צפייה בגרסה מלאה : התנהגות נעילות בכביש
למרות שהנושא נידון בצורה טכנית וקיים קונצנזוס לגבי התקנת נעילות, בכל זאת הייתי מבקש תגובות לגבי התנהגות הנעילות האוטומטיות של בעלי הנעילות בכביש - חוויות, דעות,בטיחות, השלכות לגבי כביש רטוב ואפילו תלונות...(אחרי הכל גם אנו, חסרי הגג, ובולעי הפודרה :shock: מבלים זמן לא מבוטל בכביש...)
אז ככה, בולע פודרה שכמוך (אחלה כינוי, הכנסתי למילון המושגים):
הקדמית בטלה. הן הטרנספר PART TIME, הן הלוקרים הידניים מבטלים את הפעולה שלה. וודאי ששניהם יחד. דהיינו, גם אם אתה עם לוקרים נעולים אבל ב2X4 אין לך בעיה.
האחורית, נו... היא כן משפיעה. בטיחותית אני מאוד נוטה לדעה שחנן פעם השמיע: זה שינוי שאתה יודע ששמת, תנהג בהתאם. ברגע שאתה עושה זאת זו לא בעיה בטיחותית.
חוויות? זריקות זנב על שבילי עפר, הצלבות שנעלמות וכד'. אין פה מה לחדש.
השלכות לגבי כל כביש, בפרט רטוב: שינוי הרגלי הנהיגה. זה הכל. אתה לא תראה אותי או כל בעל נעילה אוטומטית אחר (בהנחה שהוא לא מוגבל במיוחד ושהוא כבר רגיל אליה) סובל מהתנהגות הכביש שלה. לא נורא בכלל. אין ממה לפחד, רק יש צורך להבין מה בדיוק אתה עושה ולא עושה.
תלונות? בקרוב... (צמיגים גדולים, יחסי העברה, נעילה קדמית, אופס ציריות שבורות...).
התיקתוקים זה שטויות. האוטו עושה יותר רעש מזה ממילא.
חוץ מזה שאני די אוהב את הרעש.
לך על זה!
רכב שטח חייב נעילות, בשטח. והנעילה האוטומטית הפשוטה היא מה שיש לסוזוקי - זמין, פשוט, זול. ולכן, כל החסרונות שלא יהיו (יש, גם אם לדעתי הם לא משמעותיים בכלל, ואני מדבר בתור נעול קדימה אחורה 4+ שנים בסיקס) בטלים בשישים.
ג'ימי נשרי
08-10-05, 08:21
כמו שנקסוס כתב וחנן צוטט, צריך לנהוג בהתאם. להלן המרשם שסיגלתי לעצמי בנהיגה עם לוקרייט בג'ימני עם גיר ידני.
צריך לאמץ 2 עקרונות פשוטים:
1) באיזי על דוושת הגז בעיקולים, מה שנכון תמיד בכל רכב.
2) להפריד בין בלימת מנוע למשיכת מנוע ע"י לחיצה מלאה על דוושת המצמד.
בנהיגה נורמלית נכנסים בדרך כלל לסיבוב תוך הורדת הילוך ובלימת מנוע. אילולא הנעילה האוטומטית, נותנים גז בערך האמצע הסיבוב וממשיכים בנסיעה.
עם הנעילה האוטומטית, לפני הלחיצה על דוושת הגז באמצע הסיבוב, צריך רק להוסיף לחיצה מלאה על דוושת המצמד, ולתת גז תוך כדי הרפיית המצמד. משם הנהיגה שוב כרגיל.
ג'ימי
רכב שטח חייב נעילות, בשטח. והנעילה האוטומטית הפשוטה היא מה שיש לסוזוקי - זמין, פשוט, זול. ולכן, כל החסרונות שלא יהיו (יש, גם אם לדעתי הם לא משמעותיים בכלל, ואני מדבר בתור נעול קדימה אחורה 4+ שנים בסיקס) בטלים בשישים.
היה לך יופי של זמן להדחיק את זה :lol: , בחייכם ,נעילה לא מסוכנת, צמיגי שטח לא מסוכנים בכביש רכב מוגבה לא מסוכן בכביש - אז מה מסוכן?!?
לא יודע איזה קסמים קורים אצליכם , אבל לפחות בסופה שלי הנעילה(אחורית) מורגשת והיא עובדת מצוין.
מורגשת זה אומר שלא ניתן לנהוג נכון , טעות קטנה בנהיגה בכביש\סיבוב רטוב תגרום לאיבוד אחיזה של הגלגלים האחוריים ולזריקה , לא ניתן לבלום בלימת מנוע בכביש רטוב , בלימות פתע ושאר מצבי קיצון בעיתיים- בקיצור הסתגלות אליה מורידה את הסכנה במקצת אבל לא הופכת אותה לבטוחה.(ז"א לא בטוחה כמו נהיגה באותו רכב ללא נעילה)
בנהיגה נורמלית נכנסים בדרך כלל לסיבוב תוך הורדת הילוך ובלימת מנוע. אילולא הנעילה האוטומטית, נותנים גז בערך האמצע הסיבוב וממשיכים בנסיעה.
עם הנעילה האוטומטית, לפני הלחיצה על דוושת הגז באמצע הסיבוב, צריך רק להוסיף לחיצה מלאה על דוושת המצמד, ולתת גז תוך כדי הרפיית המצמד. משם הנהיגה שוב כרגיל.
=נהיגה לא נכונה , נקודה.
1) באיזי על דוושת הגז בעיקולים, מה שנכון תמיד בכל רכב.
נו באמת , משפט מיותר , עם נעילה אתה תעשה 360 בתור התחלה , בלי נעילה אולי תזרוק קצת...
