צפייה בגרסה מלאה : דריישפט קדמי של WJ
לאחר חילוץ לילי של WJ 2003 שפוצץ פעמון בדריישפט הקדמי שלו.
טכנית, אני לא מכיר את הדגם הזה לעומק והתעוררו מספר שאלות.
הרכב עם טרנספר מקורי 2 מצבים - הנעה כפולה כל הזמן HIGH + LOW. האם הנסיעה על כביש מהדרום למרכז בהנעה אחורית בלבד (ללא דריישפט קדמי) הזיקה לטרנספר? הנסיעה היתה חלקה ונעימה מאוד וללא שום תופעות לוואי מורגשות.
הרכב מוגבה בצניעות, כ- 1.5 - 2 אינץ' ועם צמיגים במידה המקורית. הדריישפט הקדמי הזה הוא באורך קבוע, ללא סליפ יוק, וכל ההתארכות/התקצרות שלו מתבצעת בפעמון. האם ההגבהה היא זו שחיסלה את הפעמון?
שיפור אפשרי? דריישפט עם צלבים במקום פעמון?
היי דרור,
זה קורה (או יקרה) לכל WJ שיורד לשטח.
גם לי קרה אותו דבר לפני כמה חודשים - אחרי ציפיה ממושכת יש להוסיף....
אחרי הפירוק נסעתי מפורק מספר שבועות עד שהגעתי לטפל בזה. לא נגרם שום נזק.
לא בדקתי "מדעית" אבל ניסיון העבר של רבים מעבר לים, וכאן בפורום (אייל67 למשל) הרגיעו אותי שאין עם זה בעיה.
לגבי התיקון, הרכבתי דרייבשאפט עם צלב כפול בצד התיבה וצלב בודד בצד של הביצה וסליפ יוק כמובן.
ההחלפה בוצעה ע"י תמיר יהושע בחולון, שיש לו לא מעט ניסיון ב-WJים.
למרות ש"הפחידו" אותי לפני כן שיהיו ויברציות וכו', אני הולך עם ומרגיש בלי...
לגבי הטראנספר, אני מניח שאתה מתכוון ל-3 מצבים - יש גם N
תמונות בהמשך אם צריך.
איל
הי דרור,
אייל ענה לך על השאלה של הפתרון המומלץ וזה מה שצריך לעשות.
החולשה של הפעמונים היא בשטח, במיוחד בהצלבות ומאמצים בזוויות. על הכביש הם סבבה, בשביל זה בנו אותם.
מומלץ להחליף את הפעמונים למי שמכוון יותר לנסיעות בשטח ופחות מחייב למי שלא עושה שטח.
נסיעה ללא דרייבשאפט קדמי, מקצרת את אורך חיי הטרנספר, ניתן לנסוע על הכביש, כנראה שלא תחוש בהבדל, הכל יעבוד חלק עד שהוויסקוזי יתן את אותותיו ויחליט אחרת.
אני אסביר, הוויסקוזי בטרנסר אחראי על העברת התנועה מהגיר לדרייבשאפטים (ק+א) הוא מבצע חלוקה בין הקדמי והאחורי 50\50. כשתנתק אחד מהם, החלוקה תשתנה מה שיגרום לתפקוד לא נכון של הוויסקוזי, התחממות ובסופו של דבר.. חוסר תפקודיות, או במילים אחרות הרכב לא יסע וכל נסיעה שתצליח תלווה רעידות חזקות מאוד.
במקרה שלכם, זאת גם הייתה ההמלצה שלי לרפי, תחלץ וסע הבייתה as is.
מה נסגר עם האצבע של הבחור? הכל בסדר?
היי אייל וכל השאר
אני לא יודע מה הייתה הסיבה שאצלך נשבר גל ההינע הקדמי, אך כזה ששכב אתמול (או יותר נכון הבוקר לפנות בוקר) בחניון בארות מתחת ל WJ המדובר, אני יכול להגיד לך בדיוק מה קרה שם.
לאחר שביום חמישי הרכב עלה על בולדר וכופף את המיגון הקדמי, בכל פעם שהסרן נפתח גל ההינע נגע במיגון (שהיתכופף והתקרב לגל הינע).
כנראה שבסיכומו של דבר המיגון "ניצח" וגל ההינע נשבר.
אכן לאחר פירוק גל ההינע נסענו הביתה.
אני עדיין לא מצליח להבין מדוע נבנה גל ההינע כמו שנבנה ולא נבנה מלכתחילה עם צלבים וסליפ יוק או שיני זחיח במרכז הגל.
