צפייה בגרסה מלאה : שחיקה מוזרה של צמיג שטח מלא.
חברים שלום,
ההילקס שלי נועל סט של צמיגי BF שטח מלא מהדגם החדש (בני חצי שנה כ 20,000 קמ).
בצמיג הקידמי ימני, ורק בו, יש תופעה של קוביות נמוכות,
התופעה משונה כי השחיקה היא לא על קוביות צמודות אלה אחת כן אחת לא, קוביה שחוקה, קוביה לא שחוקה.
והתופעה מופיעה בשורה השניה ,הפנימית, מבין הארבע.
מישהוא מכיר ראה שמע?
אמרו לי בולם, אך זה הוחלף עם בן זוגו כחודש לפני החלפת הצמיגים, נבדק לאחרונה ונמצא תקין.
בתודה מראש,
ערן.
הייתי יכל למצא השארות או סיבה אם כל השורה הייתה שחוקה, אבל קוביה כן וקוביה לא, נישמע כמו פאק בייצור.
התופעה שאתה מתאר אופיינית לבולמים גמורים או לרכב שבולם חזק מאד ממהירות גבוהה (כנראה זה לא המקרה בהילקס שלך...).
נסה להחליף בין בולם ימין ושמאל מלפנים ולהעביר את הצמיגים האחוריים( השחוקים בצורה אחידה) קדימה.
בדוק בעוד 10,000 ק"מ.
כמו כן,בדוק את כל נקודות החיבור במתלה הקדמי שאין חופשים
(מייסבי גלגל, מיסבי קינג פין, סרן לקפיץ, קפיץ לשלדה,בולם, מוט מייצב)
בברכה,טושי
איציק - 4X6ZH
24-10-10, 18:05
לדעתי
הצמיג זה הפריט האחרון שאתה צריך לחשוב עליו .
1 בולם
2 לחץ אויר
3 מיתלה כיוון \ עקום \ קפיצים \ תפוס \
4 מה שהוא אחר שמכניס את הסרן לתהודה .( רעידה ) .
אתה מסתכל על הצמיג בעמידה ומהצד ההפוך שלו .
כדי להבין את מידרך העבודה של הצמיג צריך להסתכל דרך משטח זכוכית ומלמטה .
ואז תגלה שיש חלקים בצמיג שמקבלים לחץ ( משקל ) שונה .
תכניס את הגלגל לרעידה ותבין מה מתרחש בנקודת המגע של הצמיג .
למה יש הדורים בדרך אפר ?:shock:
איציק
מניסיון אצלי בטרנו, הבעיה הייתה בולמים חלשים.
חד משמעי זה הבולם שגורם לשחיקה מהסוג הזה.
זה קורה בנסיעה בכביש מהיר שם הצמיג מתחיל לקפץ והבולם לא מצליח לרסן את זה.
להוסיף על טושי,
אחרי שתשלול את מה שלא דורש פרוק, תבדוק את הבושינג במתלה, תפרק ותבחן אותם- לא ממבט חיצוני.
זה נשמע כמו בולם- זה שהוא חדש שלא יטעה אותך, ראיתי בילשטיין 5150 בן חודש שנזל, אחרי שמעט השמן נוגב, לא יכולת להרגיש בדחיסה ידנית שיש בעיה, אני בטוח שהרכב כן הרגיש את הבעיה.
איציק,
הדורים=ל.א. גבוה, גלגל שמתחיל לקפץ בקפיצות קטנות ומתלה שנכנס לתדר עצמי מעבר לשיכוך+חזרות רבות על הנתיב, תוסיף הנעה 2X4 והמצב מחמיר כפליים.
הייתי יכל למצא השארות או סיבה אם כל השורה הייתה שחוקה, אבל קוביה כן וקוביה לא, נישמע כמו פאק בייצור.
זאת דוקא שחיקה טיפוסית של צמיגים עם פרופיל גס במתלה קדמי.
תשים לב שהקוביות לא אחידות, לא בשטח ולא בסדר על הסלוייה, הבדלים קטנים מאד אבל קיימים.
תסתכל ותראה שבכתפיים כמעט תמיד יהיה סדר מדורג של קוביה פנימית ואחריה קוביה בולטת.
כדי לבחון את תיאוריית הבולם, ולפני שאתה מחליף משהו, בקש ממישהו שייסע ברכב אחר לידך ויסתכל. לפעמים רואים את זה בעין בלתי ... אם הוא לא רואה תנודות זה לא אומר שאין, אבל אם הוא כן רואה אז יש לך את התשובה על מגש של אספלט ובלי לפרק כלום ...
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.