אני רוצה לראות מישהו כאן נותן לאישה\ילד לנהוג בג'יפ בכביש רטוב , מצידי אחרי הסבר מעמיק...
לסיכום ,אני מסכים רק אם זה שצריך נעילה , כל השאר סוג של הדחקה קשה...
**נעילה=נעילה אוט'
חנן-ג'יפולוג
08-10-05, 09:56
נעילה לא מסוכנת, צמיגי שטח לא מסוכנים בכביש רכב מוגבה לא מסוכן בכביש - אז מה מסוכן?!?
על משקל "נסיעה במהירות שלא תואמת את תנאי הדרך" :
"נסיעה במהירות שלא תואמת את תנאי הרכב" . זה מסוכן, בלי שום קשר לסוג הרכב.
רכב שטח, מוגבה, עם צמיגי בוץ, נעול, שייסע בסיבוב 5 קמ"ש יהיה בטוח יותר מאשר פורד פוקוס ב100 קמ"ש באותו סיבוב.
אם על זה יש הסכמה כללית, אז ניתן להבין שפונקצית הבטיחות תלויה רק בכך שתיסע בהתאם לתנאי הרכב.
בהחלט קטונתי מכל המומחים ובעלי הניסיון כאן,
אבל בתור אחד שנוסע עם הרכב עם האישה והילד הרבה מאוד,
אין שום סיכוי שאני אתקין נעילה אוטומטית, ואני נוסע עם רכב בעל דנה 44 מאחור.
אז נכון, במחיר של ARB אחד אפשר לקנות שתיים אוטומטיות, אז מה ?
ועוד משהו- קחו בחשבון שאצל מס' אנשים כאן הרכב משמש לטיולים בלבד, והשימוש בו מבוקר מאוד. לא אצל כולם זה ככה.
נחום
אז נכון, במחיר של ARB אחד אפשר לקנות שתיים אוטומטיות, אז מה ?
4 אוטומטיות.
קחו בחשבון שאצל מס' אנשים כאן הרכב משמש לטיולים בלבד, והשימוש בו מבוקר מאוד. לא אצל כולם זה ככה.
אצלי זה ככה ואין לי בעיה לתת את הרכב אפילו לאמא שלי בהנחה שהיא הבינה את ההשפעות ועשתה יחד איתי סיבוב הכרות עם התופעה ( העניין שיותר מטריד אותה זה שהיא רגילה לאוטומט והיא קצת מסתבכת עם ההילוכים :lol: ).
חיפה. הר הכרמל. חורף. גשום מאוד.
נעילה אוטומטית. נהג פרייבט סטנדרטי.
לא נראה לי . זה פשוט לא זה.
עזוב את הכסף, זה לא העניין כאן.
נחום
מה שאתה בעצם אומר, נחום, זה שלא ניסית את זה אפילו אבל זה נשמע לך כל כך מפחיד שאתה גם לא תנסה, אפילו אם אין שום הוכחה שנעילה אוטומטית פוגעת בביטחות הרכב?
יש במכונית מערכת בקרה שנקראת "נהג", מערכת לומדת, משוכללת, חבל על הזמן. בוודאי ששינוי בדיפרנציאל האחורי עלול להפתיע נהג לא מיומן שכלל לא מודע לשינוי. אבל נהג שכן מודע לשינוי יתאים את עצמו לשינוי במערכת תוך יומיים-שבוע-חודש. עובדה שאנחנו נוהגים בכלי רכב שונים משמעותית אחד מהשני, ומתאימים את סגנון הנהיגה תוך דקות. ההבדל בין הג'יפ שלי לפורד פוקוס הרבה יותר גדול בכל מובן מאשר בין ג'יפ CJ עם או בלי נעילה אחורית.
אני הייתי אומר שרכב לא בטיחותי, או שינוי לא בטיחותי, הוא משהו שגורם להתנהגויות לא צפויות, משהו במפתיע באופן קיצוני. למה הכוונה?
קחו את מערכת הבלמים. אם אני אקח עכשיו רכב, ואנתק את צינור הוואקום לבוסטר הבלם, ואגיד לכם שניתקתי, אתם תעלו על האוטו, מודעים לבעייה, תנהגו במהירות נמוכה בהתחלה, תנסו את הבלמים... בקיצור, תתאימו את עצמכם לנהיגה בלי בוסטר ברקס. אני לא רואה את המצב הזה כמסוכן במיוחד. אם לעומת זאת מתנתק לכם הבוסטר באמצע נסיעה במהירות גבוהה בכביש מהיר, אתם לא מודעים, מגיעים לצומת, בולמים ברגע האחרון כפי שאתם רגילים.... ומופתעים, מוצאים את עצמכם באמצע הצומת באור אדום. זה תקלה בטיחותית.
דיפרנציאל אוטומטי לא מפתיע אותך. אתה לומד לנהוג, וזהו, התרגלת. כולל הבומים, שמעבר לרעש יש להם משמעות פיזית, הלם בסרן האחורי שבהחלט מורגש.
