צפייה בגרסה מלאה : העמדת רכב לתקופה ארוכה
שלום רב,
טוב, אז הסיפור הוא כזה... קיבלתי עבודה ביוון לשנה לפחות, ואני מחזיק סופה 98. למכור אני לא רוצה, להביא לשם נראה לי סיפור בעייתי (אלא אם כן מישהו יכול להגיד לי אחרת), אז כרגע האופציה היחידה שנראית לי זה להשאיר את הסופה בארץ :(
אין לי מי שידאג לה, יסע בה או יניע אותה אחת לכמה זמן....
השאלה שלי היא מה צריך לעשות כדי שכשאני אחזור היא תהיה במצב טוב??
תודה
השאלה שלי היא מה צריך לעשות כדי שכשאני אחזור היא תהיה במצב טוב??
והכי הכי חשוב שתיהיה במקום, איפה שחנית.
אני מנסה למצוא לה בית טוב....
אם זה היה תלוי בי בכיף הייתי לוקח אותה איתי, אני פשוט מניח שהפרוצדורה מסובכת ויקרה.....
להעביר אותה זה לא בעייה, יש מעבורות למיניהן ואתה גם יכול להפוך את זה ליופי של טיול :p
לא יודע לגבי בירוקרטיות של להשאיר את הרכב שם לשנה.
(לתקופות קצרות אני יודע שזה אפשרי - אנשים טיילו שם עם הרכבים שלהם ...)
לפי כמה דברים שקראתי פה זה סיפור של 800 יורו בערך, שעל זה אפשר להתגבר איכשהוא, הבעייה זה הפרוצדורה של להשאיר את הרכב שם שנה או יותר, מה לגבי ביטוח, טסט, וכו'??
מישהו??
זה קצת דחוף חברים....
נתק מצבר ותסע.
כשתחזור היא תניע הדקה.
זכור אם היא נעמדה תקינה.היא תהיה תקינה ג בעוד שנה.
סע לשלום.
תגיד חיובי.!
לא צריך לשים שמן בצילינדרים או משהו כזה??
מה יגרום לשמן במנוע להיהפך לבוצה?
מה עם הנוזל קירור?
לגבי העברת הרכב - ברוב המדינות מותר לשהות עם רכב זר 3-6 חודשים.
ניתן לצאת מהמדינה עם הרכב ולחזור עוד באותו היום וכך בעצם לחדש את אשרת השהייה.
זה מאוד פשוט באירופה.
עידן
לא צריך לשים שמן בצילינדרים או משהו כזה??
מה יגרום לשמן במנוע להיהפך לבוצה?
מה עם הנוזל קירור?
לא שמן ולא בטיח./כנל גם עם נוזל הקירור האיכותי שלך~![אל תגע פן תפגע].מקווה שלא נפגעת!
עוד לא נסעת?
לא שמן ולא בטיח./כנל גם עם נוזל הקירור האיכותי שלך~![אל תגע פן תפגע].מקווה שלא נפגעת!
עוד לא נסעת?
אם כל הכבוד התשובות שלך הם לא מיקצועיות - אתה שוכח שמדובר לטווח של שנה.על רכב עם חלקים נעים שיעמוד ככה סתם. בארץ חמה ולחה כמו שלנו.
נחכה לתשובות קצת יותר "לעניין".
ItayWitzer
04-09-10, 16:47
אל תסתמך על מה שאני אומר באופן מדוייק, אבל נדמה לי ש:
1. לנקז את כל הנוזלים החוצה.
2. לשים נוזלים מיוחדים להעמדה של הרכב.
3. מצבר למכור או למסור.
כשאתה חוזר אחרי שנה:
1. לרוקן את כל הנוזלים המיוחדים ששמת.
2. לפרק פלאגים ולהכניס טיפה שמן מנוע לצילינדרים.
3. להכניס שמן מנוע לאגן.
4. לסובב את הקראנק ידנית ולאט מספר סיבובים.
*אולי כדאי לעשות פלאשינג למנוע לפני שאתה עוזב.
כמובן שמנים חדשים בסרנים/גיר/טרנספר - אולי גם עם איזה פלאשינג
הי,
רוני נראה לי שאתה קצת טועה ומטעה.
לפני חודשיים העמדתי אלפא ספיידר 88 במצב תקין.
