צפייה בגרסה מלאה : מחפש עזרה במציאת חלקי חילוף לויטרה (כותרת נערכה)
האם תוכלו להפנות אותי למקום בו ניתן לקנות חלקי חילוף חילופיים לויטרה (שנת 93).
אני מחפש חלקים חילופיים (לא סיניים) האם יש דבר כזה?
האם מישהו יכול לשתף לינק לספר קטלוגי עם מספרים קטלוגיים און ליין של הרכב הזה ?
תודה
יש שרשור מקטים בפורום סוזוקי - תבדוק שם...
בכל מקרה תגיד מה אתה צריך נפנה אותך למי שיכול לעזור... אני קונה חלפים בכמה מקומות - כל אחד מהם זול במשהו אחר..
יש שרשור מקטים בפורום סוזוקי - תבדוק שם...
ראיתי את השרשור אבל כמעט הרוב שם זה חלקים לסמוראי, לא ראיתי שם משהו לויטרה.
בכל מקרה תגיד מה אתה צריך נפנה אותך למי שיכול לעזור... אני קונה חלפים בכמה מקומות - כל אחד מהם זול במשהו אחר..
קשה לתאר מה בדיוק אני מחפש, אני חדש בתחום הרכב ולא מכיר את החלקים בשמם,
לכן גם שאלתי על ספר קטלוגי און ליין עם מקטים, אם יש דבר כזה.
כך אוכל לציין איזה חלק בדיוק אני מחפש.
תן לנו תמונות ומשם נסביר לך. או שזה רעיון לא כ"כ טוב?
רעיון מצוין. רק חשוב לראות מה השנתון-שלא יהיו פאשלות
האם תוכלו להפנות אותי למקום בו ניתן לקנות חלקי חילוף חילופיים לויטרה (שנת 93).
רשום. לא?
נתחיל מזה שמדובר בויטרה קצרה ידנית שנת 93.
1. אני צריך גומיה לציריה ימנית. יש שם שתיים אחת קרובה לגלגל והשניה קרובה יותר למנוע.
אז אני מחפש את זאת שקרובה למנוע.
2. על מוט ההגה (בתוך תא המנוע) יש שתי גומיות (מכסות מפרקים לדעתי), אחת באמצע המוט בערך והשניה באזור בו המוט נכנס למקום כלשהו שאינני יודע מה שמו אבל זה נמצא מתחת למיכל שמן הגה. את שתי אלה גם כן
אני חייב להחליף.
3. אולי גם אצטרך בעתיד הלא רחוק להחליף ציריה, אז אשמח לדעת היכן מומלץ לקנות.
האם ניתן להחליף את הגומיות ואת הציריה בתנאים ביתיים או שחייבים כלים יעודיים
שיש רק במוסך?
כל עצה קשורה לנושא זה תתקבל בברכה.
תודה
דני - אני מקווה לא טעיתי בשם?
אם אני מבין אותך נכון אתה מדבר על הגומיות פעמון שיושבות על המפרקים בצירייה? מחיר לגומיה כזו הוא בערך 20 ש"ח
החלפה של גומיה כזאת לוקחת 10 דקות עבודה... יש מכשיר שמקל על העבודה במוסכים , ואצל הבחור שממנו אני קונה חלפים.
לגבי הגומיות של הקופלונגים במוט הגה - כנ"ל לא משהו שאתה לא יכול לעשות בבית. מחיר לגומיה כזו בערך 30 ש"ח - קצת שחיטה אבל לא נורא
רק תגיד מאיזה אזור אתה ונוכל לעזור לך בחנות חלפים מדוייקת, ואולי אפילו לבוא לשים יד...
דרך אגב - חלפים בסגנון של גומיות וכדומה לא ממליץ לקנות במכשירי תנועה - לגבי ציריה איזה מהן אתה צריך להחליף? ימין או שמאל? ולמה הגעת למסקנה שצריך להחליף?
רק תגיד מאיזה אזור אתה ונוכל לעזור לך בחנות חלפים מדוייקת, ואולי אפילו לבוא לשים יד...
אני מאזור תל אביב
לגבי ציריה איזה מהן אתה צריך להחליף? ימין או שמאל? ולמה הגעת למסקנה שצריך להחליף?
נתחיל מזה שעדיין לא הגעתי לשום מסקנה, זה רק כיוון למחשבה.
חוש טכני יש אבל זה לא מספיק, אני חסר נסיון בעולם ה-4 גלגלים לכן לא אוכל לקבוע
באופן חד משמעי שהלכה ציריה (כי אני מתבסס על תחושות ולא על ידע מקצועי).
