www.tunerholics.com/board/viewtopic.php?f=23&t=783&start=20

asafk
28-08-10, 22:25

מיכאל, הדברים שנמחקים כאן הם ניבולי פה, גזענות, לשון הרע ודברים דומים. לפעמים התוכן הראוי עטוף בסגנון לא ראוי.

אסף.

מאיר רוטברג
28-08-10, 22:37
קראת לי דרור?

מצטער לקלקל לך אבל אני מסכים עם כל מילה,
אז מה אתה רוצה שנשב בבית ונבכה על מר גורלינו??

אז כל אחד פועל במקסימום בפינה הקטנה שלו ומנסה לשפר,

ואם מתנדב עוצר את אישתי ביום חמישי ביציאה מהרצליה פיתוח מתנהג מתחת לכל ביקורת
מנסה 7 פעמים אותה בנשיפון ולא מצליח ועד שלא ירדתי מהרכב ניגשתי לשוטר האמיתי במקום והסברתי לו את המצב החוקי לאשורו לא שיחררו אותה ,
אז מה נתייאש?
לא

אריה פאהן
29-08-10, 02:34
הכתבה הזו לא נולדה סתם ככתבת יחסי ציבור, הכתבה הזו מתארת חלק ממלחמת חורמה אמתית שהמשטרה עורכת בשבועות האחרונים .
בתקופה האחרונה נערכו תצפיות ומעקבים בסדנאות שיפורים, למה להתאמץ לתפוס את המופרעים כשהם עורכים מירוץ בכביש ? זה יותר קשה !
יותר קל לצלם ולתעד 20 חברה בסדנת שיפורים ואז להגיע אליהם הביתה.
לצערנו גם הספורט המוטורי נתפס אצלם כרגע כדבר שצריך למגר.

BackDoorMan
29-08-10, 07:08
דרור,
אני אודה לך אם לא תרשום ואפילו תמחוק את התגובה שבה אתה רושם דברים כמו דרופ קיט,אין לי ממש מושג על מה אתה מדבר גם ככה

ואני אולי ילד, אבל ממש כבר לא מתלהב (וזאת תגובה מאד מצונזרת לאחר מספר דברים שכתבתי ואח"כ מחקתי)
פעם ניסו לעצור את המירוצים האלו "על חם" כל מה שקרה זה שהיתפתחו מרדפים מיותרים שסיכנו הרבה יותר מאת הנהג.... תנסה להיזכר לפני 11 שנים לערך,ברידינג, נהרג נהג BMW שניסה לברוח מהניידות שהגיעו לסגור את המפגש,הוא התהפך מעל השטח הפרדה לתוך התנועה שהגיע ממול... אני ראיתי את זה קורה בעניים שלי, אז מה עדיף?
ולגבי רכבי שטח, אני מסכים גם עם זה, לראות את הערסיאדה שקוראת בבור,אחר כך לראות אותם יוצאים בהיגוי הפוך לתוך כביש החוף עם סופה פתוחה וכמובן ללא חגורות... זה מושך אש,
אני כבר קיבלתי בראש ממתנ"א הרבה יותר ממך,תאמין לי, אמנם אני רק ילד לדברייך, אבל כבר יצא לי להיות ב 8 הלוויות שכולם קשורות בתאונות דרכים של חברים מהפגשים האלו... (וזה אני מדבר איתך כשעוד לא הייתי בן 20 כן...)

טל.

הבחור ועוד 4 חבריו לא נהרגו בגלל מרדף ממה שאני יודע.
לא הגיעו שום ניידות לסגור מפגש כי ישבנו ודיברנו ליד הבנינים או על הדשא בשכונה עצמה.
הילד בן ה- 18 שבדיוק קיבל מהאבא 330I חדשה (וסטנדרטית), התחרה עם האימפרזה GT האדומה, בדרך נמיר לכיוון צפון אחרי סמינר הקיבוצים, זה היה בליל שישי, והבחור מנתניה לא ידע כי העירייה נוהגת להשקות את הצמחיה במדרונות בצד
הכביש וכהרגלה לא דאגה אף פעם לניקוז יעיל של מי ההשקיה שנשפכו לשולי הכביש.
הוא איבד שליטה ב 120 קמ"ש כשהגלגלים הימניים איבדו אחיזה על הקטע הרטוב , פגעו באבני השפה
וגרמו להפיכת האוטו באוויר תוך כיסוח עץ ברצועת ההפרדה בין הנתיבים , ונחיתה על גג מכונית של קשישים שנסעו בכיוון הנגדי.

tzagi
29-08-10, 07:22
הילד בן ה- 18 שבדיוק קיבל מהאבא 330I סטנדרטית, התחרה עם האימפרזה GT האדומה,

כול מי שקונה-נותן רכב כזה לבן 16-26 מביא צרות על עצמו ומקבל המתנה,
מצטער, ההורה אשם, והיה אמור להיות מבוגר ולהבין את ההשלכות
אומרים אצלינו,
תן מכונת יריה לקוף, הקוף יגלה איך ללחוץ על ההדק.
אין להאשים את הקוף ברצח.

BackDoorMan
29-08-10, 09:03
מסכים איתך באופן חלקי, המהירות לא הייתה גבוהה מידי גם לרכב חלש בהרבה, ואני לא יודע אם רכב הנעה קידמית היה מצליח להמנע באותם תנאים מהתאונה, מה גם שלמרות ההנעה האחורית של ה 330I , היא היתה מצוידת בבקרת משיכה ויציבות שאמורת לטפל במצבים כאלו.
אפשר לטעון כי רכב כזה בעקיפין מסוכן ויוביל לסיטואציה של גירויי לתחרויות מסוכנות על הכביש, אבל ראיתי לא מעט ערסים על לנסר חבוטה ונחותה בהרבה מה 330I המתחרעים במהירויות הללו.

חינוך , אופציה מסודרת לנהיגה מהירה במסלול חוקי ובעיקר רשלנות של עיריית ת"א תרמה לתאונה ההיא.

דרך אגב, בירידה מאיילון לכיוון קק"ל גני התערוכה , יש בדיוק אותה בעיה , אתה מגיע בלילה לסיבוב בירידה במהירות X , מבחין בשלוליות המים מההשקייה של הצמחיה באי התנועה, מקלל את כל העולם
תוך בלימה, ומתפלל שהצמיגים יחזיקו מעמד .

יונתןמצפה
29-08-10, 09:25
לי יש משהו אחד להגיד. והנה, כנראה שלא תאהבו את זה ומן הסתם זה גם ימשוך אש. אבל:
בסופו של יום אולי המשטרה מאשימה את הרכבים אבל מי שנותן את הדין הוא מי שנוהג בהם.
אני מנסה להיזכר בכל הפעמים שיצא לי לראות רכב משופר כזה בנסיעה. רכב עם צמיגים בחתך מירוצים, ניקלים באגזוז ופתח לא מקורי במכסה המנוע (יחד עם עוד כל מיני קישוטים מצועצעים כאלו ואחרים).
אני חושב שבכל הפעמים שראיתי רכב כזה בנסיעה זה היה תו"כ חיתוכי נתיבים, מהירות מופרזת, אי שמירת מרחק, זלזלול בשאר משתמשי הכביש וזלזלול כללי במושג בטיחות.
יודעים מה, עזבו עכשיו את המשטרה. אם בעקבות ה"מבצע" הזה יש פחות כמה נבלות כאלו על הכביש אני יותר רגוע.
ומבחינתי שהמדינה גם תשלח להם איזה מישהו עם כובע גרב שחור שיעשה בהם כרצונו...*העיקר שהאנשים האלו לא יסעו איתי על אותו כביש.
ושימו לב, אני מדבר על אנשים (ולא על מכוניות). אבל מה לעשות, לי טרם יצא לראות רכב משופר כזה (שלא חונה בצד הדרך) אשר נוסע בצורה בטיחותית!!!
(והאמת, אני גם מבין למה.. למה שמישהו ישפר ככה רכב אם הוא לא מתכוון לנצל את זה/או שאין לו איפה לנצל את זה מלבד הכבישים הציבוריים?)

דרור ברלי
29-08-10, 09:26
מצטער.
להאשים את העיריה, את הכביש, את מזג האוויר, זה לא לענין.
מי שנוהג - בב.מ.וו 330, באימפרזה טורבו או בפיאט פנדה, אמור לגלות מינימום של אחריות ולצפות את הלא צפוי, לנהוג בהתאם לתנאי הדרך. גם אם הדרך סלולה רע, התשתיות דפוקות, האספלט מתפורר, השקיית העציצים מציפה את הכביש... תגיד מה שתרצה, הכל נכון. אבל אלה דברים שאינם בשליטתך. מי שכן בשליטתך זו המכונית, ואתה זה שאחראי שהיא תישאר בשליטתך, גם אם זה אומר שתיסע יורת לאט ולא משנה כמה סוסים יש מתחת למכסה. גם פיאט פנדה 1.2 סטנדרטית עם 60 כ"ס משייטת בלי להרגיש על 120 קמ"ש, ויכולה להגיע ל-150 קמ"ש, זה לא אומר שמותר או צריך לנסוע במהירות כזו בשטח עירוני. נהפוך הוא - מי שעושה את זה הוא חסר אחריות ומקומו לא על כביש.

ואני עדיין לא רואה את הקשר בין זה לבין שיפורים. אז פלוני פנה לסדנת שיפורים שהתקינה לו צ'יפ שהוסיף לו 20-30-50 כ"ס. זה הופך אותו למתחרה במירוצי רחוב? אז מה אם יש לו את כל הציוד הדרוש?... זה מזכיר לי איך לפני איזה שלושים שנה בתקופת חג הסוכות, כשכל הילדים הסתובו ברחובות עם קרשים ומסמרים וסדינים ישנים ובנו מהם שלדי סוכות, שוטר עיכב פעם איזה ילד מהשכונה כי היו לו ביד פלאייר ופטיש, ועשה מזה בלגן גדול כי אלה "כלי פריצה". כמו שאמר פה מישהו, אם יש לך ז...ן בין הרגליים, אתה הופך אוטומטית לאנס? הרי אתה מצוייד בכל מה שצריך.

מבצעי האכיפה בעניין הזה מזכירים רופא שמטפל בכאב ראש באמצעות עקירת הציפורניים והשיניים.

דרור ברלי
29-08-10, 09:36
לי יש משהו אחד להגיד. והנה, כנראה שלא תאהבו את זה ומן הסתם זה גם ימשוך אש. אבל:
בסופו של יום אולי המשטרה מאשימה את הרכבים אבל מי שנותן את הדין הוא מי שנוהג בהם.
אני מנסה להיזכר בכל הפעמים שיצא לי לראות רכב משופר כזה בנסיעה. רכב עם צמיגים בחתך מירוצים, ניקלים באגזוז ופתח לא מקורי במכסה המנוע (יחד עם עוד כל מיני קישוטים מצועצעים כאלו ואחרים).
אני חושב שבכל הפעמים שראיתי רכב כזה בנסיעה זה היה תו"כ חיתוכי נתיבים, מהירות מופרזת, אי שמירת מרחק, זלזלול בשאר משתמשי הכביש וזלזלול כללי במושג בטיחות.
יודעים מה, עזבו עכשיו את המשטרה. אם בעקבות ה"מבצע" הזה יש פחות כמה נבלות כאלו על הכביש אני יותר רגוע.
ומבחינתי שהמדינה גם תשלח להם איזה מישהו עם כובע גרב שחור שיעשה בהם כרצונו...*העיקר שהאנשים האלו לא יסעו איתי על אותו כביש.
ושימו לב, אני מדבר על אנשים (ולא על מכוניות). אבל מה לעשות, לי טרם יצא לראות רכב משופר כזה (שלא חונה בצד הדרך) אשר נוסע בצורה בטיחותית!!!
(והאמת, אני גם מבין למה.. למה שמישהו ישפר ככה רכב אם הוא לא מתכוון לנצל את זה/או שאין לו איפה לנצל את זה מלבד הכבישים הציבוריים?)

למרות שעקרונית אתה צודק, יש לי בעיה עם התגובה שלך.
כי אתה מדבר על אנשים. ומכוניות, גם כאלה ש"משופרות" בטעם רע, באמת לא נוסעות מעצמן. יש בתוכן נהג.
עכשיו בוא ונחליף את "צמיגי המירוץ" ב"כפכפים", את "ניקל באגזוז" ב"גורמט ושרשר עם ח"י", ואת ה"פתח במכסה המנוע" ב"צבע עור כהה" או "חזות מזרחית". אחר כך נבצע בדיקה סטטיסטית פשוטה ונגלה שאלה בדיוק המאפיינים של ערס מצוי שמתפרע בכביש ודוקר במועדונים.
ואז מה? זו סיבה מספיקה לעצור כל מי שנראה מזרחי ועונד גורמט?... הרי הסיכוי שישתולל בכביש, ידקור מישהו במועדון או יהיה מעורב בקטטה גבוה בעשרות אחוזים מטיפוס אשכנזי לבנבן ורזה עם משקפיים עגולים ועניבה. זה נשמע נורא גזעני, אבל הסטטיסטיקה לא משקרת. חשבת פעם למה בדיוק יש סלקציה גזענית מבחילה במועדונים ולמה מונעים ממי שמונעים להיכנס?

זכותו של אדם להפגין טעם רע. במוזיקה, בלבוש, במכוניות. לדעתי זכותו גם "לשפר" את מכוניתו, ושהמשטרה תעצור את מי שמשתולל. את מי שמתפרע ומסכן את סביבתו. לא את כל מי שנראה לה מחוץ לקונצנזוס.

יונתןמצפה
29-08-10, 10:15
למרות שעקרונית אתה צודק, יש לי בעיה עם התגובה שלך.
כי אתה מדבר על אנשים. ומכוניות, גם כאלה ש"משופרות" בטעם רע, באמת לא נוסעות מעצמן. יש בתוכן נהג.
עכשיו בוא ונחליף את "צמיגי המירוץ" ב"כפכפים", את "ניקל באגזוז" ב"גורמט ושרשר עם ח"י", ואת ה"פתח במכסה המנוע" ב"צבע עור כהה" או "חזות מזרחית". אחר כך נבצע בדיקה סטטיסטית פשוטה ונגלה שאלה בדיוק המאפיינים של ערס מצוי שמתפרע בכביש ודוקר במועדונים.
ואז מה? זו סיבה מספיקה לעצור כל מי שנראה מזרחי ועונד גורמט?... הרי הסיכוי שישתולל בכביש, ידקור מישהו במועדון או יהיה מעורב בקטטה גבוה בעשרות אחוזים מטיפוס אשכנזי לבנבן ורזה עם משקפיים עגולים ועניבה. זה נשמע נורא גזעני, אבל הסטטיסטיקה לא משקרת. חשבת פעם למה בדיוק יש סלקציה גזענית מבחילה במועדונים ולמה מונעים ממי שמונעים להיכנס?

זכותו של אדם להפגין טעם רע. במוזיקה, בלבוש, במכוניות. לדעתי זכותו גם "לשפר" את מכוניתו, ושהמשטרה תעצור את מי שמשתולל. את מי שמתפרע ומסכן את סביבתו. לא את כל מי שנראה לה מחוץ לקונצנזוס.

וואלה דרור, אני חולה על הכתיבה שלך! ההבחנות שלך, והדרך שלך להתנסח בצורה חדה ומדוייקת מעוררות קנאה. (ואני לא ציני!).
ועכשיו תחזור לתגובה שלי. תראה שאני לא תומך בגזירות כנגד מכוניות אלא נגד אנשים.
הרי אנחנו מסכימים באופן עקרוני. אבל אני מנסה בכל הכוח להוציא את הראש מארגז החול (למרות שזה אחלה של ארגז חול גם בשביל הציבור שלנו...) ואני מצביע על משהו שאני רואה. אני לא יכול לגבות אותו בשום נתון סטטיסטי מובהק, אבל מה לעשות, טרם יצא לי לראות רכב העונה לתיאור הנ"ל בזמן שהוא נוסע בצורה בטיחותית.
ואני שוב חוזר על מה שכתבתי, אם פעולתה של המשטרה הורידה כמה נהגים מפתרעים כאלו מהכביש, דיינו.
ושיב לב, גם בהודעה הזו וגם בקודמת אני מדבר על הורדה של נהגים מהכביש ולא מכוניות. משום מה אני בספק אם הנהגים המדוברים הם מהזן המאד מאד נדיר שנוהג ברכב משופר למופת באופן בטיחותי, לפי חוקי התנועה ולא מסכן איש בכביש בציבורי... אבל אתה יודע מה, למען שלטון החוק בישראל חובת ההוכחה שהנהג הזה באמת מסוכן היא על המשטרה!

והנה עוד הערה סטיריאוטיפית: אני בכלל לא אתפלא אם ה"מודיעין" למבצע הזה הגיע מחבר של איזה שוטר שמשתתף באותם אירועים מסכני ציבור. איך באמת הם לא נתפשים בשעת מעשה...??

