PDA

צפייה בגרסה מלאה : שערוריית ייבוא חלקי חילוף לשימוש אישי - מה אפשר לעשות?

asafk
02-09-10, 23:56
תקציר, למי שלא יודע איך עובד היום ייבוא אישי של חלקי חילוף-

יום ה 0 - הזמנת את החלק, שילמת בכרטיס אשראי או פייפל, והחלק יוצא לדרך.
שבוע-שבועיים אחרי - החלק הגיע לארץ. אבל עכשיו הוא מחכה לבדיקה.
פעם או פעמיים בשבוע, כל החבילות שכתוב עליהן שמדובר בחלקי רכב, ולא משנה איזה חלקים או כמה עלו, נבדקות על ידי איש של משרד התחבורה. מה הוא בודק? לא ברור, כי לבדיקה שלו אין שום תוצאות מעשיות בשום היבט של הייבוא.
3 ימים עד שבוע אחרי הבדיקה, נשלח אל היבואן נייר מהדואר, הקורא לו לשחרר את החבילה, ולצרף אישור משרד התחבורה. על הטופס המצורף, של משרד התחבורה, מופיעים מספרי טלפון שגויים.
סיכום ביניים - עברו כשלושה שבועות מאז שהחבילה הגיעה לארץ, ועכשיו צריך אישורים.

כדי לקבל אישור צריך למלא טפסים. ממלאים, מצרפים מה שצריך, ומגישים.
או בדואר (שלוקח עוד שבוע)
או שניגשים למשרד התחבורה, ואת הטפסים משאירים אצל המאבטח.
במשרד התחבורה אין קבלת קהל - אין בכלל, אף פעם, וגם אין טלפון שעונים בו - ואני לא כותב את זה בציניות, זה ככה, במוצהר - אין קבלת קהל, ובשעות שיש מענה טלפוני הם לא עונים לטלפונים, וזה אם הצלחת להשיג את הטלפון הנכון, כי זה שעל הטופס, כאמור, שגוי.
אחרי שבועיים מקבלים בחזרה את האישור בדואר.
אם לא קיבלת אישור - דבר לעצים, כי כאמור, אין קבלת קהל, ואין מענה בטלפון.

לוקחים את האישור, נוסעים ליד אליהו, עומדים בתור ראשון, תור שני, תור שלישי, משלמים מכס, תור רביעי, ומקבלים את החבילה. אם מדובר בחלקים בטיחותיים צריך לבוא ביום שיש את הברנש ממשרד התחבורה שיבדוק את החלקים שהם באמת חדשים. ואף אחד לא מספר לך את זה, תגלה את זה רק אם תגיע ביום הלא נכון, אחרי ששרפת חצי יום עבודה.

אז מה היה לנו עד כאן?
חלק חילוף שלקח לו כמה ימים להגיע לארץ.
5 עד 6 שבועות עד שאפשר לשחרר אותו מהמכס.

ההקשחה של משרד התחבורה היתה הדרגתית אך מכוונת בתוך כשלוש שנים. ביטול שעות הקבלה באמצע השנה היה הקש האחרון מבחינת אנשים רבים שאני מכיר, שעד כה לא רימו ולא תיחמנו, והיום או שמרמים או שפשוט התייאשו וקונים חלפים רק בארץ, או מאלתרים תיקונים ומסכנים את עצמם ואחרים, במקום לייבא חלקים תקינים, במקרה של חלקים שאין להשיג כאן.

לדעתי מדובר בפגיעה ממשית ואמיתית בציבור בעלי המכוניות כולם. דה-פקטו, אין אפשרות בחירה בין ייבוא חלקים לשימוש אישי לבין קניה בארץ. משרד התחבורה מכתיב העדפה ברורה של היבוא המסחרי. גם מי שכן מייבא בעצמו, עלול למצוא את עצמו במצב של רכב מושבת או נוסע למרות שיש בו תקלה שבועות רבים על חלק שלוקח לו 5 ימים להגיע אם רק לא היה הנוהל המיותר הזה.
יש דרכים רבות לייעל את התהליך - מספיק שאיש משרד התחבורה שפותח את החבילות בתחילת התהליך היה מאשר את הייבוא. לא מסובך מדי.

אני כותב את הדברים כי אני סבור שהגיע הזמן לעשות משהו. לא ייתכן שפקיד זוטר יחסית בשירות הציבורי יקשיח את השירות באופן שיטתי עד כדי פגיעה ממשית בזכויותנו הבסיסיות, ולמעשה על ידי הטרטור וההשפלה שבתהליך, הוא גורם לכך שאזרחים יוותרו על זכותם לייבא חלקים בעופן עצמאי.

וכאן ההתייעצות - מה אפשר לעשות? מה לדעתכם הערוץ היעיל ביותר? מבקר המדינה? מבקר המשרד? נציב שרות המדינה?

אסף.

דרור ברלי
03-09-10, 00:06
אולי בג"צ?...

הפתרון האמיתי לבעיות התחבורע של ישראל זה סגירה סופית ומוחלטת של משרד התחבורע, פיטורים לאלתר של כל עובדיו - מהשר הממונה, דרך כל הפקידונים וכל הבוחנים וכל הפקידות בדלפקים, ועד לאחרונת מחלקות התה המנקות בשירותים.
אחר כך שריפה וגריסה של כל תיק, מסמך, מחשב או כסא ששימשו שם. פשוט כדי שהזיהום שהתפתח ודבק שם שישים ושתיים שנים, לא יחזור.

ואחרי שעשו נקיון יסודי כזה - להקים מחדש, מאפס, ולהביא לשם אנשים שמבינים. מומחים. לא יהודים מפה, אלא אך ורק גויים. מארצות התרבות שבאירופה ואמריקה. כי יהודים הם אולי עם הספר, אבל את הגלגל לא אנחנו המצאנו. יהודים וגלגלים לא מסתדר טוב.

אני אשכרה רציני.
שבת שלום.

asafk
03-09-10, 00:17
דרור, המטרה של הדיון הזה היא לדון בדרכים פרקטיות לפעולה. תנסה לא להתלהם. קשה, אני יודע.
להתרכז. דרכים פרקטיות.

אסף.

עמי
03-09-10, 00:35
התיאוריה: בידי משרד התחבורה מצויה הסמכות לאשר יבוא חלקי חילוף. עם הסמכות באה חובה לעשות בה שימוש, שימוש סביר. אי מתן אפשרות פרקטית לאשר יבוא חלקי חילוף לארץ או הצבת חסמים לא סבירים ו/או לא הכרחיים, ללא סיבה טובה, עשויה להתפס כהפעלת הסמכות באופן לא סביר.

הפתרון: אתה סבור שמשרד התחבורה מפעיל את סמכותו השלטונית באופן לא סביר - הגש עתירה מתאימה. קרוב לוודאי שמדובר בעתירה מנהלית לבית המשפט המחוזי בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים ולא בעתירה לבג"צ. תשובה מדוייקת יותר מצריכה בדיקה נוספת.

פרקטיקה: הגשת וניהול עתירה מנהלית, לא כל שכן עתירה לבג"צ, כרוכה בלא מעט עבודה ועולה כסף ושוב, לא מעט. אני למשל, מאמין שהייתי לוקח על עתירה כזו סכום שהיה מממן לך לא מעט חלקי חילוף חדשים ובארץ.

מסקנה: א) שלח מכתבים, פנה למבקר המדינה, שר התחבורה ושאר פונקציונרים. הפניות שלך, קרוב לוודאי, יתוייקו במגרסה. קיים סיכויי מועט שמישהו יגלה בכך עניין ויעשה משהו. מועט מאוד. ב) גייס כסף, אורך רוח ועצבים, הגש עתירה וקווה לטוב ג)חכה עד שיעצרו לי משהו במכס.

עמי

יונתןמצפה
03-09-10, 01:08
צריך שמות. שמות של בעלי תפקידים, כאלו שגם יש להם מה להפסיד ואחראים (אפילו אם באופן עקיף) על המצב הקיים.
ועם זה לרוץ לאמצעי התקשורת. אלה האלימים ביותר... חדשות, מיקי רוזנטל, ועוד כמה שאני לא זוכר/לא מסמפט במיוחד (אבל מביאים תוצאות).
ועשיו צריך לשכנע אותם שיש להם כאן עניין. איך? בטיחות!
אסף, נצל את המקצוע שלך, הקשרים שלך וכו', ונסח מסמך שמטרתו לזרוע פחד בציבור. צריך לתאר את מה שקורה בעקבות ההתנהלות, שעליה אחראי כמובן אותו בן אדם אחד עם שם כפי שתיארתי.
להביא דוגמאות של אנשי מפתח בתחום (שיופיעו בעילום שם ופרצוף) ויתארו איך המצב הזה גורם בפועל לנסיעה של מכוניות מסוכנות על הכביש.
להראות שלפעמים אין ברירה: מכוניות נדירות, ישנות, יבואנים שכבר לא מיבאים חלקים לדגמים האלו וכו'. להביא דוגמאות של חלקים ביבוא מסודר שהם משמעותית פחות בטיחותיים מאלו שמשרד התחבורה לא מאשר. להביא דוגמאות לכשלים, לחלקים שלא עומדים בתקנים והגיעו בקומבינות וכו'.
בקיצור, לעשות מניפולציה... אבל שמגובה במציאות.
לצערי, זו הדרך היחידה שדברים עוד איכשהו יכולים לזוז כאן. להפחיד מישהו שמושך בחוטים שאולי יש לו גם מה להפסיד.

jeeeep
03-09-10, 03:50
שלום אסף
תודה על היוזמה
עכשיו
אולי אנחנו (כל חברי האתר ) נוכל לחתום על מסמך שמפרט את כל הבעיות שלנו עם יבוא אישי
ונגיש את זה למי שצריך (לא יודע למי זה אמור להגיע)
אני יכול לארגן 50 חתימות מבעלי גיפים שהם לא חברים בגיפולוג.
אי אפשר להתעלם מהזכויות שלנו
ואני בתור צרכן לא רוצה להיות קשור ליבואן זה או אחר או מפיץ זה או אחר בשביל לקנות איזשהוא חלק שאני צריך
אני רוצה שהעניין איפה מתי ואיך לקנות יהיה נתון לשיקולי האישי והבלעדי בלבד .
אני מחזק את ידי אסף וקורא לכל חברי הפורום להצטרף למאבק הצודק והכן להחזרת הזכויות שלנו
יאלה חברה קצת אקשן........:mad::mad::mad::mad:

boaz avrahami
03-09-10, 04:39
רק לאחרונה הבאתי חלקים לטרקטורון.
הופתעתי לרעה על הנוהל אבל ייחסתי אותו למגוריי באזור המרכז לעומת פעמים קודמות שאז גרתי קרוב לחיפה.

אמנם נאלצתי לגשת למשרד התחבורע אבל משרדם במרחק חמש דקות ממשרדי.
הגעתי לפקיד בשם ראובן בלי להמתין כמעט בתור. עזר לי למלא את הניירת ואפילו שם לי הכול במעטפה.

