צפייה בגרסה מלאה : שפצורים לג'ימני מארה"ב
אני נוסע לארה"ב לחודש ואני רוצה לפנק קצת את הדרדס שנשאר בית מה כדאי להביא ואיפה כדאי לקנות.
בגדול מעניין אותי בעיקר שיפורים לשטח ופחות כל מיני דברים מצועצעים כמו נאון כחול....
חשבתי להביא נעילה אחורית של לוקרייט, האם זו נעילה מומלצת? והאם יש אפשרות לנעילה קדמית דומה?
אם נאון כחול לא מעניין אותך אז אתה לא יודע על מה אתה מדבר;)
ועכשיו ברצינות - לוקרייט היא נעילה מצויינת - והנה בא אבל... היא נעילה אוטומאטית - על כל המשתמע מכך, שחיקת צמיגים מוגברת, התנהגות כביש ושטח שונה, התנהלות ביומיום עם הרכב ומי נוהג בו... אם לקחת את כל אלה בחשבון, והגעת למסקנה שהיא מתאימה לך - לך על זה... כקדמית אני לא ממליץ , בעיקר בשל ההגבלה שהיא גורמת - קשיים בהיגוי- חוסר יכולת לעבור מהירות מאוד נמוכה בשטח- וסיכון לא קטן לטעמי של התהפכות\שבירת מכלולים...
לגימיני יש שם פחות שוק - כי הוא לא תפס כמו הסמוראי\ויטרה... אבל עדיין יש שם מספיק פינוקים - מי אמר מקסטרק\CB או מידלנדים ניידים?
חוץ מזה... תהנה לך שם ותתפנק על כל מה שאתה יכול, לא סתם קוראים לה ארץ האפשרויות
GodsFather
11-11-10, 04:17
עניין הנעילה נטחן עד דק - כן אוטומטית, טוב או לא טוב וכד'. תוצאות חיפוש בעניין נעילה תמצא כאן (http://www.jeepolog.com/forums/search.php?searchid=1863005)
אכן, בגלל שהג'ימני לא הגיע לשם, יש פחות היצע ישיר. אבל ( ! ) בגלל שבחלקו הוא מקביל לסמוראי, אפשר לקנות חלקים מסויימים (כמו נעילה והפחתה לטרנספר במודלים מסויימים) ולהרכיבם.
שיפור יכול להיות גם אלקטרוני, כמו שאמרו לפניי - מכשירי קשר (שמותאמים לתדרים בישראל). GPS ומחשבי ניווט, פנסי ערפל ועוד.
ציוד מחנאות ופק"לי קפה זו גם אפשרות.
לא חסר מה להביא, צריך רק לעשות שיעורי בית קודם, כדי לא לבזבז את הזמן ולהתרוצץ לחינם. גם אם יש לך חודש שלם בארץ החלומות.
אני מחפש אתרים אמריקאים שמוכרים חלקים לג'ימני עד עכשיו כל מה שמצאתי היה רק לסמוראי או לויטרה. האם יש אתרים מומלצים שמישהו מכיר?
חשבתי להביא בנוסף לנעילה קיט הגבהה ובולם הגה, ואולי שינוי יחסי העברה בטרנספר. האם יש המלצות למוצרים אלו?
חזרתי משם לפני שבועיים ויש לא מעט דברים שלא היה לי מקום להביא, לא חיפשתי נעילות כי אין לי כוונה להתקין אחת אוטומטית, אני הלכתי יותר לכיוון פינוק עצמי בטיולים.
תיק נקשר לגג - יש ברשת SEARS מנשא גג איכותי גמיש של TUTLE ב 90$, אני מצאתי משהו סיני שיותר מתאים לדרישות שלי דווקא ב WALLMART תיק לא גדול ב 25$.