נדב42
29-08-10, 10:30
אני לא יכול לגבות אותו בשום נתון סטטיסטי מובהק, אבל מה לעשות, טרם יצא לי לראות רכב העונה לתיאור הנ"ל בזמן שהוא נוסע בצורה בטיחותית.

אם כך, ומאחר שהמשטרע מתהדרת לה ב"מודיעין", הרי שבמטותא תמתין לה ניידת מוסווית בנחת ליד הרכב המועד, ותיסע אחריו לראות אם הוא אכן מתפרע, ואז שתעצור את הנהג על נהיגה פרועה ולא על קליפרים אדומים ...

דרך אגב: אותה משטרה עתירת מודיעין גם לא חייבת לקיים מרדף מסוכן אחרי נהג מתפרע. היא יכולה לצלם אותו בוידאו נכנס לרכב ונוהג בפראות, ואז להגיע אליו בניחותא הביתה ...

יש מספר בעיות עם ההצעה שלי:
א. זה מצריך אינטיליגנציה ...
ב. זה מצריך רצון אמיתי לחפש ולמצוא את הנהגים המסוכנים, גם אם הם לא מתחת לפנס ומצטלמים בתאורה המתאימה ...
ג. זה מצריך שהמשטרה תעשה את העבודה שלה: לעצור עבריינים בפועל ולא בפוטנציה ...
ד. זה כנראה יכניס למדינה פחות כסף ...

בהההה ...

BackDoorMan
29-08-10, 10:46
מצטער.
להאשים את העיריה, את הכביש, את מזג האוויר, זה לא לענין.
מי שנוהג - בב.מ.וו 330, באימפרזה טורבו או בפיאט פנדה, אמור לגלות מינימום של אחריות ולצפות את הלא צפוי, לנהוג בהתאם לתנאי הדרך. גם אם הדרך סלולה רע, התשתיות דפוקות, האספלט מתפורר, השקיית העציצים מציפה את הכביש... תגיד מה שתרצה, הכל נכון. אבל אלה דברים שאינם בשליטתך. מי שכן בשליטתך זו המכונית, ואתה זה שאחראי שהיא תישאר בשליטתך, גם אם זה אומר שתיסע יורת לאט ולא משנה כמה סוסים יש מתחת למכסה. גם פיאט פנדה 1.2 סטנדרטית עם 60 כ"ס משייטת בלי להרגיש על 120 קמ"ש, ויכולה להגיע ל-150 קמ"ש, זה לא אומר שמותר או צריך לנסוע במהירות כזו בשטח עירוני. נהפוך הוא - מי שעושה את זה הוא חסר אחריות ומקומו לא על כביש.

.
זה לא סתירה במודגש ?
ע"י שימוש באותה לוגיקה אתה יכול ולהמשיך לטעון שאין צורך בשיפור תשתיות תחבורתיות , גדר הפרדה , מעקה בטיחות מודרני , צבע עם חיכוך ושאר מפגעים, "הגורם האנושי" לא יכול לצפות את הלא צפוי, ואם כן אז הוא יאיט בדיוק איפה שמסוכן, ואם לא אז פשוט נסע כולנו ב 50-60 קמ"ש הכי בטוח.
כשאתה נוהג בערב קיצי, בכביש סלול היטב עם מספר נתיבים אתה לא מצפה לשלוליות בשוליים,
ואני לא מצפה באמצע סיבוב בירידה מהאיילון שהעירייה תשקה גם את הכביש בפרץ יצירתיות.

דרור ברלי
29-08-10, 11:10
אני לא מצפה וגם לא רוצה שמישהו יקח את העקומות שבירידה לאיילון ב-120 קמ"ש. לא בסוסיתא ולא באימפרזה STI, לא במזדה לנטיס סטנדרטית ולא בגולף משופרת, גם בלי שלולית על הכביש, גם אם קוראים לו מיכאל שומאכר או סבסטיאן לואב.
אף בר דעת לא צריך לעשות את זה! ומי שכן עושה את זה, מסכן א תעצמו ואותי ואותך, ומקומו לא מאחורי הגה אלא בתחנת אוטובוס.

זה לא סותר את הצורך הנואש שלנו לקבל מהרשויות תשתיות ראויות עבור כספ יהמיסים המופרזים שהן שודדות מאיתנו, אבל אי אפשר לצפות מאותן רשויות גם לקחת את האחריות על טימטום קטלני של חלק מבני האדם, שאפילו איינשטיין בעצמו אמר פעם שאין לו גבולות.

נדב42
29-08-10, 11:59
כשאתה נוהג בערב קיצי, בכביש סלול היטב עם מספר נתיבים אתה לא מצפה לשלוליות בשוליים,
ואני לא מצפה באמצע סיבוב בירידה מהאיילון שהעירייה תשקה גם את הכביש בפרץ יצירתיות.
מנהגי ההשקייה של העיריות סתומים בעיני ואני לא מצדיק אותם בשום צורה ומובן, אבל בכל מקרה על כל נהג להיות מוכן להתקלות בדרך - למשל כתם שמן על הכביש, שאינו באשמת הרשויות (אם כי באחריותן לנקותו מן הסתם)

היפה והחיה
29-08-10, 12:22
מצטער.
ואני עדיין לא רואה את הקשר בין זה לבין שיפורים.

.

דרור, אתה עוצם עניים. מרוב פחד שאולי יתחילו להתעסק עם גיפים משופרים אתה מצדיק חוליגנים בכביש. מי שמחזק רכב לא עושה את זה לקישוט.

בוא ניקח את הנושא שקרוב אלנו. יש את כל הגיפים השופרים והמחוזקים למינהם. אחרי שהם עברו את הזיק ואת מחמל, הטיולים בשבילים הפכו למשעממים. מה עושים? מטפסים על כל גיבעה והר שיש בנימצא.
את התוצאות רואים טוב מאוד במדבר יהודה ובנגב. אתה בטח יודע שלפני 15 שנים לא היו קוליסים על כל גבעה.

טל רותם
29-08-10, 12:28
הבחור ועוד 4 חבריו לא נהרגו בגלל מרדף ממה שאני יודע.
לא הגיעו שום ניידות לסגור מפגש כי ישבנו ודיברנו ליד הבנינים או על הדשא בשכונה עצמה.
הילד בן ה- 18 שבדיוק קיבל מהאבא 330I חדשה (וסטנדרטית), התחרה עם האימפרזה GT האדומה, בדרך נמיר לכיוון צפון אחרי סמינר הקיבוצים, זה היה בליל שישי, והבחור מנתניה לא ידע כי העירייה נוהגת להשקות את הצמחיה במדרונות בצד
הכביש וכהרגלה לא דאגה אף פעם לניקוז יעיל של מי ההשקיה שנשפכו לשולי הכביש.
הוא איבד שליטה ב 120 קמ"ש כשהגלגלים הימניים איבדו אחיזה על הקטע הרטוב , פגעו באבני השפה
וגרמו להפיכת האוטו באוויר תוך כיסוח עץ ברצועת ההפרדה בין הנתיבים , ונחיתה על גג מכונית של קשישים שנסעו בכיוון הנגדי.

זה לא המקרה שאני מדבר עליו... המקרה הזה התחיל ברידינג בכלל, הבחור ניסה לברוח לכיוון הטיילת ואחרי 5 דקות בערך התהפך בכיוון הנגדי כנראה ניסה לברוח לכיוון איילון... אני לא זוכר את הדגם,אבל בוודאות היא לא הייתה חדשה...
בהתחלה עוד הייה שם צוות בילוש כנראה שדיווח מה קורה, ואח"כ הגיעו עם סירנות ורעש ניידות וניסו לחסום את היציאות מהחניון....

דרך אגב,
כשאתה אומר "החנינו על הדשא ב שכונה,אתה מדבר על איינשטיין?" ;)

elro
29-08-10, 12:39
בוא ניקח את הנושא שקרוב אלנו. יש את כל הגיפים השופרים והמחוזקים למינהם. אחרי שהם עברו את הזיק ואת מחמל, הטיולים בשבילים הפכו למשעממים. מה עושים? מטפסים על כל גיבעה והר שיש בנימצא.
את התוצאות רואים טוב מאוד במדבר יהודה ובנגב. אתה בטח יודע שלפני 15 שנים לא היו קוליסים על כל גבעה.

הסיבה היא ממש לא זאת למה שרואים היום.

הסיבה שיש הרבה יותר רכבים שמסתובבים בשטח ומתוכם יש הרבה נהגים שלא מכירים את הנושא של הירידה מהשבילים ומתוכם יש את המעט שיודעים אבל שמים ז..ן וזה ממש לא קשור לשיפורים, כי חלק מהקוליסים האלה עושים כלים סטנדרטים שרוצים להוכיח שהם יכולים...

דרור ברלי
29-08-10, 13:22
דרור, אתה עוצם עניים. מרוב פחד שאולי יתחילו להתעסק עם גיפים משופרים אתה מצדיק חוליגנים בכביש. מי שמחזק רכב לא עושה את זה לקישוט.

מה אתה אומר. שנים על שנים נסעתי במכוניות כביש משופרות מאוד ולא התחריתי על כביש ציבורי. אפילו לא פעם אחת קטנה בשביל הכיף. אני מכיר עשרות ומאות שמשפרים אבל לא מתחרים ולא משתוללים. משתמשים במכונית המשופרת יום-יום בלי לעבור על החוק, ואת נהיגות הכיף שלהם הם עושים בכבישים נידחים.

מפחד? הג'יפאים שנים על הכוונת ומציקים לנו בקטנה, באמת בקטנה - רק באמצעות ניידות הבדיקה והטסטים וכו'. אחרי שיגמרו עם ה"חוליגנים" עם מכוניות הכביש המשופרות ויחסלו את בתי העסק שמוכרים את האבזרים הנ"ל, אנחנו הבאים בתור. אנחנו וכל מתקין או סדנא שיבצע עבורנו הגבהה, נעילה או שדרוג כלשהו. תזכור מה אמרתי ועוד כמה חודשים ניילל כאן שוב.... מין הסתם אף תאונה לא תימנע כי אין שום קשר ולו קלוש בין הדברים האלה לבין תאונות... ואז החולרות האלה והמשת"פים הצדקניים שלהם שחלקם גם מסתובבים כאן, ילכו לחפש להם שעיר לעזאזל אחר מתחת לפנס אחר.

אז לפי ההגיון העקום שלך ושל הרשויות - כדי להציל את השטח למה לתת דו"ח לעבריין שיורד מהשביל פה ושם? הכי טוב ענישה קולקטיבית. קדימה - לחסל את כל הענף הזה ולהוריד מהכביש את כל הג'יפים...

אף אחד לא מצדיק חוליגניזם. מקומם של חוליגנים מאחורי סורגים ולא על הכביש.

אבל עוד לא הבנתי את הקשר הקלוש בין השתוללות בכבישים ובשטח ובין שיפור כלי רכב? אז לא תאפשר שיפורים - אתה חושב שלא ישתוללו? ישתוללו במכוניות סטנדרטיות ותקניות לגמרי שבולמות פחות טוב, שאוחזות פחות טוב... יודע מה?.... יש מצב שיעשו אפילו יותר תאונות.
כל זמן שאין כאן ספורט מוטורי חוקי ונגיש - כולל מסלולים שכל אחד יכול לבוא אליהם, לשלם סכום כלשהו עבור ביטוח וכו' ולעלות עם הפרייבט שלו לכמה הקפות של ניקוז אדרנלין, אנשים ימשיכו לעשות את זה על כבישים ציבוריים - להרוג ולהיהרג.
יש לי הרבה מה לומר לך גם בעניין רוכבי האופניים המתאבדים... אבל בהזדמנות אחרת.

BackDoorMan
29-08-10, 13:33
זה לא המקרה שאני מדבר עליו... המקרה הזה התחיל ברידינג בכלל, הבחור ניסה לברוח לכיוון הטיילת ואחרי 5 דקות בערך התהפך בכיוון הנגדי כנראה ניסה לברוח לכיוון איילון... אני לא זוכר את הדגם,אבל בוודאות היא לא הייתה חדשה...
בהתחלה עוד הייה שם צוות בילוש כנראה שדיווח מה קורה, ואח"כ הגיעו עם סירנות ורעש ניידות וניסו לחסום את היציאות מהחניון....
דרך אגב,
כשאתה אומר "החנינו על הדשא ב שכונה,אתה מדבר על איינשטיין?" ;)
או.קיי, אז מדובר במקרה אחר בסמיכות זמנים , במקרה שאני מדבר עליו נהרגו כל ה 4-5 חבר'ה
חלק במקום וחלק לאחר שבוע.
אני מדבר על הרחוב המוליך לרידינג ליד הבית של "קולין" , אם זה אומר לך משהו.
אני זוכר טוב את אירוע, הייתי עם אלי חן כשהוא קיבל את הטלפון על התאונה הקטלנית וכולנו
עפנו לשם, אבל כל העולם היה שם, זה נראה כמו אחרי פיגוע רב נפגעים,
אמבולנסים,מכבי אש, מנופים ,זק"א,צוותי צילום ופקק ענק שהשתרך בשני הכיוונים.

אני לא מצפה וגם לא רוצה שמישהו יקח את העקומות שבירידה לאיילון ב-120 קמ"ש. לא בסוסיתא ולא באימפרזה STI, לא במזדה לנטיס סטנדרטית ולא בגולף משופרת, גם בלי שלולית על הכביש, גם אם קוראים לו מיכאל שומאכר או סבסטיאן לואב.
אף בר דעת לא צריך לעשות את זה! ומי שכן עושה את זה, מסכן א תעצמו ואותי ואותך, ומקומו לא מאחורי הגה אלא בתחנת אוטובוס.

זה לא סותר את הצורך הנואש שלנו לקבל מהרשויות תשתיות ראויות עבור כספ יהמיסים המופרזים שהן שודדות מאיתנו, אבל אי אפשר לצפות מאותן רשויות גם לקחת את האחריות על טימטום קטלני של חלק מבני האדם, שאפילו איינשטיין בעצמו אמר פעם שאין לו גבולות.
:D:D:D:D
שמע... אני אולי טוב, אבל לא עד כדי כך...אני מדבר על מהירות יחסית צנועה לעקומה החדה הזו,
קצת יותר מהר מהקצב הרגיל אבל לא בהרבה,גם אז לא יצא לשמחתי לאבד אחיזה ומשנהייתי מודע לנושא ההשקיה אני נוהג די בעדינות שם.
בד"כ החבר'ה עם המפלצות נוהגים במהירויות המפחידות (240- 315קמ"ש ) בעיקר בקו ישר, בשעות מאוד מאוחרות או בכבישים נדחים ורק כשאין תנועה מלפני ומאחורי המכונית .

יקיר גרין
29-08-10, 13:44
כל זמן שאין כאן ספורט מוטורי חוקי ונגיש - כולל מסלולים שכל אחד יכול לבוא אליהם, לשלם סכום כלשהו עבור ביטוח וכו' ולעלות עם הפרייבט שלו לכמה הקפות של ניקוז אדרנלין, אנשים ימשיכו לעשות את זה על כבישים ציבוריים - להרוג ולהיהרג.

דרור, אתה צודק לגמרי!
בארה"ב נהגתי במוסטנג GT שעברה שידרוג מסויים למרוצים (כנראה יחס העברה קצר בסרן האחורי), והרכב היה טיל!
אז פעם בכמה שבועות הייתי נוסע למסלול המרוצים הקרוב, מתחרע כמו שהרכב מבקש, ואז חוזר הביתה ב-60 מייל על הכביש הראשי ... רגוע לגמרי! הבעיה היחידה היתה ההרגל להאיץ בראשון שני כמו שהרכב מבקש, ואז להעביר לחמישי ולנעול את הקרוז ...

אם היה אפשר לעשות את זה פה, המצב היה משמעותית טוב יותר.
ברגע שאנשים צריכים להיות עברינים בשביל לקבל את הפורקן הזה, אז מה זה חשוב אם זה בשישי בלילה באיזה כביש צדדי, או בראשון בבוקר בפקק בכביש החוף ... אתה ממילא עברין.

סוזי המשתוללת
29-08-10, 13:48

אני חושב שאמרתי בעבר, השיפר / התיקון ברכב מוטורי צריך להעשות בהתאם לכללי המקצוע. אבל מתקני הסרנים בבית לא מדאיגים אותי. הסיכוי הסטטיסטי שלהם למעורבות בתאונה קטן.
מדאיג אותי יותר נער במוסך פלוני אשר מרכיב רפידות לעשר מכוניות ביום ללא הכשרה וללא פיקוח המנהל המקצועי. ומדאיג אותי נושא הכשרת הנהגים אשר אינה מספקת. די רק לראות את כמות התאונות בכביש 6.

על האזרח לשמור תמיד על תקינות רכבו, ונלנהוג בהתאם לתנאי הדרך, וזה כולל אופניים וקלנוע. האם גם אתה נוהג כך בדלת אמותיך, או שלפעמים אתה נוסע "רק עד הבית" עם תקלה קטנה.
בברכה,
קיד.

