צפייה בגרסה מלאה : מנוע סופה לסיקס
אהלן לכל בעלי הסופות
בדקתי היום סיקס עם מנוע סופה. המנוע מחובר לגיר 176 ודנה 300 של סיקס. אני כיום בעלים של סיקס ומבין דבר או שניים במנוע 258( לא שיש הרבה ) לגבי מנוע סופה אני מתחיל מהקנטים.
יש לי מספר שאלות שאשמח לקבל תשובות עליהן ועוד טיפים מבעלי הסופות לגבי הבדיקות שכדאי לעשות
1. האם הקומבינציה עובדת ואפשרית, והכוונה שלי לא האם ניתן להתניע או לנסוע עם האוטו לחוף הים ,סופר והביתה .... אלא לרדת לשטח ולהיות שקט.
2. האם ניתן לחבר את החיישן מהירות לטרנספר של ה 300 ואם כן מהי הדרך הטובה ביותר.
3. עוד חיבורי חיישנים שכדאי לשים לב.
כל עזרה תתקבל בברכה
:P :P
בוא נתחיל קודם לבדוק האם המנוע מופיע ברשיון הרכב, ואח"כ נתחבט בשאלות האחרות.
1. אם העבודה נעשתה בצורה מקצועית, אז אין סיבה שלא.
2. עקרונית ניתן, אבל זה כרוך בניתוח השתלה לא כל כך פשוט.
3. חיישנים שישנם בסופה וכדאי שיהיו גם בסיקס המושתל:
MAP
TPS
ECT
IAT
CPS
SYNC
VSS
למהדרין מומלץ להוסיף גם חיישן חמצן.
בשורה התחתונה, כדי להשיג פעולה תקינה ב-100% של המנוע, כל החיישנים חייבים להיות מותקנים.
שאלה נוספת שעלתה לי בראש היא "מה עשו עם משאבת הדלק?"
הרי זה ידוע שבמנוע מוזרק יש צורך במשאבת לחץ גבוה (משאבה של סופה מפיקה בין 4.5 ל-6.5 באר). ידוע גם שבסופה המשאבה מותקנת במיכל הדלק. דבר נוסף שידוע זה שמיכל דלק של סופה לא נכנס בסיקס.... תעלומה.
אהלן חיים.
לגבי משאבת הדלק, אפשר לחבר את המשאבה של הסופה במיכל הדלק של הסיקס ללא שום בעיה. כבר ביצעתי הסבה כזאת.
לגבי חיישן VSS , יש לינוביץ חיישן VSS של סופה ישנה שנת 92, הוא מגיע כמתאם שיש בו גם חיישן וגם מתאם לכבל ספידומטר.
מעניין, באיזה לוח שעונים השתמשו של סיקס או של סופה, האם חיברו נורת CHECK ENGINE ?
לפי דעתי גם החיישן (VSS) החדש יותר ללא כבל של ספידומטר יכול להתאים לטרנספר דנה 300 של הסיקס, צריך לבדוק.
במידה וההתקנה בוצע בצורה מושלמת, מנוע, מחשב, חיישנים צריך לשאול יותר לכיוון של יחסי העברה, יש להשוות בין יחסי העברה בין גיר של סופה לגיר T176, אם יש הבדלים גדולים אז דיאגרמת שיני המסור לא תתאים לאופיין המנוע ואז יש חוסר ניצול של המנוע בגלל הגיר.
חיים אתה מוזמן להרים אלי טלפון לגבי כל נושא 052-3573348.
חג שמח, יניב.
ראיתי כבר שניים כאלה. אחד- הסבה שעזרתי בביצועה, אין שום בעיה. השני- הסבה שבוצעה על ידי מוסך בחיפה (הג'יפ היה של בעל המוסך)- גם כן ללא בעיה.
ראיתי גם צ'רוקי משנות ה80 עם מנוע סופה.
החיישנים מתחברים כולם על המנוע, כך שאין כאן שום עניין. מה שכן- חייבת להיות ברכב רתמת החשמל של הסופה, בשביל המכשירים.
חיישן מהירות- תיסע, תראה אם אתה מקבל בספידומטר את המהירות שאתה נוסע בה. טוב? טוב. לא טוב? לא כסף.
אם המנוע ברשיון- זה נשמע לי אחלה ג'יפ.
אסף.