כנראה שנסתרות הן דרכי האל (או דרכי ייצור ה JEEP).
בכל אופן אני רוצה להודות אישית לכל אלו שדיברתי איתם במשך הערב וניסו לעזור לי בגל הינע - דני השועל, יואב HITOY, תמיר, דרור ברלי (שסבל אותי כל הנסיעה וליווה אותי) וכל אלו ששכחתי - שוב הוכחת לי את שאני יודע אך מוקיר כל פעם מחדש - אחוות האתר וחבריו שווה הרבה מאוד.
ועל כך שוב פעם תודתי הגדולה.
אגב,
אני לא בעל הרכב, אני רק החבר המחלץ, ואם בעל הרכב ירצה לספר את סיפורו המלא אני משאיר לו את הבמה.
רפי
היי דני
הקדמת אותי בשניות על התגובה :p
אכן קיבלתי את הצעתך והצעתו של תמיר. פירקנו גל הינע ונסענו.
אצבעו של הבחור נפרקה ממקומה והוחזרה למקום ע"י חבר חובש.
אני חושב שהאגו של הבחור קצת יותר פגוע מהאצבע :mrgreen:
שוב תודה רבה על הסיוע והעזרה ביום חג ושישי בערב.
רפי
זה ממש מזכיר לי שוב את האווירה כשלי זה קרה... :)
זה אני:
http://lh5.ggpht.com/_k6nytz_oMKw/S9xps92VZsI/AAAAAAAAA0A/wIQOT5g0wVk/s640/IMG_7703.JPG
וברקע חברי אתר נבחרים עוזרים לי:
http://lh3.ggpht.com/_k6nytz_oMKw/S9xpTKMq7-I/AAAAAAAAA0A/f8Ql4DJKZzo/s640/IMG_7707.JPG
גילוי נאות: בסוף גם דני לכלך את הידיים, ודווקא בברגים העקשנים.
איל
אתה עוד חייב לי מאז.. תודה שרעננת את זכרוני :)
אני מניח שבטיול הקרוב תהיה לך הזדמנות, זה כמובן אם עברת לרמת כוננות 1 (מגיע על בטוח)..
דני, ב WJ אין ויסקוזי, יש טרנספר 247 הידראולי כמו בסרנים(ורי-לוק), אין נזק בנסיעה ללא גל הינע, רוב הזמן בכלל ה WJ נוסע בכביש בהנעה אחורית .
חוץ מזה נאמר כאן הכל, גל ההינע המקורי שקט וחלק, המרתו לאחר עם צלבים מחספסת קמעה את איכות הנסיעה ישנה ויבראציה קלה המורגשת אצלי בכל אופן במהירויות הגבוהות מ110 קמ"ש, יש כאלה שמתרגלים, יש שמפריע להם.
רפאל... זה רק ענין של זמן בWJ מוגבה, גם קלות, עד שישבר המקורי, היה צריך להקדים ולהחליף אותו לאחר ההגבהה.
צודק רמי. בילבלתי עם ה249. מודה בטעותי ותודה על הא\ערה.
שלום לכולם ,
אז כמו שסופר , במהלך טיול באזור מצפה - המכתש רמון , לכיון מעלה נוח פעמון הדריישפט הקדמי שבק חיים.כנראה מכה שספג המיגון גרמה לו להתכחות/שבר.
במהלך לילי בראשות שנים מחברינו רפאל ודרור ברלי ועזרת חברים נוספים כמו דני השועל ועוד הגענו הביתה בשלום ובנסיעה.
ראשית הרשו לי להודות מקרב לב לכולם !!
נוכחתי לדעת שגיפולוג אינו אתר אינטרנט הוא קהילת חברים !! ההרתמות המהירה של החברים פשוט הדהימה אותי , האחווה , האכפתיות והרצון לעזור אינה דבר נפוץ היום בחברה הישראלית ועל כן שוב תודה לכולם !!!
במהלך השהות שלי מתחת לרכב ואיתור הבעיה עברו לידינו מספר כלים , אחד נופף לשלום , השני עצר לשאול אם חסר מים ונסע , שלישי עצר , הסתכל אמר שהדרך בסדר ושנמשיך.