ואני אוסיף
האם לכולכם יש רשיון לטפס על סולם מעל 1.6 מטר ?
כי אם לא כולכם עבריינים!!!
תאונות קורות רק בגלל הגורם האנושי
אוטו שלא נוסע לא עושה תאונה גם אם יהיו לו אלפי סוסים!!
בקיצור חינוך חינוך ועוד חינוך
אבל כאן תמיד בוחרים בדרך הזולה והמהירה@!!

היפה והחיה
29-08-10, 15:20

מה אתה אומר. שנים על שנים נסעתי במכוניות כביש משופרות מאוד ולא התחריתי על כביש ציבורי. אפילו לא פעם אחת קטנה בשביל הכיף. אני מכיר עשרות ומאות שמשפרים אבל לא מתחרים ולא משתוללים. משתמשים במכונית המשופרת יום-יום בלי לעבור על החוק, ואת נהיגות הכיף שלהם הם עושים בכבישים נידחים.

הרי ברור שאתה לא הדוגמא המיצגת. אני בטוח במאה אחוזים שאתה שמרת על החוק. אבל מה הקשר בינך לבין ילדים בני 20 מלאי הורמונים ואנדנלין. אתה באמת מאמין של מה שהם עשו זה לצורך נסיעה ב...? איפה בעצם הם נוסעים במהירות? במגרש חניה ליד הבית?

מפחד? הג'יפאים שנים על הכוונת ומציקים לנו בקטנה, באמת בקטנה - רק באמצעות ניידות הבדיקה והטסטים וכו'. ..., אנחנו הבאים בתור..
... תזכור מה אמרתי ועוד כמה חודשים ניילל כאן שוב...

מין הסתם אף תאונה לא תימנע כי אין שום קשר ולו קלוש בין הדברים האלה לבין תאונות... ואז החולרות האלה והמשת"פים הצדקניים שלהם שחלקם גם מסתובבים כאן, ילכו לחפש להם שעיר לעזאזל אחר מתחת לפנס אחר.
תשמע, אני לא אוהד של המשטרה, וכל מה שהם עושים זה ליחצנות, אבל לטמון את הראש בחול? לחשוב שהילד בן 22, שלקח סוברו שנת 2000, הרכיב שם מנוע של פנטום, ויסע ב 50 קמ"ש ליד בית ספר?
אני שמח שהנאיביות לא עברה מין העולם.

אז לפי ההגיון העקום שלך ושל הרשויות - כדי להציל את השטח למה לתת דו"ח לעבריין שיורד מהשביל פה ושם? הכי טוב ענישה קולקטיבית. קדימה - לחסל את כל הענף הזה ולהוריד מהכביש את כל הג'יפים...

ההיגיון שלי לא עקום. את תוצאות רואים בשטח בצורת נזק.ברור ש ענישה קולקטיבית זה לא הפתרון. לא מזמן אתרת בצחוק על מעלה עוזי, שאם נוריד את כל השיפורים יהיה שוב אתגר בשטח. יכול להיות שזה פתרון טוב.:)

מאיר רוטברג
29-08-10, 16:36
טוב אפשר לסכם קצת ברמה האישית ,
את העולם הזה מכל צדדיו הן ברמת הגיפים והן ברמת המכוניות המשופרות ידוע ומוכר בעיקר בתחום עיסוקי והן בגלל התחביב,

משופר אין הכוונה לניקלים,אש במגבים אגזוז פתוח וזהו,

משופר הכוונה למנוע ווי 8 עם כל האקסטרות של גי אם פרופורמנס שמגיע בהזמנה מיוחדת עם 400 כ"ס אמיתיים על הדיינו ומשם זו ההתחלה ,
אז מה יש לכולם לדבר ולדבר,
אלו שמשפרים בטיירוף ועוסקים בתחרויות לא מתחרים ליד בתי ספר,אלו עובדות וגם המשטרה יודעת את זה,
מי שמשתולל ליד בית ספר זה ילד טיפש שחושב שיש לו מכונית משופרת ויש לו דראק שהגדיל את ההספק ושאר הרכב מקורי ,
אז מה?? מי חושב שהמשטרה עושה אבחנה בין אלו לבין אלו??
יש פה בארץ מכוניות שהושקע בהם מאות אלפי שקלים טופ אוף דה ליין ממש מוצרי קצה ואף אחד מהם לא משתולל בשום מקום,

זה מצטלם יפה ותו לא המעצרים הללו, וכן אותו בוחן ללא הכשרה מקצועית שפוסל את הברקסים "הגדולים המחוררים" מה הוא מבין לא מבין כלום ושום שיחת "קוטר" לא תשנה דבר.

בדיוק כמו סיפורי הקוליסים, אתה לא צריך רכב משופר לפתוח קוליסים בדיוק להייפך, אותו אחד שיש לו ז...ן קטן ורוצה לספר שעלה את מחמל ברוורס עושה קיצורי דרך העיקר למען התמונה,

אלו שהיו בכל מקום עלו הכל ונוסעים בשביל החברה, בשביל הכייף לשבת בערב על כוסית וויסקי ואוכל משובח אלו לא צריכים להוכיח כלום לא ברכב משופר על הכביש ולא בשטח,

אבל דבר לא ישתנה,

מיי טו סנט

BackDoorMan
29-08-10, 18:10
טוב ,אפשר להתנצח עד אינסוף אבל הנקודה ברורה, המשטרה היא אסופה של חדלי אישים עצלנים
הפועלים בדרכים נלוזות כדי להקל על חייהם.
אם היה קל יותר לארוב במפגשים הסודיים כדי לעקוב אחר החבר'ה ולתפוס אותם בשעת עבירה הם היו עושים זאת.

אבל מאחר ומדובר בקבוצה לא מאורגנת, חלשה וללא גיבויי פוליטי,
קל להתעמר בה ולהפעיל עליה שיטות מפוקפקות.

עריכה, לא עברה דקה מכתיבת הפוסט וראיתי את האייטם (http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1186872.html), אין פלא ,הדג מסריח מהראש.

NadavRally
30-08-10, 15:56
לכל החברה הג'יפאים שקצת מתלהמים פה,

שימו לב היטב למה שחברכם דרור ואחרים כותבים! בפורומים אחרים כבר התחילו לפתוח עליכם עיניים! זה לא לעניין לחסל את סצנת השיפורים, זה עוד יותר לא בסדר מהמצב שהיה עד היום שאיכשהו היה אפשר לחיות איתו!

צרת הרכבים המשופרים היא צרת חובבי הרכב כולם וצרתם של כל מי שרוצה לחיות במדינה הזו מעבר ללשרת בצבא ולעבוד בהיטק. לדעתי אפשר לסכם אותה בקיצור ב"רוח מפי".

נדב

יואב פולס
30-08-10, 17:16
ללא מילים.
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000585099&Fromelement=MoreNews

bizon
30-08-10, 17:33
מזל שהם נישארו בחיים כשהוא ספר עד 3 וצעק "אין רכב" ירד לי הלב בחיי פשוט טימטום לפי דעתי כל אחד שמוציא רישיון נהיגה חייב לעשות סיבוב בבית לבינשטיין ולשמוע כמה סיפורים לצערי אני מכיר כמה סיפורים כאלה מעניין האם ההורים של אותו בחור ראו את הסירטון

מור

רפאל
30-08-10, 17:33
יואב אתה צודק מאוד !
אכן סרט שרק עושה אוול ומראה את קצה הקרחון של הבעיה.....

אבל מצד שני מדובר על BMW על קצה גבול היכולת שלה (מד סל"ד על האדום, ספידומטר על הקצה).
לא נראה לי כמו רכב משופר.
נראה כמו רכב סטנדרטי לחלוטין.

אז מה אנחנו רוצים להגיד על הסירטון.
ילדים מטומטמים - כן.
האם צריך רכב משופר כדי להיות מטומטם - לא :rolleyes:

ותחשבו על זה ......

רפי

elro
30-08-10, 17:40
אלה החבר'ה שהמשטרה צריכה להילחם בהם ולא המשפרים, מדובר לדעתי ב BMW סטנדרטי עם נהגים עבריינים שאין קשר בינהם לבין נושא שיפורי הרכב.
דעתי האישית.

UNIX
30-08-10, 18:44
נורא קשה לי להאמין שהסירטון אמיתי אבל אם כן זה טירוף ואם זה באמת פורסם בפייסבוק
הנהג הזה הולך לשלם על כך ביוקר וטוב שכך

mik_l86
31-08-10, 08:59
תראה את המהירות שבה זז פס ההפרדה המקווקו, ותיזכר מהנסיעה האחרונה שלך באיזו מהירות הוא צריך לזוז על 100/120.

גל שחם
31-08-10, 09:11
היי גל

אגב גל סתם שאלת תם

איזה בלמים יש ברכב המרוץ שלך שמתהדר ב XXX מאות סוסים ?
האם גם אתה הרכבת מערכת בילום איכותית או שאתה עושה שימוש במערכת המקורית של פאג'רו ?
והאם ידידך עידו הרכיב בלמים המיועדים ל 450 כ"ס שאתם טוענים בטנדר שלו או שעשה שימוש במערכת בילום של סילווארדו הבנויה ל-300 כ"ס :confused::confused::confused::confused:

ותחשוב על זה

רפי

מערכת הבלמים ברכב שלי, ממש לא סטנדרטית וממש לא מקורית של פאג'רו.

אתה מתחכם ויודע בדיוק למה אני מתכוון, לא ענית לשאלתי,
האם בסובארו STI ובסובארו 1.6 יש אותם בלמים ? ברקסים !?
אי אפשר לקחת ולשפר רק את יחידות הכוח ברכבים, אם הם לא בנויים אותו דבר.

BackDoorMan
31-08-10, 09:27
אני לא מכיר אף רכב משופר רציני ללא שיפור מקביל בבלמים ובמיתלים, לפעמים זה התחום הראשון
לשיפור.
גם אם לא שופרו הבלמים צריך להיות שילוב של אדיוט עיוור להמשיך לנהוג כך, מהר מאוד החסרונות
מתגלים,ואז או שמשפרים או שנוהגים לאט יותר.
בוולקן שהייתה לי לפני 13 שנים טיפסתי פעם אחת ל 160 קמ"ש בכביש המהיר כדי לגלות
שבמעבר על גל (בלתי מורגש במהירות נמוכה יותר), החלק האחורי התנתק לשבריר שניה מפחיד מאוד,
זה הספיק לי, במשך שנה שלמה התאפקתי למרות שהרכב מסוגל לגרד את ה 200 קמ"ש, מצב הבולמים והקפיצים לא תאם את תחושת הבטחון שרציתי, עד שהוחלפו הבולמים והקפיצים לקשיחים וקצרים יותר, והרכב הונמך והצמיגים גדלו והורחבו שמרתי על מהירות נמוכה יחסית.

דרור ברלי
31-08-10, 11:54
השעון מראה 260, אבל הב.מ.וו החזקות כמו כל הגרמניות המקבילות - מוגבלות אלקטרונית במפעל ל-250 קמ"ש אמיתיים... היצרן הגרמני היחיד שלא מחוייב להסכם הג'נטלמני ההזוי הנ"ל הוא פורשה, שלא מגביל את מהירות המכוניות שלו. אבל זה לא העניין כאן.
אלה מכוניות שכבר בדגמים הבסיסיים שלהן מאיצות ל-100 קמ"ש בהרבה פחות מ-7 שניות ומגיעות ל-250 קמ"ש אמיתיים - במצבן הסטנדרטי מהחנות. ללא שיפורים. איך "משפרים" אוטו כזה שהוא הכי טוב שאפשר וכבר אין כל כך מה לשפר בו? תכנות מחדש של מחשב המנוע והסרת המגבלה האלקטרונית תביא אותן אל מעבר ל -300 קמ"ש ודי בקלות... וזו רק ההתחלה. בהתאמה למחיר וליכולות - המכוניות הללו הן המשוכללות והבטוחות ביותר שבנמצא ומיועדות לנסוע במהירויות גבוהות, אבל מלבד כבישים מתאימים וחקיקה מתאימה (כמו בגרמניה) הן דורשות גם יכולות נהיגה, נסיון ושיקול דעת בהתאם.
איך למנוע מזבי חוטם לעלו תעל הכביש במפלצות כאלה? מדרגות רישוי/הספק למיניהן כמו באופנועים, או מגבלה ביטוחית כלשהי. בחו"ל כדי שצעיר בן 18 יוכל לנהוג באוטו כזה, פוליסת הביטוח שלו מתייקרת פלאים, בהתאם לרמת הסיכון. ואם בנוסף לגילו הצעיר הוא גם עבריין תנועה עתיר מעללים עם תיק עבירות מתועדות עבה מאוד כמו הטייס-ערס המצולם - סביר להניח שלא יוכל לרכוש לעצמו ביטוח כלל ולכן לא יוכל לנהוג בצורה חוקית אפילו בריקשה.
ברור לי שכאשר מדובר בערסים, מי שעבריין יישאר עבריין וינהג גם ללא ביטוח או רשיון וזו בעייה אחרת, שגם לה יש פתרונות ידועים. אבל עדיין הייתי מצפה מהמדינה להכיר בעובדה שלא המכוניות מסוכנות אלא רק בני אדם שנוהגים בהן.

הערסים האלה לא רואים בעיניים ולא יודעים מהחיים שלהם. צפו בסרט שוב ושוב - במרכז לוח המחוונים נמצא הצג של מחשב הרכב שבמכוניות המשוכללות מאוד הללו מנטר כמעט כל מערכת ברכב, ואם תשימו לב - הוא מתריע על בעיה באחד הצמיגים (לחץ אויר נמוך או משהו דומה - ציור של צמיג וסימן קריאה) לא צריך לתאר לכם את המשמעות של צמיג מתפוצץ במהירות הזו.

היפה והחיה
31-08-10, 13:36
הערסים האלה לא רואים בעיניים ולא יודעים מהחיים שלהם. צפו בסרט שוב ושוב - במרכז לוח המחוונים נמצא הצג של מחשב הרכב שבמכוניות המשוכללות מאוד הללו מנטר כמעט כל מערכת ברכב, ואם תשימו לב - הוא מתריע על בעיה באחד הצמיגים (לחץ אויר נמוך או משהו דומה - ציור של צמיג וסימן קריאה) לא צריך לתאר לכם את המשמעות של צמיג מתפוצץ במהירות הזו.
עזוב ביטוח, אם הוא ,היה חושב איך הוא הולך להסביר להורים של החברים שלו, למה הם נהרגו בתאונה, אולי הוא לא היה נוהג ככה.

על הערסים האלה דיברתי כל הזמן, לא על אנשים שלוקחים את העינין במקצוענות.
כל ערב וכל לילה, שומעים חריקות צמיגים של הערסים האלה. ועכשיו אתה מבין שהם לא הלכו למהנדס רכב שיחשב עבורם איזה בלמים מחוזקים הם צריכים להתקין.

את הערסים האלה, אין לי שום בעיה שמשטרת(היצחצנות) תצוד בכל דרך.

דרור ברלי
31-08-10, 13:52
ושוב אתה נופל לתוך המלכודת שמשטרת ישראל טומנת לך ומטפל בכאב הראש באמצעות עקירת ציפורניים.

מאיפה אתה יודע שהב.מ.וו הזו משופרת?
ב.מ.וו סדרה 5 או סדרה 7 סטנדרטיות לא צריכות שום שיפור בשביל לטוס במהירויות האלה. להתלבש על "שיפורים" כתרופת פלא למכת התאונות? זה טיפשות במקרה הטוב. הרי גם ל ךברור שאין קשר בין כל זה לבין תאונות. הבעיה היא באנשים ולא במכוניות. בנאדם רגיל יעשה פה ושם עבירת תנועה בהיסח הדעת - אבל ערסים באים מציויליזציה אחרת, זו שמקדשת את הכוח ואת השופוני. עבורם אלה סימני ההיכר של גבריות. הם עושים עבירות תנועה ולפעמים עבירות פליליות במודע, מתוך זילזול בחוק ובזולתם. יש עוד מגזר שמתנהג ככה, אבל בתרבות הפוליטיקלי-קורקט אסור לדבר על זה בפומבי כי אז זה ייחשב לגזענות.

ערסים מפרפרים גלגלים גם במיצובישי סופר-לנסר מודל 93' רגילה שברגילות, ובשביל להיות ערס ובהמה אתה לא צריך אוטו משופר. נהיגה פרועה היא הבעיה הכי קטנה שלנו עם הערסים - הם פרועים וגסים ובהמות בכל רגע של חייהם, החל מהשנייה בה הם יוצאים מהבית לרחוב. בהמשך, גם הילדים שלהם יהיו ערסים כמוהם.

והכל שוב חוזר לחינוך. רק חינוך.

ניר ל
31-08-10, 15:37
למה אתם הולכים רחוק ?!

אז המשטרה תפסה רכב משופר והורידה מהכביש, יעלה לו קצת כסף וכמה ימים של טרטורים והוא יחזיר את הרכב לכביש. אתם מפחדים שהיום זה הוא ומחר אתם כי גם הבולמים שלכם צהובים ובגלל זה יש סיכוי שיורידו גם אתכם מהכביש - סטטיסטית באמת שאתם יכולים לישון בשקט וגם אם יצליחו להוריד לכם את הרכב מהכביש פעם בימי חייכם - לא יקרה כלום.

