PDA

צפייה בגרסה מלאה : כבר אין ביקוש לגראנדים ?

שאולי
01-09-10, 22:17
פירסמתי מודעה למכירת הגראנד ביד 2 , ולא קיבלתי אפילו טלפון אחד היתכן ?
לא פירסמתי מחיר כך שלא הפחדתי איש
יש לי רכב שמור מאד ובכל זאת איש אינו מתקשר
מה אתם אומרים???

Saar
01-09-10, 22:26
שאולי דווקא בזה שלא פרסמת מחיר הפחדת אנשים?
כשאני רואה מספר מודעות ובאחת אין מחיר, בד"כ היא תהיה האחרונה שאתקשר אליה, אם בכלל.
סער.

sgill
01-09-10, 22:30
דעתי כדעתו של סער.
אין שום סיבה לא לרשום מחיר אלא אם כן יש מה להסתיר. כנ"ל לגבי אלו שלא רושמים כמה ק"מ עבר הרכב, איזה יד הרכב וכו.
לא סתם באתר הזה מכריחים לרשום מחיר

moshik999
01-09-10, 22:32
בשוק המניות כדי שעסקה תצא אל הפועל צריך שני אנשים
שחושבים הפוך אחד חושב שכדאי למכור ואחד חושב שכדאי לקנות (מדובר באותה מניה)
שוק הרכב היום בעיקר של גיפים גדולים זללני דלק בני כ 10 שנים הוא שוק של מוכרים בלבד
ולכן זה טבעי שאף אחד לא מתקשר אליך. צריך הרבה סבלנות ואולי גם הערכה מחדש לרצון שלך למכור.
הכי טוב במצב הזה לחכות עד שמישהו שואל אותך "מוכר ?".

cj 64
01-09-10, 23:29
גם אחותי לא התחתנה ,כ"כ מהר !!בסוף מישהו בא ראה ,נדלק וקנה גם בית!
סבלנות ידידי,אמונה ,ידע אייך להציג את הרכב,ואייך אתה סוחר בו.ילך בסוף ,
בדיחה:אחד ישב מול הים,עם מראה גדולה ,דלי ונבוט,שאל אותו מישהו ,מה זה?
ענה לו אני דג דגים ,תהיה בשקט!אייך ?אתה אפילו לא במיים,זה יעלה לך 10 ש"ח אם אני אגלה לך אייך אני דג עם זה,
נתן לו הבחור 10 ש"ח רק כדיי לראות את הפטנט,אמר לו הדייג
טוב תראה:הדגים עולים מדי פעם לשאוף אויר,רואים תמראה ,חושבים שייש פה גם מיים ,ואז שוחים לכיון של המראה,אני שם להם זפטה בנבוט ,וזהו!
צחק זה ששילם ,כי ראה שהדלי רייק,ושאל וכמה דגים דגת היום?
אתה הראשון אמר לו הדייג!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D
תחכה לו הוא עוד יבוא!!
גל cj64

נדב42
02-09-10, 06:37
דעתי כדעתו של סער.
אין שום סיבה לא לרשום מחיר אלא אם כן יש מה להסתיר. כנ"ל לגבי אלו שלא רושמים כמה ק"מ עבר הרכב, איזה יד הרכב וכו.
לא סתם באתר הזה מכריחים לרשום מחיר
+1

ו3א (ועוד שלוש אותיות)

boaz1969
02-09-10, 08:57
שאולי דווקא בזה שלא פרסמת מחיר הפחדת אנשים?
כשאני רואה מספר מודעות ובאחת אין מחיר, בד"כ היא תהיה האחרונה שאתקשר אליה, אם בכלל.
סער.

...גם אני לא מתקשר שאין מחיר!
ופעם מישהו אמר לי ."אם אתה רוצה למכור ?! אז תבקש מחיר כדי למכור! "
בהצלחה :) :)

zik5
02-09-10, 09:10
הגזמתם מי שבאמת מחפש רכב מתקשר לכולם...
לפני שנה מכרתי גראנד ללא דופי...היה קשה מאד...לא התקשרו אפילו אם מחיר או בלי מחיר.......
אם תמונה כזאת או אחרת.... הביקוש נמוך מאד נקודה.

נמרוד
02-09-10, 09:41
שאולי, לא הביקוש השתנה, אלא ההיצע... רק בלוח פה באתר ספרתי שישה גרנדים למכירה משלושת הימים האחרונים... מה קרה ???

שגיא S
02-09-10, 09:57
שאולי, לא הביקוש השתנה, אלא ההיצע... רק בלוח פה באתר ספרתי שישה גרנדים למכירה משלושת הימים האחרונים... מה קרה ???

נראה לי שהמוכרים הבינו את מה שהקונים הבינו...

הדלק יקר, וממש קשה להחזיק עכשיו רכבים של 1 ל4.5-5.

אבל אני אומר שתהיו אופטימיים - לכל סיר יש מכסה.

שגיא(שלדעתי בכלל המחירים על הגראנדים,לפחות המשופרים, גבוהים מדיי)

klam
02-09-10, 10:11
כשאתה רוצה למכור, אין קונים ואין סיכוי להשיג את המחיר שאתה מבקש.
כשאתה קונה, אין מוכרים וכולם מבקשים מעל המחירון..
לפני 10 חודשים התחלתי לחפש ולקח לי 4 חודשים עד שמצאתי את הגראנד שלי, ממש לא היו רכבים נורמאליים למכירה, ונתקלתי בדרך רק בגרוטאות ובסיפורים שלא יאמנו.
כשחיפשתי כלבה לבת שלי, לא הצלחתי למצוא גורים מהסוג שחיפשתי, וכשמצאתי כולם נחטפו. היום, יש לי גורים מדהימים ואף אחד לא רוצה אותם..:mad:
יש תקופות שהרבה מחפשים ואין היצע, ויש תקופות (אולי עכשיו), שיש רכבים מעולים למכירה ואין ביקוש.
השאלה היא רק עד כמה אתה לחוץ. כפי שנאמר, הרבה סבלנות זה המפתח :roll:.
בהצלחה, חן

elitkh
02-09-10, 12:02
אולי כי אין סיבה למכור רכב במחיר הרבה מעל המחירון שלו.
הרכב הזה מופיע במחירון יצחק לוי בסביבות ה 30 אלף ש"ח. גם אם תוסיף 50% על התוספות לא תגיע למחיר שציינת.

erangro
02-09-10, 12:29
גם אני פרסמתי לפני מספר ימים ועדיין לא קיבלתי טלפונים וכן פרסמתי מחיר. לדעתי זו תקופה כזו, סוף החופש, בית ספר וכו'.
כמו כן אל תשכח שקהל היעד שלך מאוד מצומצם וייחודי - אנשים שמכירים ומבינים את הרכב הזה.

grand
02-09-10, 14:05

יש יותר סופות למכירה בלוח וחלקם במאות אחוזים יותר ממחיר המחירון.

אבל..מה אתם מתפלאים כל כך, בשנים האחרונות הגראנד הפך לאחד הרכבים הפופולרים בקרב חברי האתר, אני חושב שיש יותר בעלי אינדיאנים מבעלי ל"ר וטויוטה ביחד.
זה באמת נדיר לראות כל כך הרבה רכבים משופרים וטובים למכירה, מי שמחפש כזה כנראה זה הזמן לרכוש,
מנסיון, מחיר ריאלי לגראנד ZJ 96-98 מתוקתק ומשופר היטב הוא כ 50-60K בהתאם לתוספות, וגם זה "מציאה" כי לשפר אחד בתול טיפ-טופ יעלה הרבה הרבה יותר מההפרש בין מחיר המחירון.

