צפייה בגרסה מלאה : התיעצות לגבי בחירת הגבהה
boaz avrahami
08-01-11, 23:17
שלום לכולם!
אני כרגע לקראת ביצוע הגבהה ומתלבט קשות במה לבחור.
אחרי שעברתי על מספר שרשורים פה באתר שעוסקים בנושא הבנתי שהרוב מחזיקים בדיעה שהרוביקון הוא המותג המוביל.
האמת, לא השתכנעתי שבצדק...
דרישותי מההגבה:
ישמש לטיולים בעלי עבירות בינונית, אמינות (שלא תישבר או תגרום נזקים), נוחה ונעימה גם בכביש ,עלות תועלת מקסימלית.
חשיבות רבה מאוד שלא תציק בעין לכל שוטר שאעבור לידו וגם תעבור טסט בקלות
מראש אני עונה שרוביקון 4.5" יקרה וגדולה למידותי והיא לא שיקול אפילו.
לכאורה נראה לי דווקא שהשניה והזולה יותר היא דווקא האטרקטיבית יותר.
שימו לב שהיצרן שידרג את הקיט והוא כולל יותר רכיבים מבעבר
בסופו של דבר מדובר על כ 3000 שח הפרש (הרוביקון יקרה יותר)
להלן הלינקים לקיטים.
רוביקון 3.5"
http://www.rubiconexpress.com/SuspensionSystems/Product.aspx?part=RE8003
ראף קאנטרי 4"
http://www.roughcountry.com/jeep_zj_4-900.html
תודה מראש
בועז
ברשותך, "אוציא אותך מהריבוע"
למה אתה צריך להגביה ?
מה המטרה ?
האוטו בתצורה המקורית הוא הנוח ביותר, אולי רך מדי . ובוודאי שלא מציק לאף אחד.
לפי הצורך שהצגת, אני הייתי נועל אחורה, ומחליף בולמים למשהו איכותי יותר. אולי אוקולון "2 ...
יותר זול, פחות מושך את העין, עבירות טובה יותר.
מה שכן תצטרך להיזהר זה ממרווח גחון ולהתמודד עם זרועות מקוריות מחורבנות. [ שאין שום בעיה לייצר כאלה פה, ואפילו מתכווננות]
מצריך יותר התעסקות מחשבה ותכנון אבל לדעתי התוצאה תענה טוב יותר על הצורך שהצגת.
מקווה שעזרתי, בהצלחה
בועז שלום
במקרה שלך הפתרון של RE 3 הוא הפתרון האפטימטלי. רק על תחסוך ותשדרג לבולם מונוטיוב כמו
פרוקום MX6 ולטעמי בילשטיין 5125 (עדיף). (לא להזמין מוט פנהרד HD מתכוונן אלה את הרגיל)
במידה ואתה רוצה לחסוך והטיולים ברמה בינונית שלך אכן הם כאלה ולא שואפים לאקסטרים או למסלולים הקשים
תוכל להסתפק ב- BB 2 אינץ ולא להתקמצן ולשפר לבולמים ארוכים יותר מונוטיוב ולניתוק מהיר של הסטביליזר.
אני אישית נסעתי 6 שנים על ZJ 93 רק 2BB ועוד 3 שנים על XJ 2BB והיה בסדר גמור
מקריאה לא מעטה של פורומים בחו"ל rough country זה =too rough (אל תתעסק)
צביקה
בועז שלום
במקרה שלך הפתרון של RE 3 הוא הפתרון האפטימטלי. רק על תחסוך ותשדרג לבולם מונוטיוב כמו
פרוקום MX6 ולטעמי בילשטיין 5125 (עדיף). (לא להזמין מוט פנהרד HD מתכוונן אלה את הרגיל)
במידה ואתה רוצה לחסוך והטיולים ברמה בינונית שלך אכן הם כאלה ולא שואפים לאקסטרים או למסלולים הקשים
תוכל להסתפק ב- BB 2 אינץ ולא להתקמצן ולשפר לבולמים ארוכים יותר מונוטיוב ולניתוק מהיר של הסטביליזר.
אני אישית נסעתי 6 שנים על ZJ 93 רק 2BB ועוד 3 שנים על XJ 2BB והיה בסדר גמור
מקריאה לא מעטה של פורומים בחו"ל rough country זה =too rough (אל תתעסק)
צביקה
מה זה 2BB ?
מצטרף בחום להמלצה על בולמים איכותיים. MX6 או בילשטיין ישנו את ההתנהגות פלאים
2BB = הגבהה של 2 אינץ' budjet boost
אפרופו יוסי תפתח את הפרטי
הי
גם לי נראה שאוקולונים יעשו כאן את העבודה.
4 בולמים טובים, 4 אוקולונים וניתוק מייצבים (עדיף JKS)
סער
(במשך 4 שנים זה היה הסטאפ שלי באוטו (מקדימה, אוקולונים עם בולמים מקוריים, מאחור ערגול 2" ובולמי רנצו, מנתקים של JKS, זה הספיק לכל הטיולים שלי...)
היי בועז.
אם לא בא לך להכנס לייבוא ורוצה משהו זול ולא רע..
תשיג 2 קפיצים קדמיים של אולדמן, קינג וכו' של 2" (אפילו משומשים) , תוסיף ספייסר של 1-1.5" מקדימה.
את הקפיצים המקוריים הקדמיים שלך תרכיב מאחור.
4 בולמים חדשים להגבהת 3".