חברה תודה על התגובות למדתי הרבה
לגבי המנוע אז המנוע ברשיון. לצערי הכבלים של השעונים לא מחוברים ( הלוח של השעונים זה בניה של נתן מהנדסת החלומות והוא נותה יותר לכוון של סופה )
דיברתי עם שחר-סופה וקיבלתי כמה טיפים, אחת הבדיקות שיכולה לתת אינדיקציה טובה זה קריאת התקלות ולפי זה לראות אם יש חיישן לא מחובר ( כמובן שאני לא מתכוון להסתמך רק על זה )
בכל מקרה כל טיפ יבורך היות ומחר בבוקר נופל גזר הדין :twisted:
six 4 life
04-10-04, 22:31
אתה מתחיל להפחיד אותי!
מה גזר דין?!?!
שלשום שמת שתי נעילות כבר אתה מוכר?! קונה אחר?!! מחליף למנוע סופה?!?!?!?!?!?!
-ארז 8) -
אסף כתב : " חיישן מהירות- תיסע, תראה אם אתה מקבל בספידומטר את המהירות שאתה נוסע בה. טוב? טוב. לא טוב? לא כסף."
אסף , הסיפור עם חיישן ה VSS בסופה הוא לא כזה פשוט מכיוון שחיישן תקול
שכזה עושה את המוות . הגברת סל"ד לכיוון ה -3000 בעיקר בהילוכים 1-3
תלווה בקירטועים קשים ו 'אלימים ' שמאד מזכירים בעיות כאלה ואחרות במערכת
הדלק.
שחר.
ובגלל זה אני מציע- פשוט לבדוק בנסיעה. לא קל לדעת בלי בדיקה באמת לעומק האם החיישן מתאים פיקס או לא. אם הכל עובד- כנראה שכן.
אסף.
למה דווקא מנוע סופה?
הרי לרשיון זה יכנס רק בעזרת קוסם ולדעתי אם כבר עושים משהו מפלצתי כזה אז הולכים על v8 .
טוב אז מגיע מזל טוב הגיפ נקנה.
לגבי החישן VSS כמו שחששתי אין סיכוי שהוא מחובר כי לא יוצא שום כבל מהטרנספר. אולם בבדיקה של הקוד תקלה לא היה שום חיווי לגבי VSS ( היה קוד 41 שזה קשור לאלטרנטור ). בבדיקה בנסיעה בסלד גבוהה אין גמגומים בכל ההילוכים ....
על מה בדיוק משפיע החישן ואיך ניתן להסביר את התופעה שאין שום קוד חיווי לגבי החיישן ?
האם ניתן לקצר את הכניסות שלו למחשב ?
לא ברור לי. הספידומטר עובד?
אסף.
לקצר את החיווט של החיישן לא יעזור מכיוון שהחיישן אמור לייצר מתח פועם ולא מתח קבוע, ולכן אי אפשר לעבוד על המחשב ע"י קצר פשוט.
אסף הספידומטר לא עובד . ( כמו כל לוח השעונים, מן הסתם הלוח יהיה בין הפרויקטים הראשונים שלי בישור קו )
חיים לא הצלחתי להבין כלום , אולי תסביר קצת מה אתה עושה? מה אתה מתכנן? על מה אתה עובד?
זה נשמע מעניין
six 4 life
09-10-04, 19:51
מברוק גדול אחי
-ארז 8) -
פרטים נוספים
המוכר אמר לי שהמנוע הוא מנוע של רנגלר ולא של סופה.
האם יש הבדלים ??
האם קודי התקלה שונים ??
http://www.pic.co.il/Files/E654BF2AB0774ED49056AC133A0CB9E2/norm_EBA3F9A1386B41EDB8C8FA3AF495C925.JP G
המוכר אמר לי שהמנוע הוא מנוע של רנגלר ולא של סופה.
המנוע אותו מנוע.
האם המחשב שונה ? לא יודע . . . לא נראה לי.
תחפש בגוגל קודי תקלה של מנוע רנגלר מוזרק (YJ החל משנת 89 או 91, TJ)
ותשווה עם קודי התקלה של מנוע סופה (יש אותם בהודעה דביקה בפורום סופה).
יש המון גרסאות למנוע הזה, וכולם אותו המנוע פחות או יותר. יש כמה גרסאות תכנה, ומעט שינויים פיזיים (בעיקר באזור המצערת, פילטר אוויר, מזרקים שונים, ובמנועי TJ גם חלק מהטפלים יושבים באופן שונה). בגדול- יש High output ששונה במעט מהמנוע סופה הרגיל. עם השנים יש גם שינויים ברכיבים שהזכרתי קודם.
אם אתה יודע מה שנת הייצור של המנוע- אפשר לדעת קצת יותר. בכל מקרה- התוכנה מאוד דומה לזו של הסופה- אותם קודים זה בטוח.
אסף.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.