אבל.. תנאי השוק, לחץ המוכר \ קונה משנים את התמונה וניתן למצוא עיסקאות טובות לשני הצדדים.

4ראנר
02-09-10, 17:11
עוד לא הבנתי למה מפרסמים בלי מחיר?
תרשום מחיר ומי שמתאים לו יתקשר,ולא יבלבלו לך את המוח.

כמו כן לא מנהלים משא ומתן בטלפון,מי שמנסה להוריד במחיר לפני
שפגש את הרכב לא רציני לקנות.

ב ה צ ל ח ה.

erangro
02-09-10, 17:24
יש יותר סופות למכירה בלוח וחלקם במאות אחוזים יותר ממחיר המחירון.

אבל..מה אתם מתפלאים כל כך, בשנים האחרונות הגראנד הפך לאחד הרכבים הפופולרים בקרב חברי האתר, אני חושב שיש יותר בעלי אינדיאנים מבעלי ל"ר וטויוטה ביחד.
זה באמת נדיר לראות כל כך הרבה רכבים משופרים וטובים למכירה, מי שמחפש כזה כנראה זה הזמן לרכוש,
מנסיון, מחיר ריאלי לגראנד ZJ 96-98 מתוקתק ומשופר היטב הוא כ 50-60K בהתאם לתוספות, וגם זה "מציאה" כי לשפר אחד בתול טיפ-טופ יעלה הרבה הרבה יותר מההפרש בין מחיר המחירון.

אבל.. תנאי השוק, לחץ המוכר \ קונה משנים את התמונה וניתן למצוא עיסקאות טובות לשני הצדדים.

לאור מומחיותך בתחום נראה לי שאני צריך להוריד עשירייה מהמחיר

asafk
02-09-10, 20:37
אז מה... זה הזמן לקנות גראנד? יש עודף היצע? :rolleyes::rolleyes:

אסף.

boaz avrahami
03-09-10, 01:57
בימים אלו אני מתחיל בחיפושי אחרי ZJ לימיטד 5.2
יש לי זמן וסבלנות עד שאמצא את מבוקשי.
כמינימום הוא חייב להיות שמור ומתוחזק היטב מכנית וקוסמטית.
רצוי שיפורים בינוניים לטיולי שטח, פחות מתעניין בשיפורים קיצוניים אם כי אני יודע להעריכם...

מאחר וכמעט כל המודעות שראיתי נמצאות במידה כזו או אחרת מעל התקציב אני מזמין מוכרים שחושבים שנוכל להסתדר על המחיר לשלוח לי הודעה פרטית או מייל.

[email protected]

רכבים לאחר תאונות או כאלו שדורשים השקעות גדולות בטווח הנראה לעין אינם באים בחשבון.

תודה
בועז

boaz avrahami
04-09-10, 17:32
התקציב 30-40K עם אפשרות חריגה קלה במידה והרכב ממש מושקע והדליק אותי

AvigdorAharon
04-09-10, 22:43
חבל לך על המאמץ, אתה מכיר את הביטוי: "זול מתחיל ב..."

ד"א, מישהו מפרסם גראנד ב 29000, ישאר לך עודף.

אביגדור

boaz avrahami
04-09-10, 22:56
חבל לך על המאמץ, אתה מכיר את הביטוי: "זול מתחיל ב..."

ד"א, מישהו מפרסם גראנד ב 29000, ישאר לך עודף.

אביגדור

על סמך מה אתה מבסס את מה שאמרת?
לא המחירון (יד 2) ולא מצב השוק משקפים מחירים מעל התקציב שלי.

אשמח מאוד אם תוכל להסביר לי בסבלנות מה צריך לעלות כמה.
הרכב הזה זר לי יחסית ואני מגשש דרכי ומחפש את העיסקה הטובה ביותר.

יוני5
05-09-10, 01:31
אביגדור,

נכון שזול מתחיל ב'ז', אבל מיד אחר כך יש 'ו' ו 'ל' שאם הופכים את הסדר שלהם זה בדיוק מספר הצדיקים הנסתרים בכל דור.

ואם הבנת את הקשר הגימטרי הזה למחירון של גרנד ZJ אז תספר לי.

יש פה עניין של היצע וביקוש רגיל לחלוטין, בתוספת סוגיה (שגם היא רגילה לחלוטין) שבעלי רכב שקנו רכב בכמה עשרות אלפים, משקיעים ברכבם כמיטב מסורת האתר + משקיעים בתוספות - נמצאים בקונפליקט מתמשך עם המחירון היורד, הערכת היתר שהם מעריכים את הגרוטאה שלהם, העובדה שהזמן אינו מטיב עם הרכב וכמובן עם הציפיה הלא ריאלית הראשונית.

אז כשיש 'הייפ' סביב רכב מסויים, הוא מקבל מחירון ולמעלה מזה, אך לרוב, המצב בטטה.

רבאק, ZJ שנת 97 הוא כמעט בן 14. גרוטאה.
זה שמישהו השקיע בו את ממיטב כספו, זה לא בגלל הנשמה היתרה, זה פשוט על מנת לתקן בו את המינימום, או קצת למעלה מזה.

ובסוף, כפי שנמרוד ציין, זה שוק חופשי.

בברכה,
יוני5

zik5
05-09-10, 11:10
אביגדור,

נכון שזול מתחיל ב'ז', אבל מיד אחר כך יש 'ו' ו 'ל' שאם הופכים את הסדר שלהם זה בדיוק מספר הצדיקים הנסתרים בכל דור.

ואם הבנת את הקשר הגימטרי הזה למחירון של גרנד ZJ אז תספר לי.

יש פה עניין של היצע וביקוש רגיל לחלוטין, בתוספת סוגיה (שגם היא רגילה לחלוטין) שבעלי רכב שקנו רכב בכמה עשרות אלפים, משקיעים ברכבם כמיטב מסורת האתר + משקיעים בתוספות - נמצאים בקונפליקט מתמשך עם המחירון היורד, הערכת היתר שהם מעריכים את הגרוטאה שלהם, העובדה שהזמן אינו מטיב עם הרכב וכמובן עם הציפיה הלא ריאלית הראשונית.

אז כשיש 'הייפ' סביב רכב מסויים, הוא מקבל מחירון ולמעלה מזה, אך לרוב, המצב בטטה.

רבאק, ZJ שנת 97 הוא כמעט בן 14. גרוטאה.
זה שמישהו השקיע בו את ממיטב כספו, זה לא בגלל הנשמה היתרה, זה פשוט על מנת לתקן בו את המינימום, או קצת למעלה מזה.

ובסוף, כפי שנמרוד ציין, זה שוק חופשי.

