PDA

צפייה בגרסה מלאה : איך מבטלים רישום משכון רכב ברשם המשכונות?

elitkh
01-12-10, 19:25
בהעברת בעלות על רכב התברר שיש רישום משכון ברשם המשכונות. הרישום נעשה ע"י בנק הפועלים. מדובר ברישום שנעשה לפני 8 שנים-התחלפו לפחות 2 בעלים מאז.
החברה שעל שמה רשום המשכון כבר לא קיימת והבעליםמאותה תקופה אומרשהוא לא יודע על מה מדובר.
ברשם המשכונות בקשו אישור מהבנק שהמשכון כבר לא קיים. בבנק מוכנים לדבר רק עם הלקוח שכאמור כבר לא קיים (החברה לא קיימת). ולא נראה לי שאצליח לגרור את בעל הרכב מאותה תקופה אל הבנק מה גם שהוא לא לקוח הבנק.
איך מטפלים בדבר הזה? יש מישהו מבנק הפועלים שיכול לעזור לי בזה?

יואב פולס
03-12-10, 14:24
תפנה במכתב מסודר עם כל הפרטים הידועים לך ללשכה לפניות הציבור בבנק הפועלים עם העתק למפקח על הבנקים. הבנק היה צריך להסיר את המשכון בדיוק כפי שהסיר את השיעבוד שאיפשר את העברת הבעלות.

elitkh
04-12-10, 18:37
טופל-תודה

זרקו
05-12-10, 09:11
בהעברת בעלות על רכב התברר שיש רישום משכון ברשם המשכונות. הרישום נעשה ע"י בנק הפועלים. מדובר ברישום שנעשה לפני 8 שנים-התחלפו לפחות 2 בעלים מאז.
החברה שעל שמה רשום המשכון כבר לא קיימת והבעליםמאותה תקופה אומרשהוא לא יודע על מה מדובר.
ברשם המשכונות בקשו אישור מהבנק שהמשכון כבר לא קיים. בבנק מוכנים לדבר רק עם הלקוח שכאמור כבר לא קיים (החברה לא קיימת). ולא נראה לי שאצליח לגרור את בעל הרכב מאותה תקופה אל הבנק מה גם שהוא לא לקוח הבנק.
איך מטפלים בדבר הזה? יש מישהו מבנק הפועלים שיכול לעזור לי בזה?

לשמחתי אני עובד בבנק אחר... אבל הרעיון הוא אותו רעיון:
כשמסתיים החוב שבגינו שועבד הרכב (או הלוואה מתכלה או חוב קרדיט- כלומר הרכב משמש לחוב לא ספציפי של החברה) חובת הבנק להסיר שני שיעבודים:
1. משרד הרישוי
2. רשם המשכונות ( או רשם החברות- תלוי היכן נרשם)
ללא הסרת שיעבוד משרד הרישוי- לא ניתן יהיה להעביר בעלות ברכב.
באופן עקרוני גם שיעבוד רשם המשכונות אמור למנוע העברת בעלות- בפועל לא תמיד קורה.
אתה צריך לפנות לבנק ולומר דבר פשוט- הרכב ששימש לפני 8 שנים לא שווה לכם כביטחון משלוש סיבות:
1.החברה לא קיימת- במאמר מוסגר: אם החברה התפרקה אבל עדיין חייבת כסף לבנק הם יחזיקו את הרכב.
2.הרכב לא שווה לביטחון אפילו שקל. 8 שנים- מחיר הרכב נמוך והאחוז לשיעבוד קטן עוד יותר. אנחנו עקרונית לא משעבדים רכבים בני למעלה מ-5.
3.הרכב כבר לא על שם החברה ולכן גם אם ירצו לקחת אותו ממך הם לא יכולים- בעצם זה שהבנק הסיר את השיעבוד במשרד הרישוי הוא איפשר ואישר העברת בעלות.

תרצה יותר עזרה בשמחה.
נועם

-->