צפייה בגרסה מלאה : צמיגים ומשרד התחבורה
לא נמאס לכם הקרקס שמתנהל במדינה הנאורה הניקראת ארץ ישראל?
הנה הסיפור:
מתוך ניסיון לגלות מה מידות הצמיגים המאושרות להתקנה על הרכב שלי - גראנד צירוקי 98 - פניתי למכון רישוי ושם נאמר לי כי המידות המאושרות הן המידות הכתובות ב Auto Data שזהו כמעין קטלוג האמור להכיל את נתוני כל הרכבים בעולם החל ממנועים רגשים וכו ועד לשירטוטים חשמליים וכו וכולל מידות צמיגים.
ובכן הלכתי לבדוק מה כתוב שם ולתדהמתי ראיתי ש...........
הצמיגים האורגינליים של הרכב איתם יצא מהיצרן ואיתם הגיע לארץ והם הרשומים ברישיונו כלל לא מופיעים שם אתם מבינים את זה? ועל הקטלוג הזה מסתמך משרד התחבורה שלנו על מנת לאשר צמיגים או לא לאשר צמיגים לרכבים במדינה.
מי שם את Auto Data כסמכות הקובעת בעניין בכלל?
לך תבין את טיפשי משרד התחבורה שלנו אבל במדינה עם כל כך הרבה תאונות ובעיות תחבורה שהמשרד האחראי עליה נחשב למשרד נחות זה כניראה לא פלא שכך הדברים מתנהלים
ותחשבו על זה....
אני במקומך הייתי הולך לעשות שיעורי בית....
דווקא ההחלטה הזו היא מהיותר סבירות ומקצועיות שישנן במשרד התחבורע.
אני במקומך הייתי הולך לעשות שיעורי בית....
דווקא ההחלטה הזו היא מהיותר סבירות ומקצועיות שישנן במשרד התחבורע.
איזה שעורי בית אתה רוצה שאני אעשה? מידת הצמיגים המקוריים של הרכב שלי לא נימצאת ברשימת המידות המותרות שם. מה עוד יש פה לדבר? מה עוד יש פה ללמוד?
ורק לידיעתך יש בידי את המפרט המלא - מ Jeep - של הרכב כפי שעזב את המפעל ואלו הן מידות הצמיגים, אם ברצונך לרמוז שאולי מישהו החליף שינה אותם ברישיון.
ועוד משהו ששכחתי - בספר הרכב שלי מופיעות עוד כמה מידות שאינן רשומות ב Auto Data המהולל.
מותר ליבואן לרשום בהוראת הרישום של הרכב מידות שונות ממה שמופיע באוטודאטה.
קח בחשבון שבמקרים רבים האוטודאטה מתייחס לגרסאות האירופיות של הרכב, ולא לגרסה האמריקאית.
אסף.
הכל טוב ויפה ולכן אין להיסתמך על אוטו דטה ולראות בו סמכות כלשהי לקביעת מידות צמיגים מאושרים אתה רק מחזק את הטענה שלי.
ובכלל אוטו דטה זהו מוצר מסחרי כמו עוד מוצרים דומים עם מטרות רווח כשל כל מוצר מסחרי אחר האם נערך איזה מכרז לקביעת מיהו המוצר המסחרי שיקבל את הסמכות להיות הקובע בנושא הזה?
אני יודע על הרבה פנצריות שקנו את האוטו דטה רק בגלל הסיבה שהוא נקבע ע"י משרד התחבורה כסמכות בנושא הצמיגים, האם נערכה בדיקה רצינית לגבי אמינותו בכלל ואמינותו בפרט מול מוצרים אחרים בתחום?
אתה מעלה שלוש טענות שונות. האחת, על עצם העובדה שהמשרד מתייחס לאוטודטה כאל "תנך". זו אולי בעיה, אבל זו אינה "חוסר מקצועיות" - דווקא חשוב שיהיה מסד-נתונים אובייקטיבי וגלוי, במיוחד כשעוסקים בפקידים ובירוקרטיה. השניה, על חוסר-דיוק או חסרונות של האוטודטה - זו תמיד בעיה, אבל כנראה שאינה באשמת המשרד והיא נובעת בכלל מהפער בין האירופי לאמריקאי. השלישית היא לגבי הבחירה באוטודאטה - כאן העניין ברור: בוקר טוב ידידי - אתה חי בחברה קפיטליסטית שבה המוצר המסחרי שולט בנכס הציבורי! הדוגמה הטובה ביותר היא שליטתו של השמאי יצחק-לוי בשוק הרכב..גרוע ומבחיל, אבל הבעיה כאן הרבה יותר עמוקה מחוברת כזו או אחרת.
אין ויכוח שכל ההתנהלות של הרשויות בנושאי רישוי, מידות, ייבוא וכד', היא מעצבנת, מקפחת, לא צודקת וחסרת הגיון - אבל לפחות היא אובייקטיבית על הנייר. וכיצד אתה מציע לחלץ את משרד התחבורה מעליבותו?
חן
כולנו רוצים איזה מין מצב אוטופי שכל אחד יוכל לעשות ברכב שלו מה שבא לו... אבל תהיו רציניים, אתם יודעים למה זה יוביל, וזה לא יכול לעבוד ככה. זה לא צודק? יכול להיות, אבל אפילו באמריקה שבה "הכל מותר" יש איזה שהם קריטריונים ויש גם חוקים - וחוקים לא באים לעשות צדק אלא לעשות סדר.
אנחנו חיים בחברה אנושית, ומוכרח להיות קריטריון שלפיו דברים מתנהלים. המצב שבו אין קריטריון ברור וכל בוחן יפסוק כטוב בעיניו, הוא הרבה יותר גרוע... אם ענף הרכב הישראלי עובד לפי תקינה אירופית, אז אוטו-דאטה הוא סוג של קריטריון. אידיאלי? ממש לא. חסר בו מידע? יכול להיות. אבל זה יותר טוב מכלום.
הפתרון האידיאלי שאני הייתי רוצה בתור התחלה, הוא התייחסות להוראות היצרן (ולא היבואן) כבסיס להכל. אם היצרן מציע לדוגמה כמה מידות צמיגים אפשריות בדגם רכב מסוים, אז שכולן יהיו חוקיות ומותרות, וליבואן - כנציגו של היצרן בארץ, לא יהיה שום פתחון פה בעניין. הוא יצטרך לגבות את כל מה שהיצרן מתיר ומאפשר לעשות ברכב.
בנוסף, הייתי רוצה לראות כאן גוף חיצוני, מקצועי, פרטי - מין מעבדה מוסמכת שכל מי שיבצע ברכב שלו שינויים וירצה שיישאר חוקי לכביש, יגיע אליו כדי לעבור בדיקה מקצועית (שתעלה כסף, ולא מעט) ושם יאשר מידות צמיגים חריגות, שינויי מתלים וכו'. במקום כזה יעבדו מהנדסי רכב, אנשים מקצועיים והכי חשוב - אובייקטיביים. תפקידם יהיה לבדוק כמו שצריך ולוודא שהרכב המשופר נשאר בטיחותי: יציב, נשלט, מסוגל לבלום ולפנות כמו שצריך והעיקר - לא לנפנף את הלקוח שמגיע אליהם בתואנות של "לא חוקי" אלא להסביר ללקוח ולהדריך אותו מה הוא צריך לבצע כדי שהרכב יעבור בהצלחה וכן יהיה חוקי. החתימה שלהם תהיה מחייבת - ולכן הבדיקה הזו תהיה אובייקטיבית ומקצועית על הקשקש וגם תעלה כסף בהתאם. ואם מישהו מודאג מההוצאה הכספית, שיתנחם בעובדה שרכב משופר שקיבל אסמכתא כזו יהיה לא רק חוקי למהדרין אלא מין הסתם גם יהיה שווה הרבה יותר במעמד המכירה.