אכן מטרד אבל לקח פחות מחצי שעה.

בדואר לעומת זאת היה זוועה.
כל פקידה נוברת באינטרנט שעות על שטויות ולוקח להם שעות לאמת את הערך ולקחת תשלום.
בחיפה היה לוקח דקות.

אולי כמה עשרות גיפים מול ביתו של השא באיזה יום שבת בבוקר ישחררו איזה פקק במשרד?
אחרי הכול גם השר חובב שטח.
בעיקר את השטח שמעבר לקו הירוק....

סתם סתם, יש לו טרקטורון

tzagi
03-09-10, 06:41
דרור, המטרה של הדיון הזה היא לדון בדרכים פרקטיות לפעולה. תנסה לא להתלהם. קשה, אני יודע.
להתרכז. דרכים פרקטיות.

אסף.

כן, יש דרכים פרקטיות, אפילו פרקטיות מאד שעובדות כבר שנים
החכמים בנייכם לא מזמינים חלקים לרכב, זה טיפשי למציאות מדינת ישראל,
הם....מזמינים חלקים למכונת כביסה, תנור וכדומה.
מי שמנסה להלחם בתחנות רוח- אשמתו בלבד.

ש01
03-09-10, 07:46
צריך שמות. שמות של בעלי תפקידים, כאלו שגם יש להם מה להפסיד ואחראים (אפילו אם באופן עקיף) על המצב הקיים.
ועם זה לרוץ לאמצעי התקשורת. אלה האלימים ביותר... חדשות, מיקי רוזנטל, ועוד כמה שאני לא זוכר/לא מסמפט במיוחד (אבל מביאים תוצאות).
ועשיו צריך לשכנע אותם שיש להם כאן עניין. איך? בטיחות!
אסף, נצל את המקצוע שלך, הקשרים שלך וכו', ונסח מסמך שמטרתו לזרוע פחד בציבור. צריך לתאר את מה שקורה בעקבות ההתנהלות, שעליה אחראי כמובן אותו בן אדם אחד עם שם כפי שתיארתי.
להביא דוגמאות של אנשי מפתח בתחום (שיופיעו בעילום שם ופרצוף) ויתארו איך המצב הזה גורם בפועל לנסיעה של מכוניות מסוכנות על הכביש.
להראות שלפעמים אין ברירה: מכוניות נדירות, ישנות, יבואנים שכבר לא מיבאים חלקים לדגמים האלו וכו'. להביא דוגמאות של חלקים ביבוא מסודר שהם משמעותית פחות בטיחותיים מאלו שמשרד התחבורה לא מאשר. להביא דוגמאות לכשלים, לחלקים שלא עומדים בתקנים והגיעו בקומבינות וכו'.
בקיצור, לעשות מניפולציה... אבל שמגובה במציאות.
לצערי, זו הדרך היחידה שדברים עוד איכשהו יכולים לזוז כאן. להפחיד מישהו שמושך בחוטים שאולי יש לו גם מה להפסיד.

+1 !!!!!!

אילנה דיין, רפי גינת (לא, הוא בעצם בלש משטרה בתפושת) מיקי רוזנטל, אורלי וגיא.
רק צריך לזכור מספר דברים:
- אם פונים כג'יפאים - אנחנו האויבים.
- אם פונים כבעלי רכבי אספנות או כל ציבור אחר הנהנה מלגיטימיות - פה יהיה להם סיפור.
- גם אם משדרים על נושא הבטיחות- יהיה להם סיפור.
- חלקם של החברה האלה אינם נאמנים, לעיתים, באופן מלא לאמת אלה למטרת השידור. כך שצריך לדעת כיצד להעביר אליהם את הסיפור.

דרור, כעיתונאי שכותב מידי פעם בעיתון שהיה (...) הגדול במדינה, אני מניח שבאפשרותך לרתום גורמים שונים לביצוע תחקיר ולהציף את הבעיה.

אולי בין חברנו ישנם נוספים (שמצטנעים ואיננו יןדעים זאת) עם אוזן קשובה או גישה למי שצריך.

רק לא להתלהם - התוצאה תהייה ככל הנראה הפוכה.

יובל48
03-09-10, 08:07
איפה גיל מלמד כשצריך אותו?
עיתונאי,בעל טור במעריב וחבר בפורום,מאמין שהוא יכול
להתניע איזה שהוא מהלך.

נדב42
03-09-10, 08:38
רק בקשה/הצעה אחת לי לכל מי שמנסה להרים יוזמה כלשהי:

הבעייה הזו קשורה לכל בעלי הרכבים המיוחדים/ישנים, אנא נסו שלא למשוך אש דווקא לג'יפים ...
אולי כדאי ליצןר קשר עם מועדון החמש - להם בטח יש יותר בעיות עם זה מאשר לנו, ואולי גם יש להם נתיב שעובד ...

נדב.

tzagi
03-09-10, 08:41
אני מצטער להביא לכם נבואות איוב,
מערכת הקיום עצמי בביורוקרטיה בולשביקית חזקה מטיטניום ועמידה מיהלום
אף עיתונאי או אזרח (לפחות אזרח לא חמוש בכלי נשק אוטומטי, קרינקוב 47U מומלץ ביותר) לא יצליח אפילו לשרוט את המערכת........ועובדה, המערכת קיימת כבר מעל ל60 שנה ורק גוברת כוח, כניראה שהם עושים משהו נכון....

יונתןמצפה
03-09-10, 09:50
רק בקשה/הצעה אחת לי לכל מי שמנסה להרים יוזמה כלשהי:

הבעייה הזו קשורה לכל בעלי הרכבים המיוחדים/ישנים, אנא נסו שלא למשוך אש דווקא לג'יפים ...

מסכים לגמרי. אין לעניין הזה שום קשר לג'יפים. זה עניין אזרחי פרופר וכך צריך להתייחס אליו.

נמרוד
03-09-10, 10:09
העניין גם לא קשור למכוניות ישנות או נדירות.

זכות בסיסית של כל אזרח היא לקנות מוצרים בשוק חופשי. גם למכונית חדשה, סתם מכונית.

caspi
03-09-10, 10:15
אני חושב שעניין העתירה יכול להניב תוצאות ,
בהנחה שמי שמגיש אותה יש לו את היכולות המתאימות .
ובמקרה הזה אני חושב שבית משפט יכול להשפיע יותר מתוכנית טלביזיה כזו או אחרת .
הרי אף אחד לא באמת הפסיק לאכול חומוס או נקניקים אחרי התוכניות לא ?
יש מספיק חברים באתר הזה(ולא רק פה) ,שמעוניינים שהמצב ישתנה .
אני מוכן לתרום את החלק שלי בסכום כסף שיקבע ויתחלק בין חברי האתר.
יאסף על ידי בעל תפקיד כאן באתר ,שירכוש באמצעותו ייצוג הולם .
ואני חושב שעם קצת נכונות וקצת כסף מכל חבר אפשר לרכוש ייצוג איכותי שישנה משהו .
אם אכן מתגבש כיוון כזה ,אני אהיה הראשון שישלח צ'ק.

WildLove
03-09-10, 10:36
כן, יש דרכים פרקטיות, אפילו פרקטיות מאד שעובדות כבר שנים
החכמים בנייכם לא מזמינים חלקים לרכב, זה טיפשי למציאות מדינת ישראל,
הם....מזמינים חלקים למכונת כביסה, תנור וכדומה.
מי שמנסה להלחם בתחנות רוח- אשמתו בלבד.

תכלס זו הצורה הכי פרקטית לדעתי...
נושא הייבוא לישראל הוא נושא מאוד בעייתי ובלי קשר רק לחלקי חילוף לרכב, לדוגמא: מחשבים. ביבוא שנחשב מסחרי (מעל 3 יחידות) צריך להעביר את המחשב במשרד התקנים להוציא לו תקן, 4000 ש"ח + כמה חודשים טובים, ואם יש את המחשב הזה בארץ וליבואן אחר יש תו תקן לאותו מוצר בדיוק - ניתן להשתמש? לא, איפה ההגיון? לא קיים.
זאת מערכת משומנת, וותיקה ומלאה בירוקרטיות שלדעתי לא 100,000 ולא 1,000,000 אנשים יצליחו לשנות.
אני חייב להודות שהרעיון של להעמיד שורות של ג'יפים מחוץ לבית של השר יכול להיות מאוד נחמד בתור הדרך שלנו קצת להחזיר לאלה ששולטים בזה ולא משנים את זה, אבל לא מאמין שיש משהו שישנה את זה..

אמיר מ
04-09-10, 01:24
נסה לפנות למבקר המדינה דרך האתר שלהם באנטרנט. פרט את הבעיה ולדעתי, תוך מספר ימים יחזרו אליך טלפונית ובהודעה בדואר.
לצערי, גם אני נתקלתי לאחרונה בבירוקרטיה של משרד התחבורה, אמנם באגף למוגבלי תנועה, בעת בקשה לקבלת תג חניה לנכה, המגיע במצבי על פי התקנות של משרד התחבורה. גם שם, לא עונים לטלפונים, אין קבלת קהל ואין עם מי לדבר. בכל פניה ממתינים עד כחודש לתשובה בדואר. לפעמים "נפתח חלון הזדמנויות", לי זה קרה בין 8:03 ל- 8:06 בבוקר וגם אז ייתכן ודיברתי עם המנקה.
מאחר והבעיה הייתה במהלך החופשה הגדולה, חשבתי להגיע עם ארבעת הילדים לאותו אגף עם כדורגל ולשבת שם ולחכות ושהילדים יתפרקו בנתיים.
לאחר כחודשיים של דחיות ללא הסבר וביאוש, פניתי למבקר המדינה, זכיתי ליחס אדיב ולתגובה מהירה ותוך מספר ימים הוסדר הנושא.
דרך אגב, ההסבר שקיבלה עו"ד מטעם מבקר המדינה מהאגף למוגבלי תנועה היה הזוי ועל סף הפיגור.
פנה למבקר. ציין בעיקר את הנושא הבירוקרטי והזלזול. הישאר ענייני. אין לך מה להפסיד. אולי משם תבוא הישועה.