תראו מה הולך לקרות כאן אוטוטו - מצלמת אכיפת מהירות דיגיטאלית כל 2 ק"מ כביש, כזו שאוכפת גם פחות מ 20 קמ"ש מעל המותר- זה יקרה בכל הכבישים הכי טובים - זה מס עקיף שהולך לפגוע סטטיסטית בכולנו ללא יוצא מהכלל בתדירות הזויה. אני כבר מצפה לבכי שיציף את האתר כבר בגל הראשון.

לפחות כל בעל רכב הולך לסבול מזה ללא יוצא מהכלל - חכי"ם, שופטי תעבורה, שוטרי תנועה (בזמנם הפנוי). אבל עד שאותם מחוקקים/שופטים יאכלו קצת חרא שהם עצמם בישלו ויטרחו לתקן את המעוות - שימרו על ארנקיכם! תתחילו להתרגל לנהוג במהירות איטית בלתי שפויה כבר עכשיו.

נדב42
31-08-10, 16:50
תתחילו להתרגל לנהוג במהירות איטית בלתי שפויה כבר עכשיו.

ואז שוב נשמע על הנהגים שנרדמו בכביש הערבה ...

יואב פולס
31-08-10, 17:21
יש עוד מגזר שמתנהג ככה, אבל בתרבות הפוליטיקלי-קורקט אסור לדבר על זה בפומבי כי אז זה ייחשב לגזענות.

כבוד למגזר!

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3946739,00.html

אגב דרור,
המגזר עליו אתה מדבר,
בחודשיים האחרונים אני "מבלה" רבות בבית לוינשטיין.
הייצוג למגזר הוא עצום בקרב נפגעי תאונות, בעיקר של צעירים, והרבה מעבר לחלקו היחסי באוכלוסיה.

tallevi
31-08-10, 17:34
למה אתם הולכים רחוק ?!

אז המשטרה תפסה רכב משופר והורידה מהכביש, יעלה לו קצת כסף וכמה ימים של טרטורים והוא יחזיר את הרכב לכביש. אתם מפחדים שהיום זה הוא ומחר אתם כי גם הבולמים שלכם צהובים ובגלל זה יש סיכוי שיורידו גם אתכם מהכביש - סטטיסטית באמת שאתם יכולים לישון בשקט וגם אם יצליחו להוריד לכם את הרכב מהכביש פעם בימי חייכם - לא יקרה כלום.

תראו מה הולך לקרות כאן אוטוטו - מצלמת אכיפת מהירות דיגיטאלית כל 2 ק"מ כביש, כזו שאוכפת גם פחות מ 20 קמ"ש מעל המותר- זה יקרה בכל הכבישים הכי טובים - זה מס עקיף שהולך לפגוע סטטיסטית בכולנו ללא יוצא מהכלל בתדירות הזויה. אני כבר מצפה לבכי שיציף את האתר כבר בגל הראשון.

לפחות כל בעל רכב הולך לסבול מזה ללא יוצא מהכלל - חכי"ם, שופטי תעבורה, שוטרי תנועה (בזמנם הפנוי). אבל עד שאותם מחוקקים/שופטים יאכלו קצת חרא שהם עצמם בישלו ויטרחו לתקן את המעוות - שימרו על ארנקיכם! תתחילו להתרגל לנהוג במהירות איטית בלתי שפויה כבר עכשיו.

לפי הנתון שלך,100-110 קמ"ש עדיין יהיו בתחום הבטוח,נכון?
אם כך,מה כל-כך לא שפוי לנהוג במהירויות האלו?
אני יכול להעיד על עצמי שאני נוהג במהירות הזאת ומרגיש בטוח ורגוע.
אני לא חושב שלשופטי תנועה יש בעיה לנהוג כך. (ח"כים ושוטרי תנועה לא משמשים דוגמא טובה במקרה הזה).

טל.

מאיר רוטברג
31-08-10, 19:40
תקראו את מה שהדגשתי
פשיטה משופרת על המשופרות

מאת: ירון אדרי, מערכת וואלה!
יום חמישי, 26 באוגוסט 2010, 12:37
<STYLE type=text/css> .shr{font-weight:normal;font-size:0;} .shr .sright{width:212px;width:"215px";height:27px;padding-right:3px;} .shr .sright2{overflow:hidden;line-height:0;font-size:0;} .shr .sleft{width:"252px";width:246px;height:27px;padding-left:6px;text-align:left;} .shr .add_tb{padding:5px 25px 5px 15px;background:url(http://iscWZA.walla.co.il/w9/v/item/tgova.gif) no-repeat 100% 5px;color:black} .shr .print{padding:5px 25px 5px 5px;background:url(http://iscWZA.walla.co.il/w9/v/item/print.gif) no-repeat 100% 5px;color:black} .shr .va_top{vertical-align:top;} .shr .pd_t1{padding-top:4px;} .shr .pd_t2{padding-top:6px;} .shr .pd_t3{padding-top:5px;} .shr .vsep{height:16px;width:1px;background:# e0e0e0;margin:5px 12px 0;margin-top:"6px";overflow:hidden;} .shr .i_label{margin:0 0 0 10px;} .shr a.fun161Btn{width:151px;height:31px;text-align:center;line-height:28px;background:url(http://iscWZA.walla.co.il/w9/v/fun/item/playFullSrcn01.gif);display:block;color: white;text-decoration:none !important;} .shr a.fun161Btn:hover{text-decoration:none !important;color:white;} </STYLE>
הוסף תגובה (http://cars.walla.co.il/?w=%2F4705%2F1726335#tb_div) גירסה להדפסה (http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1726335/@@/item/printer)
שתף:http://iscwza.walla.co.il/w9/v/item/i-send_01.gif (javascript:close_after_send();openEmail ();document.getElementById('PrinterDiv') .scrollIntoView();)http://iscwza.walla.co.il/w9/v/item/i-fb_01.jpg (http://www.facebook.com/sharer.php?u=&rand=)http://iscwza.walla.co.il/w9/v/item/twitter.gif (http://twitter.com/home?status=&rand=)http://iscwza.walla.co.il/w9/v/item/mekosharim.gif (http://mekusharim.walla.co.il/share/share.aspx?url=&rand=)

תשעה כלי רכב משופרים נעצרו אמש על ידי המשטרה ונהגיהם עוכבו לחקירה. נבדקים גם מכוני הרישוי בהם הם הועברו טסט

תגיות: משטרת ישראל (http://tags.walla.co.il/משטרת_ישראל),אגף התנועה (http://tags.walla.co.il/אגף_התנועה),שיפורים (http://tags.walla.co.il/שיפורים)
http://mscwza.walla.co.il/w/w-248/471717-18.jpg http://iscwza.walla.co.il/w9/v/zoom.gif (http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1726335/471717/5/@@/media)"המטרה שלנו היא להרחיק את המכונית האלה מהכביש שהנהג שלהם לא יפגע ושלא יפגע באחרים" (צילום: קובי ליאני, למצולמים אין קשר לכתבה) (http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1726335/471717/5/@@/media)

משטרת ישראל ממשיכה במאבקה נגד משפרי המכוניות. היחידה המרכזית של אגף התנועה (http://tags.walla.co.il/אגף_התנועה) פשטה אמש (רביעי) על בתיהם ומקום עבודתם של תשעה בעלי מכוניות משופרות, בפעם השנייה החודש. מדובר בהמשך "מבצע שיפור ניכר" כפי שמכנים אותו באגף התנועה, שמטרתו להרחיק מהכבישים כלי רכב בהם בוצעו שיפורים בניגוד לתקנות משרד התחבורה.

"אנחנו מרכזים כמות של כלי רכב שיש לנו מידע עליהם על שיפורים בניגוד לחוק ובודקים אותם יחד עם הבוחנים", כך אומר לוואלה! רכב סגן ניצב אלון מגן, מפקד היחידה המרכזית באגף התנועה. לדבריו, בין השיפורים העיקריים נמצאים מנועים שנוספו להם מערכות פליטה ויניקה, מגדשי טורבו וכדומה, המעלים את הספקי המכוניות בעשרות ואף מאות אחוזים.

אמש כאמור הגיעו בלשי ובוחני היחידה המרכזית אל בתיהם של הנהגים החשודים וביקשו לבדוק את רכבם. מתוך תשעה כלי רכב שנבדקו, שלושה נמצאו תקינים והשאר הורדו מהכביש בשל השיפורים שעברו ובעליהם עוכבו לחקירה (http://tags.walla.co.il/חקירה). בינהם לדברי המשטרה, פולקסווגן גולף משנת 1993 שמנוע ה-1.3 ל' המקורי שלה הוחלף במנוע של VR6, פיג'ו 205 שהותקן בה מנוע טורבו ופורד סיירה עם שיפור דומה כשבנוסף הותקנו בה מוטות מייצבים וכיסאות ורתמות מירוץ.

בהמשך דבריו אומר מגן כי שני כלי רכב שהיו ברשימותיו אמש, לא נמצאו. "אין לנו בעייה עם זה שמחביאים אותם, כל עוד הרכב לא על הכביש זה בסדר גמור מבחינתנו. המטרה שלנו היא להרחיק את המכונית האלה מהכביש שהנהג שלהם לא יפגע ושלא יפגע באחרים". עוד הוא מוסיף כי אנשיו ימשיכו לנסות ולאתר את כלי הרכב הללו במידה וישובו לכביש.

חוקרים את מכוני הרישוי

מתחילת המבצע הצליחו באגף התנועה לאתר מעל ל-20 כלי רכב, מהם 15 הורדו מהכביש והשאר נמצאו תקינים או שכללו שינויים מינוריים. את המידע על כלי הרכב אוספים רכזי מודיעין "ממקורות שונים", כפי שאומר מגן. נציין כי איתורם יכול להיעשות בקלות רבה דרך האינטרנט (פורמים ייעודיים, פייסבוק וכדומה) וכן רבים מהם מתאספים אחת לתקופה במפגשים קבועים. כמו כן, חלקם על פי המשטרה משתתפים באופן קבוע במירוצים פיראטיים וכי בידיהם קטעי וידאו מצולמים כמו גם קטעי וידאו שהעלו בעלי המכוניות בעצמם ליו-טיוב.

נהגי המכוניות בהן נמצאו שיפורים הועברו כאמור לחקירה, כאשר חלק משני במבצע מבקש לגלות כיצד הם אושרו לנוע בכבישים על ידי מכוני הרישוי במסגרת הטסט השנתי. לדברי שניים מהנחקרים, הם פירקו את הרכב והחזירו אותו למצבו הרגיל כדי לעבור את הטסט ולאחר מכן הרכיבו שוב את החלקים המשופרים. לדברי מספר נחקרים, הם עברו טסט במצבו המשופר של הרכב ובאגף התנועה זימנו לחקירה את בעלי מכוני הרישוי בהם עבר הרכב טסט. מגן מציין כי אלה שנחקרו הכחישו או טענו שזה אינו נכון. בקרוב יזומנו לחקירה בעלי מכוני רישוי נוספים.

באגף התנועה מבקשים להדגיש כי "מבצע שיפור ניכר" ימשיך בשבועות הקרובים בהגעות מרוכזות של צוותי בילוש ובוחנים אל בתי בעלי המכוניות, בעיקר במרכז ובצפון הארץ. "אנחנו נמשיך ונגלה את כלי הרכב, גם את אלה שמחביאים וירדו למחתרת", מסכם מגן.

haim510
31-08-10, 20:03
לפי הנתון שלך,100-110 קמ"ש עדיין יהיו בתחום הבטוח,נכון?
אם כך,מה כל-כך לא שפוי לנהוג במהירויות האלו?
אני יכול להעיד על עצמי שאני נוהג במהירות הזאת ומרגיש בטוח ורגוע.
אני לא חושב שלשופטי תנועה יש בעיה לנהוג כך. (ח"כים ושוטרי תנועה לא משמשים דוגמא טובה במקרה הזה).

טל.

לפי מה שאני הבנתי היא אמורה לצלם כבר בקמש 1 מעל המותר ולא 25 קמש מעל המותר כמו במצלמות הישנות...השינוי נובע מזה שהמצלמות החדשות הם דיגיטליות ולא קיים הגבלה של מס' תמונות בניגוד למצלמות הישנות בעלות הפילם ככה שמעכשיו תצטרך לנסוע 90 קמש בכביש 2 ו-4 ו 100 קמש באיילון ....וכו בשאר הכבישים

דרור ברלי
01-09-10, 02:15
כבוד למגזר!

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3946739,00.html

אגב דרור,
המגזר עליו אתה מדבר,
בחודשיים האחרונים אני "מבלה" רבות בבית לוינשטיין.
הייצוג למגזר הוא עצום בקרב נפגעי תאונות, בעיקר של צעירים, והרבה מעבר לחלקו היחסי באוכלוסיה.

מה שקרה בירושלים לא כל כך קשור.
שתו וודקה, נדפק המוח, וככה זה נגמר.
ליהודים לא חסר בתחום הזה.

אבל הסטטיסטיקות של המגזר בתאונות דרכים הן עובדה ידועה וכואבת.
הם פשוט משתוללים בכבישים. פורעים כל חוק אפשרי.
סע על כביש כפר-סבא-טירה בכל שעות היום ותחווה את זה אחד על אחד.

tzagi
01-09-10, 02:23
מה שקרה בירושלים לא כל כך קשור.
שתו וודקה, נדפק המוח, וככה זה נגמר.
ליהודים לא חסר בתחום הזה.

בגלל מקרים כאלה יש מדינות שבהם צריכת וקניית אלכוהול אסורה לפני גיל 21

בקרוב אצלכם.

דרור ברלי
01-09-10, 02:30
ה"בעיות" שלנו עם מצלמות המהירות החדשות הן:

1. כמעט ואין הגבלה במספר התמונות שהן מסוגלות לצלם ולהעביר למוקד. דו"ח עם תמונה יגיע אליכם הביתה בדואר תוך יום-יומיים.
2. הן מופעלות על ידי קבלן אזרחי ששותף להכנסות ובעל אינטרס כלכלי להגדלת מספר הדו"חות ככל שיתאפשר לו על ידי המשטרע.
3. בקטעי כביש מסוימים יוצבו מצלמות במרווחים של 3 ק"מ ביניהן - יש מצב שתחטפו 6-7 דו"חות בנסיעה אחת, בקטע כביש אחד!
4. המצלמות פועלות באמצעות פסי דריכה ולא באמצעות מכ"מ, ועל כן לא ניתנות לגילוי באמצעות גלאי הרדאר המקובלים.
5. המצלמות מוגנות בתא מתכתי משוריין כנגד ירי ושריפה ומאובטחות ע"י מערכת טלוויזיה במעגל סגור כנגד חבלות.

כל אלה יוצרים מצב של "קרן שפע" רווחית ביותר למדינה, שמפיקה כמות דו"חות שלאחר תקופת ניסוי "מוצלחת במיוחד" גם המשטרה מגדירה אותה כ"בלתי נשלטת".

לאחר תקופה, הנהגים יתרגלו למצב החדש ויפחיתו מהירות - מה שיגרום לירידה במספר הדו"חות ולהקטנת הרווחים. עם הירידה ברווחים, קיים סיכוי שהמצלמות יכוילו למהירויות נמוכות יותר ויותר עד כדי קמ"שים בודדים מעל למהירות המותרת, כדי להבטיח את קצב הנפקת הדו"חות והמשך שוד הכספים מהציבור. הבעיה הקשה ביותר תיווצר בכבישים בהם מהירו תהנסיעה המותרת משתנה על פי תנאי הדרך, דוגמת האיילון. יש שעו תבהן מורת לנסוע 50 קמ"ש יש שעות של 70 ויש שעות של 90. המהירות מופיעה על שלט אלקטרוני ולא תמיד תואמת את תנאי הכביש בפועל, מה שמבטיח שבכמעט כל נסיעה בכביש תקבלו דו"ח, אלא אם תקפידו לזחול לאט במיוחד בלי קשר לשעה ולמצב התנועה.

הפתרון המיידי נגד המצלמות הוא הכי פשוט - לנסוע לאט. אני מרשה לעצמי לנבא שבעלי סיקסים, סמוראים והיילקסים לא יסבלו יותר מדי מהמצלמות הללו.
ראוי לציין שלנסוע לאט זה מסוכן ממש כמו לנסוע מהר מאוד - אז ייהרגו בכבישים כמה עשרות בכל שנה בגלל שיירדמו על הכביש - למדינה ממש לא אכפת שכולכם תיהרגו בתאונות, כל עוד אפשר להאשים את הגורם האנושי כלומר - אתכם.

