צפייה בגרסה מלאה : שאלה לגבי גלגל רזרבי
בפרייבט שלנו ראיתי שהגלגל ספייר שונה מהותית מהגלגלים ברכב - ג'אנט 16 וצר לעומת ג'אנט 15 רחב יותר ברגיל.
האם זה אפשרי גם בג'יפים?
בכל הגלגלים נוסע על 235\75\15 על ג'אנט 7
ובספייר לסוע באותה מידה אך על ג'אנט אחר? 6-6.5? או אפילו 8?
בהנחה שלא נוסעים ככה לאורך זמן, אלא רק בשביל לסיים טיול בנסיעה ולהגיע לכביש, ומשם לפנצ'ריה הכי קרובה.
זה גלגל חוסך מקום ומשקל שמיועד לשימוש זמני בלבד.
שים לב שהצמיג מוגבל למהירות של עד 80 קמ"ש.
אם בג'יפ אין בעיית נפח איכסון, בשביל מה צריך את זה? סתם התחכמות מיותרת.
שגיא,
אתה בטח זוכר, שמידת הרוחב של הג'אנט בכלל לא מופיעה ברישיון. אין שום בעיה, ולא מעט גם עושים את זה, לשים בתור גלגל ספייר ג'אנט צר יותר. חשוב לזכור, שלפחות הקוטר צריך להיות זהה ליתר הגלגלים מבחינה בטיחותית, ויש סיכוי שהחוק מחייב שיהיו צמיגים זהים לרשום ברישיון (למרות שמצד שני, יש רכבים שבאים במקור עם מידה שונה...). יתרון אחד בפתרון כזה הוא נפח האחסון, שזו בעצם הסיבה בגללה עושים כך היצרנים, ויתרון נוסף שאולי מעניין אותנו יותר זה הבדלי המשקל, גלגל קל יותר יהיה נוח יותר לשליפה, הרכבה או פירוק והחזרה למקום, וגם המתקן לגלגל הרזרווי יודה לך על הורדת העומס.
מקווה שהצלחתי לענות לך...
קובי*
אגב, תמיד תהיתי לגבי זה. כשאני מרכיב גלגל רזרבי מגוכך כ"כ (ובקוטר קטן משמעותית מהגלגל שממול) על גלגל מניע, אני לא דופק את האם-אמא של הדיפרנציאל? (בדומה להעלאת דיפנדר על מכשיר רגיל לבדיקת בלמים בטסט...)
הקוטר בדרך כלל זהה, כך שאין בעיה. החיסכון הוא ברוחב = מתקבל גלגל צר כמו תקליט. מנסיון, אפשר לנסוע קצת יותר מהר מ-80 בקו ישר, אבל אל תנסה לקחת פניות במהירות...
בג'יפים זה מיותר.
השאלה היא אם אפשר לסוע עם ג'אנט צר יותר(לא בהרבה) עם צמיג באותה מידה...?
ואם לרכב יש נעילה אוטומאטית זה משנה? (בהנחה שיש פנצ'ר בסרן האחורי?
השאלה היא אם אפשר לסוע עם ג'אנט צר יותר(לא בהרבה) עם צמיג באותה מידה...?
ג'אנט צר יותר, עם צמיג זהה, ייתן בד"כ קוטר סופי של הצמיג גדול יותר מהג'נט הרחב.
ואם לרכב יש נעילה אוטומאטית זה משנה? (בהנחה שיש פנצ'ר בסרן האחורי?
מכאן, שהתשובה היא שהנעילה, בגל הפרשי הקטרים, תרגיש כל הזמן בסיבוב, על כל המשתמע.
בקיצור - בריא זה לא, בפרט ברכב אם נעילה.
....
ככה זה אצלי בניבה. ארבעת הגלגלים הם על ג'אנט מגנזיום 15 אינץ' והרזרבי הוא בכלל ג'נט פלדה 16 אינץ' וצמיג אחר לגמרי כמובן. הקוטר יוצא זהה ככה שאין עם זה בעיה.
הגלגל רזרבי יושב בתוך התא מנוע. בניבה הקודמת שהייתה לי החלפתי גם אותו לג'אנט זהה לשאר הגלגלים ואז הוא היה רחב מדי לתא מנוע ושמתי אותו בתא מטען.
חנן-ג'יפולוג
22-09-10, 04:29
אגב, תמיד תהיתי לגבי זה. כשאני מרכיב גלגל רזרבי מגוכך כ"כ (ובקוטר קטן משמעותית מהגלגל שממול) על גלגל מניע, אני לא דופק את האם-אמא של הדיפרנציאל? (בדומה להעלאת דיפנדר על מכשיר רגיל לבדיקת בלמים בטסט...)
RTFM. ברכבים שבהם קוטר הספייר קטן יותר רשום בספר ההוראות לנהג שהספייר צריך להיות מורכב על הגלגלים הלא מניעים.
אגב, ההיילקס שלי מסתדר כך מצוין מהיום שאני מכיר אותו, עם צמיגים 31 ועם ספייר מקורי 205\16. כשיש פנצ'ר הגלגל הקדמי מקבל את הספייר ואז אני נועל לוקרים רק כשיש צורך בכך, ומשחרר מייד לאחר המכשול.