לא מבין על מה הטענה, למיטב זכרוני מה שמופיע באוטודטה לגרנד ZJ הם בדיוק המידות שהרכב מגיע איתן.
בפעם האחרונה שבדקתי אפילו הצליחו להפריד בין השנתונים ... "15 עד לשנת 95 ו "16 החל ב 96...
האם משהו השתנה מאז ? מהן המידות שראית ?
לא מבין על מה הטענה, למיטב זכרוני מה שמופיע באוטודטה לגרנד ZJ הם בדיוק המידות שהרכב מגיע איתן.
בפעם האחרונה שבדקתי אפילו הצליחו להפריד בין השנתונים ... "15 עד לשנת 95 ו "16 החל ב 96...
האם משהו השתנה מאז ? מהן המידות שראית ?
כן דבר איתנו במספרים...
זה אסור כמו בגושים והמבין (ברלי) יבין....
למיטב זיכרוני לא היו שם מידות עם אופן 16 אינץ בכלל אלא רק 15.
יכול להיות שהאוטודטה לא היה הכי עדכני לא יודע לא בדקתי מה שמחזיר אותנו לנקודה שאם רוצים להישאר מעודכנים צריך לשלם לאוטודטה מה משרד התחבורע שלנו דואג לפרנסתם של מחברי אוטודטה?
לדרור
אני בהחלט לא רוצה מצב שבו כל אחד יעשה מה בא לו אבל כמו שאמרת שיהיה גוף מרכזי מקצועי אמיתי ולא "הגאונים" כמו שניתקלתי במשרד התחבורה שיקבע את הדברים מתוך ידע מקצועי ולא מתוך רצון לכסת"ח.
ולגבי הגאונים של משרד התחבורה אני אפרט:
צמיג במידה 245/75 R 15 הוא המקביל לצמיג במידה 30X9.5 R 15 באינצים בקרוב של מילימטרים ספורים בלבד
הבה נחשב 245 רוחב סוליה - 9.5 אינץ זה 241.3 הבדל של 3.7 ממ
גובה הצמיג יוצא בחישוב פשוט 29.5 אינץ - 30 אינץ גדול בחצי אינץ שזה בערך 12 ממ ואם נבדוק נגלה שבדרך כלל מידת הקוטר הכללי קטנה מהמצוין על הצמיג בין 0.2 0.5 אינץ מה שמצמצם את הפער.
הלכתי לבוחן הראשי בספר הרכב שלי היתה כתובה המידה 245 75 R 15 והבוחן בחוסר רצון גלוי אמר שהוא יאשר את זה אבל רק אם על הצמיג יהיה כתוב בדיוק זה ולא המידה המקבילה באינצים. מה הטיפשות הזאת מה משנה באיזה יחידות רשומה המידה אם זו אותה המידה מה אתה מאשר גודל או יחידות מידהת אם אני אתן למישהו אינץ של חבל או 25.4 ממ של חבל זה לא אותו הדבר? כניראה שאצל גאוני משרד התחבורה זה לא!
אתה לא חושב שאתה מגזים ? !!
גם שידעו לקרוא ולכתוב (בגושים) וגם שידעו לעשות המרה בין יחידות מידה .
מה עוד אתה רוצה שיהיה להם 12 שנות לימוד ? חוצפן! ! ! .
for the record
המידה לבדה לא מספיקה. אין דינו של צמיג P כדינו של צמיג LT או C.
וזו רק דוגמה.
יש עוד הרבה נתונים להמיר, והפקידים לא רוצים להתעסק בזה - זה דורש מקצועיות. לכן הכי קל לומר שאסור הכל.
ההצעה שדרור מעלה על הכתב הוצעה פעמים רבות על ידי גורמים שונים, וככה זה עובד ברוב מדינות מערב אירופה.
אסף.
לא נראה לי שיש שם במשרד התחבורה כל הבנה למה LT P וכו אומרים. ההיתיחסות שלהם היא רק למידה ולא נראה לי שבודקים בטסט קודי עומסים וכו מה גם שזה לא מופיע ברישיון הרכב ולכן אני לא בטוח בכלל שרכב שאמור לקבל צמיגים נגיד של קוד מהירות V ואני אשים את אותה מידת צמיג אבל עם קוד מהירות אחר זה יזיז למישהו שם במכוני הרישוי דהיינו במקום צמיג 245/60 VR 15 אני אשים 245/60 R 15.
האמת היא שכבר יצא לי מהאף כל ההתנהלות של המדינה הזאת בנושאי רכב ותחבורה. מי שאמורים להיות הממומחים בנושא לא מבינים בזה יותר מידי הנה עוד דוגמא:
למה יש דרישה שרכב מעל 15 שנה יביא אישור בלמים ממוסך? מה הטיפשות הזאת? או שאתה יודע לבדוק בלמים או לא?
מכוני הבדיקה הם אלה - לעניות דעתי - שבסופו של עניין בודקים את עבודת המוסך אז אם לפתע המכון מאמין למוסך שהוא בדק וזה תקין לפי אותו הגיון לא צריך בכלל מכון בדיקה המוסך המטפל יתן אישור תקינות וזהו, למה אני צריך להיות מטורטר פעמיים ונבדק פעמיים?
ביבי, מכיר דון קישוט? ההוא שהתעקש להילחם בטחנות רוח?
למה, למה ולמה. גם הבן שלי בן שנתיים ותשעה חודשים שואל כל הזמן למה. אז אני מסביר ומסביר, אבל בגלל שהוא קטן ותמים ועוד לא התנסה בעובדות החיים, לא תמיד ההסברים מסתדרים לו, אז הוא לא מפסיק לשאול. אני מודה שלפעמים, כשנמאס לי מהניג'וס - אני עונה לו בפשטות "ככה".
אז כן. ככה. ככה זה במדינה הזו.
מה אתה מצפה מהם - פקידונים של משרד ממשלתי שהם כולם מינויים פוליטיים, עסקנים קטנים, חברי מרכזי מפלגות שצברו כוח וקיבלו ג'וב. לא, בד"כ הם לא אנשי מקצוע. לפעמים יש ביניהם אפילו אנשים שבאו מהרחוב - באסטונרים, תגרנים בשוק, מאכערים קטנים, שפשוט ידעו למי ללקק במשך שנים, למי להיצמד ולמי לעזור, והנה הגיע היום - קיבלו סוף-סוף ג'וב נחשק ועלו לגדולה. כאלה מין. בשביל זה יש להם יועצים, ותראה איזה מין יועצים. אז אתה מצפה מפקידון כזה לדעת כמה מ"מ זה אינץ'? אולי לדעת לשלוט בטבלאות המרה? עבד כי ימלוך, מה פתאום שהוא בכלל יענה לך?