פיתרון נוסף מנצל את העובדה שרוב המצלמות הללו נייחות ולא ניתנות להעברה קלה ומהירה מנקודה לנקודה - מכשיר חדש שבזיכרון שלו נמצאים כל הנ.צ של המצלמות החדשות, ויתריע בפניהן במרחק בטוח, עומד לצאת לשוק. העלות כ-1,200 שקל פלוס-מינוס. השקעה די משתלמת לאור פוטנציאל הנזק שמצלמות אלה עלולות להסב לחשבון העו"ש שלכם.

עוד פיתרון, שאני בספק אם רבים ינקטו בו - לא לשלם את הדו"ח אלא לבקש להישפט. תיאורטית, המערכת תיסתם במהרה ולא תוכל לטפל בכל תיקי המהירות במסגרת הזמן שהחוק מקציב (עד שנה). מעשית - הנסיון מלמד שעם ישראל מרכין ראש ומשלם את הדו"ח, ולא מנסה להילחם על צדקתו או לסתום את המערכת בבקשות להישפט. זה לא יעבוד.

פיתרון אחרון - כל פוליטיקאי שיבטיח לכם להסיר את המצלמות - תשכחו את כל מה שהוא חושב על מדיניות פנים וחוץ - ותצביעו עבורו.

כל פתרון אחר - או שהוא פלילי (לפוצץ את המצלמות באמצעות מטעני חבלה, לרסס צבע/זפת על העדשות שלהן), או שאינו ישים לאור תרבות האין-מחאה של הציבור הישראלי. בבריטניה המצלמות חובלו/נשרפו/הושמדו באופן סדיר ומבהיל על ידי אזרחים שנמאס להם, ולבסוף רובן הוסרו משום שלממשלה היה מספיק יושר להודות שלא רק שאין לאכיפת המהירות כל השפעה על מספר התאונות, אלא שבקטעים בהם הוצבו מצלמות, דווקא עלה מספר התאונות. אתם רואים ממשלה בישראל שבה שיטת המשטר מבוססת על שקרים, נוכלויות ושחיתות אינסופית, עושה צעד כזה? מגלה יושר כזה?.....

בקיצור - נכון לרגע זה - ציבור הנהגים אכל אותה ברמה ארצית כוללת. סעו לאט ותשתדלו לא להירדם.

דרור ברלי
01-09-10, 02:52
בגלל מקרים כאלה יש מדינות שבהם צריכת וקניית אלכוהול אסורה לפני גיל 21

בקרוב אצלכם.

בקרוב אצלנו?
כבר עכשיו אסור למכור אלכוהול אחרי 23:00 בלילה. זה עוזר?
אתה צריך לראות את הבהלה לוודקה בפיצוציות ובתחנות הדלק בשעה 22:45....

tzagi
01-09-10, 03:01
אני מבין שעוד מעט אתה צריך לקום....
אבל מה קשר לגיל הקונה-צרכן?

דרור ברלי
01-09-10, 08:55
זו בעיה אמיתית.
אבל מה בין מגבלות גיל וכו' למניעת מקרים כאלה?....
יש כאן אצלנו הרבה חכמולוגים שקוראים גם לא לתת רשיון נהיגה לפני גיל 21. להזכירך ולהזכירם - נערים בני 20-21 נוהגים כאן בטנקים, מטיסים F16 ומפקדים על מחלקות ופלוגות. אז כשהם יוצאים הביתה לחופש פעם בשבועיים לא תיתן להם לנהוג במזדה 3? לא תאפשר לשתות בקבוק בירה?...

גם אני בעד למנוע מילדים ונוער לקנות אלכוהול בכלל, אבל אני ריאלי ויודע שחוקי יובש יועילו כמו כוסות רוח. לא מוכרים להם בפיצוציה אחרי 23:00? אז הם קונים את השתייה מאיזה "קיוסק-בגאז'" במגרש החנייה הסמוך או שקונים לפני 23:00, או שחברים מביאים להם, או שפשוט שותים קודם בבית, לפני שיוצאים.

הרי זה לא יעזור, ימשיכו לשתות. ואז המדינה תעשה כמו שאמרת. מגבלת גיל.
גם זה לא יעזור, אח גדול יקנה להם. חבר מבוגר יותר יקנה. ובסוף יאסרו כאן בכלל על מכירת אלכוהול.
אז מה? לא ישתו בכלל? דווקא ישתו. יזקקו לבד כל מיני נוזלי-זבל וישתו. כמו שהיה באמריקה בשנות היובש.
עונשים קולקטיביים לא רק שלא עוזרים, הם יוצרים אנטגוניזם בציבור.

יש משטרה שאמורה לאכוף את החוק, אבל "אמצעיה מוגבלים" והיא עסוקה רק בשטויות יחצ"ניות. באגזוזים פתוחים, בברקסים אדומים, בכסאות מירוץ. פלא שלא נשארים שוטרים כדי לתפוס גנבים ולעצור שיכורים משתוללים?....
נניח שהיו עוצרים את החבורות של נערים שיכורים שאתה יכול לראות כאן בלילות בכל פינת רחוב, ומאפסנים אותם במגרש הרוסים או באבו כביר למעצר של לילה-שניים, עד שיתפכחו - כולל מתנה בצורת רישום פלילי חביב שילווה אותם לשארית חייהם, (וגם שולחים להורים שלהם חיוב לתשלום עבור ה"מלון" בעלות של לילה-שניים עם פנסיון מלא - מחירים של הילטון) אולי זה יעזור?....

ניר ל
01-09-10, 09:54
אני היום מיין-סטרים, נוהג ביומיום בפוקוס ליסינג שלא סובלת מעודף סוסים ובסופש"ים בפאג'רו דיזל איטי להחריד וסטנדרטי לחלוטין, 50% מהכנסתי לא מגיעה בסוף חודש לחשבון הבנק ובתור שכיר אין לי דרך להימנע מזה. את העובדה שאני חי במדינה חשוכה כבר הפנמתי לפני שנים רבות ואין לי שום סנטימנטים אבל - זה מה יש. אני לא רואה אפשרות להימנע מקבלת דוחו"ת מהירות עפ"י השיטה החדשה. הכבישים שאני נוסע בהם ביומיום הם כבישים רחבים וזורמים שמהירות הנסיעה הסבירה והממוצעת בהם היא 110 קמ"ש, את מהירות הנסיעה שלי אני מתאים לתנאי הדרך ומהירות המכוניות שמסביבי. 21 שנות נהיגה ,0 דוחו"ת מהירות עד היום , 0 תאונות דרכים, גליון עבירות תנועה נקי לחלוטין. פעם אחת עצר אותי שוטר כלב בן כלב על אי מתן זכות קדימה במעבר חציה במהלך "מבצע דוחו"ת משטרתי" והדו"ח בוטל לאחר ערעור.
היום המדינה יוצאת נגדי ושכמותי בפירוש ובאופן מוחלט - הכוונה הרשמית "להילחם בתאונות דרכים" היא עלבון לאינטיליגנציה ויריקה בפרצופי. אני בפירוש אצביע בבחירות הבאות למתמודד שיציע להילחם במדיניות האכיפה הזו, אנשים כמוני ואנחנו רבים - מצביעים ב 15 השנים האחרונות לטובת האינטרס האישי ולא בשביל קשקושים אידאולוגים ששווים לתחת שעה אחרי הבחירות. ככה הצבעתי עבור מפלגת הגימלאים (אני לא גימלאי אבל עוד 30 שנה אהיה) , עבור טומי לפיד בזמנו ועבור ליברמן ששונא את המשטרה. שימו לב כמה מנדטים קיבלה כ"א מהמפלגות האלו שצצו משום מקום ונעלמו/יעלמו באותה מהירות אחרי שלא עמדו בהבטחותיהם. אלו היו מפלגות שהן לשון מאזניים בקואליציה. אני כבר יודע בפירוש מה יהיה בבחירות הבאות, חבל רק שיצטרכו לפצות את הקבלן בהרבה מאד כסף מקופת המדינה וגם את זה אשלם מכיסי- הנזק כבר נעשה.

zilbersh
01-09-10, 09:54
הבעיה הקשה ביותר תיווצר בכבישים בהם מהירו תהנסיעה המותרת משתנה על פי תנאי הדרך, דוגמת האיילון. יש שעו תבהן מורת לנסוע 50 קמ"ש יש שעות של 70 ויש שעות של 90. המהירות מופיעה על שלט אלקטרוני ולא תמיד תואמת את תנאי הכביש בפועל, מה שמבטיח שבכמעט כל נסיעה בכביש תקבלו דו"ח, אלא אם תקפידו לזחול לאט במיוחד בלי קשר לשעה ולמצב התנועה.

דרור לדעתי שלטי המהירות באילון מעידים על מהירות הנסיעה הממוצעת בקטע דרך מסוים,
אך אין כל קשר בינם ובין המהירות המותרת באותו כביש, שהיא קבועה ואחידה לאורך
כל שעות היממה, כאמור ללא קשר לשעה ו/או לעומס התנועה...
או שאני טועה או שאולי נתת למחוקק רעיונות... .-)http://www.jeepolog.com/forums/images/icons/icon10.gif

ניר ל
01-09-10, 11:20
השלטים האלקטרונים על איילון הם שלטים לכל דבר , השליטה עליהם היא ממרכז בקרה שצופה ממצלמות על התנועה בכביש.
אני לא מאמין שזה מעשי לאכוף מהירות על פיהם, הסיבה ליצירת הפקק היא עומס התנועה, אם אנשים ינהגו עפ"י השילוט הפקק לא ישתחרר והם יהפכו להיות הסיבה. מה גם שכאן באמת יהיו רבים שיטרחו לבקש משפט ולטעון שהשלט בדיוק התחלף אחרי שכבר עברו אותו וכו', גם ממשק בין המצלמה לשילוט נראה לי לא יקרה, במקומות שהשילוט משתנה באופן קבוע עפ"י השעה זה כבר עניין אחר .

דרור ברלי
01-09-10, 11:52
אני כבר יודע בפירוש מה יהיה בבחירות הבאות, חבל רק שיצטרכו לפצות את הקבלן בהרבה מאד כסף מקופת המדינה וגם את זה אשלם מכיסי- הנזק כבר נעשה.

למי ניתנה הנבואה ניר?
הלוואי שאתה צודק, כי אז גם אני אשים את אותו פתק.

אל תבנה על זה. עם ישראל מעריץ רק את מי שדורך עליו ביד חזקה וברגל נטויה. עם נעל מסומרת.

ofiredri
01-09-10, 14:13

...
פיתרון נוסף מנצל את העובדה שרוב המצלמות הללו נייחות ולא ניתנות להעברה קלה ומהירה מנקודה לנקודה - מכשיר חדש שבזיכרון שלו נמצאים כל הנ.צ של המצלמות החדשות, ויתריע בפניהן במרחק בטוח, עומד לצאת לשוק. העלות כ-1,200 שקל פלוס-מינוס. השקעה די משתלמת לאור פוטנציאל הנזק שמצלמות אלה עלולות להסב לחשבון העו"ש שלכם.

פתרון כזה כבר קיים כיום, והוא כמעט חינמי ברוב המקרים למשתמשי טלפונים חכמים.

מאיר רוטברג
01-09-10, 14:18
פתרון כזה כבר קיים כיום, והוא כמעט חינמי ברוב המקרים למשתמשי טלפונים חכמים.

ההתראות הללו לטעמי מיושנות לא מעודכנות בזמן אמת

ניר ל
01-09-10, 14:33
כשיש כל 100 מ' מצלמה בכביש שאתה משתמש בו כל הזמן ויש לך GPS שמתריע ללא הפסקה - אתה פשוט סוגר אותו ומתרגל לנהוג לאט. התכנות יהיו יעילות לטיולי סופ"ש בכבישים לא מוכרים אבל יהיו שימושיות רק בסוף התהליך כשיושלם הכיסוי. בכל מקרה היות ומדובר בכבישים מהירים ונוחים שגם עם פאג'רו דיזל ישן צריך לשים לב שלא לחרוג מה"מותר" החדש - אני מניח שאבלה יותר במבט על לוח השעונים מאשר על הכביש, את הפוקוס אני פשוט אנעל בהילוך שני ואתן למנוע לצרוח ב 95 קמ"ש.

דרור ברלי
01-09-10, 14:53
אני מניח שאבלה יותר במבט על לוח השעונים מאשר על הכביש

זו אחת הנגזרות השליליות של ריבוי מצלמות בכבישים (ביחד עם הירדמות), מה שכמובן יגרום ליותר תאונות וליותר נפגעים. לא שזה ממש אכפת למשרד התחבורע, ל"אור ירוק" ולמשטרת התנועה - מבחינתם של שלושת הנ"ל, מה שהכי חשוב זה שהקופה תמשיך לצלצל ושתמיד יהיה אפשר להאשים את "הגורם האנושי".

אפיז
01-09-10, 16:03
כשהייתי ילד שאלתי את המלמד בישיבה מה זה סרסור לדבר עבירה ,ומה זה בדיוק זונה וזנות ...
לא שלא ידעתי , אבל הייה אתגר ,
התשובה הייתה מכות רצח ועמם מוסר השכל =כוחה של השררה !
בשבת סבי שראה את החבורות שאל אותי מדוע? סיפרתי ,חייך ואמר אני אסביר לך אין מתנהלים החיים בימינו , שאל אם אני מודע ויודע על מה מדובר עניתי שאני יודע את הפרטים,
תשובתו נכונה ומדוייקת במשנה תוקף גם היום,
סרסור= משדל לזנות ,מעשה תועבה בכפייה או אחר תמורת שלמונים
זונה =עובדת בכביש= עושה דברו=מוציאה לפועל ,של הסרסור תמורת שלמונים שתמיד
יועברו לכסו של הסרסור,
כל הדרכים והשיטות לביצוע המטלה חוקיים ומגובים ע'י הסרסור,אם יש צורך גם
באמצעים אלימים וכל סנקציה מותרת,מערכת המישפט כמו בסדום מגבה ומאשרת כל ,
קביעה ,חוק ,תקנה (הגיונית או לא)ובעקרון הנך אשם עד שלא תוכיח אחר(התפלאתי )
או שאתה יכול לשלם ואז חזרת למקומך בריא ושלם (מוסר השכל תהייה עשיר או חבר
במאפיה הנ''ל )

כאשר את המדינה מנהלים גנבים ושקרנים וסרסורים אז אין פלא שהמדינה היא בית זונות
והנבלות שולחים את ה...לרדת לכביש להביא כסף
ועליכם שרק בוכים וממשיכים להחליף כל קדנציה גנב שבע בגנב רעב (חבר מביא חבר )
השוטרים עושים את מה שאומרים להם הסרסורים הם צריכים לשרוד וראש גדול מקבל בונוס בעיטה בתחת.!!
מי שהולך לעבוד ברשויות זו בדרך כלל ברירת מחדל ,כולם מנסים להביא לחם
זה שמתנקזים לשם בעיקר זבלים שנהנים (לא תמיד יש יחידי סגולה לצערנו מיעוט )להציק, זה צריך להפנות לבית זונות אחר (ולא חסרים כאילו ) מערכת החינוך וכך הלאה ,
ועל זה יסוכם הכלבים נובחים והשיירה עוברת
במדינת הלא ההחלטי (שזמנה כניראה הולך ותם ) נישאר לי לאחל חג שמח ותמשיכו לשרוד
כי זה מה שיש כאן תרגיל בהשרדות , בהצלחה

tzagi
01-09-10, 18:04
זו בעיה אמיתית.
אבל מה בין מגבלות גיל וכו' למניעת מקרים כאלה?....
יש כאן אצלנו הרבה חכמולוגים שקוראים גם לא לתת רשיון נהיגה לפני גיל 21. להזכירך ולהזכירם - נערים בני 20-21 נוהגים כאן בטנקים, מטיסים F16 ומפקדים על מחלקות ופלוגות. אז כשהם יוצאים הביתה לחופש פעם בשבועיים לא תיתן להם לנהוג במזדה 3? לא תאפשר לשתות בקבוק בירה?...

גם אני בעד למנוע מילדים ונוער לקנות אלכוהול בכלל, אבל אני ריאלי ויודע שחוקי יובש יועילו כמו כוסות רוח. לא מוכרים להם בפיצוציה אחרי 23:00? אז הם קונים את השתייה מאיזה "קיוסק-בגאז'" במגרש החנייה הסמוך או שקונים לפני 23:00, או שחברים מביאים להם, או שפשוט שותים קודם בבית, לפני שיוצאים.

הרי זה לא יעזור, ימשיכו לשתות. ואז המדינה תעשה כמו שאמרת. מגבלת גיל.
גם זה לא יעזור, אח גדול יקנה להם. חבר מבוגר יותר יקנה. ובסוף יאסרו כאן בכלל על מכירת אלכוהול.
אז מה? לא ישתו בכלל? דווקא ישתו. יזקקו לבד כל מיני נוזלי-זבל וישתו. כמו שהיה באמריקה בשנות היובש.
עונשים קולקטיביים לא רק שלא עוזרים, הם יוצרים אנטגוניזם בציבור.

