צפייה בגרסה מלאה : חידות על הבוקר
חידה 1
אדם הזמין מחזיר שמן קידמי לטויוטה שלו וקיבל אותו בקופסה ירוקה שעליה כתוב באותיות גדולות CR
מה זה CR ולמה מוכרים מחזירי שמן בשם הזה
חידה 2
בימי המזמן רכבים אנגליים (וגם יפנים) הגיעו עם קרבורטורים מוזרים שכתוב עליהם SU
מה זה SU ולמה שיוקו קרבורטורים בשם הזה
חידה 3
איך בדיוק 2 השאלות הראשונות קשורות ומה המחנה המשותף? (או: איזה צליל המחנה המשוטף עושה?)
כמובן, שהשאלות ליודעים וחיפוש בגוגל לא פייר, ואני אדע אם מישהו מרמה (זה קל)
בין הזוכים יוגרל דלי 5 גלון של נוזל ניקוי קרבורטורים משומש, (משלוח על חשבון הזוכה)
ניחוש פרוע........
קשור לחרמים כלכלים עוד מאז או משהו כזה?
יום טוב
אלעד
מדהים,
טוב, חפשו בגוגל....
לא בטוח, אבל נדמה ש CR הן ראשי התיבות של Chicago Rawhide, שהוא יצרן מחזירי השמן הגדול בארה"ב.
ה SU הוא ראשי התיבות של Skinners Union יצרן הקרבורטורים האגדי של המחצית הראשונה של המאה הקודמת. ה SU-carbs יוצרו עבור מרבית המכוניות האנגליות (יגואר, אוסטין, MG), וגם אפשר למצוא אותם בוולבו הישנים. הקרבורטור, שפותח ע"י סקינר, זכור לותיקים מבינינו ממכוניות הווקסהול והטריומף (עם בוכנה שיוצרת ואקום).
חן
השמות נכונים, אך לא עלית על הקשר בין החברות
רמז:
חפש ותבין את המשמעות של השמות (ואיך זה קשור למוצרים)
טוב, עכשיו סיבכת אותי.
בין פושטי-העורות האנגלים (skinners), לבין השוט משיקאגו (rawhide), ודאי יש קשר..
אבל איך הוא קשור למוצרים, ממש לא ברור לי..:rolleyes:
אין לי כוח לחפש..:(
BackDoorMan
12-10-10, 19:08
SU זה שם של המייסד , והוא להערכתי חסר משמעות נוספת, CR ראשי תיבות שמזכירים לי שיר מהסרט האחים בלוז, הביצוע שמבוסס על פתיח של סדרת טלויזיה משנות ה 60 .
איזה משמעות יש למכנס בקר ולשם של ממציא ?
או.קיי פושט עורות אתה אומר ???
KLAM
מתחמם, השאר טוחנים מים.
טוב, אז יריה אחרונה באפלה:
זכור לי במעומעם ששסתומים עתיקים, של יגואר למשל, היו עשויים מ rawhide, כלומר מעור גולמי..:confused:, זה נכון?
חן
טוב, אז יריה אחרונה באפלה:
זכור לי במעומעם ששסתומים עתיקים, של יגואר למשל, היו עשויים מ rawhide, כלומר מעור גולמי..:confused:, זה נכון?
חן
טוב, התכוונתי כמובן לאטמים..(גם של שמן..)
יופי,
אז מה הקשר לקרבורטורים?
אם תרשו לי להעיר, ממש בושה, במיוחד לבית מרקדו :-)
באמת ציפיתי ליותר.
BackDoorMan
12-10-10, 23:04
לא כולם גדלו על מסורת המערב הפרוע כמוך ,עישנו מלבורו או לאקי סטרייק כשהיו ילדים, רכבו על הרלי או וויליס
וזוכרים מישבן של איזו חיה נלקח חוט מתלה הפצ"ם המותח את הויקטוריאלה בבית סבא.
חלק גדול מאיתנו עוד לא יצא מגבולות חולון.
אז אל תפתח ציפיות.
כן אה?
או אולי אני גם אנגלי שיודע למה יש חותמת של איגוד מעבדי עור על קרבורטורים?
כן יש פה קשר להיסטורית יצור רכב, אומנם הסטוריה קדמונית, אבל בכול זאת, יש לה השפעה עלינו עד היום.