דבר שלא היה לי מקום לסחוב, אוהל מקלחת 2 חדרים לשטח+מקלחת עם מיכל 20 ליטר וטוש עם משאבה חשמלית של NORTH WEST, שניהם ב 100$
אם חשקה נפשך באוהל של NORTHWEST, ב KMART ראיתי כאלה בפחות מ 50$
בסניפים הגדולים של KMART וברשת TARGET יש מחלקת קמפינג עם הרבה פינוקים לשטח שאפשר להביא איתך בטיסה, תאורות לד, כלי אוכל דמויי מסטינג ועוד המון דברים שימושיים, פשוט להסתובב ולא להגזים בקניות.
מעבר לזה יש בחנויות לאביזרי רכב מבחר בלתי נתפס של גאדג'טים לרכב
כל ציודי המחנאות זה נחמד אבל פחות מעניין אותי כרגע.
האם ניתן להרכיב קיטים של קלמיני על ג'ימני?
כנס לאתר של קלמיני או לאתר של זוקי פרו, יש שם רשימה של כל החלקים שניתן להתקין
אם נאון כחול לא מעניין אותך אז אתה לא יודע על מה אתה מדבר;)
ועכשיו ברצינות - לוקרייט היא נעילה מצויינת - והנה בא אבל... היא נעילה אוטומאטית - על כל המשתמע מכך, שחיקת צמיגים מוגברת, התנהגות כביש ושטח שונה, התנהלות ביומיום עם הרכב ומי נוהג בו... אם לקחת את כל אלה בחשבון, והגעת למסקנה שהיא מתאימה לך - לך על זה... כקדמית אני לא ממליץ , בעיקר בשל ההגבלה שהיא גורמת - קשיים בהיגוי- חוסר יכולת לעבור מהירות מאוד נמוכה בשטח- וסיכון לא קטן לטעמי של התהפכות\שבירת מכלולים...
לגימיני יש שם פחות שוק - כי הוא לא תפס כמו הסמוראי\ויטרה... אבל עדיין יש שם מספיק פינוקים - מי אמר מקסטרק\CB או מידלנדים ניידים?
חוץ מזה... תהנה לך שם ותתפנק על כל מה שאתה יכול, לא סתם קוראים לה ארץ האפשרויות
עניין הנעילה נטחן עד דק - כן אוטומטית, טוב או לא טוב וכד'. תוצאות חיפוש בעניין נעילה תמצא כאן (http://www.jeepolog.com/forums/search.php?searchid=1863005)
אכן, בגלל שהג'ימני לא הגיע לשם, יש פחות היצע ישיר. אבל ( ! ) בגלל שבחלקו הוא מקביל לסמוראי, אפשר לקנות חלקים מסויימים (כמו נעילה והפחתה לטרנספר במודלים מסויימים) ולהרכיבם.
שיפור יכול להיות גם אלקטרוני, כמו שאמרו לפניי - מכשירי קשר (שמותאמים לתדרים בישראל). GPS ומחשבי ניווט, פנסי ערפל ועוד.
ציוד מחנאות ופק"לי קפה זו גם אפשרות.
לא חסר מה להביא, צריך רק לעשות שיעורי בית קודם, כדי לא לבזבז את הזמן ולהתרוצץ לחינם. גם אם יש לך חודש שלם בארץ החלומות.
מתעלק על ההודעה - שניכם מזכירים כאן מכשירי קשר.
האם יש חנות וירטואלי שכדאי/מומלץ להזמין ממנה?
יש לי אפשרות לקנות ולשלוח למישהו שלא מבין וגם לא מרגיש בנוח לסנג'ר אותו בחיפושים.
מה צריך לוודא במכשיר הקשר? תדרים? אילו תדרים עדיפים?
דגמים ספציפיים?
תודה
גיא
מה צריך לוודא במכשיר הקשר? תדרים? אילו תדרים עדיפים?
דגמים ספציפיים?
