צפייה בגרסה מלאה : איך עושים חור ברדיאטור לשם הרכבת רגש חום
אני רוצה להסב את הפאגרו שלי למניפה חשמלית
פירקתי רדיאטור ואני רוצה לעשות בו חור ולהרכיב שם רגש עם הברגה
לרגש יש 2 טמפרטורות (3 מגעים) העניין שאין מספיק מקום ברדיאטור בשביל שהחור יהיה ישר והוא חייב לעמוד
בזווית מה שלא נראה לי אפשרי
יש כל מיני מידות של רגשים כאלו ?
יש המלצה לעסק שיכול לעשו לי דבר כזה?
יש המלצה לעסק שיכול לעשות לי דבר כזה?
ש.ש רדיאטורים, לייד בלומפילד.
עידו לוריה
11-09-10, 22:00
עם זה רדיאטור אלומיניום אני יכול לעשות את העבודה .
עידו
0527468878
אני רוצה להסב את הפאגרו שלי למניפה חשמלית
פירקתי רדיאטור ואני רוצה לעשות בו חור ולהרכיב שם רגש עם הברגה
לרגש יש 2 טמפרטורות (3 מגעים) העניין שאין מספיק מקום ברדיאטור בשביל שהחור יהיה ישר והוא חייב לעמוד
בזווית מה שלא נראה לי אפשרי
יש כל מיני מידות של רגשים כאלו ?
יש המלצה לעסק שיכול לעשו לי דבר כזה?
לדעתי אתה עושה טעות.
האמינות של מאוור מכני גדולה יותר.
אם היית מתכנן גיבוי חשמלי זה מצויין.
"מקצת" למידה עצמית על הפג'רו (כשעוד רציתי בנזין קצר) מפורומים בחו"ל, הבנתי שהתחממות זה לא דבר נדיר.
הפתרונות היו , השתלת רדיאטור HD של 4 שורות.
נדמה לי שגם מישהו הגדיל את הקולר גיר.
הכי טוב תחפש בפורומים של הנסכויות , הם שם סובלים מחום ואין להם בעיית כסף למחקר ומציאת פתרון.
בהצלחה
רענן
האמינות אולי גדולה יותר אבל בטורים נמוכים הוא פשוט לא עושה את העבודה
ייתכן שהוא היה עושה את העבודה כשהרכב היה סטנדרטי ללא מיגונים שחוסמים את האוויר, בכל אופן אצלי כל המערכת חדשה מלבד הפאן
קלאץ שכל מי שבדק אותו עד עכשיו אמר שהוא בסדר אבל עדיין יש ספק לגביו
אבל במחיר שלו אני יכול לעשות את ההסבה למשהו מודרני יותר
בכל מקרה בתנאים שאני עובד איתו הוא לא מספק אותי
חוץ מזה שמאווררים חשמלים משפרים הכל , כח מנוע , דלק, טמפרטורת עבודה קבועה .
חשוב לעשות עבודה פעם אחת כמו שצריך ובגלל זה אני מתעקש לעשות חור ברדיאטור
לרגש ולא סתם למקם אותו על הצינור .
1. אין מניפה חשמלית שיכולה להזיז יותר אויר ממניפה מכנית (כל עוד הם באותו גודל)
2. אף כמות של מניפות חשמליות לא תעזור במצב שהרדיאטור קטן על המנוע, כלומר, אתה נותן לחולה סרטן אספרין.
אם כול זה לא משכנע אותך.....קדימה צעד עם הרס הרדיאטור :-)
בהצלחה!
מוני אורבך
12-09-10, 07:48
מנסיון קצר עם מניפה חשמלית:
1. ללא ספק כוח המנוע הזמין גדל. לא שיפור היסטרי אבל בהחלט מורגש.
2. הרכב יותר שקט (אפילו במצב שהמניפה החשמלית עובדת).
3. לגבי צריחת דלק אין לי נתונים ברורים כי נסעתי מעט מדי.
4. המניפה החשמלית עושה את העבודה ללא בעיות. בד"ח מספיק חצי דקה להורדת 4 מעלות.
ניסיתי בכמה שרבים את המערכת, עובד יפה.
5. אני התקנתי את הרגש על יציאת המים החמים. יש הבדל גדול בין חום המנוע ליציאת המים
כאשר הרגש עומד על 70 מד חום המנוע מראה 90. בכל מקרה יש קורלציה ברורה בין שני המקומות.
סיכום: עד כה בהחלט מומלץ. במהירות רכב נמוכה יעיל יותר מהמכני, ובגבוה אין צורך במניפה כלל.
מומלץ מערכת בקרת טמפרטורה ולא רגש כי יכול להיות הבדלים בין טמפרטורת באזורים שונים.
בקרת טמפרטורה מאפשרת את הכוונין העדין.
לא ממליץ על התקנת רגש על הרדיטור. עלול לגרום להרבה צרות. עדיף להתקין על הצינורות.*
מה סתומרת רדיאטור קטן למנוע ? זה הרדיאטור המקורי והבנתי ששום פאגרו לא מתחמם !
גו אולי המכני חזק יותר אבל בזחילה הוא לא שווה כלום
six 4 life
12-09-10, 18:50
ואולי הפן קלאץ' שלך לא תקין, אתה יודע את זה, ואתה מחפש תירוצים לעשות את הפרוייקט הזה? יכול להיות?
מה סתומרת רדיאטור קטן למנוע ? זה הרדיאטור המקורי והבנתי ששום פאגרו לא מתחמם !
גו אולי המכני חזק יותר אבל בזחילה הוא לא שווה כלום
פאגרו לא מתחמם,
בזחילה לא שווה כלום,
אז תחליט, מתחמם או לא מתחמם?
יש לך בעיה או כמו תמיד אתה מחפש הרפתקאות?
