PDA

צפייה בגרסה מלאה : החזרת רכב גנוב מהמשטרע

kobiarava
14-09-10, 16:00
שלום לכולם

כידוע לחלק מהחברים פה, נגנב ממני ג'יפ סופה לפני כשנה ו-3 חודשים. הפכתי עולמות לחפש אותו, ובעזרת חברים הרכב נמצא בינואר האחרון. הרכב נתפס במאהל בדואי באיזור רמת נגב, ונגרר ע"י המשטרה לתחנת דימונה, לשם הגעתי כדי לזהות אותו ולמסור עדות בנושא. הרכב נמצא ללא מספרי שלדה ומנוע, הצבע הושחת והוחלפו מס' חלקים כמו פגושים וחזית, אולם ניתן לזהות אותו בקלות לפי עשרות סימנים אחרים, אותם מסרתי בעדות יחד עם דיסק שבו עשרות תמונות מתהליך השיפוץ הארוך והמיגע (ראה בחתימה), המתעדות את אותם סימנים במהלך הבניה. מאז הביקור בדימונה עברו 9 חודשים בהם הצקתי אין ספור פעמים לחוקר האחראי על התיק בטלפון, כל פעם נעניתי בכך שצריך לחכות למז"פ שיזהו את הרכב, בעוד שבוע, בעוד חודש, וכו'. היום קיבלתי טלפון מאחד השוטרים בתחנה שהודיע לי ביובש שאין דרך לזהות את הרכב, מכיוון שאין מספרי זיהוי והסימנים שסיפקתי לא קבילים כשמדובר בכלי רכב, ולכן הרכב לא יוחזר איליי, ובתוך שבוע-שבועיים יוגשו מסמכי הבקשה להשמדת מוצג והג'יפ יועבר אחר כבוד לגריסה. אין ספק שמדובר בהקטנת ראש מתסכלת, ולמעשה המשטרה היא זו שגנבה ממני את הרכב, ומסרבת להחזיר את הרכוש שלי לידיי. יש מישהו שיכול לתת עצה מקצועית בעניין? מישהו כבר התנסה בתהליך דומה או מישהו שבא מהתחום, ויכול לעזור במניעת רוע הגזירה?
אודה לתשובה מבעל ניסיון, אפשר גם בה"פ אם לא רוצים באופן פומבי

קובי

shmil
14-09-10, 16:16
קובי - רק דרך בית משפט, ומהר.
דבר איתי בטלפון.

סטובצקי
14-09-10, 16:17
מגניב
עכשיו לבדואי חסר מכונית
והוא ישלים את החוסר במהירה
המשטרה תגרוס את הרכב
וישלחו לך חשבון על הגרירה והאחסנה
רק צריך שבדואי יגיש תלונהעל השגת גבול
ויאסרו את השוטרים
גמר חתימה טובה

zagi
14-09-10, 16:46
לפני מס' שנים נגנב לי רכב מסוג פז'ו 205 ,לאחר חודש וחצי דודה שלי מקבלת טלפון ומודיעים לה שמצאו את האוהל של הבן שלה ( היה רשום עליו השם ) בביתו של גנב רכב בצוריף יחד עם עוד דברים .

את האוהל אני השאלתי והוא היה באוטו כשנגנב . כשנודע לי הדבר רצתי מיד לתחנת המשטרה ואכן ראיתי את הרכב שלי שם , אף אחד לא היה מעוניין להחזיר לי את הרכב מכיוון שכמו במקרה הנ"ל מספרי השלדה והמנוע נמחקו וטושטשו סימני היכר .

לבסוף הצלחתי לשחרר את האוטו בדרך הכי מוזרה ומפגרת ... הגעתי עם הכלב שלי וביקשתי מאחד החוקרים שיבדוק באוטו מתחת לכסאות את צבע השערות הרבות שהיו שם .

הוא אכן ראה שהשערות זהות ( בדיקת עין , לא מעבדה ! :confused:) ולאחר שלושה ימים האוטו שוחרר :p.

רון נחמן
14-09-10, 16:58
לפני מס' שנים נגנב לי רכב מסוג פז'ו 205 ,לאחר חודש וחצי דודה שלי מקבלת טלפון ומודיעים לה שמצאו את האוהל של הבן שלה ( היה רשום עליו השם ) בביתו של גנב רכב בצוריף יחד עם עוד דברים .

