התחברות

צפייה בגרסה מלאה : קיבלתי PDA וותיק מהעבודה, מהיכן מתחילים?

סולי
29-10-10, 17:41
שלום לכולם,
לאחרונה קיבלתי Mio Digiwalker P550, למיטב הבנתי אני יכול לנווט איתו גם בכביש וגם בשטח.
אך אינני יודע מהיכן להתחיל, אני אינני טכנופוב, להיפך.
אך כל עולם המחשבי כף יד והתוכנות קצת חדש לי..

הייתי מעוניין לדעת אם יש צורך בעידכוני קושחה, התקנת מערכת הפעלה עדכנית וכמובן תוכנות ניווט מומלצות, לשטח ולכביש.

אשמח לעזרה,
שבת שלום ותודה,
אורי.

בוזי
29-10-10, 20:24
איזו מערכת הפעלה קיימת עליו? מה גודל המסך? האם יש סלולר? בלוטות'? WIFI?
תן תשובות ובהתאם נתקדם עם ההמלצות.

asafk
29-10-10, 22:12
מכשיר חביב מאוד. בזמנו היה נחשב מוצלח.
תבוא ל"פגישת ייעוץ", את הניווט כבישים אני אראה לך איך להתקין.

אסף.

דידין
29-10-10, 23:03
אז להבנה כללית (את הטכניקה תתרגל עםק קרובים לך.)

במכשיר הנ"ל אפשר לחבר 2 תוכנות האחת לניווט עפ"י כבישים ורחובות (הפופולרית ביותר i go)
והשניה לניווט בשטח (ישנם כמה וכמה תוכנות עד כמה שהבנתי הפופולרית ביותר כיום היא של עמוד ענן).

2 התוכנות נמצאות על גבי כרטיסי רשת sd ואת שניהן יש לרכוש בכסף.
בתוכנת הכבישים (בדר"כ) הניווט מתבצע מהנקודה בה אתה נמצא , אל יעד שאותו היגדרת (ישוב,רחוב , מספר בית)

בתוכנת השטח אתה מסמן מסלול ע"ג המפה* ובשטח אתה רואה את מיקומך ביחס למסלול המסומן. ואז כשאתה מתחיל לנסוע , מה שאתה צריך ,זה, לדאוג שכל הזמן סימון מקומך (לפי ההתקדמות) יהיה על הציר המסומן עד הגיעך לנקודת היעד.

* בדרך כלל מסמנים את המסלול ע"ג מפה הנמצאת במחשב הביתי/נייד ואז מעבירים אותו לאותה מפה שנמצאת pda ( הגיעה לשם מכרטיס ה sd)

ב ה צ ל ח ה

סולי
04-11-10, 12:26
אהלן,
תודה לכם על התגובות..

כרגע על המכשיר מותקנת מערכת הפעלה windows mobile 5.
לפני שאני מתחיל להעמיס על המכשיר את השטויות שלי, אני רוצה להתחיל מדף חלק.
כלומר להתקין מערכת הפעלה עדכנית יותר כמו. 7 או 6.5.
מישהו יודע אם זה אפשרי בכלל?

אני מניח של igo8 יש גם דרישות מינימום למערכת הפעלה השנה-שנתיים האחרונות.. וכנ"ל גם לעמוד ענן.

בתודה מראש לעוזרים,
אורי..

erezgur
04-11-10, 18:07
זה לא בדיוק כמו במחשב הביתי - לא צריך למהר לעדכן את מערכת ההפעלה ואולי תופתע לשמוע שכנראה זה לא אפשרי (לא בטוח לגבי הדגם הספציפי הזה, אבל לרבים מאחיו בני דורו זה בלתי אפשרי). לא תוכל גם לקנות מערכת הפעלה אחרת, בד"כ זה מגיע עם המכשיר ורק במקרים מסויימים היצרן מציע אפשרות שדרוג הקושחה שבה נמצאת מערכת ההפעלה (וגם אז בד"כ רק לגרסא אחת קדימה ובכל מקרה כנראה תיתקל בבעיות עם העברית שהינה תוסף שיש לרכוש בתשלום נפרד). בקיצור - אל תנסה להיכנס להרפתקאת שדרוג מערכת ההפעלה.

לגבי IGO ועמוד ענן - יעבדו ללא בעייה על מערכת הפעלה זו.

בהצלחה,
ארז גור

-->