לא מתחמם בנסיעה. אבל, בזחילה וטיפוס קשה (עם מזגן כמובן) מתחמם !(ראיתי לפחות אחד כזה בטיולים המשותפים שלנו וכן גם עפ"י פורומים בחו"ל)
לדעתי תחפש את הפתרון של התקנת רדיאטור HD של 4 שורות (ראיתי בעבר תמונה של התקנה כזאת בפורום מחו"ל).
בהצלחה
רענן
בדיונות ובנסיעה מהירה אין שום בעיה
בזחילה ארוכה הוא מתחמם ואת זה רק מאוורר חשמלי יפתור
גו' מה שאתה אומר לא הגיוני
נגיד והמאוורר המכני יותר חזק מהחשמלי במהירות של 1000 סל"ד הוא לא מושך מספיק אוויר מה שחשמלי כן ימשוך
באיזה סל"ד חשמלי עובד?
חברים אני שומע פה דברים שקצת (המון!!!) צורמים לי לאוזן..
אין מניפה חשמלית שתינק כמו מכאנית??? עידכון - יש מניפות שיונקות פי-3 מפן קלאצ' חדש!!!
צ'יטוט קצר ברשת תגלו עולם של וונטות עם 3500 PSM ומעלה ....(אין לי כח ללינקים ...)..
יתרונות : המניפה אינה תלוייה בסל"ד מנוע סניקה קבועה....כח מנוע..(המעט שיש לי בהיילקס...)וכו'
פאן קלאצ' .... מניסיון שלי ..לא משהו.. מי שמכיר את דיאגרמת היניקה של הפאן קלאצ' היא אינה אחידה גם בסל"ד גבוהה..מסל"ד מסוים היניקה פוחתת...אין לך שליטה עליו ( וונטה חשמלית ניתן לכיוון...)
לדעתי וונטה חשמלית עדיפה.....
היום אני נמצא בתהליך של חיפוש וונטה מתאימה למידות של ההיילקס שלי ...
חיווט....בקר 2 טמפ'+רגשים כבר יש..
נכון להיום אני די מוגבל במקום אי לי מספיק מרווח בין פולי משא' מים לרדיאטור...
עדיין מחפש אם מישהו עשה או יודע אשמח לשמוע...
תודה
ראם
[email protected]
0573807860
ד"א פאג'רו\מגנום כן מתחמם....ידוע...
ברוך,
מאות מליונים של רכבים עם פטן מכני יושבים בפקקים יומית מסביב לעולם יומית בלי להתחמם.(ועוד בחום שילמד אותך להעריך את האקלים בארץ)
אלא אם יש להם בעיה.
ונשמע שאצלך יש בעיה, או 2
אולי הפאן קלאטצ' חלש ו-או הרדיאטור כבר סתום.
דינגו, אני עומד מאחורי מה שכתבתי.....ממליץ לך לקרוא קצת על הנושא.
אשמח אם תוכיח שאני טועה.
שאלת תם:
אם מרכיבים מניפות חשמליות לגיבוי
הם לא חוסמות את האויר שמגיע מהגריל?ז"א בזמן שהן כבויות
ברוך,
מאות מליונים של רכבים עם פטן מכני יושבים בפקקים יומית מסביב לעולם יומית בלי להתחמם.(ועוד בחום שילמד אותך להעריך את האקלים בארץ) בפקקים אין בעיה הבעיה מתחילה בעלייה\מאמץ סל"ד גבוהה יניקה איטית עקב ירידה טבעית של הפאן בסל"ד גבוהה או אי זרימת אויר ממהירות הרכב..
אלא אם יש להם בעיה.
אולי הפאן קלאטצ' חלש ו-או הרדיאטור כבר סתום.(פאן בן 10 חודשים רדיאטור נקי.. מנוע חדש!! ...בדוק..) כשאני אומר מתחממם אני מתכוון שהשעונים (מקורי +דיגי') עולים מעל הנורמה לא רותח...
אני לא מתכוון ללמד אותך את הנושא ...(מצטער אני עסוק ... יש לי גיבור בן 1.8 שרוצה כל היום לראות "צ'יפ בבוס"...תרגום ללא מוצץ ג'יפ בבוץ) אני מספר מניסיוני..(חי..לגעת בחלקים בעיקר מעט קריאה...) ומחברים..
אין לי כח וזמן להתנצח ..אחי הכל יופי.. זה פורום אין כל שום דבר מחייב הכל דיבורים....
אני אעשה מה אני רוצה ואתה תעשה מה אתה רוצה...
שנה טובה..
אשמח אם תוכיח שאני טועה.
שנה טובה..
סופת המדבר
12-09-10, 22:41
יש לך קונס מסביב לוונטה?
נראה כאילו אין קונס ואז היא לא מצליחה לשאוב אויר במהירות נמוכה
שנה טובה..
חבל שאין לך כוח ללמד, ממש נשמע שהנסיון האישי והידע שלך דגול.
הרדיאטור לאחר ניקוי
ונאמר לי שהוא היה מאוד סתום
הייתי בטוח שהבעייה תיפתר כי הכל חדש
חוץ מהפאן קלאץ הכל חדש ועדיין התופעה ממשיכה .
מה גם שברגע שהמחוג עולה מעל החצי אני נוסע במהירות של 30 40 קמ"ש ותוך כמה שניות המחוג חוזר
לחצי .
בפקקים אין שום בעיה הבעיה בשטח בלבד
אגב ג'ו מה זה אומר פאן קלאץ חלש?
אני יכול לחמם את הפאן קלאץ עם בלוואר עד שיהיה מאוד חם הוא אמור להיתפס מאה אחוז אל המאוורר?
יש 2 סוגים של קלאטצ'ים
טרמי וסנטרפוגלי
בסנטרפוגלי החום לא מעניין, בטרמי, במידה שהוא תקין, החימום אמור לנעול אותו ל70-80%
אבל זה לא יהיה 100% בחיים., יש כאלה ששמו בורג לנעול ל100%.....שווה לבדוק במיוחד עם הסיליקון ברח לו גם ככה.