ולמה אתה מצפה שטבלאות המרה פשוטות כאלה יהיו בכל מכון רישוי? למה להקל אם אפשר להקשות, באמת למה? ככה. הבוחנים הם ראש קטן, והם לא מוכנים לקחת אחריות על שום דבר ואני מבין אותם. במדינה שבה כלבוטק ומפקחי משרד התחבורע מזמזמים סביבך ללא הפסקה ועורכי דין ותביעות על כל שטות מנהלים את סדר היום, ככה זה. לא בטוח שבמקומו ובמצבו של הבוחן הזה, אתה או אני היינו מתנהגים אחרת.
לעניין אישור בלמים לרכב מיושן ושני טסטים בשנה - אין לזה שום קשר למצב הרכב. זה מגיע מהרצון המוצהר של המערכת להקשות על חייו של בעל רכב ישן. נכון - להפוך את אחזקת המכוניות הישנות ליקרה וקשה יותר ויותר משנה לשנה וכך להוריד מכוניות ישנות מהכביש. למה? בגלל כל מיני סיבות - בטיחות, איכות סביבה וכו'. האם זה צודק? ממש לא, אבל זה נושא לויכוח נפרד. תגיד תודה שאלה הסנקציות היחידות כי בלא מעט ארצות אחרות המצב גרוע בהרבה.
דרור
כל מילה אמת. אבל בחלק מזה אנחנו - העם - אשמים בזה שאנחנו לא מסוגלים - בנושאים גדולים כקטנים - להתארגן ולעשות בלגן כזה שיחיב את השלטונות לשנות ולהישתנות. אנחנו עם שפשוט מקבל את הגזרות ולא נוקף אצבע חוץ מלהיתלונן ככה בפורומים או בדלת אמותינו.
אז אולי הגיע הזמן שנתארגן ונבלגן וניצעק עד שישמעו.
ותחשבו על זה...
טוב, נו.
אני אומר את זה כבר שנים, אבל למי אכפת.
פעם ראו לזה "לדפוק על שולחנות". אחר כך קראו לזה "לשרוף את המועדון".
אבל זה עם אדיש וטיפש.
בחייך, חייל מופקר כבר 1642 יום בעזה, ולאף אחד זה לא מזיז.
רבע מהילדים במדינה הזו מתחת לקו העוני, ולאף אחד זה לא מזיז.
מיסים חדשים כל שני וחמישי. עוד שבוע - מס חדש ונוסף על הדלק.
וזו רק ההתחלה. הרשימה עוד ארוכה. שאני אמשיך?
זה מכניס את העוולות של משרד התחבורע לפרופורציות.
כדי שדברים יזוזו כבר לא מספיק לדפוק על השולחן ולשרוף מועדון. צריך לשרוף הרבה יותר מזה.
מסכים מסכים אז מה עושים? חורקים שיניים וממשיכים או שמא מנסים לארגן משהו?
אולי מתוך ניסיון מוצלח לשנות משהו במשרד התחבורע התהליך ימשיך ויתגלגל גם הלאה לנושאים יותר גדולים.
אתה יודע לפעמים צריך להתחיל בקטן כמו שמתחילים לנגן אי אפשר ישר לקפוץ לנגן סימפוניות של מוצארט צריך להתחיל בדברים הפשוטים להתאמן ולעבור לאט לאט לדברים הגדולים.
חברים יקרים
2000 שנה של אי שייכות טוטאלית לכלל כניראה הטביעה את חותמה על הגנטיקה שלנו
הרוב פה אינם לויאלים למדינה שלהם
אז מה אכפת מחוקים ,אכפת איך לעקוף אותם בלי שישימו לב
כניראה שריח של תאי גזים מיתנדף מהזיכרון אחרי דור
אין אחווה לדגל
אין אחוות לוחמים כמו פעם
אז פאק על הכל
ותמשיכו ליזלול
בלי ליפזול
טל
ביבי, מכיר דון קישוט? ההוא שהתעקש להילחם בטחנות רוח?
למה, למה ולמה. גם הבן שלי בן שנתיים ותשעה חודשים שואל כל הזמן למה. אז אני מסביר ומסביר, אבל בגלל שהוא קטן ותמים ועוד לא התנסה בעובדות החיים, לא תמיד ההסברים מסתדרים לו, אז הוא לא מפסיק לשאול. אני מודה שלפעמים, כשנמאס לי מהניג'וס - אני עונה לו בפשטות "ככה".
אז כן. ככה. ככה זה במדינה הזו.
מה אתה מצפה מהם - פקידונים של משרד ממשלתי שהם כולם מינויים פוליטיים, עסקנים קטנים, חברי מרכזי מפלגות שצברו כוח וקיבלו ג'וב. לא, בד"כ הם לא אנשי מקצוע. לפעמים יש ביניהם אפילו אנשים שבאו מהרחוב - באסטונרים, תגרנים בשוק, מאכערים קטנים, שפשוט ידעו למי ללקק במשך שנים, למי להיצמד ולמי לעזור, והנה הגיע היום - קיבלו סוף-סוף ג'וב נחשק ועלו לגדולה. כאלה מין. בשביל זה יש להם יועצים, ותראה איזה מין יועצים. אז אתה מצפה מפקידון כזה לדעת כמה מ"מ זה אינץ'? אולי לדעת לשלוט בטבלאות המרה? עבד כי ימלוך, מה פתאום שהוא בכלל יענה לך?
ולמה אתה מצפה שטבלאות המרה פשוטות כאלה יהיו בכל מכון רישוי? למה להקל אם אפשר להקשות, באמת למה? ככה. הבוחנים הם ראש קטן, והם לא מוכנים לקחת אחריות על שום דבר ואני מבין אותם. במדינה שבה כלבוטק ומפקחי משרד התחבורע מזמזמים סביבך ללא הפסקה ועורכי דין ותביעות על כל שטות מנהלים את סדר היום, ככה זה. לא בטוח שבמקומו ובמצבו של הבוחן הזה, אתה או אני היינו מתנהגים אחרת.
לעניין אישור בלמים לרכב מיושן ושני טסטים בשנה - אין לזה שום קשר למצב הרכב. זה מגיע מהרצון המוצהר של המערכת להקשות על חייו של בעל רכב ישן. נכון - להפוך את אחזקת המכוניות הישנות ליקרה וקשה יותר ויותר משנה לשנה וכך להוריד מכוניות ישנות מהכביש. למה? בגלל כל מיני סיבות - בטיחות, איכות סביבה וכו'. האם זה צודק? ממש לא, אבל זה נושא לויכוח נפרד. תגיד תודה שאלה הסנקציות היחידות כי בלא מעט ארצות אחרות המצב גרוע בהרבה.
לשם שינוי אני לא מסכים.
בלמים ?!מה הקשר?ככל שהרכב ישן ומתיישן הוא לא יין,הם צודקים בהחלט,רצון מובהק או לא ,דחילק דרור.
נכון רכב ישן קשה מאד מאד להחזיק ועל אחת כמה וכמה גיפים ,והמתעלל יבין...
איכות סביבה? למה שהקרבורטור שלך לא יהיה מכוון?? זה יעשה לך,לך,לך,רק טוב וגם לגיפ ולבסוף גם למאדאם
איכות הסביבה.
בסדר תחבורע או תחבורה או תחבולה ,אנחנו רק נובחים והשיירה עוברת כמו הכל...
ואני לא מתלהם ולא מתלונן שבטסט האחרון שלי,לפי הספר ,אכלתי לקרדה מדגם פולני משובח.[4500 שח ]!כולל כל האישורים לאחר מכן..
ושלושה בוחנים למטה בבור,ועוד שניים למעלה עשו לי את המוות,[ופקק תנועה מאחורי ]..