אז הגיעו 2 דיפנדרים , האחד ירוק והשני לבן... (אין לי יותר פרטים) עצרו שאלו מאיפה אנחנו, עניתי מעמק חפר . הבחור התעקש - לא מאיפה אתם אתר X ? אתר Y ? השבתי שאני חבר באתר גיפולוג.החברה ירדו מתחת לרכב בדקו , המליצו על פירוק , השאירו מספר נייד ועזרו ככל אשר יכלו ואף מעבר לזה !! אני חושב שזה מייחד את הקהילה הזו לה כולנו שייכים.
אז תודה גם לכםאורן ומתי.
לגבי הדריישפט ,ארנון (אנדרו) מפרדס חנה יעשה את מה שצריך כפוף להמלצת החברים.
האצבע , נפרקה וחוברה לה חזרה (היא כמו כדור טניס אבל יעבור...)
אז שוב הרשו לי להודות לכולם , לחבריי הטובים רפאל ודרור ברלי שבמקום לבלות את החג השני עם משפחותיהם מצאו את עצמם בחניון בארות ...
לדני השועל שסייע טלפונית.
לעוד חברים נפלאים שיעצו והיו מוכנים להגיע ולעזור.
לאיתי מהמתלם על העזרה .
ושאפו גדול לקהילת גיפולוג
נתראה במפגשים בשטח ובשמחות
לירן - השבדי
מרגש. יש למישהו טישו? 8)
לירן, אם צריך תמונות או מדידות רק תגיד.
איל
מכל זה אני מבין שב-WJ עם הגבהה קלילה שנוסע גם בשטח, החלפת הדריישפט למקורי לא תפתור שום בעיה. השבירה הזו תקרה שוב.
אתה הבנת את זה לירן? חומר למחשבה.
אוקיי, הפחדתם אותי. אני מבין שאין הרבה ברירה אם אני נוסע בשטח, למרות שהנוחיות בכביש חשובה לי מאוד.. :(
אם ועד שאוכל להחליף לצלבים, ממה עלי להזהר? מהם המצבים בהם הדרייבשפט הקדמי
עובד בעומס גבוה במיוחד?
תודה, חן
מכל זה אני מבין שב-WJ עם הגבהה קלילה שנוסע גם בשטח, החלפת הדריישפט למקורי לא תפתור שום בעיה. השבירה הזו תקרה שוב.
אתה הבנת את זה לירן? חומר למחשבה.
זו מחלה ידועה ב-WJ
כל הפורומים (כולל ג'יפולוג) מלא אינפורמציה לגבי זה.
ההמלצה הגורפת היא להחליף לצלב כפול
למשל, עם תמונות: http://www.jeepforum.com/forum/f13/wj-front-cv-driveshaft-u-joint-swap-pictures-806580/
2K ומשהו ש"ח ויש לך שקט נפשי מהכיוון הזה.
איל
אוקיי, הפחדתם אותי. אני מבין שאין הרבה ברירה אם אני נוסע בשטח, למרות שהנוחיות בכביש חשובה לי מאוד.. :(
אם ועד שאוכל להחליף לצלבים, ממה עלי להזהר? מהם המצבים בהם הדרייבשפט הקדמי
עובד בעומס גבוה במיוחד?
תודה, חן
פתיחת מתלה/הצלבה מן הסתם או מכה מסלע.
לגבי נוחות בכביש, אני לא מרגיש את ההבדל. רמי אומר שהוא כן. אז או שהתחת שלו יותר רגיש לויברציה או שהדרייבשאפט שלו לא מאוזן ב-100%...
לגבי להיזהר, אני לא נזהרתי בכלום, טיילתי עם "הגדולים" מעל שנה וכבר כמעט השתכנעתי שזו אגדה אורבנית. עד שקיבלתי מכה בטיפוס על סלע, וכניראה שהתיישבתי על הגל. משם חצי דקה של התקף לב (זה משפריץ שמן/גריז כשזה קורה, ונראה כמו פיצוץ בלוק מנוע או משהו בסגנון...) והבנתי שהגיע היום....
לא כיף אבל הרע במיעוטו.
* כפעולה מקדימה, אני יכול להמליץ על שחרור כל הברגים וסגירה יזומה במוסך על ליפט. אצלי היו 2 ברגים עקשניים ששברו לי את הגב (וגרוע מזה, אילצו את דני השועל להתלכלך) לפני שנפתחו.
איל
תודה לכל המגיבים.
לדרור וכולם , החלפה לדריישפט צלבים היא הכרחית וכך יעשה.
האם יש לעשות התאמות כלשהם ?
מה לגבי שיני זחיח (כמו שרפאל ציין) ?