שמע
אם גם ככה אתה צריך להחליף קלאטצ' (לא תקני)
ואתה רוצה לשדרג למניפה חשמלית, לך על זה
כול מה שניסיתי להגיד,
המניפה החשמלית לא תקרר יותר טוב מהמערכת המקורית כשהיא תקינה.
פורסם במקור על ידי tzagi http://www.jeepolog.com/forums/images/buttons_red/viewpost.gif (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?p=337091#post337091)
ברוך,
מאות מליונים של רכבים עם פטן מכני יושבים בפקקים יומית מסביב לעולם יומית בלי להתחמם.(ועוד בחום שילמד אותך להעריך את האקלים בארץ) בפקקים אין בעיה הבעיה מתחילה בעלייה\מאמץ סל"ד גבוהה יניקה איטית עקב ירידה טבעית של הפאן בסל"ד גבוהה או אי זרימת אויר ממהירות הרכב..
אלא אם יש להם בעיה.
אולי הפאן קלאטצ' חלש ו-או הרדיאטור כבר סתום.(פאן בן 10 חודשים רדיאטור נקי.. מנוע חדש!! ...בדוק..) כשאני אומר מתחממם אני מתכוון שהשעונים (מקורי +דיגי') עולים מעל הנורמה לא רותח...
אני לא מתכוון ללמד אותך את הנושא ...(מצטער אני עסוק ... יש לי גיבור בן 1.8 שרוצה כל היום לראות "צ'יפ בבוס"...תרגום ללא מוצץ ג'יפ בבוץ) אני מספר מניסיוני..(חי..לגעת בחלקים בעיקר מעט קריאה...) ומחברים..
אין לי כח וזמן להתנצח ..אחי הכל יופי.. זה פורום אין כל שום דבר מחייב הכל דיבורים....
אני אעשה מה אני רוצה ואתה תעשה מה אתה רוצה...
שנה טובה..
אשמח אם תוכיח שאני טועה.
ראם, כדאי להקשיב לג'ו, את מה שהוא שכח אנחנו עוד לא למדנו.
למרות שהמרוקאית גוזלת ממנו לא מעט תאי מוח, הוא עדיין יכול ללמד אותך פרק או שניים במכונאות.
אם טענת כך וכך כדאי גם להוכיח בכתובים.
חבל שאין לך כוח ללמד, ממש נשמע שהנסיון האישי והידע שלך דגול.
תמיד מוזמן לבירה קרה...
הבית פתוח..
ראם
תמיד מוזמן לבירה קרה...
הבית פתוח..
ראם
ומי ישלם את כרטיס הטיסה?
ג'ו גר בטקסס, והוא התכוון שתכתוב את זה כאן.
וגם אני מצטרף לדברי אשר (coas).
ראם, כדאי להקשיב לג'ו, את מה שהוא שכח אנחנו עוד לא למדנו.
למרות שהמרוקאית גוזלת ממנו לא מעט תאי מוח, הוא עדיין יכול ללמד אותך פרק או שניים במכונאות.
אם טענת כך וכך כדאי גם להוכיח בכתובים.
היי אשר..
אתה חי ?
אני שמח שזה אתה שמגיב לי ..
ראשית אין לי דבר רע נגד ג'ו...ההפך "מכל מלמדי השכלתי.."
וכשדיברנו על היתחחמות רכב אני מאמין שידוע לנו שהיא אינה נימדדת רק בעמידה בפקק אלא בעוד כמה מצבים...(מאמץ ...עומס...מזג אויר ... מצב המע'...)
שנית אין דבר כזה "בכתובים"(לצערי..) הגמל שלי בא עם פאן קלאצ' כמו שה-7 שלך ... (ז"ל..)
ואם אני זוכר נכון גם אתה הסבת לוונטה חשמלית...ולך יש\היה המון מקום בתא מנוע בניגוד אלי...
לסיכום ..
הכל ברוח טובה וכמו שפתחתי אסיים אני שמח שאתה מגיב לי כי אתה יודע איפה אני גר ...
אז תעמיס את ג'ו לבירה..
ואני מקווה לכשאסיים להתקין את הוונטה והכל יעבוד יופי אעלה תמונות והסברים..
יאללה שנה טובה..
ראם
נ.ב
עכשו ראיתי שג'ו גר בטקסס..?(זה נכון?)
אם כן ... אחי יש מצב אתה שולח לי איזה מיניפה שראיתי E-BAY?
ואני מאמין שאם תראה אותה תבין מה זה מניפה חשמלית חזקה...
שוב תודה...
הרדיאטור לאחר ניקוי
ונאמר לי שהוא היה מאוד סתום
הייתי בטוח שהבעייה תיפתר כי הכל חדש
חוץ מהפאן קלאץ הכל חדש ועדיין התופעה ממשיכה .
מה גם שברגע שהמחוג עולה מעל החצי אני נוסע במהירות של 30 40 קמ"ש ותוך כמה שניות המחוג חוזר
לחצי .
בפקקים אין שום בעיה הבעיה בשטח בלבד
2 שאלות שאולי יעזרו להבין את הגורמים לחימום:
1- שמתחמם, אם אתה לא נוסע 30-40 קמ"ש אלא, עומד במקום ונותן קצת גז (2000 סל"ד), מה קורה? הטמפ' יורדת?
2- קירור של הגיר - מקורי? משולב בראדיאטור? ראדיאטור נפרד?
לא הייתי נפרד מהמניפה המכאנית כל כך מהר (אם היא לא תקינה תחליף).
כן הייתי מפריד שמן גיר לרדיאטור נפרד, ומוסיף מניפה חשמלאית (דוחפת מלפנים) לגויבוי \ תיגבור.
אפרופו נסיכויות וכו', תחפש טוב בספר הרכב (של הרכב שלך - פג'ארו), אם יש דגמים שמיועדים לאקלים מדברי, ותנסה להבין את הפתרון (הוספת מניפה חשמלית, דגם מכאני אחר?).
לפחות לגבי טרופר (שהיה לי), גליתי הרבה מידע (כולל הכנה חשמלאית), שקיימת כאופצייה לאקלים חם.
