צפייה בגרסה מלאה : בעיה במערכת 4x4 או הצלבה ?
שלום,
היום יצאתי למסלול די פשוט באיזור יער בן שמן.
באחת העליות ה"טכניות" אחד הגלגלים האחוריים איבד כל הזמן אחיזה. הגלגלים הקדמיים אפילו לא פירפרו.
השאלה היא - האם זה מצב תקין, שכאשר גלגל אחד מאבד אחיזה כל הכח של ארבעת הגלגלים מתנכז אליו ? ואם ניתן להרכיב נעילה שלפחות תפריד בין הגלגלים הקדמיים והאחוריים ככה שבמקרה כזה הגלגלים הקידמיים יוכלו למשוך אותי למלה ?
הרכב המדובר הוא טרנו 95'
ככל שאני מבין ההנעה הקדמית כלל לא היתה משולבת. או שאחד הלוקרים מקדימה שבור. לפחות לפי מה שאני זוכר בטראנו 95 אין דיפרנציאל מרכזי.
אסף.
לא ציינת אם כשזה קרה נעצרת או המשכת בתנועה...
כי אם כן המשכת בתנועה יתכן גם שהכול תקין...
ז"א היית אכן משולב בכל ארבעת הגלגלים, בסרן האחורי אחד הגלגלים איבד אחיזה
וכל הכח של הסרן האחורי הלך אליו ולכן הא פירפר,
ועדיין בסרן הקדמי הייתה אחיזה בשני הגלגלים ולכן אף אחד מהגלגלים הקדמיים
לא פירפר ולכן גם המשכת להתקדם...
(אם כי אחרי שכתבתי את התשובה נראה לי סביר יותר שאתה כותב כאן כי נעצרת...:confused: ).
לא ציינת אם כשזה קרה נעצרת או המשכת בתנועה...
בהחלט נעצרתי ולא הרגשתי שהגלגלים הקדמיים מושכים. לבסוף עליתי אבל זה היה אחרי שהתמקמתי כך שהאחורי לא פירפר.
כמו כן 4x4 היה משולב בlow. ניסיתי לשחק והעברתי ל4x4 רגיל וביטלתי את ה4x4 ובכל המקרים ההתנהגות של הרכב הייתה זהה - אחורי פירפר וזהו.
יש דרך פשוטה, מבלי להגרר למוסך, לבדוק האם ה4x4 משתלב - הגלגלים הקדמיים מושכים ?
לפני הכל
1.נתחיל מזה שאני מקווה שיש לך לוקר אוטומטי רגיל ואם מדובר בלוקרים ידניים מקווה שסגרת אותם
2.יש מצב שאחד הלוקרים הלך ואז אין הנעה קידמית
, הכי נוח זה שטח טיפה חולי אם הקדמיים לא עובדים אתה תרגיש את התחת של הרכב שוקע והקידמיים לא מסתובבים
או כל שטח שדורש את דחיפה של הגלגלים הקדמיים מספיק שימשהו מהצד יסתכל ויגיד לך אם הקדמים מפרפרים או לא
או גש למוסך תרים על ליפט מהבודי תשלב ותבדוק
תעדכן...
אם אתה מאזור השרון אני אשמח לעזור לך לבדוק האם הלוקרים הקדמיים עובדים
אם תרצה מחר שלח הודעה לפרטי :)
שבת שלום
אם אתה מאזור השרון אני אשמח לעזור לך לבדוק האם הלוקרים הקדמיים עובדים
אם תרצה מחר שלח הודעה לפרטי :)
שבת שלום
הלוקרים הוחלפו לידניים של WARN ע"י בעלים קודמים והמנגנון עבד יופי עד, כנראה, להיום. מקווה שהבעיה באמת הייתה בכך שלא נסגרו כראוי.
תודה shilov, מחר אנסה להגיעה למצב של גלגל באויר, אם לא אסתדר אשלח ה"פ. בכל אופן, תודה על ההצעה.
יש דרך פשוטה, מבלי להגרר למוסך, לבדוק האם ה4x4 משתלב - הגלגלים הקדמיים מושכים ?
העמד את הרכב בירידה (אף קדימה) על שביל כורכר/דרדרת עם מעט אחיזה. שלב ל- 2X4. שלב לרוורס ותן מכת גז החלטית (או זריקת קלאצ' עדינה אם הרכב ידני). הגלגלים האחרויים יפרפרו חזק.
עכשיו תעשה את אותו דבר ב 4X4 HI ואח"כ ב- LOW.
אם ה- 4X4 תקין אתה מייד תרגיש בהבדל!
כמובן לוודא לפני הניסוי שהלוקרים הידניים במצב LOCK!
העמד את הרכב בירידה (אף קדימה) על שביל כורכר/דרדרת עם מעט אחיזה. שלב ל- 2X4. שלב לרוורס ותן מכת גז החלטית (או זריקת קלאצ' עדינה אם הרכב ידני). הגלגלים האחרויים יפרפרו חזק.
עכשיו תעשה את אותו דבר ב 4X4 HI ואח"כ ב- LOW.
אם ה- 4X4 תקין אתה מייד תרגיש בהבדל!
כמובן לוודא לפני הניסוי שהלוקרים הידניים במצב LOCK!
בדיוק מה שחשבתי עליו רק במקום כורכר ודרדרת היה המון בוץ :D
המערכת עבדה מעולה!
המשכתי הלאה לאותו המעלה בו פירפרתי והאוטו עלה חלק בלי פירפורים כלל למרות שהכל היה רטוב והגלגלים סחבו איתם בוץ . . .
לסיכום - הכל עובד וכמו שזה נראה אחד הלוקרים לא ננעל כמו שצריך.
וכמובן, תודה לכולם על העזרה . . .
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.