אמיר

riko
04-09-10, 02:29
אסף גם אני הזמנתי חלקים לגיר של הסופה , עבר יותר מחודש ואני עדיין מחכה לחלקים
המאבטח בכניסה אמר לי שהם נותנים בכוונה טפסים מיושנים עם מספרי טלפון שגויים.
ממש זלזול והשפלה ואני עוד הגעתי מהצפון הרחוק . בטופס הם גם מבקשים צילום של רשיון הרכב אבל לא מציינים שהוא צריך להיות בתוקף , ולכן נאלצתי לרוץ שוב להעביר את הגיפ טסט - ואתה לא רוצה לשמוע איך..................., על מנת לבזבז עוד יום עבודה ולהגיש צילום של רשיון רכב בתוקף.
לגבי דרך פרקטית לתקוף את המחדל הזה אני עדיין חושב , אבל ככל שהזמן עובר אני חושש שזה נראה בלתי אפשרי.
אותו מאבטח שלקח ממני את הטפסים אמר לי " אתה חסר ניסיון בעיניין הא ? , אז בפעם הבאה תדאג שאלו יהיו מייסבים של מכונת כביסה" , סוף ציטוט.
מלמדים אותנו לשקר ואחר כך קונסים אותנו .

tzagi
04-09-10, 02:54
המאבטח....היה רוסי במקרה? :-)
אלה אנשים שמבינים עניין ויודעים איך להסתדר עם המערכת הבולשביקית מנסיון...עדיף להקשיב להם :-)

riko
04-09-10, 22:45
צודק!!! ,עושים לנו בית ספר - הם אלופים

gasgas
05-09-10, 20:36
רק לאחרונה הבאתי חלקים לטרקטורון.
הופתעתי לרעה על הנוהל אבל ייחסתי אותו למגוריי באזור המרכז לעומת פעמים קודמות שאז גרתי קרוב לחיפה.

אמנם נאלצתי לגשת למשרד התחבורע אבל משרדם במרחק חמש דקות ממשרדי.
הגעתי לפקיד בשם ראובן בלי להמתין כמעט בתור. עזר לי למלא את הניירת ואפילו שם לי הכול במעטפה.

אכן מטרד אבל לקח פחות מחצי שעה.

בדואר לעומת זאת היה זוועה.
כל פקידה נוברת באינטרנט שעות על שטויות ולוקח להם שעות לאמת את הערך ולקחת תשלום.
בחיפה היה לוקח דקות.

אולי כמה עשרות גיפים מול ביתו של השא באיזה יום שבת בבוקר ישחררו איזה פקק במשרד?
אחרי הכול גם השר חובב שטח.
בעיקר את השטח שמעבר לקו הירוק....

סתם סתם, יש לו טרקטורון

לא היית צריך להביא אישור משרד התחבורה על חלקי טרקטורון, טרטורונים שייכים למשרד החקלאות ואותם זה ממש לא מעניין.
בפעם שביקשו ממני אישור משרד התחבורה הזכרתי להם שזה כלי חקלאי ואין צורך באישור משרד התחבורה והתהליך עבר בפשטות (יחסית, עוד עברתי את מירורי המכס...)

boaz avrahami
09-09-10, 02:30
לא היית צריך להביא אישור משרד התחבורה על חלקי טרקטורון, טרטורונים שייכים למשרד החקלאות ואותם זה ממש לא מעניין.
בפעם שביקשו ממני אישור משרד התחבורה הזכרתי להם שזה כלי חקלאי ואין צורך באישור משרד התחבורה והתהליך עבר בפשטות (יחסית, עוד עברתי את מירורי המכס...)

לא בקיא אם לפי החוק צריך או לא צריך את משרד התחבורה.
מה שבטוח שהמשלוח נתקע ועד שלא ניגשתי אליהם לקבל שיחרור לא יכולתי להמשיך בתהליך.
אין משמעות מבחינתי אם בסמכותם לעכב את החלק או לא כל זמן שכבר עצרו את החלק.
לקבל מהם אישור היה יותר קל ופחות מסוכן מאשר להרגיז את האגו של הפקיד שמולו ישבתי...

האם ידוע למישהו אם שונתה איזו תקנה בנושא?
חשוב להבין בתור התחלה את המסגרת הסמכותית שבו הנושא עובד.
אולי בכלל עד עכשיו ניצלנו פירצה ?

asafk
09-09-10, 10:15
קודם כל, לטרקטורון מקבלים אישורים מברנש אחר, קומה למעלה, ובמקרים מסויימים ישלחו אותך בכלל למשרד החקלאות (אם מדובר ברכב בלי רישוי לכביש, שהוא מכונה ניידת)
שנית, אין היום קבלת קהל אצל האדון ברדה. פשוט אין לייבוא אישי - רק לייבוא מסחרי.
זה שקיבלת אישור מברדה - אשריך. במאמר מוסגר אומר שכבר מגיעים אליו והוא נמצא (ויש דרכים, למרות שאין לו קבלת קהל), השירות שהוא נותן ענייני ומקצועי בסך הכל. אבל כל הפרוצדורה והטרטור, ובעיקר הזמן שזה לוקח - לא סביר בעיני.

אסף.

boaz avrahami
09-09-10, 23:33
יש ביננו עורכי דין מרשימים וגם כמה עיתונאי רכב.
הכי פרקטי לטעמי לבדוק שמישהו מהם ימליץ אם יש סיבה משפטית להיתלות בה.
אם כן, לנסות לגייס עורך דין עמית מהפורום בהתנדבות או בתשלום מוזל.

במקביל לפניה משפטית להוציא ידיעה תקשורתית שתתמוך בלחץ.

אני מסוגל לדמיין שיש עוד כמה התארגנויות של אנשים שזה פוגע בהם.
לדוגמה מועדון החמש, עמותות טרקטורונים ואופנועים ועוד׳

אני בטוח שנוכל לבצע מאבק צרכני יעיל אם רק נרצה.

מישהו מעורכי הדין מוכן לתת המלצה ראשונית אם ניתן לתקוף את הנושא?

בועז

Saar
10-09-10, 00:05
הי

ההימור שלי הוא שכדי לבצע שינוי יהיה צורך בהליך משפטי,
כל טענה שתגיע מצד "לקוחות" תוכל להבלם בשם בטיחות הציבור.
אף פקיד ממשלתי לא יקח על עצמו אחריות להיות זה שמקל את הגזירות שהרי בתאונה הראשונה יגיעו אליו "לערוף את ראשו"...
לכן, רק ע"י "צו מגבוה" זה יוכל להתבצע וגם אז, קשה לי לראות את זה קורה בקלות...
תמיד אפשר יהיה לטעון שיש צורך לבדוק את החלקים המגיעים ולודא שהם בטוחים/מתאימים לרכב, ליבואנים הרישמיים אין שום אינטרס לעזור כאן.

סער

asafk
04-10-10, 00:50
חבר עדכן אותי שבמשרד התחבורה שמעו אותנו ועדכנו את הטופס.
לרעה.
נדרש "אישור מוסך יבואן" להתאמת חלק החילוף לרכב, במידה ומדובר בפריט בטיחותי. כן, לא עוד "מוסך מורשה" (על ידי משרד התחבורה), אלא "מוסך יבואן". זה הניסוח:

מוצרי תעבורה בטיחותיים-יש להמציא אישור מוסך יבואן
מתוך:
http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHEV/BakashaRisuiYevu.pdf

לדעתי זה כבר חסם בלתי סביר, כי מובן שעם העברת הסמכות לאשר חלקי חילוף ממשרד התחבורה (שעוסק ברישוי מוסכים) ליבואן החלפים הרשמי (יבואן הרכב) - הוא מציב את מוסך היבואן בהכרח במצב של ניגוד אינטרסים שיפעל לרעת האזרח. יבואן חלפים רשמי צריך לאשר ייבוא אישי של חלק חילוף? הצחקתם אותו. ייבוא אישי של חלקי חילוף אשכרה מוציא כסף מהכיס של היבואן הרשמי. ומה אם מדובר ברכב בייבוא אישי? הם בכלל ישתינו מצחוק כשתבואו לבקש אישור (מדיניות רשמית של כל היבואנים היא לא לתת שום שירות, ולו הבסיסי ביותר, לרכב בייבוא אישי. זכותם, זה מצב של תחרות).

משפטנים יקרים, האם זו כבר עילה יותר מוצקה לפניה לערכאות משפטיות? זה לא סתם טרטור או עיכוב, זה כבר ממש חסם בפני ייבוא אישי של חלקים.

אסף.

ofiredri
04-10-10, 07:47
ואיך זה בדיוק יעבוד עם חלקי חילוף תחליפיים שדורשים אישור יבואן של חלפים שרובם מקוריים ? זה לא ...

החבר'ה האילו מנותקים מהמציאות ונוגדים תקנות חדשות המאפשרות ייבוא של חלפים חלופיים בשוק חופשי.
לדעתי מדובר כאן ב clear case משפטי .

איציק - 4X6ZH
04-10-10, 08:03
ואיך זה בדיוק יעבוד עם חלקי חילוף תחליפיים שדורשים אישור יבואן של חלפים שרובם מקוריים ? זה לא ...

החבר'ה האילו מנותקים מהמציאות ונוגדים תקנות חדשות המאפשרות ייבוא של חלפים חלופיים בשוק חופשי.
לדעתי מדובר כאן ב clear case משפטי .

אתם פשוט תמימים
או שאולי אתם לא חיים במדינת ישראל

לך למגרש כדורגל עמוד ליד הקופות תראה איך מוכרים כרטיסים .
טוב זה כדורגל זה בתחתית סולם ההגינות .
אז תגש לשלם ארנונה ברשות מקומית עמוד ליד המשרדים אתה כבר תבין לבד .
עיריה אלה בכלל מושחתים .
ואיך אתה משלם לחינוך הילדים שלך .
אה כל אחד דואג לילדיו באופן אישי
כבודו רוצה כרטיס חניה ( כזה של נכים )
מה דעתך לפתוח עסק במדינת ישראל .

אז מה בדיוק היתה הבעיה ?
כבודו רוצה להביא חלק לתיקון רכב אספנות
או כבודו רוצה לתקן מכונת כביסה ישנה .
אני בכלל שמעתי על כאלה שבונים שערים חשמלים לגיפ שלהם .

בסוף יהיה סדר . כנראה שלא בדור שלנו .:(

איציק

tzagi
04-10-10, 08:19
אופיר, נראה לי שמקום מגורך משפיע עליך וגורם לך למחשבות על "זכויות האזרח" וכדומה,
להזכירך, במדינת הבולשביקים אין זכויות אזרח.

בואו נהפוך את השולחן ונשים את עצמינו בתור שולטי מדינת ישראל
איזה אינטרסט יש לנו לא להקשות על הציבור לבצע יבוא אישי מכול סוג?
1. מכס, ברור לנו שחלק נכבד מיבוא אישי נשלח בהצהרת ערך נמוכה, אז אנחנו מפסידים
2.מע'ם, פלוני קונה מוצר בחנות ומשלם 3X, אותו פלוני מזמין מחו'ל ומשלם רק X, אנחנו מפסידים %66 במע'ם
3. מס הכנסה, כשפלוני קונה בחו'ל ולא מהיבואן, היבואן לא מרויח ולכן משלם פחות מס הכנסה, שוב הפסדנו.
4. עלות הביורוקרטים, ככל שיותר אנשים יזמינו מחו'ל בניגוד לקניה מקומית ניצתרך לגייס ולשלם משכורות לעובדי דואר, עובדי מכס וכדומה כדי לשלוט בכמות הדואר הגודלת. עוד פעם הוצאות מיותרות.
5. עקיפת היבואן עלולה לגרום לפיטורים בשל פחות מכירות ונצתרך לשלם להם דמי אבטלה, שלא לדבר על ההפסד במיסים, ביטוח לאומי וכדומה.
6. בטיחות (עלק) פלוני יכול להזמין (סתם נגיד) רפידות לא מאושרות ע'י היבואן ולהכנס בקהל קשישים וילדים
מי צריך את זה? למה לקחת סיכון?