הגיר במערכת נפרדת לחלוטין
גם אם אני אעמוד במקום וארים טורים החום ירד
הרדיאטור כבר בעבודה
אין מניפה חשמלית שתינק כמו מכאנית??? עידכון - יש מניפות שיונקות פי-3 מפן קלאצ' חדש!!!
...
נכון להיום אני די מוגבל ....
ראם
שלום ראם,
בוא נעשה יחד חשבון. נניח שמצא מנוע מניפה ענק, והוא יקח 50A מהאלטרנטור.
במעגל של 12V הוא יצליח להוציא הספק של 50*12=600W.
600W הם אפילו לא 1 כוח סוס.
תגיד, יכול להיות שהמניפה המכאנית צורכת מעל 5 כ"ס? ובגלל זה במיצובישי ישב מהנדס והתקין שתירצועות V במידה B יחד על מנת לתמוך בהספק הנדרש?
חוץ מזה שמאווררים חשמלים משפרים הכל , כח מנוע , דלק, .
איך בדיוק?
מנוע המניפה יגיע ממעבדה של נאסאף ויהיה ביעולות של 100%,
האלטרנטור שמספק לו את החשמל, נותן נצילות נמוכה של 30%. ככה זה גנרנטור של מתח נמוך.
מהיכן מרווחים כול מנוע?
מהיכן צורכים פחות דלק?
אלטרנטור מפסיד 70%. אם הוא לא היה מפסיד, לא היתה לא מניפת קירור כל כך גדולה.
מנוע המניפה מפסיד 10%. אם הוא לא היה מפסיד, הוא לא היה חם.
מתמתיקה אינה קשורה למכונית כזו או אחרת.
מאחל הסבה נעימה.
קיד.
מבחינתי לא מעניין כל השאר סתם רשמתי את היתרונות שהבנתי שקיימות בהסבה כזו
כח מנוע
נגיד ורוצים לעלות דיונה מסויימת אין התנגדות של המאוורר המכני
שמכביד על המנוע אז נכון שהחשמלי גם לוקח דרך האלטרנטור כח אבל אפשרי לחכות שהוא יכבה ואז לעלות
אבל זו לא המטרה המטרה לספק הרבה אוויר לרדיאטור גם בזחילה
דבר שכיון לא קורה
תודה
איך בדיוק?
מנוע המניפה יגיע ממעבדה של נאסאף ויהיה ביעולות של 100%,
האלטרנטור שמספק לו את החשמל, נותן נצילות נמוכה של 30%. ככה זה גנרנטור של מתח נמוך.
מהיכן מרווחים כול מנוע?
מהיכן צורכים פחות דלק?
אלטרנטור מפסיד 70%. אם הוא לא היה מפסיד, לא היתה לא מניפת קירור כל כך גדולה.
מנוע המניפה מפסיד 10%. אם הוא לא היה מפסיד, הוא לא היה חם.
מתמטיקה אינה קשורה למכונית כזו או אחרת.
מאחל הסבה נעימה.
קיד.
קודם כל, אני ממש אוהב איך בחישוב אנרגיות פשוט אתה מפריך דיונים ארוכים וחסרי בסיס (ברצינות)
אבל יש לי תשובה - אם מבטלים את המאוורר המכני למנוע יש דבר אחד פחות לסובב. המאוורר החשמלי ממשיך באותו קצב ללא קשר לסל"ד, ככה שבעת האצה למנוע יש פחות מסה שמסתובבת.
סה"כ במהלך הנסיעה אתה מבזבז יותר אנרגיה (בגלל אובדן האנרגיה של האלטרנטור), אבל בהאצות אתה אמור לאבד פחות כח.
(וכמובן, יש את אפקט השכנוע העצמי...)
כל זה, כמובן, בהנחה והמאוורר המכני מוסר מהרכב.
תקן אותי אם אני טועה
קיד סתם מבלבל אותכם עם עובדות
תכף הוא גם יספר לכם שהמניפה החשמלית הכי הכי הכי (פורד טאורוס) מושכת רק 4500 CFM בגבוה
ואין כל מניפה אחרת באפטרמרקט (יחידה) שאפילו מתקרבת לקרסוליים של המספר הזה
וכבר לא נדבר על המחיר....מי בדיוק ישקיע $500(בארה'ב, להפוך לשקלים צריך להוסיף אפס בסוף) לזוג מניפות להגיע קרוב לCFM של המניפה המקורית המכנית
יאללה דינגו, תביא כבר קישורים למניפות פלא (פי 3 ממכני :-) ) שאתה מדבר עלייהם. אני מחכה.
צ'יטוט קצר ברשת תגלו עולם של וונטות עם 3500 PSM ומעלה ....(אין לי כח ללינקים ...)..
יתרונות : המניפה אינה תלוייה בסל"ד מנוע סניקה קבועה....כח מנוע..(המעט שיש לי בהיילקס...)וכו'
פאן קלאצ' .... מניסיון שלי ..לא משהו.. מי שמכיר את דיאגרמת היניקה של הפאן קלאצ' היא אינה אחידה גם בסל"ד גבוהה..מסל"ד מסוים היניקה פוחתת...אין לך שליטה עליו ( וונטה חשמלית ניתן לכיוון...)
לדעתי וונטה חשמלית עדיפה.....
היום אני נמצא בתהליך של חיפוש וונטה מתאימה למידות של ההיילקס שלי ...
חיווט....בקר 2 טמפ'+רגשים כבר יש..
נכון להיום אני די מוגבל במקום אי לי מספיק מרווח בין פולי משא' מים לרדיאטור...
עדיין מחפש אם מישהו עשה או יודע אשמח לשמוע...
תודה
ראם
[email protected]
0573807860
ד"א פאג'רו\מגנום כן מתחמם....ידוע...
אין לי כוח לקרוא את הכל אז אם חזרתי על דברי קודמי קבלו בהבנה...