יש משטרה שאמורה לאכוף את החוק, אבל "אמצעיה מוגבלים" והיא עסוקה רק בשטויות יחצ"ניות. באגזוזים פתוחים, בברקסים אדומים, בכסאות מירוץ. פלא שלא נשארים שוטרים כדי לתפוס גנבים ולעצור שיכורים משתוללים?....
נניח שהיו עוצרים את החבורות של נערים שיכורים שאתה יכול לראות כאן בלילות בכל פינת רחוב, ומאפסנים אותם במגרש הרוסים או באבו כביר למעצר של לילה-שניים, עד שיתפכחו - כולל מתנה בצורת רישום פלילי חביב שילווה אותם לשארית חייהם, (וגם שולחים להורים שלהם חיוב לתשלום עבור ה"מלון" בעלות של לילה-שניים עם פנסיון מלא - מחירים של הילטון) אולי זה יעזור?....

כמובן שזה לא פותר את הבעיה ב100%, תמיד יש פרצות בגדר,
אבל זה עובד לא רע, צרף לזה קצת חוקים כמו נער שנעצר בשיכרות (בלי קשר לנהיגה) יאבד רשיון נהיגה (או לא יקבל אם אין) עד גיל 21 ותקבל התרעה מעולה, זה גורם לאנשים לחשוב פעמיים.
אתה יודע מאיפה אני בא עם זה....
אבל גם, מסכים איתך, כול החוקים האלה, בלי אכיפה וחינוך שוים לתחת.
בישראל יש גישה שונה לנוער "בעייתי", הנה סיפור קצר
לא מזמן דיברתי עם חבר באזור המרכז, יש לו בעיה ש"ילדים" ניכנסים לו לג'יפ ומשחקים, שוברים וגונבים דברים
אמרתי לו....תעשה אמבוש, תפוס על חם ותסגיר אותם למישטרה, התחיל לצחוק עלי, אמר: מה המשטרה יעשו להם? יגידו זה ילדים עזוב אותם....אמרתי לא יודע, אצלינו ניתן להגיש כתב תביעה לכל פושע מעל לגיל 10.
שיטת החלונות השבורים....מכיר?

היפה והחיה
01-09-10, 18:28
השרשור הגיע למקומות, שאפילו הצהוב, בימיו הטובים לא הגיע.
הגבלת מהירות ל 100 קמ"ש תרדים את הנהגים.:D
התינוק, מזמן נישפך החוצה עם המים.

dny
02-09-10, 11:00
יש להקים גוף מוסמך - אגב יש אחד כזה קוראים לו "מוסד הטכניון" ככה שלא צריך עלויות הקמה ועליו לבדוק את הרכבים.
אין בעיה לבצע בדיקות זיהום אוויר....
אין בעיה לבדוק איכות בלימה.....
אין בעיה לבדוק איכות בולמים.....

יש בעיה מחשבתית !!!!

לא צריך להקים שום דבר, כי את כל הבדיקות שהזכרת בודקים במבחן השנתי ("טסט" בלע"ז).

רק כדי לסבר את האוזן: באנגליה, כדי להפוך רכב משופר לחוקי צריך - שימו לב - לעבור טסט רגיל. וכאשר אני אומר "רכב משופר" אני לא מתכוון למסנן אוויר מסוג אחר, אלא למשל לגולף MK1 עם מנוע VR6, ועוד מנוע VR6 נוסף במקום המושב האחורי שמניע את הגלגלים האחוריים.

עוברים טסט רגיל, ומבטחים. כמובן שלא כל חברה תבטח את זה, ובטח שלא במחיר של ביטוח לג'אסטי, אבל יש גם חברות ביטוח שמתמחות במכוניות כאלה.

וכמו שאמרו כבר, מי שמשקיע ברכב דואג לשמור עליו ללא שריטה.

דוגמה נוספת ל"רכב משופר" - הסבה מהנעה קדמית להנעה אחורית. שתי הדוגמאות הנ"ל מציאותיות ולא דמיוניות.

הבעיה אצלנו אינה בטיחותית, אלא מחשבתית - כפי שאמרת, ובצדק. הסיבה שאסור לי לחזק בורג במנוע אינה שייכת לבטיחות, אלא לחשיבה קומוניסטית שאומרת שהכל אסור, אבל אם אתה רוצה - תבוא ונדבר. וכידוע, מי שמכיר את האנשים הנכונים לא צריך פרוטקציה.

גם ההצעה להקים מכון מיוחד שיאשר וכולי היא ע"פ החשיבה הזו. הדבר הנכון לעשות הוא לכתוב מראש: רכב צריך שיהיו לו את זה וזה וזה כדי שיורשה לנסוע... רגע.. בעצם יש את זה כבר, וזה בדיוק מה שבודקים בטסט...

אותו דבר מופיע גם באיסור על יבוא חלקים משומשים, כי זה לא בטיחותי. אבל רגע: הרי כל רכב, מרגע שיצא מהסוכנות, הוא משומש, וכל החלקים שבו הם - שומו שמיים - משומשים! ממש חוסר אחריות, לנסוע במכוניות כאלה. לא בטיחותי בכלל...

הבעיה מחשבתית ולא בטיחותית, הבטיחות היא פשוט סיסמא שימושית (על משקל "אדיוטים שימושיים", שכך קרא סטאלין לשמאלנים מערביים תומכי קומוניזם).

דני

ofiredri
02-09-10, 16:39
דני, הרעיון להקים מכון מיוחד או בדיקות יותר קפדניות לרכבים משופרים מגיע מהעובדה שאנחנו עם לא ממושמע והרבה שינויים ברכב עלולים להיעשות בצורה חובבנית ולא מספיק מקצועית. כנראה שבאנגליה רוב השיפורים נעשים ע"י סדנאות ייעודיות אבל בישראל זה יכול להסתכם בפרוייקט של מוסך מורשה שלא נדבר על אצל השכן בחניה.

אני לא טוען שהמוסך המורשה או השכן לא יודעים את העבודה, אני טוען שצריך יותר פיקוח על מנת לוודא שהרכב בטיחותי לנסיעה על הכביש.

בקליפורניה לדוגמא, הרבה עובדים על הרכב של עצמם, ובמודעות קיצונית לבטיחות ותקינות הרכב.
מה שלא בטיחותי, מובל למסלול על עגלה.

ניר ל
02-09-10, 17:44
באנגליה אפשר להעלות כל דבר שייצרת בחצר על הכביש בתנאי שהוא עומד בקריטריונים מסויימים. לא סדנאות ולא בטיח. אפשר לחבר שתי מכוניות מסוגים שונים, אפשר למצוא הרבה תכניות על זה ברשת. טסט רגיל זה לא בכל אופן, יש ספר שלם שבודקים שם אבל ללא ספק כל רכב שמיוצר פה ע"י חובבים וסדנאות היה מקבל שם רישוי בסופו של דבר ועולה על הכביש אחרי שנבחן, תוקנו בו הליקויים ונמצא כשיר. אני מניח אגב שחלק מהכלים היו מוציאים רישוי של טרקטור ואז זה יותר פשוט.

מאיר רוטברג
02-09-10, 18:25
בדיוק מאותו הגיון שמכון הטסטים בכפר סבא סרב לבצע שינוי מידת צמיגים שמותרת על ידי היצרן דבר שהינו חובתו על פי משרד התחבורה.

dny
02-09-10, 18:26
כנראה שבאנגליה רוב השיפורים נעשים ע"י סדנאות ייעודיות אבל בישראל זה יכול להסתכם בפרוייקט של מוסך מורשה שלא נדבר על אצל השכן בחניה.

לא בהכרח. באנגליה מקובל מאד שאנשים מטפלים ברכב שלהם, וגם משפרים.

הענין הוא שאם יש מבחן שנתי, אז מה הצורך באישור נוסף? אם המבחן לא רציני, אז צריך לתקן את הליקויים במבחן ולא להעניש את האזרח.

ברור שתמיד יש אפשרות של ליקוי שלא נמצא במבחן, אבל האפשרות הזו קיימת גם ברכב שיצא משערי המפעל אתמול.

אני חוזר ואומר: זה עניין של גישה. אצלנו מקובל שהכל אסור. זה לא בגלל בטיחות, זה לא גזירה משמיים, זו פשוט שיטה שכזו, שבמקרה טובה יותר לשלטון ופחות לאזרח.

דני

eran4x4
02-09-10, 18:57
השרשור הגיע למקומות, שאפילו הצהוב, בימיו הטובים לא הגיע.
הגבלת מהירות ל 100 קמ"ש תרדים את הנהגים.:D
התינוק, מזמן נישפך החוצה עם המים.

אולי בשבילך זה שטות בשבילי ממש לא

נסיעה במהירות איטית לפחות בעבר היתה גורמת אצלי לירידה ברמת הערנות עד לידי ניקור....

דרור ברלי
02-09-10, 23:30
ביומיים האחרונים בילה אצלי רכב כביש-שטח גרמני חדש מהניילון, אפעס, יוקרתי משהו. תמורת קצת פחות מ-600K שקלים, מקבלים רכב שמהירות השיוט חסרת המאמץ, הנוחה והמאוד-מאוד נעימה שלו, במהלכה ניתן לשמוע מוסיקה שקטה או לנהל שיחה רגועה עם היושב/ת במושב הימני, נמצאת אי שם בין פי אחת וחצי לפי שתיים מהמהירות המותרת בישראל. מיותר לציין את תחושת הביטחון והרוגע, את אחיזת הכביש המעולה ואת התגובה המיידית של מערכות ההיגוי והבלמים.
נהיגה במכונית כזו במהירות המותרת בישראל פשוט בלתי אפשרית ללא הפעלת קרוז-קונטרול. במהירות זחילה של 90 קמ"ש בהילוך הגבוה, המנוע מסתובב ב-1,300 סל"ד בלבד... במהירות הזו אין משוב בצורת רחש צמיגים, לחישת רוח, שום תחושה או ויברציה עדינה של משהו מכני שפועל/מסתובב. הכל חלק כמו משי ושקט כמו קבר. ואז, למרות המיזוג המלטף ולמרות שישנתם שבע שעות בלילה, פשוט מאבדים ריכוז ומנקרים. כדי להחזיר את הריכוז צריך ללחוץ קצת (ממש קצת) ולטפס כהרף עין ל-140-150 קמ"ש. האוטו הזה פשוט לא בנוי להזדחל. הוא רוצה לנסוע. והמהירות החוקית אצלנו שנחשבה לנמוכה יחסית גם לפני 50 שנה, פשוט אונסת אותו שלא כדרך הטבע.
חברים, אלה החוקים שלנו. אין כאן כל קריאה להפר את החוקים האלה, אלא לציין שחוקי המהירות בישראל נותרו אנכרוניסטיים ותקועים בשנות ה-50 וה-60 של המאה הקודמת, בעוד המכוניות עצמן התקדמו שנות דור. בשנת 1960, רוב המשפחתיות העממיות לא ידעו לעבור 120 קמ"ש. היום כל המשפחתומטיות-ליסינג הפשוטות ביותר מגיעות ל-180 קמ"ש בקלות, ובנויות לשייט 130-140 קמ"ש ומעלה בשקט, ללא מאמץ ובבטיחות מלאה.

משרד התחבורע ומשטרת הגבייה - סליחה-התנועה, והגרופי'ס שלהם מ"אור ירוק", מספרים לכם ששורש כל רע הוא במהירות ושהיא אשמה בכל תחלואי המין האנושי. כבר שישים ושתיים שנים שהממסד המאובן של מדינת היהודים פוחד פחד טמיר ומופלא ממהירות ומרכז במלחמת החורמה שלו נגדה את כל משאבי מניעת התאונות שלו - תוצאות אין כמובן, כי כנראה אין שום קשר ולו קלוש, בין מהירות לגרימת תאונות. שישים ושתים שנים של שפיכת משאבי עתק וכספי ציבור לריק. אבל משרד התחבורע, המשטרע, ועמותת העיוועים המסונפת אליהם, לא מוכנים לתת לעובדות לקלקל להם את התיאוריה. יש להם פתרון קסמים ייחודי בדמות 300 מצלמות מהירות, והם מנסים להתאים את הבעיה אליו. שישים ושתיים שנים של הזנחה, התעלמות, שקרים ובורות. אלוהים אדירים, כמה בורות. כל כך הרבה בורות שזה זועק. אם היה כאן פעם שר תחבורע שהתנגד (!) לחגירת חגורות בטיחות בעיר(!!!) בטענה ש"קונטרה עם הידיים על ההגה" זה מספיק, אז למה נלין על מפקד משטרת התנועה שהמחקר הפרטי שלו קובע ש-60 אחוזים, לא פחות, מהתאונות נגרמות בגלל מהירות, ועל בוחן של ימ"ר תנועה שמוריד מהכביש בגלל "ברקסים אדומים"?... שישים ושתיים שנים, עשרים ומשהו אלף הרוגים, ואפילו לא שר תחבורע אחד שייתן את הדין - על ההזנחה, על הבורות, על השקרים, על התוצאות המדממות. רק המהירות תמיד אשמה.
איך הודיע משרד התחבורע? "במהירות אפס אין תאונות". זה גדול. האמת? אפילו ענק. אז אולי לא ניסע בכלל?... יש מצב שנלך ברגל? אולי נתקין הגבלת מהירות של 30 קמ"ש על כל רכב מנועי, כמו שהציע פעם פרופסור מלומד אחד ברצינות מלאה? או שנחזור לנסוע בדיליז'נסים רתומים לסוסים מתל אביב לפתח תקווה ביום וחצי? או סתם לרכב על חמורים נוסח בני דודינו בכפריהם. "מהירות אפס = אין תאונות". תשמעו, זו מסקנה כל כך חכמה ומבריקה, שבוודאי הם מינו וועדה מיוחדת של מקצועני לוגיקה מהאוניברסיטה של חלם ואלה הזיעו דם ודמעות כדי להגיע אליה. אין גבול להתרשמות שלי.

נדב42
03-09-10, 09:18
יצא לי גם לנהוג בטנק כזה (אודי Q7), נסיעה במהירות 160 קמ"ש מרגישה כמו 60 קמ"ש אצלי בויטארה ... מהר מאוד התידדתי עם הקרוז קונטרול ומערכת השמע, זו הדרך היחידה לנהוג בו בארץ במהירות חוקית, אפילו לנסיעות קצרות (וכמובן שאין שום משוב למשהו שקורה מחוץ/מתחת לרכב, פרט למראות שמבזיקות לך אם יש לך משהו בשטח מת כשאתה מאותת לאיזשהו צד ...)

היפה והחיה
03-09-10, 11:52
דרור.
תאונות הן פונקציה של תנועה, כל עוד יש תנועה, יהיו תאונות. אכן הן לא קשורות למהירות כאשר יש תשתית מתאימה. בארץ הכל מתאים למה שהיה צריך לפני 15 שנים. הדוגמא הכי טובה היא כביש מספר אחד, משפירים ועד ת"א. כל ששנתיים יש שם עבודות חדשות. כל הזמן משנים שם את הכביש כי לא חושבים קדימה. אין חשיבה קדימה, אלה כאשר נוצר הפקק חושבים איך לפתור את הביעה הנקודתית, ולא מה יהיה צריך בעוד 10 שנים.
בארופה יש כל קילומטר מפרץ לעצירה במיקרה של פנצר או תקלה כלשהי. כבישים ישרים שכאשר הם נתקלים בהר, יש מנהרה, וכאשר יש עמק שמים גשר (גם אם הוא גבוה מאד.) שלושה מסלולים והפרדה פיזית בין כווני הנסיעה. עד שזה יהיה פה, בכל העולם יהיו כלי תחבורה ללא כבישים.

עיניין המהירות קריטי, כאשר קורה משהו. אם לשבריר שניה התעסקת עם משהו אחר(לכולנו זה קורה), יש משמעות למהירות. גם ביכולת לתקן את הטעות וגם בתוצאה אחרי התאונה.

לעיניין המהירות המרדימה, זה נשמע מגוחך כמו שבעל מכה אומר שזה באשמת האשה שלא מקשיבה לו, או שודד בנקים שטוען שהוא רק מצמצם את רווחי הבנקים וזה תורם לאיזון הכלכלה.

ד ו ר ו ן
03-09-10, 15:56
ויש מקומות שמהשטרה מתנהלת גם ברכבים כאלו..
http://farm4.static.flickr.com/3517/3261356407_2b0f1131a7.jpg

דרור ברלי
05-09-10, 11:04
דרור.
תאונות הן פונקציה של תנועה, כל עוד יש תנועה, יהיו תאונות. אכן הן לא קשורות למהירות כאשר יש תשתית מתאימה. בארץ הכל מתאים למה שהיה צריך לפני 15 שנים. הדוגמא הכי טובה היא כביש מספר אחד, משפירים ועד ת"א. כל ששנתיים יש שם עבודות חדשות. כל הזמן משנים שם את הכביש כי לא חושבים קדימה. אין חשיבה קדימה, אלה כאשר נוצר הפקק חושבים איך לפתור את הביעה הנקודתית, ולא מה יהיה צריך בעוד 10 שנים.
בארופה יש כל קילומטר מפרץ לעצירה במיקרה של פנצר או תקלה כלשהי. כבישים ישרים שכאשר הם נתקלים בהר, יש מנהרה, וכאשר יש עמק שמים גשר (גם אם הוא גבוה מאד.) שלושה מסלולים והפרדה פיזית בין כווני הנסיעה. עד שזה יהיה פה, בכל העולם יהיו כלי תחבורה ללא כבישים.

