צפייה בגרסה מלאה : אובד עצות - צריך טנדרון.
אהלן אהלן, הלב אומר טנדר יפני קשוח, הראש והתקציב אומרים טנדרון אירופאי. עכשיו, מה עושים? מרוב טנדרונים בשוק כבר אבדו עקבותיי,חיפושים ברשת רק בילבלו אותי עוד יותר. אני מבקש את המלצותיכם. התקציב נמוך- אולי נצליח לגרד עשירייה וזה צריך לכלול טסט וביטוח.
טורבו או לא טורבו זה לא ממש משנה לי (אחרי סמוראי גם סקייטבוקד מרגיש יותר סוחב בכביש). גם על מרווח הפנים אפשר להתפשר. כמו אצל כולם חשוב שיהיה אמין וחסכוני, אין תקציב שבועי לחלקים יקרים. זה רכב יחיד שישמש שניי נהגים, רוב הזמן לא יעמיס משקל רב אבל מידי פעם דווקא כן. נסיעות בינעירוניות בלבד.
אז מה יש לנו בהיצע? ברלינגו \ פרטנר, קנגו (דגם 1.6 אוטו' דווקא קורץ לי), סקודה פיק אפ\ פלקוואגן קאדי\ סיאט אינקה, פיאט דובלו .... בקיצור סלט! הלכתי לאיבוד, נא המלצותיכם.
במחיר כזה -ברלינגו מודל 99-2000
כך בחשבון שרובם כבר עשו קילומטרים רבים,אפילו מאוד.
כדאי לחפש אחד שלא או שהוא כבר אחרי שיפוץ/החלפת מנוע.
תודה, מחר אני הולך לראות ברלינגו 2002 וקנגו 2000 שניהם אחרי מנוע. במה צריך להתמקד?, איפה נקודות החולשה הידועות שלהם?
רכב צרפתי ישן ??? חסרות לך צרות בחיים ???
עדיף כבר טנדר סמוראי למרות הזיקנה ... :rolleyes:
חנן-ג'יפולוג
27-11-10, 20:52
אחרי שמונה שנים, שלושה רכבים וכמעט חצי מיליון ק"מ עם רכבים מהסגמנט הזה:
אתה לא רוצה קנגו, בשום מצב, אלא אם כן אתה ממש אוהב להיות על גרר ובמוסך כל הזמן ולפתוח ארנק.
הדובלו הוא לא רכב, גם לא לתפרנים. אין אף אחד שמגיע לו לנסוע ברכב ללא מתלים והגה.
הברלינגו\פרטנר גם לא משהו מבחינת האמינות, אבל אפשר לחיות עם תדירות התקלות איכשהו בהבנה שזה מה יש בפלח השוק הזה ובתקציב הזה.
את VW על מותגיה השונים אני לא מכיר מנסיון אישי קרוב.
אם כבר צרפתי ובסגנון הזה הייתי הולך על רנו אקספרס.
קנה אחד ב5-6K ש"ח (בנזין! לא את הדיזל חלילה) ותשאיר בצד אלפייה או שתיים ליישור קו
ותיקונים.
מהנסיון הלא גדול שלי הוא סה"כ אמין והרבה יותר קל (וזול) לתיקון מאשר ברלינגו/פרטנר.
מצטרף לדעתו של חנן בנוגע לקנגו...
איתי
ואם למרות הכל בחרת לא ללכת על יפני (שגם יודע לעשות עבודה בשטח...)
קנגו זה פשוט אוטו רע.
מכיר עוד מהצבא, וזה הרכב היחיד שלא הסכמתי לקחת הביתה והעדפתי לצאת בטרמפ...
בדוק אם הפורד קונקט נכנס לך איכשהו בתקציב- אוטו נהדר. ומטוס בייחס לקטגוריה.
חלל פנימי נהדר, מאוד נוח מנסיוני.
לגבי משפחת פולקסווגן- שכולל את סקודה, סיאט וכו'
היה לנו טנדר סקודה מהראשונים שהגיעו ארצה בשנות ה90, שימש אותנו לא מעט שנים. עשה עבודה לא ראה.
