צפייה בגרסה מלאה : מנוע לא עגול.(ZJ)
אהלן.
אולי יש לאחד החברים סירטוט של סדר כבלי הצתה של ZJ V8 מהמפלג לפלגים?
יש לי הרגשה שהמנוע לא עובד עגול.
והיום היה לי באקפייר.
חנן
six 4 life
25-10-10, 20:06
ולמה נראה לך שפתאום סדר החוטים השתנה, שאתה מחפש את הבעיה בו?
זה כבר תקופה ארוכה שיש לי את ההרגשה הזו,בהתחלה חשדתי בגיר אבל אחד הדברים שלא בדקתי זה את סדר ההצתה.
מין תחושת בטן כזאת.
(עשיתי מנוע לפני תקופה ויש מצב שהמוסכניק בילבל בין 2 חוטים או יותר לא?)
ו.........לא עולה לבדוק אז למה לא? :?
חנן
six 4 life
25-10-10, 21:17
http://www.fixya.com/uploads/Images/6D42CD4.gif
http://www.fixya.com/uploads/Images/6D42CD4.gif
סחתיין עלייך אלפי תודות אני אעדכן אם יש שינוי
ניתן לימצוא את סדר ההצתה על סעפת היניקה.
טוב אז הסדר היה נכון אבל אחד החוטים היה דפוק אז החלפתי את כולם לחדשים.
בהתחלה היה נראה שהכל תקין אבל...כשאני מאמץ תג'יפ בקיק הוא מתחיל להשתנק בפולסים.
מה הלאה? אני משתגע. :confused:
(סליחה על ההודעה הכפולה לא ידעתי איך להעביר אותה לכאן)
חנן
חנן
אצלי היתה אותה תופעה שאתה מתאר עד
שרכשתי חוטי הצטה מקוריים והתופעה התפוגגה.
רוני תורג'מן
30-10-10, 13:42
חנן
היי חנן,
אצלי הייתה תופעה דומה: מידי פעם ולעיתים קרובות מידי בהאצה המנוע היה משתנק לו לשנייה או שתיים עד שאני מרפה מדוושת הדלק ומוציא בק-פייר ,מלווה בריח של דלק כאילו בעייה בהצתה בכוהל כאשר מתחמם, בסרק היה עובד בסדר.
כאשר התופעה הייתה מופיעה : הייתי עומד בצד מכבה מנוע ומתניע,הכל מסתדר לעוד 5-7 דקות והתופעה הייתה חוזרת,עד כדי שלא יכולתי לנסוע מעל 1200סל"ד .(מעיד על בעיית חשמל..)
תופעה שבתחושה ראשונה מפילה את כל האשמה הפלילית על הכוהל : המנוע מקבל דלק-מריחים אותו חזק,בק-פייר באגזוז שאומר שמגיע דלק אך אין ניצוץ והוא ניצת מחום האגזוז,ובנוסף מה שהיה מעיד על בעיה חשמלית: לאחר כיבוי והדלקה של הרכב התקלה מסתדרת לעוד כמה דקות של שקט..
לאחר בדיקות והתייעצויות ובניגוד לתחושת בטן הראשונית שלי (הכוהל..) הלכתי על הכיוון של בעיית אי אספקת דלק סדירה .החלטתי להחליף את מסנן ווסת דלק אשר יושב על מכסה משאבת הדלק במיכל.
ניתן להשיג אותו רק בחברה, ועלה לי כ-693 ש"ח כולל מע"מ.
...:D:):p ובכן הפלא ופלא : נפתרה הבעייה לחלוטין !! אפשר להאיץ ולנסוע כרגיל ללא כל בעיה.
אני לא יודע אם זו הבעייה שיש לך אך אני מקווה שנתנתי לך כיוון מסויים אם לא תסתדר עם חוטי ההצתה, ובמיוחד אם אתה יודע שמזמן אם בכלל לא הוחלף המסנן הזה אז אולי בכל מקרה כדאי להחליפו,
(ובאותה הזדמנות תפתח פתח ברצפה לגישה מהירה בעתיד כמו בסופה,ותבדוק את ההברגה של מכסה המשאבה לפעמים הוא לא סגור עד הסוף וגורם לריח דלק מעצבן,)
רוני
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=48718
אני ממליץ מספר בדיקות.
אתה יכול ללכת על תחושת בטן ולבדוק לחץ דלק, חבר שעון לחץ דלק לחנוכיה של המזרקים ותיראה מה קורה בסרק ומה קורה ללחץ בזמן שמרימים טורים.
לבדוק את הצבע של הניצוץ ישירות מהכויל, כך פלג חבר אותו לכבל מהכויל תן לו מינוס בהברגה של הפלג, תבקש ממשהו שיתן סטרטר ותיראה את העוצמה והצבע של הניצוץ.
ניתן להוציא את הפלגים ולראות את מצבם,לפי המצב שלהם ניתן לאבחן את אופן העבודה של כל צילינדר וצילינדר.
אפשר בזמן עבודה של המנוע להוציא כל פעם כבל מפלג אחר ולראות איך הוא משפיע על העבודה.
אם יש הבדל בהשפעה בין צילינדר לצילינדר ועד כה כל הבדיקות היו תקינות.
מומלץ לבצע בדיקת קומפרסיה, ואפילו מספר פעמים לכל צילינדר, לפעמים יש שסתום עקום שבבדיקה ראשונית נראה שקומפרסיה תקינה ואז בבדיקה שניה או שלישית מסתבר שיש בעיה.
אם יש חשד לבעיה, לבצע בדיקת נפילת לחץ בעיקר באותו צילינדר שחשדנו בו.