שנה את מיקום הפנהרד הקידמי ב 1 ס"מ ימינה ע"י קדיחת חור נוסף בתושבת הסרן.
רכוש בהמתלם מתאם (ברקט) לפנהרד אחורי.
כל זה יתן לך כ 3" גובה.
תתחיל בזה, בהמשך אולי נסה להשיג זרועות רדיוס תחתונות.
עוד אופציה...
דבר עם צדי מרסטה, בשוק קחתן שהוא עשה מישהו רצה למכור קיט 3" משומש, יש לו את הפרטים שלו.
בהצלחה.
boaz avrahami
11-01-11, 22:23
הצלחתם לבלבל אותי קצת....
בבקשה תעזרו לי להבין מתי כדאי להתקין קיט הגבהה קופלט ומתי מספיק רק קפיצים ובולמים
האם ניתן להתחיל עם בולמים וקפיצים ובהמשך זרועות רדיוס של כל יצרן אחר?
לשם מה מחליפים את זרועות הרדיוס?
האם אין צורך בבאמפ סטופ חדש בזמן החלפה רק של בולמים וקפיצים?
מה ההבדל בין קידוח הפנהארד לבין אחד שמגיע עם הקיט (אם בכלל מגיע)
תודה
בועז
הגבהה זה ממכר.
חברים רבים (כולל אני) אמרו שכל מה שהם רוצים זו רק הגבהה קטנה כדי לקבל מרווח גחון ותוך שנה-שנתיים-שלוש מצאו עצמם עם קיט של 3.5 או 4.5 מלא.
אז מראש אני מציע לך להיכנע ולא ללכת על חצי פתרון אלא ללכת על קיט שלם, אממה, בניגוד לדעה הרווחת אני לא מציע לך ללכת על רוביקון אקספרס (למרות שעל הג'יפ שלי מותקן כזה) אלא ללכת על קיט של IRON ROCK 3.5 עם בולמי MX6.
זה סטאפ מושלם. הוא לא מרעיש בשום מצב, הגובה שלו כמעט זהה ל RE 4.5 והוא נוח ממנו בהרבה.
לגבי מחירים אני לא יודע אבל אני יודע שהוא יותר זול.
אגב, הקיט אצלי (RE 4.5) הוא מצויין, מותקן כהלכה, קיט מלא וכולל גם קיט היגוי כך שלא ישתמע מדברי שאני "סובל" מהרוביקון אקספרס. זה באמת קיט מצויין, אבל אם להיות אובייקטיבי, אני חושב שה IR יותר טוב.
קובי
שלום רב ,
אני חדש בפורום , אני גם מבקש שתייעצו לי בעניין הגבהה , יש לי גיפ קאיה ספורטאג' 96
מעוניין להגביהו ב 5-7 ס"מ
אודה לכם אם יש מי שיכול לעזור לי
תודה .
כאן זה פורום של רכבים מבית המותג של JEEP.
קיה ספורטאג' הוא רכב נחמד, אבל בהחלט לא מיוצר ע"י JEEP. גם לא דומה מבחינת המבנה ...
אני מציע לך לחפש את ההמלצות בפורום מתאים לסוג הרכב שלך, שם תקבל אינפורמציה הרבה יותר מדוייקת.
הצלחתם לבלבל אותי קצת....
בבקשה תעזרו לי להבין מתי כדאי להתקין קיט הגבהה קופלט ומתי מספיק רק קפיצים ובולמים
האם ניתן להתחיל עם בולמים וקפיצים ובהמשך זרועות רדיוס של כל יצרן אחר?
לשם מה מחליפים את זרועות הרדיוס?
האם אין צורך בבאמפ סטופ חדש בזמן החלפה רק של בולמים וקפיצים?
מה ההבדל בין קידוח הפנהארד לבין אחד שמגיע עם הקיט (אם בכלל מגיע)
תודה
בועז
קודם כל זה מצויין, מקווה שייגרום לך לחשוב ...
השאלה הראשונה, היא הגדרת הצרכים, למה אתה מגביה? מהי רמת העבירות הנדרשת ?
השאלה השניה היא במה אתה מוכן לשלם על ההנאה הזאת ? האם חשוב לך שהרכב יישאר קרוב לסטנדרט ? או שלא ? האם חשובה לך נוחות הנסיעה ? אתה נוסע למרחקים ארוכים ?
השלישית - תקציב. כמה כסף אתה מוכן להשקיע ? יש לך אפשרות להשקיע במכה אחת ? או בשיטת הסלמי ?
כתבתי לך כבר פעם אחת ואחזור שוב, לפי הצרכים שהזכרת, מה שאתה צריך זה נעילה אחורית והגבההת מינימום. "2 מקס'.
זה לא סקסי, זה לא מצטלם טוב, אבל זה עושה את העבודה במינימום כסף.
מה שבטוח, זה, שהדרך הנכונה, היא לתכנן מראש את כל המרכיבים, וממש לדמיין את הרכב בתצורתו הסופית. ואז קל יותר לשרטט את הדרך לשם.
בהצלחה
סליחה אם הפרעתי , אבל כמו שהזכרתי אני ממש בפורום ולא יודע איך אני אגיע ליעד\שלי
מבקש שתעזור לי איך אני יכול להיות בפורום המתאים תודה רבה לך
לא הפרעת,
ראה כאן למשל http://www.jeepolog.com/forums/forumdisplay.php?f=19
בהצלחה
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.