PDA

צפייה בגרסה מלאה : החלפת פנס

idanabuhav
29-09-10, 18:47
שלום חברים וחג שמח

פורד אקספלורר 96. האורות הגבוהים כבר לא חזקים בהרבה מהנמוכים . עשיתי ניקוי פלסטיק כדי לעבור טסט אבל אני שוקל להחליף

האם צריך להחליף את כל הפנס או שמה אפשר לחסוך המון כסף ולהחליף רק חלקים ממנו ? מצ"ב קובץ המתאר את כל החלפים

רפי לין
30-09-10, 00:14
פורד אקספלורר לא שווק באירופה ויש לו פנסים ראשיים בתקן האמריקאי שאינו תקין באירופה וישראל.
באקספלוררים שיובאו ארצה בוצע "ניתוח" עם שינוי והתאמה בתוך הפנסים, בישראל לפני המסירה ללקוח.
לכן יש בעייה בהשגת פנס חדש שיתאים לתקן האירופאי (שלפיו פועלת ישראל).
לכן כדאי לטפל בחולשת האורות ע"י ליטוש וחידוש עדשות הפנסים הקיימים ו/או התקנת ממסרי הפעלה לאורות הראשיים (שמכונים "מגבר אורות") שהיו נפוצים בעבר.
בברכה - רפי לין

tzagi
30-09-10, 01:04
אולי בכלל שווה להזמין מחו'ל?

סתם לדוגמה:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/95-01-Ford-Explorer-Crystal-Headlights-Bumper-Lights-_W0QQcmdZViewItemQQfitsZYearQ3a1996Q7cMa keQ3aFordQ7cModelQ3aExplorerQQhashZitem3 5aca7cdbdQQitemZ230529945021QQptZMot

idanabuhav
30-09-10, 08:45
פורד אקספלורר לא שווק באירופה ויש לו פנסים ראשיים בתקן האמריקאי שאינו תקין באירופה וישראל.
באקספלוררים שיובאו ארצה בוצע "ניתוח" עם שינוי והתאמה בתוך הפנסים, בישראל לפני המסירה ללקוח.
לכן יש בעייה בהשגת פנס חדש שיתאים לתקן האירופאי (שלפיו פועלת ישראל).
לכן כדאי לטפל בחולשת האורות ע"י ליטוש וחידוש עדשות הפנסים הקיימים ו/או התקנת ממסרי הפעלה לאורות הראשיים (שמכונים "מגבר אורות") שהיו נפוצים בעבר.
בברכה - רפי לין

בוקר טוב וחג שמח רפי
מה זה אומר מבחינה טכנית : נניח שאני מזמין פנס מחו"ל . הוא לא יעבור טסט? המחיר בישראל עומד על כמה אלפים ובחו"ל עמה עשרות דולרים

דבר שני , האם ראית את שאלתי השנייה ? הבעייה היא באורות גבוהים אולי אני לא צריך להחליף את כל החלקים אלא רק ספציפיים . ראה קובץ מצורף להודעתי

תודה

idanabuhav
30-09-10, 08:48
לפי הודעתו של רפי - הפנסים לא תואמים תקן ישראלי ( מה זה אומר ? שבבדיקת דרכים מקרית אני אפסל או שבטסט אני אפסל?)

ראיתי את הפנסים בebay והשאלה היא האם הם תואמים תקם אירופאי ?

ולגבי שאלתי המרכזית : האם אני צריך להחליף את כל הפנס או רק חלקים ממנו?