בברכה,
יוני5

זה שכנראה הרכב שלך "גרוטאה" ! מאיפה אתה מביא מסקנות כאלה " רבאק תיקנו תמינמום...."
מודובר על(חלק) מהרכבים שהושקעו בהם עשרות אלפי שקלים בשיפורים לא בתיקונים...
תתאר תגראנד שלך בלבד לא של אחרים.
זה שמדובר ברכב ישן לא מחייב שהוא גרוטאה, יש רכבים בני 14 במצב טוב יותר מאחר בן 3 שנים!

klam
05-09-10, 11:26
זה שכנראה הרכב שלך "גרוטאה" ! מאיפה אתה מביא מסקנות כאלה " רבאק תיקנו תמינמום...."
מודובר על(חלק) מהרכבים שהושקעו בהם עשרות אלפי שקלים בשיפורים לא בתיקונים...
תתאר תגראנד שלך בלבד לא של אחרים.
זה שמדובר ברכב ישן לא מחייב שהוא גרוטאה, יש רכבים בני 14 במצב טוב יותר מאחר בן 3 שנים!

++1

grand
05-09-10, 11:58
http://img127.imageshack.us/img127/2567/dsc00994b3qp.jpg
התקציב 30-40K עם אפשרות חריגה קלה במידה והרכב ממש מושקע והדליק אותי

ת'שמע..

יושב אצל אודי מזרחי בצומת בילו הגראנד האדום של ברוך שעזב לארה"ב, ( הגראנד לשעבר של יואב HITOY), אמנם הוא מודל 94, אך מצבו מצוין והוא משופר יפה, כנראה זה הדבר הכי הטוב שתמצא במסגרת הקרובה לתקציב שלך.
בהצלחה.

יוני5
05-09-10, 14:20
זיק5 וקאלם,

אנא ממכם, לא לרדת לפסים אישיים.

הרכב שלי אינו גראנד. לי יש טויוטה היילקס שנת 95. כמרבית הרכבים מהשנים הללו מדובר בגרוטאה.
גם שלכם, אפילו אם קשה לכם לשמוע.
אל תספרו לי על "טיפול אוהב", בלי אף תקלה... תאמינו לי שאת סוגיית האמינות אני מכיר טוב טוב.
אבל, ולמרות הכל, הכיסאות, השלדה, הדלתות, צירי הדלתות, מנגנוני החלונות, מחברי צנרת מיזוג האויר ועוד 27,578 פריטים שונים, אותם אתם יכולים למצוא בהיינס וגם ברכב שלכם - הינם בני 15 שנים.
99% מהם עובדים ללא דופי.
98% מהם ימשיכו לעבוד ללא דופי גם בשנתיים הבאות.
אבל אחוז בודד מעשרות אלפים מגיע להרבה.

לבלאי הטבעי אין מזור. כשמו כן הוא - טבעי.
ישנם רכבים אמינים יותר, וישנם פחות. ישנם רכבים שקיבלו טיפול לפי הספר וכאלה שלא. אבל שום רכב לא תוכנן להחזיק לעד - ונאמנים לתכנון, הם אכן לא מחזיקים לעד.

אני לא נגדכם. אני ממש בעדכם. אם יהיה חוק שרכב מעל 15 שנים יימכר בסכום של לא פחות מ מיליון ש"ח, אהיה מבסוט בדיוק כמוכם.

אבל בואו נהיה כנים עם עצמנו, אנחנו מחזיקים ומתחזקים גרוטאות.
מי שלא מודה בזה, חי באשליה.
(ויכול להצטרף למועדון לנדרובר, שמאוד מזכיר לי את חברי תנועת 'עלה ירוק'. גם אלה וגם אלה, חיים עם הגרוטאות בת"א, אבל אחרי כמה שאיפות - אלה מהבאנג, ואלה מחשבוניות הגורו התורן - בטוחים שהחיים ורודים, וכל השאר פשוט לא גילו את האור)

בברכת שנה טובה לכולם: לחולמים, להוזים, למכירים במציאות ואפילו לבעלי הדרעק האנגלי
יוני5
*

השועל
05-09-10, 15:01
יוני..
(יאללה איתך, לא השתנית..)

נשק יום הדין, מוכר לך :

זאת מדינה חופשית, אתה לא צריך להסכים עם אף אחד פה. תמשיך לטעות..

דני (בעל גרוטאה פרטית משלי)

ששון המחסל
05-09-10, 15:04
זיק5 וקאלם,

הרכב שלי אינו גראנד. לי יש טויוטה היילקס שנת 95. כמרבית הרכבים מהשנים הללו מדובר בגרוטאה.
אל תספרו לי על "טיפול אוהב", בלי אף תקלה... תאמינו לי שאת סוגיית האמינות אני מכיר טוב טוב.
אבל, ולמרות הכל, הכיסאות, השלדה, הדלתות, צירי הדלתות, מנגנוני החלונות, מחברי צנרת מיזוג האויר ועוד 27,578 פריטים שונים, אותם אתם יכולים למצוא בהיינס וגם ברכב שלכם - הינם בני 15 שנים.
99% מהם עובדים ללא דופי.

ישנם רכבים אמינים יותר, וישנם פחות. ישנם רכבים שקיבלו טיפול לפי הספר וכאלה שלא. אבל שום רכב לא תוכנן להחזיק לעד - ונאמנים לתכנון, הם אכן לא מחזיקים לעד.

אני לא נגדכם. אני ממש בעדכם. אם יהיה חוק שרכב מעל 15 שנים יימכר בסכום של לא פחות מ מיליון ש"ח, אהיה מבסוט בדיוק כמוכם.

(ויכול להצטרף למועדון לנדרובר, שמאוד מזכיר לי את חברי תנועת 'עלה ירוק'. גם אלה וגם אלה, חיים עם הגרוטאות בת"א, אבל אחרי כמה שאיפות - אלה מהבאנג, ואלה מחשבוניות הגורו התורן - בטוחים שהחיים ורודים, וכל השאר פשוט לא גילו את האור)

בברכת שנה טובה לכולם: לחולמים, להוזים, למכירים במציאות ואפילו לבעלי הדרעק האנגלי
יוני5
*

מילים כדורבנות ,100% צודק ,כואב לשמוע אבל זה מה יש!
הסופה שלי 92 אפילו מתקלקלת בחנייה \פתאום נזילה ,ראבק לך תבין את זה,הרכב עומד חודש לא זז,ומתקלקל חונה!!
ששי:roll:

zik5
05-09-10, 15:40
הכוונה שלי היא ...להגיד למי שהשקיע עשרות אלפים בשיפורים..שמדובר בתחזוקת שבר...זה לא לעניין.
והדוגמא שלי ור היה לי גראנד 95 0 תקלות. נקודה. ..סליחה היה ניקוי מגעים בצג תחתון ושריפה של פיוז עקב מגע רופף. אבל הוספתי לו arb x2,קיט 3.5 ",טרנספר 5 מצבים,צמיגים 31.
זאני בכלל לא נכנס לעניין מחיר הרכב.
ניב היתה לי גם סופה שהתקלקלה בחניה...
ואתם יכולים לנחש לאיזה רכב החלפתי...

גניסלב רונן
05-09-10, 15:54
איזה שרשור הזוי ?!
לא עושה טוב עם א'פחד ,
מסוג הנבואות שמגשימות את עצמן ....

אני לעומת זאת מוכר מעל למחירון .
גרנד WJ מיוחד במינו ,מדהים ומושקע בכל טוב ארה"ב ,
מי שמכיר את הרכב מכיר ומי שלא הפסד שלו .
120,000 ש"ח למהירי החלטה 8-)

רונן

Erann
05-09-10, 16:01
אבל אני אומר שתהיו אופטימיים - לכל סיר יש מכסה.

ואם אין מכסה , אז שמים צלחת... או ניילון נצמד.

boaz avrahami
05-09-10, 19:48
איזה שרשור הזוי ?!

