PDA

צפייה בגרסה מלאה : מנוע של קלנועית. איך מפעילים אותו?

חנן-ג'יפולוג
12-09-10, 20:05
התגלגל לידיי מנוע של קלנועית ישנה. גוש ברזל במשקל של כ10 ק"ג, שלפי מה שנמסר למי שנתן לי אותו הוא 24 וולט, אבל בגלל שהוא פחמים ולא מגנטים אז ניתן להסב אותו ל12 וולט.

יש על גוף המנוע בורג מבודד שנועד לחיבור חשמלי.

יוצאים מהמנוע ארבעה חוטים, שניים חומים ושניים צהובים, משהו כמו 1.5 קוואדרט.
ממבט מבחוץ אל תוך המנוע נראה שיש בו שני פחמים בלבד.

איך מחברים את זה לחשמל? ב24 וולט? וב12 וולט? איך מסבים אותו מ24 ל12? האם גם כשהוא בתצורה של 24 וולט הוא יעבוד ב12 וולט? ההספק שיתקבל כנראה לא כל כך ישנה לי. מה שיצא אני מרוצה.

הייעוד שאני מתכנן למנוע הזה הוא סיבוב של ראש קומפרסור עצמאי של אינגרסול-ראנד עם אגן שמן. אליהם יצטרף מיכל אוויר של 25 ליטר וכל זה ביחד עתיד לשמש כקומפרסור בהיילקס.

חנן-ג'יפולוג
14-09-10, 09:41
הבורג החיצוני המבודד והגוף נותנים את החשמל לקולקטור.

שני החוטים החומים הם שני הקצוות של סליל בשדה אחד.
שני החוטים הצהובים הם שני הקצוות של סליל בשדה שני.

כשמחברים את שני הסלילים במקביל לקולקטור ואת כולם מפעילים ב24 וולט המנוע עובד חזק.
כשמחברים את שני הסלילים במקביל לקולקטור ואת כולם מפעילים ב12 וולט המנוע עובד חלש.

איך עושים שהמנוע יעבוד חזק ב12 וולט? לפי מה שנמסר לי זה אפשרי.

nir.samo
14-09-10, 10:01
לא נראה לי אפשרי, המתח קובע את הזרם והזרם את המומנט.
נסה לחפש לפי הדגם או שם היצרן.

חנן-ג'יפולוג
14-09-10, 12:33
כמובן שלא מדובר שבאותה תצורת חיווט המנוע יעבוד חזק גם ב12 וגם ב24. לא על זה מדובר, אלא על שינוי כלשהו שצריך להיעשות, אני מניח שבחיווט השדות.

חנן-ג'יפולוג
19-09-10, 09:10
לאחר בדיקה בפועל, המנוע עובד היטב גם ב12 וולט וגם ב24 וולט באותה תצורת חיווט, אם כי הוא איטי יותר ב12 וולט. המדחס בונה לחץ יפה גם ב12 וגם ב24 אבל קצב בניית הלחץ שונה. מדובר על הספק של כ550 וואט ב24 וולט וכ300 וואט ב12 וולט.

elitkh
19-09-10, 16:13
אם היית מחבר את הסלילים בטור ומפעיל ב24V היית מקבל ביצועים זהים ל12V במקביל.
באופן כללי ניתן לומר שבמנועי DC המהירות משתנה עם המתח והזרם משתנה עם המומנט באופן ליניארי כמעט.
המשוואה של התנהגות המנוע היא קצת יותר מורכבת אבל אם נניח שיש לך עומס קבוע, מהירות המנוע תיקבע ע"י המתח שתפיל עליו.

ירוןש
28-11-18, 16:31
מעיר את הנושא...
מנוע קלנועית הגיוני שעבור סט פחמים יעלה400₪ ללא עבודה?
האם מישהו התנסה ההחלפה לבד?

elitkh
29-11-18, 13:41
שלח צילום של המנוע?
פחמים אני מניח שאפשר למצוא בEBAY בגרושים.
למנועים בדך כלל יש פקקים שסוגרים את הפחמים ומחזיקים אותם במקום. החלפה אמורה להיות פשוטה למדיי.

ירוןש
29-11-18, 17:48
שלח צילום של המנוע?
פחמים אני מניח שאפשר למצוא בEBAY בגרושים.
למנועים בדך כלל יש פקקים שסוגרים את הפחמים ומחזיקים אותם במקום. החלפה אמורה להיות פשוטה למדיי.

תודה הסתדרתי..
איך לחפש באיביי חלקי חילוף לקלנועית( הכוונה איך מגדירים קלנועית?

-->