רפי לין
30-09-10, 12:18
הפנסים האמריקאיים הנם סימטריים והארופאיים אסימטריים.
פנס סימטרי אינו עובר רישוי (טסט) בישראלובבדיקת ניידות בטיחות בדרכים עלולים להוריד מהכביש מכונית עם פנסים כאלו.
פורד לא ייצרו כלל פנסים אסימטריים (תקן אירופי) לפורד אקספלורר כי הוא מעולם לא שווק באירופה.
יבואני פורד (דלק מוטורס) בצעו ניתוחים והשתלות בפנסים הסימטריים האמריקאיים, ברכבים שהגיעו ארצה, כדי להתאימם לתנועה ורוישוי בישראל.
בכל מקרה, אני ממליץ לך לבדוק זאת ואת כל נושא הפנסים במוסכים מורשי היבואן שמתמחים במכוניות פורד האמריקאיות (לא כל מוסך מורשה מזדה ופורד בכלל מתמחה ומכיר את הפורדים האמריקאיים).
בברכה - רפי לין

idanabuhav
02-10-10, 12:40
הפנסים האמריקאיים הנם סימטריים והארופאיים אסימטריים.
פנס סימטרי אינו עובר רישוי (טסט) בישראלובבדיקת ניידות בטיחות בדרכים עלולים להוריד מהכביש מכונית עם פנסים כאלו.
פורד לא ייצרו כלל פנסים אסימטריים (תקן אירופי) לפורד אקספלורר כי הוא מעולם לא שווק באירופה.
יבואני פורד (דלק מוטורס) בצעו ניתוחים והשתלות בפנסים הסימטריים האמריקאיים, ברכבים שהגיעו ארצה, כדי להתאימם לתנועה ורוישוי בישראל.
בכל מקרה, אני ממליץ לך לבדוק זאת ואת כל נושא הפנסים במוסכים מורשי היבואן שמתמחים במכוניות פורד האמריקאיות (לא כל מוסך מורשה מזדה ופורד בכלל מתמחה ומכיר את הפורדים האמריקאיים).
בברכה - רפי לין

רפי שבת שלום

אודה לך מאוד אם תוכל להיכנס לדף המכירה הבא מ ebay כדי לבדוק האם פנסים אלו עומדים בתקן? לפי הכתוב הם תואמם
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/EXPLORER-EURO-CHROME-CLEAR-HEAD-LIGHTS-FRONT-LAMP-LENS-_W0QQcmdZViewItemQQfitsZModelQ3aExplorer Q7cYearQ3a1996QQhashZitem35aca78f39QQite mZ230529929017QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ 5fPartsQ5fAccessories

וזה אפילו יותר יפה
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/FORD-EXPLORER-EURO-BLACK-CRYSTAL-HEADLIGHTS-FRONT-LAMP-_W0QQcmdZViewItemQQfitsZModelQ3aExplorer QQhashZitem563f4996e7QQitemZ370428974823 QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAcce ssories

tzagi
02-10-10, 15:21
:-)
באיזה תקן אתה רוצה שיעמדו- תקבל.
תנסה לחשוב למי המוצר מיועד......הבן 18 האמרקאי שרוצה "לשפר" את העגלה שהוא קנה ב$800
למה כתוב EURO?????
כי לאותו בן 18 זה נשמע מתוחכם וחדשני.

בכנות, מי יודע מה הפיזור של הפנסים האלה, אני יכול להבטיח לך שזה לא בהכרך אמריקאי, כי זה לא מעניין אף אחד,
במיוחד לא את הקונה.

לשאול את המוכר לא יעזור לך, אלה סינים מלוס אנג'לס, הם מבינים רק בכסף, לא בתקנים, (רובם גם לא מבינים אנגלית)

סולי
02-10-10, 15:54
סליחה שאני מתעלק,
אבל מה קורה עם יחידות תאורה עגולות, פשוטות.

האם ניתן למצוא תחליפיים עוצמתיים יותר מהמקור ועדיין לעבור טסט?