אני לעומת זאת מוכר מעל למחירון .
גרנד WJ מיוחד במינו ,מדהים ומושקע בכל טוב ארה"ב ,
מי שמכיר את הרכב מכיר ומי שלא הפסד שלו .
120,000 ש"ח למהירי החלטה 8-)

רונן

אני מניח שרצית לומר שאתה מצפה למכור מעל המחירון ...
יש הבדל קטן.

גניסלב רונן
05-09-10, 20:16
יש הבדל קטן.

הי בועז ,

חלון ההזדמנויות הולך ונסגר .....:rolleyes:

הנחת הבסיס שלך נכונה ,הרי זה מה שכתבתי ,
אני מוכר מעל המחירון .

כל מי שמחפש ג'יפ ומוחו בראשו מבין שכאן ,גרנדים- ZJ , WJ וגם XJ יש תמורה גדולה ל$ .

בכל מקרה נראה לי שאי אפשר לנתח ולקבוע בצורה נחרצת על סמך תקופה קצרצרה כזו של מס' שבועות שבהן יצאו למכירה כמה כלים שאין ביקוש לגרנדים .

ד"א - אם היה לי קצת כסף כיס מיותר הייתי קונה עוד גרנד ,
את של ברוך {יואב לשעבר} או אולי איזה 5.2 שנת 98 בתול /משופר ,רק בגלל האהבה ....

נו ,קונה ? :oops:

klam
05-09-10, 20:34
יש הבדל קטן.

זה לא מדויק - תלוי ברכב: מציעים לי יותר מ 20K מעל המחירון!.. ואני, כמובן, לא מוכר..:D

boaz avrahami
06-09-10, 00:27
זה לא מדויק - תלוי ברכב: מציעים לי יותר מ 20K מעל המחירון!.. ואני, כמובן, לא מוכר..:D

LOL הרגת אותי מצחוק...
נזכרתי בבדיחה על ההבדל בין תאוריה לפרקטיקה...
בתיאוריה אנחנו עשירים בפרקטיקה יש לנו שתי זונות בבית :-)

klam
06-09-10, 10:45
LOL הרגת אותי מצחוק...
נזכרתי בבדיחה על ההבדל בין תאוריה לפרקטיקה...
בתיאוריה אנחנו עשירים בפרקטיקה יש לנו שתי זונות בבית :-)

:D:D
בועז, רמי (גראנד) נתן לך כאן הצעה טובה.
והמצחיק באמת: אני באמת באמת לא אמכור כיום, גם אם יציעו לי הרבה יותר,
אבל כשאבוא למכור בעוד שנתיים, אין סיכוי שאקבל משהו שאפילו קרוב למחירון..

sos4u
06-09-10, 23:21
לא ברור לי אם אני צריך לשמוח שלא הצטרפתי עד עכשו לשרשור הזה, או שמא לבכות מפני שהפסדתי משהו ...

בכל מקרה, לקרוא לרכב בן 15 - "גרוטאה" זו בדיחה שמביישת את הכותב גם אם הוא נוסע על רכב באותו הגיל... . יש לא מעט רכבים, בארץ ובחו"ל עם מספר שנים כפול שלא ייקראו גרוטאות. ומחירן רק מאמיר . ..

דבר שני, מתוך אותם 27000 חלקים ומשהו, חלק גדול כבר הוחלף, עקב בלאי או שיפורים כך שהטענה על בלאי טבעי, נופלת.

והנקודה - ערך הרכב או סחירות שלו היא פונקציה של "חוקי השוק" יש קונים - המחיר יעלה , אין המחיר יירד. בין אם זו גרוטאה או מכונית נוצצת. נסה למכור מרצדס S550 בת שנתיים ותבין שההפסד שם הרבה יותר גדול. באלפי אחוזים...

לגופו של עניין, אם להתייחס להצעה המבזה של רונן, הרי כמי שמכיר את הרכב, רונן מוכר בזול. חד משמעית. קח את מחירון הרכב, תוסיף שיפורים ב 50-60% מערכם, זמן, מחשבה, התרוצצות, חיפושים באינטרנט וכו' ותבין שזה מחיר מציאה. אני מקווה בשבילו שההצעה שלו - הייתה רק לצורך הדיון ....

ולכל מי שמחפש לקנות, גרנד, מטופל היטב, קוסמטי, סקסי ו ב 10K מתחת למחירון - תמשיכו לחפש. ייקח כנראה עוד הרבה זמן עד שתעלו על אחד כזה.

צריכת הדלק - אצלי, עם הגבהה מתונה, מנוע צנום ומשופר ב מערכת הצתה של MSD , צמיגים סבירים ו 224 ק"ג תוספת פלדה למשקל הרכב, צריכת הדלק מחוץ לעיר בנסיעה מתונה מגיעה ל 1:5 , משיחות עם חברים שנוסעים ם ג'יפים "חסכוניים", כמו ויטרה 1600 סמ"ק וגיר ידני, מגיעים ל 1:7פג'רו דיזל, עושה 1:8 בדיזל ניסן טרנו - שלא להזכיר .... WOW איזה הבדל ... בשביל לנסוע עם קופסת פח ומנוע עלוב שנגנב באישון לילה ממכסחת דשא ...

אז, תבינו שבתחום הזה, אף אחד לא קונה רכב להשקעה. ומי שרוצה לחסוך שייסע עם SMART או פיאט 500, ומי שדואג לירידת הערך שייקנה טויוטה, [ לא עלינו ...] , אבל מי שקונה גרנד, צריך להבין לפני הקניה, שזו פשוט דרך לעשות משהו מעבר לטרדות היום יום, לנקות את הראש ולהנות מהאפשרות לשיפורים אין סופיים, מההיבט החיובי, וגם להתמודד עם בעיות מוזרות לפעמים.
ושלא כל דבר נמדד מהחור שבגרוש.
ובמכירה ? - אישית, אני לא מציע את שלי למכירה [ אפילו לא לצורך הדיון] אבל לכשיגיע הרגע בעוד X שנים, אדרוש מחיר, שלא יהיה קרוב אפילו למחיר המחירון ויבוא הקונה [החכם], שיבין שהוא מקבל יותר מאשר "גרוטאה" עם שיפורים שגם ישלם את מה שאבקש.

sos4u
07-09-10, 12:37
לכל מי שרוצה למכור גרנד, ZJ/WJ בשאיפה למשופר, 3.5-4.5 עם / בלי נעילות , במצב סביר / טוב, אני מחפש עבור חבר.

אז הנה הזדמנות לכל המוכרים להרים את הכפפה ...

פניות רק בהודעה פרטית.
עדיפות לרכבים משופרים.

בהצלחה לשני הצדדים !

גניסלב רונן
07-09-10, 13:57
יוסי הי

שחבר שלך יקנה את שלי במחיר הזדמנות , שלא נאמר הזדמנזנות ...

כמו שהבנת אני רק מתלוצץ .

רונן

*

יוני5
07-09-10, 14:14
יוסי,

אני חוזר ואומר שהרכבים שלנו די גרוטאות.
אמרת דבר אחד נכון, שקשור להיצע וביקוש.