אני יכול להמשיך את הרשימה......אבל לא חושב שצריך והנקודה מובנת, ואני עף לישון.

גיא
04-10-10, 08:55
תזגי ..( WTF ) ... יוסק'ה ..

תגיד, אתה עובד בשבילם ? למה אתה נותן להם רעיונות ?

ולעניין .. איזה אייפון אתה מוכר ? סינגפורי ? אני בדיוק אתמול החלטתי שאני לא מחליף לחדש כל עוד הישן עובד ואולי אחרי זה בכלל אנדרואיד ... אבל במחיר שפוי ... ההממ ? .. ( במשלוח עם ערך מופחת, כן ? )

tzagi
04-10-10, 09:10
בובו,
אם אתה חושב שאני נותן להם רעיונות אתה תמים,
הם עוד יכולים ללמד אותי הרבה.

ואתה לא צריך אייפון, זה למבוגרים.
אגב, אין כזה דבר כאייפון סיני, טיילנדי וכו.
השם אייפון שייך לשטן הקטן, סטיב ג'ובס
כול מי שמשתמש בו למטרות שיווק של זבל אחר מקומו בכלא.

חנן-ג'יפולוג
04-10-10, 09:38
גיא, TZAGI. קחו את המסחר ביניכם לערוץ ההודעות הפרטיות.

ofiredri
04-10-10, 10:20
ג'ו, מספיק להתייחס למקום מגוריי בכל תגובה שלי. זה לא רלוונטי.

אסף שואל שאלה ומעלה בעייה אמיתית וחמורה, ובכל התגובות אני שואף לענות תשובות אובייקטיביות שאינן תלויות מקום גיאוגרפי.
אם בא לך להגיב ממקום של אזרח אמריקאי נטול דאגות תחבורה, קדימה, אבל זה לא מקדם את הדיון כל עוד הוא מתייחס לבעיות במדינה אחרת (ישראל), למעט מקרים בהם אנחנו רוצים לאתגר את פקידי משרד התחבורה בלמה שם כן ופה ההיפך.

יש בישראל זכויות אזרח אבל לממשלה יש נטיה להתעלם או לנסות להתעלם מהן, כי לאזרח הקטן אין את הכח לשנות.
כשהגבול נחצה, אזרחי ישראל חייבים לעמוד על זכויותיהם הבסיסיות ולדחוף לשינוי. מדובר כאן במקרה כזה ומעבר.
מצד אחד פותחים את השוק לחלפים לא מקוריים, ומצד שני מקשים על היבוא שאישי ברמה של אישור ייבואן.
זה נוגד את ההגיון הבסיסי ויש לתבוע שינוי בדרך משפטית.

לילה טוב !

dudu
04-10-10, 10:44
אני חושב שעניין העתירה יכול להניב תוצאות ,
בהנחה שמי שמגיש אותה יש לו את היכולות המתאימות .
ובמקרה הזה אני חושב שבית משפט יכול להשפיע יותר מתוכנית טלביזיה כזו או אחרת .
הרי אף אחד לא באמת הפסיק לאכול חומוס או נקניקים אחרי התוכניות לא ?
יש מספיק חברים באתר הזה(ולא רק פה) ,שמעוניינים שהמצב ישתנה .
אני מוכן לתרום את החלק שלי בסכום כסף שיקבע ויתחלק בין חברי האתר.
יאסף על ידי בעל תפקיד כאן באתר ,שירכוש באמצעותו ייצוג הולם .
ואני חושב שעם קצת נכונות וקצת כסף מכל חבר אפשר לרכוש ייצוג איכותי שישנה משהו .
.

עד עכשיו זו התגובה העניינית הראשונה (לדעתי...)
אם אכן מתגבש כיוון כזה ,אני אהיה הראשון שישלח צ'ק אני אהיה השני

asafk
06-10-10, 21:10
ואם זה לא מספיק, חבר אחר עידכן כי לחלק (בטיחותי) שייבא, לא אישר האדון ברדה את הבקשה, ודורש ממנו "אישור המחלקה הטכנית של היבואן על התאמת החלק לרכב". הרכב בייבוא אישי, והיבואן ענה שאינו נותן אישורים או שירות מכל סוג לרכב בייבוא אישי.
מצד אחד, משרד התחבורה דורש להביא אישור מהיבואן. מצד שני, היבואן מודיע חד משמעית שאינו מוכן לתת את השירות הזה. מילכוד.
האם ניתן לחייב את היבואן לתת את השירות? ברגע שמשרד ממשלתי דורש אישור מהיבואן ורק ממנו, האם לגיטימי שיסרב?
האם ניתן לדרוש ממשרד התחבורה להסתפק (למשל) בצילום מתוך קטלוג חלקי חילוף?

אסף.

shmil
06-10-10, 21:22
נראה לי שיש קייס, אך זה גדול עלי.

אבי גולן
06-10-10, 21:40
העניין גם לא קשור למכוניות ישנות או נדירות.

זכות בסיסית של כל אזרח היא לקנות מוצרים בשוק חופשי. גם למכונית חדשה, סתם מכונית.

צודק נמרוד
לפני כ5 שבועות הזמנתי לחבר חלק להונדה CRV שנת 2010 ומאז החל הנוהל שאסף קציר תיאר בתחילת השרשור
הודעה במכתב
פניה למשרד התחבורה
טלפונים שגויים
בקצור עד היום לא נעניתי

מבייש שבמדינה מתוקנת הדברים מתנהלים כמו ברפובליקת בננות

אבל אני עדיין חושב שמכתב למשרד התחבורה ( לשר עצמו) עם תפוצה למבקר המדינה , למכס ולכל מי שקשור , יעשה את העבודה .
נצרף כולנו את המכתב ה"קלוקל" שקבלנו בדואר המודיע כי עלינו לפנות למר... במשרד התחבורה
ואני מאמין שהדברים יזוזו
אסף / דרור
בתור כתבים אתם בודאי תנסחו את זה בצורה ראויה
וכל מי שנתקל בבעייה ישלח אליכם את צילום המכתב "הקלוקל" ( הסיבה שאני קורא לו קלוקל - כי הוא מגיע מצולם באיכות הכי גרועה שניתן לצלם , ולא ברור )

לשתוק או להרים ידים -אסור לנו

asafk
06-10-10, 21:48
מה דעתכם על ההמועצה הישראלית לצרכנות? מדובר בחברה ממשלתית האמורה לדאוג לצרכנים ולהגן עליהם מפני חסמים כאלו. האם חוק הגנת הצרכן רלוונטי במקרה הזה? הרי אין כאן עסקאות בין צרכנים לבין עוסקים, אלא מדובר בעסקאות פרטיות.
ואולי בכלל הממונה על ההגבלים העסקיים, לעניין הבקשה להמציא אישור יבואן?

אסף.

asafk
06-10-10, 21:53
אגב, ג'ו, בתשובה לשאלתך "איזה אינטרס..." - לממשלה יש אינטרס שנייבא חלקים בייבוא אישי באופן קל ופשוט ונשלם עליהם מכס, במקום שפקיד אחד יגרום לנו להימנע מכך ולהבריח את אותם חלקי חילוף.
שים לב שרוב מי שמבריח חלקים עושה זאת כדי לא לעבור את הבירוקרטיה ולא כדי להתחמק מתשלום מכס (שזה הצ'ופר).

אסף.

ינון
06-10-10, 22:03
אבל אני עדיין חושב שמכתב למשרד התחבורה ( לשר עצמו) עם תפוצה למבקר המדינה , למכס ולכל מי שקשור , יעשה את העבודה .
נצרף כולנו את המכתב ה"קלוקל" שקבלנו בדואר המודיע כי עלינו לפנות למר... במשרד התחבורה
ואני מאמין שהדברים יזוזו

להזכירכם כי בתחרות על הכיסא של כל אותם יפי נפש המכונים חברי כנסת ואחת כמה וכמה חברי ממשלה "זוכים" בתיק התחבורה הנכשלים ביותר ולא נראה לי שמעניין אותם מכתב זה או אחר.
הרי יש להם קדנציה להעביר בעונש הזה שנקרא משרד התחבורה ואני מהמר שבהזדמנות ראשונה הם יקפצו על כסא נחשב יותר!!

להזכירכם שהם אינם רואים מבעד לווילונות הסקודה וולוו או כל רכב אחר בו הם נוסעים את התשתיות "המצוינות" של מדינת ישראל ובטח לא מודעים לקטל בדרכים האם נראה לכם שהם ישנו את המדיניות? לו גם ניסו הם היו נתקלים בבירוקרטיה של משרד האוצר שמעדיף להשקיע במשקאות לשרים בעת ישיבות הממשלה וכמובן הקדנצייה המקוצרת לה כל שר תחבורה מייחל.

לסיכום אולי בג"ץ לא שנראה לי ששם יש איזה חיבור למציאות.

danob
06-10-10, 22:09
חבר עדכן אותי שבמשרד התחבורה שמעו אותנו ועדכנו את הטופס.
לרעה.
נדרש "אישור מוסך יבואן" להתאמת חלק החילוף לרכב, במידה ומדובר בפריט בטיחותי. כן, לא עוד "מוסך מורשה" (על ידי משרד התחבורה), אלא "מוסך יבואן". זה הניסוח:

אסף.
אסף, זה לא חדש, אני נתקלתי בדרישה זו כבר בפברואר כשהבאתי מוטות הגה ומוט מקשר http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=41816 ראה תגובה 14 (שלי).
בסופו של דבר הוא "התקפל" והסכים לקבל אישור של מוסך מורשה רגיל.

ליאור

tzagi
06-10-10, 22:16
אגב, ג'ו, בתשובה לשאלתך "איזה אינטרס..." - לממשלה יש אינטרס שנייבא חלקים בייבוא אישי באופן קל ופשוט ונשלם עליהם מכס, במקום שפקיד אחד יגרום לנו להימנע מכך ולהבריח את אותם חלקי חילוף.
שים לב שרוב מי שמבריח חלקים עושה זאת כדי לא לעבור את הבירוקרטיה ולא כדי להתחמק מתשלום מכס (שזה הצ'ופר).

אסף.

לא מסכים
מבחינה כלכלית טהורה משרד האוצר מרוויח הרבה יותר אם תקנה מקומית ולא תזמין מחו'ל (את אותו המוצר)
וזה לא רק המכס, אלא גם המע'מ, מס הכנסה מרווחי היבואן וכו'

ברור שהסיבה שתקנה מחו'ל היא שזה הרבה יותר זול מלקנות מקומית (אחרת מה האינטרסט?)
וכמובן שאם תקנה זול במקום יקר,גם תשלם פחות מיסים.
חשבון פשוט, ובלי להכניס למשוואה את מתחמקי המס (שהם תאורטיים בלבד כי אין כאלה)

asafk
06-10-10, 22:24
אני משווה מיובא כחוק למוברח, מתוך הנחה שמי שרוצה לקנות בחו"ל יקנה בחו"ל.