עכשיו, כל זה דיון טוב ונחמד, מוישל'ה, שמעון ונמרוד חושבים שנעילה אוטומטית זה לא מסוכן, הרשל'ה אביב ורפי חושבים שכן... אנחנו סתם קשקשנים בפורום של ג'יפים :)
אבל, נעילה מסוג דטרויט קיימת ונמכרת בשוק החופשי בארה"ב ובעולם כ30 שנה לדעתי, לוקרייט פחות אבל לא הרבה... להערכתי יוצרן והותקנו מאות אלפי ואף מליוני יחידות כאלו, כולל כציוד מקורי בכלי רכב צבאיים שונים. זה ביג-ביזנס, זה תחרות, יש אינטרסים, יש יצרני לימיטד סליפ או נעילות נשלטות (למשל ARB) שיש להם אינטרס ברור להצביע על מגבלות של המתחרים. זה ארה"ב, אם היו תאונות נגרמות בגלל נעילת דטרויט, אתם לא חושבים שכבר היינו שומעים על תביעות משפטיות של מליוני דולרים? ההגיון שלי אומר שאם היו תאונות, היו תביעות, ואם היו תביעות מוצלחות, המוצרים האלו היו נמחקים מהשוק האמריקאי לפחות מזמן. אז אני מסיק שלא היו תביעות מוצלחות, כלומר לא הוכח קשר משמעותי בין נעילות אוטומטיות לבטיחות. וזה בדיוק מה שאני מחפש, ומקווה שאריק התותח יצליח למצוא. כי אחרת, כל הטיעון של בעיות בטיחוטיות לא מחזיק מים.
נ.ב. בארה"ב כמו שיש FDA לתרופות, מזון, ציוד רפואי, שהוא המחמיר בעולם, יש DOT, מחלקת התחבורה, ויש הרבה מוצרי אפטרמרקט שהם פשוט לא DOT-approved, לא מאושרים לתנועה על כביש ציבורי. כל מיני צמיגי בוץ מטורפים בתור דוגמא. בתחום הזה של מה בנאדם מכניס בתוך הדיפרנציאל שלו, למיטב ידיעתי אין לDOT שום עניין. ואי אפשר להאשים אותם בחאפריות כמו משרד הרישוי בישראל.
מתוך:
http://www.jeepolog.com/jp_forum/viewtopic.php?t=1448&highlight=%E1%E8%E9 %E7%E5%FA
פרס כספי* מובטח למוצא הישר של מה שנמרוד מחפש שם.
*(10 אג' ותודת המערכת בכתב)
תודה על ההפנייה לשירשור, נקסוס, הוא מעניין, ואני מבין שהנושא נטחן עד דק...
בכל מקרה, כיוון שאני שוקל התקנת נעילה בימים אילו, כל מה שאני יכול להוסיף הוא שאני לגמרי מזדהה עם האינטואיציה של המתנגדים (כנראה שזו רק אינטואיציה, בסופו של דבר) במיוחד כאשר מדובר על שימוש יום-יומי ושגרתי ברכב. (לא רק טיולים)
בברכה, נחום
ערן המסוקס
08-10-05, 21:51
זה אחד הנושאים שנטחנו הרבה בכל פורום אפשרי..
אני חייב לציין שיש לקחת בחשבון את הנסיון של האנשים שרושמים פה ולתת את כובד הראש לבעלי הנסיון.
מצטער, אבל אני קורא פה דברים שמעצבנים אותי אישית. למה אדם ללא ניסיון מטעה אחרים בדעותיו הלא נכונות?
אם אני לא מובן, אז אני תומך בדיעה שנעילה אינה מורידה מבטיחות הרכב על הכביש. אני גם אלך צעד נוסף קדימה ואומר שלמעט חוסר נוחות במהירויות נמוכות בלבד, הנעילה נותנת אחיזה טובה יותר גם על הכביש, כלומר פחות זריקת זנב ולא יותר!! וזה לאחר 7 שנים ללא נעילות ונסיעות יומיומיות. היום נעול.
אם יתקיימו הפרשי מהירויות בזמן סיבוב בין שני צמיגים על אותו סרן צמיג אחד לפחות יהיה בהחלקה תמידית (מעבר להחלקה שאנחנו תמיד מזניחים). לכן, להוציא מצב בו אתה מאיץ בקו ישר הטענה שלך איננה נכונה.
אני בהחלט מוכן לקבל את זה שההרגשה הסובייקטיבית שלך (שנובעת בין היתר גם מהשינוי בהרגלי הנהיגה שלך ובזהירות הנוספת שמתלווה תמיד לנהיגה עם נעילת דיפ' אוט') היא כזו שציינת קודם, אבל עובדתית - פיסיקלית, לא משהו שנתון לויכוח - דיפ' פתוח מאפשר סיבוב בשליטה טובה יותר מכזה נעול.
למה אתה חושב שכולם נמנעים מקדמי אוטומטי נעול בכביש (ע"ע רכבים עם טרנספר פול טיים)?
ערן המסוקס
08-10-05, 23:07
רכב בעל הנעה אחורית שואף לזרוק תחת בסיבובים עם מצערת לחוצה.
נעילה אחורית שואפת לגרום לרכב להמשיך לנסוע ישר.
שני המרכיבים יחד גורמים לכך שהרכב הופך להיות מרוסן יותר בסיבובים. הוא עדיין מסתובב, אבל הנטייה לזרוק קטנה והנטייה לתת היגוי גדלה.. מכיוון שעדיין מדובר ברכב הנעה אחורית, הוא עדיין יזרוק בשלב מסויים (תלוי בחלוקת המשקל) אבל הרכב שלי לפחות הפך להרבה יותר יציב בסיבובים.
אני לא אצא פה בהצהרות ותיאוריות, למרות שאני יכול לפתח כמה. פשוט כי אני לא יכול להוכיח שתיאוריה זו או אחרת נכונות או מלאות. אבל עובדתית בשטח זאת התוצאה.
אני לא נוהג בזהירות משנה עם הרכב שלי לאחר הנעילות. השינוי היחידי הוא בנסיעה מאוד איטית בסיבובים, למניעת הזעזוע המעצבן שקורה במצב מסויים בין האצה להאטה. המהירות במצב זה כלכך נמוכה שאין כל בעייה לעצור במקום אם נדרש.