דבריך על שווי הרכב גובלים בקישקוש, ואם תהיה הוגן מספיק, תודה בכך בעצמך.
גם אתה וגם אני, ננסה לקנות בכמה שפחות. לגיטימי.
בהנחה שהרכב של רונן הוא כליל השלמות. נניח.
במידה ושוק הרכב הוא על הפנים, ואגב - הוא אכן כזה, ושוק הגרנדים עוד יותר על הפנים (לצורך הדוגמה, כן? אין לי באמת מושג), וגרנדים שחוטים נמכרים בב 20 אלף ש"ח וגרנדים טובים בכפול, וגרנדים טובים ומשופרים לעילא ולעילא ב 50, אתה ואני, בבואנו לקנות את הרכב של רונן (שלא נמכר עקב מצב השוק התיאורטי) נוריד אותו למחיר השוק.
לא רוצה? לא ימכור - והרי הוא רוצה למכור מסיבותיו הוא.
ולכן הוא ירד במחיר, למרות מצב הרכב ולמרות עלות השיפורים.

לא אתה ולא אני ניתן לו מרצוננו עוד 30 אלף ש"ח אם אנחנו לא חייבים, נכון?

דוגמה הפוכה היתה לפני כמה שנים עם לנדקרוזר 73. אנשים שילמו פי כמה מערך הרכב (לדעתי כמובן). למה? היצע וביקוש כמובן.
כמו שאז לא יכולתי להבין את הביקוש, כך איני מתיימר להבין את חוסר הביקוש לגרנד המתואר ע"י פותח השירשור, אבל אם זה נכון, אז המחיר צולל - ובצדק.

ושתהיה לכולנו שנה טובה וחג שמח, מחירים גבוהים למוכרים ומחירי ריצפה לקונים.
יוני5

ניר ל
07-09-10, 14:31
הרכב לא צריך להיות גרוטאה, הוא יכול להיות במצב נהדר, אבל מה לעשות - ערכן של מכוניות סדרתיות יורד משנה לשנה.
מזדה 3 שעברה ישירות מפס היצור לאחסנה בתנאים אופטימליים והיא במצב חדש לחלוטין עם 0 ק"מ והיא בת 3 שנים, תימכר בפחות ממזדה 3 בת שנה עם 25 אלף ק"מ.
אני בכלל חושב שמי שמחזיק גראנד משופר צריך לבקש 110% על מחיר השיפורים, כי כיום קיים בכלל קושי רב בלייבא אותם.
ד"א לנדקרוזר 105 עם 0 ק"מ שנת 2004 - רכב מדהים ונדיר שלא ניתן להשיג בארץ בשום מחיר, נמכר לפני שנה ב 250 אלף ש"ח ופורסם במשך שבועות ארוכים בלוחות כולל כאן. בשעה שלנדקרוזר 100 משומש שנחות ממנו בכל קנה מידה, אבל דגם 2008 היה נמכר בכמעט כפול.

AvigdorAharon
07-09-10, 19:04
בגלל שהזכרתם את שמי, אני מגיב, למרות שהרוב כבר נאמר:
למרות ל"ו הצדיקים, אני חוזר וטוען כי זול מתחיל ב "ז".
אני מכיר את זה אישית מתחום האופטומטריה, בעבר מתחום הוראת הנהיגה, מתחום מכשירי החשמל, בניה, עבודות עץ וכדומה. אחד מהכללים החשובים בכלכלה חופשית הוא לא לקנות את הזול ביותר וגם לא את היקר ביותר.
השוק הוא שוק חופשי, תלוי בהיצע וביקוש. מי שמחפש ZJ, יודע למה הוא מחפש כזה רכב. מי שחושב שהוא יכול למצוא רכב במחיר רצפה, ועדיין במצב טוב (בכוונה כתבתי טוב ולא מעולה), חולם באספמיה! ואני בכלל לא מדבר על שיפורים, אני מתכוון שהרכב יראה טוב מבחוץ ומבפנים, ויוכל לנסוע סביר בכביש.
נכון, הרכבים ישנים, אבל הגיל לא תמיד ניכר עליהם. מנסיון אישי, אף אחד לא מאמין שה ZJ שאני נוסע עליו, הוא כמעט בן 15 (כן, גם הוא למכירה)!
אני חושב שצריך לבדוק כל דבר לגופו, לעשות שיקולים כלכליים (אבל לא יותר מידי) ולשלם בהתאם למה שאפשר, הרי אף אחד לא ישלם יותר ממה שיש לו בכיס.

יוני,
אני אוהב מאוד את התגובות שלך, אבל דעתי שונה משלך:
האמינות לא בשמים, אבל סבירה לרכב בן 15. לקרוא לו גרוטאה, זו הגזמה. לדעתי, במכלול השיקולים הכלכליים, צריך להשאיר מקום גם לרגש ולתחושת הבטן.

סיימתי את לימודי ההנדסה, ואני נותן משקל לא מבוטל לשיקולים של שחור ולבן (כמו מהנדס טוב...), אבל בסוף אני הולך, רק לאן שהלב לוקח, ועד היום אני חי בתחושה שמכל קניה ומכירה רק הרווחתי!!!

אביגדור

מאיר רוטברג
07-09-10, 19:36
לכל דבר יש מחיר וצריך רק קונה אחד

יוני5
08-09-10, 01:30
אביגדור,

קרא לרכב בן 15 איך שאתה רוצה.

תסכים איתי שחלקים מתבלים. פלסטיקים מתייבשים, מנגנונים מועדים לפורענות - כל יום יותר.
שים לב, אני לא מדבר על חלקים מתכלים. מצב צנרת הקירור ומשאבת המים, זניחים לצורך העניין. לשנינו ברור שהם יוחלפו.

תוסיף על כך שאנחנו חייבים להניח שיש מספר מערכות שתוקנו בקומבינה, חלק מהברגים שחוזקו יתר על המידה, נזקים מצטברים שרק מחכים להתגלות, ועוד.

אחרי 15 שנים, אין מה לעשות, אם הוא נראה טוב ונשמע טוב, זה לא אומר שהוא טוב. זו עדיין אישה בת 60 שעשתה הרבה ספורט, לא עישנה, ועברה שיפוץ פלסטי כזה או אחר.

בר רפאלי לא תמצא שם, מקסימום "נראית טוב לגילה".

בקיצור - גרוטאה.

עכשיו בא בעלה (נניח שיש לו גרנד, לצורך העניין) ומתחיל לתחשב את המנויי למכון ההכושר, המספרה (כולל פעמיים פן בשבוע + החלקה ברזילאית), מסאג' שבועי, טיפול פסיכולוגי (כי נפש בראיה בגוף בריא) וכמובן עלויות מתיחת הפנים, שאיבת שומן וזריקות בוטוקס. ומוסיף את זה למחירון.

ואני אומר לו: "אח שלי - סחה על האישה, אבל בסכום הזה אני קונה בר רפאלי" (או מינימום תואמת סינית)

עכשיו הוא בדילמה. מצד אחד הוא לא רוצה להפסיד אחרי כל ההשקעה. מאידך, הוא מבין שאישתו לא נעשית צעירה עם הזמן, ובשנה הבאה צריך עוד בוטוקס, והיא כבר הזכירה כמה פעמים את עניין הרמת העפעפיים (למרות שהוא מנסה להתעלם באלגנטיות)...

אז זה אחלה לכתוב בפורום שהיא בכלל לא גרוטאה, וניתן לרמוז בארסיות שאני אומר כך בגלל שאישתי גרוטאה, ואולי גם רוב האחרות, אבל אשתו - מה פתאום - כמו בת 20. אפילו יותר טוב!!! יש לה נסיון.