אסף.

tzagi
06-10-10, 22:30
זה כבר ויכוח אחר,
ולא שייך למדניות המדינה למנוע(או להקשות ולעשות לך את המות) ממך להזמין מחו'ל בכלל.

פרה פרה......

asafk
06-10-10, 22:51
אסף, זה לא חדש, אני נתקלתי בדרישה זו כבר בפברואר כשהבאתי מוטות הגה ומוט מקשר http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=41816 ראה תגובה 14 (שלי).
בסופו של דבר הוא "התקפל" והסכים לקבל אישור של מוסך מורשה רגיל.

ליאור
אז בטופס עוד היה רשום "מוסך מורשה" ולא "מוסך יבואן" (בערך באותו זמן הגיעו לי כמה משלוחים, כמובן לא בטיחותיים). וכמו שאתה רואה, הטופס הותאם לדרישות הלא הגיוניות.

אסף.

Samurai Kfir
07-10-10, 14:49
גם אני פגוע מראשויות המכס והממשלה
גם אני ניסיתי "להמציא" אישור מוסך יבואן אבל המוסך היבואן סירב "לקחת אחריות"
גם אני ניסיתי להתקשר אך המספר היה שגוי

כרגע חלקי החילוף ה"בטיחותיים" שלי כביכול בדרכם חזרה לאר"הב (על חשבוני כמובן), לאחר ניסיונות נואשים להכניס אותם לארץ, ואני כרגע נוסע ברכב פחות בטיחותי בגלל זה!! למרות שהחלקים האלה בכלל היו אמורים להיות לשער החשמלי שמורכב לי על גג הרכב..

גם אני מוכן לקחת חלק ולתרום מכספי האישי לכל פעולה מצד הצרכנים כנגד הממשלה ומשרד התחבורע בנושא זה.
פשוט חסמו לנו את האפשרות לייבא חלקים באופן אישי!!

איש
08-10-10, 00:36
גם אני מוכן לקחת חלק ולתרום מכספי האישי לכל פעולה מצד הצרכנים כנגד הממשלה ומשרד התחבורע בנושא זה.
פשוט חסמו לנו את האפשרות לייבא חלקים באופן אישי!!

+1 מי מרים את הכפפה ?

tallevi
08-10-10, 10:29
דיבורים כמו חול ואין מה לאכול.
כרגיל,מתבכיינים אחד לשני ועוד מצפים שזה ישנה משהו?!

אם כבר אתם רוצים לפחות להביא את המצב לתודעת המשרד ומנהליו,במקום להקליד פה עד אינסוף,וללא הועיל(אולי כי זה הכי קל),כל אחד היה מדפיס את מה שהקליד פה, שם במעטפה ושולח ישירות ללשכת השר.
מספיק כל יום נוחתים שם 100 מעטפות כאלו,יבינו שמה שמשהו לא בסדר,משהו מציק ואולי יבדקו ויעשו משהו בנידון,אולי.
לפחות הם יחשפו לתכונה להתרחשות/התרגשות שיש לציבור בבטן.
מאוד חשובה הכמות,הביחד.זאת ה"כפפה" הכי פשוטה שכל אחד פה יכול לקחת!

קדימה,נראה אתכם,תנסו מה יש לכם להפסיד?
(תדגישו את הנקודה שהמדינה בהתנהלותה זו דוחפת אותנו לבחור בחלופות זמינות אחרות.)

טל.

גיא
08-10-10, 10:46
איזה שר ?

אני שלחתי מסר לנציב תלונות הציבור

אין לי מושג אם מישהו קורא את זה כי לא הגיבו לי.

tomerz
08-10-10, 17:02
+1 מי מרים את הכפפה ?

גם אני מוכן להשקיע מזמני ומכספי :mrgreen:

ofiredri
08-10-10, 19:40
...
מבייש שבמדינה מתוקנת הדברים מתנהלים כמו ברפובליקת בננות
...

עד שלא תגור במדינה מתוקנת כנראה לא תבין כמה מדינת ישראל היא מדינה מתפתחת, עם איים של עולם שלישי.
זו מדינה מתוקנת. מאוד.
חובה לקרוא :
http://www.mercurynews.com/breaking-news/ci_16264497?nclick_check=1

ולפני שמישהו קופץ, זה מגיע ממקום של תקווה, לא של ייאוש.

tzagi
08-10-10, 20:07
תקן אותי אם לא הבנתי נכון,

אם למשטרה יש זמן ומשאבים להקפיץ הליקופטר אחרי כול גנב קטן, ולעיתון יש מקום לכתוב על דברים כאלה, כנראה שאתה חי בגן עדן.

ofiredri
08-10-10, 20:40
א. הגנב לא נתפס .
ב. אני לא לגמרי מסכים עם החלטת המשטרה להרים מסוק בשביל דרויד, למעט אם מדובר בגנב סדרתי שמעלים כמה סמארטפונים ביום ואולי גם פוגע באזרחים .
ג. א+ב - מדובר בדוגמא קיצונית לאיך מדינה מתוקנת אמורה להתנהל.

k2000
11-10-10, 13:04
ממש מקומם.
אם מישהו ינסח מכתב כללי אני מוכן להצטרף ולשלוח אותו לכל משרד אפשרי.
מתישהו מגיע הזמן שאנחנו צריכים להרים את הראש ולהפסיק לתת להם לדרוך עלינו.

חגי

tripuli5
17-10-10, 07:43
אני לפעמים שואל את עצמי ... באיזה מדינה אנחנו חיים ?
אני מסתכל על חברים שלי בארה"ב , הם דואגים רק לתחת של עצמם וחיים ממש יפה .
אני מסתכל עלינו , אנחנו עושים צבא 3 שנים בתקופה הכי יפה בחיים שלנו , עושים מילואים לפחות חודש בשנה , מוכנים כל יום שעוד שוטר מטומטם יעצור אותך בכביש על משהו מפגר , מחכים כל יום לעוד אינטיפאדה ורצח של יהודים בשכם... מלחמה לפחות בעשור.
ועדיין , עם כל הקושי והמרמור המדינה צריכה להרוס לנו גם את התחביבים הקטנים והיפים... למה ? באמת למה ?!?!?

itay-rover
24-10-10, 14:44
צדיק אחד בסדום או שאני נאיבי?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3973839,00.html

איתי.

טלסקופ
24-10-10, 20:08
קודם כל, לגבי התארגנות כספית לתשלום לעו"ד, אני מוכן להיות השלישי בתור לשלם (כמובן בגבול התשלום הסביר).

אבל לגופו של עניין - חבר הזמין חלקים לרכב שטח מסוג מסויים. החלקים הגיעו מחו"ל ותקועים בדואר. הבחור נקלע למעגל הסבל והקאדר, והקש ששבר את גבו הוא הבקשה להציג אישור מוסך היבואן UMI לתקינות ולהתאמת החלק. פנה למוסך וקיבל תשובה : "#!!# בעיין". מה עושים? החלק תקוע בדואר.
אשמח לקבל עצות כיצד לקדם את שחרור החלק, גם בפרטי אם יש צורך.

Samurai Kfir
24-10-10, 21:25
צדיק אחד בסדום או שאני נאיבי?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3973839,00.html

איתי.

אני לא יודע אם זאת פעם ראשונה שזה קורה או יותר שהצעה כזאת עולה, אבל אחלה ושיהיה בהצלחה לנו ולח.כ אופיר אקוניס!
אבל לעמוד נגד בעלי ההון הגדולים ועוד בביתם (או בבית משוחדיהם) בכנסת... זאת החלטה אמיצה ביותר.. שימו לב לשחיתות מצד היבואנים, זה צועק! שחור על גבי לבן שכל מה שהם רוצים זה לדאוג לכיס שלהם ולשקר לנו שקרים על בטיחות ואיך שתאונות הדרכים קשורות לחלקים לא מקוריים או למשפרים למיניהם - שוב מצד משרד התחבורה והמשטרה שותפייהם של יבואני הרכב והמוסכים להכנסות..

כל פעולה נגדם - תתברך
ח.כ שאני לא מכיר (ואני דיי בור בעניינים אלו) - תבורך!
זה לא אומר ש"איגוד ג'יפולוג" ועורכי דיניו יכולים לנוח, זאת רק יריה ראשונה! ואני עדיין מוכן להשתתף בעלויות :)

asafk
24-10-10, 23:43
אל תתלהבו מההצעה של אקוניס. זה סבבה באופן כללי, אבל לא קשור. זה ייבוא מסחרי, משהו אחר לגמרי..

אסף.

boaz avrahami
25-10-10, 00:06
לדעתי אופיר אקוניס פועל עבור אינטרסים אחרים ...
הוא עוזר לאינטרסים של חברות שמיבאות חלקי מרכב חליפיים (כנפיים, מכסי מנוע וכו'...)

לפני שאנחנו רצים לעורך דין יש דבר או שניים שניתן לעשות בחינם ויש סיכוי שישיג את האפקט המיוחל אבל יותר מהר ויותר בזול.
וגם אם באמת רוצים ללכת לעורך דין כדאי לבדוק מול המשרד על מה נסמך הנוהל.

בכל אופן נקודות המוצא הן:
1. השר רגיש מאות לתקשורת שלילית
2. השר רעב מאוד לפרסום.
3. כקבוצה נצליח להתארגן לפעילות משותפת של כמה עשרות בעלי עניין שיסכימו גם לפעול ולא רק להקליד.

הפעולות הנדרשות הן:

1. בירור מול משרד התחבורה מה האסמכתא החוקית לנוהל.
2. מפגש גיפולוג מול ביתו של השר תוך ליווי תיקשורתי.
אם לא תושג המשימה נייסד מפגש על בסיס קבוע אחת לשבועיים מול בית השר.

השר גר במושב קטן ושקט ליד קרית מלאכי .
ימי שישי אחה"צ או שבת לפנה"צ יכולים להציק לו לא פחות ממה שהוא מציק לנו.

מי שמתכוון להפסיק להקליד ולקחת חלק פעיל מתבקש לאשר בהמשך.
מי שקשור גם לפורומים אחרים בתחום הרכב (הצהוב, קארספורום וכו') מוזמן לגייס גם משם חברים.

יאללה בלאגן...

tzagi
25-10-10, 01:13
לדעתי אופיר אקוניס פועל עבור אינטרסים אחרים ...
הוא עוזר לאינטרסים של חברות שמיבאות חלקי מרכב חליפיים (כנפיים, מכסי מנוע וכו'...)

אפילו אם זה נכון, זה לא משנה בכלל,
יש כלל מאד בסיסי בכלכלה:
שוק פתוח זה טוב.
מונופול זה רע. בזה הויכוח נגמר.