היכן ניתן להשיג דריישפט כזה ?
ואחרונה , האם טרנספר 5 מצבים יגרום לשינוי כלשהו פרט לחסכון בדלק (לא כ"כ נורא בהתחשב
שהרכב לא עובר 8000 ק"מ בשנה ועלות מול תועלת מול מחיר נמוכה) ?
תודה
לירן - השבדי
אייל.
תזכיר לי בפעם הבאה שאנו נפגשים לקחת סיבוב על הרכב שלך, ייתכן שהיה לך מזל ולי פחות, המעניין שתמיד קישרתי את החיספוס לשיטה ולא לאיכות האיזון.
אצל רוב האחרים שעשו הסבה יש קצת שינוי.
מי שמומלץ לצרכי ההסבה זה כאמור תמיר ממוסך תמיר בחולון. הוא חבר פורום ובעליו של WJ משופצר.
צריך הסבה מלאה כולל החלפת יוקים בטרנספר ובסרן,
שמעתי שגרינגרס פועלים אחרת, עושים את העבודה על הגל המקורי, וע"י כך שומרים על המתקונת של היוקים המקוריים ללא דבל קרדן, אישית אני לא מאמין בגישה הזו ומעשית שוחחתי עם חבר אחר שרץ כבר חודשים ארוכים אליהם עם רעידות עזות.
בקיצור דבר עם תמיר כאופציה זולה ומהירה, או תזמין אחד מוכן מארה"ב tomwoods הוא המומלץ.
רמי, סיבוב עלי.
גם אני עשיתי אצל תמיר כך שאני מניח שהסטאפ זהה.
איל
ומה הועילו חכמי JEEP בתקנתם, או בהתקנתם, גל הינע עם פעמונים ולא צלבים ?
החיספוס ? אז למה באחורי יש צלבים.....
הרעידות ? אז למה בשאר רכבי השטח אין (רעידות, אבל יש צלבים)....
המחיר ? לדעתי פעמון יותר יקר מצלב......
זוית העבודה ? הרי במילא כל הגבהה מצריכה מעבר לצלבים.......
אז באמת מדוע ולמה נבנה גל הינע זה בצורתו הנוכחית ולא עם צלבים מלכתחילה :confused:
מישהו יודע את התשובה ?......
כי אני לא הצלחתי למצוא אותה .......
רפי
התשובה (התיאורטית - לא מתוך מחקר מעמיק - ברשת לא חסרים זיבולי מח...) היא שפעמון (RZEPPA) מעביר את התנועה בצורה חלקה יותר עם פחות ויברציה בסל"ד גבוה ובזוית גדולה יותר. יש הטוענים גם שהחוליה החלשה שלו חזקה יותר מהחוליה החלשה בצלבים
(UNIVERSAL JOINT)
http://www.rcvperformance.com/Simple_CV_Joint_animated.gif
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b5/Universal_joint.gif
Why is a cv joint better than a u-joint?
The constant velocity (cv) joint has many advantage over the universal joint. First, the CV joint has greatly improved the angle at which the axle can operate before loss of power or vibration occurs. Second, the CV joint is much stronger than the U-joint because of larger for energy to be dispersed. The weak point on U-joints is the yoke. Often yokes will crack or simply break off. Joint life in both the CV-joint and the U-joint is determined by the bending angle.
הכל כתוב כאן: *http://www.rcvperformance.com/cvjoint.html
וכאן: http://www.jeepforum.com/forum/f9/what-cv-shaft-why-do-i-want-one-854790/
איל
היי אייל
את ההבדל בין CV לבין צלב אני מכיר, לצערי יותר מדי טוב.
אך אני עדיין לא מצליח למצוא את התשובה מדוע הקדמי ככה והאחורי אחרת.
וכן מדוע רק ברכב זה נתקלתי בזה.
כל היפניות יודעות לעבוד עם צלבים .......
והאמריקאים לא .......:confused:
רפי
רפאל,
תשובות מלאות עדיין אין לי אבל מכיון שבדיוק עכשיו אני בתהליך החלפת דרייב שאפט קדמי בליברטי לקארדן כפול (צלבים) ניסיתי לחקור מעט וללמוד את הנושא,
ב WJ וב- KJ יש מתלים נפרדים מקדימה, כלומר הגבהת הרכב לא יוצרת שינוי בזויות של הדרייב שאפט אלא רק בזויות של הציריות, הבלאי המוכר בשאפט הקדמי בדרך כלל נובע מהתייבשות הגומיות ב CV, מבריחת הגריז והצטברות לכלוך כגון חול ובוץ, שלב הבא הינו שחיקת הכדוריות, כל הקושי בשיפוץ הינו במציאת גומיות חליפיות שיעמדו בעומס (קצב הסיבוב),
לגבי ההבדל בין הקדמי לאחורי, מאחור יש סרן! הזויות המתבקשות גדולות יותר וכנ"ל העומס, לגבי הקדמי כבר הסברתי.