הגעתי לרעיון להסב את המאוורר המכאני לחשמלי, על גרנד מנוע 5.2, תקין, לא מתחמם, גם עם מזגן בשטח.
הסיבות למעבר היו, הרצון לשלוט בטמפ העבודה של הרכב ולא להגיע למצב שאני מסיים נסיעה של 50-60 ק"מ עם מנוע מתחת ל 70C ....
סיבה נוספת הייתה הרצון לקבל מערכת שתפחית את הרעש והעומס על המנוע ותתן תגובת מצערת טובה יותר. תוך שמירה על יכולת קירור עם עודף מספיק לימי הקיץ החמים.
כאחד שהסב, לתקופה מסויימת וכרגע חזר למאוורר מכאני, באופן זמני, אני יכול להעיד על 2 המערכות.
ואנסה לעשות קצת סדר, והכל מנסיוני האישי כמובן שאינו מעיד על הכלל:
מאוורר חשמלי:
לאחר חיפושים נרחבים ברחבי האינטרנט, מסתבר שהמאוורר של הטאורוס 3.8L בשנים 90-96 מגיע ל 4500CFM במהירות הגבוהה, ולכ-3000 במהירות הנמוכה.
מעל ומעבר לכל מאוורר מכאני. או חשמלי, חלופי שעולה גם פי 5.
יתרונות-
עובד רק כשצריך, כבוי כשלא צריך. מעמיס הרבה פחות על המנוע, רעש עבודה שולי. מקרר את המנוע רק לפי פקודה, מנוע מגיע לטמפ עבודה בלי קשר לטמפ' הסביבה. [ נכון יותר למזג אוויר קר]
יתרונות נוספים במאוורר הטאורוס- מתאים מאד למידות של הרדיאטור בגרנד, מאפשר שינוי זווית הציר של המאוורר, ביחס לאופק, ובכך מאפשר כיוון האוויר החם כלפי מטה ולא לכיוון אחורי המנוע וקיר האש, שם הוא נלכד.
למעשה רק עם מאוורר חשמלי שכוייל לפי אופי הנהיגה שלי, הצלחתי לגרום למנוע לעבוד באופן קבוע בטווח הנכון שקבע היצרן. כיום בשימוש במאוורר המיכאני, אני רואה כמה הפער גדול כשעובדים איתו לעומת השימוש במאוורר חשמלי.
מקרר הרבה יותר מהר את נוזל הקירור מכל פאןקלטץ מכאני. ההבדל עצום !!
חסרונות-
רגיש. למכות, לשרכים שנכנסים, לפיוז שנשרף, התקנה מורכבת, וכיול המערכת עוד יותר מסובך.
אצלי, אחרי שימוש של מספר שבועות, נכנס משהו בין כנפי המאוורר והוציא אותו מאיזון. ולכן כרגע חזרתי [ ובאופן זמני למאוורר מכאני] ,
מאוורר מכאני:
יתרונות-
פשוט, עובד, לא דורש התקנה, [בד"כ זה מה שנמצא...], אורך חיים ארוך. במקרה תקלה, תמיד אפשר לנעול אותו במצב עובד קבוע, דיי בקלות, ולצאת מהשטח.
חסרונות-
עובד, כל הזמן. גם כשקר, [במזג אוויר קר גיליתי שאני נוסע בטמפ של 70C גם אחרי 20 דק נסיעה מאומצת]. מה שלא קורה עם מאוורר חשמלי. מרעיש!!!!!!!!!!!!!!!, מעמיס על המנוע באופן ישיר, גם עם מנוע צנום כמו שלי, מרגישים מייד שינוי בתגובת המצערת לאחר המעבר למאוורר חשמלי.
עכשו, ברור לי שאין טוב בלי רע, וההיפך, וכי אני הגעתי לפרויקט לאחר צינתור כל מערכת הקירור, ניקוי רדיאטור, מעבה מזגן חדש, החלפת צינורות נוזל קירור חדש , וכו', וכמו שכבר העדתי, המערכת עבדה ללא דופי. והפתרון החשמלי, לא בא לפתור תקלה, אלא לשפר מצב קיים.
וכמוכן, ברור לחלוטין שהנקודות שאני רואה בהן יתרון - אחר יראה כחסרון.
נקודה נוספת למחשבה- הרכב אמור להתקרר [ במידה והכל תקין ] עם מניפה מכאנית, בדיוק כמו עם חשמלית. אם משהו לא תקין, מעבר למניפה חשמלית, לא יפתור את הבעיה. לכן נקודת הפתיחה, צריכה להיות כשהרכב עובד תקין .
לדעתי , היתרון במניפה חשמלית גדול , דווקא בביטול התלות שבין הקירור לסיבובי המנוע, לא מדובר פה על חיסכון כזה או אחר באנרגיה, שאולי בסופו של דבר קרה מסיבה כזאת או אחרת, [ אני לא מומחה לחישובים] אבל אני כן משווה צריכת דלק כוללת, ובחישוב של מעל חודש, צריכת דלק ירדה מ 4.2 ק"מ לליטר ל 4.85 ק"מ לליטר בממוצע חודשי.
שזה לא רע כשלעצמו.
בהצלחה לכולנו, ושנה טובה !
six 4 life
14-09-10, 00:21
מקרר הרבה יותר מהר את נוזל הקירור מכל פאןקלטץ מכאני. ההבדל עצום !!
קירור מהיר של טמפ' המנוע זה (סלח לי על המילה) חרא של דבר. מנוע שמתחמם ומתקרר באופן תכוף ובפרקי זמן קצרים לא יזכה לחיים ארוכים וטובים.
פן קלאץ' משתלב בהתאם לחום המנוע וכך בעצם שומר על טווחי עבודה דיי קבועים בלי קירור וחימום בפרקי זמן קצרים
גם פן חשמלי עם 2 מהירויות יודע לעשות את זה, עם בניה נכונה של המערכת.
קירור מהיר של טמפ' המנוע זה (סלח לי על המילה) חרא של דבר. מנוע שמתחמם ומתקרר באופן תכוף ובפרקי זמן קצרים לא יזכה לחיים ארוכים וטובים.