דברים ששמתי לב אליהם ואותם ארצה לבדוק עם בעל מקצוע או מישהו שמבין:
- בירידה ונסיעה בשביל מכל סוג שהוא, אני שומע רעשים שמגיעים מכיוון גלגל קדמי ימני, רעשים
שדומים לצלצול פעמון (בכביש אספלט אין רעשים כלל).
- בנוסף כאשר הרכב עומד, הגה מסובב עד הסוף ימינה ואני מתחיל בנסיעה בהילוך
ראשון (יציאה מחניה לדוגמא), ברגע הראשון של התזוזה נשמע רעש מתכתי של מכה מאותו איזור,
גלגל קדמי ימני.
יש רעיון מה זה יכול להיות?
אני לא רוצה לקפוץ סתם ולהציע כל מיני רעיונות - בדוק חופשים והזעות שמן באזור הבולם והנאבה עצמה... אבל שוב - צריך לראות ולשמוע לפני שאפשר לתת כיוון...
לגבי חלפים - אזור תל אביב ממה שאני מכיר הוא קצת יקר בחלפים - אם יש מי שמכיר ויודע על מקום טוב שימליץ - אני דרומי... אבל אם כבר באזור המרכז אז אזור זה אזור טוב לחלפים
לגבי הניסיון שלך עם 4 גלגלים - יש לך אחלה אוטו להתחיל ללמוד איתו, ואם אתה עם 8 שסתומים אז בכלל אין לך מה לדאוג. הרכב הוא סוג של לגו למתקדמים.. המלצה שלי- תתארגן על ספר רכב ואתה מסודר... אם אתה רוצה מישהו שישים עין מקצועית ויתן חוות דעת רצינית - סע למושב גנות, לרמי -RAMURAI מקצוען ובחור זהב שייתן לך חוות דעת מקצועית - והכי חשוב אמינה
עדכן מה מתקדם עם השיפוצים, ואם אתה צריך הכוונה או הסברים צור קשר - מקסימום נארגן לך סיוע טלפוני
לכן גם שאלתי על ספר קטלוגי און ליין עם מקטים, אם יש דבר כזה. כך אוכל לציין איזה חלק בדיוק אני מחפש.
חיפוש פשוט היה מעלה לך את: סוזוקי - קטלוג חלקים (תוכנה) (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=46081)
לגבי ציריה איזה מהן אתה צריך להחליף? ימין או שמאל? ולמה הגעת למסקנה שצריך להחליף?
אז ככה, הרעש אותו תיארתי למעלה, נשמע מכיוון הגלגלים הקדמיים ברגע שאני עולה על חריץ בכביש, בור או
סתם כביש משובש.
הרעש הוא מאין רעש צלצול "פעמונים" .
בכביש אספלט ישר וחלק הרעש לא קיים.
היום פשוט אחזתי עם היד בציריות הקדמיות (גם ימנית וגם השמאלית) ומשכתי/דחפתי אותן
קדימה/אחורה למטה/למעלה והרעש שאני תמיד שומע בנסיעה נשמע בעת נדנוד הציריות.
הזעות שמן באזור הבולם והנאבה לא ראיתי.
על מה הרעש הזה יכול להצביע?
אם אתה לא משולב ב- 4X4 (בידית או בלוקרים) אז זה לא הציריות ...
נדב - אם אני זוכר נכון לך יש לוקרים אוטומטיים - אני לא ממש יודע איך לעזור לבחור עם כאלה - אם אני זוכר נכון הם משתלבים רק בשילוב הטרנספר? או שיש סיכוי שתנועה מכיוום הגלגל יכולה לשלב אותםמהכייון ההפוך? ולהניע את הציריות\דיפרנציאל.
לגבי צילצולים... יכול להיות מהרבה סיבות - בושינגים קרועים בזרועות מתלה קדמי שיוצרות חיכוך בין הזרוע לגוף בנקודת החיבור. מוט מייצב משוחרר\בושינגים שלו קרועים - אותו הסיפור
יכול להיות גם חופש במיסב אופן או אפילו בולם גמור שמאפשר לגלגל "לקפוץ" בזמן נסיעה משובשת ויוצר את הרעש הזה...
בדוק הזעות וחופשים בגלגל, בלוקר עצמו - אם הוא מחובר כמו שצריך או שהוא לא מחוזק. הזעות בבולם, ומצב הבושינגים בכל האזור.
די קשה לעזור לך לזהות את הבעיה בלי לראות אותה... אם יש לך חבר שמבין בתחום\מוסך שאתה סומך עליו כדאי שיראה ויתן עצה
בהצלחה
אם אתה לא משולב ב- 4X4 (בידית או בלוקרים) אז זה לא הציריות ...
זה קורה גם ב 4X4 משולב וגם כשהוא מנותק, כשהלוקרים נעולים וגם כשהם פתוחים.
אגב, הלוקרים ידניים.
