התחברות

צפייה בגרסה מלאה : סוזוקי ג'ימני חדש והיתלבטות לגבי צמיגים

kitesite
27-11-10, 10:38
בשעה טובה הזמנתי ג'ימני חדש 2010 שבוע הבא צריך להגיע ,
הזמנתי את הדגם המפואר כולל מיגון מלא (גם מגיני סף) של אספיר.

לגבי צמיגים הייתי רוצה להחליף צמיגים ברגע שהוא יגיע וההיתלבטות היא בין 50 50 לשטח מלא.

ראיתי ועברתי על כל הטופיקים בנושא מה שלא מצאתי זה תמונות של איך כל צמיג יושב על הרכב מבחינת מראה.

וכאן אני מבקש את עזרתכם , אשמח אם מישהו שמורכב לו צמיג 50 50 ובמקביל מישהו שיש לו צמיג שטח מלא יוכל לעלות תמונה לצורך השוואה איך הצמיג ניראה על הרכב.
כמובן שמעבר לשינויים והבדלים בשטח ובכביש חשוב לי להבין איך השוני במראה על הרכב.

תודה ושיהיה לכולנו שבוע מקסים

GodsFather
27-11-10, 11:34
ג'ימני 2010? אתה בטוח שזה לא יד 1 מהסוכנות ?

מה שאני יודע אין יבוא של ג'ימני חדשים לארץ בגלל שאין להם ESP שהפך לתקנה מחייבת ביבוא רכבים חדשים לארץ.... ולכן מדובר במלאי שהוזמן מראש, טרם כניסת התקנה הזו.

לגבי צמיגים, מכיוון שמכשירי תנועה מייבאים גם את ברידג'סטון, למה שלא תסגור איתם גם את הדיל של ה50/50 לרכב ותחסוך לך את ההחלפה ?

מה אתה מחפש להשיג ? ביצועים בשטח או להתחיל ברגוע ואח"כ לשדרג ?

kitesite
27-11-10, 13:25
ג'ימני 2010? אתה בטוח שזה לא יד 1 מהסוכנות ?

אכן הג'ימני הוא 2010 ואכן יד 1 מהסוכנות זה לא אומר שהוא לא חדש :)

0 ק"מ

לגבי הצמיגים לא ידעתי שהם יבואנים של ברידגסטון ובהחלט אבדוק איתם את הנושא לפני ששולחים לי את הרכב.

איפה כל חברי הפורום בעלי הג'ימני ? שתפו אותי בכמה תמונות שיהיה אפשר להיתרשם לגבי הצמיגים.

אני מחפש קצת גובה באמצעות הצמיג וכמובן לעבור מהכביש הרגילים למשהו קצת יותר שטח יכול להיות ששטח מלא כרגע גדו עליי ולכן ה 50 50 יותר מתאים, השאלה אם יש שינוי בגובה הרכב בצמיגים 50 50

שוב תודה!

Tom Bril
27-11-10, 13:40
http://www.jeepolog.com/forums/album.php?albumid=356&pictureid=6022

הנה כמה מהאלבום באתר

kitesite
27-11-10, 13:50
http://www.jeepolog.com/forums/album.php?albumid=356&pictureid=6022

הנה כמה מהאלבום באתר

chase באיזה צמיג מדובר על הג'ימני השחור ? האם זה 50/50 ואיזה חברה?

דרך אגב ג'יפ מדהים ביופיו!

יונתןמצפה
27-11-10, 14:03
ללא שינוי מידה הצמיגים לא יגביהו לך כלום ברכב. (ייתכן הבדלים זניחים במידה בפועל בצמיגים בעלי אותה מידה רשמית אבל זה זניח)
שינוי מידה זה לא ממש רלוונטי עבורך... (אין אופציה חוקית) יתקנו אותי מומחי הג'ימיני אם אני טועה כי אני לא מכיר את מה שמאושר ע"י היצרן בג'ימיני.

