צפייה בגרסה מלאה : חופשים בדרי-שאפטים / צלבים / דיפרנציאלים
יש לי חופשים מסויימים בצלב של דרי-שאפט אחורי + חופש בדיפרנציאל אחורי. שאני מנענע את הדרי-שאפט האחורי , התושבת שאליה מתחבר הצלב את הרי-שאפט, יש בה חופש... גם בצלב האחורי יש חופש... יש למישהו משהו לתרום (אני מניח שכן) בידע לפתרון הבעייה? איזה חלקים צריך לקנות? איפה? האם מדובר בתיקון מסובך? שאפשר לעשות על המדרכה? שדורש כלים לא סטנדרטיים?
:?:
תתחיל לקרוא כאן
http://www.jeepolog.com/jp_archive/jplg_stories_Ujoint_fix.html
להחליף צלב זה סיפור פשוט ולא ארוך (שעתיים גג).
לא צריך כלים מיוחדים, יש פירוט בדיוק איך לעשות את זה בהרבה ספרים, וגם בקישור שאלון נתן.
לשפץ דרייבשפט לא ניתן באמתעים ביתיים. צריך לתת למישהו מקצועי.
כמה חופש יש בדרייבשפט ?
בין מה למה ? אולי זה חופש קטן שתמיד יש ?
קראתי... הכתבה על סיקס, הסיפור זהה בסמו? ...להזמין 2 צלבים ממכשירי תנועה? ...גם התושבת שעליה מתחזק הצלב האחורי לדיפרנציאל יש בה חופש... אני מניח (מנחש) שצריך לפתוח את הדיפרנציאל להחליף לפחות מיסב... :oops: אין לי מושג. אפשר לסדר את החופש ביציאת הדיפרנציאל לדרי-שאפט על המדרכה?
מה זה אומר לשפץ דרי-שאפט? במה זה כרוך?
יש טעם להחליף צלבים בדרייב-שאפט אם בין כה וכה צריך לשפץ אותו (לא בטוח שצריך)? ...אם כבר הוא הולך לשיפוץ בטח ישימו עליו באותה חגיגה צלבים חדשים.
יש טעם לשפץ את הדרייב-שאפט אם יש חופש בחיבור שלו לדיפירנציאל?
לא צריך לטפל בכל החבילה הזאת של החופשים כמקשה אחת?
קראתי... הכתבה על סיקס, הסיפור זהה בסמו? ...להזמין 2 צלבים ממכשירי תנועה? ...גם התושבת שעליה מתחזק הצלב האחורי לדיפרנציאל יש בה חופש... אני מניח (מנחש) שצריך לפתוח את הדיפרנציאל להחליף לפחות מיסב... :oops: אין לי מושג. אפשר לסדר את החופש ביציאת הדיפרנציאל לדרי-שאפט על המדרכה?
אתה יכול להזמין צלב במכשירי תנועה - זה כמו "לקנות בושם בארץ" :lol: אתה יכול גם לקנות תחליפיים בהרבה יותר זול. חכה בסבלנות, הסמוראיסטים יגידו לך איפה.
לגבי חופש בתושבת שנכנסת לדיפרנציאל - "יוק" בג'יפים, "פלאנג'" בסמוראים (או אלף שמות אחרים...) - כל עוד מדובר בחופש סיבובי, יש חופש טבעי של כמה וכמה מעלות בכל דיפרנציאל. זה בסדר גמור! מצד שני, לא אמור להיות חופש צירי כלשהו. חופש צירי = שאתה יכול להזיז את הפלאנג' הזה קדימה אחורה, "להכניס ולהוציא" אותו מהסרן. אני מקווה שאתה מבין על מה אני מדבר. בקיצור, ב99% אתה יכול להיות רגוע לגבי הדיפרנציאל.
לגבי הצלבים - בודקים אותם כמו שמוסבר בכתבה הנ"ל, אפילו תמונה שמנו שם. אם יש חופש בצלב, כדאי מאד להחליף, אבל לא ברמה של חיים ומוות בדרך כלל. יכול לחכות לסופ"ש. הפירוק וההרכבה כעקרון זהים לסיקס ולכל דרישפט אחר, רק שאצלך כל אחת מארבע הפינות של הצלב זקוקה לעבודה, בעוד שבג'יפים רק שניים. מנסיוני, גם הטולרנסים בכלים היפאניים קטנים יותר מאשר באמריקאים - זאת אומרת הכל הולך קצת יותר קשה (זה כנראה המחיר של איכות יפאנית).
