צפייה בגרסה מלאה : נזילת שמן מסרן קידמי
גיליתי נזילת שמן מסרן קידמי ליד תוף הבלם.
בברור הנזילה היא מהציר ולא ממערכת הבלימה.
בודאי שמחזיר שמן הלך. נישאלת השאלה האם מסובך לפרק את הציר ולהחליף מחזיר שמן?
האם כדאי להחליף מיסב באותה ההזדמנות ואם כן האם נדרשים לכך כלים מיוחדים?
והאם כדאי לטפל גם בצד השני שטרם נוזל.
הרכב שלי הוא CJ6 שנת 81.
תודה
אליKO
תוף הבלם?!
אם זאת טעות ויש לך נאקל פתוח עם בלמי דיסק, אז שמן שיצא מהביצה לא יגיע לבלמים אלא ינזל החוצה.
מחזירי השמן הם פנימיים וכמובן שאם כבר פותחים אז מחליפים את שניהם ואת כל מה שצריך.
עצה שלי - לא לגעת.
ערן המסוקס
19-10-04, 13:24
שמעתי שדחיסת אויר מנשם הדיפרנציאל עלולה לפתור את בעיית הנזילה.
נסה, אולי זה יפתור את הבעייה..
אם לא, אז צריך להוציא 2 ציריות החוצה ואת הקייס של הדיפ'..
שמעתי שדחיסת אויר מנשם הדיפרנציאל עלולה לפתור את בעיית הנזילה.
:?: :roll: :roll: :?:
איך בדיוק ?
ערן המסוקס
19-10-04, 13:32
ייתכן שכתוצאה מהרכבת הצרייה או לחץ גדול על מחזיר השמן הגומי מתהפך ככל הנראה ומפסיק לאטום..
מצד שני יכול להיות שאני מ!!@# את השכל, אבל עובדתית, חבר שהתחילה לו נזילה, הכניס לחץ אויר דרך הנשם והנזילה הפסיקה.
מה כבר יש להפסיד?
ערן וניר שלום ותודה על התגובות.
ערן , אני מעדיף טיפול יסודי ולא משהו זמני שיחזיק מעמד תקופה קצרה.
ניר כותב:
"עצה שלי- לא לגעת"
ניר, מדוע אתה חושב שאסור לגעת? מה כבר יכול להיות??
תודה
אליKO
ניר , גם אני לא הבנתי מדוע לא לגעת ? אנחנו בפיתחו של החורף וחבל מאד לא
להחליף כעת . גם ככה המחזירי שמן האלה זה חתיכת חרא של דבר והרי בסופו
של דבר הסרן מתמלא במים (בהנחה שהמים עברו את גובה הטבורים) וזה כשהם
תקינים . אז על אחת כמה וכמה כשהם פרוצים / גמורים .
אלי , בגדול, לא סיפור כלל , תצטרך זוג מחזש"ים חדשים ואטם מכסה דיפ' וכמובן
שמן טרי. לא מחליפים שום מיסב .
עם צינור ארוך בקוטר המתאים תוכל לחלוץ / להעיף את המחזש"ים הישנים מבית
הדיפ'.
ערן , לחץ אויר :roll: ? יפה ...על זה עוד לא שמעתי ...יתכן מאד שלחבר שלך
ברח קצת שמן החוצה מהדיפ' לצינור הסרן נזל קצת החוצה וזה הכל. כשנגמר השמן
מן הסתם לא תהייה נזילה יותר ...אז במקביל הוא הכניס לחץ אויר ו"תיקן" את המחז"ש הפרוץ = כל הכבוד , הלוואי היו כאלה פתרונות קלים במכונאות אחרת
לא הייתי קונה כלי עבודה באיזה 4000 שקל :twisted: .
שחר.
אני כתבתי שהכנסתי אויר בלחץ בפולסים קצרים והנזילה פסקה.
יתכן שמחזירי השמן התעוותו והאויר החזיר אותם למקומם.
זו אינה נוסחה בדוקה, אבל אצלי זה עבד.
(אגב, הנזילה החלה לאחר מעבר בג'יפה של הקדרון)
כמובן שאת האויר דחסתי דרך הנשם
דחיסת אוויר לתוך הסרן... תוציא יותר שמן החוצה.
פרק את הנשם (הברגה), נקה אותו עם ספירט, תחזיר חזרה. אם המחז"ש עוד לא נהרס, אלא רק נוזל כתוצאה מהלחץ בתוך הסרן- פתרת את הבעיה.
אסף.
ניר כותב:
"עצה שלי- לא לגעת"
ניר, מדוע אתה חושב שאסור לגעת? מה כבר יכול להיות??
כדי להגיע למחזירי השמן אתה צריך לשחוט את הסרן לגמרי, אם לא עשית את זה עד היום ואתה לא בטוח מה בדיוק אתה הולך למצוא שם, אז אתה פותח תיבת פנדורה.
