התחברות

צפייה בגרסה מלאה : ג'ימיני מתחיל

ג'ימי08
01-12-10, 18:58
שלום לכולם,

רציתי לשאול את חברי הפורום מביני הדבר האם קיימת נעילה אחורית נשלטת לג'ימיני 2008??
ואם אין חיה כזאת, הייתם ממליצים להתקין נעילה קבועה (בהנחה כמובן שזה גם רכב התחבורה היומיומי שלי) מכל הבחינות שיהיו- צריכת הדלק, עמידות הצמיגים והמיכלולים שקשורים והכי חשוב הבטיחות!!
אודה ליעוץ והכוונה בנושא

zerez
01-12-10, 20:04
היו כאן הרבה דיונים על נעילות עם הרבה מאוד מידע, מציע לך לחפש את השירשורים ולעבור על כולם.

יש נעילה נשלטת לג'ימני של ARB שעולה הרבה אלפים של שקלים, אם יש לך אפשרות להביא אחת מחו"ל תוכל לחסוך קצת.
ישנו גם מותג ישראלי (נדמה לי שקוראים לו בולסטר) שמשווק נעילות נשלטות, גם עליו יש כאן שירשור ארוך עם דיעות לכאן ולכאן, מציע לך לקרוא אותו ולהחליט בעצמך.

יש גם נעילה אוטומטית של lockright שגם נדונה כאן בהרחבה.

מכל השירשורים ומה שקראתי אני החלטתי לא להתקין נעילה, הנשלטת יקרה ובינתיים אני מסתדר יפה מאוד בלי נעילה גם במסלולים לא קלים.
לגבי נעילה אוטמטית ההתרשמות שלי מהשירשורים ומהמעט שאני מבין במכונאות היא שבטיחות הנסיעה כן נפגעת ובמיוחד שהרכב מחליק על כביש רטוב, יש סיכוי שהנעילה לא תפתח ואז לא יהיה היגוי. אני גם לא יודע מה יקרה אם חו"ח תגרם תאונה בגלל איבוד שליטה ברכב נעול אוטומטית.

אבל זה רק אני ובדברים האלה אני קצת מרובע,
מציע לך לקרוא בעצמך את השירשורים ולהחליט לבד, לפי אופי הנהיגה והתקציב שלך, מה מתאים לך.

תתחדש על הג'ימני ובהצלחה

אביעד פ.
01-12-10, 20:37
ה
לגבי נעילה אוטמטית ההתרשמות שלי מהשירשורים ומהמעט שאני מבין במכונאות היא שבטיחות הנסיעה כן נפגעת ובמיוחד שהרכב מחליק על כביש רטוב, יש סיכוי שהנעילה לא תפתח ואז לא יהיה היגוי. אני גם לא יודע מה יקרה אם חו"ח תגרם תאונה בגלל איבוד שליטה ברכב נעול אוטומטית.

אם ורק אם- הנעילה הותקנה בצורה נכונה והיא פועלת "מושלם וחלק",
אז עניין איבוד השליטה תלוי בנהג ובהכרה של המגבלות של הרכב שעליו מותקנת הנעילה.
במקרים כאלה של כביש רטוב- שינוי פתאומי בזמן עיקול או סיבוב בעוצמת הגז, או עזיבה מוחלטת שלו, או לחילופין ברקס חזק או אחרי שהאוטו גלש לבד, הכנסת גז, אתה תאבד שליטה.

אבל אם אתה מכיר את המגבלות האלה,
1. אתה תוריד את המהירות נסיעה בגשם.
2. גם במהירות הנמוכה שבה תיסע בעיקולים, זה יהיה בגז קבוע ויציב.
3. אחזור ואומר- כל הנאמר זה אם ורק אם הנעילה מותקנת היטב.

-->