צפייה בגרסה מלאה : מותר לרתך מדרגות לקורות הרכב?[ סמוראי]
אייל שמואל
30-08-10, 11:37
זה בעיה בטסט?
זה בעיה ?
GodsFather
30-08-10, 12:41
זה לא רק עניין של טסט, וכן זה יכול למשוך תשומת לב בטסט אם ירצו.
השאלה היא למה לרתך את הקורות ולא לחבוק את הקורות ?
אייל שמואל
30-08-10, 15:02
אני מאמין בריתוכים יותר מברגים
זה בעיה בטסט?
זה בעיה ?
אני באופן אישי לא הייתי מרתך שום דבר לשלדה..
בזמנו שמעתי על בחור עם היילקס שעשה ריתוך למיגון סף לשילדה של הרכב..בטס נאמרו לו שהרכב לא יעבור עד שהוא לא יוריד את הריתוכים.
אני מאמין בריתוכים יותר מברגים
אתה מאמין בטעות.
לנו, החובבים, עדיף להשתמש בברגים להידוק (כשהדבר אפשרי) כי כך אנחנו יכולים להיות בטוחים שהידקנו בצורה מספקת את הבורג. בריתוך, אין לך (שוב כחובב, לבעל מקצוע יש) שום אפשרות לדעת האם הריתוך חדר או לא חדר, ריתכנו בכל המקומות בצורה זהה... גם למסגר שלא קשור לתחום הרכב יהיה קשה לדעת בוודאות שהריתוך יחזיק כי הוא לא מתעסק בזה ביום יום ואין לו ניסיון ארוך טווח בנושא (בשונה מכל הסדנאות שבונות שיודעות איך ואיפה לרתך בכל רכב ורכב.....)
עוד נקודה שהעלו אותה - אם בטסט יגידו לך (וזה משהו שבהחלט יכול לקרות) להוריד את המדרגות, לפרק כמה ברגים הרבה יותר קל מאפשר להוריד ריתוך - בטח באוטו ובטח במקום שהוא לא תמיד הכי פנוי כמו קורות הרכב (למרות שבסמוראי אין כל כך את הבעיה הזאת)....
בקיצור, קנה כמה פלטות, רתך, קדח וסע לשלום.....
איתי.
אתה מאמין בטעות.
לנו, החובבים, עדיף להשתמש בברגים להידוק (כשהדבר אפשרי) כי כך אנחנו יכולים להיות בטוחים שהידקנו בצורה מספקת את הבורג. בריתוך, אין לך (שוב כחובב, לבעל מקצוע יש) שום אפשרות לדעת האם הריתוך חדר או לא חדר, ריתכנו בכל המקומות בצורה זהה... גם למסגר שלא קשור לתחום הרכב יהיה קשה לדעת בוודאות שהריתוך יחזיק כי הוא לא מתעסק בזה ביום יום ואין לו ניסיון ארוך טווח בנושא (בשונה מכל הסדנאות שבונות שיודעות איך ואיפה לרתך בכל רכב ורכב.....)
עוד נקודה שהעלו אותה - אם בטסט יגידו לך (וזה משהו שבהחלט יכול לקרות) להוריד את המדרגות, לפרק כמה ברגים הרבה יותר קל מאפשר להוריד ריתוך - בטח באוטו ובטח במקום שהוא לא תמיד הכי פנוי כמו קורות הרכב (למרות שבסמוראי אין כל כך את הבעיה הזאת)....
בקיצור, קנה כמה פלטות, רתך, קדח וסע לשלום.....
איתי.
+1
חוזק הבורג הוא דבר קבוע לעומת חוזק ריתוך שאי אפשר לקבוע בעין בלתי מזויינת.
שלומי
כל זה נכון, אבל הכי גרוע - ריתוך הוא מתכון בטוח לחלודה וריקבון בשלדה! וזה נזק כמעט בלתי הפיך.
היפה והחיה
30-08-10, 20:52
ריתוך יוצר נקודות מסוכנות.
עקב החום והקרור נוצרים נקודות של ריכוז מאמצים.
אם מדובר בקורה, הריתוך עלול ליצור חולשה בקורה, שיובילו לסדקים ומעבר לזה.
הייתי שוקל טוב מאד אם לבצע ריתוך.