החלפת מחזירי השמן ומייסבים (יש 8 כאלה) תעלה לך כ 1000 ש"ח, לעיתים הנזילה נובעת מציריה שחוקה ואז גם החלפת מחז"ש אינה הפיתרון, העבודה היא לא טריוויאלית ובהחלט יתכן שתשלם בדרך שכר לימוד של כמה מאות ש"ח.
את האפשרות שהנשם נסתם ומחזירי השמן פרצו אתה יכול לבדוק מבחוץ. להכניס אוויר בלחץ לסרן - אין לי מושג אילו כדורים אתם לוקחים שגורמים לכם לירות כאלה שטויות... מחזיר שמן גמור לא יחזור לחיים, לעיתים הרכב עומד בשיפוע צד ושמן נשפך דרך מחזיר שמן בלוי אפשר להמשיך לחיות עם זה ע"י מעקב אחרי מפלס השמן ובדיקה אחרי מעבר מים ולהשתדל לא להעמיד אותו בשיפוע צד.
כדי לחסוך במילים - כשאתה יכול לקנות סרן משופץ ב 1500 ש"ח, או סרן משופץ + נעילה ב 2300 ש"ח, אז להיכנס לשיפוץ סרן זה לא כדאי - שווה לקנות חדש ולשמור את שלך לחלקים (הציריות לבד שוות 1000 -1200 ש"ח).
ניר כותב:
צריך לשחוט את הסרן לגמרי
מה הכוונה? אם צריך לפרק אז מפרקים אבל "לשחוט"??
האם יצא לך לפרק סרן? נידמה לי שצריך גם אי אילו כיוונים....
יחד עם זאת יצר הפרוק (הרכבה זה דבר אחר...) כ"כ גדול אצלי שאני לא יודע
אם לא אעמוד בפיתוי....
במקרה הגרוע נחליף סרן כהמלצתך ונישאר עם הניסיון :) :) (השכר לימוד בכל מקרה יקר.)
תודה
אליקו
מה הכוונה? אם צריך לפרק אז מפרקים אבל "לשחוט"??
האם יצא לך לפרק סרן? נידמה לי שצריך גם אי אילו כיוונים....
לשחוט זה לפרק לגורמים, כשאתה מחליף מייסבים בקורונה פיניון צריך להתעסק גם בכיוונים לא פשוטים שדורשים ציוד מתאים, חומר על איך עושים את זה אתה יכול למצוא באתר בשפע. אם הג'יפ הוא משנת 81 ובעל סרנים צרים, אז על אחת כמה וכמה חבל על ההשקעה הכספית. אם תצטרך להיכנס לשיפוץ סרן - נצל את זה להשקעה בהחלפת הסרנים בסרנים רחבים. כרגע יש זוג כזה עם נעילות במצב מצויין ובמחיר מציאה.
ניר , אני יכול להסכים וזה נכון מבחינת תוכן הדברים שכתבת מילה במילה ...
רק מה , אני לא מבין ומסכים שהוא צריך לשחוט את הסרן ברמה של החלפת
מיסבים של הדיפ' שלא לדבר על החלפת מיסבי קורונה / פיניון עם כל ה"סרט"
שכרוך בכך.
לטעמי, הבעיה בד"כ נפתרת בהחלפת המחז"שים הנבלות האלה . אין ספק שהארת
את עיניו ופקחת אוזניו למה שעלול לקרות / להיות ושלא הכל שחור לבן .
שחר.
ניר , אני יכול להסכים וזה נכון מבחינת תוכן הדברים שכתבת מילה במילה ...
רק מה , אני לא מבין ומסכים שהוא צריך לשחוט את הסרן ברמה של החלפת
מיסבים של הדיפ' שלא לדבר על החלפת מיסבי קורונה / פיניון עם כל ה"סרט"
שכרוך בכך.
לטעמי, הבעיה בד"כ נפתרת בהחלפת המחז"שים הנבלות האלה . אין ספק שהארת
את עיניו ופקחת אוזניו למה שעלול לקרות / להיות ושלא הכל שחור לבן .
שחר.
שחר, אם לא החליפו לג'יפ הזה סרנים, אז הוא עדיין נוסע על סרנים צרים - AMC אחורי. על AMC אני לא רוצה בכלל לדבר, אני מניח שיש כאן לא מעט אנשים שבוכים למשמע השם הזה ואני בינהם. לגבי הסרן הקדמי הדולף - סביר מאד שזה סרן שלא טופל במשך שנים והוא מלא חלודה וג'יפה, סביר שאם הוא היה מטופל והיו מחליפים בו מייסבים אז גם מחזירי השמן היו מוחלפים (אלא אם המכונאי פושע). כשתפרק סרן כזה (וזה לא יהיה קל) תיכנס ג'יפה לתוך המייסבים, תרכיב אותם והם ירעישו, תעמוד מול סרן מפורק שסביר להניח שתמצא מה להחליף בו ומתוך לחץ לסיים את העבודה, אתה תקבל את ההחלטות הכי גרועות - אתה תרוץ לקנות חלקים ולשפץ אותו. אחרי שתסיים את העבודה תיסע עוד חודש והסרן האחורי יתפרק לך ואז או שתמשיך לטעות ותנסה לשפץ אותו, או שתחליף אותו לדנה 44 רחב כמו שצריך, מה תעשה עם הקדמי אח"כ - תזרוק לפח.