אז כעת אני מאושר כי עברתי את האמאמא של הביקורת ,וטוב לי. ואני מאושר.[נגיד].
ומכאן לתאי גזים ,אי לויאליות.עבריינות וכו.הדרך ארוכה ולא שייכת לכאן.
מי שלא מתאים לו יכול לתפוס את לופטהנזה ישר לגהנום.אז דחילק .פרופורציות.
אז זהו רוני
כניראה שלא הבנת אותי
מפה ישר לגהנום אין אופציה אחרת.
אם אתה אוהב לאכול לקרדות של 4500 ש"ח ליחידה וזה עושה לך טוב בלי לדעת למה
אז תדע שעל אנשים כמוך בונים תקציבי ממשלה
ובשביל שתבין אותי הפעם, אז החלקים הבטיחותיים שרכשת אמורים לעלות רבע.
טל
אז תגיד חיובי!
אני לא ככ אוהב לקרדות במיוחד לא במחיר מופקע.
אבל אני יודע למה ,כי...
א.לא תקין
וב. לא תקין .
וככה לא צריך להיות ,אני לא בוחן ולא רב בוחן ,ולא קובע מה בטיחותי לי ו/או לסביבתי.
לכן אני מחוייב לטסט[במקרה שלי רק פעם בשנה].אספנות.
ואין שום קשר לאדריכלות/ בניה ותקציבי ממשלה.
ואוי ואווי אם היו צריכים לבנות עלי...
ואני הבנתי אותך היטב גם בפעם הקודמת ולא הסכמתי ,וזו זכותי המלאה.
ואני עדיין לא מתלהם.
ואתה צודק במיליון אחוז,מחירי החלקים בארץ יקרים ולא בגלל שקונים אותם ביוקר.
כי..וכאן אני חוזר למה שאתה חושב שלא הבנתי,כאן בארץ הקודש ,שוחטים אותנו במיסים ,שלא תמיד מוצדקים.
אבל צריך לפרנס את ה"חברה" ,וגם כאן אין לנו הרבה מה לעשות,עם כל הצער והכאב בכיס.
רק תנסה לבחור נכון בפעם הבאה...[ואני לא יודע מה נכון].
להמ אתה לא מסכים, רוני?
אם תצליח לשכנע אותי מה ההבדל הבטיחותי בין ברקסים תקינים של אוטו בן 14 לברקסים תקינים של אוטו זהה בן 15, אני מגיש לך אישית את המנה הראשונה מהפויקה שאני מהנדס למחר בערב.
כל "אישור הבלמים" הזה הוא סוג של בדיחה לא מוצלחת. בחייך - בלמים הם חלק מתכלה שהבלאי שלו לא קשור לגיל הרכב אלא לשימוש בו. אני יכול להראות לך ברקסים גמורים גם באוטו בן 3 (היום כל העגלומטיות המשפחתיות שנוסעות כל היום בעיר ובפקקים גומרות ברקסים תוך 20K ק"מ בממוצע). אבל מה, הוא לא צריך "אישור בלמים" ואם הוא הצליח לעצור את מתקן הבלימה בטסט אז הוא הוא מקבל חותמת כשרות עד לשנה הבאה...
גם טסט פעמיים בשנה לרכב בן 19 ומעלה לא נועדו להגביר את הבטיחות שלך כי גם אתה יודע שזה קישקוש מקושקש. לפי התיאוריה הזו למה לא לעשות טסט בכל חודש?...
מטרת אישורי הבלמים והטסטים אחת לחצי שנה היא אך ורק לטרטר את בעל הרכב הישן, לגרום לו להשקיע בו - בעל כורחו כמובן - הרבה יותר זמן וכסף ממה שמשתלם ונוח. להפוך את האוטו הישן לנטל הולך וגובר עבור בעליו, וכך לשכנע אותו להיפטר מהגרוטאה ולעבור לרכב חדיש יותר, שתיאורטית אמור להיות בטוח יותר ומזהם פחות. בתכל'ס - תחלופת הרכבים והצערת צי הרכב לא רק מכניסה המון כסף למדינה, אלא מניעה את הכלכלה. זו גם הסיבה שמדינת ישראל מעודדת בעקיפין את מכת גניבות הרכב ולא עושה כלום כדי לעצור אותה.
אנחנו מתחילים בדיון פילוסופי גרידה.
אין שום הבדל בין בלם תקין של רכב חדש או רכב ישן.תקין זה תקין ולא אני קובע ולא אף אחד.רק בוחן בטסט
שמעלה אותך לגלילים.
אבל,וכאן האבל הגדול .
לא כל תפרן,קמצן,או סתם רשלן יוציא מכיסו, שקל ועשרים ,לתקן את הבלם הגבולי שלו,אה ,רק נוזל,אה,הרפידות "שורקות".
אה,אין בשר בסנדלים.ואה ואהו ובו.רק תרוצים.
וכשזה נוגע להחלטת ההדיוט.אז מדיניות החיפוף תגבר על הכל .[ולא אצל כולם ].
לגבי ה"אישור" [בלמים,מיושן].אתה צודק.
לגבי טסט פעמיים בשנה ,אתה צודק[עובדה שלאספנות זה רק פעם אחת.].
שוב זה סוג של מסחטת כספים.
כמו גם נושא ה"גריטה".שמעודדים אותך ,תמורת 3000 שח.להפטר המגרוטאה שלך/שלי.
מכאן ועד להסקת מסקנות לגבי גניבות רכבים הדרך עקלקלה..
אבל שלא תטעה אדון מהנדס.פוייקה או לא ,רק שתצליח לעצור אחרוי זה. איכות הסביבה בשטח.
יאאללה תן בגז[בעדינות,ברכות].
גם אני לא מת על משרד התחבורה.
אבל לפסול באופן גורף כל מה שהם דורשים זה לא לעניין.
בדיקת בלמים ברכב מיושן היא דבר חשוב. הבדיקה, בשונה מבדיקת מכון הרישוי, כוללת פירוק גלגלים ותופים, ובדיקה של מצב המשאבות/ קליפרים והרפידות.
זה בגלל שמשאבות מתחילות לנזול מתישהו. זה בגלל שדבק או מסמרות של רפידות מתחילים להיפרד מתישהו.
הבדיקה במוסך לא מאשרת שהרכב תקין כרגע, אלא גם שככל הנראה יצליח להישאר בחתיכה אחת עד הטסט הבא, עוד שנה. הבדיקה בטסט מאשרת שהרכב תקין כרגע. זה הבדל ענק.
זה שהחליטו לחתוך ב 15 שנה? זה משנה אם זה 15 או 16? צריך לחתוך איפושהו, להתפס ל"מה ההבדל בין רכב בן 14 לרכב בן 15" זו דמגוגיה.
מה זה משנה אם אתה דופק בחורה בת 16 פחות יום או בחורה בת 16 ויום? חתכו כי צריך לשים קו איפושהו.
אסף.
גניסלב רונן
23-12-10, 20:09
אסף ,
דחילאק ,שנת 2000 מזמן עברה ,
מי דופק בחורה ? ועוד בת 16 ?!:D
לא שמעתי את הביטוי הזה מגיל העשרה....
כאחד שקצת מכיר את נושא האישורים.......
האישור נועד רק לדבר אחד בלבד.....
להעביר את האחריות על התקינות ממכון הרישוי למנהל המיקצועי שחתום על הטופס.