פשוט, אמין, והאמת- חמוד. (ולא פעם חולץ עם שופל מהבוץ באתרים בהם עבדנו)
אני אוהב את המכוניות הללו, הן נותנות תמיד טיפה יותר מהמתחרות.
את המנועי דיזל שלהם אני מכיר וחרשתי על אחד כזה 160 ק"מ כל יום במשך 4 שנים עם 0 תקלות וצריכת סולר נהדרת.
בהצלחה.
סיכום ביניים:
קנגו- ירד מהפרק לפי כל הדעות
ברלינגו - צריך מזל!
סקודה- דיזל זה בסדר, לא ידוע על בנזין
קאדי ואינקה- פעם הייתה לי כזאת- יצאה ל הנשמה עד שמכרתי אותה.
רנו אקספרס- רק בנזין.
מישהו רוצה להוסיף משהו לפני שאני מתביית על אחת מהשתיים?
boaz avrahami
28-11-10, 00:19
סוברו טנדר לא נכנס בתקציב הזה?
גם אם נפלת על הרכב הכי גרוע אתה תצא מכל תיקון בזול יחסית לאחרים.
סוברו טנדר לא נכנס בתקציב הזה?
הלוואי!
boaz avrahami
28-11-10, 00:52
הלוואי!
נכנסתי בגללך ליד 2 בשביל לבדוק.
לא יודע מה אתה רוצה אבל יש שם רכבים בתקציב שלך ועל פניו נראים ומתוארים במצב טוב.
אמנם שנת 1992-3 אבל כמה דפוק וישן שלא יהיה הסוברו הוא יהיה לך הרבה יותר משתלם וצפוי מכל ארופאי!
בהצלחה
בועז
תודה לכולם.
אז ככה, יש לי בכוונת שני רנו אקספרס בנזין.
האחד- יוצא חברת חשמל לשעבר ומוחזק כיום 11 שנה אצל אותו בעלים (יד שנייה).
הרכב מטופל עם קבלות. המוכר טוען ש3 פעמים הוחלף לו ראש מנוע. פעם אחת בחב' חשמל ופעמיים אצלו עד שהבין שיש להחליף רדיאטור. החליף ועכשיו הרכב בלי בעיות כבר חודשיים.
השני- יד שנייה פחות משנה בבעלות הנוכחית. לטענת המוכר הכל עובד פגז!
שני הרכבים עברו בסביבות ה200000 קמ" והמחיר דומה. האחד עם טסט עד אוגוסט והשני עם טסט לשנה.
אני לא יודע ממה יותר לחשוש - מהראשון שהחליף ראש 3 פעמים או מהשני שמוכר אותו כל כך מהר.
מה אומרים?
boaz avrahami
28-11-10, 16:18
אם אני לא טועה, התחממות וראשי מנוע הם המחלות של האקספרס ורנו חמש...
אם יש לך עודף כסף וזמן, לך על זה
אצלנו היה מאזדה B2000 שנת 95 עבד שנתיים בלי אף תקלה(טופל כמו שצריך) נקנה אז ב2003או2004 ב9,000 אם אני לא טועה ככה שאמור להכנס לך לתקציב היום.
מנוע 2000 בנזין טיפה שתיין אבל לא ממש נורא, היה אמין מאוד למרות שעבד קשה מאוד.
לא ממש זוכר כמה בדיוק היה בדלק הרכב נמכר בשנת 2006 ככה שעבר קצת זמן מאז, אבל בכל מקרה אני ממליץ.
האמת, אם אתה עובר לתחום העגלות, אז באמת B2000 זה אחלה רכב.
היה לנו כזה, גם מהראשונים שהגיעו ארצה.
עבר את ה 300K ק"מ
עבד מאוד מאוד קשה עד לפני כשנה וחצי- שנגנב (מי גונב כזה אוטו???)
אמינות סבבה
נוחות סבבה
שותה בנזין... אבל כתלות בק"מ זה אולי נכנס בתקציב.
עשה אצלנו פעם אחת ראש מנוע וזה אחרי כמעט 300K
הרכב שימש אותי תקופה לנסיעות דו ארוכות.
לאחר מכן, עובדים שלנו בעסק שלא נהגו לשמור עליו.... והוא עדיין לא היה מתלונן.