פירקתי כבר עשרות סרנים של ג'יפים,ראיתי את הסרטים האלה עשרות פעמים, קיצור הדרך היחיד הוא לא להיכנס לזה בכלל - לא לגעת ! או לשדרג מראש !
אל תגיד שלא אמרתי לך.
ערן המסוקס
21-10-04, 12:00
אני באמת ובתמים לא מבין על מה אתה מדבר?
למה שיקרה משהו למיסבים הישנים? למה שמשהו כלשהו ישתנה כתוצאה מפירוק והרכבה?! מה שהיה ישאר, אני לא רואה סיבה שהסרן יתחיל להרעיש או כל דבר אחר שלא היה לפני כן?!
אצלי הסרן הקדמי עבד שנים עם מחזי"ש גמורים. השמן בפנים נראה כמו נס קפה חלש, ולמרות הכל, החלפתי מחזי"ש והכל בסדר גמור.
פרוק סרן כזה, מהנסיון שלי, הוא קצת עבודה שחורה, אבל בהחלט לא משהו נורא, אם אתה יודע את העבודה כמובן.
אתה טוען שאם תגע ב 2 המיסבים של הקייס, הם יתפרקו לך בידיים? הרי הם מחזיקים מעמד בעומסים עד עכשיו, למה שיקרה להם משהו?
אצלי הסרן הקדמי עבד שנים עם מחזי"ש גמורים. השמן בפנים נראה כמו נס קפה חלש, ולמרות הכל, החלפתי מחזי"ש והכל בסדר גמור.
הכל בסדר גמור הא... אז כנראה שלא צריך בכלל שמן בדיפ' אפשר להסתפק במים ולא יקרה כלום. אתה לא רציני נכון ?
ערן המסוקס
21-10-04, 13:03
נו, ברור שלא בסדר גמור. אבל הסרן לא מרעיש. את השמן הייתי מחליף בתדירות דיי גבוהה בעיקר אחרי טבילות מים.
ברור שהג'יפה בסרן קיצרה את חייו באופן קיצוני, אבל הסרן הקדמי בסיקס כמעט ואינו עובד להזכירך, ומבפנים אין סימנים של נזק או קורוזיה.
אבל הסרן הקדמי בסיקס כמעט ואינו עובד להזכירך, ומבפנים אין סימנים של נזק או קורוזיה.
זה לא נכון, המייסבים הפנימיים הם רק חלק מהעניין, הם גם טבולים בשמן לכן הם מתנקים וגם אם הם יגמרו אתה לא תשמע ולא תדע, הדיפ' יגרס לך לפני שתבין שמשהו לא בסדר. לעומת זאת מייסבי הגלגלים עובדים כל הזמן ועוד איך, שם אין שימון, יש שם גריז במקרה הטוב שאם לא ריעננו אותו אז הוא יבש ומלא בחלודה ובלכלוך, ברגע שתיגע בעסק הזה תאלץ להחליף מייסבים ואטמים. 300ש"ח לכל צד.
את הרעש הזה אתה תשמע ועוד איך....
אני את שלי אמרתי ואין לי כוונה להמשיך להתפלסף עם הנושא הזה יותר.
ניר מאד צודק במשהו אחד. יש לך סרן ישן ובכלל אין סיבה טובה להישאר איתו. ניר פירט את כל הסיבות למה לא.
מעבר למקרה הספציפי שלך (סרן שלא כדאי להקיע בו) , אני דווקא כן בעד פירוק והרכבת הסרן ולא רק בגלל ההחלפה של המחזשים, אלא גם בשביל הערך המוסף - בית ספר. הניסיון מלמד שמכונאות ביתית היא הבי"ס הכי זול בטווח הארוך. את זה יגידו לך גם הוותיקים.
אם אתה רוצה, צור איתי קשר בפרטי. יש לך זוג סרנים (דנה 44 מחוזק ודנה 30), שניהם רחבים ונעולים להציע לך.
יום טוב.
אורי טל.
ערן המסוקס
21-10-04, 13:44
מה הקשר למיסבים של הגלגל? אותם בכל מקרה צריך להחליף אם הם גמורים, ואת זה אתה מרגיש ישר כשיש רעש או חופש בגלגלים.
וכפי שאמרתי, בדקתי את הדיפרנציאל, והוא תקין, ואפילו נראה טוב.
בכל מקרה, אני מסכים שאין הרבה טעם להשקיע בסרן הזה.. הוא יחיה כך עוד הרבה שנים (או שלא). וכאשר ילך הגיע הזמן לשים סרנים רחבים ודנה 44 מאחור..
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.