כמו שכתבת אסף, בטסט לא בודקים בלמים ! בודקים כח עצירה רגעי של הרכב !
כח זה אינו מייצג את מצב הבלמים. גם רכב שבולם "ברזל על ברזל" יעבור טסט.
ולכן נועדו כל האישורים "רכב מיושן" " אישור בלמים" "אישור תיקון" וכו' וכו'.....
להסיר את האחריות ממשרד הרישוי ולהעבירה למנהל המקצועי החתום על הטפסים.
אגב דרור.......
כמו שכבר הבנת זה גם לא קשור לטירטור של בעל הרכב או מי מטעמו.....
רפי
גם אני לא מת על משרד התחבורה.
אבל לפסול באופן גורף כל מה שהם דורשים זה לא לעניין.
בדיקת בלמים ברכב מיושן היא דבר חשוב. הבדיקה, בשונה מבדיקת מכון הרישוי, כוללת פירוק גלגלים ותופים, ובדיקה של מצב המשאבות/ קליפרים והרפידות.
זה בגלל שמשאבות מתחילות לנזול מתישהו. זה בגלל שדבק או מסמרות של רפידות מתחילים להיפרד מתישהו.
הבדיקה במוסך לא מאשרת שהרכב תקין כרגע, אלא גם שככל הנראה יצליח להישאר בחתיכה אחת עד הטסט הבא, עוד שנה. הבדיקה בטסט מאשרת שהרכב תקין כרגע. זה הבדל ענק.
זה שהחליטו לחתוך ב 15 שנה? זה משנה אם זה 15 או 16? צריך לחתוך איפושהו, להתפס ל"מה ההבדל בין רכב בן 14 לרכב בן 15" זו דמגוגיה.
מה זה משנה אם אתה דופק בחורה בת 16 פחות יום או בחורה בת 16 ויום? חתכו כי צריך לשים קו איפושהו.
אסף.
דמגוגיה? הרי בעצמך אתה יודע טוב מאד שזה קישקוש.
וזה כי לא רק בעלי מכוניות ישנות מחפפים ומנסים לחסוך.
רוצה דוגמה של גברת אחת, עצמאית, אמא לשני ילדים קטנים, בעלת מאזדה 3 מודל 2006, שלפני יומיים נכנסה סוף סוף לטיפול כשהאוטו כבר כמעט ולא עוצר - הרפידות כבר על הברזלים, בולם אחורי אחד נוזל ושני חלש, ויברציות ודפיקה בכל התחלת נסיעה כי תושבת מנוע סיימה את חייה... ולמה ההזנחה הזו? "כי כרגע אין כסף בשביל זה אז דחיתי את הטיפול". אז מבקשים מהאוטו יפה להתאפק, דוחים את הטיפול עוד ועוד, אבל כמובן שלא מפסיקים לנסוע בו לפחות 50-60 ק"מ כל יום. כולל במהירויות גבוהות, כולל עם הילדים ברכב.
ואז, כשהמכונית המסכנה כבר באמת צועקת הצילו, אמא שלה מכניסה אותה סוף-סוף לטיפול, ומקבלת חשבון של איזה 6,000 שקלים עבור החלפת ארבעה בלמים קומפלט כי הצלחות היו חרוצות לחלוטין (כבר אמרנו שהגיעה לברזלים? ולמרו תזאת היא טסה 130-140 קמ"ש על כביש 431 מדי יום ביומו) ושני בולמים אחוריים (כי לא מחליפים רק אחד) ותושבת מנוע (יקרה רצח) ועוד כל מיני זנבות מסביב + הדברים הרגילים שעושים בטיפול (שמנים ומסננים ומצתים וכו') + עבודה + מע"מ. ואז כמובן שהיא מתקשרת לקבל עצה מה עושים ומייללת ששדדו אותה במוסך ומה פתאום זה כל כך יקר?... לך תסביר לה שאם האוטו היה מטופל כמו שצריך ובזמן, זה היה עולה אותו בדיוק אותו דבר רק מתחלק לכמה תשלומים על פני תקופה, אבל בכל התקופה הזו היא היתה נוסעת בבטיחות ברכב תקין ולא מסכנת את עצמה, את הילדים שלה ואת כולנו.
אבל מה? זה "רכב חדיש"... רק בן 4... לפני חצי שנה עבר טסט חלק לגמרי... למרות שהוא מוזנח ובמצב של פצצת זמן, הוא לא צריך אישור בלמים. ניידות הבטיחות לא עוצרות אוטו כזה לבדיקות פתע... הכל בסדר עאלק.
נראה לך שזה מקרה חריג? כי אם כן, אתה חי בסרט. לא תאמין כמה אנשים מתייחסים ככה למכוניות שלהם. תחזוקת שבר כברירת מחדל.
מה שאני טוען זה שאם בדיקת בלמים היא דבר כל כך חשוב (ואני כמוך, חושב שהיא כן) אז היו מבקשים "אישור בלמים" מכל רכב, גם אם הוא בן שנתיים, לפני הטסט. הרי הברקסים לא בני 15... וזה רק מאשש את מה שאני חושב - שבטיחות נטו אינה במקום הראשון בסדר העדיפויות של משרד התחבורע. תפיסת העולם שלו גורסת שכלי רכב מיושנים צריכים לרדת מהכביש ממגוון סיבות (שחלקן אולי לגיטימיות וזה ויכוח נפרד) ואחת הדרכים לגרום לבעלי רכב ישן להיפטר ממנו היא להקשות על חייו ולמרר אותם במגוון תרגילים שכאלה שכולם מתבטאים בשורה תחתונה אחת: בזבוז זמן והוצאות כספיות.
אתם יורים לכיוון אבל מחטיאים את המטרה
יש פה בעיה כללית שמשליכה גם על מישרד התחבורה
הרוב פה עובד הפוך מההיגיון וגם אם יש היגיון הוא כאוטי לגמרי
יש מיסי יבוא מטורפים על רכב וחלפיו למרות שאין לנו ייצור מקומי
תבטל את המיסים ותזמבר את אלה שנוסעים בלי רפידות,אי אפשר רק לקחת מהאזרח ולא לתת משהו.
למשל ביטוח רפואי בצרפת כולל ביטוח שיניים ,ואוי ואבוי לך אם לא תגיע לביקורת רופא פעם אחת בשנה
תחטוף כמה מאות יורו קנס.הגיוני לא?
תנו לי דוגמא למדינה בעולם שתישלח את חייליה לכסח בפקודה ואחר כך להכניס אותם לכלא בשל כך
עברתי את זה ב 87 וזה חוזר לי לפנים שוב.
מרדימים אותנו
מרדימים אות
מרדימים
מרדי
מר
......
אני רואה - ובשמחה - שהשרשור הזה הוליד דיון נרחב בנושא וזה טוב אבל רק דיון לא מספיק יש להתחיל ולהעלות רעיונות לעשיה, וכמו שכתבתי קודם צריך להתחיל בקטן להתאמן על יונתן הקטן לפני סימפוניות של מוצארט אז אולי נתחיל להעלות רעיונות לביצוע ולכל הסרקסטיים והתבוסתנים אנא לא להגיב כאן ולהשאיר את תגובותכם למקום אחר.
דרור מה אתה חושב?
דרך אגב אסף אני מכיר כמה חברה בעלי מכוניות ישנות למדי המתוחזקות הרבה יותר טוב מכמה כאלה שמחזיקים ברכב יחסית חדש. הבעיה היא לא בגיל הרכב אלא בגישת בעל הרכב ואת זה אי אפשר לפתור בפיתרון המפגר של משרד התחבורע.