אבל האמת, זה סיפור עתיק יומין. כמה לוקחים על שיפורים, והאמת שבדר"כ כמעט כלום. כבר למדנו את הלקח הזה - שיפורים לא מחזירים את עצמם.

בברכה,
יוני5

zik5
08-09-10, 06:11
יוני ,עם כזה מהלך מתלה גם אני לוקח את בר רפאלי...
שנה טובה.

השועל
08-09-10, 09:38
יוני בוא נזרום עוד קצת עם המטאפורה שלך..

אז אני אוהב את "אשתי" (השנייה) ולא נעים לי שאתה קורה לה גרוטאה, אתה מבין.. יש לי המון חוויות עם אשתי לאורך השנים. הפגישה הראשונה שלי איתה, הדייט בנ.ג. 186 ,הטיולים בדרום, השטיפה הראשונה, המתנה הראשונה שקניתי לה, הטיפול המפנק הראשון וכל הטיולים שלנו ברחבי הארץ.. וכל פעם היא הדהימה אותי מחדש.. אין, פשוט התאהבתי בה, אתה מבין.. קשה לי מאוד לחשוב על אישתי כגרוטאה כי אני אדם רגיש ויש לי קשר רגשי עם אישתי (השנייה).

לי ולאישתי (השנייה) היו תקופות מדהימות ביחד ולפעמים גם כמה מורדות, אז מה, אבל כמו בכל זוגיות בחיים.. בסוף הכל בא על מקומו ואנחנו ממשיכים להנות "מאוד" מהזוגיות שלנו כל עוד זאת האהבה שלנו.

ביום שאני אחליט להתגרש ממנה במידה ולא אגיע להסכמה עם בעלה החדש, אני אפרק לה את הצורה, בשביל מה שהוא מוכן לתת לי עבורה, אני אקח בחזרה את המתנות שנתתי לה. אחרי הכל, אחרי הגירושים את מי זה מעניין מה קורה איתה.. שתלך לעזאזל!!

אז בכבוד יקירי.. אל תקרא לאישתי (השנייה) גרוטאה. זה לא נעים לי..

klam
08-09-10, 11:12
קצת הגזמתם עם המטאפורות. עם כל הרצון לדמות רכב לאישה, זה פשוט לא מתאים: יתכן ואתם אוהבים נשים צעירות עם עור מתוח, אבל מרביתנו לא מחפשים רכב חדש (אחרת לא היינו פה). אני זוכר את הפעם הראשונה שהגעתי לאנגליה, ונדהמתי מרמת התחזוקה והטיפוח של מכוניות - לא רק רולס-רויסים, אלא גם ווקסהולים ישנים מטופחים ברמת-על. יש יופי רב במכוניות ישנות וחלקנו אנשים שיש להן אובססיה לתחזוקה, שיפורים ועבודה עצמית שהיא סוג של תיראפיה. אנחנו משקיעים את האהבה במכונית, לא כדי "לשמור אותה כאילו צעירה", אלא כדי להנות מכל רגע ולשפר את המקור. במובן מסוים, לג'יפ ישן משופר צריך להתייחס כאל רכב אספנות עם ביצועים מדהימים, ולא להשוותו למאזדה חדשה.

grand
08-09-10, 13:42
חברה תכל'ס.
יש כאן סיפור פשוט.
הגראנד הוא רכב "סקסי" נאה למראה, שבניגוד לאישתו השניה של יוני למשל (ההילקס) שבגיל 50 תראה כמו ג.יפית, הגראנד נראה לצורך הענין כמו שרון סטון בת ה 50 במי היית בוחר? ההשוואה לא רלוונטית בכלל.

אין הרבה רכבים היפים ממנו, הנוחים ממנו והחזקים כמו הגראנד.
אין הרבה מבחר לרכבים עם סרן חי הניתנים לשיפורים כמו הגראנד, עם פאן ומיתלים כאלה. יש פטרול, יש לנדקוזר 80, אך מעטים ונדירים, האא... יש גם דיסקברי, היו יותר נכון.. הם מתמעטים מרגע לרגע ואלו שעדיין נוסעים לא יגיעו לשיבה טובה.
אי לכך ולמרות הכל הגראנד ישאר מבוקש בקרב חובבי השטח זמן רב לאחר שכל הSUV היפנים והקוריאנים ילכו לגריסה.
לכן הרכבים האלה ( WJ,ZJ,XJ ) יכנסו להגדרה של קלאסיקה מוטורית וכמו כל הרכבים ה"קלאסיים" הישנים מגיע מצב שכבר אין משמעות למחיר המחירון אלא למצבו הכללי של הרכב והשיפורים שהושקעו בו.

כמו שיודעים לדרוש עבור CJ, ווגונירים או רכבים דומים וישנים אחרים מחיר שאינו קשור לאיזה מחירון כלשהו כך גם יקרה לרכבים האלה.
אז בעוד איזה 10 שנים מהיום רוב הרכבים האלה יעלמו מהכבישים, ישארו אלו המטופלים באהבה ומחירם יהיה בהתאם והימור שלי לא פחות ואף יותר ממחירם כיום.

יאללה מספיק.
שנה טובה וחג שמח.
רמי.

mi88
08-09-10, 14:24
אין ביקוש לבולעני דלק במחיר מופקע ועם מילארד קילומטר נקודה

לעומת זאת יש ביקוש לפרילנדר נקודה ועוד נקודה

יודע מניסיון.

...... איך שהעולם משתנה לו .........

משה

klam
08-09-10, 15:42
אין ביקוש לבולעני דלק במחיר מופקע ועם מילארד קילומטר נקודה

לעומת זאת יש ביקוש לפרילנדר נקודה ועוד נקודה

יודע מניסיון.

...... איך שהעולם משתנה לו .........

משה
פרילנדר בנזין הוא בולען-דלק רציני, וכמובן, שכלל אינו בקטיגוריה המדוברת של רכבי שטח- אין מה להשוותו לג'יפ :D

gabi2
08-09-10, 19:48
פרילנדר בנזין הוא בולען-דלק רציני, וכמובן, שכלל אינו בקטיגוריה המדוברת של רכבי שטח- אין מה להשוותו לג'יפ :D

אני לא יודע מי קבע שאין ביקוש לגראנד .

אני יודע רק שמאז שרכשתי את הגראנד שלי לא מפסיקים להציק לי בשאלה אתה מוכר.
וזה שאומר שגראנד 98 גרוטאה אז אתה טועה ובגדול אני מכרתי לאנדקרוזר בשביל ליקנות
גראנד וזה הגשמת חלום מבחינתי .

יוני5
09-09-10, 00:29
יוני בוא נזרום עוד קצת עם המטאפורה שלך..

אז אני אוהב את "אשתי" (השנייה) ולא נעים לי

וואלה, כבר אישה שניה. סחתיין. אז איך זה שאתה עדיין בתול?

ביום שאני אחליט להתגרש ממנה במידה ולא אגיע להסכמה עם בעלה החדש, אני אפרק לה את הצורה, בשביל מה שהוא מוכן לתת לי עבורה, אני אקח בחזרה את המתנות שנתתי לה. אחרי הכל, אחרי הגירושים את מי זה מעניין מה קורה איתה.. שתלך לעזאזל!!