יש טעם להחליף צלבים בדרייב-שאפט אם בין כה וכה צריך לשפץ אותו (לא בטוח שצריך)? ...אם כבר הוא הולך לשיפוץ בטח ישימו עליו באותה חגיגה צלבים חדשים.
יש טעם לשפץ את הדרייב-שאפט אם יש חופש בחיבור שלו לדיפירנציאל?
לא צריך לטפל בכל החבילה הזאת של החופשים כמקשה אחת?
רלקס, בנאדם.
לשפץ דרישפט = להחליף צלבים (בדרך כלל)...
ולא, לא מטפלים ב"חבילה כמקשה אחת" - זה מה שיעשו לך במוסך אם תלך, יטפלו לך במקשה האחת שלך טוב טוב. בודקים מה בדיוק הבעייה, מתיעצים, מבינים עד הסוף, ומתקנים מה שצריך.
דווקא בסמוראי קשה, יחסית לג'יפ, להחליף צלבים. צריך נסיון עם החרא הקטן הזה. תחליף עם מישהו שיודע מה הוא עושה.
אסף.
נמרוד - דבר ראשון תודה על ההרגעה. החופש הוא חופש סיבובי ...לפחות אליו שמתי לב. כלומר, כאילו ניתן לנענע את התושבת (יוק / פלאנג') מצד לצד. הבודק במכון בדיקה שקניתי את האוטו אמר שש קצת חופש אבל לא מצריך טיפול מיידי...
אני מחכה להמלצה היכן לרכוש את הצלבים המזורגגים... איך אני יודע אם הדרייב-שאפט זקוק לשיפוץ?
זאביק כתב
להחליף צלב זה סיפור פשוט ולא ארוך (שעתיים גג).
לא צריך כלים מיוחדים, יש פירוט בדיוק איך לעשות את זה בהרבה ספרים, וגם בקישור שאלון נתן.
לשפץ דרייבשפט לא ניתן באמצעים ביתיים. צריך לתת למישהו מקצועי.
נמרוד כתב
לשפץ דרישפט = להחליף צלבים (בדרך כלל)...
:wink:
נמרוד הרגעת אותי אם החופש הסיבובי שהוא כנראה תקין... צלבים אפשר להחליף לבד (עדיף עם מי שכבר עשה את זה) ...אבל מה בכל זאת זה "שיפוץ דרייב-שאפט"?
בדרייבשפט יש שני חלקים שנעים אחד לתוך השני (וכך הוא מתקצר ומתארך).
לדרייבשפט יכולות להיות שתי "תקלות":
1) בעייה פיזית - מכות חיצוניות, כיפופים, קריעה, גזירה וכו'
2) חופש בין שני החלקים.
בכל אחד מהמקרים הנ"ל צריך לשפץ את הדרייבשפט (או להחליף אותו)., כלומר להחליף צינור או את היוק.
החלפת צלבים זה לא שיפוץ, אבל זה בדר"כ חלק ממה שעושים לו.
ההמלצה הרווחת היא לקנות את הצלבים שלך דווקא במכשירי תנועה. המחיר פי 3, אבל האיכות הרבה יותר.
אגב, אני עם צלב של COYO בדרייב שאפט האחורי כבר מעל שנה ואין בנתיים בעיות. זה 120 ש"ח.
צלב ג'יפה, GEB: 70 ש"ח.
צלב עוד לא ידוע, כנראה לא רע, COYO: 120 ש"ח.
צלב מקורי, המוביל הבלתי מעורער (בנתיים): 220 ש"ח.
צלב מקורי זה שקט נפשי לשנתיים לפחות. בשביל עוד 100 ש"ח, הוא כנראה שווה את זה. אני הלכתי על COYO עם האחרון שלי כי קשה לי מאוד להאמין במערכת הסגורה של הצלב המקורי, בפרט בתנאים שאני מסיע את האוטו כל החורף - מיים ובוץ. יותר קל לי להאמין בצלב בר גירוז, לכן בחרתי בCOYO (הGEB זה ג'יפה, לא החזיק אצלי חורף אחד. הCOYO החזיק אחד, נכנס עכשיו לשני שלו).
במבט חטוף על הצלבים... לא הצלחתי לראות את הטבעות שצריך להוציא עם שפיץ-פלייר... גם לא את ה-U האלה שמהדקים. הצלב נראה בלתי פריק. מעבר לזה, מאיפה אני מביא (בת"א) צלב חדש? ...יש טלפון?