שני המרכיבים יחד גורמים לכך שהרכב הופך להיות מרוסן יותר בסיבובים. הוא עדיין מסתובב, אבל הנטייה לזרוק קטנה והנטייה לתת היגוי גדלה.. הפוך, גוטה. הנטייה להיגוי יתר גדלה
פשוט כי אני לא יכול להוכיח שתיאוריה זו או אחרת נכונות או מלאות. אבל עובדתית בשטח זאת התוצאה. במילים אחרות, התחושה הסובייקטיבית שלך היא כזו, גם אם התיאוריות של מהנדסי הרכב הפוכות. זכותך.
ערן המסוקס
08-10-05, 23:52
אתה יכול לצטט לי מהנדס רכב שרשם בדיוק ההיפך ממה שאני רשמתי?
אתה יכול להסביר לי מה בדיוק הפוך?
נעילה אחורית משולבת גורמת לרכב לשאוף להמשיך בקו ישר. ההגה מגיב פחות בסיבובים וזה גורם לרדיוס הסיבוב להיות גדול יותר. זה מה שנקרא תת היגוי..
היגוי יתר הוא מה שקורה כתוצאה מהנעה אחורית והרבה כח. הגלגלים האחוריים מחליקים וגורמים לרכב לזרוק. כתוצאה מכך חרטום הרכב נוטה פנימה לתוך מרכז הסיבוב. זה מה נקרא היגוי יתר.
עד כה נכון?
ועכשיו.. לפני שמפתחים תיאוריות ומתווכחים עליהם לא עדיף לעשות ניסוי? אחר כך צריך להתאים את התיאוריה כך שלא תנגוד את הניסוי.
ובכן עשיתי ניסוי. יש לי תוצאות. אני מכיר את הרכב שלי ואת המגבלות שלו. או שאולי אני טועה פה בגדול.. מי יודע.. זאת דעתי בכל מקרה.
combina347
09-10-05, 00:07
אני נוסע כמעט שנה עם נעילה כמעט כל יום וכל היום
הרכב יציב יותר בסיבוב ואני גם מרגיש את זה (אך עדיין תלוי בנהג)
יש בעיה בבלימת פתע חזקה במיוחד ודרושה נסיעה זהירה ושמירת מרחק (שוב נהג)
קיימת סקנה כאשר הכביש רטוב והתהפכתי בגלל זה (אבל אני אשם ושוב הנהג)
הגיעה לי נעילה ובקרוב אתקין אותה מקדימה בגלל שאני מרוצה מהנעילות מאוד
אני ממלץ לכל גיפ נעילה אחורית יחסי העברה צמיגי שטח והמון גובה ומנוע גדול
יש להכיר את תופעות הנעילה
יש להתחשב בעודף כח ולא לעקם ולשבור בגלל יחסי העברה
יש להכיר את מגבלות הצמיגים ובחורף לנסוע לאט ולהוריד אויר מהצמיגים (יור אחיזה בכביש)
יש להכיר את מגבלות הרכב בהתאם לגובהו והתנהגותו בסיבובים
יש להתיחס לזה שיש מנוע גדול ולא להרביץ על הדוושה
יש עוד המון מה להוסיף ולסיכום הנהג תמיד אשם משום שהרכב לא יכול להתהפך לבד
סע בזהירות והשאלה האחרונה זה מה אתה מחפש שטח או כביש
אז אני מצאתי שטח פול טיים ולמדתי להתנהג בכביש
הנחת יסוד: הרכב מסתובב.
רכב מסתובב=> יש הפרשי מהירויות בין גלגלים על אותו סרן. סרן נעול=> גלגל אחד לפחות נמצא בהחלקה מלאה. מאחר ומדובר על סרן אחורי ולא קדמי, החלקה של גלגל גוררת היגוי יתר ולא להפך.
ייתכן שאתה נמצא בתת היגוי משום שההחלקות של האחורי קצרות וחלוקת המשקל של הרכב גורמת ליותר החלקות בקדמי מאשר באחורי, לכן רדיוס הסיבוב האמיתי יהיה גדול מזה בו הגלגלים מופנים (תת היגוי); אבל ממתי תת היגוי או היגוי יתר (ובכל מקרה אנחנו מסכימים שבהזנחת תת ההיגוי שתמיד קיים אתה נמצא או בתת היגוי או בהיגוי יתר) נחשבים שליטה טובה יותר מאשר ללא תת היגוי או היגוי יתר (וזה מה שיתקבל עבור דיפ' פתוח)? ממתי רכב בתת היגוי נחשב בשליטה טובה יותר מרכב שאיננו מחליק כלל?
כל עוד הסרן נעול השליטה שלך ברכב בסיבוב פחותה מאשר אילו הוא היה פתוח, כי אתה תמיד נמצא בהחלקה כלשהיא של הגלגל. אתה טוען שלך מאוד נח עם ההחלקה הזו, אבל זה לא נחשב לשליטה טובה יותר...
כל היופי בנעילה אוטומטית הוא שאתה אינך נמצא בנעילה בזמן סיבוב. הטענה שלך היא שלא משנה מה, תמיד עדיף עם הנעילה. אני בסה"כ אומר שגם אם אתה מסוגל להתמודד איתה נהדר כשהיא נעולה גם בסיבוב, זה לא הופך אותה למועילה ביציבות. זה רק אומר שאתה הסתגלת אליה מצויין.
על השורה התחתונה אנחנו מסכימים - אין שום מניעה בטיחותית לשים נעילה אוטומטית. אני רק לא מסכים איתך שהיא מוסיפה לאחיזת הרכב בסיבובים.