גם זה נלעס ונטחן עד דק, למשל כאן: http://jeepolog.com/forums/showthread.php?t=43086
גם זה נלעס ונטחן עד דק, למשל כאן: http://jeepolog.com/forums/showthread.php?t=43086
תודה. קראתי והחכמתי.
שאלה נוספת, היום יש לי את המכשיר הזה http://www.buytwowayradios.com/products/cobra/cobra-cxr725.aspx וטווח הקליטה שלו הוא לא גדול - בלשון המעטה.
האם יש לי סיבה טובה לרכוש את המידלנד שהוזכר?
תודה.
האם יש לי סיבה טובה לרכוש את המידלנד שהוזכר?
לא נראה לי שתרגיש הבדל, אתה מוזמן לקחת זוג לניסוי ...
אגב, הסוללות המקוריות שלהם לא להיט - בעיות במגעים ...
נדב.
לא נראה לי שתרגיש הבדל, אתה מוזמן לקחת זוג לניסוי ...
אגב, הסוללות המקוריות שלהם לא להיט - בעיות במגעים ...
נדב.
תודה. ייתכן שאנצל את ההזמנה :cool:
אני שוב חוזר לנושא המקורי ותסלחו לי שאני קצת מנדנד אבל האם מישהו מכיר תוספות שניתן לרכוש לג'ימני בארה"ב מלבד נעילה? (ומלבד ציוד קמפינג וקשר)
GodsFather
17-11-10, 04:06
ואנחנו נזכיר לך את מה שנרשם לך בהתחלה -
בגלל שהג'ימני לא הגיע לשם, יש פחות היצע ישיר. אבל ( ! ) בגלל שבחלקו הוא מקביל לסמוראי, אפשר לקנות חלקים מסויימים (כמו נעילה והפחתה לטרנספר במודלים מסויימים) ולהרכיבם.
שיפור יכול להיות גם אלקטרוני, כמו שאמרו לפניי. GPS ומחשבי ניווט, פנסי ערפל ועוד.
מחקתי מהציטוט את מה שרשמת שלא מעניין אותך.
סוקראטיס,
מנסים להגיד לך, אין ג'ימיני בארה'ב, לא קיים, אין חלקים, אין חלפים.....אין. זה ברור או שצריך יום לימודים ארוך?
אני כמעט בטוח שהבנתי אולי עוד כמה שיעורים וזהו...
איזה קיטים להפחתה בטרנספר ולאיזה מודלים?
בנוסף האם כדאי לרכוש בארה"ב סט קפיצים ובולמים לצורך הגבהה? (אני מניח שקפיצים ובולמים יש להם שם וזה לא משהו שהוא ספציפי לג'ימני אבל תקנו אותי אם אני טועה)
הכוכב הכחול
17-11-10, 13:48
סוקראטיס,
מנסים להגיד לך, אין ג'ימיני בארה'ב, לא קיים, אין חלקים, אין חלפים.....אין. זה ברור או שצריך יום לימודים ארוך?
חפש באוסטרליה או ברזיל
הייתי שמח לטוס לאוסטרליה או ברזיל אבל לצערי אני טס לארה"ב
GodsFather
18-11-10, 04:43
כן, ארה"ב זו אכן צרה :)
לגבי קפיצים ובולמים - אין סט ייעודי, כפי שכבר אמרו לך לא מעט פעמים. אז אפשר להביא קפיצים שצריך לבדוק את מידתם טרם לכן על מנת שיתאימו. כנ"ל על בולמים, מה גם שלייבא בולמים תהיה בעיה כי יכול להיות שלא יאשרו לך להטיס אותם (אני לא סגור על התקנות בעניין).
לגבי הקיטים - איזה מודל שלך ?
בחייאת סוקרטס, עם כל הכבוד לניק החביב שלך, תעשה קצת חיפוש בפורום סוזוקי, תלמד הרבה על הג'ימני ועל האפשרויות שיש ותחסוך לך זמן יקר.