את האוהל אני השאלתי והוא היה באוטו כשנגנב . כשנודע לי הדבר רצתי מיד לתחנת המשטרה ואכן ראיתי את הרכב שלי שם , אף אחד לא היה מעוניין להחזיר לי את הרכב מכיוון שכמו במקרה הנ"ל מספרי השלדה והמנוע נמחקו וטושטשו סימני היכר .

לבסוף הצלחתי לשחרר את האוטו בדרך הכי מוזרה ומפגרת ... הגעתי עם הכלב שלי וביקשתי מאחד החוקרים שיבדוק באוטו מתחת לכסאות את צבע השערות הרבות שהיו שם .

הוא אכן ראה שהשערות זהות ( בדיקת עין , לא מעבדה ! :confused:) ולאחר שלושה ימים האוטו שוחרר :p.

אדיר.... אז כלב באמת יכול לשמור על הרכב מגניבה!

טלטולי
14-09-10, 17:46
קובי נקודה למחשבה לפי דבריך היתה אמורה ליהיות בדיקת מז"פ האים היא בוצעה ביכלל אושהיא נעשתה טלפונית מול החוקר?אים כן אמור ליהיות על זה דוח?[מינימום מיזכר חתום ע"י הבודק]תבקש ליראות אותו אתה הרי מכיר את הרכב יותר טוב מיכולם אולי יש דברים שהוא לא בדק?!
נ.ב שורות אלה ניכתבו מיתוך כאב לב על ארץ אוכלת יושביה!!!!
שיהיה בהצלחה

RONI
14-09-10, 18:01
במקום לרטון כל הזמן ,נסה דרך שמיל\אני חושב ,יש לי הרגשה טובה לכיוון .חוק או לא?
היה לי מקרה דומה על "חפץ".ורק דרך בית משפט "זכיתי" בו שוב..

eli8ball
15-09-10, 00:08
קובי, רעיון חכם לתת לך אין לי

כל מה שאפשר לעשות זה לאחל לך בהצלחה... :(

boaz avrahami
15-09-10, 01:30
דרך בית משפט ומהר.
התהליך נקרא בקשה להחזרת תפוס אם אינני טועה.

היה לי כזה מקרה אם לא קשה מכך. טרקטורון שננב ממני נמצא ללא המסרי מנוע ושילדה לאחר עשר שנים.

אפשר לבד, לא חייב עורך דין.
קיבלתי אותו חזרה ומהר מול טענות גם של מי שהחזיק בו וחקירת משטרה שהלכה 16 ידים לאחור והגיע למבוי סתום.
אשמח לייעץ 0546327045

WildLove
15-09-10, 22:06
היי קובי,
תוכל לעדכן? אני במתח

התייש
23-09-10, 11:37
ככה זה במדינה שלנו, מרוב בירוקרטיה ופורמליזציה אפשר להשתגע!
לכל אחד מאיתנו יש כמה וכמה סיפורים על המערכות האלו במדינה שלנו.
במקרה שלך קובי אני לא ממש יודע איך לעזור לך אבל יש לי הרגשה שאם שמיל הציע לך עזרה כדאי לך לקחת אותה בשתיי הידיים ולטלפן אליו מהר.
כולי תקווה שתצליח לעצור את הגריטה ותשיב את הרכב אליך.
בהצלחה.

chengreen
25-09-10, 23:02
בהצלחה קובי אל תוותר

חן

jeri
25-09-10, 23:14
תבקש שהמז"פ יבתעו בדיקת רנטגן מקוםבו היה מס' השלדה.
כאשר חורטים את מס' השלדה לרוב נישאר חותם בשלדה עצמה כתוצה ממקת ההלם בזמן יצור המס'.

לי גנבו אופנוע ולאחר שנה התקשרו מהמשטרה וביקשו שהגיע לזהותו.
לשאלתי איך זיהו את הכלי כיון שמס' השלדה הושחז, סיפר לי החוקר הל בדיקת הרנטגן ותמונת המס' שיצאה.

בהצלחה,

חג שמח,

-->