ואגב, בכלל גדלתי עם כף בורשט בפה.......אז נהההה :-)
SU ונעליים... זה ברור וידוע ומוכר. (סיפר לי פעם אנגלי אחד, דניס, שהוא המכונאי הטוב ביותר בחצי הכדור הזה, אני נשבע)
וגם ש CR פעם פעם עשו אוכפי עור... גם זה ידוע....
אבל מה הקשר?
מעניין...
אסף.
חר לא יצא ממכם....
אז ככה,
CR
החברה נוסדה לפני מאות שנים למסחר ועיבוד עורות,
למה בשיקאגו? כי שם היו כול בתי המטבחיים לבקר, לאלה שזוכרים את המערבונים...כול הטיולים האלה מהמערב עם העדרים הסתיימו בשיקאגו.
מה הקשר לחלקי רכב?
כשנוסדה תעשיית הרכב בדטרויט, לפני 1765 שנים, לא היה מוצרים סינטטיים (תאמינו?) וכמובן כול מה שהיום מיוצר מגומי או פלסטיק היה מיוצר (כמובן, היה ברירה אחרת?) מעור
וזה כולל אטמים, מחזירי שמן,"צמיגים", חגורות, חומרי בידוד ועוד ועוד
כמובן שהיום CR לא קיימים כבעבר, אבל שמם משמש למותג למחזירי שמן וכדומה.
SU
איגוד פושטי ומעבדי עור האנגלי
נוסד לפני מליון שנה להגן על תעשיית העור מתחרות
למעלה מ500 שנים שלטו בסחר ועיבוד העור ביד חזקה וזרוע נטויה
מה קשר לקרבורטורים? פשוט, הדיאפרגמות היו מעור ותעשייתם הצריכה את החותמת (כמו כול מוצר אחר שמכיל או עשוי מעור), כמובן שבקרבורטורים אין דיאפרגמות מעור כבר איזה 60 שנה, אבל השם נשאר.
נו אז מה הקשר?
2 גופים שהתחילו את הקריירה בעיבוד עורות, נכנסו לענף הרכב מתור מצרך, סימו את הקריירה בענף הרכב לפני המון שנים אבל השם המסחרי נשאר לעולם.
BackDoorMan
13-10-10, 07:13
CR קיימת (http://www.themanufacturer.com/us/profile/1370/Chicago_Rawhide)מ 1878.
לגבי SU : (http://www.sw-em.com/su_carbs.htm)
History. SU carbs were allegedly developed working with plumbers (air" andfuel"flow" through them, so that makes sense, sort of). It is well known that SU stands for Skinner's Union, my careful research has uncovered however, the less well known fact, that they were actually developed by British pork butchers, and that SU was actually shortened from SSU, standing for the Sausage Skinners Union. Below, an earlier development of the Sausage Skinners Union. The SSU, SG5, featuring "Spiral Venturi Design" (SVD). It was said to be the inspiration for the first SU side draft carburetter...ca. 1902...the family resemblance is apparent."
איציק - 4X6ZH
13-10-10, 08:04
;)
רק הבוקר נכנסתי לשרשור סתם .... אני לא עוקב אחרי חידות .
אני נותן לעצמי רק ציון 60 לא הכל ידעתי .
ממש בימים אלה במסגרת מוזיאון הטרקטורים התעסקתי עם ברז דלק 3 מצבים .
בטרקטור שמניעים על בנזין ועוברים לנפט .
הברז כל הזמן נזל
הדיאפרגמה היתה מעור
אבל הוחלפה לאחת מגומי והנזילה פסקה .
ובכלל קרבורטורים ממשפחת CD ( תת לחץ קבוע ) זאת משפחה מאד מעניינת
וחשובה באבולציה של מערכות דלק . ש ה SU הוא רק אחד אבל החשוב מכולם .
אבל זה כבר סיפור אחר
איציק
BackDoorMan
13-10-10, 08:13
SU ונעליים... זה ברור וידוע ומוכר. (סיפר לי פעם אנגלי אחד, דניס, שהוא המכונאי הטוב ביותר בחצי הכדור הזה, אני נשבע)
וגם ש CR פעם פעם עשו אוכפי עור... גם זה ידוע....
אבל מה הקשר?
מעניין...
אסף.
מי זה הדניס הזה?
;)
ממש בימים אלה במסגרת מוזיאון הטרקטורים
איציק
איזה יופי, 15 דקות מהבית שלי יש מוזיאון טרקטורים שלא ידעתי עליו.
רק בשביל זה היתה שווה החידה הזו (שהיתה מעניינת בפני עצמה)
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.