משהו כמו המוצרים כאן בתחתית הדף:
http://www.lowrangeoffroad.com/suzuki/samurai/exterior-body.html?p=2

amit-a
02-10-10, 16:10
הבעיה של התקן כמו שציין רפי לין סימטרי ואיסימטרי זה בעצם הפיזור של האור שהפנסים האמריקיים נותנים והם מותאמים בין הייתר לשילוט הנמוך יותר ב ארה"ב ובארופה וגם בישראל השילוט גבוהה יותר וניתן לשים לב שפנס ימין תמיד מפזר למעלה יותר מהימני.....ולכן לא עובר טסט.

tzagi
02-10-10, 16:27
כול זה טוב ויפה,
אבל,
איך אפשר לדעת שהמוצרים האלה (כמובן מיוצרים בסין) מתאימים לתקן כל שהוא?
איך אנחנו יודעים שהפנס לא מיוצר לתקן ארופאי (איזה תקן יש בסין בכלל?)
מנסיון אישי עם המוצרים האלה...הם עובדים שונה לגמרה מהפנסים המקוריים שבאים בארה'ב, ולדעתי לטובה.
יש להם פיזור טוב יותר (לדעתי)

idanabuhav
02-10-10, 20:05
כול זה טוב ויפה,
אבל,
איך אפשר לדעת שהמוצרים האלה (כמובן מיוצרים בסין) מתאימים לתקן כל שהוא?
איך אנחנו יודעים שהפנס לא מיוצר לתקן ארופאי (איזה תקן יש בסין בכלל?)
מנסיון אישי עם המוצרים האלה...הם עובדים שונה לגמרה מהפנסים המקוריים שבאים בארה'ב, ולדעתי לטובה.
יש להם פיזור טוב יותר (לדעתי)

אני אבדוק עם מכון הטסטים שלי . יש שם מנהל נחמד שאני בטוח שיסייע לי לבדוק מול החברה שמייצרת לפורד ( מוטורקרפט ) אם כי שמתי עיניי על השחורים מ EBAY.

היה לך נסיון עם הסינים הרשעים הללו או שאלו סתם חשדות ? בכל זאת בשEBAY יש מדיניות החזרת מוצרים כל שהיא

patrol01
02-10-10, 20:34
על כל פנס שמיובא לארץ צריך להיות מוטבע על הפלסטיק השקוף E4 ואם הרישום הזה לא מופיע לא ישחררו אותו מהמכס.

tzagi
02-10-10, 20:46
תבין,
זה מוצר שיפורים סיני,
אין בינו כול קשר למוצר של פורד חוץ מהעובדה שהוא אמור להתאים לרכב הנ'ל פיזית.
אתה יכול לשאול, אבל, איך המנהל של המכון טסטים ידע על איזה פנס מדובר? כמו ששמת לב יש מספר יצרנים שונים

הנסיון שלי....הוא בארה'ב ואני יכול להגיד לך שפיזור האור הוא שונה מהפנסים המקוריים
האם זה מתאים לישראל? אין לי מושג או דרך לבדוק.

מדיניות החזרה באיביי היא במידה והמוצר פגום או הוא לא כמו התאור אפשר להחזיר (לשלוח חזרה למוכר) ולקבל כסף חזרה.
אתה תמיד יכול לשאול את המוכר באיזה תקינה הפנסים (ארה'ב או ארופה) אבל התשובה תהיה בהתאם למיקום שלך....אז לא היתי סומך על התשובה יותר מדי.

לדעתי הלא מלומדת....אם המחיר (כולל משלוח) מספיק אטרקטיבי....אולי שווה לנסות ולראות, מקרה הכי גרוע, זה יעלה לך דמי משלוח חזרה ללוס אנג'לס. (אז תהיה שפן נסיונות, מה קרה?)

tzagi
02-10-10, 21:05
על כל פנס שמיובא לארץ צריך להיות מוטבע על הפלסטיק השקוף E4 ואם הרישום הזה לא מופיע לא ישחררו אותו מהמכס.

לפי ההגיון הזה המכס לא ישחרר שום פנס שמגיע מארה'ב, וזה כולל את כול הפנסים שיש כרגע על כול רכב אמריקאי מודרני שנמצא בארץ.

-->