שבוע שעבר הנעתי אותה פעם ראשונה אחרי החודשיים האלו, מסתבר שמשאבת הקלאץ התחתונה החלה לנזול וכל השמן ברח...
לא יודע מהו הטיפול המונע במצבים כאלו, אבל ברור שתצטרך לעבוד קצת על הרכב כשתחזור.
סער.
הי,
רוני נראה לי שאתה קצת טועה ומטעה.
לפני חודשיים העמדתי אלפא ספיידר 88 במצב תקין.
שבוע שעבר הנעתי אותה פעם ראשונה אחרי החודשיים האלו, מסתבר שמשאבת הקלאץ התחתונה החלה לנזול וכל השמן ברח...
לא יודע מהו הטיפול המונע במצבים כאלו, אבל ברור שתצטרך לעבוד קצת על הרכב כשתחזור.
סער.
הבחור שאל מה לעשות לפני..
אחרי זה כבר משהו אחר לגמרי,וכמובן שכל הגומיות יתייבשו ,וצינורות הדלק יתייבשו ועוד ועוד .שמן מחומצן.,
אתה לא רוצה שאמשיך את הרשימה.
ולכן אני חושב באופן אישי ,לעשות את מה שאמרתי בלבד.זאת דעתי .וככה הייתי עושה אצלי.
אני יודע דבר אחד! , רק שבוע שעבר סיימתי את בניית הסופה מ א' - ת' , לקח לי 7 חודשים
הגיפ לא זז מהמקום ולא הונע . לאחר השיפוץ (מרכב + בודי) כלומר לא מנוע ומכלולים , הניע בשניה , דאגתי להחליף לפני ההנעה שמן, פילטר שמן ,פילטר דלק, וניקויי בית מצערת.
אני רואה לעיתים בת"א את אזור הרכבים החדשים שמגיעים לארץ , מגרשים ענקיים עם מאות רכבים מאובקים שלדעתי עומדים חודשים על גבי חודשים , האם מישהוא טורח לעשות טיפול וחומרים מיוחדים ופלשינג , לא!!! ולכן נתק מצבר , קשור את הגיפ טוב , כסה את הגיפ טוב
בטל ביטוח , והקפא רשיונות , דאג שאיזה שכן ישים עין מדי פעם , כשתחזור הכל יהיה בסדר.
נכון שרכב עומד בגדול מתחיל להתפרק אבל לא אחרי שנה אלה אחרי 2-3 שנים כשהוא מוזנח בשמש וכ"ו.
בהצלחה .
לא לשכוח גלגלים באויר. אחרת, כשתחזור, יהיו לך צמיגים מרובעים.
לא, אני לא צוחק.
לא ריבוע, אבל כבר גם לא עגולים, והנסיעה תהיה קופצנית בגלל שהצמיגים אבדו את העיגוליות שלהם.
עידן, אתה יודע אולי מה לגבי הטסט?
אין לי בעייה לעבור את הגבול גם כל חודשיים, הבעייה שהטסט ייגמר....
אני לא בטוח, אבל את זה תבדוק בחוקים של ארץ היעד.
אם הטסט זה הבעיה היחידה פשוט תדאג שמישהו יחתים לך פה את הניירת וישלח לך בדואר.
הניירת גם ככה בעברית ואף אחד שם לא מבין מה כתוב בה...
אני חושב דווקא שאתה כן צריך לעשות כמה דברים בכדי לשמור על הרכב ,
בקשר לצלנדרים אתה כן ניחשת נכון צריך לרסס את תא השריפה עם ספרי מיוחד לשימור מתכת( כמו זה שמרססים בעזרתו תבניות במפעל פלסטיק לפני אחסון) דרך פתחי הפלאגים וכן צריך כמות נדיבה,
וכן לנקז שמן מנוע מאגן השמן אחרי "מנוע חם" בכדי להקל ולזרז את עניין ניקוז השמן (שמן חם פחות סמיך משמן "קר").
אבל נוזל הקירור אם הוא אכן יעודי ואיכותי דווקא עדיף לא לנקז.
מצבר כן לנתק.
צמיגים , לא בצחוק אבל עדיף אם יש לך מקום מוצל(אפילו בדירה אם אין מחסן) לאחסן אותם שמה והסופה על בוקים.