עיניין המהירות קריטי, כאשר קורה משהו. אם לשבריר שניה התעסקת עם משהו אחר(לכולנו זה קורה), יש משמעות למהירות. גם ביכולת לתקן את הטעות וגם בתוצאה אחרי התאונה.

לעיניין המהירות המרדימה, זה נשמע מגוחך כמו שבעל מכה אומר שזה באשמת האשה שלא מקשיבה לו, או שודד בנקים שטוען שהוא רק מצמצם את רווחי הבנקים וזה תורם לאיזון הכלכלה.

ידידי היקר.
גם באירופה ואפילו בגרמניה, מקדש המהירות - יש לא מעט כבישים שאינם אוטובאן ומהירות הנסיעה בהם מוגבלת ביחס למה שמאפשרים תנאי הכביש וגם נאכפת בהתאם. מאידך, בכבישים המהירים, מהירות הנסיעה המותרת היא בהחלט הגיונית - בין 120 ל-140 קמ"ש (וללא הגבלה כלל בגרמניה).

למרות שאנחנו אוהבים לקטר ובצדק על איכות התשתית בישראל, יש גם לנו כמה וכמה כבישים טובים מאוד שמאפשרים לנסוע בבטיחות מלאה במהירות הגיונית עבור רכב מודרני. קצב התנועה בפועל מאשש את קביעתי זו. כביש 6 כמובן הוא דוגמה טובה - שלשום ואתמול נסעתי עליו ברכב שטח טהור שלמרות שהוא חדש מהשקית הוא אינו מפלצת אוטוסטרדות, במהירות החוקית (110) וגיליתי שאם לא אתאים את עצמי מיד לקצב התנועה (120 ומעלה) אני פשוט יוצר הפרעה לתנועה.
כביש 431 החדש הוא עוד דוגמא טובה לכביש באיכות אירופאית. גם כביש 471 החדש, גם כביש 4, כביש 1 ממחלף שפירים ועד שער הגיא, כביש 2 ברוב חלקיו ועוד כבישים לא מעטים. אבל אם תשים לב היטב - המהירות החוקית בישראל נמוכה מאוד לא רק ביחס לעולם המערבי אלא במיוחד ביחס לאיכות כלי הרכב, ומה שזועק כאן זה שמאמץ אכיפת המהירות מתרכז דווקא באותם כבישים טובים ובטוחים, אלה שמאפשרים לתנועה לזרום במהירות ובנוחות - וזה כל כך פשוט ולא מפליא בכלל - כי פקידוני המדינה הזאת, בציניות שמטריפה את הדעת, ממש עד כדי רשעות לשמה - בכלל לא מעוניינים למנוע תאונות, אלא רק לדפוק עלינו קופה.

אני מתפלא עליך שאתה לא רק טומן את הראש בחול ומתכחש למציאות ולעובדות, אלא אפילו מאמין שהאכיפה הזו באמת עושה לנו חסד (ואלה כבר סימנים מדאיגים של תסמונת שטוקהולם) - אכיפת המהירות כפי שהיא מתבצעת בישראל לא קשורה אפילו לא בקשר קלוש למניעת תאונות - עובדה שלמרות אכיפה מטורללת שאין שנייה לה בעולם, מספר התאונות והנפגעים לא יורד - אכיפת מהירות לא מונעת תאונות אלא סוג של מס דרכים, ותועלתה היחידה בהעשרת קופת המדינה.

ואם אתה רוצה לעשות הקבלות מגוחכות ברמת גן חובה, הרי ש"מהירות אפס = אין תאונות" נשמע אינטילגנטי ועמוק ממש כמו "אין ערבים = אין פיגועים"...

היפה והחיה
05-09-10, 12:34
דבר דבר.
אני לא אמרתי ש מהירות אפס=אין תאונות. את זה ציטתת ממקור אחר.
אני אמרתי שתאונות זה פוקציה של תנועה. וכל עוד יש תנועה, יהיו תאונות. הדוגמא שהכי ממחישה את זה, זו תנועה אוירית, שלמרות שיש מקסימום פיקוח והשגחה, יש תאונות(התנגשיות, כשל טכני וכד').

דוחות תנועה הם חלק משמירת הסדר. לא מדובר רק על מהירות, קח למשל את דיבור בנייד בזמן נסיעה, חגירת חגורות והכי חשוב, אלכוהול. נכון שיש גם עיוות של גביית כספים לשמה ע"י שוטרים מעצבנים, שמתחבאים בפינות, אבל ללא זה המצב היה יותר גרוע, ואיש, הטוב בעניו יעשה.

ולעיניין המכזי (שהתחיל כמישני והפך למרכזי). כאדם, שכותב על עינייני רכב ותחבורה, להגיד שצריך להגביר את המהירות בכבישים כדרך למלחמה בתאונות, זה לא נשמע טוב. (במילים שלך זה היה משהו כמו, הגבלת המהירות גורמת לאנשים להרדם).

לגבי ארופה, כאשר תהיה לנו תרבות נהיגה כמו אצל היקים, יגיע המשיח על חמור לבן.
לא מבין למה הם מרכיבים צופרים למכוניות אם אין להם כוונה להשתמש בהם.

נדב42
05-09-10, 13:13
דוחות תנועה הם חלק משמירת הסדר. לא מדובר רק על מהירות, קח למשל את דיבור בנייד בזמן נסיעה, חגירת חגורות והכי חשוב, אלכוהול. נכון שיש גם עיוות של גביית כספים לשמה ע"י שוטרים מעצבנים, שמתחבאים בפינות, אבל ללא זה המצב היה יותר גרוע, ואיש, הטוב בעניו יעשה.

ולעיניין המכזי (שהתחיל כמישני והפך למרכזי). כאדם, שכותב על עינייני רכב ותחבורה, להגיד שצריך להגביר את המהירות בכבישים כדרך למלחמה בתאונות, זה לא נשמע טוב. (במילים שלך זה היה משהו כמו, הגבלת המהירות גורמת לאנשים להרדם).

הבעייה עם דו"חות התנועה היא שהמשטרה לא מתמקדת באלו שמסוכנים (כי קשה יותר), אלא באלו שנמצאים מתחת לפנס שחלקם הגדול מתיישב עם החלק השני של תשובתי.

אני חושב שאנו חיים במדינת חוק ועלינו לציית לחוקים, למרות שחלקם בלתי הגיוניים בעליל. מהירות הנסיעה המותרת בכבישים מסויימים יכולה להיות גבוהה בהרבה מהמצב כיום, ובכך אני מסכים עם דרור. אני כבר שנים מסרב לנהוג בכביש הערבה, אני פשוט נרדם במהירות החוקית. (ואם אני לא טועה, סטטיסטית, זה הגורם מס' אחד לתאונות בכביש הזה)

elro
05-09-10, 13:19
ומה שזועק כאן זה שמאמץ אכיפת המהירות מתרכז דווקא באותם כבישים טובים ובטוחים, אלה שמאפשרים לתנועה לזרום במהירות ובנוחות

משפט חשוב מאוד ונכון, זה משפט המפתח שמוכיח עד כמה "נלחמים" בתאונות הדרכים!!!

Juv
05-09-10, 15:55
נקודה שעברה לי פתאום בראש -
אני מוכן להתערב שמהירות הנסיעה הממוצעת (כפונקציה של מרחקי הנסיעה) בארץ עלתה באופן די משמעותי בעשר השנים האחרונות.
מצד שני, מספר ההרוגים ירד באופן די משמעותי.
נראה לי שזוהי הוכחה חותכת לכך שאין שום קשר בין מהירות הנסיעה לבטיחות.

וקצת לגבי סטטיסטיקה בתחבורה -
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3935144,00.html
מאמר שנשען על סטטיסטיקה הזויה, דוגמה מצויינת לכך שעם קצת משחקי מספרים יצירתיים אפשר להגיע לאיזו מסקנה שרוצים, במיוחד בתחום התחבורה.

יונתןמצפה
05-09-10, 15:58
דרור, 160 קמ"ש כמהירות מותרת נשמע לי קצת יותר מדי. בוא נסגור על 135...
וברצינות, 431 ב- 160 קמ"ש ייגמר עוד לפני שתספיק להאיץ, וכביש 6 עם הקצב שבו משנים וחוסמים שם מסלולים לא נראה לי דוגמא כ"כ טובה. אה ועוד משהו, מה עם מצב הצמיגים המחורבנים שחצי מהעם שלנו נוסע בהם (כי האוטו בכלל לא היה בטסט כשתחמו על הרשיון?)
בקיצור, מהירות גבוהה זה טוב, אבל זה לא נגמר בזה שיש קטע כביש קטן שמתאים למהירות הזו.
זה דורש הרבה מעבר. דברים כמו מקצוענות בתחזוקת הכבישים, בגרות של הנהגים, ועוד כל מיני דברים (שחלקם באמת וללא ספק קשורים איך לא, בחינוך).
אנחנו עוד לא שם... :(

דרור ברלי
05-09-10, 16:13
טוב. 135. גם 130 מספיק.
גם באוטובאן בגרמניה, זה שלא מוגבל במהירות, מגבילים קטעים שלמים למהירות מתאימה בגלל עבודות או עומסים. הדוגמא שנתתי על כביש 431 מתאימה כי קודם כל זה כביש לא ממש קצר - ממערב ראשל"צ עד מודיעין וכביש 1 - יותר מ-20 ק"מ, שלושה נתיבים (בכמה קטעים גם חמישה) שסלולים באיכות הכי גבוהה בארץ (מה הפלא - זו לא סלילה של מע"צ אלא של חברה פרטית, דניה סיבוס במקרה הזה) ובתנאים אופטימליים אפשר לנסוע בו ממש מהר בבטיחות מלאה. הוא גם מתחבר לכביש 1 בדיוק בקטע האיכותי שלו שגם הוא מאפשר לנהוג מהר בלי בעיה. כשנפתח כביש 431 היתה גם המלצה להתיר בו 110 קמ"ש כמו בכביש 6 אבל המשטרע התנגדה בתוקף. כנראה בגלל שזה יוריד את יבול הדו"חות...
ומה זה קשור לצמיגים? ב-100 קמ"ש המותרים צמיגים בלי אוויר לא מתפוצצים? אבל הבדיקה היחידה שעושים בישראל לצמיגים - הן בטסט והן בבדיקות הפתע בכבישים, היא המידה מול הרישיון... אף אחד לא בודק את מצב הצמיג ואת לחץ האוויר בו. ודווקא הציבור שהכי מודע למצב הצמיגים והכי מקפיד בנושא הזה - ציבור בעלי הג'יפים - הוא זה שנרדף יותר מכולם בגלל צמיגים... אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק, לא? גם זה חינוך.

כשאני מעיר לנהגת שאין לה אוויר בגלגל של מכונית כמעט חדשה לגמרי היא לא עוצרת להחליף כי זה מלכלך את הידיים, והיא גם לא עוצרת ומבקשת ממישהו שיעזור לה להחליף כי היא ממהרת. אחר כך במיון של רמב"ם או סורוקה או וולפסון או בילינסון יהיה לה מספיק זמן לחשוב על זה, אבל אני מבטיח לך שהלקח לא יילמד. היא תמשיך להיות בטוחה ש"האוטו ברח לה" והשוטר שיתראיין בטלויזיה יזמרר את המנטרה הקבועה שהגורם לתאונה הוא "מהירות מופרזת".

אז גם להקפיד על מצב הצמיגים זה חלק מלדעת לנהוג. חלק מחינוך לנהיגה נכונה. מינימום של מודעות למצב הטכני של הרכב. לא נולדים עם הדברים האלה.
אלה דברים נלמדים, ומשום מה, אצלנו לא מלמדים אותם. אז אתה חושב שהגבלת מהירות לערכים שמתאימים לשנות ה-60 של המאה הקודמת, תציל אותנו מהטימטום של עצמנו?

יונתןמצפה
05-09-10, 16:25
אז אתה חושב שהגבלת מהירות לערכים שמתאימים לשנות ה-60 של המאה הקודמת, תציל אותנו מהטימטום של עצמנו?

לא! ולכן אנחנו מסכימים עם 135... ;)

גיא
05-09-10, 17:02
עוד אפשרות לגבי המצלמות

כשיתחילו להיות תאונות ממש על המצלמות ..
אתה נוסע לך להנאתך
פתאום מישהו דופק ברקס חירום מטורף לפניך
אתה ניבהל ודופק גם ברקס
והופה המטומטם שמאחורך ניכנס בך ומעיף אותך להוא שעצר ראשון

ולמה הוא דפק ברקס ? כי הוא ראה את המצלמה וניבהל והוריד מהירות
מתוך סימום של טימטום או שיחה או שיחה בנייד או אללה יודע מה - לא שלט בעצמו ולחץ חזק מידי על הבלמים ..

מד"ב ... ?
אני לא חושב ככה.

דרור ברלי
05-09-10, 19:53
עוד אפשרות לגבי המצלמות

כשיתחילו להיות תאונות ממש על המצלמות ..
אתה נוסע לך להנאתך
פתאום מישהו דופק ברקס חירום מטורף לפניך
אתה ניבהל ודופק גם ברקס
והופה המטומטם שמאחורך ניכנס בך ומעיף אותך להוא שעצר ראשון

ולמה הוא דפק ברקס ? כי הוא ראה את המצלמה וניבהל והוריד מהירות
מתוך סימום של טימטום או שיחה או שיחה בנייד או אללה יודע מה - לא שלט בעצמו ולחץ חזק מידי על הבלמים ..

מד"ב ... ?
אני לא חושב ככה.

זה בדיוק מה שקרה בבריטניה אחרי שתקעו שם מצלמות בכל פינה.
ראשית, להבדיל מישראל, בחו"ל כל תאונת דרכים, גם אם היא תאונת נזק בלבד (ללא נפגעים), אפילו נזק קל כמו פנס או פגוש, מחייבת דיווח למשטרה ונוכחות שוטר במקום התאונה שימלא דו"ח על התאונה - מה שמספק נתונים הרבה יותר מדוייקים ומציאותיים על מספר התאונות וחומרתן. במהל ךהשנים הסטיסטיקה הראתה שמאז שהוצבו מצלמות בקטעי כביש מסויימים, מהירות הנסיעה ירדה אבל מספר תאונות הדרכים בהם דווקא עלה.

שנית, המצלמות יצרו שם אנטגוניזם חמור כלפי השלטון. אזרחים לא התביישו לחבל במצלמות ולהשמיד אותן באלף ואחת דרכים משונות - ירו בהן, שרפו אותן, פוצצו אותן, עקרו אותן, צבעו אותן, מה לא. הזעם הציבורי כלפי מס הדרכים המתועב הזה לא נעלם מעיני הממשלה. כשהסטטיסטיקות שלהם הראו מעל לכל ספק שבכל מקום בו הוצבו מצלמות עלה מספר התאונות, כבר לא נותר לממשלה שום תירוץ בעד השארת המצלמות. זו היתה עבור הממסד הזדמנות נאותה לרדת מהעץ ורוב המצלמות הוסרו.

בישראל המשטרה לא מתעסקת בתאונות הנזק - זה עניין שרק חברות הביטוח מעודכנות לגביו. כך שאם בגלל המצלמות יתרחשו המון תאונות נזק כמו שאתה מתאר, המידע הזה לא ייכנס לסטטיסטיקת התאונות ולא יתחשבו בו כדי לקבוע את עתיד המצלמות. מעבר לזה, אני מאמין שאם הנתונים יראו שהמצלמות החדשות לא רק שלא עוזרות במניעת תאונות אלא אפילו מסוכנות ותורמות בעקיפין להתרחשות של תאונות - משטרת ישראל, המשרד לבטחון פנים ומשרד התחבורע לא יוותרו במהרה על ה"כספומט" השופע הזה, וינקטו בכל דרך מלוכלכת כדי להסתיר את המידע הזה מעיני הציבור, ישקרו לו וירמו אותו ללא בושה.

דרור ברלי
06-09-10, 00:50
הם יורדים לגמרי מהפסים.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3949562,00.html

כי כולנו יודעים שלא עברייני התנועה האמיתיים נמצאים באמת על הכוונת אלא הציבור הנורמטיבי. האכיפה והענישה הופכות מאמצעי למטרה.
וגרוע מזה - לא רק שיצודו אתכם תח תכל עץ רענן, גם לא יאפשרו לכם/יקשו עליכם לבקש להישפט, יהפכו את "אמינות" מכשירי האכיפה למעוגנת בחוק... ואוי למי שיערער.
שילטון טוטליטרי?... כן. פעם אמרתי שלא תגידו אחר כך שלא הזהירו אתכם. והנה עכשיו זה זה בדרך אלינו. תיכף זה כאן.

שתהיה לנו שנה טובה יותר.