תודה על המחמאות גם אני מחבב את הניק...
חיפשתי גם חיפשתי בפורום הזה ובאחרים וגם עשיתי בירור טלפוני עם כמה מוסכים ידועים (ידועים פה בפורום הכוונה...) ומלבד נעילה לא הצלחתי למצוא שום דבר שאכן ניתן לרכוש בארה"ב לג'ימני, לכן העליתי את הנושא כאן בתקווה שאולי מישהו יאיר את עיני.
בעניין הקפיצים והבולמים רק רציתי לוודא שאכן לא מדובר במשהו ייחודי לג'ימני.
הרכב שלי מודל 2002 אוטומט.
בכל מקרה תודה על התשובות.
GodsFather
18-11-10, 11:51
מודל 2002 יצריך התאמה של הקיט לטרנספר, להבדיל ממודל 99 שהוא אחד לאחד אותו דבר.
קפיצים ובולמים - פשוט לגשת לאתר של משווקי/יצרני קפיצים בארה"ב, לפי המידות של הקפיץ שלך או של ערכה משופרת (למשל למדוד ערכה של OLD MAN מאחד החברים באתר) ומשם לקנות בהתאם. ושוב, לבדוק את עניין המשלוח של הבולמים. או לפחות לקנות רק את הסלילים ואח"כ לעשות השלמת קניות בארץ.
מה עוד מעניין אותך לשפר ? צ'יפ למחשב ניהול מנוע ? טורבו ? תנסה להיות יותר נקודתי ותקבל את המידע. כי בסה"כ שיפור של רכבת הכוח כבר כיסית/נו. נעילות גם כן, מתלים גם כן ואת הטמבונים/המיגונים/הצמיגים/מושבי מירוץ/כלוב פריק, אתה לא יכול להביא גם ככה ב"מזוודה".
ציוד מחנאות ואביזרי זיווד לא מעניינים אותך, גם כן.
מה עוד אתה מחפש ?
במה כרוך התאמה של הטרנספר? מה עם בולם הגה? כדאי לקנות הבנתי שיש גם איתו בעיה להתקין על הג'ימני (צריך הכנה שאין בג'ימני?)
צ'יפ למנוע וטורבו נשמע מעניין אבל אני חושב שלא כרגע לפחות.
מבחינת הגבהה ע"י קפיצים מה הגובה המקסימלי שניתן להגביה ללא פגיעה בהיגוי ובבטיחות?
ואם יש המלצה על קומפרסור קטן אך עדיין מספיק חזק לנפח צמיג של ג'ימני אני אשמח לקבל.
שוב אני קצת ינדנד אבל אני ישמח לדעת במה כרוך התאמה של קיט לטרנספר של ג'ימני?
וגם האם כדאי וניתן לשים בולם הגה בג'ימני?
שוב אני קצת ינדנד אבל אני ישמח לדעת במה כרוך התאמה של קיט לטרנספר של ג'ימני?
וגם האם כדאי וניתן לשים בולם הגה בג'ימני?
התאמה של קיט לטרנספר של ג'ימני מצריכה בתור התחלה הסבה לטרנספר של סמוראי...ישנם באירופה קיטים שמיועדים לטרנספר של הג'ימני אבל ממה שהבנתי השרשרת לא עומדת בעומס והטרנספר מתפרק.
הסבה לטרנספר של סמוראי מומלצת,אך לא פשוטה ויקרה ומצריכה שינויים רבים כמו גלי הינע ותושבות חדשות.
בכלל,אם אתה לא מכוון לצמיגים 235 ומעלה חבל על האנרגיה ,הזמן והכסף.
לגבי בולם הגה-מומלץ בחום וניתן להרכיב יחסית בקלות.
מורי
מה היתרונות של בולם הגה?
במה הוא ישפר את התנהגות הרכב?
ובין מה למה באוטו מחברים אותו?
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.