:?
איפה קונים COYO? (טלפון האזור ת"א) ...איפה קונים מקורי אני יודע :lol:
למישהו יש עוד דעה לכאן או לכאן? COYO או מקורי?
סוזי המשתוללת
18-10-04, 16:41
נקסוס
אתה ליצן חי"ר אמיתי
גם הצלבים המקוריים הם קויו רק שלהם אין פטמת גירוז
הפעם היחידה אי פעם שנתקעתי עם האוטו וכמעט חזרתי על גרר ( רק כמעט) הייתה בגלל צלב geb ב70 ש"ח
היה לי צלב מקורי על גל ההינע הקצר שעשה 180000 ק"מ ובממוצע אפילו הצלבים האחוריים שעובדים הכי קשה עומדים בכ100000 ק"מ ולכן עניין העלות זניח ואתה רוצה צלב טוב כי זה זיין של עבודה מה שכן החלפת צלב בסמוראי דורשת ידע/ טכניקה ורצוי גם פרס (אם כי אפשר בלי)
מומלץ שיהיה לך פלייר ל c קליפ
אגב בצלבים ללא גירוז אם לא פגמת במחזיר הגריז בעת ההרכבה אין תקלות אני לא דוגל בצלבים עם גירוז ועובדה היא שבכל הסמוראי במקור תוכננו רק 2 פטמות גירוז אחת על כל גל הינע כי שם אין אטימה טובה
אגב יש לך גומיות על גלי ההינע בחיבור שני החלקים ?
כי אם לא יש סיכוי לבלאי גדול במפרק ההחלקה ולחופש
בפלנג' האחורי שליד הביצה האחורית תעשה הפרדה של החופש
אם אתה אוחז חלק אחד של הצלב ומסובב את השני ויש חופש אז זה הצלב אבל אם יש חופש כאשר אתה מנענע את החלק שמתחבר לביצה והוא זז אז יש לך חופש במייסב פיניון
כדי לדעת אם יש חופש מוגזם במפרק החלקה (החיבור בין שני חלקי גל ההינע )צריך לנענע אותו
חופש לש 1"ממ עדיין מקובל (נכנס שם גריז )
סוזי המשתוללת
18-10-04, 16:43
נקסוס
קויו זה k ולא ב c אז אולי קנית חיקוי :lol:
בדקתי... חופש אחד מובחן הוא ללא ספק במרכז הצלב = להחליף.
הצלב יהיה KOYO, כי גם המקורי כזה לפי סוזי.
יש גומי בין שני חלקי הדרייב-שאפט, שאחליף אותו - הוא בלוי.
לא זיהיתי חופש בין 2 חלקי הדרייב שאפט, אבל אולי לא בדקתי ביסודיות.
עם או בלי פיטמת גירוז?
אם לא לקנות במכשירי תנועה, איפה כן? ...היתרון היחיד של מכשירי תנועה שיתנו לי בדיוק את החלק המתאים. במקומות אחרים אני לא יודע מה לבקש, ולא מכיר מקומות אחרים.
אני בהיסטריה של לסדר כמה שיותר חופשים כמה שיותר מהר כדי לדעת שאני יושב על כלי אמין וחסר תקלות :lol: ...את האמת שזה לא כ"כ מצחיק, חופשים ברכב מטרידים אותי. חשבתי אפילו לשים אותו במוסך ולבקש שיסדרו הכל מ-א' ועד ת' = כל החופשים + החלפת כל השמנים. ...אבל קול קורא במדבר אומר לי שלא מכניסים רכב למוסך.
שהמהנדס לא יכנס מתחת לאוטו יהיה לו פרצוף כזה: :wink: או כזה: :? או כזה: :roll:
התכוונת לומר שהוא קיבל מתנה חיקוי ...
צלב זה עבודה של שעה וחצי לבן אדם לא מיומן ( אני ) באמצע טיול ( כי לא הקשבתי לחכמים ממני ( נימרוד ) ) והמשכתי לנסוע ככה גם כשהמצב היה עגום.
יש לי תמונות באיזה אלבום אני אחפש בערב.
שמואל, רק שאלה אחת. צלב שעולה 50 שקל מתבלה אחרי שנה שנה וחצי ... צלב שעולה 300 שקל מתבלה אחרי 10 שנים ? או אחרי שנתיים ?
לדעתי האישית לא שווה את ההשקעה.