BackDoorMan
06-09-10, 01:15
שפטים ? להזכיר לך איך דיכאו פה את מהומות ואדי סליב , מרד הימאים , הפנתרים השחורים,
שלא לדבר על ההפגנות הלא אלימות (מצד המפגינים ) ליד גדר ההפרדה.
המדינה הזו טוטליטרית מיום הקמתה בו הופקעו/נבזזו לוחות אלומיניום ממפעל מתכת למטבעת
הכסף הראשונה.

tzagi
06-09-10, 01:17
אני מוכן להתערב....
העליה באחוזי ההכנסה למדינה מהחוקים החדשים תהיה שווה לעליה באחוזים של תאונות דרכים.

חשבון פשוט, נהגים יאבדו ריכוז כל פעם שיראו ניידת (או מצלמה) ו....
פחד ממשטרה, קנסות ואכיפת יתר גרועים הרבה יותר מחוסר אכיפה מוחלט,
אבל את מי זה מעניין כול עוד הקופה מצלצלת וביטוח משלם גם ככה....

מאיר רוטברג
06-09-10, 08:23
מתוך אתר גיפטריפ

<TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%"><TBODY><TR><TD width="100%"><TABLE cellSpacing=2 cellPadding=0 width="100%"><TBODY><TR><TD>נושא:</TD><TD width="100%">חברים לא להעביר רישיון רכב מאחד לשני בכדי לעזור לחבר !!!</TD></TR><TR><TD>מחבר:</TD><TD width="100%">נעים יוסף</TD></TR><TR><TD>תאריך:</TD><TD dir=rtl width="100%">5/9/2010</TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR><TR><TD><TABLE class=openmsg cellSpacing=1 cellPadding=1 width="100%"><TBODY><TR><TD>חברים
בחודש שעבר הורדו מהכביש שישה רכבים ארבע על ארבע וזאת רק בגלל שבעל רכב אחד שלח לחברו את רישיון הרכב עם מידות צמיגים שלא מאושרות ע"י יצרן הרכב.
מחוסר ברירה נאלצתי להחרים את הרישיון הרכב עם המידות הגדולות ולשלוח את בעל הרכב לתקן את הדרוש תיקון או להביא אישור מיצרן הרכב על המידה הרשומה ברישיון רכב.
יחד עם זאת לשניים מין המוזמנים לא היתה חשבונית מס דבר אשר גרם להם לחתום על תצהיר כי את הצמיגים הם רכשו בצמיגייה בשם ............ ונשלחו להביא העתק של שובר כרטיס אשראי מהספק.
חבר בבקשה לא לתת את צילום הרישיון לאף אחד יש לך מידה כזאת שרשומה ברישיון רכב פשוט שתוק ושב בשקט עד יעבור זעם.
חג שמח לכול החברים באתר גיפטריפ
מאחל
יוסף נעים

עכשיו דרור תן לי להבין על מי אתה צוחק?? על בוחן שלא מבין כלום,
על שוטר ?
על מי תצעק עכשיו??
</TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR></TBODY></TABLE>

tzagi
06-09-10, 09:09
מאיר על מה ההתלהמות?
התעלולים של היצור הזה חדשים לך?

מה שכן......יש לו גוד קומפלקס רציני ביותר....הוא באמת חושב שהוא עושה עבודת קודש, חבל שאין פחות כמוהו.
איך אומרים? הדרך לגהנום מלאה בכוונות טובות.

Juv
06-09-10, 09:48
מתוך אתר גיפטריפ

<TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%"><TBODY><TR><TD width="100%"><TABLE cellSpacing=2 cellPadding=0 width="100%"><TBODY><TR><TD>נושא:</TD><TD width="100%">חברים לא להעביר רישיון רכב מאחד לשני בכדי לעזור לחבר !!!</TD></TR><TR><TD>מחבר:</TD><TD width="100%">נעים יוסף</TD></TR><TR><TD>תאריך:</TD><TD dir=rtl width="100%">5/9/2010</TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR><TR><TD><TABLE class=openmsg cellSpacing=1 cellPadding=1 width="100%"><TBODY><TR><TD>חברים
בחודש שעבר הורדו מהכביש שישה רכבים ארבע על ארבע וזאת רק בגלל שבעל רכב אחד שלח לחברו את רישיון הרכב עם מידות צמיגים שלא מאושרות ע"י יצרן הרכב.
מחוסר ברירה נאלצתי להחרים את הרישיון הרכב עם המידות הגדולות ולשלוח את בעל הרכב לתקן את הדרוש תיקון או להביא אישור מיצרן הרכב על המידה הרשומה ברישיון רכב.
יחד עם זאת לשניים מין המוזמנים לא היתה חשבונית מס דבר אשר גרם להם לחתום על תצהיר כי את הצמיגים הם רכשו בצמיגייה בשם ............ ונשלחו להביא העתק של שובר כרטיס אשראי מהספק.
חבר בבקשה לא לתת את צילום הרישיון לאף אחד יש לך מידה כזאת שרשומה ברישיון רכב פשוט שתוק ושב בשקט עד יעבור זעם.
חג שמח לכול החברים באתר גיפטריפ
מאחל
יוסף נעים

עכשיו דרור תן לי להבין על מי אתה צוחק?? על בוחן שלא מבין כלום,
על שוטר ?
על מי תצעק עכשיו??
</TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR></TBODY></TABLE>

לא בטוח שהבנתי -
"חבר בבקשה לא לתת את צילום הרישיון לאף אחד יש לך מידה כזאת שרשומה ברישיון רכב פשוט שתוק ושב בשקט עד יעבור זעם"
הכותב הוא לא בעצמו הממסד? הוא ממליץ לשבת בשקט עד שלו עצמו יעבור הזעם?
אם זה לא היה הזוי ואם זה לא היה עצוב - אולי זה היה מצחיק.

גיא
07-09-10, 09:55
ציטוט:

חשבון פשוט, נהגים יאבדו ריכוז כל פעם שיראו ניידת (או מצלמה) ו....
פחד ממשטרה, קנסות ואכיפת יתר גרועים הרבה יותר מחוסר אכיפה מוחלט,
אבל את מי זה מעניין כול עוד הקופה מצלצלת וביטוח משלם גם ככה....

זה כבר קיים ושנים על גבי שנים. אני מזיע ומשתין במכנסיים כל פעם שאני רואה ניידת ....
אזרח נורמטיבי / מתנדב בכל מיני / שומר חוק / ... בלה בלה בלה ...

מה חדש ?..

מצד שני, רצינו חינוך ? אז הנה חינוך. אני לא יודע מה איתכם אבל בגלל שאני נורמטיבי וגם שומר חוק, אם אומרים לי שמותר לנסוע 90 בכביש מספר 2 שבו אני נוסע יום יום 190 ק"מ ... אז אני לא אסע שם 165 קמ"ש. כי אנייודע שאסור. אז אם כבר מישהו נסע שם ככה וניתפס, אז על מה בדיוק אתם מלינים ? שהורסים לכם את שיטת "מצליח" ? להציף את מערכת המשפט בתלונות סרק ובקשות מטומטמות להשפט ? אותן בקשות מטומטמות שהורסות לנו, הנורטיבים את הסיכוי לקבל משפט הוגן.

השופטים וכל המערכת המפגרת שלהם כבר התרגלו לזה שממילא האזרח מזיין את השכל על שטות מפגרת ...

לא יודע מי הביצה ומי התרנגולת, אבל כמו שדוד יוסף אומר, במדינה בולשביקית כמו שלנו, יש בהחלט מצב שאזרחים שחיפשו קיצורי דרך הם האשמים.

דרור ברלי
07-09-10, 12:12
אף פעם לא קיבלת בבתי הדין לתעבורה משפט הוגן.
אבל לפעמים גם שם כבר לא יכלו לסבול עוד את התעלמות המשטרה עצמה מכל מיני סעיפים בחוק.
במיוחד הסעיפים שמחייבים את השוטרים לכייל את מכשירי המדידה - כי מה לעשות - מלחמה בתאונות ואכיפת החוק זה חשוב, אבל מכשיר מדידה שעל סמך ממצאיו מרשיעים בני אדם ומענישים אותם, צריך להיות מכויל פיקס. אבל מה? כנראה שזה ניג'וס לא קטן עבור המשטרה, כל הכיול הזה, אז יוצאים למשמרת עם מכשיר לא מכויל. התוצאה היתה זיכוי של נהגים שנתפסו טסים לכאורה במהירויות גבוהות - אולי כן ואולי לא - לעולם לא נדע, וזוכו מחמת הספק בשל אי כיול מכשירי המדידה.

אז עכשיו מה שהם רוצים זה למנוע, זה דברים כאלה:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3947639,00.html

כדי לעקוף את החובה לכייל את המכשירים, אותם מכשירים שבבדיקה רשמית מדדו את בנין הכנסת בכבודו ובעצמו "נוסע" במהירות 70 קמ"ש, הם הולכים לקבוע למכשירים האלה "חזקת אמינות"!!!.... אתה מבין את זה?!..... המכשיר ייחשב לתקין ואמין על פי חוק (!!!...), גם אם הוא מקולקל ומבולבל לגמרי.

והכל כדי למנוע ממך לערער ו"לסתום את המערכת בתלונות סרק ובקשות להישפט". כי כמו שאמרנו קודם - מלחמה בתאונות זה חשוב. אכיפת החוק גם כן חשוב. אבל מה הכי הכי חשוב למדינת ישראל? - נכון. הגדלת ההכנסות ממיסי הדרכים.

אז בהחלט יש מצב שתיסע 90 או 100, ויעצרו אותך בטענה שנסעת 140. היום אתה יכול לבקש להישפט ויש מצב שעו"ד טוב יוכיח שהשוטר שעצר אותך יצא טמבל ולא כייל את הממל"ז שלו. בקרוב לא תוכל לעשות כלום בקשר לזה, ומהיכרות של כולכם עם החומר האנושי המזעזע שמשרת במשטרת התנועה, הם יעוטו על זה בהתלהבות גלויה.

גיא
07-09-10, 12:28
דרור ידידי היקר,

אף אחד לא יכול להאשים אותי באהדת הממסד. גם לא אתה.

אבל אני כן הייתי בכמה משפטי תעבורה.
אחד מהם על מהירות, אכן אכלתי שם צינור 20 צול בלי וזלין ... ואני חושב שהבעיה היא בחוסר האמון של המערכת באדם.
אחד מהם היה על שתי דוחות, 250 שח כל אחד שקבלתי באזור חולון על פנס אחורי לא תקני ( היה מורכב פנס ערפל על הגגון מכוון לאחור, לא מחובר חשמלית לאוטו בכלל. והשני על התחצפות לשוטר או משהו דומה. ( בעקבות דעתי על אמא של השוטר אחרי הדוח הראשון .. )

אחרי החלפת מכתבים עם מחלקת תלונות הציבור והמפקד של השוטרים, ניגשתי למשפט. עם מכתב התנצלות של המפקד. שאלתי אם אפשר לגשת לשופט, הוא אמר שכן, נתתי את המכתב. הוא שאל את התובע המשטרתי אם הוא לא מתבייש ושלח אותי הביתה.

אז כן, הוגנים במיוחד הם לא, אבל גם לא כולם טיפשים.

דרור ברלי
07-09-10, 12:35
זה מה שאמרתי.
ברור ששופטי תעבורה אינם טפשים ובדרך כלל הם גם רחוקים מלהיות הגונים או הוגנים, כי הם משרתי המערכת והצדק או האמת אינם במקום גבוה בסדר העדיפויות שלהם.
אבל לפעמים העוול כל כך זועק, שגם הם לא יכולים עוד להתעלם ממנו.

ואת זה בדיוק המערכת מעוניינת לחסל אחת ולתמיד - היא עומדת ליצור מצב שבו היא תוכל על פי חוק לדרוס אותך ללא אבחנה ולגרום לך עוולות, ואתה לא תוכל להתגונן כלל - כלומר תיאורטית בוודאי שתוכל - אבל החסמים וההתניות יהיו כל כך דרקוניים, שאתה תעדיף להרכין ראש ולשם את הדו"ח ולא להילחם על צדקתך.

ניר ל
07-09-10, 13:43
כנראה שלא מייסרים אותנו מספיק, צריך לכופף אותנו יותר עד שנחליט לעשות מעשה, כל עוד אנחנו מסתפקים בקיטורים ימשיכו להתעלל בנו. כשאנשים כמו דרור וגיא יחליטו לעשות מעשה ולרוץ לכנסת עם אג'נדה מתאימה, אולי כן נוכל להשיב מלחמה.
בינתיים תודה לאל שבנגב יש בדואים, משום מה לא נראה לי שיתקינו שם מצלמות מהירות... אם כן אז יצטרכו לשלם פרוטקשן וזה לא יהיה כ"כ כלכלי.

דרור ברלי
07-09-10, 14:57
דווקא יש מצב שיתקינו גם בדרום, אבל אפשר לסמוך על הבדואים שיפרקו את זה תוך כמה לילות. בכל זאת הברזל שווה כסף....

גיא
07-09-10, 21:18
אידיוט שלא ידע לשחות טבע

אז מהיום אסור לאף אחד להכנס לים

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3951386,00.html

asafk
07-09-10, 23:38
איך אומרים? הדרך לגהנום מלאה בכוונות טובות.

זה באמריקה. אצלנו אומרים "הדרך לשלום רצופה כוונות טלסקופיות".

ואגב, הנה עוד דוגמה לזה שהדבר שיותר מסוכן מטיפש, זה טיפש חרוץ.

אסף.

bizon
08-09-10, 00:13
טבעת החנק ניסגרת יותר ויותר אני כבר מתחיל להבין יותר את אלה שהעדיפו לעזוב את הארץ אני מקווה שיקרה איזשהו נס ומקבלי ההחלטות יקבלו גם שכל

שתיהיה לכולנו שנה טובה עם שפע של הצלחות בריאות וממון (בכל זאת גם לג'יפ מגיע):D

מור

BackDoorMan
08-09-10, 10:19
אל תדאג , ברגע שמקבלי ההחלטות יבינו שהם הולכים להשאר רק עם הפרזיטים, חמומי המוח
וקיצוניים , גם את אופצית הבריחה הם ידאגו לסגור, אני כבר התחלתי לחפש מזוודה.

היפה והחיה
08-09-10, 12:21
אני שמעתי על הצעת חוק חדשה.

כל הבן החילוני הילוד היקונה תשליכוהו.

שנה טובה

עירא
09-09-10, 07:02
סיכום מעללי המשטרה (http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3950380,00.html)

tzagi
09-09-10, 07:40
סיכום מעללי המשטרה (http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3950380,00.html)

מדהים
פשוט מדהים
בחלומות הכי שחורים, לא אצליח לחלום על סיוטי לילה כאלה.

ההבדל בהתנהגות המערכת המישפטית מדהים לעומת מדינות אחרות.
זה מאד מזכיר לי...
את משפטי התצוגה של סטלין, אבל לפחות יש כמה שופטים עם הואווס, כול הכבוד להם. הלואי וירבו.

MR BIG
14-09-10, 15:30
אני עוקב אחר השרשור ונדהם.
דרור ודומיו הם אנשים בעלי ידע ויכולת ניסוח מדהימה.
כל הכבוד.

בפרקטיקה, אנחנו בוכים, ואני מכיר את התאריך 1.7.2010 כהכרזת המלחמה מצד המשטרה עם המצלמות.
בפועל, אני עושה כל יום 400 ק"מ מתל אביב עד נחל צין וחזרה כמעט כל יום ועוד לא ראיתי אף מצלמה חדשה.
לא שיש לי תלונות....אבל....- מה נהיה?
זה מתעכב? התבטל?
מידע עדכני יתקבל בברכה.

אגב, אם נחזור לתחילת השירשור והנושא העיקרי (שיפורים ושינויים ברכב) אז דעתי היא:
אני בעד פיקוח, בהחלט! שלא תהיה פה שכונה....
אבל פיקוח מושכל ונכון.
אם הרשויות בוחרות לפקח ולאכוף שינויים ברכב זה צריך להיות ע"י גורם מוסמך בתחום, דהיינו מהנדסיי מכונות עם התמחות בתחום הרכב.
לא יכול להיות שמי שיחליט אם להוריד רכב מהכביש או לא הוא איזה מתנדב בן 60 פלוס שאיו לו שום השכלה הנדסית פורמלית בתחום.
לא יכול להיות שלאשר וו גרירה או כננת בעמדה מספר אחד יתבצע בצורה קיקיונית ומטופשת לאין שיעור (ומי שעשה זאת יודע על מה אני מדבר).
עמדה מספר אחת צריכה להיות מאויישת ע"י מהנדסים מנוסים(כמו אסף לדוגמא...) בתחום ולא ע"י איזה "רב בוחן" שעבר קורס של משרד העבודה לפני 20 שנה וכל הכח אצלו בידיים.
כרגע, הכל אמורפי, לפי טביעת עין ומצב רוח, כלום לא הנדסי ומדעי!
מדינת ישראל - תתבגרו ותתקדמו!!!
שנה טובה.

-->