RTFM. ברכבים שבהם קוטר הספייר קטן יותר רשום בספר ההוראות לנהג שהספייר צריך להיות מורכב על הגלגלים הלא מניעים.
אגב, ההיילקס שלי מסתדר כך מצוין מהיום שאני מכיר אותו, עם צמיגים 31 ועם ספייר מקורי 205\16. כשיש פנצ'ר הגלגל הקדמי מקבל את הספייר ואז אני נועל לוקרים רק כשיש צורך בכך, ומשחרר מייד לאחר המכשול.
(IDTP (OM...
(I dona't have this problem (or manual*
וברצינות, אז ברכב כזה, כשיש פנצ'ר בגלגל מניע, האישה שמחליפה גלגל צריכה קודם לפרק גלגל לא מניע, לשים עליו את הספייר, ואז לגשת ולהחליף את הפנצ'ר עם הגלגל שפורק?! (אדיר...)
חנן-ג'יפולוג
22-09-10, 08:55
בדיוק.
כל נושא הגלגלים חוסכי המקום הללו הוא מגוחך ותמוה, ומוסבר במיעוט היחסי של פנצ'רים (לעומת מה שהיה פעם) במכוניות כביש. הקמצנות/חסכנות של יצרני הרכב בעניין הזה מדהימה לעתים - לא מעט מכוניות חדישות, בדרך כלל יקרות מאוד, מוותרות כליל על גלגל רזרבי ומסתפקות במדחס ובלון פאסט/ערכת תיקון תקרים.
בג'יפ לעומת זאת, פנצ'רים בשטח הם עניין שכיח. לכן גלגל ספייר בקוטר שאינו זהה/דומה לשאר הגלגלים זה סתם ניג'וס שיכול להרוס טיול, שלא לדבר על הניג'וס הכרוך בפירוק והחלפת גלגלים על סרנים מניעים/לא מניעים.
אני חושב שברכבי שטח אין מקום לחורניות של חנן,
זה לא כמו בפרייבט שאתה נוסע על כביש סלול ונקי עד לפנצ'רייה הקרובה, באיטיות ובלי עומס, או במקרה הרע באמת מחכה לגרר בשוליים.
ברכב שטח למידות הצמיג יש משמעות נוספת לחלוקת המעמס במערכת ההינע, הרי את עיתוי הפנצ'ר לא אתה בוחר, ואין דין תקר בשטח "קל" ומישורי לבין פנצ'ר בתחתית האמבטיה של החמרן, שביציאה החוצה יוצא שיש לך גלגל אחד עם אחיזה שונה מאד מהאחרים ופוטנציאל לעוד צרות.
זה לא שאין מקום ברוב הכמעט מוחלט של רכבי השטח לשים ספייר במידה מלאה.
גם בפרייבטים, באלו שאין בעיית מקום עדיין שמים ספייר בגודל מלא, למרות יתרון כלכלי לכאורה של גלגל מלא וקטן.
חנן-ג'יפולוג
23-09-10, 06:29
גם בקפריס קלאסיק סטיישן, עם מגרש כדורגל שמשמש כבאגאז' יש ספייר קטן.
הפתרון הזה נבחר על ידי במחשבה תחילה, לא כאילוץ, והחסרונות בו קטנים מהיתרונות, לטעמי.
במקומות שבהם אתה באמת צריך הנעה כפולה עם שתי נעילות, להפרשים בין הגלגלים בקוטר ובאחיזה, ככל שישנם כאלה, אין שום משמעות אמיתית.
אני עם הפתרון הזה כבר כעשר שנים, מהן זכורות לי פעמיים או שלוש שבהן השתמשתי בספייר (וזה כתשובה ל"ריבוי הפנצ'רים ברכב שטח" , שנכתב קודם, מה שנכון כנראה לצמיגים המעפנים שיש בSUVים מודרניים, בוודאי לא לBF MT או גודייר MTR שבהם הייתי מצויד בכל השנים האלה, בנוסף על העובדה שהנהג הוא פונקציה משמעותית מאוד בעניין של ריבוי תקרים) ואף פעם המצב הזה לא גרם לי להפסיק או לשנות מהלך של טיול.
הפתרון הזה נבחר על ידי במחשבה תחילה, לא כאילוץ, והחסרונות בו קטנים מהיתרונות, לטעמי.
???
איזה יתרון ולו יחיד יש בנסיעה עם ספייר קטן בשטח?
היתרון בנסיעה עם ספייר בגודל מלא כמו שאר הצמיגים שעל הרכב ברורים, ולו בשביל ההחלפה הסיזיפית של פנצ'ר בסרן מניע שיחייב אותך להעביר 2 גלגלים.
אם היית יכול לבחור בספייר בגודל רגיל כמו שאר הגלגלים על הרכב, מול ספייר קטן יותר (גם עם במעט), לא היית לוקח ספייר רגיל?
גם אם היית אומר שאתה רוצה לחסוך כסף, תמיד אפשר לשמור צמיג אחד מהסט שיורד מהרכב ברענון הצמיגים ולהרכיב אותו על ג'אנט משומש (200~ ש"ח), הרי מקום לא חסר.
לדעתי החסרונות, גם בפונקציונליות וגם במאמץ בעת החלפה לא מתקרבים לפצות על בחירה בספייר קטן.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.