צפייה בגרסה מלאה : חיווי 4X4 מהבהב לסירוגין וללא קשר עם המציאות.
זה בא והולך לפעמים,בסתם נסיעת כביש שגרתית.מה אני צריך לבדוק?
אגב.כל השילובים עובדים פיקס כרגיל.(בזמני השילוב נדלק אור קבוע)
תודה.
ייתכן שמדובר במפסק בעייתי או במנגנון החשמלי שאחראי על החיווי
אצלי הבעיה נתגלתה במפסק.
מעבר לחיווי המטעה, מפחיד לחשוב שאולי הנעילה ננעלת גם היא לסירוגין במהירויות גבוהות וכו'
שלא ייגרם נזק.
סוזי המשתוללת
24-11-10, 22:55
בד"כ מדובר על בעייה בלוקרים של ההנעה הקדמית
הלוקר הוא מנגנון שמנתק את הציריה במקרה דנן מהדיפרנציאל ובמיקרים אחרים מהגלגל
המערכת שלך עובדת על חשמל וואקום
פיקוד חשמלי מידית תיבת ההעברה מעביר אות לשני סולנואידים שנמצאים על כנף ימין (צד נוסע)ואלו בתורם משלבים /מנתקים את הציריה הארוכה מהדיפרנציאל באמצעות דיאפרגמה (הופך לחץ של אויר לתנועה מיכנית של שילוב/ ניתוק)
הפג'רואים /מגנומים שלהם מערכת זהה סובלים מחדירת חול/אבק לסולנואידים מה שגורם לתקלה
בפג'רו הדיפולט אם אינני טועה זה מצב משולב מה שאומר שגם אם יש תקלה ההנעה הקדמית תתפקד בשטח
מצד שני אין ניתוק שזה כביכול חסרון בכביש
תתחיל בלנסות לנקות את הסולנואידים ולבדוק שהם עובדים (נותנים מתח ממקור חצוני ורואים האם הם פותחים /סוגרים את מעבר האויר
אם אין אפילו "תקתוק" חשמלי אז הסולנואיד מת
אם חשמלית הוא עובד אך לא מעביר אויר אז ישנה סתימה /הוא תפוס וניתן לשחרר /לנקות
במידה והתקלה באיזור הזה ניתן למצוא סולנואידים דומים בכל פירוקיה גם לא מפג'רו או אצל כל מזגניסט ולהתאים ולסגור את התיקון בכמה עשרות שקלים
סוזי המשתוללת
24-11-10, 22:57
ייתכן שמדובר במפסק בעייתי או במנגנון החשמלי שאחראי על החיווי
אצלי הבעיה נתגלתה במפסק.
מעבר לחיווי המטעה, מפחיד לחשוב שאולי הנעילה ננעלת גם היא לסירוגין במהירויות גבוהות וכו'
שלא ייגרם נזק.
אופיר
הנעילה החשמלית בפג'רו לא משתלבת בhi כדיפולט וגם מתנתקת בכל מיקרה מעל 12 קמ"ש או 20 (אני כבר סנילי)
ובכל מיקרה מדובר על חיווי לוקרים ולא נעילה
שכחתי לציין שהרכב הוא 2.8 99 Q אוט'
סוזי המשתוללת - תודה על התורה בקצה המזלג.עכשיו יש לי כיוון,אני אבדוק ואעדכן.
עדכון.
טוב עברתי על כל צנרת הוואקום שראיתי,
ויזואלית הכל היה נראה שמור להפליא - לא נברתי שם יותר מדי עברתי הלאה.
פירקתי וניקיתי את זוג הסלונואידים,החזרתי אותם למקום = נפתרה הבעייה,לא מהבהב יותר.
תודה רבה על העזרה.
לדעתי הבעייה הייתה מגע חשמלי לקוי באחד מהקונקטורים של הסולונואידים שלפעמים היה נוצר נתק רגעי ומכאן הדרך לנורית חווי מהבהבת.מאידך אם הבעיה הייתה חוסר בוואקום עקב דליפה/יניקה או שסתום תקול על מצב קבוע,הרי לא היה עוזר כלום.
מי יודע אולי טעיתי בגדול,אבל כך אני חושב.
למען "הדורות הבאים" .... הסבר לתקלת היבהוב + איתור ותיקון התקלה :
http://4wd.blogeasy.com/
רענן
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.