איפה אני משיג מחר בבוקר צלב KOYO??? ...מס' טלפון (=למי לפנות) + מספר פריט (=מה לבקש) עם או בלי פיטמת גירוז?
:oops:
עם או בלי גירוז??
מהנסיון שלי- בסופה, הצלב היחיד שלא הייתי צריך להחליף בשנתיים שהיתה לי סופה, היה זה בלי הגירוז. מקורי שלי דנה- ספייסר.
אסף.
סוזי המשתוללת
19-10-04, 00:23
גיא
אני לא מצליח לעשות על הסוזוקי 180,000 ק"מ בשנה וגם לא בשנתיים ולכן הצלב שהחזיק את הקילומטראז הזה עבד קשה מאד אצלי במשך למעלה מ8 שנים והוחלף רק לאחרונה
אסף אני לא יודע לגבי דנה ספייסר אבל אני יודע שהצלב המקורי מחזיק לנצח
גיא לך היה מזל שהצלב יצא בקלות יחסית בפעם היחידה שנתקעתי בדרך בגלל צלב דפוק (תחליפי עם פטמת גירוז)הוצאתי אותו אבל מה לעשות לא היה ספייר אז לקחתי אחד מגל ההינע הקדמי (בהשאלה :P ) רק מה גם הצלב הזה היה על האוטו מימים ימימה ולחלץ אותו נזקקתי לכל גרם בפטיש של קילו וחצי ולכל עצב בעצבים שלי :lol:
אני את הלקח שלי למדתי והוא נכתב למעלה - מה שנקרא נכתב בדם
איזי, בצפון יש לך את גלמט בצ'ק פוסט.
אסף, אני יודע שיש אינספור דוגמאות לטיב הצלב הסגור המקורי וכו' וכו'. פשוט לא מצליח להתיישב לי טוב בראש שצלב - רכיב שעובד תחת עומסים כבדים - מצליח להשאר אטום הרמטית לאורך שנים. נכון, אני לא יכול להוכיח אחרת ואפילו להפך, יש לי רק נסיון חיובי עם הצלבים המקוריים.
ובכל זאת... זה פשוט בלתי נתפס. החום, המומנט, המיים הבוץ, הכל ביחד... איך? מה הופך את הדבר הקטן הזה לכל כך עמיד?
אולי אני סתם מדמיין ואין לי בכלל סיבה הגיונית להטיל ספק במערכת הזו?
סוזי המשתוללת
19-10-04, 00:27
איזי
אל תעבוד עם פטישים וכו' כי אם תפספס תדפוק את השפה העליונה שאליה נכנס הc קליפ
ואז הלך היוק
הכל צריך להתבצע בשיא העדינות והדייקנות ועם כלים מתאימים
ביום ד' הקרוב - (לפי התוכנית) על הבוקר אני עולה צפונה לשבוע - ביום ג' בבוקר אני צריך להיות שוב בת"א.
אני מתכנן לשנות בצ'ק פוסט / נשר את מידת הצמיגים ברשיון ל- 217/75 (בניירות 205/70) ועכשיו גם לרכוש את הצלב. נקסוס, אני אחפש את גלמט. מה לבקש מהם? ...בתקווה שיתנו לי מה שאני צריך, אני מקווה להרכיב את הצלב בדרך... יש טלפון? יש מספר פריט? מה לבקש אצלהם?
סוזי, לא להשתמש עם פטישים? עם מה כן להשתמש? ...פלייר C אמור להוציא את דיסקית ה- C. ואז אני מוציא... אין לי מושג... מהסתכלות על הצלב, הוא נראה אחרת מהצלב של הסיקס את את ה-U שמדברים עליהם.
אחרי שיש לי את הצלב, אני מפרק את הברגי 14 מהפלאנג' של הדיפרנציאל, שולף אח החלק של הדדרייב-שאפט מהרכב (זורק את בגומייה הישנה) ומחליף את הצלב עם שולחן עבודה?
סוזי המשתוללת
19-10-04, 01:31
אל תחפש את גלמט
הצלבים שלהם חיקוי סיני עלוב ולכן כנראה הkoyo הפך לcoyo
אם אתה לא מעוניין לבצע את העבודה קנה במכשירי תנועה ואז גש לגל מט שרק יחליפו אותו ותסתכל פעם ראשונה איך הם עושים זאת
במכשירי תנועה אותו KOYO עולה 210 ש"ח במקום 120 ש"ח... לא נשמע טוב. תאורטית העבודה נשמעת פשוטה. אבל תאורטית זה לא תמיד מעשית. אפשר לפרק את הפלנג' (כמה ברגי 14), להוציא את החלק הנשלף של הדרייב-שאפט, ולעשות את כל העבודה על שולחן? ...יותר נוח לעבודה עדינה... לאחר מכן להלביש את בנשלף ולסגור את הפלנג'?