לסיכום: סרן פתוח מחליק כשהכח שנוצר מהתאוצה הצנטריפטלית (צנטריפוגלית אולי? אני תמיד מתבלבל) גדולה יותר מסכום ההתנגדות של חיכוך שני הגלגלים. סרן נעול מחליק תמיד, לכן יש לך פחות התנגדות של כח החיכוך הסטטי מצמיג אחד לפחות, לכן נדרשת פחות תאוצה כדי להכניס את כל הסרן להחלקה. מספיק ברור?
אני ממלץ לכל גיפ נעילה אחורית יחסי העברה צמיגי שטח והמון גובה ומנוע גדול אני הייתי שמח לראות את זה, אבל להמליץ על זה זה סיפור אחר לגמרי. זה בטח לא מתאים לכולם.
יש להכיר את מגבלות הצמיגים ובחורף לנסוע לאט ולהוריד אויר מהצמיגים (יור אחיזה בכביש)
ממש לא, במיוחד לא על כביש רטוב. אתה תקבל את התוצאה ההפוכה.
לבכל זאת הייתי מבקש תגובות לגבי התנהגות הנעילות האוטומטיות של בעלי הנעילות בכביש - חוויות, דעות,בטיחות, השלכות לגבי כביש רטוב ואפילו תלונות...
עד היום, נסעתי באופן קבוע (עשרות אלפי קילומטרים עם כל אחד) עם שלושה כלי רכב נעולים בנעילה אחורית אוטומטית.
טנדר פולסייז, 3.5 טון ריק, 250 כ"ס, גלגלים 33", אוטומטי (הנעה אחורית)
סופה בנזין ידנית (הנעה אחורית)
דיפנדר דיזל 110SW ידני (4X4 קבוע)
אני מתייחס כאן רק לחוויות שלי, האישיות, מהנעילות.
מורגש או לא?
סובייקטיבית, ככל שהרכב יותר כבד- זה פחות מורגש. בסופה, הרגשתי כל הזמן שיש נעילה. בדיפנדר לפעמים. בטנדר- ממש בפעמים בודדות. למה? אני לא נכנס לזה- שוב- ככה אני מרגיש.
איך זה מורגש?
נסיעה בסיבוב עם קלאץ' לחוץ- בדיפנדר עם הדטרויט- דפיקות כאילו האוטו נשבר עוד שניה. בסופה עם הנו-סליפ- בום אחד, וזהו
האצה/ האטה אגרסיבית בסיבוב- בסופה- זה ממש זרק את האוטו. מורגש שהנעילה פתאום ננעלת בבום וזורקת את האוטו הצידה. בדיפנדר- אין תגובה (כמו כל דבר שקשור לפעולת המנוע). בטנדר- כשהוא ריק- נזרק הצידה, אבל בלי דרמה. כשהוא עמוס- מורגש נידנוד קל.
כביש רטוב/ אחיזה לא טובה (כביש מלוכלך בכורכר וכו')- הדיפנדר- 4X4 קבוע- לא מתלונן. הסופה- כל התופעות שרשמתי למעלה- מוחרפות. הטנדר- האצה חזקה (הרבה גז) בסיבוב על כביש רטוב- מובילה לזריקת תחת.
אז מה עושים?
נמנעים מנסיעה בסיבוב עם קלאץ' לחוץ.
לא מאיצים או מאיטים באגרסיביות בסיבוב (SLOW IN FAST OUT זה לא כאן. כאן זה פורום ג'יפים. SLOW IN SLOW OUT. )
הייתי נותן לאישתי לנהוג בכביש עם נעילה?
על הסופה- את האמת- לא. האוטו היה קפריזי מדי, בלי מייצב ועם נעילה, בשביל נהיגה בכביש של מישהו שלא "מנגן" עליו. אגב, בשטח- כשה4X4 משולב- התופעות השליליות הופכות לשוליות.
הטנדר- נתתי לנהגים לחלוטין לא מנוסים לנהוג. בלי שום בעיה, ובלי שום תדריך מיוחד בגלל הנעילה (אבל כן בגלל דברים אחרים).
הדיפנדר- אשתי אפילו לא יודעת שיש נעילה. לא סיפרתי- אין שום סיבה- זה שקוף לגמרי. רק אמרתי לא ללחוץ קלאץ' בסיבובים כי זה עושה רעש.
אסף.
סוזי המשתוללת
09-10-05, 00:45
קומבינה
שאדוניי ישמור אותי
במשפט אחד אתה כותב שהתהפכת על כביש רטוב
ובמשפט הבא אתה כותב שרצוי ואף כדאי להוריד אויר על כביש רטוב בחורף כי זה ייתן לך אחיזה יותר טובה
have u gone mad?
אני לא אתפלא אם זו הסיבה שהתהפכת
לחץ אויר צריך להיות תקין ולעמוד על 20 psi בסמוראי קצר לא עמוס במצב של צמיג קר (לפני נסיעה)
אל תיתן עיצות שאין לך סימוכין מקצועיים להן זה קטלני
ערן המסוקס
09-10-05, 00:56
מלחמת התשה... :lol:
הסרן האחורי לא נעול תמיד! שכחת שמדובר בנעילה אוטומטית? היא מתשחררת בסיבובים. אבל כמובן שמדובר על האצה חריפה בסיבוב.. האצה כזו, שגורמת לנעילה להשאר נעולה גם בסיבוב. ובכן, במצב כזה סרן אחורי לא נעול יגרום לגלגל שקל לו יותר לסבסב. ולכן אני אומר שנעילה אחורית אוטומטית, היא הרע במיעוטו.
ושוב, אני חושב שיש לי דיי הרבה ניסיון בנסיעה ללא נעילה אחורית ונדמה לי שהנסיון הזה חסר פה לכמה אנשים.