פן קלאץ' משתלב בהתאם לחום המנוע וכך בעצם שומר על טווחי עבודה דיי קבועים בלי קירור וחימום בפרקי זמן קצרים
גם פן חשמלי עם 2 מהירויות יודע לעשות את זה, עם בניה נכונה של המערכת.
אצא מנק' הנחה שלא הסברתי את עצמי היטב,
ההבדל הניכר בין שימוש במאוורר חשמלי למכאני, בא לידי ביטוי, במהלך הנסיעה בכך שהמכאני, משאיר את המנוע קר מאד [ מדי ] למשך פרק זמן ארוך, וכי קצב השינוי, לאחר עומס, בעליה של הטמפ', מפחיד, ובירידה [ של הטמפ'] איטי מאד. [מדי]
לעומת זאת, שימוש במניפה חשמלית, שינה את פני הדברים:
המנוע מגיע לטמפ' עבודה נכונה [ לפי ספר הרכב כ 90-94C] הרבה יותר מהר. המניפה החשמלית שנכנסת לעבודה רק לפי הצורך, שומרת את המנוע כל הזמן באותו טווח. וגם כאשר יש עליה, של הטמפ, עקב מאמץ החזרה לטמפ' הנורמאלית, מהירה יותר. ד"א, בנסיעות השטח האחרונות שחלקן בוצעו בשיא החום [ של אוגוסט האחרון] עם מאוורר חשמלי, השיא היה על 102C! ולמשך זמן מועט בלבד, ולא היה צורך לעצור, בחג האחרון שהיה קריר יחסית, עם מאוורר מכאני, הגעתי לא מעט פעמים ל 108C ונאלצתי לעצור ולתת למנוע להתקרר.
לדעתי האישית, ושוב הדברים נכתבים מנסיוני בלבד, וללא היכרות עם נאס"א וחישובי אנרגיה קוסמית ודלק נוזלי, השימוש במניפה חשמלית, אינו מתאים לכל אחד, מצריך יותר תשומת לב, חשוף לפגעים הרבה יותר ממניפה מכאנית, אבל, כאשר הוא עובד, הוא נותן פתרון הרבה יותר טוב ממניפה מכאנית.
עכשו, ייקח כל אחד את עצמו וייעשה את חשבונו, מה הוא מעדיף. שקט נפשי ומניפה מכאנית שתקרר 70-80% או השקעה כספית, תשומת לב למשהו נוסף ברכב, וקירור עדיף.
אישית, אני בחרתי, ומרגיש טוב עם הבחירה שלי.
ואם זה "חרא", אז אני אוהב "חרא" ...
בהצלחה לכולנו.
אצא מנק' הנחה שלא הסברתי את עצמי היטב,
ההבדל הניכר בין שימוש במאוורר חשמלי למכאני, בא לידי ביטוי, במהלך הנסיעה בכך שהמכאני, משאיר את המנוע קר מאד [ מדי ] למשך פרק זמן ארוך, וכי קצב השינוי, לאחר עומס, בעליה של הטמפ', מפחיד, ובירידה [ של הטמפ'] איטי מאד. [מדי]
לעומת זאת, שימוש במניפה חשמלית, שינה את פני הדברים:
המנוע מגיע לטמפ' עבודה נכונה [ לפי ספר הרכב כ 90-94C] הרבה יותר מהר. המניפה החשמלית שנכנסת לעבודה רק לפי הצורך, שומרת את המנוע כל הזמן באותו טווח. וגם כאשר יש עליה, של הטמפ, עקב מאמץ החזרה לטמפ' הנורמאלית, מהירה יותר. ד"א, בנסיעות השטח האחרונות שחלקן בוצעו בשיא החום [ של אוגוסט האחרון] עם מאוורר חשמלי, השיא היה על 102C! ולמשך זמן מועט בלבד, ולא היה צורך לעצור, בחג האחרון שהיה קריר יחסית, עם מאוורר מכאני, הגעתי לא מעט פעמים ל 108C ונאלצתי לעצור ולתת למנוע להתקרר.
לדעתי האישית, ושוב הדברים נכתבים מנסיוני בלבד, וללא היכרות עם נאס"א וחישובי אנרגיה קוסמית ודלק נוזלי, השימוש במניפה חשמלית, אינו מתאים לכל אחד, מצריך יותר תשומת לב, חשוף לפגעים הרבה יותר ממניפה מכאנית, אבל, כאשר הוא עובד, הוא נותן פתרון הרבה יותר טוב ממניפה מכאנית.
עכשו, ייקח כל אחד את עצמו וייעשה את חשבונו, מה הוא מעדיף. שקט נפשי ומניפה מכאנית שתקרר 70-80% או השקעה כספית, תשומת לב למשהו נוסף ברכב, וקירור עדיף.
אישית, אני בחרתי, ומרגיש טוב עם הבחירה שלי.
ואם זה "חרא", אז אני אוהב "חרא" ...
בהצלחה לכולנו.
לפי מה שאתה מתאר, הטרמוסטט אצלך דפוק או לא נכון
הוא אמור להפתח ב195F, בטמפ מתחת לזה, לא אמורה להיות זרימה לרדיאטור וכמובן, שלא אמור להיות קרור (ולא משנה איזה מניפה)
אגב, 108C זה לא נחשב לתחממות יתר (ברכב שלך) טווח העבודה של הרכבים "מודרניים" הוא 195-230F
למעשה, יש יצרנים (VW לדוגמה) שמפעילים את המניפה החשמלית (היחידה שישׂ) רק ב230F
כן, הסיבה לטמפ הגבוה היא למטרות נגד זיהום אויר וחסכון בדלקכנגד טווח חיי המנוע, אבל זה מה יש.
אם תנסה להוריד את הטמפ מתחת ל195F ע'י התקנת טרמוסטט נמוך יותר, צריכת הדלק תעלה בצורה דרמטית.