סושי, זה שאני אנאלפאבית ואייתתי שם לא נכון לא הופך אותם לרמאים. אני מסכים איתך שהם לא הכי הגונים, אבל יש להם מלאי לא קטן של צלבים מסוגים שונים - רק צריך להסביר להם באופן שאיננו משתמע לשני פנים מה אתה רוצה.
הטריק זה לעשות את זה ככה שהם לא ידפקו אותך במחיר...
איזי, אם עוד לא הבנת, כולם כאן המליצו לך על צלב מקורי. אפילו אני, שהודתי שזה לא הכי מסתדר לי בראש אבל עובדה - זה עובד.
סוזי, לא להשתמש עם פטישים? עם מה כן להשתמש? ...פלייר C אמור להוציא את דיסקית ה- C. ואז אני מוציא... אין לי מושג... מהסתכלות על הצלב, הוא נראה אחרת מהצלב של הסיקס את את ה-U שמדברים עליהם.
אחרי שיש לי את הצלב, אני מפרק את הברגי 14 מהפלאנג' של הדיפרנציאל, שולף אח החלק של הדדרייב-שאפט מהרכב (זורק את בגומייה הישנה) ומחליף את הצלב עם שולחן עבודה?
תקנה כבר ספר רכב. זה הרבה יותר בסיסי מכל שאר הדברים. הזמנת ועוד לא הגיע? תלווה ממישהו קרוב אליך.
ככה לא עובדים.
זה לא אותו KOYO. מה שיש לי זה צלב אחר של KOYO, צלב עם פטמת גירוז. אני עושה ניסוי איתם - הוא חדש ב1/2 שנה מהצלב המקורי. אם הוא ימות ראשון, הוא הפסיד ואני הפסדתי 100 ש"ח שמתפרשים לי על שנתיים. אם הוא ינצח, יהיה לי בסיס לתיאוריה הבלתי מבוססת שלי.
נו, שויין. מחר אזמין גומיית מפרק 2 החלקים של הדרייב-שאפט + צלב ממכשירי תנועה... מה שמפריע לי שאם זה KOYO, ניתן בטח להשיג את אותו ה- KOYO בחמות חלפים שהיא לא מכשירי תנועה - ב-100 ש"ח פחות. לא יכול להיות שרק למכשירי תנועה יש אותו... רק מה המספר פריט של הצלב המזורגג? ...טוב לא משנה. ודרך אגב, איפה אני משיג את הספר? אני מתאר לעצמי של Haynes
לי אישית יש רק נסיון חיובי עם גלמט. יש שם שני אנשים מבוגרים, אברהם ומשה, שניהם מאד נחמדים, מסבירי פנים, עלות של צלב (לא מקורי ולא בטיח) + עבודה היתה 150 שקלים פעם - אני מניח שהיום קצת יותר. וזה שווה, כי אתה תראה בדיוק איך הם מחליפים - בשיטה מאד דומה למה שמתואר בכתבה, עם פטישים, בוקסות שונות ומלחציים. תהיה נחמד, תפגין עניין ומנסיוני הם מאד ישמחו להסביר ולספר סיפורים.
אני אישית בדיון של צלב מקורי מול תחליפי - משתמש בתחליפי, זול, גם בסמוראי שהיה לי (החלפתי צלבים רק פעם אחת במשך שנתיים וחצי), גם בג'יפ, גם בטויוטה.
סוזי המשתוללת
19-10-04, 10:19
נקסוס
צלב לא מתחמם
תיגע בו אחרי עבודה מאומצת ואם אתה לא מסוגל להחזיק אותו הרבה זמן אז הוא עומד לשבוק
בצלב טוב ההתחממות אפסית כי אם תחשוב על זה טוב התנועה שם קטנה מאד ולכן גם החיכוך קטן מה גם שכל העסק מורכב מ4 מייסבים שכל תפקידם הוא למנוע/ להקטין חיכוך
הסיבה היחידה כמעט שצלב הולך (בסמוראי )היא קריעה מסיבה כלשהי של המחז"ש (יובש /מכה / תייל )
לי אישית יש רק נסיון חיובי עם גלמט. יש שם שני אנשים מבוגרים, אברהם ומשה, שניהם מאד נחמדים, מסבירי פנים, עלות של צלב (לא מקורי ולא בטיח) + עבודה היתה 150 שקלים פעם - אני מניח שהיום קצת יותר. וזה שווה, כי אתה תראה בדיוק איך הם מחליפים - בשיטה מאד דומה למה שמתואר בכתבה, עם פטישים, בוקסות שונות ומלחציים. תהיה נחמד, תפגין עניין ומנסיוני הם מאד ישמחו להסביר ולספר סיפורים.