זה קורה גם ב 4X4 משולב וגם כשהוא מנותק, כשהלוקרים נעולים וגם כשהם פתוחים.
אגב, הלוקרים ידניים.
אז זה לא ציריות. כשאתה מנותק גם בלוקרים וגם בידית של הטראנספר, כל ההנעה הקדמית סתם מונחת לה בלי להסתובב כלל.
התיאור של התקלה קצת מטריד אותי, לא הייתי ממתין עם זה לניתוח של אנשי הפורום אלא לוקח את האוטו למוסך בהקדם - זה עשוי להיות בטיחותי - מיסב גלגל, משהו שנכנס לנאבה, ברקסים, משהו משוחרר במתלה הקדמי/היגוי - קשה לנתח מעבר לאינטרנט, אבל אל תזניח את זה.
אגב: בדיקה ביתית קלה: הרם עם ג'ק סטנדרטי את גלגל ימין מהמשולש, סובב את ההגה לצד שבו אתה שומע בד"כ את הרעש וסובב את הגלגל הקדמי - אם הרעש יופיע תוכל לנסות לעקוב משם ... בכל מקרה, אל תזניח את זה.
נדב.
נדב - אם אני זוכר נכון לך יש לוקרים אוטומטיים - אני לא ממש יודע איך לעזור לבחור עם כאלה - אם אני זוכר נכון הם משתלבים רק בשילוב הטרנספר? או שיש סיכוי שתנועה מכיוום הגלגל יכולה לשלב אותםמהכייון ההפוך? ולהניע את הציריות\דיפרנציאל.
אם הלוקרים תקינים הם לא אמורים להשתלב מתנועה של הגלגל אלא רק מהנעה של הצירייה. לוקר תקול יכול להשתלב גם מעצמו, אבל הסימפטומים שונים (ומפחידים, קרה לי פעם, נשמע כאילו משהו הולך להתפרק בגלגל הקדמי. אגב, זה קרה משום שהלוקר השתחרר ממקומו ולא באשמת הלוקר עצמו)
כמה עדכונים...ושאלות.
נכנסתי למוסך לטובת בדיקת בלמים לפני טסט,
מערכת הבלמים תקינה אבל על הדרך המוסכניק איתר כמה בעיות:
- חופש במיסבי גלגלים קדמיים וחופש קטן בהיגוי - חיזוק מיסבי שני הגלגלים פתר את בעיית
החופשים.
דברים שצריך עוד לסדר
- הבוקסות של שני המשולשים גמורות והמשולשים נוגעים בשילדה.
- בנוסף (במוסך אחר) נאמר לי שיש להחליף מחזיר שמן טיימינג (נזילת שמן), רצועה ומותחן טיימינג.
איפה כדאי לקנות חלקים אלה?
האם כדאי להחליף את המשולשים עצמם או להסתפק בהחלפת בוקסות בלבד?
באילו חלפים עדיף להשקיע ולרכוש מקוריים ובאילו ניתן להסתפק בתחליפים?
- חופש במיסבי גלגלים קדמיים וחופש קטן בהיגוי - חיזוק מיסבי שני הגלגלים פתר את בעיית החופשים.
נדב: קח בחשבון שהחופש יחזור. מרגע שמתחילים לחזק זה כל פעם חוזר עד שאי אפשר לחזק יותר. בכל מקרה גם החלפה היא לא מאוד יקרה ...
דברים שצריך עוד לסדר
- הבוקסות של שני המשולשים גמורות והמשולשים נוגעים בשילדה.
נדב: כמובן להחליף לחדש, לא יודע אם יש תחליפי אבל לא הייתי משחק עם זה ...
- בנוסף (במוסך אחר) נאמר לי שיש להחליף מחזיר שמן טיימינג (נזילת שמן), רצועה ומותחן טיימינג.
נדב: יקר, בקש עוד חוות דעת בעניין הזה. (כשעושים את זה בד"כ גם מחליפים משאבת מים)
איפה כדאי לקנות חלקים אלה?
האם כדאי להחליף את המשולשים עצמם או להסתפק בהחלפת בוקסות בלבד?
נדב: אם לא נגרם נזק נראה לעיין למשולשים, לא הייתי מחליף. אמורים להיות לי כאלו משומשים, לאמנון כנראה יהיו גם.
באילו חלפים עדיף להשקיע ולרכוש מקוריים ובאילו ניתן להסתפק בתחליפים?
מתוך הרשימה הזו, רק אם נגרם נזק למשולשים הייתי שוקל משומשים (פשוט כי חדשים כנראה יהיו יקרים מאוד ...), כל היתר חדש, מיסבים/מחז"ש יכולים להיות תחליפיים, אבל להקפיד שיהיו מאיכות טובה, משאבת מים לבקש תחליפית יפנית ולא סינית - יש כאלו)
בהצלחה,
נדב.