בעניין הויכוח שהחוק ירשה יבוא חלקים לא בטיחותיים, זה התרוץ הכי מפגר ששמעתי אי פעם, יש עולם שלם מחוץ למדינת ישראל, ברוב המדינות אין פיקוח נגד יבוא חלקים לא מקוריים (מעניין למה) אז בבקשה, איגוד היבואנים והיבואנים מוזמן לספק סטטיסטיקה שתוכיח את טענתם.
לא, אין סיבה לעצור לנשום עד שזה יקרה.

boaz avrahami
25-10-10, 07:17
אתה עסוק בלשכנע משוכנעים שמשרד התחבורה לא בסדר.
משם לא יבוא השינוי...

האם נמשיך להקליד ולקטר לעצמנו על מר גורלנו או שנפעל ונשיג את השינוי?
נראה אם אנחנו שווים משהו או שאנחנו סתם גיבורים על המקלדת.

asafk
25-10-10, 08:35
הסיבה בגינה נפתח הדיון הזה היא למצוא את האנשים שנפגעו באופן אמיתי ומוחשי, יותר מהטרטור הרגיל, כדי להשתמש במקרים קונקרטיים לצורך פניה למבקר / בית משפט / דובר השר / לא יודע מה.
בינתיים יש כמה שנפגעו ודיברתי איתם, ולא מעוניינים להרים גלים (פוחדים מנזק עתידי), וחבל. לפני הפגנות ורעש אפשר לדעתי לפעול חכם, אבל לא באוויר. צריך מקרים ברורים ומתועדים.

אסף.

boaz avrahami
25-10-10, 09:16
הסיבה בגינה נפתח הדיון הזה היא למצוא את האנשים שנפגעו באופן אמיתי ומוחשי, יותר מהטרטור הרגיל, כדי להשתמש במקרים קונקרטיים לצורך פניה למבקר / בית משפט / דובר השר / לא יודע מה.
בינתיים יש כמה שנפגעו ודיברתי איתם, ולא מעוניינים להרים גלים (פוחדים מנזק עתידי), וחבל. לפני הפגנות ורעש אפשר לדעתי לפעול חכם, אבל לא באוויר. צריך מקרים ברורים ומתועדים.

אסף.

כל אחת מהאפשרויות שהעלית תיקח שנים עד למיצוי ההליך ודי בטוח שתיכשל כי גם ברשויות האחרות יש סחבת...
באלימות של הממסד צריך לטפל רק באלימות בחזרה.

צריך לברר מול המשרד את הסימוכין לנוהל,
להוציא מכתב לשר בנושא.
לעשות רעש תיקשורתי חזק וממוקד.

זה פשוט, בדרך כלל יעיל ותוצאות יראו באופן מהיר...

בדרך שלך הנכד של ברדה עוד יעצור לנכד שלך חבילות

טלסקופ
25-10-10, 16:32

אסף.

אני נפגע. אני מוכן להרים גלים. לא מתכוון ליבא חלקים בעתיד הקרוב ולא מפחד מנזק עתידי. המקרה שלי (של חבר קרוב למעשה) ברור, מתועד ומגובה במסמכים. אשמח לעזור "לפעול חכם" כפי שהצעת.

נכון להיום החבילה תקועה בדואר. שתי האופציות העומדות בפנינו (לפי הפקידים):
1. משלוח חוזר לשולח (ואליו בלבד) - לא רלבנטי, לא ניתן להחזיר את המוצר.
2. השמדה - לא רלבנטי ולא בא בחשבון.

חשוב לציין שהמוצר מיובא באופן סדיר ע"י יבואן רשמי בישראל וניתן לרכוש אותו בארץ.

ד"א, טל' משרד התחבורה (לדעתי מגיע למשרדו של מר ברדה) - 03-5657147 וכמובן לא המס' שמופיע על גבי הטפסים.

מה היה רע לנו באוגנדה????

טלסקופ
04-11-10, 21:09
סוף דבר:
נרכשה שפופרת וזלין.
החבילה נשלחת להשמדה (!) (לא ניתן לקבל החזר מהספק).

אין מנוס מלאחל לכלבלב שהנפיץ את התקנה החדשה שיסבול מבירוקרטיה דומה במשרד הפנים כשירצה לקבל עזרה סיעודית.

כוס אמק!!! ארץ אוכלת יושביה.

asafk
04-11-10, 21:39
סוף דבר:
נרכשה שפופרת וזלין.
החבילה נשלחת להשמדה (!) (לא ניתן לקבל החזר מהספק).

אין מנוס מלאחל לכלבלב שהנפיץ את התקנה החדשה שיסבול מבירוקרטיה דומה במשרד הפנים כשירצה לקבל עזרה סיעודית.

כוס אמק!!! ארץ אוכלת יושביה.

שלח בפרטי פרטי התקשרות שלך. אני מקווה ששמרת את כל החומר כולל הטפסים.

אסף.

איש
07-11-10, 16:31
שלום לכולם.

אשמח אם תישלחו גם לי כל חומר על התקנה החדשה או מסמכים כאלה ואחרים.
בכוונתי לברר אופציה לבג"ץ + תביעה ייצוגית .
אבל לפני כן חייבים לוודא שיש נוהל/תקנה שהיא באמת נוגדת את ההגיון או את זכות הפרט.

גלעד.

ofiredri
07-11-10, 18:39
מבירור קצר עם עמיל מכס ששיחרר לאחרונה יחסי העברה לחבר, לאחר שביקשו מהחבר עצמו להמציא אישור משרד התחבורה, מסתבר שרכבים ביבוא אישי אינם זקוקים לאישורים ממשרד התחבורה ובטח לא מהיבואן.

האם זה נכון ופשוט החבר'ה במכס לא מודעים לזה או בוחרים להחסיר מידע זה מהציבור ?

יונתןמצפה
07-11-10, 19:31
עוד כמה שנים ועסקי המנהרות יחגגו גם ממצרים/ירדן לכיוון ישראל ולא רק לרצועה.
הנהגת המדינה הזו אשכרה יוצרת לעצמה בעיות לעתיד מבלי לחשוב לרגע על ההשלכות של זה!

חברה תהיו אופטימים, 2012 כבר די קרובה ואח"כ הכל יהיה טוב. עד אז, תהנו כמה שניתן...

asafk
07-11-10, 20:14
מבירור קצר עם עמיל מכס ששיחרר לאחרונה יחסי העברה לחבר, לאחר שביקשו מהחבר עצמו להמציא אישור משרד התחבורה, מסתבר שרכבים ביבוא אישי אינם זקוקים לאישורים ממשרד התחבורה ובטח לא מהיבואן.

האם זה נכון ופשוט החבר'ה במכס לא מודעים לזה או בוחרים להחסיר מידע זה מהציבור ?

זה לא נכון.

אסף.

ofiredri
07-11-10, 20:16
זה לא נכון.

אסף.
אתה יכול בבקשה לבדוק שוב ? כי זה הגיע ישירות מעמיל המכס ששיחרר את יחסי ההעברה ללא אישור משרד התחבורה.

asafk
07-11-10, 20:18
שלום לכולם.

אשמח אם תישלחו גם לי כל חומר על התקנה החדשה או מסמכים כאלה ואחרים.
בכוונתי לברר אופציה לבג"ץ + תביעה ייצוגית .
אבל לפני כן חייבים לוודא שיש נוהל/תקנה שהיא באמת נוגדת את ההגיון או את זכות הפרט.

גלעד.

יש כאן בשרשור הרבה חומר.
כולל קישור לתקנה ולטופס.
אם צריך עוד משהו מוזמנים לפנות בפרטי.

אסף.

tzagi
07-11-10, 20:48
זה לא נכון.

אסף.

בא נרוץ עם זה,

מה הנוהל כלפי אנשים עם רכבים בלי יבואן בארץ?
מאיפה עליהם להשיג את האישור?

asafk
07-11-10, 20:55
תקרא איזה דף או שניים קודם.
יש שם סיפור על ברנש שנתבקש להביא אישור מהמחלקה הטכנית של היבואן. הרכב ביבוא אישי. היבואן סירב. החבילה חזרה לחו"ל.

אסף.

tzagi
07-11-10, 21:31
תקרא איזה דף או שניים קודם.
יש שם סיפור על ברנש שנתבקש להביא אישור מהמחלקה הטכנית של היבואן. הרכב ביבוא אישי. היבואן סירב. החבילה חזרה לחו"ל.

אסף.

עוד פעם,
מה קורה לרכבים בלי יבואן?
סתם לדוגמה, פרארי או רום כרמל...

איך בעל הרכב מביא אישור ליבוא חלקים?

asafk
07-11-10, 21:37
בטופס כתוב "אישור מוסך יבואן". יש למי שמייבא בייבוא אישי מוסך שחותם על הצהרת שירות, אולי אישור מהמוסך הזה מספיק.
אל תלך רחוק - רום כרמל ופרארי... מה עם "סתם" רובר? היה יבואן, היום אין. גם אין יצרן. מה עושים?

אסף.

tzagi
07-11-10, 21:42
היה יבואן, היום אין. גם אין יצרן. מה עושים?

אסף.

וזה בנקודה.....איפה התיחסות בחוק למקרים כאלה?

איש
07-11-10, 23:55
בבקשה בקישר הזה מצד שמאל יש את כל התקנות , עדיין לא מצאתי אף תקנה המתייחסת לייבוא .
אבל גם עדיין לא ישבתי על זה לעמוק .

http://www.rsa.gov.il/TeachingCenter/Pages/guidance.aspx

אני מחפש את התקנה הספציפית על אישור מוסך יבואן אם משהו מוצא בבקשה לציין היכן ...

ofiredri
08-11-10, 08:30
השאלה תקפה גם לרכבים בייבוא אישי שיש להם יבואן אבל היבואן אינו מייבא לדגם המדובר חלקים, ולכן אינו בעל ידע או סמכות לתת אישור.

דוגמא טיפוסית :
מכלולים לנעילת דיפרנציאל קדמית לג'יפ רוביקון. מה ליבואן ולזה ?

ממליץ לבדוק עם עמיל מכס נוסף את המידע (המודיעיני) שסופק ע"י עמיל המכס האחר או שנמצאה פירצה בחוק המטופש.

איש
09-11-10, 11:14
מקיפץ שוב .

לכל מי שיש מסמך כזה או אחר מוזמן לשלוח אלי לפרטי , לצורך פניה למבקר המדינה /הכנת בגץ+תביעה ייצוגית .

כבר פניתי לעורך דין בנושא ואנו צרכים לאסוף חומר עלמנת לבנות תיק מוצק בנושא .
תודה גלעד.

yarinzim
07-12-10, 17:27
יש חדש תחת השמש? משהו מתבשל? ישנם שינויים כלשהם?
אנשים עדיין מתקשים להעביר חלקים במכס? או שיש גם כאלה שמסתדרים אך לא מעדכנים?

boaz avrahami
12-12-10, 09:50
בישראל כמו בישראל...
טונות של אותיות ואין תכלס.