נכון שהסופה והטנדר זרקו תחת על כביש רטוב, אבל מה היה לפני הנעילה האחורית? אני יכול להניח שלפחות בסופה המצב היה חמור יותר.
טוב, אני דיי בטוח שאנשים כבר התעייפו בחצי הדרך של השרשור הזה..
אלה הרגעים בהם אני מפנטז שיש לי 2 ג'יפים זהים, אחד עם נעילה והשני בלי, וקהל של עדים.. :roll:
מאחר שהנושא קריטי עבור אלו בינינו שהרכב הוא רוב הזמן כביש, ואנו לא היחידים במשפחה שנוהגים בו (וגם החורף ממשמש ובא)- הייתי שמח לשמוע יותר מבעלי סמוראים נעולים, במיוחד אחרי מה שאסף כתב על השפעות השליליות של נעילה שמחמירות ככל שמשקל הרכב נמוך יותר (שלא לומר זעום משקל כשלנו הסמוראים).
כמה הערות (אני רוצה לעשות סדר, וסביר להניח שרק מוסיף לבאלאגן):
א. עדיין לא שמעתי על מחקרים שמקשרים בין תאונות לנעילות דיפרציאל מהסוג הנדון.
ב. עובדה שהנושא כן מטריד, וימשיך להטריד. חסידי הנעילה האוטומטית בדיון הזה מאופיינים בעוד כמה דברים - נסיון רב יחסית. העדפה ברורה ומוחצת לפשטות, למחיר זול, ולשטח על חשבון הכביש. זה לא רק הנעילה האוטומטית, זה גם הברזנט הנוזל שלא מפריע לנו, והרעש של הצמיגים, והתנהגות כביש גרועה יותר או גרוע פחות ביחס לכל רכב שטח מודרני לא משופר. הנעילה האוטומטית באה עם כל החבילה. בסופו של דבר מדובר על פסיכולוגיה.
ג. לדיון ההנדסי שמתפתח בין ערן לאלון... כבד. היתרונות בשטח איטי ברורים, וזה מה שמעניין אותנו. אבל יש יתרונות גם בכביש. נעילת דטרויט משמשת במרוצי מכוניות כביש כבדות - אני מדבר על NASCAR. במרוצי כביש, דיפרנציאל פתוח הוא הדבר הנחות ביותר מבחינת התוצאה הסופית - זמני הקפה - כמעט בכל מסלול ובכל תנאי, נעילת דטרויט עדיפה, ודיפרנציאלים מוגבלי החלקה/ננעלים יש עוד המון סוגים, רובם בכלל לא מוכרים ולא רלוונטים לעולם השטח. אגב גם ספולים מלאים - בלי דיפרנציאל בכלל - קיימים גם קיימים במרוצי אספלט. הנקודה היא ואני חושב שכאן ערן צודק - בסיבוב תחת תאוצה, הסרן כן נעול ולכן האחיזה סך הכל תהיה גדולה יותר מאשר בדיפרנציאל פתוח בדיוק מאותם שיקולים שקיימים בשטח, רק בשבכביש זה בגלל העברת משקל לגלגל החיצוני.
סוזי המשתוללת
09-10-05, 11:27
יואב
כבר כתבתי מספר פעמים
למעט חוסר הנוחיות ואני מדגיש חוסר נוחיות של הופעת בום מידי פעם בעת שחרור אקראי וגם זאת בקצב נדיר ביותר (לפחות אצלי) כל השאר בעד כולל התנהגות בכביש רטוב עם צמיגי בוץ ויחסי העברה קצרים
הרכב שינה את התנהגותו הבסיסית מהיגוי יתר (שברכב קצר כמו סמוראי צריך להיות נהג ראלי כדי להשתלט עליו )לתת היגוי
היגוי היתר כן מופיע אבל צריך ממש להתאמץ כדי שזה ייקרה וגם אז מכיוון שיש שני גלגלים שדוחפים יחד יותר קל לצאת ממנו
במשך 10 שנים עם האוטו ו8 שנים נעול מעולם לא הופתעתי על ידי הרכב
אישתי הופתעה פעם אחת וגם אז זה היה עם צמיגי כביש ובלי נעילה
היום בדיאבד גם עם היה לי כסף הייתי בוחר בנעילה אוטומטית אחורית , קדמית זה כבר סיפור אחר ושוב רק מבחינת נוחיות בלבד כי מכל שאר הבחינות ניתן לחיות בשלום גם עם קדמית מלאה
אין תחליף לעובדה שהנעילות תמיד עובדות גם כשהן נשברות - כן הדיפולט שלהן הוא נעול גם במצב שבר
####### מה שכן הא תחסכו ובשביל הציר האחורי קנו רק נעילה עם קופלרים זה קצת יותר יקר אבל עולם אחר מבחינת תופעות חריגות (בומים)
אסף, תודה, אבל פתחתי את השרשור לפני שנה... מאז כבר יש נעילה. בכל מקרה, אני רואה שזה עדיין רלוונטי.. זה דיון שלא יסתיים אף פעם.
יואב, קצת קשה לי להוסיף תובנות על מה שכבר נכתב פה.