אבל כאן אתה מרחיב את תחום החיפוש... ואז גם בופלו עלול להיכנס בתקציב.... סיבכנו אותך...
יש לי ניסיון דיי טוב עם האקספרס.
אין לו שעון חום - אחת הסיבות להתחממויות המרובות.
אם אתה בונה על רכב ממוזג - שכח מזה - כל המזגנים הותקנו בארץ, והם דרעק, בלשון המעטה.
תנסה למצוא אחד משנת 95 ומעלה, עם הזרקה - צריכת דלק נמוכה משמעותית!
סה"כ תמורה מצוינת למחיר - אם כי, כמו כל רכב בתקציב הזה - לא הייתי בונה עליו לצורך עבודה בעסק, שהזמן שלו שווה יותר מעלות הרכב.
עידן
אגב - עומד לי בחצר אקספרס מושלם שירד מהכביש, אחרי תאונה, כרגע משמש כמחסן :) אם תצטרך חלקים, צור קשר...
תודה חברים, בופאלו זה ממש לא בתקציב וגם סובארו טנדר במחיר כזה הוא עגלה בד"כ.
חיסכון בדלק הוא דבר חשוב ולכן טנדר מאזדה קצת מפחיד אותי. (אני מכיר כמה אנשים עם רכב כזה).
בסופו של יום חזרתי הבייתה עם אקספרס 1.4 בנזין מודל 94. 01 ברישון. 182000 ק"מ. הכל חדש ונקי בפנים הרכב וכל המנופים והנורות עובדים עד שזה מדהים. רואים שזה רכב שלא שימש לעבודה והבעלים שמר עליו.
יש את כל הקבלות לטיפולים וחלקים שהוחלפו משנת 98 שהרכב היה בבעלותו ועד היום. עידן- יש לו גם שעון חום. הרכב מתוקתק ביותר עם צבע מקורי ומנוע יבש ונקי והיה מרשים לדבר עם המוכר ולראות שלא החסיר ברגים ולא הזניח.
הוא אפילו בכה מהתרגשות כשיצאתי משם (ויצאתי משם מהר שלא יתהפך ויתחרט לי פתאום ;)).
תודה על העזרה בכיוון החיפוש, עשיתם לי קצת סדר בראש. אני מבטיח לשמור על הרכב ולתת לו את הטיפול הראוי לו כפי שקיבל עד היום.
מחייה את השרשור מלפניי שנה.
לגבי האקספרס- מצויין. עדיין מרביץ בעליות.
הסיבה היא שאני צריך רכב נוסף מהקטגוריה ולא במקום.
התקציב כיום- 50000.
ישמש לעבודה ויסע כ- 50000 לשנה.
בעכבות השרשור הזה נשללה הקנגו.
מי יכול לומר משהו על עלויות אחזקה של פורד קונקט, דובלו, או ברלינגו?
מה המומלץ מבחינת עלויות אחזקה, תדירות תקלות, ודלק?,
נוחות הנסיעה וחלל תא מטען לא רלוונטי. כח זמין דווקא כן משום שיעלה בכל יום לירושלים. תודה.
סוזי המשתוללת
05-10-11, 15:45
בניגוד למה שחנן כתב בזמנו על הדובלו אז נכון הוא פחות נח מהברלינגו באופן משמעותי אבל אני גם מכיר המווון פרייבטים שלא נוחים כמו הברלינגו (ואני נוסע על אחת ביום יום )
לדעתי אם כבר ברלינגו אז רק hdi וגם אז חייבים למגן את הקרטר מייד (הוא עשוי מניר אלומיניום)
הhdi אמנם יותר מסובך לאחזקה אבל איכות חיים ביצועים וצריכת דלק לא פחות חשובים ובזה הhdi הרבה יותר טוב מהמנוע הפשוט מהסיבה הפשוטה שבגלל שהוא חזק יותר יחסי ההעברה ארוכים יותר והוא חסכוני הרבה יותר שלא לדבר על זריז הרבה יותר ובעקבות כך גם בטיחותי הרבה יותר (בטיחות אקטיבית)
בברלינגו הרגיל 130 זו מהירות שאתה נוסע עם הלב בתחתונים ולא בגלל המשטרה (בכביש 6 ) אלא בגלל מד הסל"ד שנמצא קרוב ל4000 סל"ד (זה מנוע דיזל להזכירך)
קונקט הוא אוטו לא רע גם כן אך גם הוא עם קפיצי עלה - כמו הדובלו בדיוק והדובלו הרבהיותר חזק על הנייר )
נוסע על דובלו מעל חמש שנים (רכב שני של האישה)
בגללו היא לא מוכנה לעלות על הרכב שלי היא טוענת שהוא עגלה :)
עד היום מאוד מרוצים ממנו, תצרוכת דלק טובה מאוד - סביב האחד ליטר סולר ל 15 ק"מ רוב הנסיעות בתוך העיר - לאילת נסענו היא הגיע גם לליטר סולר ל19 ק"מ
כוח זמין יש לה בשפע, עליות לירושלים זה לא משהו שמרתיע אותה.