אני אישית בדיון של צלב מקורי מול תחליפי - משתמש בתחליפי, זול, גם בסמוראי שהיה לי (החלפתי צלבים רק פעם אחת במשך שנתיים וחצי), גם בג'יפ, גם בטויוטה.
גם לי,
אגב נימרוד, הם כבר לא עובדים עם פטישים .. שנות ה 2000 הגיעו גם אליהם ויש להם פרס הידראולי. מה שכן, זה באמת מאלף לראות איך הם מחליפים צלב ב דקה וחצי.
המחיר כיום עומד על 200 שקל לפי אבא של שלו.
טיפה קשה למצוא אותם בפעם הראשונה אז כשאתה מגיע , תיקח איתך טלפון של מישהו שמכיר את המקום שתוכל להתקשר כשתתברבר ...
גיא.
התקשרתי למכשיר תנועה הבוקר: 250 ש"ח לצלב + 30 ש"ח ל"גרמושקה" (כך הם קוראים לזה) - הגומי שמחבר כמו אקורדיון את 2 חלקי הדיפרנציאל. ה-"גרמושקה" לא במלאי ותגיע רק ב-20/10 (שבוע הבא ...כך לפחות הבטיחו)
על מנת להחליף את הגרמושקה צריך לפרק את הדרייב-שאפט... כלומר אולי שווה לחכות עם החלפת הצלב... אם אני מתכוון ליסוע השבוע רק כביד ואולי טיפה שבילים? ...או להחליף צלב בגלמט, ומאוחר יותר גרמושקה?
:?:
אולי תפרסמו מספר טלפון שך גלמט??? (למי שיש חשבונית מהם או שרשות לו איפושהו)
בשביל להחליף את הגומיה הזאת ( שאגב היה הדבר הראשון שהחלפתי בסמוראי שלי כשקניתי אותו ) אתה פותח רק 4 ברגים ... לא ביג דיל.
מה שכן ביג דיל ! כשאתהמפרק את גל ההינע, תסמן לך עם טיפקס שתי נקודות או פסים אחד על כל חלק של הגל. זה חשוב מאוד שאתה תחבר אותם בחזרה בדיוק כמו שהם היו, זה קשור באיזון של הגל.
גל לא מאוזן = ויברציות שיטרפו לך את השכל ויפרקו לך את האוטו. וגם יעלו לך 600 שקל לתקן אחר כך.
תודה על ההערה/הארה, גיא. אין ספק שהייתי מוציא את הדרייב-שאפט, ואחרי זה רק אלוהים היה יודע איך לחבר את שני החלקים שלו שוב אחד אל תוך השני כמו שהיו :lol: ...הדרייב-שאפט יסומן. עכשיו, לקחת ב-250 ש"ח את הצלב ממכשירי תנועה? והכף נוטה לכיוון לתת לגלמט להתקין אותה??? ...טוב, הבנתי, התשובה היא כן. ...ולמרות שאין "גרמושקה"... ושתגיע הגרמושקה להתקין אותה בנפרד?
מצאתי משהו ישן.
http://www.jeeptrip.com/page.aspx?div=Albums&group=3&item=204
אופס .. טעות בכתפור.
http://www.jeeptrip.com/page.aspx?div=Albums&group=3&item=204
באמתע הטיול האוטו קיבל ויברציות מטורפות והתחיל להשמיעה רעשים של דפיקות, ציפצופים וכו' .. צומת הר מירון ...
פחדתי להמשיך לנסוע, לא במקרה היה איתי צלב תחליפי ב 50 שקל ( שהחזיק מעמד בשקט לפחות עד שמכרתי את האוטו .. )
שעה עבודה והוא הוחלף בדרך .....
( עוד שעה אחרי זה הטראנו שבר לוקר .. אבל זה סיפור אחר )
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.