PDA

צפייה בגרסה מלאה : ואלה קיצור תולדות מצמד המניפה החלופי לג'יפ סופה

קיד
26-08-10, 21:50
הורכב בתאריך 10 למאי 2006.
כשל בתאריך 21-8-2010 בעת נסיעת לילה על כביש אשדוד אשקלון.
סה"כ 18000 ק"מ.
נקנה אצל ינוביץ'.

לכאורה, לאדם שנוסע הרבה עם הסופה, בעייתי מבחינת אורך החיים.
מבחינתי, 4 שנים קדימה, להחזיק את הסופה זה בהחלט לא ודאי, ולעולם לא היה וודאי. בראי השנים, לאחר 12 שנים עם הסופה, אקנה מצמד חלופי נוסף אצל ינוביץ'.
המוצר נתן שרות שווה ערך למחירו. באמת שאיני רואה הצדקה למצמד של MOPAR, מה עוד שמכשיר תנועה לא מחזיקים חלפים במלאי. מפאת כבודי לא אספר מה היתה תשובת המחסנאי כאשר ביקשתי סט חוטי הצתה.

בנתיים, שני ברגי M6 מנירוסטה מצאו את עצמם מוחדרים "דוך" (כמובן לאחר מברז) מקדמת המצמד. המצמד יעבוד 100% עד סוף חופשת הקיץ.

בברכה,
קיד.

riko
27-08-10, 02:05
[quote=קיד;333388]

בנתיים, שני ברגי M6 מנירוסטה מצאו את עצמם מוחדרים "דוך" (כמובן לאחר מברז) מקדמת המצמד. המצמד יעבוד 100% עד סוף חופשת הקיץ.

למה הכוונה?

shachar
27-08-10, 09:43
למה הכוונה?

שאין יותר מצמד ויסקוזי שגורם למניפה להסתובב בהתאם לטמפרטורה (יותר חם יותר סיבובים)
אלא מניפה שמסתובבת קבוע בהתאם לסיבובי המנוע

דרור ברלי
27-08-10, 12:33
מה כל זה אומר?
זה שיעור בלוגיקה? מה צריך להבין מכל זה?

- שנסעת 18K ק"מ בארבע שנים ושלושה חודשים. 4.5K ק"מ בשנה שזה ממש כלום.
- אני מניח (רק מניח) מזה שהאוטו עומד תקופות ארוכות. או שנוסע ממש מעט בכל יום.
- 18K ק"מ זה ממש ממש מעט לפאן-קלאץ'. גם מהסוג הזול.
- שפאן-קלאץ' מתבלה גם כתוצאה מהגיל ולא רק כתוצאה מעבודה.
- לחבר בברגים ולקבל מניפה קבועה זה אלתור זמני ולא יותר. מה תקבל? נכון שזה מבטיח קירור מספיק, אבל המנוע גם רועש יותר, גם מגיב לאט יותר וגם צריכת הדלק עולה משמעותית. וגם זה מנסיון הן בסופות והן ב-CJים. מעבר לזה אני מחזיק בדעה שמניפה שמחוברת קבוע מקצרת את חיי משאבת המים.

מה כאן נכון ומה לא?

למיטב זכרוני תמיד היו אצל ינוביץ שני דגמים תחליפיים של פאן קלאץ'. לא זוכר מי היצרנים, וההבדל ביניהם במחיר היה כ-150 שקל. אני החלפתי לדגם היקר יותר (שנדמה לי שהוא אמריקאי) פעם אחת בסופה הירוקה וזה החזיק והחזיק... שנים על שנים. ואני הייתי עושה 18K ק"מ בשנה. הגנבים ימח שמם בטח נהנים ממנו גם עכשיו, שנה אחרי שהאוטו נגנב.
החלפתי ליקר יותר גם בסופה הנוכחית, מיד כשקניתי אותה לפני כמעט שנה. מאז עברו קצת יותר מ- 16K ק"מ. האם לצפות לקריסתו בעוד חודש-חודשיים? משום מה לא נראה לי. עובד כמו חדש. טפו טפו...

קיד
27-08-10, 13:33
דרור, קלעת בול.
הג'יפ נוסע מעט,
קניתי את המצמד היקר (אצל ינוביץ) אשר אינו MOPAR,
המצמד החזיק מעט קילומטרים, מרגיז.

הפתרון הוא זמני בלבד עד השבוע הבא.

בברכה,
קיד.

-->