סוזי המשתוללת
09-10-05, 11:35
עוד יתרון של נעילה אוטומטית בנושא בלימה
כאשר בולמים ויש תקלה באחד הבלמים האחוריים בדיפ פתוח רק הגלגל התקין עוצר ולכן עשוי לגרום לרכב להסתחרר במקרה שהגלגל יינעל
בסרן נעול אוטומטית הנעילה תינעל וכח בלימה מהגלגל התקין יעבור לגלגל הלא תקין
במיקרה הטוב מצב זה יעזור ליציבות הכיוונית של הבלימה ובמצב חירום יקטין את הבלימה על הגלגל התקין ובכל יימנע את נעילתו ואת סחרור הרכב ובנוסף יעביר גם כח בלימה לגלגל הלא תקין שלא היה אמור להשתתף בבלימה
נכון זה לא פיצ'ר של הנעילה אלא סייד אפקט אבל סייד אפקט חיובי
לסוזי,
בבדיקת ברקסים שעשיתי לפני שבוע במכון טסטים עם סמוראי נעול לוקרייט
היתה בעיה באחת המשאבות האחוריות כשבדקנו בלימה גלגל שמאל נעצר וגלגל ימין המשיך להסתובב...
ליואב:
כמו שאתה יודע -אני לא בדיוק נהג השנה ואני יכול להבטיח לך שגם עם הנהיגה שלי הרכב מעולם לא זרק תחת בלי שביקשתי ממנו -גם על כביש רטוב וגם כשמיהרתי לנצל את הכתום
(מצד שני כשמבקשים ממנו זה תענוג גדול :lol: )
לגבי תופעות-בכביש-כמו שכבר כתבו כאן יש פה ושם רעידות ודפיקות אבל את רובן אפשר למנוע אם משנים קצת הרגלי נהיגה בשטח-זה כבר עולם אחר
לגבי איך זה מרגיש ומתנהג-נסה להסביר בכתב לבתול איך זה מרגיש לז**ן בלי קונדום...:shock:
הכי טוב זה שתזיז את ישבנך הענוג ותבוא לעשות סיבוב (אל תדאג זה מושב-אף אחד לא יראה אותך נוהג בגרוטאה שלי...) קצת כביש קצת שטח ותחליט לבד אם זה מתאים לך
סוזי המשתוללת
09-10-05, 13:33
אירזקס
במכון טסטים אתה עומד בניוטרל בכביש אתה משולב להילוך ולכן גל ההינע מפעיל כח בלימה על הסרן האחורי שגורם לנעילת הדיפ
יואב תתקין וזהו , מה את המתלבט בכלל ??
אם אתה רוצה עזרה בהתקנה (זה אומר שאני מתקין ואתה מסתכל ואומר "אה .... וזה בא פה , עכשיו הבנתי ... " ) אני אפנה בשבילך יום שלם .
אם אתם מתקינים תקראו לי. אני אשמח לבוא לראות, ללמוד וכמובן לעזור.
דני
או קי- השתכנעתי. מישהו במקרה מוכר נעילה?.... (או יודע איך להזמין בלי חבר שיביא אותה?)
יואביק,
כשאתה חוזר מהמילואים, דבר איתי
יש מצב להביא לך נעילה מהדוד סם :wink:
אתה יודע את הטלפון....
איתי
הנה מה שאבירם ברקאי כותב , בין השאר, על נעילות אוטומטיות :
לנועלי דיפרנציאל המשתייכים לקבוצה זו מספר חסרונות:
1. העברת התנועה הסיבובית לשני גלגלי הסרן אמורה כאמור להשתנות בעת סיבוב. פעולה זאת, בנועלים האוטומטיים, לא תמיד מתבצעת בצורה חלקה. כך קורה שברגע כניסתכם לסיבוב, כשמתחילה להתבצע הקטנת סל"ד לגלגל הפנימי והגדלת סל"ד לחיצוני - צצים סימני מחאה. כל נועלי הדיפרנציאל בקבוצה זאת מורגשים בעת נסיעה - מי יותר מי פחות. חלקם רק משמיעים רעשי רצ'ט (קליקים) המגיעים מכיוון בית הדיפרנציאל, חלקם ממש מורגשים בכל עת שהדיפרנציאל מחבר ו/או מנתק את עצמו - בעיקר בהאצות חזקות ו/או בפניות חדות - לעיתים עד כדי התנגדות קלה לסיבוב.
2. בשיפוע צד, בשטח טרשי עם החלקה קלה, כל נגיעה בגז שולחת את הרכב בפתאומיות כלפי המדרון.
3. בשיפוע צד, בשטח חולי, תפעול לא נכון של הרכב בעת שקיעה עלול להחריף את בעיית השיפוע עד כדי הפיכת הרכב על צדו.
4. בכביש רטוב קבוצה זאת עלולה להיות ממש מסוכנת שכן רבים הסיכויים שמקדם האחיזה הנמוך של הכביש לא יאפשר ליצור את ההתנגדות הדרושה בין שני צדי הסרן על מנת "לפתוח" את הדיפרנציאל ממצבו הקבוע – סגור, "נעול" . נעילה שלא תפתח בסיבוב תגרום לשינוי פתאומי בקוטר הסיבוב ובסופו של דבר לאובדן שליטה ברכב.
מסיבה זו בדיוק מעטים הם נועלי הדיפרנציאל מסוג זה, אם בכלל, המיוצרים עבור סרן קדמי – על מנת למנוע מצב של אובדן היגוי. זאת גם הסיבה שמומלץ לא לשים נועלים אוטומטיים ברכבים בעלי מרחק סרנים קצר (הנוטים להסתבסב בקלות רבה - במידה והדיפרנציאל האחורי לא מתפקד כנדרש וגורם להחלקת גלגלי הסרן).
זה לקוח מכאן :
http://www.barkai4x4.co.il/articleDetails.asp?id=25&cat=60
[/b]
אבל שאלת פעם את ברקאי את שאלת מיליון הדולר? "אם אין לך $ לנשלטת, ההים היית קונה אוטומטית ונותן לאשתך לנהוג"?