(אבל גם הביצועים יעלו), המחשב "יחשוב" שאתה באקלים קר, יזריק יותר דלק ויעבור למפת טיימינג יותר אגרסיבית לנצל את האויר (האטמוספרי) הקר.
גם אם אני אעמוד במקום וארים טורים החום ירד
כמו שכתבו לך פה (במקום אחר), לפני שאתה מחליף, תדאג שהמערכת תהיה תקינה.
כפי שאתה מתאר - יש לך בעיה.
(או פאן קלאץ' או\וגם רדיאטור, או\וגם משאבת מים).
שלא נתבלבל - בסרק, המנוע מייצר מעט מאוד (יחסית) חום. כל הדיון על הספקים מכסימלים של מניפות (CFM) ממש לא רלוונטי.
אני לא רואה שום בעיה שיכולה להיות כשכל המערכות חדשות
חוץ מהפאן קלאץ ואני לא מתכוון להחליף אותו בשביל לבדוק
אין לי ספק שהוא לא יפתור את הבעיה
כנראה שככה הרכב הזה תוכנן ולאחר מאמץ הוא מתחמם , ייתכן ואני מדמיין שהוא מתחמם
בכל אופן מבחינתי סנטימר בשעון מעל החצי זה מתחמם ואי לא רוצה להגיע למצב כזה .
אני כן רואה במערכת שמורכבת כמו שצריך יתרון ושיפור
למרות כל הדעות שפאן קלאץ חזק יותר
ב1000 סל"ד הפאן קלאץ שווה לתחת ולא מייצר אוויר בכלל ולכן הרכב מתחמם ,
זה גם לא קורה תמיד זה קורה לאחר מאמץ ארוך מאוד ובימים מאוד מאוד חמים
לא בכביש ולא בנסיעה עם פרונט משולב רק בזחילה ארוכה.
אין לי ספק שהחשמלי יפתור את הבעיה.
לילה טוב אולי יהיו תמונות בהמשך
אגב זיו לפני שאתה מגיב תקרא את כל השרשור
רשום במפורש : משאבת מים חדשה ורדיאטור לאחר ניקוי
אם כבר הדיון כזה מעניין
למה ברוב המכוניות החדשות יש מאורר חשמלי ?
אם כבר הדיון כזה מעניין
למה ברוב המכוניות החדשות יש מאורר חשמלי ?
כי הרוב המוחלט של המכוניות בעולם באות עם הנעה קידמית ומנוע שיושב לרוחב.
החישובים של מה יותר חזק ממה לא רלוונטים.
כן רלוונטי הוא כמה עובדת כל מניפה ומתי, אם יש עודף יכולת קירור או בדיוק בהתאם לצרכים.
ההשוואות מדברות על צריכת אנרגיה, אם עם פן קלאצ' ע"יי עומס ישיר על המנוע או חשמלית דרך האלטרנטור.
ההשוואה שגויה משום ההנחה ששתי האופציות עובדות באותה מידה, אותו פרק זמן או אותה ספיקה ליחידת זמן.
פן קלאצ' עובד הרבה מעבר לצרכי המנוע, בהתנעה ראשונית, בנסיעה בכביש מהיר ובמזג אוויר קר.
מצד שני הוא מספק מעט מדיי קרור בזחילה/נסיעה איטית. כדי לפצות על היכולת הירודה בנסיעה איטית המניפה המכנית גדולה בהרבה מצרכי המנוע בסל"ד ממוצע ושוב, בנסיעה מהירה נוסף עומס מיותר גדול יותר.
ג'ו כנראה צודק, מניפה מכנית תספק יכולת קירור גבוהה יותר אבל בסל"ד גבוה יחסית. מניפה חשמלית מצד שני תספק יותר בסל"ד נמוך ואת אותה ספיקה גם בגבוה.
מניפה חשמלית מספקת יכולת קירור בדיוק בהתאם לצרכי המנוע (בהנחה שנבחרה מניפה דיי חזקה).
המניפה לא עובדת כשקר, לא עובדת בנסיעה מהירה או בהתנעה ראשונית.
החיסכון באנרגיה אכן מתקזז עם יצור החשמל באלטרנטור אבל עדיין נשאר עודף לעומת הצריכה של פן קלאצ' כי הראשון עובד פחות, בהתאם לצרכים.
ההוכחה לנ"ל היא צריכת דלק נמוכה יותר ויותר כח.
יתרון נוסף של מניפה חשמלית הוא בתנודתיות קטנה של טמפ' המנוע. אפשר לכוון את טמפ' העבודה לטווח של 4-5 מעלות לעומת 10 ויותר עם פן קלאצ'.
ברוך, לא ברור למה אתה מתעקש להרכיב את הרגש ברדיאטור, המטרה היא מדידת טמפ' נוזל הקירור במנוע, טמפ' המנוע, ולא זו של הרדיאטור.
נניח שהטרמוסטט תקוע על מצב סגור, הרגש ברדיאטור יראה טמפ' נמוכה או תקינה. אם הרגש באחד הצינורות, בהם זרימה קבועה, הרגש יראה את הטמפ הנכונה.
מצב נוסף שיכול להיות בעייתי הוא סתימה ברדיאטור באיזור בו ממוקם הרגש, דיי שכיח.
ד"א, מניפה של פורד טאורוס מספקת 3800CFM, לא 4500.
http://img37.imageshack.us/img37/4084/3516in1.gif
מניפה של פורד מונדאו מספק מעט פחות מ3500CFM:
http://img251.imageshack.us/img251/2135/33212i2.gif
אני לא רואה שום בעיה שיכולה להיות כשכל המערכות חדשות...
אגב זיו לפני שאתה מגיב תקרא את כל השרשור
רשום במפורש : משאבת מים חדשה ורדיאטור לאחר ניקוי
1- קראתי - ועדיין לפי התאור שלך, או שאתה היסטרי, או שמשהו לא תקין.