Richard
27-11-10, 14:26
קבל.. מקסיס 100 אחוז שטח

kitesite
27-11-10, 14:49
richard תודה!

נראה קרבי הבחור..

יש לי יתרון מסויים שבכל זאת מושך אותי לכיוון ה 100% שטח אני מיתגורר באילת והנסיעות בעיר הן ממילא קצרות (זה לא המרכז שיש כבישים בין עירוניים) הנסיעות למרכז והצפון הן מעטות .
לגבי טיולים בסופש מרביתם יהיו בהר אילת והסביבה..

אולי בכל זאת שטח מלא ..?

Richard
27-11-10, 15:06
richard תודה!

נראה קרבי הבחור..

יש לי יתרון מסויים שבכל זאת מושך אותי לכיוון ה 100% שטח אני מיתגורר באילת והנסיעות בעיר הן ממילא קצרות (זה לא המרכז שיש כבישים בין עירוניים) הנסיעות למרכז והצפון הן מעטות .

אולי בכל זאת שטח מלא ..?

רק שטח מלא! אל תעשה את את הטעות הזאת(לפי דעתי) עם ה50 50.. מקסיס שטח מלא הוא צמיג מצויין... בשטח תוכל להרגיש את ההבדל, דובר פה בפורום על רעשים בנסיעה על הכביש ועל מרחק בלימה גדול יותר עם המקסיס וצריחת דלק טיפה יותר גדולה.. תלמד להתנהג עם הרכב ותאמין לי אתה לא תתחרת..

תחשוב טוב מה אתה הולך לעשות עם הרכב, אם אתה מתקוון לתת גיחות לשטח לך על המקסיס.. אם יש לך במשפחה נהגים צעירים בלי ניסיון על הכביש אולי שווה לשקול אופציה אחרת...
אני ממש מבסוט מהמקסיס, זאת הרכישה הכי טובה שעשיתי לרכב שלי, בכול אופן כול אחד והעדפות שלו.

תתחדש ושיהיה בהצלחה.

kitesite
27-11-10, 15:20
סה"כ 2 נהגים גיל 30+ אני והבת זוג ,

שנינו נהגים זהירים ואחראים !

רשמת מרחק בלימה - בעיקבות הצמיגי שטח המרחק בלימה מיתארך בצורה מסכנת ? האם היא נובעת כתוצאה מהחלקה של הצמיג על הכביש?

Richard
27-11-10, 15:34
סה"כ 2 נהגים גיל 30+ אני והבת זוג ,

שנינו נהגים זהירים ואחראים !

רשמת מרחק בלימה - בעיקבות הצמיגי שטח המרחק בלימה מיתארך בצורה מסכנת ? האם היא נובעת כתוצאה מהחלקה של הצמיג על הכביש?

האחיזה של המקסיס בכביש ובפרט כל צמיג שטח מלא, פחוט טובה מצמיג רגיל.. במיוחד בכביש רטוב צריך לקחת בחשבון שבבלימה חזקה המרחק עצירה של הרכב הוא גדול יותר, אך אני לא מאמין שבאופן משמעותי מאוד.. לכן אם מדובר בשני נהגים זהירים עם ניסיון אני לא חושב שתהיה לכם בעיה להסתדר עם זה... אבל בכול מקרה זה משהו שכדי לקחת בחשבון.

kitesite
27-11-10, 15:36
תודה חבר על ההתיחסות והמידע החשוב!

im_ri
27-11-10, 18:19
מצורפת תמונה דאונלופ 50 50 , קצת יקרים יותר.
מבחינה ויזואלית, אין מה להשוות, צמיגי 100 אחוז שטח נראים פי מליון יותר קרביים ומרשימים.
בשטח, יש להם יתרונות וחסרונות על ה 50 50, לא בכל מקום 100 טובים יותר (בכללי ברורב ש100 אחוז עדיפים, אבל תן להתגונן :) ). לדוגמא בנסיעה על משטחי סלע תקבל אחיזה טובה יותר עם 50 50, טיפוס על סלעים.