כן, כן, שמענו עליך. כבר היו רבים שאמרו בדיוק את מה שאתה אומר.
הם נחלקים לשניים:
1. אלה שהבינו שלפרק כננת ולהעביר במשרד הרישוי עולה כסף. כמפרקים בולמים וקפיצים משובחים, עדיין צריך להוציא כסף על מנת לרכוש ולהרכיב חדשים / בינוניים נחותים.... חשבו, חישבו והגיעו למסקנה שכדאי לוותר
2. אלה שלא ויתרו. הוציאו 3000 ש"ח והרבה כאב ראש, על מנת לפרק את הדרוש פירוק. ועכשיו, אחרי מכירת הרכב, הם מנסים למכור את ערימת הג'אנק שזרוקה במחסן ולברוח מהאישה שצורחת שנמאס לה מכל הברגים והברזלים שמזהמים לה את החצר.
לך תסביר לה שהזבל הזה, זה בדיוק היה המשבר הגדול של הנישואין לפני שנה וחצי כשניסית להסביר לה לאן הלכו 21,000 ש"ח על קפיצים ובולמים משובחים.

עכשיו שועליקו, נכון שסתם קישקשת?
לא מסכים איתי? חפש במודעות המכירה כאן, ותבין.

ומילה לרמי.

תמיד טענתי שאתה בחור נחמר וסימפטי.
אחרי השרשור הזה אני יכול לקבוע בוודאות שנשארת נחמד, אבל איבדת קשר למציאות.

בוא נגיד ככה: בעוד שנים לא רבות, יהיו מעט גרנדים מהסיבה שעלות אחזקתם תעלה הרבה יותר משוויים. זה לא אישי נגד הגרנד, זה טבען של מכוניות משומשות.
בשביל להקל על אלה שרוצים לתחזק - ללא שום הגיון כלכלי או אחר - מכונית ישנה ספיציפית, יש את אופציית האספנות.

וחוץ מזה רמי, הגרנד שלך רחוק מלהיות שרון סטון. ההיילקס שלי ג.יפית? השתגעת?
העוזר שלה? הגנן שלו מטייבה? הבנדודה שלו מערערה? הגמל שלו. זהו! (וגם זה במקרה הטוב).

שנה טובה לאוהבי תורתך ושומרי מצוותיך

יוני5

sos4u
09-09-10, 07:41
וואלה, כבר אישה שניה. סחתיין. אז איך זה שאתה עדיין בתול?

כן, כן, שמענו עליך. כבר היו רבים שאמרו בדיוק את מה שאתה אומר.
הם נחלקים לשניים:
1. אלה שהבינו שלפרק כננת ולהעביר במשרד הרישוי עולה כסף. כמפרקים בולמים וקפיצים משובחים, עדיין צריך להוציא כסף על מנת לרכוש ולהרכיב חדשים / בינוניים נחותים.... חשבו, חישבו והגיעו למסקנה שכדאי לוותר
2. אלה שלא ויתרו. הוציאו 3000 ש"ח והרבה כאב ראש, על מנת לפרק את הדרוש פירוק. ועכשיו, אחרי מכירת הרכב, הם מנסים למכור את ערימת הג'אנק שזרוקה במחסן ולברוח מהאישה שצורחת שנמאס לה מכל הברגים והברזלים שמזהמים לה את החצר.
לך תסביר לה שהזבל הזה, זה בדיוק היה המשבר הגדול של הנישואין לפני שנה וחצי כשניסית להסביר לה לאן הלכו 21,000 ש"ח על קפיצים ובולמים משובחים.

עכשיו שועליקו, נכון שסתם קישקשת?
לא מסכים איתי? חפש במודעות המכירה כאן, ותבין.

ומילה לרמי.

תמיד טענתי שאתה בחור נחמר וסימפטי.
אחרי השרשור הזה אני יכול לקבוע בוודאות שנשארת נחמד, אבל איבדת קשר למציאות.

בוא נגיד ככה: בעוד שנים לא רבות, יהיו מעט גרנדים מהסיבה שעלות אחזקתם תעלה הרבה יותר משוויים. זה לא אישי נגד הגרנד, זה טבען של מכוניות משומשות.
בשביל להקל על אלה שרוצים לתחזק - ללא שום הגיון כלכלי או אחר - מכונית ישנה ספיציפית, יש את אופציית האספנות.

וחוץ מזה רמי, הגרנד שלך רחוק מלהיות שרון סטון. ההיילקס שלי ג.יפית? השתגעת?
העוזר שלה? הגנן שלו מטייבה? הבנדודה שלו מערערה? הגמל שלו. זהו! (וגם זה במקרה הטוב).

שנה טובה לאוהבי תורתך ושומרי מצוותיך

יוני5

גרוטאה או לא ...
כנראה שההשוואה של רמי הוציאה לך את השד מהבקבוק .... ובכלל, נראה לי שאתה הוא זה שקשור לגרוטאה שלך יותר מכולנו ....

רק השוו את הגמל המקרטע שלך לג. יפית וכבר יצאת מהכלים !!

השועל
09-09-10, 08:36
אני לא אגיב על ההודעה האחרונה שלך, היא כבר תת רמה.

כמנהל פורום טויוטה ונציג גיפולוג אתה קצת מדבר יותר מדי ומלכלך את המקלדת, שלא לדבר על לרדת לפסים אישיים..
אתה מזכיר לי את מה שקרה לגיפטריפ כשהאתר ההוא התחיל לאבד כיוון.

הייתי מצפה לקצת יותר אינטליגנציה וטקט ממנהל פורום בגיפולוג.

שנה טובה לכולם, השרשור הזה מיצה את עצמו מבחינתי.

מלכי
09-09-10, 08:46
תגידו יכול להיות שכל השרשור הזה הוא עוד קיטור על המחיר חסר ההגיון של כלי רכב חדשים במדינתינו?-הZJ ממשיך לסוע בארץ ברוב המקרים בגלל השווי ההתחלתי שלו כשכל יד נדרשת לשלם (להפסיד) חלק מחוסר הפרופורציה המקורי, זה קורה לכל כלי הרכב בארץ וזה מחמיר אם השנים חוץ מהקוסמים מטויוטה אבל עליהם אני יודע רק משמועות ואין לי כל כוונה ללכת לשם.

boaz avrahami
09-09-10, 16:58
אני לא אגיב על ההודעה האחרונה שלך, היא כבר תת רמה.

כמנהל פורום טויוטה ונציג גיפולוג אתה קצת מדבר יותר מדי ומלכלך את המקלדת, שלא לדבר על לרדת לפסים אישיים..
אתה מזכיר לי את מה שקרה לגיפטריפ כשהאתר ההוא התחיל לאבד כיוון.

הייתי מצפה לקצת יותר אינטליגנציה וטקט ממנהל פורום בגיפולוג.

שנה טובה לכולם, השרשור הזה מיצה את עצמו מבחינתי.

באמת שהדיון הזה מיצה את עצמו ורצוי לתת לו לשקוע לאיטו.
ג'יפולוג הוא שמורת טבע בנוף הפורומים המקצועיים ובתחום הג'יפאות בפרט, וככזה יש לשמור עליו באדיקות.
אין טעם להפוך שירשורים לוויכוחים חסרי טעם שמהווים רק פריקת עצבים... בשביל זה השאירו את ג'יפטריפ, לא?

kuju
09-09-10, 18:50
זיק5 וקאלם,

99% מהם עובדים ללא דופי.