יש לדעתי סיכוי יותר גבוה לקבל עוד גזירה מאשר לבטל את זו.
הציבור מטומטם ולכן הציבור ישלם.

asafk
12-12-10, 21:03
נעשו כמה דברים מאחורי הקלעים. אני לא יכול לומר שיצא משהו בינתיים. עוד חזון למועד.
אני לא מארגן כלום בעצמי, אבל אם יש מישהו שרוצה לארגן אנשים שנפגעו לתביעה משפטית, שילך על זה, למה לא?
רק כאן בדיון יש כמה וכמה.

אסף.

boaz avrahami
12-12-10, 23:21
טוב חברים, בואו ננסה לעבור לשלב התכלס.

אני מציע שנעלה כמה רעיונות לשינוי המצב.
לאחר מכן נראה לכמה אנשים זה מפריע באמת ויהיו ומוכנים להפסיק לגרד באף ולנסות לשנות את המציאות.

אני באופן אישי בעד כמה משמרות מחאה מול בית השר בסופ"ש.
משהו כמו שעה כל פעם ולנסות לגרום לאיזה הד תקשורתי.
השר רגיש לפרסום שלילי.
הוא גר לא רחוק מגדרה שזה גם במרחק נסיעה סביר למספיק משתתפים.

אם לא נעשה כלום כנראה שהחוק הזה ועוד אחרים שיבואו אחריו מגיעים לנו...

asafk
19-12-10, 22:32
עדכון.
בעקבות פניות רבות למשרד התחבורה בנושא זה, יש שינוי במדיניות.
כל חלק חילוף שאינו מוגדר בטיחותי מאושר במועד הבדיקה הראשונית (כלומר - לא צריך למלא שום טופס). על הניירת של הדואר / מכס כבר מופיע המשפט "מאושר מ. התחבורה". החלק ישוחרר בנוהל מקוצר בלי צורך לבקש אישור ממשרד התחבורה.
חלקי חילוף בטיחותיים - יידרשו הטפסים המוכרים, עם אישור מוסך מורשה משרד התחבורה (לא יבואן ולא בטיח).

ברכות לעושים במלאכה.

אסף.

ibinder
19-12-10, 23:06
כל הכבוד למי שיזם, דחף וכל מי שעזר!!!

עידן

עדכון.
כל חלק חילוף שאינו מוגדר בטיחותי מאושר במועד הבדיקה הראשונית (כלומר - לא צריך למלא שום טופס). על הניירת של הדואר / מכס כבר מופיע המשפט "מאושר מ. התחבורה". החלק ישוחרר בנוהל מקוצר בלי צורך לבקש אישור ממשרד התחבורה.
חלקי חילוף בטיחותיים - יידרשו הטפסים המוכרים, עם אישור מוסך מורשה משרד התחבורה (לא יבואן ולא בטיח).

ברכות לעושים במלאכה.

אסף.

דידו
20-12-10, 07:13
עדכון.

ברכות לעושים במלאכה.

אסף.
ומה יפריע לאותו פקיד דואר או נציג תחבורע לקבוע שידית לדלת זה בטיחותי?.....

s_n_p
20-12-10, 10:52
ומה יפריע לאותו פקיד דואר או נציג תחבורע לקבוע שידית לדלת זה בטיחותי?.....

הדוגמה לא משהו, ידית הדלת היא אכן חלק בטיחותי.
תאר לך רחב בוער\נפל למים, בן אדם בלחץ משך בידית (תחליפית סינית שהוא קנה ב-2.99$ ב-EBAY ) והיא נשארת ביד... :rolleyes:

sos4u
20-12-10, 13:06
תאר לך רחב בוער\נפל למים, בן אדם בלחץ משך בידית (תחליפית סינית שהוא קנה ב-2.99$ ב-EBAY ) והיא נשארת ביד... :rolleyes:

מה פירוש ? "תאר לך רחב בוער\נפל למים"

אני רחב מאד, מדי יש אומרים, ומנסה להבין מה קשר "רחב בוער נופל למים" ל"ידית" ולא מצליח.

מישהו יכול לעזור ?! חמיצר היה פה ?

ofiredri
20-12-10, 15:32

אני רחב מאד, מדי יש אומרים, ומנסה להבין מה קשר "רחב בוער נופל למים" ל"ידית" ולא מצליח.

רכב בוער נופל למים. נו, כמו במרדפים של ג'יימס בונד.

פסטר
20-12-10, 17:51
ב 2/12 קיבלתי במשלוח מכסה (פקק) למיכל עיבוי עם חיישן גובה מים.
על תשאלו, עד שהגיע המכתב אלי,
לאחר מכן לשלוח מכתב למשרד התחבורע ועד שהוא חוזר,
לאחר שחזר, אני שולח מכתב לדואר שישלחו את זה אלי כי אני גר בצפון.
מהיום ה-20 אתה משלם איחסון (כאילו מתואמים), אז יחייבו אותי גם בימי איחסון.
כולו פקק מים, שום בטיחות ושום נעליים.

על רפידות ברקס, שלחתי ולא ידעתי שצריך אישור מוסך, אז זה הלך למשרד התחבורה וחזר ממנו ושוב אני מסיג אישור ושולח להם וכל זה לוקח שבועות.
לאחר מכן יחייבו אותי גם על אחסנה, אין סוף לגזל.
רק ההתעסקות עם אין סוף ניירת: רישיון רכב, תעודת זהות, EBAY, PAYPAL, חתימות על מסמכים של המכס, משרד התחבורה, דואר, צילומים וצילומים.
נשמע כאילו שאני מגזים, אבל אם הזמנתי 2-4 מוצרים, זה להתעסק בניירת כל הזמן.
דכאון.

ofiredri
20-12-10, 18:37
אסף, לדעתי לא נפתרה הבעיה. הבעיה האמיתית היא סרבול מטורף ללא קשר למשרד התחבורה.
התהליך אמור להיות פשוט ומהיר ללא צורך לרוץ מאשנב לאשנב כשבדרך גילית שבאשנב X לא היית בכלל צריך להמתין בתור. ממש עולם שלישי.

אף על פי כן, השינוי שבישרת עליו מצביע על שאפשר לשנות.

tzagi
20-12-10, 18:52

צורה מעניית בשימוש היגיון, זה הופך כמעט כול חלק רכב לאבזר בטיחותי.

על כול דבר אפשר למהציא סיפור פנטסטי ואיך הוא יכול להשבר-להכשל-לעלות באש בסיטואציה הדמיונית.

s_n_p
20-12-10, 20:28

אז מצאתה שגיית כתיב, וואו!!! יש לי הרבה כאלה, מותר לי, לא נולדתי כאן.

אבל מה התרוץ שלך לחוש הומור כזה גרוע?

danipc
20-12-10, 20:42
הייתי פעם צריך להשיג את משרד התחבורה

מספר הטלפון
03-5657144
03-5657145

asafk
20-12-10, 20:55
אני לא בא לסנגר על משרד התחבורה... אבל מוגדר היטב שחלקים בטיחותיים הם מערכות בלמים, הגה, דלק, גלגלים, מתלים ו...אגזוז.

אסף.

boaz avrahami
21-12-10, 01:15
אני לא בא לסנגר על משרד התחבורה... אבל מוגדר היטב שחלקים בטיחותיים הם מערכות בלמים, הגה, דלק, גלגלים, מתלים ו...אגזוז.

אסף.

אם זה אמיתי אני מסיר את הכובע...
יש איזה אסמכתא לעניין?

אגב, לפי מה שרשמת, פנסים אני יכול להביא בלי חשש שהם יעצרו?

alal
21-12-10, 06:35

אסף.

גלגלים : האם כולל גם ציריות , מיסבים , מחזירי שמן ושאר מכלולים ?

מתלים : בנויים מהמון תתי מכלולים כגון בולמים , זרועות , בושינגים ועוד..הכל בפנים ?

נראה לי לפי הגדרתך שחוץ מחלקי מנוע ואבזור פנימי לא נשאר כלום .

פילטר דלק הוא אביזר בטיחות ? לדעתי לא אבל שייך לקטגוריה .

לפעמים אני לא מאמין שאנחנו במאה ה 21 , מדינת ישראל נשארה בחושך , הכפר הגלובאלי מתקדם בלעדיה , אני מבין את האיחוד האירופי שלא רוצה אותנו בפנים.
אוסף של פקידים אשר פועלים על חגמות ומחליטים החלטות שמתקלות פה אחד כי אנשים לא מגיעים לדיונים (ראו חוקי כנסת והצבעות שמתקבלות במליאה ריקה )

בא לבכות , איזה גועל נפש בירוקראטי של פקידים קטנים ולא יעילים אשר אינם רואים את טובת הציבור ממטר.

מצטער ! , הייתי חייב לפרוק ולהוציא את התסכול . :(

moriseven
21-12-10, 08:21

אסף.

אגזוז?!!! מה קשור לבטיחות?

v-boy
21-12-10, 09:22
אתם נכנסים ללחץ,כל מוצר לשימוש אישי ניתן לרכוש ובתנאי שהוא חדש,במשרד התחבורה מבקשים לראות צילום רישיון הרכב ושאתה בעליו,כותבים מכתב לאדון ברדה(אם אני זוכר את שמו) ומספרים לו למה מיועד החלק ושהוא לשימושך האישי ולרכב שבקושי יש לו חלקים בארץ.האדון תמיד משחרר ומאשר את החבילה.עד היום שוחררו לי כל החלקים ללא קושי

asafk
21-12-10, 21:25
פנסים - שכחתי. גם בטיחותי.

אחרי הרבה זמן הזמנתי אתמול חבילה של חלקים. נראה מה יקרה כשתגיע.

אסף.

ofiredri
06-01-11, 11:42
אסף, תוכל לשתף את המדיניות לגבי ייבוא אישי של חלקים מקוריים משומשים ?
אסור ? מותר ? חייב במכס ?

מדובר בתיבת הגה ...

asafk
06-01-11, 21:12
תיבת הגה זה הגה. הגה זה בטיחותי. בטיחותי מותר רק חדש.
(אבל אני לא עובד במשרד התחבורה, רק מבלה יותר מדי זמן בלמלא טפסים שלהם ולדבר עם הפקידים, אז שאלות חשובות כדאי לשאול אותם)

אסף.

סוזי המשתוללת
06-01-11, 21:49
נראה שבאמת דברים משתנים במשרד התחבורה
היום העלו מהירות בכבישים מסויימים ל100 ול110 כשמשרד התחבורה מנחה את המשטרה לאכוף החל מ10 אחוז מעל ז"א 110 ו120 בהתאמה וזה עד לסף ממנו מתחילה האכיפה

ofiredri
07-01-11, 02:15
תיבת הגה זה הגה. הגה זה בטיחותי. בטיחותי מותר רק חדש.
(אבל אני לא עובד במשרד התחבורה, רק מבלה יותר מדי זמן בלמלא טפסים שלהם ולדבר עם הפקידים, אז שאלות חשובות כדאי לשאול אותם)

אסף.
תודה.
סתם מסקרנות, והגיון כנראה שלא קיים שם ... מה ההבדל בסנריו שבו התיבה נקנית בישראל משומשת מפירוק, או מיובאת אישית מחו"ל ?

tzagi
07-01-11, 02:23
תודה.
סתם מסקרנות, והגיון כנראה שלא קיים שם ... מה ההבדל בסנריו שבו התיבה נקנית בישראל משומשת מפירוק, או מיובאת אישית מחו"ל ?