חוץ מזה למה הם מבקשים לראות חשבונית יחד עם אישור תיקון מהמוסך מה הם רואי החשבון שלי מה אכפת להם כמה ולמה שילמתי או לא שילמתי אם מוסך מורשה חתום על אישור התיקון? ואני יודע מה תהיה התשובה שלך אז התשובה שלי לתשובה שלך היא תטפלו ותעמידו לדין את הרמאים ושרלטנים ואל תגלגלו את אלינו אזרחים שומרי חוק בכל מיני תקנות מטומטמות.
ביבי
אני מזמין אותך למיסעדה הודית מחר בצהריים
בלילה נידפוק היתגנבות יחידים למישרדי הממשלה
נוריד את המיכנסיים ליד הדלת של שר התחבורה
נחרבן רולה 6 צול וניברח
הד תיקשורתי יותר מזה לא נצליח לעשות
מי אנחנו ,כולה חבורת "מחבקי רכבים"
ואני ממש לא סרקסטי
טל
זו בדיוק הגישה שלא תשיג כלום ותנציח את המצב לעד כי לראשי משרד התחבורה\אוצר לא מענין את התחת מכל זה כל זמן שהכסף מבעלי הרכבים וקוני הרכבים החדשים ממשיך לזרום.
הטעות שלך היא בזה שאתה חושב שאין לנו כח אבל זה לא נכון כי יש הרבה מאוד נהגים ובעלי רכבים במדינה אז כיחידים אתה צודק אבל כקבוצה זה כבר סיפור אחר, הבעיה היא שאין פה רצון כח מוטיבציה תקרא לזה איך שתרצה להתארגן אצלנו כל אחד לעצמו ופה הבעיה.
מה היה קורה אתה חושב אם אזרחי המדינה המוזרה הזו היו מפסיקים לקנות רכבים חדשים למשך חודש או חודשיים כמחאה על שעור המכס - שלא צריך להיות מוטל מלכתחילה? היבואנים שהם בדרך כלל גם כח כלכלי לא מבוטל היו מתחילים לצעוק ואולי אז היו משנים משהו שהיה עובד לטובת כולם, גם לטובת זה שדחה את קנית הרכב עקב הקריאה לעשות צעד שכזה, אבל אצלנו אין דבר כזה לדחות סיפוקים והוא בדיוק חסך כסף לקניה ובלב בלה בלה כל הסיבות שבעולם לכל אחד יש אז הוא לא יכול לדחות את הקניה וככה ממשיכים לצחוק עלינו קברניטי האוצר תחבורה ובכל נושא כמעט כי אנחנו לא מסוגלים פעם אחת להתארגן ולעשות משהו ושים לב שלא לקנות רכבים חדשים זה אפילו לא קריאה לעשות משהו אלא קריאה לא לעשות כלום לא צריך לצאת להפגין לא להפסיד יום עבודה וכו...
אולי אבל פה נצליח לארגן משהו שיתחיל בקטן ואולי יגיע לדברים גדולים גם.
ביבי
בישביל להזיז משהו בארץ הקומבינות הבילתי מוגבלות,אתה צריך שמישהו ירויח מכך
אוליגרך/דוד של חבר כנסת/אח של חבר ועדה....
בנוסף לפיתרון של מאיפה יבוא הכסף שאתה מקצץ פה למדינה
מי ירויח מזה שלא יקנו פה מכוניוית?
עוד יעצרו אותך על הסתה ופגיעה בביטחון המדינה
מהאזרחים תישכח
אין הרבה כמוך ,תאמין לי
עד שלא תמצא משהו יצירתי,ולא מילחמת אזרחים,אף אחד לא יאמין לך
מי שירויח מזה שלא יקנו פה מכוניות זה אנחנו כי זה יפגע ביבואנים שרגילים למכור בין כמה מאות לכמה אלפי רכבים בחודש וכשזה יפסק יפעילו הם לחץ על מקבלי ההחלטות להוריד את המכס כך שיוצר מחיר סביר ללקוח. אתה יודע מה יכול להיות שזה לא יצליח אז ננסה משהו אחר אבל להיות תבוסתן מההתחלה למה?
המדינה מודעת לעובדה שקיימים בה איים של עולם שלישי, אך לדעתי (1) היא לא ממש יודעת איך לצאת מזה (ע"ע עובדי מדינה שרגילים לעבוד בשיטה כל כך פרימיטיבית) ו (2) אנחנו עם לא מספיק ממושמע כדי לעשות דברים נכון, קריא באחריות, לפי הספר, ותוך כדי שמירה מוחלטת על בטיחות הרכב, ללא חסכון במצלצלים וללא קומבינות המכונאי המתוחכם ומקצר הדרכים.
הפתרון לדעתי - לצאת לרחובות + בג"ץ במקרה הצורך + פיקוח ממוסד אובייקטיבי, בלתי תלוי, ושיכניס משהו לקופה, שגם ככה עולה על גדותיה ממיסים אבל אין מה לעשות ככה מתנהלת מדינה. אני כולל בפנים שיפורי רכב, לא רק גודל צמיגים.
לפעמים חלומות מתגשמים.
צודקים כל הטוענים שעל מנת שמשהו יזוז צריך שמישהו ירגיש את זה בכיס. מכוון שני מכיר את החומר שממנו קורצנו אף אחד לא יצא לרחובות כי צריך לקחת חופש מהעבודה וכיוצא בזה עוד מיליון סיבות ולכן יש הגיון בדבריי - להפסיק או לפחות להקטין משמעותית את קניית הרכבים החדשים. זה כמובן יפגע ביבואני הרכב שאלה בד"כ חברות כלכליות חזקות וזה מה שיגייס אותן לטובתינו מתוך אינטרסים כלכליים שלהם.
כל זמן שהכסף אליהם ואל המדינה ממשיך לזרום אין לאף אחד, המדינה או היבואנים, סיבה לשנות משהו. מכוון שהצעתי אינה כרוכה בלעשות משהו אלא להימנע מלעשות משהו - לא צריך לקחת חופש "לבזבז" זמן בהפגנות וכו, יש אולי סיכוי שמר ישראלי יבין שזה כדאי לו כי אולי בסופו של יום הוא שרצה לקנות רכב חדש יצטרך לשלם בעבורו פחות כסף.
כל עיניין המכס על רכבים בארץ הוא פרסה אחת גדולה כי מכס נועד להגן על תוצרת מקומית מתחרות איזה יצור מכוניות יש לנו בדיוק כאן? כך שבעצם אלה מיסים כמו מס הכנסה וכו רק עטופים באריזה אחרת. חברה הישועה לא תגיע מאף אחד חוץ מאיתנו ציבור הנהגים ובעלי המכוניות.
מה אכפת לכם לדחות את קניית הרכב החדש נגיד בחודשיים או שלושה?
ואם זה יעבוד נעבור להיאבק על מחירי החלפים המקוריים שגם הם עברו מזמן את גבול הסביר העיקר רוצים שנדאג שמכוניותינו יהיו בטוחות ומטופלות טוב זה לא בדיחה?
ותחשבן על זה!