יש לבדוק במכשיר 4 גזים את התערובת בטורים סרק ולעלות בטורים לבדיקה בטורים גבוהים יותר. בעיקר שהוא משתנק צריך לדעת מה מצב התערובת.
בהצלחה.
יניב.
רוני ויניב תודה על התשובות המושקעות
עשיתי בדיקה ל-4 גזים ולא יצאה תקינה הלכתי והחלפתי ממיר קטליטי וחזרתי לבדיקה התוצאות יצאו כמו של רכב חדש. :D (עלה רק 1000 ש"ח מי שמעוניין אני יפנה אותו)
גם אני חשדתי בבעיה של מערכת הדלק.(אין במחשב קוד תקלה על בעיה כזו?)
איך אני ידע בוודאות שהבעיה מהמשאבה ושלא הזמנתי/קניתי חלק פירקתי הכל החלפתי לחדש ו...............?
תודה
עפ"י הידוע לי , מחשב ניהול המנוע אמור לדווח קוד תקלה על בעיה כזאת באם קיימת , לפחות
בפיקוד על המזרקים .האם חיברת את מחשב ניהול המנוע/שלפת קודי תקלות ?
איך אני ידע בוודאות שהבעיה מהמשאבה ושלא הזמנתי/קניתי חלק פירקתי הכל החלפתי לחדש ו...............?
תודה
שים לב למה שיניב כתב לך קודם לכן ...
אני ממליץ מספר בדיקות.
אתה יכול ללכת על תחושת בטן ולבדוק לחץ דלק, חבר שעון לחץ דלק לחנוכיה של המזרקים ותיראה מה קורה בסרק ומה קורה ללחץ בזמן שמרימים טורים.
.
שחר.
רוני תורג'מן
31-10-10, 12:46
עשיתי בדיקה ל-4 גזים ולא יצאה תקינה הלכתי והחלפתי ממיר קטליטי וחזרתי לבדיקה התוצאות יצאו כמו של רכב חדש. :D (עלה רק 1000 ש"ח מי שמעוניין אני יפנה אותו)
תודה
מנסיון שלי בנסיונות לאיתור התקלה : אין קוד תקלה לבעייה במסנן ווסת הדלק שעל מכסה המשאבה.
שאלה : כאשר התופעה מופיעה ,ניסית לעצור בצד,לכבות ולהדליק שוב ,להתחיל לנסוע בהאצה ולבדוק אם יש הפוגה של כמה דקות בתקלה????
אם יש הפוגה: זהו מצב בדיוק כמו שהיה לי , תחליף את מסנן ווסת הדלק !!!
לדעתי האישית: אם אף פעם לא הוחלף כדאי בכל מקרה להחליפו לזרימה טובה יותר של הדלק.
לגבי תקלות כאלה אין קוד תקלה במחשב. המחשב יודע לדווח על תקלה שהוא יודע למדוד, במיקרה של לחץ דלק אין חיישן ללחץ דלק, לאומת זאת יש חיישן לתערובת שניקרה חיישן חמצן, המחשב בודק את התערובת ומדווח על תקלה ע"פ ההגדרות שהייצרן הכניס למחשב. הודעה כזאת לדוגמה יכולה להתפרש ל2 אופציות או שהחיישן לא תקין או שהחיישן תקין ומדווח אמת ומשהוא אחר לא תקין במערכת ואז יש להתייחס לקריאות של החיישן ולבדוק את כל הקשור בתערובת.
ממיר סתום יכול לגרום לרכב להשתנק, השאלה מה היו התוצאות של בדיקת 4 גזים. בסה"כ ממיר לא משנה את התמונה של 4 גזים בהרבה, התוצאות ללא הממיר צריכות להיות דומות לאלה עם הממיר, אם הממיר יצטרך לשנות את הנתונים בהרבה, הוא יעבוד קשה מאוד ויסתם מהר מאד. בכל מקרה אני ממליץ לבדוק לחץ דלק על מנת לדעת בוודאות שהנתון נכון ולא במיקרה נפתרה הבעיה והיא תחזור עוד מאט.
יניב.
יניב ורוני שימו לב , התייחסתי לתגובתי הקודמת כאן בהדגשה.
כלומר,בהוצאת קודי תקלה ,אם ישנה בעיה הקשורה למזרקים היא תדווח ,כמו גם תקלה בחיישן
חמצן ,טמפ',קרנק וכו'...
לכן,לטעמי מבחינה דיאגנוסטית , נכון וצריך להתחיל לשלול/לאמת , קודם כל ע"י הוצאת קודי
תקלה , לפחות במקרה כמו זה . ברגע שניהול המנוע תקין , ממשיכים לבדיקות הטריוויאליות.
מנסיון שלי בנסיונות לאיתור התקלה : אין קוד תקלה לבעייה במסנן ווסת הדלק שעל מכסה המשאבה.
צודק לחלוטין - וברור , כי אין ביקורת/חיישן שידווח.(בדיוק כפי שיניב ציין)
עפ"י הידוע לי , מחשב ניהול המנוע אמור לדווח קוד תקלה על בעיה כזאת באם קיימת , לפחות בפיקוד על המזרקים .
האם חיברת את מחשב ניהול המנוע/שלפת קודי תקלות ?
שחר.
תודה
חנן , לא ברור מתשובתך (הדגשתי) אם הסתדר או לא ...
שחר.
חנן , לא ברור מתשובתך (הדגשתי) אם הסתדר או לא ...
שחר.
כמובן שהכוונה לזה שלא הסתדר.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.