מתוך הרשימה הזו, רק אם נגרם נזק למשולשים הייתי שוקל משומשים (פשוט כי חדשים כנראה יהיו יקרים מאוד ...), כל היתר חדש, מיסבים/מחז"ש יכולים להיות תחליפיים, אבל להקפיד שיהיו מאיכות טובה, משאבת מים לבקש תחליפית יפנית ולא סינית - יש כאלו)
בהצלחה,
נדב.
עומדות בפניי כמה אפשרויות:
1. ללכת למוסך ושהם יעשו הכל ויתקינו חלפים שאין לי מושג מאיפה הם לקחו אותם.
2. ללכת לרחוב המסגר בת"א לבחור חנות חלפים בצורה אקראית ועיוורת לחלוטין (כי אין לי מושג מה טוב ומה לא), לקנות שם חלפים של מותגים שאני לא מכיר ולא יודע את רמת אמינותם.
3. שאתם, חברי הפורום, בעלי הנסיון בתחום, תמליצו על מותגים וחנויות חלפים עליהן ניתן לסמוך.
(האפשרות האחרונה היא המועדפת).
eli8ball כתב בתחילת השרשור
...בכל מקרה תגיד מה אתה צריך נפנה אותך למי שיכול לעזור... אני קונה חלפים בכמה מקומות - כל אחד מהם זול במשהו אחר..
כמעט בכל פעם שאני כותב בשרשור אני מנסה להבין בין היתר איפה הכי כדאי לקנות חלפים אבל עדיין לא קיבלתי תשובה לשאלה "איפה" ו"איזה מותג" מומלץ ביותר.
מה שאני מבקש זו הכוונה למותגים אמינים ולא יקרים וחנויות בהן אוכל למצוא את מה שאני צריך.
אני מאזור המרכז.
אני יכול לענות לגבי עצמי:
חלפים חדשים (מקוריים או תחליפיים) אני משאיר למוסך לקנות. אני סומך על המוסך שלי, מקבל ממנו מחירים טובים, ואני גם חושב שמגיע לו להרוויח ביושר גם על השירות של למצוא לי את החלפים. עבורי לפחות, זה יותר זול מאשר לבזבז זמן בחנויות חלפים.
חלפים משומשים אפשר למצוא אצל אמנון, פה בפורום, ואצל מספר מוסכים שמתמחים בויטארות.
אולי חברים אחרים מכירים ויכולים להמליץ על מקורות אחרים, אני פשוט לא מכיר ולכן לא ציינתי ...
(ואני לא סובל מעודף כסף, המוסך נמצא בטירה ...)
נדב.
מה שאני מבקש זו הכוונה למותגים אמינים ולא יקרים וחנויות בהן אוכל למצוא את מה שאני צריך.
אני מאזור המרכז.
רכב זה מכלול של חלקים: מיסבים, פילטרים, רצועות, מחזירי שמן, בולמים, קפיצים, בושינגים, צלבים... הבנת את התמונה.
אין מותג "כללי" אחיד לכל חלקי החילוף, וגם לא ידוע לי על חנות ספציפית לגבי משפ' סוזוקי.
לכל חלק יכולה להיות אופציה לחלופי אמין שיכול להיות זול יותר מהמקור, ולפעמים אין ברירה אלא ללכת למקור.
לעיתים חלק מקורי הוא האופציה הכי טובה מבחינת עלות/תועלת/אמינות/איכות (כמו פילטר שמן).
לכן אתה צריך לציין אילו חלקים אתה מחפש בכדי שאפשר יהיה לכוון אותך, או שתערוך חיפוש בפורום (סביר מאוד שמישהו ניסה לברר על כך בעבר).
אם לא מדובר בעבודה עצמית, אז האופציה של נדב לתת למוסך אמין לקנות את החלקים ולעשות את העבודה הכי עדיפה בעיני.
הבעיה היא רק למצוא מוסך אמין.
בכל מקרה אני רואה שאתה נודד בין כמה מוסכים. כדאי שתמצא מוסך קבוע שאמין בעיניך.
מומלץ להתחיל מהשרשור של בעלי מקצוע מומלצים (נעוץ בתחילת הפורום).
תתחיל משם בכדי לקבל חוות דעת (ואולי גם ימליצו על הדרך אילו חלפים לקנות).
חלפים לטיפולים שוטפים (רצועות, פילטר אויר וכד'. פילטר שמן דווקא אני רוכש מקורי מהחברה) אני בד"כ קונה ב"צנטרל" ביצחק שדה פינת שונצינו.
ואם אתה כבר באזור אז המחסן של מכשירי תנועה (חלקים מקוריים מהחברה) נמצא לא רחוק ברח' המלאכה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.