או, הצלחתי להוציא מישהו מהתרדמת
ועכשיו קצת טיזינג
על כל 5 דולר שיוצא מישראל(מכיסנו) בכל הקשור לרכב/דלק (ייבוא) ,מדינת ישראל גוזרת 3.75 דולר מס
ניראה לך שמישהו ייותר על תרנגולת ביצי הזהב הזו
אתה רוצה לעשות צ'רקסיה עם ייבואני הרכב שבדרך זו או אחרת מרויחים מהמיסים הללו?
אני אסביר איך "הדמוקרטיה" עובדת בתחום שלי.
כבר הרבה זמן מרדימים אותנו בתיקשורת (שגם שייכת לבעלי ההון) שהכינרת מיתייבשת.
הכינרת היא פחות מרבע ספק המיים שלנו
רק שמישהו נתן הוראה ליפתוח לה את השיבר ולייבש אותה
למה אתה שואל?
העלאת מחירי המיים
למה אתה שואל?
קוראים לזה מיתקני התפלה
למה אתה שואל?
האחים עופ*
מיים-משאב הטבע הכי חשוב
אם נציבות המיים(מדינה) למשך דורותיה היתה דואגת למשאב הזה לא היינו מגיעים למצב הזה
אבל הרבה יותר נוח לתת בשושו למממן מסעי בחירות וג'ובים עתידיים את המושכות לידיים(ראה מיפעלי ים המלח)
ולהפיל עלינו את הגזירה הזו בעל כורחינו
זה הולך לעלות לנו ביוקר
ועוד לא התחלתי לדבר על מירבצי הגז בים
ביבי זה גדול עלינו,קשה להיתמודד עם מריונטות שמופעלות ע"י בעלי ההון הללו.
ושלא תבין לא נכון ,זה ככה בכל העולם
רק שפה צפוף וכל מי שתוקע נוד כולם מריחים
טל
טל אני מסכים איתך ולכן ההגיון שבהצעה שלי רק נראה יותר נכון בעקבות דבריך. נפסיק לקנות רכבים היבואנים ישארו עם מלאי שהמכס עליו כבר שולם וזה יפגע להם בכיס ויתן להם מוטיבציה להפעיל את כוחם הכלכלי לטובתינו זה בדיוק מה שנקרא לפגוע בהם היכן שכואב אבל אם נמשיך בקו שלך שלהגיד שזה לא יעזור - למרות ההסבר ההגיוני לחלוטין שנתתי כאן למה זה כן יעזור - ימשיכו הם והמדינה לצחוק עלינו כל הדרך אל הבנק\תקציב המדינה.
תחשוב אם אנשים לא יקנו לא יכנס כסף ממכס גם למדינה כי זה גלגל היבואנים יפסיקו לייבא עד שיפטרו מהמלאי וזה לא יקרה כל עוד המיסים גבוהים ולכן בסוף גם לאוצר זה יכאב שיעדיף לדעתי לקבל משהו מאשר לא כלום זה רק עניין של סבלנות ודבקות במטרה מצידנו.
ביבי
אתה רוצה לעצור את השוק?
ליסינג
חברות שקונות בליסינג
משאיות שמובילות סחורה
משאיות שלוקחות לך את הזבל
מה אתה אמיר פרץ?
למה אתה כזה שלילי ומצייר תמונה כאילו זה בילתי אפשרי. כן אני רוצה לעצור את השוק כן זה האינטרס של כל אחד מאיתנו ואם הגישה שלך ושל החושבים כמוך תשתנה זה גם אפשרי מאוד מישהו מאלץ אותך או כל אחד אחר ללכת ולקנות רכב חדש מישהו שם לך אקדח לרקה ומאיים עליך? לא ולכן כל שצריך זה שאנשים יפסיקו להגיע לסוכנויות הרכב ולקנות מה הבעיה מה כל כך קשה בזה מה אתה עומד לקנות רכב חדש ולא רוצה להמתין :-)
עדיין לא הבנתי איך הבעיה קשורה ליבואנים. הבעיה העיקרית נעוצה במיסים הגבוהים ובחוקים המיושנים (בהקשר של שיפורי רכב ושינויים).
הדבר אפילו יותר יפה כי זה יפגע בדיוק היכן שרצינו משרד האוצר.
רכב חדש שמגיע לארץ יושב בנמל ומחכה שיקנו אותו. כאשר קונים אותו - הקונה משלם ליבואן וזה מצידו מעביר את הכסף "שמגיע" למדינה דהיינו מכס ומיסים.
מה זה אומר - לא קונים רכבים חדשים המדינה לא מקבלת את כספי המיסים.
אם זה ימשך מספיק זמן המדינה - לעניות דעתי - תעדיף לקבל משהו - פחות מכס ומיסים - מאשר לא לקבל כלום כי לא קונים רכבים חדשים.
נשאלת השאלה האם העם היושב בציון מסוגל להתאפק - לטובתו הוא - או לא?
ביבי, רוב שוק הרכב החדש בארץ ממילא שייך לחברות הליסינג.
הן מכתיבות את היצע המכוניות המיובא לארץ - את המפרט הטכני שלהן, את נפחי המנוע, את סוג הגיר, אפילו את הצבעים... וכמובן - את המחיר.
במידה מסוימת, היבואנים הפכו לבני ערובה של חברות הליסינג. יש גם חברות ליסינג הופכות בעצמן ליבואניות (ע"ע שלמה שמלצר, שקיבל את זכיון היבוא של מותג אופל) ויבואנים שנכנסו בעצמם לשוק הליסינג (ע"ע פריים-ליס של לובינסקי)
אז למה שהיבואנים, שמלכתחילה מוכרים 80% מהסחורה שלהם לליסינג, ייבהלו מחרמות ונידויים של הצרכן הפרטי?
ובינינו, כמה צרכנים פרטיים של מכוניות חדשות מודאגים, כמונו, ממידת הצמיגים? הרי רוב רוכשי רכב פרטי חדש כול לג'יפים, אפילו לא יודעים באיזה צד נמצא המנוע, שלא לדבר על לבדוק שמן. הם נכנסים למוסך ומשלמים לו כדי שיבדוק להם אוויר בגלגלים או ימלא להם מי סבון בשפריצר.
דרור זה מזמן עבר כבר את נושא הצמיגים והגיע לנושא המיסוי המוגזם בעליל על רכב חדש וחלפים מקוריים.
מה אתה אומר אז להתיאש וזהו?
עדיף לנסות לעשות משהו במקום ולו רק בשביל ההרגשה הטובה ואולי נשיג גם משהו מי יודע.
אני לא אומר להתייאש.
אבל אני גם לא בעד להילחם לשווא בטחנות רוח. ומשרד התחבורע זה וואחד טחנת-רוח...
לצערי אני לא רואה שינויים לטובה בעניין הזה בעתיד הקרוב או בכלל.
מה עושים? מה שעשינו עד היום - חיים מתחת לרדאר.
או שקמים והולכים מכאן. אם לא למען עצמנו אז למען הילדים שלנו, ותאמין לי - ענייני רישוי, צמיגים, שיפורים, אלה הבעיות הכי קטנות כאן.
קצת נמאס לקרוע את התחת בשביל שקומץ של אנשי שילטון ופונקציונרים/מיליונרים/מקורבים יחיו כמו פריצים וחזירים. מתאים לך לשלם 7.23 שקל לליטר ושאחד כמו נוחי דנקנר - דווקא הוא - יהיה פטור מזה? לי לא מתאים.
וחוץ מכל אלה , יש עוד מספיק סיבות טובות לארוז את הפקלאות וללכת מפה למקומות שמכבדים יותר את האזרחים שלהם.