כל פעם שאני רואה ג'ימני עם 100 אחוז אני מקנא. אבל כל יום אני עושה 70-80 ק"מ בכביש.. ומטייל 80 ק"מ פעם בחודשיים... אז כנראה שאמשיך לקנא ולהשאר עם 5050 ובלי נעילה.
דרך אגב נבחרו גם כי הם נראים טוב יותר מבריגדסטון או מקסיס 50 50.

נועםנועם
27-11-10, 19:32
richard תודה!

נראה קרבי הבחור..

אולי בכל זאת שטח מלא ..?

רק שטח מלא. יש לך הזדמנות מצויינת להחליף. כל צמיג אחר יהיה בבחינת לא עשית כלום.

kitesite
27-11-10, 20:28
רק שטח מלא. יש לך הזדמנות מצויינת להחליף. כל צמיג אחר יהיה בבחינת לא עשית כלום.

מחר בבוקר אני אחייג לחברה לברר האם ניתן לעשות שינוי כבר דרך החברה אם כן נזמין שטח מלא !

תודה לכולם על ההמלצות ועל התמונות המדהימות שגורמות לי להיתאהב כל פעם מחדש

zerez
27-11-10, 21:08
לצמיג שטח מלא יש הרבה מאוד חסרונות על הכביש והערך המוסף שלו בשטח היא לא תמיד כל כך משמעותית.
היתרון הגדול של צמיג שטח הוא בבוץ, בשטח טכני יש לו יתרון אבל לא כזה גדול.
אתה גר באילת ומרבית נסיעות השטח שלך יהיו בהרי אילת שאינם בוציים, במקומך הייתי הולך על 50/50 ולא על שטח מלא.

GodsFather
28-11-10, 05:47
תרשה לי לחלוק עלייך ZEREZ. לעלות מעלה, אפילו קטן, כשהקוביות נתפסות על חריצי הסלעים, לעומת לשפד את הצמיגים 50/50 העדינים יותר על אותם חריצים.

50/50 יותר עדינים משטח מלא.

אני מצטרף להמלצה על שטח מלא, במיוחד לאור המיקום הגיאוגרפי שלך. נסיעה זהירה היא משהו שצריך לעשות לא משנה עם איזה צמיג אתה. להכיר את מגבלות הרכב כנ"ל.

ואם אתה מדבר עם החברה והם מוכנים להביא לך צמיג 215 ברשיון, זה יהיה מאורע נדיר ומשמח. שווה לנסות.

נדב42
28-11-10, 08:02
ואם אתה מדבר עם החברה והם מוכנים להביא לך צמיג 215 ברשיון, זה יהיה מאורע נדיר ומשמח. שווה לנסות.

אמיר, ממה שאני ראיתי צמיג שטח הכי קטן של ברידג'סטון הוא 235.
(אג, זה באמת יהיה מאורע נדיר ומשמח ...)

ב- 215 יש צמיגים מתאימים למקסיס, הנקוק ו- BF
(פעם היה מבחר הרבע יותר גדול למידה הזו ...)

eran_f
28-11-10, 10:33
אמיר, ממה שאני ראיתי צמיג שטח הכי קטן של ברידג'סטון הוא 235.
(אג, זה באמת יהיה מאורע נדיר ומשמח ...)

ב- 215 יש צמיגים מתאימים למקסיס, הנקוק ו- BF
(פעם היה מבחר הרבע יותר גדול למידה הזו ...)