להבנתי בדגמים החדשים יותר הCV מגיעים בגרסת HD כלומר עמידים יותר כלקח מהעבר ולכן יש הרבה השתלות של שאפטים חדשים ברכבים ישנים.
מקווה שעזרתי מעט
גולי
רפאל,
תשובות מלאות עדיין אין לי אבל מכיון שבדיוק עכשיו אני בתהליך החלפת דרייב שאפט קדמי בליברטי לקארדן כפול (צלבים) ניסיתי לחקור מעט וללמוד את הנושא,
ב WJ וב- KJ יש מתלים נפרדים מקדימה, גולי
איך הבן שלי אומר לי - אתה מבולבל!!!!
ל-WJ יש סרן חי מקדימה ומאחור (רואים את שניהם בתמונה) . אתה מתכוון ל-WK (מעל שנת 2005)
http://www.jeepolog.com/forums/picture.php?albumid=128&pictureid=2872
איל
מפרק סיר high speed cv joint
יתרונות
בעל תנועה קצובה (מתרגם את הסיבוב 1:1 בקצהו השני של גל ההינע)
מאוזן יותר עקב מבנהו העגול
משקל עצמי נמוך יותר (פחות עומס על המיסב הנושא בטרנספר ובמיסב הפיניון)
יתרונו הבולט הוא בהעברת מומנט בסל"ד גבוה, במינימום הפסדים
אינו זקוק לתחזוקה
אין צורך בגל הינע משונן מספיק צינור אחד
חסרונות
מוגבל בזוית העבודה האופקית והאנכית(למעשה זוית אופקית לחלוטין היא האופטימלית עקב אי תנועת הכדורים)
העברת מומנטים נמוכים(מומנטים גבוהים מחייבת שימוש בפלדות יקרות)
רגיש לפגיעות עקב מבנהו המחייב שימוש באקורדיון אבק
מפרק קרדני בעל תנועה בלתי קצובה
חסרונות
תנועה בלתי קצובה ,רדיוס הסיבוב במפרק המוצא אינו שווה לרדיוס מפרק הכניסה (לדוגמא מפרק ברך בשימוש בסט בוקסות כל סיבוב של הראצ'ט מייצר 0.8 סיבוב בבוקסה עצמה בשימוש עם מאריך ב60 מעלות כל זאת לערך) פתרונות שימוש בעוד מפרק דומה או כפול
משקל עצמי גבוה (מחייב שימוש במיסבים נושאים המותאמים למשקלים אלה)
מחייב שימוש בצינור בעל מפרק משונן(משקל)
מוגבל במהירות עקב המבנה והמסה
יתרונות
העברת מומנטים גבוהים מצויינת
אפשרות לעבודה בזוית קבועה
עמיד לפגיעות חיצוניות
חבר'ה יקרים.....
את היתרונות והחסורונות של צלבים ו CV אני מכיר.....
את השימוש בכל אחד מהם גם אני מכיר......
אבל עדיין לא קיבלתי תשובה
למה גל הינע קדמי עם CV וגל הינע אחורי עם צלבים :confused::confused::confused::confused:
זו התשובה שאני מחפש ?
מה הועילו חכמי JEEP ב(ה)תקנתה של צורה זו
רפי
אורך הגל
ככל שהצינור ארוך יותר השפעת תדירות התנועה של הצלבים הקרדניים פוחתת ,ומתורגמות למאמצי פיתול לצינור הגל,אך כל זאת גם לא הספיק ונוספה משקולת כדי להגדיל את המסה ולספוג את התדירות
וכמובן הזוית שגורמת לתנועה אופקית של הגל שמפרק סיר מוגבל בהתמודדות עם תנועה מסוג זה ,מפרקי סיר בגלי הינע אחוריים תמצא במגוון רכבי מנהלים אך ורק בזוית אופקית לחלוטין כאשר בית הסבבת והעטרה (הביצה)מקובע לשלדה
לדוגמא יגואר x type
אם זכור לי נכון גם freelander של לנד רובר
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.