יוני5
*

יוני אתה גם משעשע וגם 100% צודק וככל שהכלים ילכו ויזדקנו ( לא מדובר על דיפנדר / סופה / היילקס אלא על ה " מתורבתים - משופרים" ) לא יהיה מי שיקח את עלויות האחזקה עליו למעט משוגעים לדבר ! גראנד משופר מאד בן 15 שנה = רמת סיכון גבוהה מאד לעלויות אחזקה גבוהות ביותר ! הבלאי בשטח מואץ מאשר בכביש והשיפורים לא הוסיפו לו לרמת האמינות בטוח , זאת מתמטיקה שכל בר דעת עושה !

klam
09-09-10, 18:58
הבלאי בשטח מואץ מאשר בכביש והשיפורים לא הוסיפו לו לרמת האמינות בטוח , זאת מתמטיקה שכל בר דעת עושה ![/quote]
ג'יפאים הם ברי כשרון, ובעלי תשוקה, אבל ממתי הם ברי דעת?? :D

יוני5
11-09-10, 08:55
שועל ובועז,

הכל בחיוך ועם חיוך גדול.
(חוץ מהקטע על הבתולין של השועל, אבל זה ביננו - אחרת אני אצטרך להסביר לאישתי איך אני יודע).

ואני עדיין חושב שרוב הרכבים שלנו גרוטאות. תמורה מצויינת לכסף - אבל גרוטאות.

יוני5

moshik999
11-09-10, 10:29
הנה "זקנה" בת 45.

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320584146521&viewitem=&sspagename=STRK%3AMEWAX%3AIT

דרור ברלי
11-09-10, 11:08
אני בכוונה לא נכנס לעניין גרוטאה או לא. כי מכונית במצב מעולה שנוסעת היטב ולא נתקעת כל שני וחמישי אינה גרוטאה. מצד שני היא כבר לא חדשה. מצד שלישי על רוב המכוניות החדשות מהניילון מהז'אנר שלנו אני ממש לא סומך שיחזרו מהשטח בכוחות עצמן...

שוק המשומשות? לכל סיר יש מכסה.
גם הסיר השבור ימצא לו מכסה עקום שמתאים לו ואין רכב שלא יימכר בסוף. הכל שאלה של מחיר.
כל בעלי האמוציות הם בעלי כלים מושקעים שקשורים אליהם רגשית ולא ממש רוצים למכור - כשהרגע הזה יגיע והם יזדקקו לכסף הם ידברו קצת אחרת, כי רכב שמתומחר לא ריאלית - ימתין לקונה שלו זמן רב. מאוד.
ככל שיעבור הזמן, המוכר יילחץ ויוריד עדו קצת מהמחיר עד שישתווה עם קונה פוטנציאלי.
ואני מאמין שמי שלא מוכן להתפשר קצת, בתכל'ס לא סגור על עצמו בעניין המכירה וסביר להניח שבכלל לא רוצה למכור, והכל רק כדי להסביר לאשתו שנמאס לה ומתה שייפטר כבר מהמאהבת המכנית שלו - "הנה לך מותק, בבקשה, השוק קשה, אין קונים". נתקלתי בזה ולא מעט, לא בגרנדים אמנם אלא בסופות, אבל העיקרון זהה. אוטו מתיישן עם המון אופי, שאתם נורא אוהבים ולא באמת רוצים להיפרד ממנו אבל אין ברירה, ומחפשים את המוצא במחיר לא ריאלי כדי לדחות עוד קצת את רוע הגזירה...

וצאו כבר מהתיאוריות של "קלאסי". קישקוש. המכוניות הללו עדיין לא במעמד של "קלאסי". גם חלק נכבד מהמכוניות הבאמת נדירות וקלאסיות, מתומחר במחירים לא הגיוניים ועומד חודשים ארוכים למכירה, אם לא שנים, עד שהמוכר יבין שרווח פיננסי הוא לא יראה כאן וכדי להיפטר מהמציאה שלו הוא מוכרח להתפשר קצת.

erangro
13-09-10, 12:28
היה עצוב להיפרד, אבל הגרנד האהוב שלי מצא בית חם שם ידאגו לו ויפנקו אותו בכל מיני תוספות להן לא זכה אצלי.
נמכר אתמול במחיר הוגן לשני הצדדים, אחרי פחות משבועיים מאז הוצא למכירה. אז לכל הדואגים, אם הרכב שלכם בסדר והמחיר הוגן אין סיבה לא למכור. אצלי היו עוד שלושה שרצו את הרכב.

בהצלחה ושתהיה שנה מעולה!

sos4u
13-09-10, 13:23
בהצלחה לשני הצדדים, שמח שהגעתם להבנות.

ולקונה, ברוך הבא למשפחה ...

גניסלב רונן
13-09-10, 15:10
מצטרף לברכות ....

אני אישית מכיר עוד גרנד יפה שנמכר במחיר יפה בשבוע שעבר...

מי אמר שוק חלש ?

לגרנדים ובמיוחד לשמורים/מושקעים יש שוק .

מיקי ,עובר ל-WJ ? דבר איתי.

zivviz
14-09-10, 20:18
הבעיה בשוק הישראלי הוא שאנחנו חושבים עקום ולא יעזור כלום .
נעדיף לקנות רכב "בתול" ולשפר ב -30K מאשר לקנות את אותו הרכב משופר שיעלה לנו עוד 10K . ולמה ? כי אותנו לא יזי..ו . אם כבר , נז..ן את עצמנו .
ולא חסרים תירוצים : "רכב משופר כבר טחן שטח " , ו "אני בונה את הרכב שלי בסגנון שלי.." ובסוף אתה מקבל את אותו קיט רוביקון שהיה ברכב שעלה 15K לפני שבוע .

גראנד לא שווה יותר או פחות כי הוא אמין יותר או פחות . אם הטרנד הנוכחי והבאזז הוא על גראנד , אזי השוק יתמחר אותו בהתאם . כבעליו הגאים של צירוקי נדיר (96 ידני אדום עם 150K ) אני מתאר לעצמי שאם ארצה למכור אותו בקרוב , אמכור אותו במחיר גבוה מהמחירון (אהה אין מחירון לשנתון הזה..) כי הוא נחשק ונדיר ויש ביקוש .

האם זה אומר שעוד כמה שנים ימכרו דיסקברי דור 1 מעל המחירון ? כי הם יהיו נדירים ? (אלה שישרדו..) עד כמה שזה נשמע דמיוני - אולי כן . אם הרכב יהפוך לטרנדי ונחשק , אזי גם דיסקברי דור 1 ימכר מעל המחירון .

הבאזזז כרגע על האינדיאנים . מחר על משהו אחר .

אז מי רוצה צירוקי ב 80K ?

זיו

נמרוד - מערד
29-10-10, 18:13
אין ביקוש לגראנדים?
תראו מה קורה בזמן האחרון,כמה חברה חדשים יש באתר,זה אומר שהמחירים יתחילו לעלות, או שהמחיר ירד.

נמרוד.

אייל67
30-10-10, 10:13
אין ביקוש לגראנדים?
תראו מה קורה בזמן האחרון,כמה חברה חדשים יש באתר,זה אומר שהמחירים יתחילו לעלות, או שהמחיר ירד.

נמרוד.

"... או שהמחיר ירד." לצערי זו הסיבה האמיתית :(

אייל

-->