ברשותי צמיג בריגסטון 50/50 במידה 205 חוקי !!!!
התחילו לשווק אותו בחודשיים האחרונים
נקנו 4 בצמיג ישיר פ"ת 2400 ש"ח

אין לי עדיין מספיק ניסיון - טיול אחד בשטח בלבד
מבחינת כביש - אחיזה טובה ( היה מותקן ברידגסטון כביש )
רעש - אין
מרחק בלימה - לא נבדק על כביש רטוב - בכביש יבש הרגשה דומה
נוחות - צמיגים רכים מורגשת נסיעה רכה יותר בכביש...

zerez
28-11-10, 10:39
תרשה לי לחלוק עלייך ZEREZ. לעלות מעלה, אפילו קטן, כשהקוביות נתפסות על חריצי הסלעים, לעומת לשפד את הצמיגים 50/50 העדינים יותר על אותם חריצים.

מותר לך לחלוק עלי וזה אפילו מבורך,
אני מודה שבכל פעם שאני ג'ימני עם צמיגי שטח בא לי התיאבון להרכיב גם לשלי סט כזה.
כשאני שוקל את המיקרה הפרטי שלי, הרבה נסיעות כביש ושטח לא קשה מאוד, אני מעדיף 50/50.
ד"א אני עדיין לא החלפתי את צמיגי הכביש שאיתם קניתי את הרכב והוא נוסע בשטח בכלל לא רע.

GodsFather
28-11-10, 13:00
התחילו לשווק אותו בחודשיים האחרונים
נקנו 4 בצמיג ישיר פ"ת 2400 ש"ח

אין לי עדיין מספיק ניסיון - טיול אחד בשטח בלבד
מבחינת כביש - אחיזה טובה ( היה מותקן ברידגסטון כביש )
רעש - אין
מרחק בלימה - לא נבדק על כביש רטוב - בכביש יבש הרגשה דומה
נוחות - צמיגים רכים מורגשת נסיעה רכה יותר בכביש...

205 זו המידה החוקית, אין מה להתלהב...

kitesite
28-11-10, 21:21
אגב רק לעדכן אותכם כי לא ניתן לעשות שידרוג לצמיגים דרך החברה (לצערי).

אני אמתין שהרכב יגיע ומשם ניתקדם.

נדב42
28-11-10, 22:09

אוקיי, אבל אני התכוונתי לצמיגי שטח ...

Limordr
10-12-10, 10:49
ממליצה בחום על מקסיס טרפדור - שטח מלא
התנהגות כביש מצויינת בהתחשב בעובדה שהם 100%
רעש בנסיעת כביש כמעט ולא מורגש
עלייה בתצרוכת דלק (תלוי בלחץ אויר כמובן) של בערך 5%
אחלה בשטח כמובן
ואם זה חשוב לך - אז נראים פשוט פגז על הג'יפון :cool:

G-Jimny
10-12-10, 11:45
ממליצה בחום על מקסיס טרפדור - שטח מלא
התנהגות כביש מצויינת בהתחשב בעובדה שהם 100%
רעש בנסיעת כביש כמעט ולא מורגש
עלייה בתצרוכת דלק (תלוי בלחץ אויר כמובן) של בערך 5%
אחלה בשטח כמובן
ואם זה חשוב לך - אז נראים פשוט פגז על הג'יפון :cool:

מצטרף ללימור ולשאר הממליצים על 100% שטח.

כשקניתי את הג'ימני שלי ניסיתי כמה טיולי שטח קלים יחסית עם הצמיגים המקוריים - אין מה לומר - יש להם אחיזה בסדר גמור. אבל במקומות שצריך את האחיזה, אין מה להשוות לצמיג שטח מלא.
בנוסף, הצמיגים המקוריים (או כל צמיג כביש אחר לצורך העניין) יהיה עדין מידי לטיולי שטח. עד שהשכלתי להחליף למקסיס טרפדור (או בשמם ה"מספרי" 8060) הצלחתי לפנצ'ר בשטח 2 צמיגים שהלכו לעולמם.

לסיכום, ממליץ בחום על 100% שטח!
G

-->