בלי "מותר" ובלי "מומלץ", ברכב שנוסע על הכביש ועובר בדיקת רישוי שנתית פשוט לא מרתכים כלום לשלדה. ללא יוצאים מן הכלל. כל ריתוך שכזה, בוודאי כשמדובר במדרגות צד שבבירור אינן נראות מקוריות, נקרא בפשטות שינוי מבני, ואחד כזה שאף בוחן במכון טסטים או בעמדה מס' 1 (רחמנא ליצלן) יעיז להעביר ולאשר, ולכן המשמעות תהיה אחת-הורדה מהכביש לצמיתות, או עד להחזרת המצב לקדמותו. כל זה בלי להיכנס לאיכות העבודה, שתלויה הרבה הרמת הניסיון שלך בריתוך שלדות וכו', ובלי לדבר על מה יקרה אם יום אחד תרצה להוריד את המדרגה מסיבה כלשהי...
רד מהרעיון, חבר, פשוט תחבר כמו שנהוג, אפילו אם זה טיפה יותר מורכב או מסובך לדעתך וכו', זו פשוט הדרך היחידה.
קובי
הירשפלד יובל
30-08-10, 23:41
לא יודע איזה גובה הרכב אצלך ולשם מה אתה זקוק למדרגה . בזמנו לאחר שהגבהתי את הרכב והורכבו צמיגים גדולים יותר היו נוסעים שהתלוננו על הגובה.מאחור, מה שלא שימושי אצלך בניתי מדרגת נירוסטה מתקפלת ולדלתות רציתי לחבר בחביקה מדרגות מתקפלות של דיפנדר. לא מצאתי משומשות (חדש בחברה עלה כ-1600 ש"ח מדרגה) אז ירדתי מזה והנחתי לנוסעים לדאוג לעצמם. (פעם בכמה כשאני לוקח את אמא לטיול היא מביאה שרפרף פלסטיק קטן כדי לעלות לרכב.)
לא יודע איזה גובה הרכב אצלך ולשם מה אתה זקוק למדרגה . בזמנו לאחר שהגבהתי את הרכב והורכבו צמיגים גדולים יותר היו נוסעים שהתלוננו על הגובה.מאחור, מה שלא שימושי אצלך בניתי מדרגת נירוסטה מתקפלת ולדלתות רציתי לחבר בחביקה מדרגות מתקפלות של דיפנדר. לא מצאתי משומשות (חדש בחברה עלה כ-1600 ש"ח מדרגה) אז ירדתי מזה והנחתי לנוסעים לדאוג לעצמם. (פעם בכמה כשאני לוקח את אמא לטיול היא מביאה שרפרף פלסטיק קטן כדי לעלות לרכב.)
זה לא מדוייק כ"כ
בטסט למהדרין ,רכב גבוהה,ולא משנה מקורי או לא
חייב במדרגה ,בגלל שאיזה ספתא או סבא לא ימעדו!!
אייל שמואל
31-08-10, 06:07
ניראה לי שאני קונה עוד כמה פלטות ומחבר עם ברגים
תודה
combina347
01-09-10, 11:52
יש לי מדרגות מוכנות למכירה אפילו עם הברגים רק להרכיב
עד היום לא היתה לי פעם אחת בעיה לא בטסטים ולא בבוחנים על הכביש
הרבה יותר חזק מריתוך וזאת על פי שיטת החיבור והחביקה
שילדה של סמוראי היא בסה"כ מילמטר וחצי עובי ריתוך באיזור הדופן של השילדה מחליד אותה יוצר עיווטים וגורם לקריעה
הכוחות הפועלים על הברגים הם הכיוון המתיחה שלהם ולא בכוון הגזירה עובי הבורג הוא 10 מילימטר עם ראש 19
גם אם תגרור את הרכב דרך המדרגות הצידה הם לא יגזרו
אני מזמין אותך לבדוק את שלי ליפני שאתה בונה או מרתך
יום טוב
שלום
אסור לרתך שילדה כל נגיעה בשילדה מחוייב מכון התקנים ומשרד הרישוי.
קוראים לזה שינוי שילדה.
עלו עליך תגיד ביי ביי לאוטו.ז"ל ,הלך קפוט.
חוזק ברגים ואלסטיות לא נופל מריתוך,ולפעמים עדיף.
יום טוב,ובהצלחה.
Samurai Kfir
07-10-10, 19:41
גם אם וכאשר ריתוכים על השלדה אפשר לבצע בצורה מקצועית ונכונה על ידי פלטות פיזור לחץ כנגד שברים וסדקים והחלשת המבנה - להתחמק מהבעיה של שריפת הצבע והציפוי המונע חלודה המקורי בחלק הפנימי של השלדה מעצם הריתוך, יהיה קשה מאוד לתקן ללא תבילה של כל השלדה באמבט ו\או צביעה מחדש...
בכל אופן גם אם תעשה את כל זה, זה לא יהיה כשר בארץ הקודש..
כמו שנאמר מעליי... פלטות, ברגים וסע לשלום...
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.