עודד יקירי,
מה בדיוק הבעיה?
קח את התיבה, תשפריץ עליה מסיר שומנים, שטוף, יבש וצבע בשחור
הנה, יש לך תיבה משופצת.

אגב
מה ההבדל בין הצמיגים המשומשים שבאים על כול רכב יבוא אישי לצמיגים משומשים שאסור להכנים אם הם לא מורכבים על כלי רכב?

עוד לא התיאשת בלחפש הגיון?

ofiredri
07-01-11, 02:40
עודד יקירי,
מה בדיוק הבעיה?
קח את התיבה, תשפריץ עליה מסיר שומנים, שטוף, יבש וצבע בשחור
הנה, יש לך תיבה משופצת.

אגב
מה ההבדל בין הצמיגים המשומשים שבאים על כול רכב יבוא אישי לצמיגים משומשים שאסור להכנים אם הם לא מורכבים על כלי רכב?

עוד לא התיאשת בלחפש הגיון?
אברהם ;-)(שמי לא עודד), כתוב במפורש שהפנמתי שאין כאן הגיון, והשאלה מתוך סקרנות.
משופצת מותר ?

tzagi
07-01-11, 02:43
אברהם ;-)(שמי לא עודד), כתוב במפורש שהפנמתי שאין כאן הגיון, והשאלה מתוך סקרנות.
משופצת מותר ?

סליחה,
משום מה ....עלה לי עודד לראש.
וכמובן שמשופץ מותר (מנסיוני בלבד)

eysham
07-01-11, 13:22
?על כמה אחוז עומד היום המכס על חלקי חילוף לרכב

yoni 110
08-01-11, 16:34
אחרי קריאה של כל המגילה שנכתבה עדיין לא הבנתי כלום.
אני רוצה להזמין סעפת פליטה (ימין ושמאל) למנוע 5700, למה עלי לצפות מצד המכס?
עד עכשיו (כמה חודשים כבר עברו מאז) כל מה שהזמנתי הגיע בקלות ובמהירות עד פתח הבית, מקסימום שולם מכס ומע"מ.
האם כדאי להזמין ולהיכנס להרפתקה הזו או לוותר מראש?

יוני

asafk
12-01-11, 23:20
אחרי הרבה זמן הזמנתי אתמול חבילה של חלקים. נראה מה יקרה כשתגיע.

אסף.
הגיעה.
וזה מה שמודפס על הדף...
http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=30128&stc=1&d=1294867372
האח הידד. לא צריך לרוץ אחרי הפקידים.

אסף.

ofiredri
13-01-11, 09:08
ברכות אסף ! מה בחבילה אם אפשר לשאול ?

asafk
14-01-11, 10:39
דברים קטנים לטיפול שוטף, "בלון ניסוי" לבדוק אם ההוראות החדשות באמת עובדות.

אסף.

רפאל
15-01-11, 09:01
היי אסף

אולי תחלוק עם כולנו את ההוראות החדשות, כדי שגם אנחנו נוכל להנות מהן ;)

רפי

asafk
15-01-11, 22:43
כבר חלקתי. מה שלא בטיחותי לא צריך אישור רשמי.

אסף.

ישי.פ
20-02-11, 22:35
שלום..
האם הזמנה של מערכת מתלים משופרת סט של"CLAMINI" לויטרה
מחייבת אישורים מיוחדים?

איך אני דואג שהמכס ישולם מראש בכדי לא לחטוף כנס?

shahav
20-02-11, 23:24
קונה בזול מ zukipro, הוא מיבא, מסדיר אישורים מול משרד תחבורע, נותן אחריות ושרות. כל זאת תמורת סכום עלות המישלוח שלך...

חן צברי
21-02-11, 00:02
אלא אם יש לך דיל ממש משתלם לא עדיף להזמין קיט בארץ?
http://www.zukipro.co.il/vitara/%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%AA%D7%9C%D7%94.html?page=shop. browse&category_id=22

ההבדל במחיר לא בשמיים ושווה את החיסכון של הטרטור והביורוקטיה (הזמנה מחו"ל, משלוח, ביטוח, מכס, אישורים...).

ישי.פ
21-02-11, 10:10
נכון.. אתם צודקים, אבל אני בכל זאת רוצה לבדוק את שתי האופצוית.
מעניין אותי מה ההפרש במחיר אם יש בכלל כזה?!
(האמת היה לי גם את רעיון הדודה אבל אני לא בטוח שזה רעיון טוב):confused:

shahav
21-02-11, 10:55
נכון.. אתם צודקים, אבל אני בכל זאת רוצה לבדוק את שתי האופצוית.
מעניין אותי מה ההפרש במחיר אם יש בכלל כזה?!
(האמת היה לי גם את רעיון הדודה אבל אני לא בטוח שזה רעיון טוב):confused:

לי יש שלושה אחים בארהב, ואני מציע לך לא ללכת בכיוון הזה. אמנם היתי בר מזל במישלוח המסיבי האחרון, אבל בכל זאת שילמתי משלוחה. עשיתי זאת כי לא היה אופציה של יבואן.
בנסיון ליפני זה חטפתי גם מכס וגם ... והיה נזק אדיר.

רק אם אתה נוסע בגפך, והמוצר ניכנס לך למיזוודה, רק אז אוליי תחסוך, אחרת עדיף יבואן, ואים אין יבואן מסודר, אז מישלוח על ידיי גורם מיקצועי.

רבין

איש
24-02-11, 10:58
ניראה שמשרד התחבורה חזר לסורו .

שלחתי מארה"ב 2 מראות לסמוראי http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=120668794566#ht_2730wt_939

נשלח אלי מכתב מהמכס שלא אישר את המוצר בגלל משרד התחבורה .
שלחת למשרד התחבורה את כל הפרטים שבקשו .

לאחר כשבוע נשלח אלי הטופס בחזרה כאשר יש עליו חותמת של משרד התחבורה ואז במקום החתימה עשו קישקוש ענקי כאילו התכוונו לחתום ואז התחרטו ואפשר לראות בוודאות את החותמת הראשונית .
ואז בפירוט במסמך אחר מצוין כי המוצר לא עומד בתקנים :/ איזה תקן יש למראות בישראל ???
וכי ארץ הייצור היא סין בסוגריים האות f .

מה זה השטויות האלה ? ??
כשאני קונה צלחות לבלמים רשום עליהם בכל מקום תוצרת סין , וזכר לתקן עוד לא ראיתי בשום מקום .
אבל עכשיו שאני צריך מראה שאין להשיג בארץ בכלל הם מתחילים לחפש לי תקנים ? ?? ?

שלחתי בינתיים למוכר בקשה לשלוח לי פירוט יותר מורחב על המוצר אולי אני ימצא שם איזה תקן כל שהוא .

מה עוד ניתן לעשות חוץ מללכת לאדון ברדה ואחרי זה לבקר באבו כביר ?

shahav
24-02-11, 14:54
ליבי איתך... באמת דפיקות נטו.
רבין

six 4 life
24-02-11, 15:50
יש בזה הרבה היגיון בריא - בסין האנשים הרבה יותר קטנים מבארץ ומראות שמכילות בתוכן סיני שלם בראי לא בטוח שיכילו ישראלי בריא. דואגים לבטיחות שלך!!! \:

eysham
24-02-11, 16:01
מה לגבי נעילת דיפרנציאל? זה מותר בלי שישגעו אותי?
איל

גל מגל
17-01-12, 18:49
מעלה שוב את השרשור:

נניח שיש לי קרבורטור ומערכת הצתה תקועה.
מה עלי לעשות כביכול, ע"פ מה שנכתב כאן החלקים אינם בעלי אופי בטיחותי. אך עמיל מכס עשוי לבקש עליהם אישור ממשרד התחבורה.

מה עושים?

תודה

asafk
17-01-12, 19:00
אם המסווג לא מבין שמדובר בחלק לא בטיחותי, הוא יפנה לרשימה של החלקים שלא דורשים אישור - רשימה הפירסם משרד התחבורה שגורמת יותר נזק מתועלת - וכשהוא לא ימצא את החלקים שם - ישלח אותך לבקש אישור משרד התחבורה. אגב - יכול להיות שהחלקים כן שם, לא בדקתי.
אז תמלא את הבקשה ותחכה לאישור. מה לעשות...

אסף.

lindner
02-01-14, 23:20
נו ??? זהו משרד התחבורע ניצח ???

בוזי
03-01-14, 21:15
משרד התחבורה הוא רק המריונטה.
מי שמושך בחוטים הם היבואנים המסכנים, שחוששים שפרנסתם תיגזל ע״י נתינים חצופים שינסו לייבא בעצמם.
קצת מזכיר את הבדיחה שקוראים לה ״יום העסקים הקטנים״.

boaz avrahami
03-01-14, 21:18
מצבנו היום סביר בהחלט.
לא מה שהיה בשנים שלפני

JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex

בפאלו
05-10-16, 16:22
נכון שהשרשור ישן ואני מעלה אותו מן האוב אבל אני מביא חלקים מארה"ב דרך בחור בשם רביב
אם החלק עולה שם 1$ יוצא עד לארץ כולל מיסים והכל 2$
הוא דואג לכל האישורים ולכל הוואג'ה ראס

eysham
06-10-16, 16:54
נכון שהשרשור ישן ואני מעלה אותו מן האוב אבל אני מביא חלקים מארה"ב דרך בחור בשם רביב
אם החלק עולה שם 1$ יוצא עד לארץ כולל מיסים והכל 2$
הוא דואג לכל האישורים ולכל הוואג'ה ראס

ואללה...
תשאל אותו אם הוא יכול להביא משקולות עופרת.
באותו יחס מחיר/עלות יבוא....

בפאלו
06-10-16, 17:36
ואללה...
תשאל אותו אם הוא יכול להביא משקולות עופרת.
באותו יחס מחיר/עלות יבוא....

זה היה אמור להצחיק?! אם כן אז מצטער פשוט חוש ההומור שלי לא מפותח כמו שלך.

lizard
06-10-16, 18:08
זה היחס עלויות פחות או יותר. סוג של קנה מידה אחר זה דולר שם עשר שקל פה

eysham
06-10-16, 22:54
זה היה אמור להצחיק?! אם כן אז מצטער פשוט חוש ההומור שלי לא מפותח כמו שלך.

להצחיק, לא.
רק להראות שהשיטה הזו דבילית.

ליבא חלק ברזל כבד שעולה 2 גרוש יעלה הרבה יותר מפי 2. לעומתו להביא חלק קטן כלשהו של מרצדס שעולה 1000$ אבל נכנס למעטפה....

המיסים (במידה ומשלמים אותם כחוק) הם אכן אחוז מהמחיר. עלויות המשלוח עצמו לא.

-->