PDA

צפייה בגרסה מלאה : מחפש פרוייקט-האם הוא שווה.

niroo
22-09-10, 18:35
אהלן.
אני כבר הרבה זמן שאני מחפש ליפול על פרוייקט.
הפרוייקט הוא לתקן /לשפץ ג'יפ ישן הוא זרוק כבר הרבה מאוד זמן בחניה של אחד השכנים הרבה מאוד זמן זה כבר בערך, מעל ל4 5 שנים הוא בחניה של השכן ולא נוגע בג'יפ.

ברמת העיקרון השלדה שלו החיצונית היא נראת טובה מאוד ירד לה הצבע וזה אבל זה עיניין של עבודת פחחות.

מעבר לזה אני יודע שכל ארבעת הגלגלים שלו מתו כבר מזמן וגם אני מאמין שכל החלקים הפנימיים שלו כנ"ל כמו מנוע וכו'.

אני יודע שזה פרוייקט שיקח לי הרבה זמן והרבה כסף אבל אני חושב שזאת תיהיה השקעה שווה.

שאלתי היא,באמת כדאי לקחת דבר כזה לידיים?

אני אשמח יחד עם זאת גם אם ירצו לראות את הג'יפ המצב שלו ככה באופן כללי מבחוץ אז את התמונות אני אתן בהודעה פרטית.

תודה רבה
וחג סוכות שמח.

omri_t
22-09-10, 19:06
על איזה ג'יפ אנחנו מדברים בכלל?
(אם יש תמונות אשמח לראות)

כדאי מאיזה בחינה?
כלכלית בטוח לא, זו בטח לא הכוונה.
מבחינת הנאה וסיפוק- זה כבר סיפור אחר לגמריי.

במידה והנושא מעניין אותך, אתה אוהב את התחום, יש לך את הכסף, הזמן, הרצון והידע- זה כבר סיפור אחר לגמריי.

זה עניין מאוד אישי, אין כאן היגיון כלשהו.
ולכן שאלתך לא יכולה לקבל תשובה שאכן תיתן לך "פוש" להתחיל.

ותעלה תמונות...

kobiarava
23-09-10, 00:42
בלי לשבור את רוחך, באמת נשמע כמו "נפילה"... עזוב, לפי התיאור שלך מדובר בפרוייקט של עשרות אלפי שקלים כדי להגיע למצב סביר, בתוספת ה מ ו ן שעות עבודה, ומצריך ניסיון רב במכונאות ולא מעט אמצעים מקצועיים. נכון, עבודה עצמית זה טוב, ומהניסיון לומדים המון, אבל מצד שני-עדיף ללמוד לאט, צעד צעד, על כלי תקין ונוסע שמדי פעם מצריך תיקון קטן, טיפול תקופתי וכו', מאשר להתחיל ישר מהכבד ביותר. לפי מה שאתה מתאר, כלי שמצריך גם פחחות מלאה וצביעה, גם החלפה\שיפוץ של כל המכלולים העיקריים, גם צמיגים, וברור שמערכת החשמל ברכב כזה ידעה ימים טובים יותר, לא לדבר על מערכת דלק, בלמים ובעצם מה לא? כל זה, ועדיין לא דיברנו על הפרוצדורה המסובכת של החזרת רכב לכביש אחרי כל השנים ללא טסט, כולל עלויות לפעמים שדורשות גם לשלם את כל האגרות של שולמו במשך השנים, בקיצור, מפה אתה לא יוצא ראש...
אפילו אם אתה מקבל את הגרוטאה בחינם (שזה יותר ממה שהיא שווה, שיהיה לך ברור), אתה עדיין נכנס לפרוייקט שיעלה הרבה יותר מג'יפ תקין, סטנדרטי, שמצריך נגיעה פה ושם, אולי יישור קו וכמה תיקונים ראשוניים, ומכאן-לשפר.
אני אמנם אולי פסימי בעיניך, אבל יש לי לא מעט ניסיון עם פרוייקטים בסגנון (אחד מהם תוכל לראות בחתימה שלי למטה). במקרה כזה, אתה יודע איפה אתה מתחיל (וגם זה לפעמים לא), אבל אתה לעולם לא יודע איפה תסיים...
בכל מקרה, המון בהצלחה!

קובי

-->