2- דווקא בגלל שהכל הוחלף, ומעולם (לדבריך) הסט הזה לא עבד תקין, הייתי חושד שאחד החלקים לא תקין \ לא מתאים \ הורכב לא נכון.
3- אני עדיין שואל, למה להחליף ולא פשוט להוסיף מניפת תגבור (דוחפת) מלפנים.
יותר זול, יותר אמין (שתי מערכות ולא אחת), יותר חזק (בסה"כ).
4- למרות שזה מאוחר, כן, קראתי שכבר שלחת את הרדיאטור "להשמדה", אני לא מבין למה לחורר את הרדיאטור ולא במקום אחר :rolleyes:
שרשור מעניין,
אבל עדיין לא ניתנה התשובה לשאלה הפשוטה-איך עושים חור ברדיאטור?
מה זה פה מדינה של דיסלקטים?הבן אדם שאל איך עושים חור ובמקום לעזור לו(מה אכפת לכם אם בא לא לחרב את הרדיאטור או להוציא כסף מיותר?)כולם עסוקים בלהוכיח שלא צריך לקדוח חור?
והתוצאה היא שקוראים תמימים כמוני נשארים במתח ולא נרדמים בלילה בגלל שהם עדיין לא יודעים כיצד קודחים חור ברדיאטור.אז בבקשה למביני העיניין ובעיקר לרד נק מטקסס שאני בטוח שפוצץ פעם איזה רדיאטור תוך כדי קידוח,נא לת תשובה ברורה כולל איזה מקדח ואיזה זוית.
דרור הראל
שרשור מעניין,
מה זה פה מדינה של דיסלקטים?הבן אדם שאל איך עושים חור ובמקום לעזור לו(מה אכפת לכם אם בא לא לחרב את הרדיאטור או להוציא כסף מיותר?)כולם עסוקים בלהוכיח שלא צריך לקדוח חור?
והתוצאה היא שקוראים תמימים כמוני נשארים במתח ולא נרדמים בלילה בגלל שהם עדיין לא יודעים כיצד קודחים חור ברדיאטור.אז בבקשה למביני העיניין ובעיקר לרד נק מטקסס שאני בטוח שפוצץ פעם איזה רדיאטור תוך כדי קידוח,נא לת תשובה ברורה כולל איזה מקדח ואיזה זוית.
דרור הראל
למה להתעצבן ? רגוע ....
קודם כל באמת לא צריך לקדוח חור ברדיאטור. בכל מקרה זה הדרך הכי דפוקה לדחוף שם חיישן.
יש שתי אפשרויות:
1. רגש טמפ, שלא נוגע במים, לא גורם נזק, ועדיין מעביר את טמפ המתכת, ונדחף בין צלעות הקירור.
2. רגש לנוזל שימוקם על צינור מים שמוביל אל .. או מ .. הרדיאטור.
בכל מקרה למה להתעסק עם חירור רדיאטור ?
ואם אתה כבר מתעקש, קח את הרדיאטור, עם חיישן ו"מופה" מתאימה לכל משפץ רדיאטורים, ואני בטוח שהוא ישלח אותך בחזרה למאיפה שבאת, ולסעיפים 1+2 ....
שנת רוגע וטיולים !!
ראה פה, שתי דוגמאות לעניין...
שרשור מעניין,
דרור הראל
מה בדיוק הבעיה? שלא עזרנו לבחור להרוס את הרדיאטור? שניסו לעזור לבחור שעומד לעשות טעות?
בדורי יצאו מצפית אנשים עם מעט יותר סבלנות ונכונות...
בחלקו התחתון ממש קרוב לצינור ז"א שיוצר מצב שבעצם הרגש יושב כאילו על הצינור .
העבודה נעשתה וזה נראה מעולה
בקרוב יעלו תמונות ותבינו למה עדיף שיהיה כמו מקורי ברדיאטור
אגב זיו בוא תסביר לי מה אפשר להרכיב לא נכון בטרמוסטט , ראשי מנוע , משאבת מים , רדיאטור , צינורות
נוזל קירור , פאן קלאץ ומניפה,
מה בדיוק הבעיה? שלא עזרנו לבחור להרוס את הרדיאטור? שניסו לעזור לבחור שעומד לעשות טעות?
בדורי יצאו מצפית אנשים עם מעט יותר סבלנות ונכונות...
אתה רואה,קצת חוסר סבלנות ומיד קיבלנו שלוש תשובות כולל שירטוטים ואני יכול לחזור לישון-בדורך אולי יצאו יותר אנשים סבלנים ובעלי נכונות מ"מוסד צפית",מהדור שלי אני לא יודע מה יצא,מה שבטוח שאם זה היה תלוי בי ,אז החממה המנותקת הזו מהחברה הישראלית של שנות ה80, שבא היה מותר לכתוב בעלון המוסד "שלא רוצים את השחורים האלו במסיבות שלנו" לא היתה מתקיימת,חוץ מיזה שלילדי חוץ יש פחות סבלנות הם עסוקים בלשרוד.
דרור הראל
אתה רואה,קצת חוסר סבלנות ומיד קיבלנו שלוש תשובות כולל שירטוטים ואני יכול לחזור לישון-בדורך אולי יצאו יותר אנשים סבלנים ובעלי נכונות מ"מוסד צפית",מהדור שלי אני לא יודע מה יצא,מה שבטוח שאם זה היה תלוי בי ,אז החממה המנותקת הזו מהחברה הישראלית של שנות ה80, שבא היה מותר לכתוב בעלון המוסד "שלא רוצים את השחורים האלו במסיבות שלנו" לא היתה מתקיימת,חוץ מיזה שלילדי חוץ יש פחות סבלנות הם עסוקים בלשרוד.
דרור הראל
אוי, רחמנות על ילדי החוץ.....
אין לי מושג על איזה "שחורים" אתה מדבר ועל איזה יחס חריג שכביכול היה שם.
וכן, הייתי ילד חוץ בשנות ה80 בצפית.
אבל זה בטח שלא קשור לנושא ולג'יפולג בכלל.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.