נסעתי גם על קונקט וגם על קנגו, לא יודע, הם אנמיים ליד הדובלו.
תקלות - כשהרכב היה חדש איזה חיישן הלך לנו - גרם לי לעלות את העליות של סדום על 1500 טורים כשהרכב נכבה כל 500 מטר (אחרי שלוש שעות הייתי למעלה)
מאז ועד היום יותר מחמש שנים, אפס תקלות - טיפולים ,דלק, אחזקה שוטפת....
לא משהו רציני.
אני הייתי בוחר בדובלו (למרות שהנוחות בו היא לא כמו בקנגו או בברלינגו)
תביט על הנתונים על הניים - 115 לדגם עם הטורבו ה"חדש" מול 75 - 90 לשאר.....
תודה רבה, אגב, מישהו יודע אם אפשר להשיג רכבים טובים במכרזים וכונסי נכסים למיניהם או שכבר עדיף לוותר כי יש שם רק עגלות ולמצוא משהו פרטי??
תודה, כמו שהבנתי ברלינגו- 93 כ"ס (יש גם 75 אבל זה לא מעניין) ודובלו עם 105 כ"ס ולא 115.
בכל אופן חרשתי סוליות והגעתי לשניי רכבים אופציונאליים כאשר הקילומטרז' שיחק את התפקיד החשוב ביותר.
אז יש לנו ברלינגו מעניינת של פנסיונר 2008 עם ניילונים על המושבים ו62000 על השעון ואפילו מתחת למכסה המנוע אין גרגר אבק.
ויש לנו גם דובלו במצב חדש מחברה 2008 עם 35000 ק"מ על השעון. שניהם דורשים פחות או יותר מחירון פחות 5000. וזה שם אותנו סביב ה 60-65K לקניה (קצת יותר גבוה ממה שתכננתי אבל חיפשתי רכב 2008 עם פחות מ 50000 ק"מ וזה מה שמצאתי).
אני סומך עליכם בעלי הנסיון פה שתמליצו איזה מבין החלופות וזה הרכב שאקנה. אז בשורה תחתונה- ברלינגו או דובלו...????.....
הברלינגו הוא טורבו ?
אם כן קח אותו, אמנם חלש יותר מעט מהדובלו אבל חזק מספיק והרבה יותר נוח, כמו כן הרבה יותר נפוצ משמע עלויות טיפול זולות יותר.
תודה לכל המייעצים. בסוף נרכשה הדובלו, רכב מסחרי מודל 2008 עם 35000 ק"מ אפילו הבוחן שבדק אותה היה בשוק (לטובה). נקווה שהבחירה הייתה נבונה ותודה לכולם. אגב, אם מישהו מעוניין במס' הטלפון של בעל הברלינגו שיפנה אליי בפרטי. הרכב נראה חדש!
תתחדש, סע בזהירות ותהנה מהרכב.
טיפ: להחליף הילוכים במתינות יתר, לא לזרוק קלאצ' לעולם !!!
כמו כן, מאוד מומלץ לא להניח את היד על ידית ההילוכים שלא לצורך החלפת הילוכים, עקב שטאנגות מחרא פלסטיק שיתפורר עם הזמן.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.