הוא כולה בנאדם. נהג בחסד, בלי שום ספק, אבל בנאדם עם דעה. רק תחשוב קגע על מה שהוא כותב:
1. ידענו.
2. הגזמה, אבל גם אם היה נכון כלשונו - אל תיגע בגז.
3. ללא שיפוע צד, בכל סוג שטח (גם חולי), תפעול לא נכון של הרכב עלול להיות הרה אסון.
4.
נעילה שלא תפתח בסיבוב תגרום לשינוי פתאומי בקוטר הסיבוב ובסופו של דבר לאובדן שליטה ברכב.
מה פתאומי? אנשים לא נוהגים עם ספול ו/או זיקה, אז אוטומטית? בחייאת, זו הגזמה פראית. כאן הוא נפל לא במה שהוא מתכוון אלא באיך שזה מתפרש (משום איך שהוא כתב את זה), כי לדעתי הוא התכוון לומר שנעילה אוטומטית שמאבדת אחיזה תו"כ סיבוב וננעלת תו"כ סיבוב (להבדיל מנעילה שלא נפתחת בכלל כמתואר) עשויה להיות מסוכנת. להגיע עד אבדן שליטה ברכב זו הקצנה נוראית, אני מבטיח לך שאין כאן אחד עם אוטומטית שזה לא קרה לו יותר מפעם אחת. זה לא נעים אם זה בא בהפתעה, אבל מכאן ועד אבדן שליטה מוחלט יש עוד הרבה מרכיבים.
מעטים הם נועלי הדיפרנציאל מסוג זה, אם בכלל, המיוצרים עבור סרן קדמי
אני מניח שהוא לא הסתכל אצל ריצ'מונד לפני שהוא כתב את זה... הם לא מעטים בכלל. בארץ פחות נפוץ למצוא את זה, אבל ממתי ישראל זה דוגמא למשהו מוטורי? יש הרבה דגמים שמיוצרים עבור סרנים קדמיים, ההתניה היא שלא מדובר על טרנספר פול טיים.
זאת גם הסיבה שמומלץ לא לשים נועלים אוטומטיים ברכבים בעלי מרחק סרנים קצר
וואלה... אני רץ להוריד (ולספר לחבר'ה).
יש לו הרבה נסיון. הוא זכאי לדעה, אפילו לשיקול בכובד ראש של דעתו בשל נסיונו, אבל הוא עדיין רק בנאדם וזו עדיין רק דעה שחלק ממנה מופרך משהו, אולי כי הוא יודע באילו אמירים אנשים תולים את דעתו (לעיתים קרובות בצדק, אגב). העובדה הפשוטה היא שלמרות ריבוי משתמשים ענק בסמוראים (הדוגמא הכי גרועה, כביכול, לטענות שלי) עדיין אין לנו אפשרות להצביע על הנעילה כסכנה בטיחותית. יש לנו רק ערימות של דעות...
חנן-ג'יפולוג
13-10-05, 23:38
רבים הסיכויים שמקדם האחיזה הנמוך של הכביש לא יאפשר ליצור את ההתנגדות הדרושה בין שני צדי הסרן על מנת "לפתוח" את הדיפרנציאל ממצבו הקבוע – סגור, "נעול" .
זה חוסר הבנה מאוד נפוץ, גם בקרב משפרים מאוד ידועים בישראל. אין שום צורך באחיזה כדי "לשחרר" את הנעילה. רק הפרשי מהירויות. ניתן ל"שחרר" את הנעילה גם באצבע. תרים גלגל על ג'ק בסרן עם נעילה , נסה לסובב עם האצבע ותראה.
מה שכן נכון, זה, שבשטח, או בכביש, עם אחיזה נמוכה , כשגלגל אחד מסכן מנסה להניע את כל הרכב, ועוד תוך כדי סיבוב, אז הנטיה שלו להחליק היא גדולה, ואז הוא מסתחרר, עד שהוא משווה מהירויות עם הגלגל השני, ואז שניהם מסתובבים ביחד, כאילו הנעילה "נעולה" .
השורה התחתונה של שני ההסברים אמנם דומה קצת אבל לא זהה. מההסבר הראשון ניתן להבין שגם בשיוט הנעילה לא תיפתח- אין התייחסות להפעלת כוח-האצה, ומההסבר השני ניתן להבין שצריך "לתת בגז" בשביל שהעסק ינעל. כשאתה "נותן בגז" על כביש רטוב, אתה אמור לצפות לכך שיתכן שתיכנס להחלקה, עם או בלי נעילה.
זה לגבי השורה התחתונה, המשמעות המעשית. לגבי ההסבר של התהליך שמוביל אל השורה התחתונה הזו, אז הוא פשוט לא נכון.
מה ההשלכות החוקיות של נעילה אוטומטית במקרה של תאונה?
לפי דעתי זה הדבר הכי חשוב בכל הנושא.
אז מה עושים?
נמנעים מנסיעה בסיבוב עם קלאץ' לחוץ.
לא מאיצים או מאיטים באגרסיביות בסיבוב (SLOW IN FAST OUT זה לא כאן. כאן זה פורום ג'יפים. SLOW IN SLOW OUT. )
.
איך משפיעה הנעילה ברכב אוטומטי? הרי אין קלאטש והרכב מחליט בעצמו מתי לעלות הילוך.
האם בכביש מרגישים את הנעילה יותר או פחות מאשר בגיר ידני?
ברכב אוטו',מרגישים אפילו פחות את הנעילה,מכיוון שמערכת ההנעה נמצאת תחת עומס מסוים (בניגוד לקלאץ' שמבטל את העומסים על המערכת בזמן לחיצה).
לכן ברכב אוט' צריך "להקפיד" פחות על סגנון הנהיגה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.