התחברות

צפייה בגרסה מלאה : שאלה לחקלאים או בעלי יונימוג -עלות צמיגים ?

ניר ל
26-11-10, 08:15
מהו סד"ג עלות צמיג במידה 10.5/18 - צמיג טרקטור ואילו סוגים עיקריים יש?
האם שינוי מידה לטרקטור פשוט יותר מלרכב כביש ?

תומר א.
26-11-10, 12:16
א. תלוי מאד בסוג הצמיג רוב המידות נעות סביב 1500שח
ב. טרקטור חקלאי רשאי להתקין צמיגים בהתאם לעבודתו :D
בטרקטור זה לא משנה כל כך ( אין הרבה שוטרים אמיצים שיתגברו על הריח בכדי לראות מה המידה) ביונימוג עלולים לבדוק לך .

asafk
26-11-10, 15:04
אם מדובר ביונימוג, לדעתי שווה להשקיע ולעבור לחישוקי 20 אינצ', גם לפתוח פתח למבחר ענק של צמיגים צבאיים משומשים, וגם אפשרות לעבור לצמיגים חדשים מסדרת MPT של קונטי או אליאנס, שטובים מאוד גם בכביש וגם בשטח, ואפשר (שלא כמו צמיגי צרקטור) לנסוע עליהם במהירויות כביש רגילות.

אסף.

יונימוג אדום
26-11-10, 23:15
המידה הזאת שייכת ליונימוג דגם 421 שזה מנוע 4 צילינדר , ג'נט 20 וצמיג גדול יותר יכביד מאוד על המנוע ( שגם כך הוא לא גיבור כה גדול ) .
צמיג במידה הזאת לא אמור להיות יקר היות וה צמיג חקלאי ( אין מיסוי ) , צמיגי אליאנס יהיו המתאימים לך ביותר .
חבר אשר עלה למידה 12.5 עלג'נט 18 גילה שהרכב נהיה עצלן ואילו הצמיגים פגעו במכלולים במנוע ( סעפת פליטה ובכנפיים ) .

אילן

asafk
27-11-10, 09:55
אילן, זה לא מדוייק.
MPT80 גודל 10.5R20 זהה בקוטר החיצוני ל10.5-18 החקלאי, אבל קל יותר ומתאים לשימוש גם בכביש. (הצמיג בחתך 80 ולא 100 ). כל סדרה MPT מיועדים בדיוק לזה - לכלי רכב חקלאיים שצריכים להיות גם בכביש.

אסף.

ניר ל
27-11-10, 17:12
היונימוג המדובר הוא דגם 411,
ספק אם ניתן להתנייד עמו על כביש ללא קשר לחתך הצמיגים שלו.
לי נראה שהוא איטי להחריד וממילא אין לו מה לחפש מחוץ לשטח קשה.

מה גם שמדובר בכלי שאם אכן ירכש זה יהיה למטרת משחק, ממילא לא יסע יותר מדי והשקעה גדולה תהיה די מבוזבזת.

ארז
27-11-10, 19:07
ניר אני כבר לא זוכר ספרי הדגמים, אבל אם מדובר על הדגם הקטן ביותר כדאי לוותר, חכה עד שתמצא את הבינוניים ומעלה, הקטנים הם לא כלי משחק כלכך מרתקים, גם בבוץ הם איטיים מידי לנסוע במקומות בהם רכבי שטח משופרים לא נוסעים...(והצמיגים לא באמת כלכך גדולים).

אם אני לא טועה גם הסרנים של ה411 חלשים יותר , אם זה הסרן שאני מתכוון אליו אז הוא בנוי כמו סרן של טויוטה ,עם ראש חזיר ולא שסרן שמתפרק לחלקים כמו בכלים הגדולים יותר.

יונימוג אדום
27-11-10, 19:53
ובכן אם זה הדגם המלצה שלי : תמשיך הלאה .
מנוע דיזל חלשלוש בנפח 1800 סמ"ק עם וסת פניאומטי אשר מפיק כ : 30 כ"ס בימים טובים .
לגבי סרנים : הם דומים מאוד לסרנים של דגם 421 , אך למשל מערכת הבלימה שם מאוד מאוד בעייתית ללא שום תגבור לבלמים ( על צמיגי 38" - זה פשוט מפחיד ) לא ניתן להרכיב הגה כח , תא נהג פיצפון , ומהירות סופית בירידה עם רוח גב יכולה להגיע ל: 50 קמ"ש :).
לי היה דגם 421 שזה מנוע 4 צילינדר בנפח 2400CC עם הספק מקורי של כ:55 כ"ס ומהירות סופית של : 60 קמ"ש . כאשר אני החלפתי מנוע לדגם מתקדם יותר וקיבלתי הספק של : 74 כ"ס ומהירות סופית של 85 קמ"ש .
היונימוג שלי נמכר לקבלן אשר עובד איתו בתוך מכרות תמנע כבר שלוש שנים יום יום .
חפש לפחות דגם 421 ( 4 צילינדר ) או 404 ( 6 צילינדר בנזין - גרסה צבאית ללא רישוי כביש אך מעניין מאוד בשטח ) .
הדגם החזק והמעניין יותר זה : 406 ( קצר 6 צילינדר מנוע 6 ליטר נפח ) או 416 ( ארוך 6 צילינדר 6 ליטר מנוע ) אך המחירים שלהם מרקיעים שחקים .

אילן

ניר ל
28-11-10, 15:35
נראה לי ששכנעתם אותי...

-->