גניסלב רונן
29-12-10, 19:02
אני לא אומר להתייאש.
אבל אני גם לא בעד להילחם לשווא בטחנות רוח. ומשרד התחבורע זה וואחד טחנת-רוח...
לצערי אני לא רואה שינויים לטובה בעניין הזה בעתיד הקרוב או בכלל.
מה עושים? מה שעשינו עד היום - חיים מתחת לרדאר.
או שקמים והולכים מכאן. אם לא למען עצמנו אז למען הילדים שלנו, ותאמין לי - ענייני רישוי, צמיגים, שיפורים, אלה הבעיות הכי קטנות כאן.
קצת נמאס לקרוע את התחת בשביל שקומץ של אנשי שילטון ופונקציונרים/מיליונרים/מקורבים יחיו כמו פריצים וחזירים. מתאים לך לשלם 7.23 שקל לליטר ושאחד כמו נוחי דנקנר - דווקא הוא - יהיה פטור מזה? לי לא מתאים.
וחוץ מכל אלה , יש עוד מספיק סיבות טובות לארוז את הפקלאות וללכת מפה למקומות שמכבדים יותר את האזרחים שלהם.
לא בשביל לחמם אבל- X10 ובגדול !
יש כאן בעיות הרבה יותר בוערות מההעדפות המוטוריות שלנו ,
מדינת רווחה אעלק .
כולנו רוצים איזה מין מצב אוטופי שכל אחד יוכל לעשות ברכב שלו מה שבא לו... אבל תהיו רציניים, אתם יודעים למה זה יוביל, וזה לא יכול לעבוד ככה. זה לא צודק? יכול להיות, אבל אפילו באמריקה שבה "הכל מותר" יש איזה שהם קריטריונים ויש גם חוקים - וחוקים לא באים לעשות צדק אלא לעשות סדר.
אנחנו חיים בחברה אנושית, ומוכרח להיות קריטריון שלפיו דברים מתנהלים. המצב שבו אין קריטריון ברור וכל בוחן יפסוק כטוב בעיניו, הוא הרבה יותר גרוע... אם ענף הרכב הישראלי עובד לפי תקינה אירופית, אז אוטו-דאטה הוא סוג של קריטריון. אידיאלי? ממש לא. חסר בו מידע? יכול להיות. אבל זה יותר טוב מכלום.
הפתרון האידיאלי שאני הייתי רוצה בתור התחלה, הוא התייחסות להוראות היצרן (ולא היבואן) כבסיס להכל. אם היצרן מציע לדוגמה כמה מידות צמיגים אפשריות בדגם רכב מסוים, אז שכולן יהיו חוקיות ומותרות, וליבואן - כנציגו של היצרן בארץ, לא יהיה שום פתחון פה בעניין. הוא יצטרך לגבות את כל מה שהיצרן מתיר ומאפשר לעשות ברכב.
בנוסף, הייתי רוצה לראות כאן גוף חיצוני, מקצועי, פרטי - מין מעבדה מוסמכת שכל מי שיבצע ברכב שלו שינויים וירצה שיישאר חוקי לכביש, יגיע אליו כדי לעבור בדיקה מקצועית (שתעלה כסף, ולא מעט) ושם יאשר מידות צמיגים חריגות, שינויי מתלים וכו'. במקום כזה יעבדו מהנדסי רכב, אנשים מקצועיים והכי חשוב - אובייקטיביים. תפקידם יהיה לבדוק כמו שצריך ולוודא שהרכב המשופר נשאר בטיחותי: יציב, נשלט, מסוגל לבלום ולפנות כמו שצריך והעיקר - לא לנפנף את הלקוח שמגיע אליהם בתואנות של "לא חוקי" אלא להסביר ללקוח ולהדריך אותו מה הוא צריך לבצע כדי שהרכב יעבור בהצלחה וכן יהיה חוקי. החתימה שלהם תהיה מחייבת - ולכן הבדיקה הזו תהיה אובייקטיבית ומקצועית על הקשקש וגם תעלה כסף בהתאם. ואם מישהו מודאג מההוצאה הכספית, שיתנחם בעובדה שרכב משופר שקיבל אסמכתא כזו יהיה לא רק חוקי למהדרין אלא מין הסתם גם יהיה שווה הרבה יותר במעמד המכירה.
דרור שמע שיר.http://www.youtube.com/watch?v=yQstzSLgVkE
זהו זה ? דרור ורונן היתיאשתם ? חו"ל ?
אני דוקא מחכה בכיליון עינים למהפכה שתבוא מלמתה
שבאמת יישבר הזיין
שכולם יצאו לרחובות ויישרפו הכל
אז נעשה חריש עמוק ,נדסקס ונישתול זן חדש של היגיון
עד אז אני מעדיף (בנתיים) להישאר וליהיות יהודי מת פה, מאשר יהודי מסריח שם.
טל
גניסלב רונן
29-12-10, 20:36
זהו זה ? דרור ורונן היתיאשתם ? חו"ל ?
אני דוקא מחכה בכיליון עינים למהפכה שתבוא מלמתה
שבאמת יישבר הזיין
שכולם יצאו לרחובות ויישרפו הכל
אז נעשה חריש עמוק ,נדסקס ונישתול זן חדש של היגיון
עד אז אני מעדיף (בנתיים) להישאר וליהיות יהודי מת פה, מאשר יהודי מסריח שם.
טל
חס וחלילה ,דברי הוצאו מהקשרם .
לא עוזב לעולם ,אני מושרש חזק כאן ,
זה לא אומר שאין לי ביקורת על המקום והדרך שבה מתנהלם הדברים ,
אני פשוט נגד מלחמות {בטח אבודות} ומעדיף להפנים/להשלים/לעקוף את/עם מה שאין בכוחי לשנות,
אני מוצא לי את הדרכם היצירתיות שלי להתמודד עם בעיות ,המבין מבין .
טוב אז בואו נוסיף קצת שמן למדורה.
היתי היום במכון רישוי בראש העין לא אכתוב את שמו בכדי למנוע לשון הרע אבל...
נכשלתי והינה הסעיפים:
1.גומיות מוט פנהרד "שחוקות".
2.פנסיי חזית.
3.צינור בלם אחורי "לחוץ".
עד כאן הסעיפים.
לפני כחודש החלפתי קיט שלם של כל הבושינגים הכל כולל הכל בגי'פ אצל סמי פרונט-ירדתי לבור בדיקה בליווי הבוחן להבין על מה הוא מדבר הבושינגים אדומים מצוחצחים ומגורזים חדשים והוא הראה לי מין שריטה קטנה על הבושינג של המוט פנהרד ואמר שמבחינתו זה לא תקין,כשרציתי הסבר הוא טען "ככה החלטתי" =מילה שלי מול מילה של בוחן.
פנסי חזית כחדשים ועל זה יעיד SOS4U שמכר לי אותם ליפני כחודש.-על מה הכשילו?לא ברור!
צינור בלם עם לחיצה קטנה של אבן שכניראה קפצה באחד הטיולים,אגב הבלמים עברו את הבדיקה הממוחשבת ככה שהלחץ שמן תקין ואין בעיה של מעבר שמן.-אמרתי לו שזה לא רכב 2011 וברור שהצינור לא חדש כמו שהמנוע והגיר לא חדשים הם שנת 95 אבל כמובן שדיברתי לאוויר.
לידיעתכם.:evil::evil::evil::evil::evil:
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.