או שפשוט תתן למי שישמור עליה עד חזרתך(אני חושב שיש הרבה שמוכנים להתנדב למשימה שכזו:rolleyes:)
וכן תשמור על עצמך שמה כי "סופה" מחכה לך בבית וצריך את מי שיפנק אותה.
נסיעה מוצלחת.
וסים
קודם כל, שנה זו לא תקופה ארוכה.
לאחסנה בכזו תקופה -
שטיפה טובה של השילדה וכל המכללים, שטיפה טובה של הבודי מבפנים ומבחוץ. לכלוך סופח לחות.
כל המכללים מלאים נוזלים טריים. כולל נוזל קירור, כולל דלק (מיכל מלא! ), כולל נוזל בלמים.
כל מה שצריך להיות מגורז - לגרז עם גריז טרי.
מצבר מנותק - שני הקטבים. הכי טוב תוציא אותו מהרכב שלא ינזל ויעשה חור.
אתה לא צריך לשים שמן בצילינדרים - זה לא מנוע שוכב, ושנה זה באמת מעט זמן.
את השילדה על בוקים, ואת הסרנים על קרשים, ככה שאין עומס על הקפיצים - לא מתיחה ולא לחיצה, וגם לא על הצמיגים.
הכי חשוב - לחנות במקום מוצל ומאוורר. כיסוי זה רע - הוא צובר המון לחות בפנים.
אבל יותר עדיף - קח אותו איתך. את הפרוצדורות תלמד בזמן אמת - זה אירופה, לא ישראל, לא צריך לפחד יותר מדי מפקידים. אני בטוח שיש דרך לחדש את הטסט כשאתה שם, ויציאה לתורכיה נחשבת יציאה מחוץ לאירופה כדי לחדש את האשרה.
אסף.
Gilad, בשביל הטסט צריך גם את האוטו...
מישהו יודע מה לגבי ביטוח של רכב כזה שמסתובב באירופה?? מאיר?
Gilad, בשביל הטסט צריך גם את האוטו...
יש שמועות שאומרות שלא חייבים ;)
Ran_Shaviv
09-09-10, 01:48
מצטער - המצבר לא יחכה לך גם אם תנתק אותו.
הפריקה העצמית תזיק לו ותביא אותו למצב של פריקה עמוקה מדי
גם אם תצליח לטעון אותו כשתחזור הנזק מהפריקה העמוקה יקצר משמעותית מאד את חייו
אם אינך יכול להשאירו מחובר למטען מיוחד, הכי משתלם לך לתת אותו בהשאלה למישהו שיש לו רכב תקין (ללא זליגות ובעיות טעינה) ולקבלו חזרה בסוף התקופה.
בהמשך למה שרן כתב - חשוב להבין שניתוק המצבר הוא לא כדי לשמור עליו אלא כדי למנוע ממה שיוצא ממנו לעשות חור באוטו.
בהקשר הזה, אני משתמש תמיד במטען כאשר הרכב חונה לתקופה של יותר מכמה ימים.
קח בחשבון מצבר חדש, צמיגים חדשים, מגבים חדשים ואולי עוד דברים קטנים, כאשר אתה חוזר לארץ.
אסף.
Ran_Shaviv
09-09-10, 10:52
הניתוק נועד רק למנוע פריקה מהירה עקב זליגה ברכב
מצבר פולט אדי חומצה לסביבתו רק בשלב הטעינה בו נוצרים חמצן ומימן שניפלטים בלחץ החוצה.
אם מצבר הוא בעל מכסה כפול הגזים ניפלטים יבשים והחומצה ממוחזרת למצבר
במקרה של שנה המתנה, הפריקה העצמית של המצבר גם אם הוא מנותק, תעשה נזק לטווח ארוך
צריך לבדוק מה עושים בצבא בימח"ים אני יודע שמחליפים שמנים כל תקופה (לא קצרה) המצברים היו מחוברים כאשר לקחנו רכבים, רק היה צריך להניע את רובם עם כבלים.
בימ"חים של צהל המצברים מחוברים תמיד והרכבים מונעים פעם בשבוע,המצברים(שנפ דגם נאטו) שורדים די הרבה זמן ככה.
בימ"חים כל הכלים מחוברים למטען על פי שגרת הטענה קפדנית.
בימ"חים מחליפים נוזלים כל שלוש שנים (או 8 שנים אם מדובר באחסנה יבשה), ככל שאני זוכר את הפקודות.
אסף.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.